Vragen die u moet stellen bij het inhuren van een SEO-bedrijf

Onze handleiding voor eigenaren van kleine bedrijven over SEO bij het inhuren van een SEO-bedrijf. Lees welke vragen u moet stellen en waar u op moet letten voordat u een SEO-bedrijf inhuurt.


beste SEO-bedrijven

In ons vorige artikel hebben we besproken of u al dan niet echt een SEO-bedrijf nodig heeft om u te helpen bij uw SEO-inspanningen. Als u besluit dat uw bedrijf de hulp van een professioneel SEO-bedrijf nodig heeft, is uw volgende stap het inhuren van een goed bedrijf. Het vinden van een goed SEO-bedrijf is echt cruciaal voor het succes van uw website en u moet de goede van de slechte verwijderen. In dit artikel gaan we in op de vragen die je moet stellen tijdens de aanwervingsfase, zodat je weet waar je op moet letten bij een SEO-bedrijf.

Voordat u huurt …

Ongeacht of u op zoek bent naar een individuele SEO-consultant (in feite een freelancer) of een volwaardig SEO-bedrijf (meestal een bureau dat wettelijk is opgericht met een heel team van werknemers), u moet begrijpen dat er letterlijk een baziljoen goede zijn en een bazillion, gazillion bad ones. Oké, misschien niet zo veel! Maar houd er rekening mee dat er goede zijn en er zijn slechte – en de slechte zullen tegen je liegen, vaak met valse beloften die erg verleidelijk klinken voor een kleine ondernemer. Als de persoon die verantwoordelijk is voor het inhuren van een SEO voor uw bedrijf, is het uw verantwoordelijkheid om uw onderzoek te doen en een goede in te huren.

Belangrijke vragen om een ​​potentiële SEO te stellen

De volgende vragen zullen u helpen te voorkomen dat u de verkeerde SEO’s inhuurt en u een goed begrip geven van waar u op moet letten bij het inhuren.

Volg je de Google-richtlijnen voor webmasters?

Dit is de allereerste vraag die u aan uw toekomstige SEO moet stellen. De Richtlijnen voor Google-webmasters zijn de algemene richtlijnen van Google om Google te helpen bij het vinden, indexeren en rangschikken van uw website. Het is ook een goed idee om ze zelf te lezen en te weten wat het inhoudt.

Er zijn een paar SEO-tactieken die je daar zult zien en die duidelijk zijn gemarkeerd als iets dat je moet vermijden. Dit zijn in feite slechte SEO-tactieken / -praktijken die algemeen bekend staan ​​als black hat SEO. U moet ervoor zorgen dat uw toekomstige SEO-bedrijf zich strikt houdt aan de richtlijnen van Google en geen black hat-tactieken gebruikt. Andere zoekmachines (in feite Bing) bieden vergelijkbare richtlijnen die ook nuttig zijn om doorheen te kijken.

Kun je me vertellen over je eerdere klanten en hoe je hen hebt geholpen beter te scoren?

Dit is een andere vraag die je moet stellen. U wilt zeker weten dat uw toekomstige SEO ervaren is en hun klanten daadwerkelijk heeft geholpen beter te scoren. Een gerenommeerd SEO-bedrijf deelt graag succesverhalen. Ze onthullen misschien geen exacte statistieken, maar contact opnemen met de klanten die ze noemden en vragen of hun SEO-campagne een succes was, kan bevestigen of het SEO-bedrijf inderdaad de echte deal is. Zorg er ook voor dat u de website van uw toekomstige SEO controleert. Staat het SEO-bedrijf zelf momenteel op de eerste pagina van Google? En rangschikken ze voor uitdagende zoekwoordgroepen? Zorg ervoor dat zowel de SEO als zijn klanten goed scoren en een positieve aanwezigheid hebben in de SERP’s.

Hoe gaat u mijn zoekmachine rankings verbeteren en in welk tijdsbestek?

Dit is een andere belangrijke vraag die je wilt stellen. Als uw toekomstige SEO-bedrijf beweert dat ze u een # 1-plek in de zoekresultaten kunnen garanderen of dat u in korte tijd een fantastische toename van het verkeer zult zien, schrap dat bedrijf dan van de lijst. De internetbewoners zijn wispelturig en zelfs de beste SEO’s kunnen geen topzoekresultaat garanderen. Als een SEO-bedrijf de claim van ‘onmiddellijke gegarandeerde rankings’ claimt, proberen ze gewoon een verkoop te doen. Ze kunnen zelfs enkele black hat-technieken gebruiken die het mogelijk maken om heel snel goed te scoren – maar niet voor lang. Door black hat-technieken te gebruiken, wordt uw site bestraft en wanneer de penalty toeslaat, zijn al hun garanties nutteloos.

Er is echter een uitzondering. SEO-tools bieden toegang tot statistieken voor specifieke zoekwoorden. Als u een zoekwoord target met weinig concurrentie, kunnen ze mogelijk een hoge ranking garanderen. Wees toch op uw hoede voor agressieve tactieken op korte termijn. SEO is een langzame brandwond en u zou in de loop van de tijd alleen betere resultaten moeten zien (meestal 3 maanden of meer). Dit rolt ook in de volgende vraag …

Welke soorten SEO-werk gaat u doen?

Zoals we in ons artikel over zoekmachineoptimalisatie 101 vermeldden, is SEO-werk doorgaans opgesplitst in twee delen: onsite en offsite. Vraag uw potentiële SEO-bedrijf wat voor soort SEO-werk ze zullen doen? Zullen ze alleen offsite werk verrichten of zullen ze je ook helpen met onsite? De meeste SEO’s zullen in eerste instantie een audit van uw site uitvoeren en met u samenwerken om eventuele technische onsite-optimalisaties te corrigeren – en zich vervolgens op offsite te concentreren.

Hoe vaak levert u rapporten op over uw werk?

Uw SEO tijdige rapporten laten bezorgen over het werk dat ze hebben gedaan, is een belangrijke graadmeter voor wat u voor uw geld krijgt. Een goede SEO zou u maandelijkse rapporten moeten opleveren met een samenvatting van al hun werk, de toename (of afname) voor elk van uw gerichte zoekwoordrangschikkingen, een percentage van de toename (of afname) in het algehele organische zoekverkeer, inzichtelijke aanbevelingen voor u uit te voeren, en een plan van aanpak voor de volgende maand.

Hoe en wanneer kan ik met u communiceren?

Zoals bij elk bedrijf is communicatie de sleutel. Of het nu gaat om e-mails, een Skype-videoconferentie of een eenvoudig telefoontje, de toekomstige SEO moet beschikbaar zijn om contact met u op te nemen. U moet weten wat de beste contactmethode is en hoe laat u ze kunt bereiken. Er zullen vragen rijzen en het is belangrijk dat u ze kunt bereiken, vooral als er iets misgaat.

Wat gaat dit kosten?

Als een bedrijf zegt dat ze SEO doen voor $ 100 per maand – is de kans groot dat ze niet alleen de richtlijnen van Google niet volgen, maar ook actief betrokken zijn bij een soort black hat SEO. Ze kopen misschien wel 18.000 links voor grote veranderingen op Fiverr!

Een voorbeeld van een goedkope SEO-tactiek met zwarte hoed.

Met “hoge kwaliteit” bedoelen ze eigenlijk “ik ben een oplichterij en geef me gewoon je geld”. Deze links zijn spam en zullen uiteindelijk de ranking van uw website schaden en u een klein fortuin en veel tijd kosten om de boete te verwijderen.

Dit is misschien niet wat u wilt horen, maar een legitiem SEO-bedrijf kan ergens tussen de $ 1.000 en $ 7.500 per project kosten, volgens een Moz-onderzoek uit 2011. Uurprijzen varieerden van $ 76 tot $ 200, terwijl een maandelijks bedrag ergens tussen de $ 500 en tussen $ 2.500 en $ 5.000 zou kunnen liggen. De prijzen zijn sindsdien niet veel veranderd.

Wat zijn uw betalingsvoorwaarden & voorwaarden?

Dit is een andere vraag die u moet stellen nadat u de kosten heeft besproken. U moet weten welke betalingsmethoden uw toekomstige SEO accepteert, wanneer deze verschuldigd zijn, of er late vergoedingen of rentekosten zijn, en wanneer u het contract met hen mag annuleren of verlengen. U kunt merken dat u 3 maanden of langer vastzit met enkele SEO’s die werken met een maandelijkse provisie. Als uw bedrijfsinkomen onzeker is, kunt u overwegen om voor een lange periode vast te zitten in een contract.

Conclusie

Door de bovenstaande vragen te stellen, kunt u beoordelen of het SEO-bedrijf al dan niet kan worden vertrouwd met het welzijn van uw website. Onthoud dat een goed SEO-bedrijf niet kan garanderen wanneer en zelfs niet of uw website een goede positie heeft. Het enige wat ze kunnen doen is uw site optimaliseren, ervoor zorgen dat deze voldoet aan de richtlijnen van Google en een betere kans op ranking geven. Het kost tijd en geduld, maar de beloningen zijn het wachten waard.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map