Heeft u echt een SEO-bedrijf nodig?

Onze handleiding voor eigenaren van kleine bedrijven over SEO of uw website al dan niet een professioneel SEO-bedrijf nodig heeft. Enkele dingen die u moet overwegen voordat u een SEO inhuurt.


beste SEO-bedrijven

Goed scoren op zoekmachines zoals Google en Bing kan ongetwijfeld enorme voordelen opleveren voor uw bedrijf. Terwijl elk bedrijf begeert op de rangschikking van de eerste pagina en gratis, organisch verkeer, wordt het steeds moeilijker om te verkrijgen. Veel eigenaren van kleine bedrijven zijn nu gedwongen hun toevlucht te nemen tot het inhuren van een professioneel SEO-bedrijf om hen in het spel te houden. In ons vorige artikel hebben we de basis van SEO besproken: wat het is, waarom het belangrijk is en hoe het werkt. In dit artikel willen we bespreken of u al dan niet echt een professioneel SEO-bedrijf nodig heeft om uw website ranking te krijgen.

Om een ​​SEO in te huren of om het zelf te doen?

Er zijn verschillende factoren waarmee u rekening moet houden bij het bepalen of u zelf SEO moet uitvoeren of een professioneel SEO-bedrijf moet inhuren. Hier volgen enkele zaken waarmee u rekening moet houden:

SEO kost veel tijd

SEO zelf kan een fulltime taak zijn. Als eigenaar van een klein bedrijf moet u zich de eerste vraag stellen: ‘Heb ik genoeg tijd om zelf SEO uit te voeren?’ Het uitvoeren van SEO kost VEEL tijd en u moet beslissen wat de beste manier is om uw toch al drukke schema te verdelen. Als uw bedrijf bijvoorbeeld al veel tijd van u vraagt, is het misschien beter om u op uw bedrijf zelf te concentreren en een SEO in te huren om u te helpen en uw werklast te verminderen. Als u echter later op de avond, eerder in de ochtend of wanneer u wat vrije tijd heeft, wilt werken, kan het zelf doen van SEO uw bedrijf veel geld besparen – wat ons naar het volgende brengt:

Kunt u zich een SEO-bedrijf veroorloven?

Werken met een SEO-bedrijf zal u ongetwijfeld veel tijd besparen, maar het kost ook geld. U moet bepalen of uw bedrijf een budget heeft voor SEO. Als u het zich niet kunt veroorloven een SEO in te huren, wordt u gedwongen het zelf te doen. Houd er rekening mee dat een goede positie in de zoekmachines de inkomsten van uw bedrijf aanzienlijk kan verhogen, wat een goede besteding van een SEO-investering kan rechtvaardigen. U moet bepalen hoeveel uw bedrijf zich kan veroorloven en welk extra inkomen u zou kunnen genereren door beter te rangschikken.

Uw specifieke bedrijf & Competitieniveaus

Een ander ding om te overwegen is uw specifieke bedrijf. Elk bedrijf is anders en heeft verschillende SEO-doelen. Sommige bedrijven opereren in een niche die uiterst concurrerend en veel moeilijker te rangschikken is, terwijl andere bedrijven in een minder competitieve niche opereren met veel minder concurrentie. Het gebied waarop uw bedrijf zich richt, is een andere factor. Verkoopt u een product of dienst die landelijk wordt aangeboden of verkoopt u alleen lokaal? Het rangschikken in een kleine stad voor een lokaal bedrijf zal natuurlijk gemakkelijker zijn dan het rangschikken voor een zoekterm die in het hele land concurreert. Als u een lokaal bedrijf bent met weinig concurrentie, kunt u mogelijk slagen door zelf SEO te doen. Als uw concurrentieniveau echter extreem hoog is, heeft u veel werk voor de boeg en moet u een professioneel SEO-bedrijf inhuren.

Uw kennis van SEO & Best practices volgen

Een ander ding om te overwegen is uw kennis van SEO. Weet je veel van SEO of ben je er gewoon een beetje mee bezig? Zoekmachineoptimalisatie kan riskant zijn en het optimaliseren van uw website met de verkeerde SEO-tactieken heeft gevolgen. Sommige zoekmachines (voornamelijk Google) veranderen voortdurend hun algoritmen en evalueren opnieuw wat het “leuk” vindt en wat het “niet leuk vindt”. Als uw website niet voldoet aan wat Google wil, kunnen ze uw website bestraffen, uw website van hun SERP’s verwijderen en uw bedrijf vrijwel onmiddellijk verpletteren. Mogelijk wordt uw bedrijfsnaam op dat moment niet eens weergegeven, zelfs niet als een klant naar uw exacte merknaam zoekt!

Neem bijvoorbeeld BMW. De autogigant werd in 2006 een paar dagen volledig van Google verwijderd nadat hij cloaking-links had gevonden. Interflora, een bloemenwinkel, werd in 2013 getroffen door een indexering van een maand na het verbergen van links in advertorials. Beroemd is dat reissite Expedia in 2014 werd getroffen met een rangstraf na oververzadigde ankertekst en andere SEO-tactieken die nu worden afgekeurd. Voor grotere bedrijven met meer populaire websites is het herstelproces een beetje eenvoudiger. Maar voor eigenaren van kleine bedrijven kan dit verwoestend zijn.

Daarom moet u uw SEO echt kennen en op de hoogte blijven van de nieuwste SEO-best practices. Alleen Google heeft meer dan 200 verschillende factoren voor de rangschikking van een pagina. Hoewel professionele SEO-bedrijven ze niet allemaal kennen, hebben ze wel ervaring en kunnen ze een weloverwogen gok doen. Een goed SEO-bedrijf kent en houdt zich aan alle regels van Google en vermijdt verkeerde SEO-tactieken. Als u niet zeker weet wat u doet, kan het zelf uitvoeren van SEO negatieve gevolgen hebben en is het beter om een ​​professional in te huren.

Conclusie

Dus heb je echt een SEO-bedrijf nodig? Dat is aan jou. Een groter bedrijf zal waarschijnlijk ja zeggen, maar een klein bedrijf kan besluiten zijn eigen weg te gaan en het zelf te doen. Zelf SEO uitvoeren is nog steeds heel goed mogelijk – als u de tijd, de juiste tools en de vaardigheid heeft om te leren en de beste SEO-praktijken te implementeren. Als u besluit dat het zelf uitvoeren van SEO te veel is, lees dan zeker ons volgende artikel om te weten welke vragen u moet stellen voordat u in dienst neemt.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map