Wix ADI срещу Wix Editor

Wix ADI срещу Wix Editor


Основните проблеми за потребителите, които желаят да създадат уебсайт, включват гъвкавост, лекота на използване, дизайн и др. Хората търсят решение за едно цяло, което предоставя модерни технологии за изграждане на уебсайт. Wix всъщност ги има всички. Платформата се предлага с някои наистина уникални функции, като потребителския AI-базиран инструмент, известен също като Wix ADI. Инструментът улеснява създаването на сайт само за няколко минути, предлагайки готови за използване оформления в зависимост от вашите нужди.

В същото време потребителите, които не са нови в процеса на изграждане на уебсайт, може да изискват известна свобода на проектиране. Това е мястото, където Wix може също да бъде добра опция със своя Wix Editor. Инструментът предлага по-голяма гъвкавост по отношение на персонализиране и дизайн, въпреки че изисква ръчно създаване на уебсайт от нулата.

И двете опции са чудесни за бързо внедряване на уебсайтове. Те помагат на начинаещите да изграждат различни видове уебсайт без усилия. От друга страна и двете представляват два абсолютно различни подхода към процеса на изграждане. Статията е да се сравнят Wix ADI и Editor и да се определи кое може да бъде най-доброто изживяване за различните потребители.

Какво е Wix Adi срещу Wix Editor?

Wix Wix ADI – е платформа за изграждане на уебсайт, която използва изкуствен интелект, за да позволи на потребителите да създават сайтове за минути. Технологията не е нова за създателите на уебсайтове, въпреки че Wix отиде малко по-напред, подобрявайки своите вътрешни AI-базирани технологии. За да направи сайт, потребителят трябва да извърши следните стъпки:

 1. Влезте и изберете опцията за Wix ADI.
 2. Отговорете на няколко насочени въпроса.
 3. Вземете готов за употреба шаблон на уебсайт със съдържание (текстове и изображения).
 4. Отидете онлайн с уебсайта.

Системата използва уникални алгоритми с вградени дизайнерски инструменти и ботове, които генерират подходящо съдържание направо от вашата Facebook страница. В крайна сметка потребителят получава готов за публикуване сайт без усилия само с няколко кликвания. Wix ADI е добър за малки проекти, които не жадуват много от функции и сложност.

Wix Wix Editor – е различен път към присъствието на вашия уебсайт. Потребителят поема контрола върху процеса на изграждане и получава шанс да създаде абсолютно нов дизайн от нулата, както и ръчно да персонализира вече съществуващ шаблон. Въпреки че няма алгоритми, базирани на AI, редакторът идва с функционалност за плъзгане и пускане, което прави доста лесно създаването на сайт.

Всъщност редакторът улеснява създаването на нова страница от празен лист. Процесът не е толкова бърз, колкото при Wix ADI. От друга страна, потребителят получава много повече свобода за дизайн и персонализиране, което очевидно е плюс за проекти с по-сложна структура.

1. Лесно използване

 • Wix ADI е разработен, за да направи процеса на изграждане възможно най-лесен. Той идва с нулева крива на обучение в допълнение към подробни ръководства и ръководства, които изглеждат още по-удобни за новобранци в сравнение с Wix Editor. Всичко, което трябва, е да влезете и да отговорите на няколко въпроса.

  Тип уебсайт

  На първия етап системата ще ви помоли да определите нишата. Можете да избирате от няколко категории, включително малък бизнес, електронна търговия, портфолио, блог, студио за дизайн и т.н. Категориите са доста основни. Едва ли ще ви е трудно да изберете подходящия. Да речем, трябва да създадем музикален уебсайт.

  специализация

  Следващият етап е да се уточни основната специализация. Тъй като решихме да изградим музикален сайт, системата ще ви позволи да посочите дали това е музикално студио, рок група или DJ уебсайт. Всяка категория има подкатегории за по-подробно разследване. Например, ако решим да популяризираме музикант или група, платформата ще ви позволи да изберете музикален жанр, стил и дори инструмент, който се отнася до музиканта. Вие сте свободни да създавате сайтове на фенове, прес-комплекти, дигитални магазини, портфейли и т.н..

  Wix ADI

  Функционалност

  Сега трябва да посочите функции за вашия уебсайт. Системата ще предлага секции за блогове, формуляри за контакти, страници с продукти и някои други секции, които може да са ви необходими на страницата. Единственият проблем на тази страница е, че потребителят е доста ограничен с избора. Например, ако имате нужда от приложение или джаджа, които не се отнасят към вашата ниша, ще бъдете принудени да се преместите в редактора (ще го обсъдим малко по-нататък).

  оформление

  Последният етап е да посочите информация за контакт и да изберете стила, който искате. Wix ADI ще предложи няколко готови за използване оформления Изберете този, който харесвате. Платформата автоматично ще изтегли всички необходими функции и в крайна сметка ще предложи уебсайт, подходящ за мобилни устройства.

 • Wix Editor може да отнеме повече време за създаване на уебсайт, тъй като процесът на изграждане започва от нулата или празен лист. В същото време е изключително лесно, докато потребителят получава повече свобода за проектиране и персонализиране. Не е необходимо да отговаряте на въпроси. Трябва само да посочите нишата от самото начало, да изберете Wix Editor и да изберете от избор от актуални шаблони, за да ги редактирате. Ако искате да изпъкнете и да създадете свой собствен сайт, просто изберете празната страница и започнете да създавате.

  Wix Editor

  Както сега, Wix Editor потребителите използват технология за влачене и пускане. Вие сте свободни да избирате от необходимите елементи. Те се предлагат в таблото вляво. Добавете менюта и страници, създавайте интерактивни слайдшоу, редактирайте заглавки, работете с галерии, контактни секции, промо кутии, таблици и др. Редакторът ви позволява да добавяте HTML iframes, да интегрирате менюта за котва и др. Можете да премествате блокове, да изтривате секции, да добавяте нови, да изтегляте мултимедийни файлове и да пишете текстове, където имате нужда. Потребителите са свободни да направят същото с вече съществуващи шаблони, които могат да послужат като вдъхновение.

Добър ли е Wix ADI? Инструментът със сигурност служи добре на основните си цели. Той е изключително бърз и лесен за използване. Потребителите ще спестят много време, докато създават готови сайтове за няколко минути. От друга страна, потребителите могат да търсят по-голяма гъвкавост в даден момент. Това е мястото, където Wix Editor може да бъде по-добра алтернатива с безкрайни възможности за създаване на сайт от празен лист. Преобразуването на ADI сайта в редактора ще бъде добро решение.

2. Характеристики & гъвкавост

Районът също носи много разлики между ADI и редактора. В същото време проблемът е жизненоважен, в случай че трябва да извлечете максимума от вашия проект по отношение на потребителите; ангажиране, придобиване или взаимодействие. И така, тук сме с характеристиките и гъвкавостта подчертава.

Приспособления и приложения

Докато е AI-базиран алгоритъм, Wix ADI върши работа за вас. Той автоматично интегрира всички необходими приложения и добавки в зависимост от типа на сайта и нишата, която сте избрали. Всъщност получавате готово за използване оформление само с няколко интегрирани приложения. От друга страна, може да ви трябват още няколко джаджи, като се има предвид огромен избор, наличен на Wix App Market. Системата обаче няма да ви позволява да добавяте нови приложения.

Wix безплатен пазар за приложения

Wix Editor изглежда по-гъвкав по отношение на добавките. Потребителите са свободни да добавят всякакви джаджи, които харесват от пазара на приложения, без ограничения. Получавате пълен достъп до календари, аналитични инструменти, изскачащи прозорци, професионални галерии и т.н..

SEO функции

През годините Wix се подобри много по отношение на SEO. Освен базовите опции и SEO настройките като редактиране на URL адреси, мета заглавия и описания, платформата внедри своето SEO Wiz решение. И ADI, и Editor не се различават много от тази гледна точка. Те имат практически същите настройки. Основната разлика обаче е, че с Editor можете да добавяте допълнителни джаджи като RabbitSEO или SiteBooster, които не са достъпни за ADI.

Wix SEO Wiz

Блог и електронна търговия

За пореден път няма разлика между два инструмента, тъй като Wix ADI ви позволява да добавяте функции за блогове и електронна търговия още от самото начало, а Editor предоставя пълна свобода за добавяне на необходимите секции и приложения, когато имате нужда. Този факт прави редактора малко по-гъвкав, когато става въпрос за показване и персонализиране на страници с продукти.

Wix Store Editor

Wix ADI срещу Wix Editor: Wix Editor изглежда по-гъвкав по отношение на добавяне на нови приложения и джаджи. Този факт си запазва повече свобода при проектиране и персонализиране, докато останалите функции изглеждат почти еднакви и за двете алтернативи.

3. Дизайн

Wix предоставя над 500 различни удобни за мобилни шаблони шаблони, което е повече от която и да е друга платформа, която е в състояние да достави с изключение на WordPress. Повечето от тях обаче са достъпни само за потребители на редактора.

 • Wix ADI не ви дава достъп до избора на шаблони. Той създава уебсайта за вас и взема известна свобода за персонализиране от вас като компромис. Системата предлага само няколко оформления от ниша, които се отнасят до различни ниши и полета. В същото време можете да избирате от 6 различни стила като Soho, Clear, Dandy, Fusion и някои други.

  Wix ADI цветова схема

  От гледна точка на дизайна, ADI също липсва гъвкавост. Потребителите могат да се променят само от основни цветове и стилове. От друга страна, може дори да не се наложи да промените нещо, тъй като оформлението е доста стилно и разполага с атрактивна цветова палитра. Друга добра новина е, че инструментът установява модулен подход. ИТ означава, че все още можете да щракнете върху секцията и да промените нейните стилове, текстове и други елементи.

 • Wix Editor осигурява достъп до безкрайни шаблони и празни оформления за стартиране на процеса на изграждане. Едва ли ще намерите елемент, който не можете да преместите или персонализирате. Разширените настройки ви позволяват да променяте размерите на блока или да избирате от предварително зададени дизайни. Системата улеснява плъзгането и пускането на елементи и избиране на оптималното количество пиксели за тях, за да се създаде хармоничен вид.

Шаблони на Wix Editor

Wix ADI срещу Wix Editor: И двата инструмента се предлагат с удобни за мобилни устройства уебсайтове. Wix Editor обаче запазва повече място за редактиране, препроектиране или персонализиране на всеки от 500 налични шаблона.

4. Ценова политика

Тъй като и Wix ADI, и Wix Editor принадлежат към една и съща платформа за изграждане на уебсайт, няма директност в цената. Въпреки това, всеки план се предлага с подбор от функции, които може да се наложи допълнително. И така, ето плановете, от които можете да избирате:

 • Безплатен план струва $ 0 на месец с персонализирани реклами и домейн.
 • Комбо план струва 11 долара на месец с безплатен домейн и разширена честотна лента.
 • неограничен струва 14 долара на месец с неограничена честотна лента и маркетингови функции.
 • Про план струва $ 19 на месец безплатно лого.
 • VIP струва 29 долара на месец с разширени функции за съхранение и промоции.
 • Бизнес основни / неограничени / VIP планове струващ съответно 20, 25 и 35 долара на месец с функциите за електронна търговия.

Wix ADI срещу Wix Editor: Може да не ви е необходим разширен план с Wix ADI, тъй като някои от функциите са предварително инсталирани. От друга страна, ако се нуждаете от по-голям и сложен проект с богат набор от функции, Wix Editor е по-добра опция с Pro и VIP планове.

5. Как да конвертирам ADI в Wix редактор?

Въпреки че използването на Wix ADI е супер бързо и лесно, потребителите може да се наложи да конвертират сайтовете си в Wix редактор в определен момент. Това може да е необходимо, когато искате да стартирате мащабируем уебсайт или да развиете бизнеса си. Процедурата е доста лесна. За да преобразувате вашия ADI сайт в Wix Editor, трябва да направите следното:

 1. Отидете на таблото си за управление.
 2. Кликнете върху менюто „Сайт“.
 3. Изберете опцията Преобразуване в редактор.

Ще бъдете препратени към таблото за редактор. Не бързайте да запазвате промените, тъй като имате възможност да изпробвате функциите на редактора. Ако не ги харесвате, може да се върнете към ADI без да запазвате промени. Ако намерите Wix Editor по-подходящ. запишете промените и започнете да редактирате уебсайта си или създайте нов.

Потребителите също могат да превключват между редактора и ADI. С други думи, все още има шанс да се върнете към ADI. Възможно е обаче само за уебсайтове, които са публикувани СЛЕД 24 април 2017 г. В този случай ще бъдете препратени към последната запазена версия на вашия ADI сайт. За да се върнете назад, трябва да:

 1. Отидете на таблото си за управление.
 2. Кликнете върху менюто „Сайт“.
 3. Изберете опцията „Назад към Wix ADI“.

Друг начин да се върнете към Wix ADI е да използвате опцията история на уебсайта. Там можете да възстановите последната архивна версия на ADI. Ще видите историята на всички промени, направени или запазени. Просто изберете този, който ви е необходим, и се върнете към ADI версията.

Долния ред

Wix със сигурност е една от водещите платформи за изграждане на уебсайтове по отношение на функционалността и гъвкавостта. Със сигурност ще работи за различни типове уебсайтове от е-търговия да се малък бизнес. Платформата използва най-новите технологични разработки, за да улесни и ускори процеса на изграждане.

WixWix ADI е идеален за тези, които ценят времето. Системата, базирана на AI, създава уебсайт със съответните приложения и джунджурии за няколко минути. Получавате готов за публикуване проект, който може да бъде персонализиран чрез някои ограничения по отношение на дизайна и интеграциите. ADI е добър за малки сайтове за тези, които имат съществуваща страница във Facebook и искат да я превърнат в солидна онлайн платформа. Wix.com

WixWix Editor е по-всеобхватен строителен инструмент с неограничена свобода на проектиране и персонализиране. Потребителите са свободни да избират дали искат да променят съществуващия шаблон, да изберат типично оформление или да започнат да строят от нулата. Безкрайни приложения и джаджи, неограничена функционалност за плъзгане и пускане, подобрени възможности за проектиране – това са функциите, които трябва да очаквате от редактора. Wix.com

Добрата новина е, че винаги можете да превключвате между два инструмента, когато имате нужда. Така че, ако сте избрали ADI като предишна платформа, не се притеснявайте, тъй като можете да се премествате в Editor, когато е необходимо и обратно.

Преглед сравнителна диаграма

Wix ADIWix Editor
Лесно използване:Wix ADI срещу Wix EditorWix ADI срещу Wix EditorWix ADI срещу Wix EditorWix ADI срещу Wix EditorWix ADI срещу Wix EditorWix ADI срещу Wix EditorWix ADI срещу Wix EditorWix ADI срещу Wix EditorWix ADI срещу Wix EditorWix ADI срещу Wix Editor
Характеристика:Wix ADI срещу Wix EditorWix ADI срещу Wix EditorWix ADI срещу Wix EditorWix ADI срещу Wix EditorWix ADI срещу Wix EditorWix ADI срещу Wix EditorWix ADI срещу Wix EditorWix ADI срещу Wix EditorWix ADI срещу Wix EditorWix ADI срещу Wix Editor
дизайни:Wix ADI срещу Wix EditorWix ADI срещу Wix EditorWix ADI срещу Wix EditorWix ADI срещу Wix EditorWix ADI срещу Wix EditorWix ADI срещу Wix EditorWix ADI срещу Wix EditorWix ADI срещу Wix EditorWix ADI срещу Wix EditorWix ADI срещу Wix Editor
Поддръжка на клиенти:Wix ADI срещу Wix EditorWix ADI срещу Wix EditorWix ADI срещу Wix EditorWix ADI срещу Wix EditorWix ADI срещу Wix EditorWix ADI срещу Wix EditorWix ADI срещу Wix EditorWix ADI срещу Wix EditorWix ADI срещу Wix EditorWix ADI срещу Wix Editor
Ценообразуване:Wix ADI срещу Wix EditorWix ADI срещу Wix EditorWix ADI срещу Wix EditorWix ADI срещу Wix EditorWix ADI срещу Wix EditorWix ADI срещу Wix EditorWix ADI срещу Wix EditorWix ADI срещу Wix EditorWix ADI срещу Wix EditorWix ADI срещу Wix Editor
Общ резултат:Wix ADI срещу Wix EditorWix ADI срещу Wix EditorWix ADI срещу Wix EditorWix ADI срещу Wix EditorWix ADI срещу Wix EditorWix ADI срещу Wix EditorWix ADI срещу Wix EditorWix ADI срещу Wix EditorWix ADI срещу Wix EditorWix ADI срещу Wix Editor

Опитайте Wix сега

 Безплатно е

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map