Weebly срещу Webs

Weebly срещу Webs


Weebly и Webs са надеждни, надеждни и пълнофункционални платформи за уеб публикуване, които покриват широк спектър от нужди на потребителите от уеб дизайн. Създателите на уебсайтове се предлагат с широк спектър от функции и всяка от тях е насочена към определена потребителска аудитория.

Уебс обаче има по-дълга история. Стартиран през 2001 г., той обслужва милиони уебсайтове за повече от 18 години. Weebly е малко по-млад – основан е през 2006 г., но броят на стартираните с него проекти значително надвишава този на уебсайтове, създадени с Webs. Към днешна дата броят на уебсайтовете на живо, създадени с Webs, е 145 хиляди, докато този на проектирани с Weebly надвишава 903 хиляди.

Бърза снимка:

WeeblyWeebly – е надежден и функционален строител на уебсайтове на сам, който спечели огромна популярност сред милиони потребители по целия свят. Първоначално стартирана за целите на блоговете, системата има силен фокус върху електронната търговия, като по този начин се превръща в чудесна дестинация за потребителите, желаещи да стартират и управляват всички видове онлайн магазини. weebly.com

ПаяжинатаПаяжината – е създател на облачни уебсайтове, който помага за разработването и управлението на уеб сайтове за малък бизнес, както и други съвременни проекти за нестопански и търговски организации. Системата обаче е малко остаряла – просто погледнете нейното табло и шаблони, за да се уверите, че изостава от съвременните уеб услуги за изграждане. Webs.com

Каква система може да надвие своя конкурент по отношение на функционалност, персонализиране на дизайна и лекота на използване? Кое от тях има разпространение, което го прави достоен избор за целевата аудитория? Крайно време е да сравним Weebly и Webs от онези гледни точки, които смятаме, че са най-важни да вземем информирано решение. Нека започнем веднага.

1. Лесно използване

 • Weebly. Бърз, интуитивен, лесен и лесен за навигиране, Weebly е добър избор за всички категории потребители, независимо от техния опит в уеб дизайна и ниво на владеене на кодиране. Дори и да сте потребител за първи път, няма да ви е сложно да овладеете системата, тъй като се предлага с информативно и подробно ръководство за стартиране, което ви помага да научите всички нюанси на използването на услугата.

  Weebly Editor

  Създателят на уебсайта разполага с непрекъснат интерфейс с много съвети и подкани, които помагат да научите основите на работа със услугата. Weebly се предлага с разбираемото табло, където всички елементи са на местата си, за да се осигури бърз и лесен достъп до необходимите секции, включително поръчки в уеб магазина, коментари в блогове, статистика на уебсайта и т.н..

  Това, което също трябва да знаете, е, че Weebly има структура на „кутия модел“. Това означава, че всяко съдържание, което плъзнете и пуснете на страницата, ще бъде автоматично поставено в определени предварително проектирани кутии (контейнери) за формиране на правилната структура на проекта. Такъв подход позволява също така безпроблемен и прост процес на превключване на шаблони, който няма да предизвика загуба на съдържание. Не се очаква да притежавате умения за програмиране, докато работите с Weebly, тъй като системата ви позволява да проектирате уеб сайтове и онлайн магазини от висок клас по прост и интуитивен начин. Ще ви бъде предложено да изберете от десетки джаджи и приложения, които могат да бъдат допълнително интегрирани във всеки шаблон.

 • Паяжината. Webs също е доста интуитивен, въпреки че не е много лесен за използване. Интерфейсът на създателя на уебсайт е малко остарял в сравнение с този модерен вид на Weebly. Необходимо е време, за да свикнете с таблото и контролния панел на системата, особено ако това е първият път, когато работите с него. Добра новина е, че Webs идва с редактора WYSIWYG, който позволява да се наблюдават и контролират всички стъпки от процеса на изграждане на уеб в действие.

  Уеб редактор

  Webs следва принципа за редактиране с плъзгане и пускане, който ви позволява да подбирате и подреждате необходимите елементи в произволен ред. Каквито и модули да изберете, системата ще ви позволи да ги премествате през страницата само с няколко кликвания. Освен избора и позиционирането на елементите, ще можете да активирате и конфигурирате настройките му, като щракнете двукратно върху него.

  Интерфейсът на съставителя на уебсайтове се състои от две области, включително таблото за управление и самия уебсайт строител, където всъщност работите върху разработването на уебсайта и по-нататъшното му управление. Ако възнамерявате да разберете състоянието и параметрите на вашия проект, отидете на секцията „Табло за управление“, където ще намерите няколко раздела, а именно статистика, домейни & Имейл, Настройки, Уеб Премиум, SEO Бустер, Мобилни и много други.

Weebly срещу Webs. Създателите на уебсайтове не са много трудни за овладяване и използване, тъй като всеки от тях е доста интуитивен. И двете предлагат редактори за плъзгане и пускане и осигуряват удобна WYSIWYG уеб среда за изграждане, за да осигурят максимална лекота на използване. Weebly обаче е по-лесен за използване за всички, тъй като неговата структура на „кутия модел“ ви позволява да създадете най-добрата структура и оформление на уебсайта, като по този начин ви позволява да избягвате множество разочароващи сценарии.

2. Комплект функции и гъвкавост

 • Weebly. Weebly е пълна с функции. Той има мощен двигател за електронна търговия, платформа за блогове, функционалност за членство, решение за бели етикети за агенции и дори отделна версия на Weebly за образование. Инфраструктурата на Weebly е впечатляваща. Потребителите му могат да създават нови и да редактират съществуващи уебсайтове, използвайки Weebly за Android и iOS.

  Weebly функции

  След сливането на създателя на уебсайта с Square през 2018 г., Weebly се превърна в достоен представител на нишата за електронна търговия. Системата предлага възможност за изграждане на онлайн магазини с разнообразна функционалност и опции за електронна търговия, като интегрирана количка за пазаруване, гъвкави опции за доставка и доставка, множество инструменти за управление на инвентара, опции за проследяване на поръчки, кодове на купони, възможност за добавяне на физически / цифрови стоки, филтриран продукт търсене, имейл маркетинг функция и т.н. Има също така възможност за качване на продукти от CSV файлове и използване на предимствата на IFTTT, за да намалите скоростта на създаване на уеб магазина и по-нататъшното му популяризиране.

  Друго предимство на създателя на уебсайта е интегрираният му App Center, който се предлага с богата колекция от джунджурии и добавки, които можете да интегрирате във вашия проект, за да подобрите неговата производителност и дизайн.

 • Паяжината. Webs също е богат на функции. При включен социален режим посетителите могат да се присъединят към вашия уебсайт като членове и да участват във форуми и други дейности, които изискват регистрация и одобрение.

  Уеб социални

  Подобно на Weebly, той има свой двигател за блогове и електронна търговия, въпреки че последният не е толкова мощен. Създателят на уебсайтове ви позволява да свържете малък до средата онлайн магазин към уебсайта си, за да добавите и управлявате продуктовия каталог, да качите описания, да коригирате множество конфигурации на продуктите, да добавите изображения и други медийни елементи, да присвоите статуси на продуктите и техните категории и т.н. Ако искате сте потребител на Premium план, системата ще ви позволи да получите достъп до секцията за проследяване на инвентара, където ще можете да управлявате и контролирате запасите от продукти точно в таблото за управление. Що се отнася до функционалността на блоговете, Webs позволява да добавите блог към вашия проект почти за нула време. Можете допълнително да добавяте и редактирате публикации, да коригирате настройките на блога и други свързани параметри.

  Създателят на уебсайтове позволява активно взаимодействие с потребителя. Това означава, че можете да интегрирате акаунти в социалните медии във вашия проект, за да привлечете вниманието на потребителите и да ги информирате за актуализациите на вашия бизнес, събития, новини и друга информация.

  Друг важен момент на съставителя на уебсайтове е функцията му Local Ads, която позволява на вашия бизнес да бъде забелязан от местните жители чрез добавянето му към най-разпространените локални директории за списъци. Това, от което се нуждаете, е да предоставите подробности за вашия бизнес, контакти, обща информация, която допълнително ще бъде налична в резултатите от търсачката. По принцип системата позволява да регистрирате вашата компания с повече от 100 онлайн локални директории наведнъж за по-малко от 10 минути и без вложени усилия.

  Други забележителни функции на създателя на уебсайт включват фото и видео галерии, усъвършенствани инструменти за анализиране на уебсайтове, съвпадение на функция на продукта, бюлетин инструмент, SEO Booster и много други.

Weebly срещу Webs. Weebly може да се похвали с усъвършенстван набор от функции, който се вижда от пръв поглед. Това се отнася особено за аспекта на електронната търговия. Въпреки че, Webs също има няколко уникални функции като бустер на трафика и местни обяви, той определено изостава от Weebly по отношение на функционалност и гъвкавост.

Местен списък на уебсайтове

3. Дизайн

Сравнителна схема на дизайна

WeeblyПаяжината
Брой теми:55750
Персонализирани теми:&# X2714; ДА✘ НЕ
Цена на темите:БезплатноБезплатно
Визуален редактор:&# X2714; ДА&# X2714; ДА
Промяна на темата:&# X2714; ДА✘ НЕ
Редактиране на CSS код:&# X2714; ДА✘ НЕ
 • Weebly. Темите в Weebly са наистина красиви. Повечето имат спиращи дъха фонове на цял екран, модерни оформления и изискани шрифтове. Има както минималистичен, така и смел дизайн. Всяка тема има няколко цветови вариации. Темите могат да се променят по всяко време.

  Персонализирането на дизайна не се ограничава само до редактиране на шрифт, фон и оформление, но включва и разширени опции: можете да променяте теми от Weebly с помощта на вграден HTML / CSS редактор и дори да експортирате вашата тема.

  Ако използвате някоя от новите теми на Weebly, не е нужно да се притеснявате за мобилния вид на вашия сайт. Weebly сега произвежда само отзивчиви дизайни. За тези, които използват стари теми, има вграден редактор за мобилни устройства. Ако искате да надхвърлите това, което се предлага в официалната библиотека, можете да закупите персонализирана тема на Weebly или да наемете професионалист, който да я проектира за вас.

  Weebly шаблони

  Има агенции и индивидуални дизайнери, които създават теми специално за този уебсайт. Освен това има възможност да качите собствена тема, ако някоя от наличните опции отговаря на нуждите на вашия уеб дизайн.

 • Паяжината. Понастоящем колекцията от шаблони на Web включва над 750 безплатни и премиум дизайн, готови за мобилни устройства, които попадат в 20 индустрии. Като се има предвид богат асортимент от дизайни, опцията за филтър за търсене, която създателят на уебсайта предоставя, се оказва доста удобна и спестява време. Качеството на темите обаче е посредствено. Те изглеждат много остарели, което не е чудно, като се вземе предвид времето на тяхното развитие (преди около 5-10 години). Същото се отнася и за опциите за персонализиране на дизайна – не трябва да очаквате свобода на действията, когато работите върху създаването на уебсайта си.

  Уеб шаблони

  Шаблоните на мрежите са спретнати, но шрифтовете и съдържанието им са остарели. Добрата новина е, че можете да промените темата по всяко време, докато не намерите правилната – вашето съдържание ще бъде автоматично преформатирано в новия шаблон. Също така можете да промените подредбата на всяка страница: има 6 версии на оформлението на съдържанието + 6 джаджа на колоните, които могат да бъдат преместени към страницата от „док“.

  Webs Mobile

  Създателят на уебсайтове не предоставя никакви усъвършенствани HTML / CSS редактори, така че сте ограничени до създаването на вашия сайт с помощта на предоставените приспособления, блокове на съдържание и опции за персонализиране. Можете обаче лесно да добавяте, изтривате и пренареждате елементите на уебсайта си тук, като гледате как ще изглежда готовият проект на мобилните ви устройства.

Weebly срещу Webs. Говорейки за дизайнерския аспект, Weebly е ясният победител. Дори случаен поглед показва, че шаблоните му са по-красиви и модерни. Освен това те предлагат много по-дълбоки опции за персонализиране, които са безценни за тези, които трябва да създадат наистина уникален, персонализиран уебсайт.

4. Поддръжка на клиенти

 • Weebly. Weebly предлага богат Помощен център, имейл, телефон и чат на живо, поддръжка, достъпна за всеки. Има много видео уроци, които обхващат различни аспекти на Weebly builder. Weebly също е доста активен в социалните медии. Нещо повече, създателят на уебсайтове предлага множество изскачащи прозорци и съвети, които се намират на контролния панел и опростяват процеса на разработване на уебсайтове, особено за потребители, които за първи път.

 • Умерено ценообразуване

 • Паяжината. Опциите за поддръжка на клиенти в уеб са доста универсални и информативни. Какъвто и въпрос или проблем да срещнете при работа със системата, определено ще можете да го разрешите тук. Веднага след процеса на регистрация ще ви бъде предложен изчерпателен видеоклип за основите на използването на системата. Други опции за поддръжка са достъпни в Помощния раздел на таблото за управление. Те включват интерактивния изскачащ асистент за чат, базиран на NanoRep, където можете да въведете въпроса си и да изчакате отговора, който няма да го чака. Освен това ще получите достъп до видео уроци, база от знания, раздел FAQ. Абонатите на Premium Plan също получават достъп до поддръжка по имейл, телефон и чат на живо.

 • Ценообразуване в мрежата

Weebly срещу Webs. И двата създателя на уебсайтове предлагат достатъчно възможности за поддръжка, за да позволят на потребителите да овладеят системите по бърз и удобен начин. За разлика от Webs обаче, Weebly предлага чат на живо, имейл и телефонна поддръжка на никакви разходи. Това е забележително предимство за всички потребители на системата.

5. Ценова политика

 • Weebly. Weebly е безплатна услуга. Можете да използвате основната му версия безплатно, докато имате нужда. Забележително е, че Weebly поставя наистина мънички реклами на безплатните си сайтове – те са разположени в долния колонтитул и не са наистина забележими. Безплатните сайтове предполагат използване на поддомейн Weebly.

  Най-ниско платената версия на Weebly е $ 8 / месец, което всъщност не е много за хостинг. За тази цена можете да свържете собствения си домейн, да публикувате неограничени страници, да премахвате реклами, да продавате до 10 продукта и да използвате своя собствена услуга. Плановете Pro, Business и Performance отключват възможностите за членство и разширяват други функции.

 • Паяжината. Подобно на Weebly, Webs също следва модела freemium и предлага три премиум акаунта. Уеб пакети (Starter, Enhanced и Pro) варира от 5,99 щ.д. / месец до 22,99 щ.д. / месец (с изключение на предложенията за продажба). Тези пакети се предлагат с безплатни имена на домейни. Създателят на уебсайта предлага 30-дневна гаранция за връщане на парите за тези потребители, които са закупили първокласен абонамент, но по някаква причина са останали недоволни от условията и функционалността му..

Weebly срещу Webs. Плановете на Webs са малко по-евтини от тези на Weebly ($ 5,99 / месец срещу $ 8 / месец, и $ 22,99 / месец срещу $ 25 / месец), но основният план на Weebly има много повече налични опции. Освен това той няма ограничения на пространството за съхранение, а също така предоставя достъп до повече функции и инструменти, които са задължителни за професионален уебсайт.

Долната линия

Изборът между Weebly и Webs едва ли ще бъде твърде сложен, ако знаете какво точно очаквате от процеса на уеб дизайн и какъв резултат искате да използвате в дългосрочен план. И двете създатели на уебсайтове са достъпни и двамата имат специфична аудитория, към която да се насочат.

WeeblyWeebly – е една от най-популярните системи в нишата на уеб дизайна и определено си заслужава вниманието. Създателят на уебсайтове има силен фокус върху електронната търговия, което позволява стартирането на малки до големи онлайн магазини. Платформата е достъпна и достатъчно натоварена с функции, за да ви позволи да проектирате висококачествени проекти с разширена производителност. weebly.com

ПаяжинатаПаяжината – е създател на облачни уебсайтове, който е насочен най-вече към създаването на уебсайт за малък бизнес. Системата се предлага с набор от функции, който работи добре за развитието и по-нататъшното управление на проекти за предприемачи. Липсва обаче гъвкавост и нейната категорично остаряла, което се проявява в асортимента на шаблоните и качеството, набора от функции и свободата на персонализиране на дизайна.. Webs.com

Когато избирате между Weebly и Webs, първоначално трябва да вземете предвид параметрите на проекта, който планирате да развиете. Ако се нуждаете от уебсайт, натоварен с функции, с качествени отзивчиви шаблони и разширен редактор, тогава Weebly определено е системата, за която трябва да се работи. Създателят на уебсайтове се класира високо по отношение на създаването на уебсайт за електронна търговия, а също така изобилства от инструменти и функции, които могат да изведат вашия проект на чисто ново ниво.

Weebly vs Webs: Сравнителна диаграма

WeeblyПаяжината
1. Лекота9 от 109 от 10
2. Характеристики9 от 107 от 10
3. Дизайн9 от 106 от 10
4. Поддръжка10 от 107 от 10
5. Ценообразуване10 от 108 от 10
Като цяло:9.4 от 107.0 от 10
Опитай сега Опитай сега
Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map