Webnode срещу WordPress

Webnode и WordPress са платформи за уеб изграждане, които вече са спечелили репутация в своите ниши. Те обслужват различни цели, предлагайки широка гама от инструменти, изящни функции за уеб дизайн и усъвършенствани подходи за изграждане на уеб.


 • Webnode е създател на облачни уебсайтове, който има удобен и интуитивен интерфейс. Галерията му с шаблони е многостранна и впечатляваща. Системата се използва главно за създаване на два вида уебсайтове – лични / бизнес проекти и уеб магазини. Неговият набор от функции се фокусира върху тези основни задачи, като предоставя широк избор от инструменти за персонализиране на дизайна.

 • WordPress не изисква въведение. Това е CMS, който се гордее със световната популярност и дава възможност за решаване на различни задачи за изграждане на уеб. Системата не е лесна за овладяване, ако сте начинаещ. Необходимо е време, за да свикнете с него и да научите как да се справите с тънкостите на процеса на изграждане на уеб.

Сравняването на WordPress с Webnode на пръв поглед не е разумно, тъй като платформите се различават много в подхода си към създаването на уебсайт, простотата и набора от функции. Това обаче не означава, че не можете да избирате между тези мощни опции. Така че, нека разберем сега коя система работи най-добре за изпълнение на прости и сложни проекти за уеб дизайн и кои категории потребители могат да ги намерят по-удобни.

1. Лесно използване

 • Webnode. Създателят на уебсайтове изглежда доста прост и интуитивен на пръв поглед. Когато започнете да го изследвате, се уверете, че той е наистина удобен и лесен за използване. Няма значение какъв опит с уеб дизайн имате – използването на Webnode изобщо няма да е трудно. Резултатът също ще оправдае вашите очаквания.

  Webnode Editor

  Таблото за управление на системата е разбираемо и не е претоварено с опции. Редакторът за плъзгане и пускане на платформата дава възможност да се добавят и променят необходимите секции на уебсайта, както и да се качва съдържанието. Просто следвайте съветите, които системата генерира, за да научите как да редактирате уебсайта си.

  Webnode Добавяне на страница

 • WordPress. WordPress е CMS и това е софтуер с отворен код. По този начин, овладяването му изобщо не е лесно. Тук могат да бъдат проучени множество опции, да не говорим за потенциалните рискове, които може да срещнете при изграждането на уебсайт с услугата.

  WordPress Visual Editor

  В същото време опитните уеб дизайнери обичат да работят с WordPress, тъй като прави възможно да персонализирате шаблони, като използвате техните HTML / PHP познания за редактиране или писане на нови кодове на уебсайтове. Тук също има възможност за интегриране на безплатни и платени приставки, за да получите персонализиран дизайн на уебсайтове. Така опитните уеб дизайнери имат повече свобода тук и могат да използват знанията си за стартиране на пълнофункционални проекти.

Webnode срещу WordPress. Двете системи използват съвсем различни подходи към процеса на създаване на уебсайт. Webnode е класически създател на уебсайтове без код със стандартно табло и разнообразие от функции за уеб дизайн. Това прави системата приятно начало за начинаещи. WordPress е по-сложен инструмент, който изисква определен фон и опит за кодиране. Той гарантира по-голяма свобода на избора и позволява създаването на по-професионални уебсайтове. Платформата работи най-добре за професионалистите в уеб дизайна.

2. Комплект функции и гъвкавост

 • Webnode. Създателят на уебсайтове се предлага с различни функции, необходими за стартиране на привлекателен и функционален уебсайт. Веднага щом се регистрирате за услугата, получавате достъп до табло с множество инструменти.

  Това, което можете да направите тук, за да стартирате и управлявате приличен уебсайт, е да добавяте и редактирате секции или страници на уебсайтове, да регистрирате име на домейн, да редактирате потребителския си профил, да преглеждате статистиката на уебсайта, да каните колеги, да променяте настройките на уебсайта и т.н. Това също е мястото , където ще намерите широки опции за електронна търговия и блогове, богат набор от инструменти за персонализиране на дизайна, възможност за създаване на толкова страници, колкото вашият проект предполага и т.н..

  Електронна търговия в Webnode

  Webnode не е богат на приложения и джаджи. Вместо това можете да добавите различни блокове за съдържание, за да разнообразите дизайна и да повишите неговата производителност. Възможно е да стартирате уеб магазин тук, но неговата функционалност може да е недостатъчна за вас, особено ако възнамерявате да създадете голям магазин. Това, което можете да направите тук, е да добавяте и управлявате продукти, да коригирате настройките за плащане и доставка, както и други необходими параметри.

  В същото време Webnode донякъде липсва набор от задължителни функции за електронна търговия като износ / импортиране на продукти, опция, позволяваща създаване на варианти на продукти и генериране на кодове на купони и т.н. Това може да е пречка, ако имате дълготрайни планове.

  Нещо повече, Webnode поддържа повече от 20 езика, което позволява създаването на многоезични уебсайтове. Това е още едно предимство на услугата. Можете също така да създадете резервната версия на вашия уебсайт, за да можете да го възстановите при нужда.

  Настройки на уебкод

  Създателят на уебсайтове има хубави опции за SEO, които допринасят за по-високото класиране на вашия проект в търсачките. За да засилите позициите на уебсайта си, можете да попълните мета маркери, да персонализирате заглавия, URL адреси и т.н. Системата автоматично генерира карта на сайта, като елиминира необходимостта да направите това самостоятелно.

 • WordPress. Платформата предлага разширени функции за уеб дизайн и инструменти, необходими за създаване на различни видове уебсайтове. Имайте предвид обаче, че WordPress първоначално е известен като платформа за блогове. За да стартирате други типове проекти със системата, ще трябва да използвате уменията си за кодиране и да интегрирате множество приставки. Това отнема много време и усилия и това също изисква опит.

  Персонализиране на уебсайтове на WordPress

  CMS позволява интегриране на безплатни и платени приставки за повишаване на функционалността на вашия уеб сайт. В интернет има много от тях. Нови приставки се разработват от уеб дизайнери на трети страни. Ако използвате такива плъгини, има смисъл да изберете тези, които са платени, и да се справите с надеждни специалисти.

  Това е така, защото винаги има риск от интегриране на плъгини със злонамерени кодове във вашия уебсайт, което може да има отрицателно въздействие върху по-нататъшната му работа, SEO позиции, трафик и други решаващи параметри. Имайте предвид, че колкото повече плъгини решите да интегрирате, толкова по-чести актуализации ще трябва да правите. Това също отнема много време и изисква специфични нишови познания.

  Като CMS, WordPress означава, че трябва да търсите хостинг на уебсайтове сами. Възможно е да хоствате вашия проект със системата, но има и възможност да се справите с друг доставчик на хостинг услуги. Освен това, можете да интегрирате вашия акаунт в WordPress с услуга на трета страна, за да осигурите достъп до неговата база данни. Това е необходимо, за да можете да работите допълнително с конфигурации на файлове.

Webnode срещу WordPress. Когато става въпрос за набор от функции и гъвкавост, няма съмнение, че WordPress има много повече опции в сравнение с Webnode. Необходимо е обаче време, усилия, умения и опит, за да стартирате уебсайтове с платформата. Трябва да знаете как да се справите с интеграцията на плъгини и кодове, да изберете хостинг и да направите необходимите настройки на уебсайта. С други думи, тук трябва да създадете уебсайт почти от нулата.

Единственият забележим недостатък на WordPress са засилените рискове за спам. Същото не може да се каже за Webnode. Това е стандартен конструктор на уебсайтове, който се предлага с шаблони и инструменти за персонализиране на дизайна за по-лесно създаване на уебсайт. Някои функции на системата са доста мощни, докато други очевидно са слаби. Независимо от това, Webnode все още остава по-просто решение за начинаещи.

3. Дизайн

WebnodeWordPress
Брой теми:20010k
Безплатни теми&# X2714; ДА&# X2714; ДА
Цена на платени теми:БезплатноБезплатен Цялостно $ 299
Адаптивен дизайн&# X2714; ДА&# X2714; ДА НЕ
Сортиране по отрасли:&# X2714; ДА&# X2714; ДА
Редактиране на CSS код:✘ НЕ&# X2714; ДА
 • Webnode. Колекцията от системни шаблони е доста обширна и в момента обхваща около 200 теми. Качеството им обаче не е на първо ниво. Шаблоните са със стандартен външен вид и са доста сходни, посредствени, ако не са дори остарели. Добрата новина е, че те са отзивчиви и могат да бъдат персонализирани с помощта на инструментариума, който системата предлага.

  Удобната опция за предварителен преглед позволява да виждате текущата работа, за да направите промените преди публикуването. Имайте предвид, че системата не позволява промяна на шаблона по време на процеса на уеб дизайн. Това изисква сериозно обмисляне, когато правите избора.

 • WordPress. WordPress има безплатни и премиум теми, за да се поберат в различни ниши. Всички те (включително премиум пробите) обаче изглеждат сходно. Като програма с отворен код, WordPress предлага достъп до CSS файлове. Това прави възможно професионалните уеб разработчици да придават на уебсайтовете си уникален вид.

  Можете да промените стила, типографията, заглавията, параметрите на шрифта, цветовете, фона и други настройки. Каквито и дизайнерски идеи и предпочитания да имате, WordPress ще даде възможност да ги реализира. Ако ви липсват тези умения, възможностите ви за персонализиране на шаблони ще бъдат доста ограничени.

Webnode срещу WordPress. Когато става въпрос за персонализиране на дизайна, WordPress е отличен лидер, но само за онези потребители, които имат достатъчно умения за кодиране. В противен случай ще бъде трудно да се създаде изключителен дизайн с платформата. Опциите за дизайн на Webydo са по-ограничени, но те ще отговарят на нуждите и уменията на новаците.

4. Поддръжка на клиенти

 • Webnode. Създателят на уебсайтове не може да се похвали с мощна услуга за поддръжка на клиенти. Тук не става въпрос за качеството на предоставяните услуги (то е на прилично ниво), а за списъка на наличните опции. Когато работите с Webnode, ще имате достъп само до знание с много статии и чести въпроси, разделени в категории.

 • WordPress. Като програма с отворен код, WordPress не предлага никакви услуги за поддръжка на клиенти. Общността на системата обаче е доста мощна и обширна. Това е единственият избор за вас, за да получите отговори на всички въпроси, свързани с услугата. Отделете време, за да разгледате форумите на WordPress или темите, намерени в официална общност на WordPress.

WordPress срещу Webnode. Нито една от системите не предлага множество опции за поддръжка на клиенти. Потребителите на Webnode могат да получат достатъчно информация в базата от знания, докато феновете на WordPress могат да достигнат до източниците на общността, за да отговорят на техните въпроси.

5. Ценообразуване

 • Webnode. Системата първоначално се позиционира като безплатен създател на уебсайтове. Когато започнете да го изследвате, установявате, че за да постигнете достоен резултат и за да получите уебсайта си онлайн, трябва да надстроите до един от платените планове. Това са Ограничен план, Мини план, Стандартен план и Профи план. Цената на плановете варира между 3,95 долара и до 19,95 долара на месец въз основа на предоставените условия.

  WebnodeWordPress
  Ценови планове:&# X2714; Ограничено ($ 3.95 / месец);
  &# X2714; Мини ($ 5.95 / месец);
  &# X2714; Standard ($ 11.95 / месец);
  &# X2714; Профи ($ 19.95 / месец).
  &# X2714; Хостинг ($ 10 / месец);
  &# X2714; Plugins ($ 20 $ 50 / месец).
  Характеристика:&# X2714; Безплатен хостинг;
  &# X2714; Формуляр за формиране;
  &# X2714; Уебсайт на няколко езика;
  &# X2714; членство.
  &# X2714; Отворен код;
  &# X2714; Силна общност;
  &# X2714; Дълбока персонализация.
 • WordPress. Платформата е абсолютно безплатна за всеки потребител. Това е вярно, когато се отнася до разходите за използване на услугата. Пригответе се обаче да инвестирате повече средства в хостинг, премиум шаблони, плъгини и разширения. Има смисъл да плащате за тези опции, ако искате да сведете до минимум потенциалните рискове и да постигнете достоен резултат.

Webnode срещу WordPress. Крайната цена за изграждането на уебсайт с която и да е от тези услуги зависи от набора от функции, от които се нуждаете, умения, които имате и резултат, който се надявате да получите в дългосрочен план. Уебсайтовете на WordPress обикновено са по-скъпи, но те също са пълнофункционални и по този начин предлагат повече шансове за ефективно насърчаване на бизнеса.

Долната линия

Анализирайки и двете платформи за уеб изграждане, разбрахме, че те са доста различни. Основните причини за това са естеството на системите и подходът, който предлагат към процеса на създаване на уеб. Докато Webnode е стандартен създател на уебсайтове, WordPress е сложен CMS с отворен код.

С Webnode всеки потребител може да стартира приятен уебсайт за лична или бизнес употреба, тъй като тук не се изискват специални знания за кодиране. Що се отнася до WordPress, ситуацията е точно обратната. Платформата гарантира по-голяма гъвкавост и по-усъвършенствана функционалност. За да се възползвате обаче, трябва да притежавате умения и опит в уеб дизайна.

Изводът е следният: ако сте начинаещ, тогава Webnode е по-разумно решение. Ако обаче имате късмет, че имате опит в уеб дизайна и желаете да управлявате професионален уебсайт, тогава WordPress ще работи най-добре за вас. Късмет!

Преглед сравнителна диаграма

WebnodeWordPress
Лесно използване:Webnode срещу WordPressWebnode срещу WordPressWebnode срещу WordPressWebnode срещу WordPressWebnode срещу WordPressWebnode срещу WordPressWebnode срещу WordPressWebnode срещу WordPressWebnode срещу WordPressWebnode срещу WordPress
Характеристика:Webnode срещу WordPressWebnode срещу WordPressWebnode срещу WordPressWebnode срещу WordPressWebnode срещу WordPressWebnode срещу WordPressWebnode срещу WordPressWebnode срещу WordPressWebnode срещу WordPressWebnode срещу WordPress
дизайни:Webnode срещу WordPressWebnode срещу WordPressWebnode срещу WordPressWebnode срещу WordPressWebnode срещу WordPressWebnode срещу WordPressWebnode срещу WordPressWebnode срещу WordPressWebnode срещу WordPressWebnode срещу WordPress
Поддръжка на клиенти:Webnode срещу WordPressWebnode срещу WordPressWebnode срещу WordPressWebnode срещу WordPressWebnode срещу WordPressWebnode срещу WordPressWebnode срещу WordPressWebnode срещу WordPressWebnode срещу WordPressWebnode срещу WordPress
Ценообразуване:Webnode срещу WordPressWebnode срещу WordPressWebnode срещу WordPressWebnode срещу WordPressWebnode срещу WordPressWebnode срещу WordPressWebnode срещу WordPressWebnode срещу WordPressWebnode срещу WordPressWebnode срещу WordPress
Общ резултат:Webnode срещу WordPressWebnode срещу WordPressWebnode срещу WordPressWebnode срещу WordPressWebnode срещу WordPressWebnode срещу WordPressWebnode срещу WordPressWebnode срещу WordPressWebnode срещу WordPressWebnode срещу WordPress

Създайте уебсайт с Webnode

Безплатно е

Хауърд Моят профил в Twitter Моят Facebook профил електронна поща Моят Linkedin профил

за автора

Аз съм Хауърд Стийл, основателят и главен редактор на този уебсайт. С над 10 години уеб изграждане знам колко сложна и изморителна може да бъде тази задача за човек, който не е ИТ. Не можете да решите коя услуга да изберете? Не се колебайте да ме попитате за съвет. Просто опишете нуждите на уебсайта си и с удоволствие ще ви помогна.

Начало »Сравнения» Webnode срещу WordPress

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map