Вероятни алтернативи

Вероятни алтернативи


Weebly – е създател на уебсайт, който позволява създаването на качествени блогове, онлайн магазини и бизнес уебсайтове. Предлага се с много професионални шаблони, удобен редактор за плъзгане и пускане, приспособявайте стъпка по стъпка указания и други функции, които допринасят за бързия и ефективен процес на изграждане на уеб.

Такова разнообразие от инструменти и опции обаче може да изглежда малко смущаващо за потребителите с малко или никакви познания за кодиране изобщо. Необходимо е време, за да проучите и овладеете всички функции на системата. Това е една от основните причини, които карат потребителите да търсят по-прости алтернативи на Weebly.

Най-добрите алтернативи на Weebly

 1. WIX – Най-добрата алтернатива на Weebly
 2. WordPress – Самостоятелно хостван Weebly Alternativ (CMS)
 3. Shopify – най-добрата алтернатива за електронна търговия
 4. uKit – Най-евтиният и лесен строител на уебсайтове
 5. Webflow – отзивчив инструмент за уеб дизайн и CMS
 6. Squarespace – All-in-one Builder на уебсайтове

WIX – Най-добрата алтернатива на Weebly

WIX - Най-добрата алтернатива на Weebly

Wix – е създателят на уебсайт, който обслужва различни нужди. Той предоставя достатъчно гъвкавост за създаване на различни сайтове без умения за кодиране. Въпреки че Weebly все още изисква малко технически познания, Wix е много по-просто решение благодарение на редактора за плъзгане и пускане и базирана на AI функция. Вградената модерна технология създава уебсайтове за потребител въз основа на неговите очаквания.

Освен това може да се възползвате от допълнителни функции:

 • Отзивчиви шаблони – Wix има вероятно най-голямата колекция от отзивчиви шаблони сред другите създатели на сайтове на SaaS. В момента предлага 500+ теми за всяка бизнес ниша. Потребителите могат да избират от готови портфейли, макети на недвижими имоти, сайтове за малък бизнес, дигитални магазини и др. Всички шаблони се отнасят за определена категория. Нещо повече, те са свободни да използват, редактират или персонализират.
 • Wix App Market – въпреки факта, че Weebly разполага със собствен App Center, Wix предлага по-богат избор от добавки и джаджи. От броячи, галерии и формуляри за контакт до анализи и опции за плащане – потребителите могат да свържат всяка услуга с едно кликване. Изисква се само леко ръчно настройване. За пореден път абонатите на платформата получават безплатен достъп до пазара на приложения.
 • е-търговия – изграждането на дигитален магазин с помощта на Wix е лесно. Получавате пълен набор от опции от готови шаблони за онлайн магазин с интегрирани функции до персонализирания пакет за промоция на Wix. Редакторът се предлага с интуитивна система за управление на продуктите, където можете да добавяте и редактирате елементи, да качвате снимки, да задавате цени, да свързвате шлюзове за плащане и други без технически умения.
 • Wix ADI – функцията, която прави софтуера един от най-лесните създатели на уебсайтове на пазара. Въвеждането на Изкуствен интелект направи възможно създаването на готови сайтове за по-малко от 10 минути. Потребителят трябва да предоставя само основна информация за бъдещия уебсайт и бизнес, докато системата автоматично ще избере оформление и набор от вградени функции, без да е необходимо да персонализирате сайта.

Wix цена: потребителите могат да се възползват от неограничен безплатен план без времеви рамки. Той обаче не осигурява пълен достъп до всички функции. Освен това ще трябва да купите име на домейн отделно. Няма смисъл, тъй като Wix е цялостно решение. Само за $ 13 на месец получавате пълен набор от опции в допълнение към a 1-годишен безплатен домейн и хостинг. Тези, които се занимават с онлайн магазини, може да изискват малко повече ресурси. Системата предлага просторни планове за електронна търговия, които започват от $ 23 на месец.

Опитайте Wix безплатно

WordPress – Самостоятелно хостван алтернативен Weebly (CMS)

WordPress - Самостоятелно хоствана алтернатива (CMS)

WordPress – е една от най-дълго работещите CMS на пазара. Фактът, че първоначално е разработен за сайтове, базирани на съдържание, прави WP a по-добра алтернатива на Weebly когато става въпрос за изграждане на блогове, портали за новини, онлайн списания и др. Системата за управление на съдържанието с отворен код предлага безкрайни възможности за персонализиране. Освен това изглежда, че е по-гъвкав по отношение на планирането на бюджета или избора на място за хостинг на вашия уебсайт.

От една страна, системата не е толкова лесно да се овладее за начинаещи още от самото начало. Но след като разберете как работи, се възползвате от подобрена гъвкавост и следните функции:

 • интеграция & Plugins – Уебсайт на WordPress може да има толкова много плъгини, колкото са ви необходими. Изборът на добавки е завладяващ. Тук имаме както платени плъгини, така и техните безплатни алтернативи. Някои от тях са достъпни на абонаментни бази, докато други – през целия живот. От формуляри за контакти, календари, скриптове и изходни кодове до електронна търговия, имейл маркетинг, рекламни кампании, визуални ефекти и анализи в реално време – просто изберете този и го инсталирайте на таблото си за управление. Също така имайте предвид, че повечето плъгини изискват ръчна настройка и актуализации. Но това може да се реши с помощта на оптимизиран за WP хостинг (научете повече в параграф „Цена на WordPress“).
 • Хиляди шаблони – още една причина да изберат WordPress. Потребителите могат да избират от буквално хиляди безплатни и платени шаблони. Повечето теми работят чудесно за базирани на съдържание и други видове уебсайтове. Въпреки че някои изглеждат малко подобни, можете да ги персонализирате чрез редактиране на изходния код или с помощта на множество плъгини.
 • SEO и управление на съдържанието – WordPress е една от най-гъвкавите платформи по отношение на промоцията на съдържанието и SEO оптимизацията. На първо място, системата е с отворен код. Това означава, че можете да редактирате кода и да го направите по-удобно за търсачките. Това ще изисква някои технически умения. Второ, различните плъгини помагат на потребителите да изградят правилно форматиране на текст, което прави съдържанието по-лесно за четене и по-привлекателно за търсене на ботове. Не на последно място, потребителите могат да редактират разширени настройки за SEO, включително метаданни, URL адреси, ключови думи за фокус и др. Някои услуги помагат да се види дали съдържанието е достатъчно четимо и SEO-приятелски достатъчно.

Цена на WordPress: Ще можете да редактирате и персонализирате уебсайта безплатно. Въпреки това, за да отидете на живо с него, ще ви е необходим домейн и хостинг. Оптимизираните за WP сървъри изглеждат достъпни. Те предлагат безпроблемна интеграция, автоматизирани приставки и актуализации на системата, усъвършенствани средства за сигурност и подобрена производителност. Bluehost все още е един от най-добрите и препоръчвани от WordPress хостинг доставчици с WP планове да струва от $ 2,95 на месец.

Опитайте WordPress сега

Shopify – най-добрата алтернатива за електронна търговия

Shopify - най-добрата алтернатива за електронна търговия

Shopify – е платформа, ориентирана към електронната търговия. Той е разработен, за да помогне на предприемачите и компаниите да продават продукти онлайн. Той предлага подобрена функционалност не само за създаване на дигитални магазини от всякакъв размер, но и за стартиране на маркетингови кампании, промоции, персонализирани оферти и увеличаване на продажбите. Платформата предоставя набор от допълнителни предимства, които направи го по-добра алтернатива на Weebly по отношение на електронната търговия.

 • Разширена система за управление на продуктите – освен базови изображения, заглавия и описания на продуктите, Shopify предлага по-широка гама от инструменти за представяне на вашите стоки по най-атрактивния начин. Тук имаме галерии по избор подчертайте продуктите в 3D, функция на артикулите, интегрирани каталожни модули, инструменти за задаване на отстъпки или продажби, предлагане на купони и промо кодове и т.н..
 • Множество шлюзове за плащане – продажба на стоки с Shopify е лесно. Можете да предложите гъвкави решения за купувача в лицето, ако множество начини на плащане, които могат да бъдат интегрирани с едно кликване. Освен традиционните PayPal и Stripe, системата има поддръжка за Amazon Pay, Klarna, Worldpay и други.
 • Приспособления и приложения – платформата може да се похвали със собствен App Store с инструменти за предотвратяване на изоставяне на колички, инструменти за промоция, отброяване, плъзгачи и галерии за изображения на продукти, бизнес класации и т.н..
 • Аналитични инструменти – Проектите за електронна търговия изискват подобрена анализа и това е, което Shopify може да направи. Системата има персонализирано табло за проследяване на продажбите и клиентите. Той генерира автоматизирани отчети с най-благоприятните и най-продаваните продукти, включително пазаруващи сесии или източници на приходи. Потребителите също могат да се възползват от информация за къмпинг на реклами и промоция.
 • POS интеграция – Shopify ви позволява да разширите влиянието на продажбите и да разпространявате продукти не само онлайн, но и на сайтове на живо. Системата може да бъде интегрирана с различни POS решения като Square за продажба на мърчандайзинг и физически продукти.

Покупка цена: има три налични тигана Shopify в зависимост от размера на магазина и количеството стоки, които ще продадете. Плановете включват Basic, Shopify main и Advanced план, които струват съответно 29, 79 и 299 долара.

Опитайте Shopify безплатно

uKit – Най-евтиният и лесен строител на уебсайтове

uKit - Най-евтиният и лесен строител на уебсайтове

uKit – е проста платформа, която позволява на потребителите да създават готови за работа уебсайтове с минимални разходи и усилия. Не изисква никаква техническа подготовка, докато процесът на изграждане едва ли ще ви отнеме повече от 30 минути. Нещо повече, uKit е решение всичко в едно. Това означава нула караница при търсене на хвалене или регистриране на име на домейн. Потребителите ще оценят колекция от отзивчиви шаблони с базови настройки за SEO и вградени функции.

 • Страхотно за нуждите на малкия бизнес – uKit е най-добрата платформа за създаване професионални портфейли, целеви страници, малък бизнес или сайтове с една страница. Поради лекотата на използване, той не може да завърши с Weebly по отношение на персонализирането, но определено е по-евтина и опростена алтернатива за начинаещи, които искат да изграждат онлайн представителство бързо.
 • Отзивчиви шаблони – колекцията от шаблони е доста широка. Той съдържа около 400 теми и всяка от тях изглежда стилно. Те работят добре на различни устройства и предлагат възможност за мобилен преглед и редактиране. В наличните категории потребителите могат да намерят различни оформления за създаване на целеви страници, портфейли или дори малки дигитални магазини с вече интегрирани приложения и добавки.
 • е-търговия – въпреки факта, че дигиталните магазини не са основната специализация в uKit, платформата все още предлага основна функционалност за електронна търговия. Добре е за предприемачите, които искат да започнат само с малък брой продукти, които да продават онлайн. Опростената функционалност се предлага с интуитивни инструменти за управление на продукти, вградени шлюзове за плащане, инструменти за управление на колички и други.

uKit цена: всеки от 4-те налични плана се предлага с 14-дневна безплатна пробна версия. Ако имате нужда от обикновен сайт за малък бизнес или портфолио, минималният план, струващ 5 долара на месец, би бил достатъчен. Основният план е за потребители, които изискват разширени поглед и статистика. Той струва 10 долара месечно. Има отделен абонамент за електронна търговия, който струва $ 12 и Pro план за $ 15 с възможности за кодиране за опитни потребители.

Опитайте uKit безплатно

Webflow – отзивчив инструмент за уеб дизайн и CMS

Webflow - отзивчив инструмент за уеб дизайн и CMS

Webflow – е платформа, разработена за опитни професионалисти. И Webflow, и Weebly са фокусирани върху специализирани уеб разработчици, но по различен начин. Ключовата разлика е, че Webflow има своя персонализирана система за управление на съдържанието, която улеснява работата на потребителите със софтуера.

 • Разширено CMS – системата има своя обичай CMS инструмент да редактирате и управлявате съдържание на сайта. Това дава възможност да се добавят текстове, медийно съдържание, изображения и др. Потребителите са свободни да създават шаблона за оформление и да го прилагат към различни страници, както и да идентифицират типа съдържание с предварително проектирани персонализирани полета. Допълнителните CMS възможности включват съвместна работа с други разработчици и уеб дизайнери.
 • Персонален дизайнер на сайтове – тази функция ще бъде полезна за разработчиците, които работят с HTML / CSS / JS. Това е инструмент за автоматизация, който помага за редактиране на изходния код без програмиране. Всичко, от което се нуждаете, е да изберете необходима функция и да я коригирате с помощта на редактора на сайта на всяко място на страницата. Когато казваме „функция“, имаме предвид някои елементи, компоненти или части от оформлението на сайта.
 • Анимация – Webflow доставя разширени инструменти за взаимодействие извън кутията. Анимационната функция е една от тях. Идеята е да се оживеят буквално всеки елемент на страницата. Функцията може да бъде приложена към всеки компонент от блок от менюто към определен част от съдържанието, като я придвижва всеки път, когато потребител взаимодейства.

Цена на уеб потока: платформата предлага гъвкави опции за ценообразуване, които са разделени на две основни категории: уебсайт и планове за акаунти. Плановете за уебсайтове се предлагат в три основни варианта, струващи $ 12, 16 и 36 $ на месец. Има и отделен пакет за нуждите на електронната търговия. Плановете за акаунти включват Starter, Lite и Pro, които струват $ 0, 16 и 35 долара на месец. Потребителите могат да изпробват всеки пакет безплатно.

Опитайте Webflow сега

Squarespace – All-in-one Builder на уебсайтове

Squarespace - All-in-one Builder на уебсайтове

Squarespace – е създател на уебсайт, който предоставя изключително гъвкави шаблони, които могат да се променят и редактират, за да създадат наистина уникално оформление за бъдещия уебсайт. Процесът на изграждане е много по-лесно, отколкото с Weebly, тя не изисква технически умения, докато отзивчивите теми изглеждат много стилни и актуални. Създателят на уебсайт може да обслужва множество нужди. Добре е и за електронната търговия.

 • Стилен дизайн на шаблони – колекцията за теми има повече от 90 различни оформления. Изглеждат превъзходно и са 100% отзивчиви. Повечето макети се отнасят главно до блогове и сайтове за малък бизнес. Разделът за електронна търговия обаче има и няколко добре изглеждащи шаблона за онлайн магазин. Всички теми са лесни за промяна. Потребителите могат да редактират всеки елемент, да пренареждат компоненти, да променят стила и т.н..
 • Cover Page Builder – чудесен инструмент за създаване на професионални целеви страници в движение. Съдържа около 30 предварително проектирани шаблона с достъп до HTML / CSS. Функцията за персонализиране на кода е достъпна само с Premium планове.
 • е-търговия – ако искате да продавате онлайн, платформата предлага интуитивна система за управление на продукти с възможност за интегриране на PayPal, Stripe или Apple Pay. Потребителите могат да сортират артикули по категории, да редактират цени, да задават изображения, описания и допълнителна информация. Има вградена система за сигнализиране, която проследява количеството продукти на йонните запаси и уведомява, когато свършите с някой артикул.
 • Инструменти за промоция – за да стимулира повече трафик и да подобри удовлетвореността на потребителите, Squarespace предлага маркетингови опции, които включват купони за безплатна доставка, изскачащи реклами, персонализирани оферти, предстоящи обяви за продажби и други.

Цена на квадратна площ: четирите налични планове на Squarespace включват лични разходи на стойност 12 долара на месец (два пъти по-висока в сравнение с плана Weebly Starter), Бизнес ($ 18 на месец), Основна електронна търговия ($ 26 на месец) и разширена електронна търговия (40 долара на месец). Цените са посочени в случай на годишно фактуриране. Всъщност същата цена.

Изпробвайте Squarespace безплатно

заключение

Weebly е добър създател на уебсайтове, който можете да използвате за създаване и управление на качествени целеви страници, бизнес уебсайтове и онлайн магазини. Системата може да предложи много на потребителите и нейният набор от функции продължава да се развива бързо. Това обаче не е напълно удобно и лесно за използване за начинаещи. Донякъде липсват опции за плъзгане и пускане и изисква време, за да бъде овладян.

Потребителите, на които винаги им липсва време и усилия да проучат Weebly, могат да изберат от прегледаните платформи, които си струват алтернативи на създателя на уебсайта с множество предимства и конкретни параметри, които да предложат. Каквато и алтернатива на Weebly да търсите, няма да съжалявате за това. Тези услуги са лидерите в списъка на най-добрите създатели на уебсайтове. Определено си струва да ги използвате!

Създайте уебсайт БЕЗПЛАТНО

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map