Shopify срещу Wix

Създаден за електронна търговия и бизнес цели, Shopify е водещата платформа за изграждане на уебсайтове в тази конкретна ниша. Софтуерът предлага куп мощни инструменти за създаване и популяризиране на бъдещия ви уебсайт. Shopify обаче може да изглежда доста сложен от самото начало, особено за нетехнически потребители. Тук Wix може да се окаже по-проста опция.


Shopify е по-мощен създател на уебсайтове, когато става въпрос за създаване на солиден дигитален магазин. Добре е за бързо развиващ се бизнес, който изисква разширени инструменти за промоция и управление. В същото време едва ли е добър избор за начало, като се има предвид наличието на по-прости платформи.

Wix е създаден за начинаещи без познания по HTML или CSS. Това означава, че не е нужно да се интересувате от технически проблеми, докато процесът на изграждане на нов уеб магазин ще отнеме по-малко от няколко часа.

Сравнихме старателно Wix срещу Shopify, за да разберем кой е най-добрият за конкретна цел. Какви са бенефициентите Shopify функции? Добре ли е за малките дигитални магазини? Какви са предимствата да изберете вместо Wix? Може ли наистина да се справи с проекти за електронна търговия? Нека разберем!

1. Лесно използване

 • Shopify. Платформата е проектирана главно за целите на електронната търговия. Интерфейсът е по-фокусиран върху редактиране и управление на продукти, проследяване на продажбите, както и изпълнение на други процеси, свързани с вашия онлайн магазин. Поради тази причина софтуерът може да изглежда доста сложен от самото начало. Въпреки това системата все още има функция за плъзгане и пускане за редактиране или добавяне на ново съдържание. Потребителите могат да зададат уеб магазин за начало без специални умения, както и да организират продуктите по категории, да задават опции за плащане и други без кодиране или програмиране.

  Shopify Dashboard

  След като имате нужда от по-адаптивен уебсайт, ще трябва да се справите със собствения кодиращ език на платформата, известен също като течност. Въпреки че предоставя повече възможности за редактиране на CSS, те не са от полза за начинаещи без специални умения и знания.

  Shopify Editor Product

 • Wix. Създателят на уебсайтове е изключително труден за победа, когато говорим за опростен интерфейс и лекота на използване. Причината е ясна. Wix е създаден за начинаещи, за да им помогне да изграждат и публикуват уебсайтове в рамките на часове. Въз основа на функцията за плъзгане и пускане платформата подчертава удобен за потребителя и интуитивен интерфейс. Wix редакторът прави бързата и проста работа с всякакъв тип съдържание.

  Wix Store Editor

  Услугата следва най-новите тенденции в уеб изграждането. Wix ADI е AI-базирана услуга което прави процеса на изграждане още по-лесен. Функцията научава предпочитанията, целите и харесванията на потребителя. Тогава той предлага готов за употреба шаблон на уебсайт със съдържание, организирано в съответствие с нуждите на потребителя.

Shopify срещу Wix. Shopify трудно може да се конкурира с Wix, що се отнася до удобството за потребителя. Макар да е 100% платформа за електронна търговия, Shopify може да бъде твърде сложен за начинаещ, за да започне работа с онлайн магазин. От тази гледна точка Wix е по-добра идея.

2. Комплект функции и гъвкавост

 • Shopify. Софтуерът се предлага като CMS платформа, която улеснява актуализацията и управлението на съдържанието, както и поддържането на вашия уебсайт. Той доставя куп мощни инструменти за електронна търговия извън кутията. Той разполага с достатъчно инструменти, за да държи под контрол процеса на онлайн продажба. Те включват инструменти за проследяване на управление и продажби, анализи, програми за лоялност и други. Потребителите могат да интегрират различни промоции, както и да стартират рекламни кампании за увеличаване на продажбите. Shopify улеснява стартирането на блог, добавяне на ярки изображения, текст и видео с помощта на функцията за плъзгане и пускане.

  Shopify Product Page

  Shopify улеснява добавянето на нови продукти и разделянето им на категории, осигуряващи по-бърз достъп за посетителя. Собствениците на уебсайтове могат да добавят толкова продукти, колкото им е необходимо. Всяка позиция може да включва подробни описания в допълнение към множество изображения на продукти.

  Shopify Settings Settings

  От друга страна, управлението на магазина може да изглежда трудно, като се има предвид множество конфигурации и настройки. Те включват различни опции за плащане, включително Stripe и PayPal, инструменти за управление на продажби, аналитични инструменти, отстъпки, карти за подаръци и др. 2CHECKOUT, DeferPay и др.

 • Wix. В зависимост от избрания от вас пакет, Wix ще предложи набор от основни функции за електронна търговия. Потребителите могат да се възползват от редица безплатни сесии, както и до 17 различни опции за плащане, достъпни за интеграция. Платформата поддържа такива услуги като PayPal, Braintree, Stripe и др.

  Wix Store Manager

  Ако искате да популяризирате продукт и да увеличите продажбите, Wix може също да ви е полезен. Той предоставя ценни промоционални инструменти като интеграция на промо кодове, купони, отстъпки и др. Многоезичната поддръжка също е огромен хит, когато става въпрос за достигане до международната целева аудитория. Трябва да споменем и Wix App Market с безкраен списък от джаджи и добавки. Не забравяйте за SEO Wizard – инструмент, който предлага ефективен SEO план по-специално за вашия уебсайт.

Shopify срещу Wix. Shopify е по-напреднала платформа за електронна търговия с по-мощни инструменти за стартиране и популяризиране на вашия онлайн магазин. Добре е за тези, които вече имат онлайн магазин и желаят да разширят бизнеса си. Ако мислите само да започнете с вашия дигитален магазин ,, Wix разполага с достатъчно инструменти за електронна търговия, за да започне онлайн бизнес без никакви затруднения.

3. Дизайн

ShopifyWix
Брой теми:59550
Безплатни теми&# X2714; ДА&# X2714; ДА
Цена на платени теми:$ 140. $ 180$ 0
Адаптивен дизайн&# X2714; ДА&# X2714; ДА НЕ
Сортиране по отрасли:&# X2714; ДА&# X2714; ДА
Редактиране на CSS код:&# X2714; ДА✘ НЕ
 • Shopify. Shopify има опция за безплатни шаблони. Всички те обаче изглеждат почти еднакво. Това означава, че ще трябва да се справите с персонализирането на уеб страници, за да се откроите от конкурентите. Ще имате две възможности.

  Първата възможност е да използвате инструмента за плъзгане и пускане на платформата, за да подредите всички блокове и съдържание на страницата. Всеки шаблон има прост редактор. Освен това Shopify е софтуерът за CMS. Това означава, че няма да имате проблеми при освежаване на дизайна на страницата, добавяне на медийно съдържание или изображения от галерията.

  Вторият вариант е да се справите с CSS или HTML, за да създадете наистина уникален дизайн на уебсайт. Предизвикателството е трудно за начинаещите. Изисква технически умения. Добра новина е, че всички шаблони на Shopify са удобни за мобилни устройства. Те също така разполагат с инструмент за плъзгане и пускане за добавяне на медийни файлове, текстове, изображения и т.н..

 • Wix. Едва ли ще намерите по-богат избор от шаблони, отговарящи на мобилни устройства, предоставени от Wix. Wix ADI може да ви бъде полезен, тъй като позволява на потребителите да преглеждат уебсайтовете си на мобилни устройства. Трябва да споменем и колекция от стокови изображения на платформата с висока разделителна способност, включително над 40 фотогалерии. Софтуерът е лесен, когато става въпрос за интегриране на различни визуални ефекти, които правят уебсайта да изглежда по-привлекателен. Функцията за Wix Code оставя повече възможности за редактиране за тези, които имат достатъчно умения да се справят с CSS редактирането.

Shopify срещу Wix. Въпреки че Shopify предоставя безплатни шаблони, готови за мобилни устройства с функция за плъзгане и пускане, които все още изискват редактиране и допълнителна персонализация. От тази гледна точка Wix изглежда по-гъвкав и предлага многостранни възможности за дизайн на потребителите.

4. Поддръжка на клиенти

 • Shopify. Въпреки че е малко сложно, Shopify предоставя множество канали за професионална помощ на различни етапи от процеса на изграждане на уебсайтове. След като влезете, може да следвате подробен интерактивен урок, който ще ви води стъпка по стъпка през всички етапи на създаване на сайта. Освен това потребителите могат да изберат функция за чат на живо или да се свържат с техническата поддръжка по телефона. Можеш да посетиш Shopify форум и започнете своя собствена тема, за да обсъдите различни проблеми с по-опитни потребители на платформата.

 • Wix. Екипът за поддръжка на платформата използва системата за билети за всеки проблем. Можете също да се свържете с тях по имейл. Wix има богат раздел с често задавани въпроси, където можете също да намерите всички необходими отговори. Най- блог и форум може също да стане наистина удобно.

Wix срещу Shopify. И двете платформи предлагат достатъчно канали, за да се свържете с екипа за поддръжка. Потребителите винаги могат да разчитат на професионална помощ, независимо дали използват Shopify и Wix. Изглежда, че тук имаме равенство.

5. Ценова политика

 • Shopify. Създаден само за изграждане на уеб магазини, Shopify предлага няколко самолета, свързани главно с електронната търговия. Платформата има 14-дневна безплатна пробна версия. Тогава ще трябва да избирате от планове, които включват Shopify Lite за продажба чрез Facebook messenger ($ 9 / месец), Основен план за малък онлайн магазин ($ 29 / месец), План за нарастваща платформа за електронна търговия ($ 79 / месец) и Разширеният план с набор от професионални инструменти за маркетинг и продажби ($ 299 / месец).

  ShopifyWix (планове за електронна търговия)
  Ценови планове:&# X2714; Lite ($ 9 / мес);
  &# X2714; Основна Shopify ($ 29 / месец);
  &# X2714; Shopify ($ 79 / месец);
  &# X2714; Разширено Shopify ($ 299 / месец).
  &# X2714; е-търговия ($ 16.50 / месец);
  &# X2714; VIP ($ 24.50 / месец).
  Характеристика:&# X2714; Котировки за доставка в реално време;
  &# X2714; Безплатен SSL сертификат;
  &# X2714; Анализ на измами;
  &# X2714; Изоставено възстановяване на количката;
  &# X2714; Кодове за отстъпки & Карти за подаръци;
  &# X2714; Поддръжка на живо.
  &# X2714; SSL сигурност;
  &# X2714; Маркетинг по електронна поща;
  &# X2714; Формуляр за формиране;
  &# X2714; Функционалност на блога и форума.
 • Wix. Wix предлага своя план за електронна търговия само за $ 16.50 на месец. Добре е за малки фирми и онлайн магазини. Планът вече включва интегриран магазин в допълнение към 20GB честотна лента, добавяне на ваучери, безплатно име на домейн и хостинг. Можете също така да изберете VIP план за $ 24.50 / месец с всички необходими инструменти. Планът включва функционалност на онлайн магазина в допълнение към някои допълнителни предимства, като 30-часово съхранение на видео.

Shopify срещу Wix. Wix е по-изгодно решение за стартиране на малък бизнес онлайн. Добре е за начинаещи, които искат да натрупат необходимия опит. Въпреки че използването на Shopify идва с по-високи разходи, тя предоставя пълен пакет инструменти за електронна търговия, които може да са ви необходими за по-нататъшна промоция на продуктите.

заключение

Ако мислите само да стартирате първия си дигитален магазин, Wix е по-добра опция от Shopify. Това е по-малко сложно, тъй като софтуерът е проектиран за начинаещи. Въпреки своята простота, Wix все още предлага достатъчно инструменти, гъвкавост и функции, за да създаде малък дигитален магазин и да започне да продава онлайн в рамките на няколко часа. Той е лесен за използване и дизайн. Той предлага достъпни планове и начини за популяризиране на вашия малък бизнес онлайн.

Имайте предвид, че разрастващият се бизнес ще изисква по-модерни и мощни инструменти. Тук Shopify може да помогне. Добре е за опитни предприемачи, които също не са нови за CSS и HTML. Все пак препоръчваме да използвате Wix за начало, особено за нетехници.

Преглед сравнителна диаграма

ShopifyWix
Лесно използване:Shopify срещу WixShopify срещу WixShopify срещу WixShopify срещу WixShopify срещу WixShopify срещу WixShopify срещу WixShopify срещу WixShopify срещу WixShopify срещу Wix
Характеристика:Shopify срещу WixShopify срещу WixShopify срещу WixShopify срещу WixShopify срещу WixShopify срещу WixShopify срещу WixShopify срещу WixShopify срещу WixShopify срещу Wix
дизайни:Shopify срещу WixShopify срещу WixShopify срещу WixShopify срещу WixShopify срещу WixShopify срещу WixShopify срещу WixShopify срещу WixShopify срещу WixShopify срещу Wix
Поддръжка на клиенти:Shopify срещу WixShopify срещу WixShopify срещу WixShopify срещу WixShopify срещу WixShopify срещу WixShopify срещу WixShopify срещу WixShopify срещу WixShopify срещу Wix
Ценообразуване:Shopify срещу WixShopify срещу WixShopify срещу WixShopify срещу WixShopify срещу WixShopify срещу WixShopify срещу WixShopify срещу WixShopify срещу WixShopify срещу Wix
Общ резултат:Shopify срещу WixShopify срещу WixShopify срещу WixShopify срещу WixShopify срещу WixShopify срещу WixShopify срещу WixShopify срещу WixShopify срещу WixShopify срещу Wix

Създайте своя онлайн магазин с

Shopify

ИЛИ

Wix

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map