Shopify срещу BigCommerce

shopify срещу bigcommerce


Shopify и BigCommerce са известните лидери в нишата за електронна търговия. Тези популярни създатели на уебсайтове са доста скъпи, но те предоставят максимална гама от възможности на клиентите, насочени към ефективно развитие на бизнеса и привличане на клиенти. Хората, които желаят да създават мащабни уебсайтове, често трябва да избират между тези услуги, защото се считат за най-добрите на пазара (въпреки че и двете имат своите нюанси).

Бърза снимка:

ShopifyShopify – е най-известният и надежден софтуер за електронна търговия в света. Мощният му набор от функции, специфичните за индустрията шаблони и изобилието от опции го направиха популярен сред потребителите по целия свят. Услугата е пусната през 2004 г. и от това време придоби зашеметяващо признание. Към днешна дата броят на търговците, които търгуват в системата, е надхвърлил 610 000 души, докато количеството на активните потребители е достигнало 1 000 000. Shopify.com

BigCommerceBigCommerce е достоен представител на нишата за електронна търговия в уеб сградата, която е известна с богатата си колекция от шаблони и мощни възможности за външна интеграция за по-добра ефективност на уеб магазина. Bigcommecre.com

И двете платформи са преки конкуренти и това прави сравнението им толкова интересно, полезно и, може би, дори непредсказуемо. Невъзможно е да се определи лидера в теста на BigCommerce срещу Shopify още от самото начало. Така че, нека да видим какво може да предложи всяка от тези услуги и коя от тях ще се окаже победител.

1. Лесно използване

 • Shopify. Въпреки невероятната функционалност, софтуерът за електронна търговия е лесен за използване за начинаещи и професионалисти в уеб дизайна. Таблото за управление на системата е толкова разбираемо и удобно, че е невъзможно да се изгубите или да развалите нещо тук. Добре подбраните шрифтове на таблото за управление, минималистичен дизайн и почти идеалната йерархия на секциите позволяват да се нарече този създател на уебсайт удобен и приятен за използване.

  Shopify Dashboard

  Всички елементи, секции и категории са на своите места, докато подробното ръководство помага на потребителите да изследват системата с минимални усилия и времеви инвестиции. Урокът ще бъде от голяма полза за потребителите, които никога досега не са имали опит в уеб дизайна, но все още са изправени пред необходимостта да получат приличен уебсайт за електронна търговия. Той ще ги води през основните раздели на процеса на уеб разработка, като фокусира вниманието върху най-важните точки.

  Потребителите ще могат да зададат всички необходими параметри на уеб магазина тук, включително маркетинг, настройки на уеб магазина, SEO характеристики и т.н.. За да опростите процеса на разработване на уебсайтове, ще получите достъп до Shopify Storefront Editor веднага след като се регистрирате в системата.

  Shopify Editor Product

  Предприемачите, които са постоянно заети с управлението на бизнеса си, със сигурност ще оценят възможността за качване и използване на приложения за iOS и Android, които са абсолютно безплатни. Важното е, че всички редакции, които правите в мобилната версия на уебсайта си, автоматично се синхронизират с онлайн магазина и Shopify POS.

 • BigCommerce. Основно фокусирана върху дизайна на уебсайтове за електронна търговия, системата предлага табло, което има много специфични за индустрията точки от менюта, раздели и категории. Не е трудно да прегледате системата и да проучите основните й раздели, въпреки че може да отнеме известно време, за да разберете всички нюанси.

  Продукти на таблото за Bigcommerce

  Създателят на уебсайтове има опция за филтър за търсене, която е налична в таблото за управление и помага да намерите необходимите инструменти и информация, необходими за стартиране и управление на приличен уебсайт.

Shopify срещу BigCommerce. Създателите на уебсайтове имат подобни набори от функции за настройките на онлайн магазина, но Shopify изглежда по-подходящ тук. Разработчиците на системата се погрижиха за удобството на потребителите, като направиха неговия интерфейс и таблото логичен, интуитивен и разбираем.

2. Комплект функции и гъвкавост

 • Shopify. Функционалността и гъвкавостта е това, което Shopify отличава. Софтуерът за електронна търговия изобилства от функции и опции, които позволяват стартиране и след това управление на онлайн магазини с разнообразна специализация, размер и тип. Можете еднакво да проектирате малък или среден онлайн магазин с Shopify, както и хипермаркет, предлагащ хиляди продукти за продажба.

  Използвайки модерния инструмент за продажба или POS, ще можете да продавате продуктите не само онлайн, но и офлайн, приемане на поръчки в двата режима, споделяне на права за управление на уеб магазина, използване на вътрешни и външни терминали за карти и интегриране с други приложения на Shopify. Това по-специално повишава работата на вашия онлайн магазин, помага за изграждането на клиентска база и увеличаване на максимално приходите.

  Shopify също заслужава вниманието на потребителите поради широките си възможности за синхронизация и интеграция. Има няколко външни услуги, с които можете да синхронизирате вашия Shopify акаунт. Amazon Marketplace, Xero и Quickbooks са едни от най-добрите проби. Интеграцията с тези платформи в крайна сметка ще увеличи целевата ви аудитория, ще увеличи обема на продажбите и ефективността на уеб магазина като цяло.

  Shopify Xero Integration

  Shopify дава възможност за проектиране и управление на привлекателни витрини, създаване на неограничен списък с продукти с качествени изображения и подробни прегледи, добавяне на отзиви на клиенти и т.н..

  Напредналите Увеличена реалност инструмент помага за представянето на подробна визуализация на продуктите. Какъвто и продукт да ви интересува, ще можете да видите неговите характеристики и параметри от различни страни, за да получите разбиране за всички специфични характеристики.

  Shopify маркетинговите опции дават възможност да се проследяват статистическите данни на уеб магазините, да се сравняват резултатите и да се предприемат специални мерки за максимална ефективност на вашия уеб магазин. Наскоро внедрената функция на Live View режим ви позволява да контролирате ефективността и рентабилността на уебсайта си за електронна търговия в режим на реално време.

  Системата също така предоставя достъп до потребителски профили, за да ви позволи да ги управлявате и подреждате по различни параметри (местоположение, състояния на поръчки, търговска дейност, информация за акаунта и т.н.). Подробният анализ на тези данни помага да изберете правилната стратегия за популяризиране и да настроите успешни маркетингови кампании.

  Shopify Product Page

  Shopify разработчиците са предприели специални мерки за сигурност, за да защитят безопасността и конфиденциалността на своите клиенти и лична информация за плащане. За да предотвратите атаките на измамници, можете да използвате наскоро внедрения инструмент за защита от измама, функция за сертифициране на SSL, четец на етикети и чипове, които могат да бъдат синхронизирани с Shopify POS и други мерки за сигурност, които системата предлага.

 • BigCommerce. Създателят на уебсайтове предлага богат избор от функции и инструменти за електронна търговия, необходими за стартиране и управление на пълнофункционални малки и големи онлайн магазини.

  Системата обръща много внимание на детайлите: управление на връщането на продуктите, опаковане на подаръци, настройки на системата за отстъпки, опции на филтъра за търсене на продукти и клиенти, известия, както и специални функции, свързани с подробните настройки на сървъра (SSL, DNS, регистрационни файлове и т.н.).

  Известен е и с мощни възможности за маркетинг и интеграция. С BigCommerce можете да продавате продукти чрез системи за социални медии и множество платформи, като PriceGrabber, Beso, eBay, Shopzilla, Twitter, Facebook, Instagram, Amazon, Pinterest и т.н..

  Настройка на магазин за табло за Bigcommerce

  Собствениците на уеб магазини могат да създават и актуализират списъци с продукти толкова често, колкото им е необходимо, да управляват инструменти за инвентара, да инициират отстъпки и да продават ваучери за подаръци, да задават специални параметри на продукти, предлагани за продажба, да настройват и коригират маркетингови и SEO оптимизационни функции.

  Възможно е да попълните основните SEO полета като ключови думи, описания, мета тагове и т.н. За да разберете статистическите данни на уебсайта, можете да използвате Google Analytics, за да можете да дефинирате проблемите и да ги коригирате навреме. За да направите ефективността на уеб магазина още по-мощна, можете също да проследявате състоянията на вашите продукти, да проверите базата данни на системата, за да разберете поръчките, клиентите или артикулите, които ви интересуват, да преглеждате активни и изоставени поръчки, да създавате нови категории продукти и да задавате нагоре техните параметри.

  Доколкото BigCommerce прави възможно създаването и продажбата на неограничен брой продукти, използването на функцията за импортиране / експортиране на CSV файл се оказва полезна опция. Това ще ви помогне да спестите усилията и времето си. Системата има и удобна политика за връщане / обмен, която повечето потребители оценяват.

  Имайте предвид, че услугата не позволява редактиране на код на уебсайтове, добавяне на скриптове и т.н. Допълнителни приложения ще компенсират липсата на дори най-екзотичната функционалност. Тук има много от тях. Като цяло функционалността е почти безупречна. Има всичко, което можете да видите в други услуги тук и дори повече.

Shopify срещу BigCommerce. По-задълбочен анализ обаче показва, че Shopify предлага повече нестандартни услуги, което го прави категоричен лидер в сравнението в това отношение. Софтуерът е пълен с маркетинг и функции за промоция на уеб магазини, опции за персонализиране на дизайна, мерки за сигурност и решения за ангажиране на клиентите.

3. Дизайн

ShopifyBigCommerce
Брой теми:5994
Безплатни теми&# X2714; ДА&# X2714; ДА
Цена на платени теми:$ 140. $ 180$ 145- $ 235
Адаптивен дизайн&# X2714; ДА&# X2714; ДА
Сортиране по отрасли:&# X2714; ДА&# X2714; ДА
Редактиране на CSS код:&# X2714; ДА&# X2714; ДА
 • Shopify. Колекцията от системни шаблони привлича вниманието на потребителите от пръв поглед – толкова професионална, качествена и многостранна е.

  Към днешна дата има 10 безплатни и 51 платени дизайна, които потребителите могат да избират, всеки от които разполага с отлично качество и богати възможности за персонализиране. Платените теми са по-универсални и визуално привлекателни.

  Всеки шаблон може да бъде персонализиран в детайли чрез промяна на блоковете, шрифтовете, цветовите схеми, редактирането на долния колонтитул, заглавката, дизайна на слайдшоу и др. Възможно е също така да редактирате кода на шаблона директно в таблото за управление или да приложите разширения Течен инструмент да създадете изключителен и уникален дизайн.

  Когато използвате инструмента, можете да получите достъп до множество технически съвети, ръководства за употреба, течни езикови ресурси и други полезни средства за повишаване на качеството на шаблона.

 • BigCommerce. Създателят на уебсайтове предлага 94 платени отзивчиви шаблона (цената им варира от 145 до 235 долара) и 7 безплатни теми. Качеството и на двата типа шаблони е високо. Можете да работите с шаблон на код, като го изтеглите на вашия компютър (опцията за редактиране на код на таблото не е налична тук).

  За да се опрости изборът на шаблон, всички теми са организирани в тематични категории. Има и удобна опция за филтър за търсене, за която можете да използвате желания шаблон, въз основа на основните му параметри. Тук е активирана и опцията за изтегляне на шаблони. Всяка тема се предлага с опция за предварителен преглед, за да можете да я видите подробно преди да направите окончателния избор.

  Освен дизайни, предлагани в онлайн магазина, можете да закупите темата от един от множеството партньори за услуги. Изборът е наистина впечатляващ. Ако по някаква причина не сте доволни от наличния избор на шаблон, BigCommerce позволява използването на интегрирания редактор на теми Stencil – усъвършенстваният интерфейс за точка и щракване, който ви позволява да променяте дизайна на витрината без никакъв ред кодиране.

Shopify срещу BigCommerce. Шофирайте превъзходно в качеството на шаблона и гъвкавостта. Той предлага повече безплатни дизайни, докато платените са малко по-достъпни от тези, предоставени от BigCommerce. Софтуерът се откроява и от тълпата поради своя усъвършенстван инструмент Liquid, който гарантира дълбока, гъвкава и уникална персонализация на уеб магазина.

4. Поддръжка на клиенти

 • Shopify. Опциите за поддръжка на клиенти, предлагани от Shopify, са на най-високо ниво. Абонатите могат да избират между множество начини да се свържат с екипа за поддръжка, в зависимост от сложността на проблема, с който се сблъскват.

  Системата предоставя достъп до обширния форум на общността със стотици категории и клонове за дискусии с потребители.

  Забележимо предимство е Помощен център YouTube канал, където потребителите на Shopify могат да гледат видео уроци, предоставящи визуално представяне на материали, свързани със системата. Като цяло, техническата поддръжка на услугата работи доста добре. Той бързо реагира на потребителски въпроси и отговаря на тях съответно.

 • BigCommerce. Създателят на уебсайтове също използва чат на живо, поддръжка по електронна поща, форум и има впечатляващо количество текстови и видео материали. Тук се предлага и телефонна поддръжка и имейл поддръжка.

  Редовно се провеждат безплатни уебинари по отношение на системата и има и Университет BigCommerce, който предлага колекция от видео уроци относно всички аспекти на работата със услугата. Тези функции могат да бъдат намерени в секцията „Помощ“, където можете да използвате опцията за филтриране, за да стесните търсенето.

BigCommerce срещу Shopify. Услугите имат ресурси за поддръжка на потребители, които са почти идентични по мощност. Като цяло забелязахме, че техническата поддръжка на Shopify реагира на потребителските запитвания по-бързо. Системата също предлага мощна база знания с много ръководства, ръководства, често задавани въпроси и съвети на потребителите. YouTube каналът, чатът на живо и електронната поща допринасят за информираността на потребителите и обхващат широк спектър от запитвания за уеб дизайн.

5. Ценова политика

 • Shopify. Софтуерът има 14-дневна безплатна пробна версия, което е достатъчно, за да проучите основните функции и параметри на системата. Веднага след като сте готови да надстроите до платения план, трябва да прегледате абонаментите, които системата предлага.

  Цената на плана започва от $ 9 / месец и достига $ 299 / мес. Колкото по-скъп и универсален е наборът от функции, толкова по-високи ще станат разходите на плана. Системата допълнително взема 0,5% – 2% такса от общата цена на продажбите на вашия онлайн магазин. Колкото по-висок е планът, толкова по-нисък процент се оказва. Софтуерът предлага 14-дневна гаранция за връщане на парите.

 • ShopifyBigCommerce
  Ценови планове:&# 10004; Lite ($ 9 / мес);
  &# 10004; Основна Shopify ($ 29 / месец);
  &# 10004; Shopify ($ 79 / месец);
  &# 10004; Разширено Shopify ($ 299 / месец).
  &# 10004; Стандартен ($ 29.95 / месец);
  &# 10004; Плюс ($ 79.95 / месец);
  &# 10004; Pro ($ 249.95 / мес).
  Характеристика:&# 10004; Отстъпка на етикета за доставка;
  &# 10004; Безплатен SSL сертификат;
  &# 10004; Анализ на измами;
  &# 10004; Изоставено възстановяване на количката;
  &# 10004; Кодове за отстъпки & Карти за подаръци;
  &# 10004; Доставка в реално време на превозвача.
  &# 10004; Автоматични данъчни ставки;
  &# 10004; Лицево търсене;
  &# 10004; Котировки за доставка в реално време;
  &# 10004; Канали за продажби;
  &# 10004; Без допълнителни такси за транзакции;
  &# 10004; Функционалност на блога.
 • BigCommerce. Подобно на Shopify, BigCommerce също така позволява на потребителите да тестват своите функции безплатно по време на 14-дневната пробна версия. В края на това ще трябва да изберете плана, който най-много се нуждае от вашия уеб дизайн за електронна търговия..

  В момента системата предлага три плана, разходите за които варират между $ 29.95 / месец и $ 249.95 / месец. Получавайки годишния абонамент, можете да спестите до 10% от общата цена на плана.

  Имайте предвид, че BigCommerce има изкуствения годишен лимит на печалба, който възлиза на 50 000, 150 000 и 400 000 долара въз основа на възрастта на плановете. Максималният годишен лимит за печалба, подразбиращ се от системата, представлява 1 милион долара. Всяка печалба от 200 000 долара допълнително ще ви струва 250 долара на месец. Това е достъпно само по отношение на плана „Pro“. Нещо повече, BigCommerce има изключителен Enterprise план, цената на който е променлива и трябва да се обсъжда индивидуално с системните мениджъри.

Shopify срещу BigCommerce. Shopify работи по-добре за тези потребители, които се грижат за максималната печалба. Ако сте сигурни, че печалбата ви ще надхвърли 1 милион долара, тогава BigCommerce едва ли е добър избор за вас. Нещо повече, средната цена на платените приложения е много по-ниска в Shopify, което го прави по-изгодно решение за обикновените потребители.

Долната линия

Shopify и BigCommerce са много близки по функции и тяхното представяне. Те имат почти идентично ниво на качество, но все още има много аспекти, които се различават една система от друга.

Докато BigCommerce е ориентирана най-вече към опитни потребители, които са запознати с нюансите на уеб дизайна, Shopify работи чудесно за всички категории потребители, предлагайки огромен набор от функции за електронна търговия. Това прави платформата по-добро решение за редовни потребители.

BigCommerceBigCommerce е създател на уебсайт със силен фокус върху електронната търговия. Системата ви позволява да изграждате всички видове онлайн магазини, които се различават по сложност, размер, функции и предлагани услуги. Желателно е обаче да сте наясно с основите на кодирането, за да научите тънкостите на използването на системата. Bigcommecre.com

ShopifyShopify е световно популярният софтуер за електронна търговия, който покрива широк спектър от нужди за изграждане на уеб магазини. Платформата е създадена с нуждите и уменията на неопитни потребители предвид, но също така работи чудесно за опитните уеб дизайнери, разкривайки широки възможности за изграждане на електронна търговия. Shopify.com

Същността на избора между тези две платформи се свежда до вашите реални нужди. Първоначално трябва да решите дали искате да получите неограничен оборот от продажби или да избегнете комисионните за продажби. Първият фактор ни се струва по-решаващ, превръщайки Shopify в по-предпочитана система от всички гледни точки.

Преглед сравнителна диаграма

ShopifyBigCommerce
Лесно използване:Shopify срещу BigCommerceShopify срещу BigCommerceShopify срещу BigCommerceShopify срещу BigCommerceShopify срещу BigCommerceShopify срещу BigCommerceShopify срещу BigCommerceShopify срещу BigCommerceShopify срещу BigCommerceShopify срещу BigCommerce
Характеристика:Shopify срещу BigCommerceShopify срещу BigCommerceShopify срещу BigCommerceShopify срещу BigCommerceShopify срещу BigCommerceShopify срещу BigCommerceShopify срещу BigCommerceShopify срещу BigCommerceShopify срещу BigCommerceShopify срещу BigCommerce
дизайни:Shopify срещу BigCommerceShopify срещу BigCommerceShopify срещу BigCommerceShopify срещу BigCommerceShopify срещу BigCommerceShopify срещу BigCommerceShopify срещу BigCommerceShopify срещу BigCommerceShopify срещу BigCommerceShopify срещу BigCommerce
Поддръжка на клиенти:Shopify срещу BigCommerceShopify срещу BigCommerceShopify срещу BigCommerceShopify срещу BigCommerceShopify срещу BigCommerceShopify срещу BigCommerceShopify срещу BigCommerceShopify срещу BigCommerceShopify срещу BigCommerceShopify срещу BigCommerce
Ценообразуване:Shopify срещу BigCommerceShopify срещу BigCommerceShopify срещу BigCommerceShopify срещу BigCommerceShopify срещу BigCommerceShopify срещу BigCommerceShopify срещу BigCommerceShopify срещу BigCommerceShopify срещу BigCommerceShopify срещу BigCommerce
Общ резултат:Shopify срещу BigCommerceShopify срещу BigCommerceShopify срещу BigCommerceShopify срещу BigCommerceShopify срещу BigCommerceShopify срещу BigCommerceShopify срещу BigCommerceShopify срещу BigCommerceShopify срещу BigCommerceShopify срещу BigCommerce

Опитайте Shopify Now

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map