Mobirise срещу Wix

Mobirise срещу Wix


Що се отнася до разработването на уебсайтове, изборът на най-надеждната и пълнофункционална система често се превръща в предизвикателство. Съвременната ниша за уеб дизайн позволява да се избира между онлайн и офлайн строители на уебсайтове. И двата варианта си заслужават вниманието. Въпреки че тези системи служат на една и съща цел – разработване на уебсайтове, подходите им към процеса на създаване на уеб се различават.

Много потребители се колебаят, докато избират между Mobirise и Wix. Работата е там, че тези две системи имат забележителни различия по отношение на подхода на уеб дизайн и функционалността, но и двете в крайна сметка гарантират достоен резултат.

Бърза снимка:

MobiriseMobirise – е софтуерът за уеб дизайн, който може да се изтегли, който изисква предварителна инсталация. Системата е абсолютно безплатна и се използва главно за разработване на промо уеб сайтове, целеви страници, портфейли и бизнес проекти. Създателят на уебсайт е чудесен избор за начинаещи, тъй като изобщо не изисква информираност за кодиране. MobiriseMobirise – е софтуерът за уеб дизайн, който може да се изтегли, който изисква предварителна инсталация. Системата е абсолютно безплатна и се използва главно за разработване на промо уеб сайтове, целеви страници, портфейли и бизнес проекти. Създателят на уебсайт е чудесен избор за начинаещи, тъй като изобщо не изисква информираност за кодиране.

WixWix – е един от неописуемите лидери на нишата за уеб дизайн, който се откроява от тълпата поради своя професионален набор от функции, мощен Wix ADI инструмент, множество отзивчиви шаблони, както и двигатели за блогове и електронна търговия. Системата позволява създаване на всички видове проекти, независимо от тяхната специализация и степен на сложност. Wix

Mobirise и Wix определено си заслужават вниманието на потребителите и всяка система може да предложи много. Нещо повече, платформите се използват по различни начини поради техния подход към уеб дизайна. Именно това прави сравнението на двата типа системи от решаващо значение. Кой от тях – онлайн или офлайн строител на уебсайтове – преодолява своя конкурент по отношение на функционалност и персонализация? Има ли нещо специално, което можете да намерите във всяка от тези платформи? За да разберете това, има смисъл да завършите подробно сравнение и на двата създателя на уебсайтове сега.

1. Лесно използване

 • Mobirise. Това е офлайн строителят на уебсайтове, който потребителят трябва да изтегли и инсталира, преди да използва за лични / бизнес нужди за уеб разработка. Процесът на регистрация, както и процедурата за създаване на уебсайт е прост и бърз тук – просто инсталирайте софтуера на вашия компютър и предоставете данни за вход, за да започнете. Това отнема само няколко минути. Щом приключите с това, ще бъдете пренасочени към таблото на системата, където ще можете да започнете да работите върху вашия проект.

  Mobirise редактор

  Mobirise се предлага с удобен редактор за плъзгане и пускане и логически структуриран интерфейс. Това ви позволява да контролирате процеса на създаване на вашия проект независимо и да видите резултата в ход. Качването и управлението на съдържание също е просто и разбираемо тук – не е нужно много време за добавяне на информация, свързана с проекти, независимо колко обширна е.

 • Wix. Системата е невероятно проста и интуитивна. Без значение какъв опит в уеб дизайна имате и колко напреднала е вашата информираност за кодиране, лесно ще можете да започнете проект с създателя на уебсайта. Платформата предлага множество инструменти и опции за уеб дизайн, необходими за стартиране и управление на качествен уебсайт. Процесът на регистрация е бърз, прост и разбираем. Просто изберете шаблон, който съответства на специализацията на вашия проект, попълнете данните за вход и пристъпете към по-нататъшно персонализиране на дизайна.

  Wix редактор

  Wix има удобен и разбираем редактор на WYSIWYG, който ви позволява да контролирате процеса на разработване на уебсайта в ход. В резултат на това можете да проследявате и коригирате потенциалните грешки навреме, преди да публикувате проекта в интернет.

  Интерфейсът на създателя на уебсайт е удобен за потребителя, логичен, интуитивен и добре структуриран. Всички елементи и секции са под ръка и всички те са на местата си. Въпреки факта, че Wix разполага с визуалния редактор, той осигурява и подхода за „абсолютно позициониране“ в уеб дизайна. Това е причината, която не позволява по-нататъшно превключване на шаблони без загуба на съдържание, което може да е проблем за начинаещи, правейки първите си стъпки в нишата на уеб дизайна.

Mobirise срещу Wix. Що се отнася до лекотата на използване, Wix определено преобладава над Mobirise. Създателят на уебсайтове осигурява лесна и интуитивна среда за уеб дизайн WYSIWYG за начинаещи и професионалисти в уеб дизайна. Не е необходимо да инвестирате време в неговото инсталиране или овладяване на основите на програмирането. Wix също така позволява автоматизирана разработка на уебсайтове и предоставя достъп до отзивчиви персонализирани дизайни. Това са само няколко функции, които карат системата да надделее над своя конкурент по отношение на простотата.

2. Комплект функции и гъвкавост

 • Mobirise. Mobirise работи чудесно за разработването на целеви страници, бизнес проекти, портфейли и промоционални уебсайтове, но също така е възможно да започнете и ефективно да управлявате други видове проекти с него. Една от най-отличителните характеристики на създателя на уебсайта е неговият характер за изтегляне.

  За да започнете да работите с Mobirise, първоначално ще трябва да го изтеглите и инсталирате. Освен това ще трябва да се грижите за избора на домейн и хостинг, тъй като системата не предлага интегриран хостинг. За щастие, това отнема само няколко минути и не изисква много усилия / време. Първокласниците могат да намерят този нюанс донякъде предизвикателен, но това изобщо не е огромен проблем. Има много надеждни и разумни цени на хостинг доставчици там.

  Mobirise редактор на теми

  Mobirise е система, базирана на блокове, което означава, че всички уеб страници са съставени от блокове със съдържание (модули) и можете да ги поставите на необходимите позиции и да ги подредите на уеб страница според нуждите си. Всички блокове със съдържание са налични в контролния панел и от вас зависи само да изберете тези, които най-много съответстват на специализацията на вашия проект. Сред най-популярните и широко подбрани модули можете да изберете долни колонтитули и заглавки, статии, плъзгачи и галерии, медии, карти, формуляри, препоръки, таблици за ценообразуване и много други. Изберете тези, които ви трябват, и ги плъзнете на страниците на уебсайта си, за да оформите тяхното оформление и структура. Какъвто и блок да изберете, той ще се предлага с готово съдържание, което ще трябва да замените с вашата бизнес информация.

  Създателят на уебсайтове предлага множество разширения, които са абсолютно безплатни и могат по-специално да повишат ефективността на вашия проект. Някои от джаджите, които можете да изберете за тази цел, обхващат Soundcloud, коментари във Facebook, предупреждение за бисквитки, падащо меню, Google Analytics, Twitter Feed и много други. Правилната интеграция на тези разширения дава възможност да се коригира статистиката на уебсайта, активиране на функциите за коментари, добавяне на изскачащи менюта и завършване на други стъпки.

  Mobirise разширения

  Нещо повече, създателят на уебсайтове има забележителен акцент, който го отличава от много други инструменти за изграждане на уеб. Това са ускорените мобилни страници (AMP) функция – инструментите с отворен код, които ви позволяват да повишите функционалността и производителността на мобилни уебсайтове, изградени със системата. Поради функцията, тези проекти ще изглеждат и функционират безпроблемно на всички платформи и устройства. Инструментът допълнително гарантира ефективна SEO промоция на проекти, лесна наличност на шаблони, бързото им зареждане и безпроблемна работа на настолни и мобилни устройства. Не са необходими умения за кодиране за стартиране на проекти от висок клас с Mobirise.

 • Wix. Създателят на уебсайтове се отличава с функционалност, което го прави една от най-разпознаваемите и пълнофункционални системи в нишата. Той се предлага с богат набор от инструменти и опции за персонализиране на дизайна, които ви позволяват да стартирате персонализирани проекти с висока ефективност. Wix ADI е един от тези инструменти, който се захранва от Изкуствен дизайн интелигентност и позволява създаването на проекти в автоматизирания режим. Процесът на работа с Wix ADI е прост и бърз. Просто предоставете информация, свързана с бизнеса, докато отговаряте на въпросите, които системата генерира, и наблюдавайте начина, по който системата изгражда уебсайт за вас. Друга опция за уеб дизайн е да използвате стандартен редактор, който ви позволява да персонализирате и редактирате уебсайта си поотделно, като имате достъп до интегрирания набор от инструменти, който системата предлага.

  Друго предимство на Wix е неговият App Market, който предоставя достъп до стотици безплатни и платени разширения и джаджи. Можете да разглеждате добавки, които ще добавят функционалност към вашия проект, било то уеб магазин, бизнес уебсайт, портфолио, форум, целева страница или който и да е друг уебсайт. Тук също е възможно да стартирате многостранни приложения чрез използването на високия клас Wix Corvid инструмент. Тя ви позволява да създавате приложения без никакъв опит в програмирането.

  е-търговия

  Wix електронна търговия

  Wix има собствена платформа за електронна търговия, която позволява стартиране и управление на малки и средни онлайн магазини. Ако имате нужда от международен онлайн магазин или хипермаркет, има смисъл да изберете специализирана нишова система. Wix от своя страна предоставя достъп до множество опции и инструменти за персонализиране, тъй като ви позволява да създавате купони, да управлявате данъци, да избирате от множество опции за плащане, да настройвате настройките на уеб магазина и т.н. Двигателят за електронна търговия на Wix се отличава от тълпата поради добре структурираната продуктови галерии, богат избор на отзивчиви шаблони за електронна търговия, професионални инструменти за управление на уеб магазини, няколко опции за плащане, настройки за данъци и доставка, мобилна оптимизация, функция за импортиране / износ на продукти и т.н..

  маркетинг

  Wix SEO

  Wix предоставя и широки маркетингови възможности, които дават възможност за ефективно популяризиране на вашия бизнес в мрежата. Неговата усъвършенствана функция на Ascend е цялостно бизнес решение, което предоставя достъп до десетки интегрирани инструменти и продукти. Можете да ги използвате за управление и разрастване на вашия бизнес, както и за промотиране на вашите услуги / продукти в мрежата. Функцията също помага да се автоматизират основните процеси на продажби, като същевременно се подобрява вашата бизнес SEO стратегия. Някои от най-популярните и широко използвани инструменти на Ascend включват форми, входяща кутия, чат на живо, мениджър на контакти, фактури, работни процеси, автоматизации, задачи & Напомняния и много други.

  Blogging

  Блог на Wix

  Създателят на уебсайтове позволява свързване на пълнофункционален блог към вашия уебсайт благодарение на неговия професионален интегриран двигател за блогове. За да управлявате ефективно новосъздадения блог, можете да добавяте, актуализирате и планирате публикации, да създавате раздел „Предпочитани публикации“, да добавяте облак от маркери, да активирате коментари във Facebook, да създавате персонализирана емисия, да избирате от няколко отзивчиви шаблона на блога, да коригирате параметрите на SEO и т.н. Когато стартирате блог, можете да използвате инструмента за Wix ADI или стандартен редактор на уебсайтове въз основа на вашите умения, цели и очаквания за уеб дизайн.

  форум

  Основен форум на Wix

  Заедно с блогове и уеб магазини, Wix дава възможност да създайте или свържете форум към вашия уебсайт. Това може да бъде завършено чрез интегриране на джаджа Форум във вашия проект. Членовете на вашия форум ще имат възможност да започнат нови разговори и да се присъединят към съществуващите теми, да създават изображения и видео галерии, да добавят медийни файлове, да публикуват коментарите си и да следват нишките / публикациите, от които се интересуват и т.н. Wix позволява да избират от няколко форума оформления, за да персонализирате вашия уебсайт според вашите нужди.

Mobirise срещу Wix. Говорейки за гъвкавост и набор от функции, Wix изобщо няма конкуренти. Той е непобедим лидер, тъй като предлага мощни интеграции, налични в App Market, блогове и двигатели за електронна търговия, Wix ADI инструмент, SEO съветник, изобилие от инструменти за персонализиране на дизайна и други предимства, които правят системата да се откроява от тълпата, придавайки й превес над Mobirise.

3. Дизайн

MobiriseWix
Брой шаблони:32500+
Тема:БезплатноБезплатно
Визуален редактор:&# X2714; ДА&# X2714; ДА
Адаптивен дизайн:&# X2714; ДА&# X2714; ДА
Редактиране на CSS код:✘ НЕ✘ НЕ
 • Mobirise. Системата не предлага стандартни шаблони, които можете да изберете и персонализирате, за да получите пълнофункционален уебсайт. Вместо това всеки абонат получава достъп до предварително проектирани блокове със съдържание, от които можете да избирате, когато създава оформлението и структурата на уебсайта си.

  Иначе блоковете са известни като „теми“. Те са достъпни за допълнителни разходи и безплатно в зависимост от реалните нужди и изисквания на потребителите. По този начин няма нужда да прилагате умения за кодиране, за да изберете празна тема, за да я персонализирате от нулата.

  Mobirise AMP

  Текущата колекция от шаблони на Mobirise обхваща повече от 1500 блока съдържание, от които можете да избирате. Нещо повече, можете да използвате около 50 теми и 150 демонстрационни страници, за да създадете и персонализирате индивидуалното си оформление на уебсайта. Те включват Google Maps, бутони Caa-To-Action, видеоклипове и изображения, долни колонтитули, заглавки, плъзгачи, лайтбокс галерии, таблици за ценообразуване, статии и препоръки, за да спомена някои от тях. Всички избрани от вас блокове са адаптивни и гъвкави. Това, което също трябва да знаете, е, че дизайните на Mobirise са базирани на Bootstrap 4, което допринася за развитието на уникални проекти.

 • Wix. Платформата изобилства от стотици качествени отзивчиви шаблони, които също са абсолютно безплатни за всички. Броят на съвременните теми за Wix е надхвърлил 550 шаблона и той непрекъснато нараства поради усилията на системните разработчици, които продължават да работят върху създаването на нови дизайни от висок клас.

  Шаблоните за Wix се предлагат в десетки категории ниши, които се базират на темите, които те обхващат. Това позволява по-бърз и основен удобен избор на дизайн. Възможно е също така да използвате опцията за интегриран филтър за търсене, за да изберете шаблона, който най-вече отговаря на вашата специализирана проекта. Въпреки че колекцията от шаблони на Wix е богата, създателят на уебсайтове разкрива и възможност да изберете и персонализирате празна тема, за да създадете наистина индивидуален бизнес дизайн.

  Wix шаблони

  Ако не искате да се притеснявате за изработката на уебсайтове на DIY или просто ви липсва време, за да стартирате проект самостоятелно, Wix разкрива възможност да наемете експерт в специализираната платформа – Wix Arena. Това е общност от дизайнери, които са наясно с всички нюанси на създателя на уебсайта и могат да създадат всеки проект за вас, като се имат предвид специалните изисквания и предпочитания.

  Освен това строителят на уебсайтове предоставя достъп до десетки интегрирани инструменти за персонализиране на дизайна, които ви позволяват да създавате индивидуален дизайн на уебсайт, от който ще бъдете доволни. Това, което трябва да започнете, е да изберете шаблон, да стигнете до контролния панел и да разгледате инструментите, за да му придадете необходимия вид. Wix също позволява създаване и редактиране на мобилни и настолни версии на уебсайтове. Имайте предвид обаче, че редакциите, направени във версията за десктоп, се показват автоматично в мобилния режим, докато тези, направени в мобилната версия, не се отразяват в уебсайта за десктоп.

Mobirise срещу Wix. Wix определено заема водещи позиции, когато се занимава с дизайнерския аспект. Освен стотици отзивчиви, безплатни и напълно адаптивни шаблони, създателят на уебсайтове дава възможност за персонализиране на празни шаблони. Той също така предоставя достъп до множество инструменти, които ви позволяват да създавате уникални теми, които да се открояват от тълпата.

4. Поддръжка на клиенти

 • Mobirise. Офлайн строителят на уебсайтове предлага няколко алтернативи за поддръжка на клиенти, включително помощна секция, информационни потребителски форуми, видео и текстови уроци. Тези опции позволяват на начинаещите и съществуващите потребители на системата да разглеждат множество теми и клонове, които дават отговори на техните въпроси. Ако има нещо, което не можете да намерите тук, продължете да използвате интегрирания филтър за търсене, който ще спести вашите усилия и време.
 • Wix. Системата предлага невероятна поддръжка на клиенти, която е повече от достатъчна, за да задоволи нуждите на всички потребители, независимо от техния уеб дизайн и умения. Има обширен Помощен център, предлагащ ценна свързана със системата информация, видео / текстови уроци и полезни препоръки как да извлечете максимума от нейната функционалност. Wix форумът е друга дестинация за потребителите, които желаят да намерят отговори на своите въпроси. Индивидуалната поддръжка се предоставя от експерти на Wix чрез помощ за билети и имейл.

Mobirise срещу Wix. Поддръжката на клиентите и на двете услуги е доста приятна, но Wix все още има предимството пред своя конкурент. Наред с материалите в Помощния център, създателят на уебсайта осигурява индивидуална поддръжка, която е от голяма полза за всеки потребител.

5. Ценова политика

 • Mobirise. Софтуерът е базиран на офлайн и по този начин е безплатен за изтегляне и инсталиране. Това, което трябва да започнете да работите с него, е да се регистрирате за услугата и да получите достъп до таблото за управление. Докато работите върху уебсайта си, може да помислите за възможност да закупите някои разширения, които се предлагат срещу допълнително заплащане. Някои от най-успешните и функционални проби са слайдър WOW ($ 29), PayPal Количка ($ 29), Икони ($ 19), Редактор на код ($ 69), Всичко в едно комплект ($ 129) и т.н. След като вашият проект е готов, ще трябва да получите име на домейн и хостинг доставчик.

  Когато става въпрос за избор на хостинг, Bluehost изглежда по-разумно решение. Това е един от най-надеждните и надеждни доставчици на хостинг услуги, който осигурява висока скорост на работа, бърза скорост на зареждане на уебсайта и гладка ефективност на проекта. Bluehost планове са повече от достъпни за всички. Най-евтиният абонамент, осигуряващ неограничен трафик, безплатен SSL и възможност за стартиране на един проект струва само $ 2,95 на месец.

 • MobiriseWix
  Опции за ценообразуване:&# X2714; Безплатно за изтегляне и инсталиране;
  &# X2714; Платени разширения (WOW Slider
  ($ 29), PayPal Количка ($ 29),
  Икони ($ 19), Редактор на код ($ 69),
  Комплект всичко в едно ($ 129) и т.н.);
  &# X2714; Изисква хостинг и домейн
  име (Обхват на планове Bluehost
  между $ 2.95 и $ 5.45 на месец).
  Стандартни планове:
  &# X2714; Комбо ($ 13 / месец);
  &# X2714; Неограничен ($ 17 / месец);
  &# X2714; Професионалист ($ 22 / месец);
  &# X2714; VIP ($ 39).

  Електронна търговия / Бизнес планове ::
  &# X2714; Business Basic ($ 23 / месец);
  &# X2714; Бизнес неограничен ($ 27 / месец);
  &# X2714; Бизнес ВИП ($ 49 / месец);
  &# X2714; Предприятие ($ 500).

  Характеристика:&# X2714; Бърза скорост на зареждане на уебсайта;
  &# X2714; Високи темпове на ъптайм;
  &# X2714; Плавно изпълнение на уебсайта.
  &# X2714; Много място за съхранение;
  &# X2714; Връзка с име на домейн;
  &# X2714; Редовни отстъпки;
  &# X2714; SEO инструменти;
  &# X2714; Няколко плана за избор.
 • Wix. Създателят на уебсайтове има достъпна ценова политика. Има няколко планове за избор от тук, така че, всеки със сигурност ще намери абонамента, за да отиде. За да бъдем точни, wix има две групи планове, а именно планове Стандарт и Бизнес / Електронна търговия. Всяка от големите групи от теми, от своя страна, представлява няколко подробни абонамента, които предоставят различни условия и опции за уеб дизайн.

  Ако решите да изберете един от Standard Wix плановете, ще ви бъде предложено да изберете от Combo ($ 13 / месец), Неограничен ($ 17 / месец), Pro ($ 22 / месец) и VIP ($ 39 / месец). В случай че имате намерение да работите с електронната търговия / бизнес планове, ще получите достъп до Business Basic ($ 23 / месец), Бизнес неограничен ($ 27 / месец), Бизнес ВИП ($ 49 / месец) и Enterprise ($ 500 / месец). Каквото и да се абонирате, ще предоставите безплатна възможност за домейн, голямо пространство за съхранение, универсални алтернативи за плащане и други задължителни функции.

Mobirise срещу Wix. Когато преглеждаме аспекта на ценообразуването, не можем да не се съгласим с факта, че Wix също остава лидер тук. Въпреки че Mobirise първоначално е безплатна, потребителите все пак ще трябва да инвестират усилия, време и бюджет в избор на хостинг, както и в допълнителни разширения. Wix предлага друг подход, предоставящ функции всичко в едно, без да се притеснявате за хостинг и име на домейн. Това е, което му придава неоспоримо преобладаване над Mobirise.

Долната линия

Ако имате намерение да се сдобиете с наистина натоварен с функционални функции уебсайт, който ще покрие основните ви нужди от уеб дизайн, изборът между Mobirise и Wix няма да е твърде сложен. Системите се различават по своя характер и подход към уеб дизайна, което трябва да се вземе предвид. Наборът и функционалността на Mobirise правят системата хубав избор за стартиране на прости проекти, като например целеви страници. Стартирането на сложен проект с него ще бъде истинско предизвикателство. Wix от своя страна е платформа „всичко в едно“, която покрива широк спектър от нужди на потребителите. По този начин, той работи чудесно за завършване на всички видове проекти.

MobiriseMobirise – е софтуер за изтегляне офлайн, който е безплатен за всички. Системата е насочена към нуждите и уменията на първокласниците, но също така работи добре за опитни потребители. Не е необходимо да притежавате умения за кодиране, за да проектирате проекти с Mobirise, тъй като създателят на уебсайт е интуитивен още от самото начало. Имайте предвид, че ще трябва да изберете хостинг и име на домейн, за да направите проекта си достъпен онлайн. MobiriseMobirise – е софтуер за изтегляне офлайн, който е безплатен за всички. Системата е насочена към нуждите и уменията на първокласниците, но също така работи добре за опитни потребители. Не е необходимо да притежавате умения за кодиране, за да проектирате проекти с Mobirise, тъй като създателят на уебсайт е интуитивен още от самото начало. Имайте предвид, че ще трябва да изберете хостинг и име на домейн, за да направите проекта си достъпен онлайн.

WixWix – е пълнофункционален създател на облачни уебсайтове, който обхваща широк спектър от нужди на потребителите и позволява създаването на всички видове проекти. Системата е добър избор за начинаещи и професионалисти в уеб дизайна, тъй като се предлага с интегриран App Market, Wix ADI инструмент, блог плат и електронна търговия платформи, както и много други стойности на висок клас характеристики на повечето потребители. Wix

Сравнението на двама създатели на уебсайтове показа разпространението на Wix над Mobirise, което не е чудно. Ther web builder е един от най-отличителните представители на нишата за уеб дизайн и тази, която се откроява от тълпата поради множеството си предимства. Продължете да тествате набор от функции на строителя на уебсайтове, който предлага неограничен безплатен план за тази цел. Ако сте доволни от функционалността на системата, можете допълнително да надстроите до един от нейните платени абонаменти.

Mobirise срещу Wix: Сравнителна диаграма

MobiriseWix
1. Лекота8 от 1010 от 10
2. Характеристики8 от 1010 от 10
3. Дизайн8 от 1010 от 10
4. Поддръжка8 от 1010 от 10
5. Ценообразуване9 от 1010 от 10
Като цяло:8.2 от 1010,0 от 10
Опитай сега Опитай сега
Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map