Mobirise срещу Webflow

Mobirise срещу Webflow


Mobirise и Webflow са два създателя на уебсайтове, което позволява създаването на бизнес и лични уебсайтове. Те са включени в списъка на най-реномирания и натоварен с функции софтуер за уеб изграждане, който работи чудесно за начинаещи и уеб експерти.

Тези системи обаче се различават по своята функционалност и подход към уеб дизайна.

Бърза снимка:

MobiriseMobirise – е безплатно офлайн строител на уебсайтове, което изисква изтегляне и инсталиране. Платформата най-вече цели разработването на целеви страници и промоционални уебсайтове, но също така е възможно да се стартират и други видове проекти с нея. MobiriseMobirise – е безплатно офлайн строител на уебсайтове, което изисква изтегляне и инсталиране. Платформата най-вече цели разработването на целеви страници и промоционални уебсайтове, но също така е възможно да се стартират и други видове проекти с нея.

WebflowWebflow – е популярен уеб-базиран конструктор на уебсайтове, който обхваща характеристиките на CMS и web builder. Системата е насочена към професионални уеб разработчици и уеб агенции, а не първокурсници. Той изисква задълбочен подход за уеб дизайн и осъзнаване на уменията за кодиране. Webflow

И двете създатели на уебсайтове са натоварени с функции и качество, но кой от тях все още си заслужава вниманието на потребителите? За да разберете това, има смисъл да сравните най-добрите Mobirise и Примери за уебсайт Webflow за по-нататъшен преглед и обсъждане на детайлите на всеки създател на уебсайт. Прочетете, за да откриете фактите зад тези системи сега.

1. Лесно използване

 • Mobirise. Създателят на уебсайтове е един от най-простите инструменти за изграждане на уеб сайтове, налични в нишата на съвременния уеб дизайн. Той предлага прост, удобен и безпроблемен процес на регистрация, но се подгответе да изтеглите и инсталирате системата, преди да работите с нея. Това обаче е много просто и отнема няколко минути само за да започнете.

  След процеса на регистрация ще бъдете пренасочени към таблото за управление, което е интуитивно, лесно и лесно за използване. Интерфейсът на услугата също е привлекателен и разбираем, без значение какъв е вашият опит в уеб дизайна.

  Mobirise редактор

  Mobirise идва с редактор с плъзгане и пускане, който позволява да видите процеса на разработване на уебсайта в действие. Като цяло, може да отнеме около 15 минути, за да се създаде структура и оформление на уебсайта. Това, което ще трябва да направите след това, е да запълните проекта си със съдържание въз основа на вашите текущи нужди и очаквания.

 • Webflow. Системата е създадена с изискванията на професионалистите в уеб дизайна. Погледни Сравнение на Webydo с Webflow, за да видите, че това е една от характеристиките, общи за двете платформи. Софтуерът е базиран на уеб, но е по-сложен и предлага сложен подход в уеб дизайна, който предполага познаването на уменията за кодиране. Въпреки това системата предлага бърз и прост процес на регистрация, който може да бъде завършен само в няколко стъпки.

  Редактор на уеб поток

  Когато стигнете до таблото за управление, ще откриете, че е доста необичайно и не толкова лесно да се разбере още от самото начало. Независимо дали сте начинаещ или професионалист в уеб дизайна, все още ще ви трябва време, за да свикнете с контролния панел на системата. Той изобилства от инструменти, секции, категории и елементи, необходими за стартиране на уебсайт. Тук има и разширен HTML редактор, който ви позволява да използвате разширени опции за персонализиране на дизайна, за да създадете оформление на уебсайта.

  Същото се отнася и за интерфейса на системата. Това изобщо не е интуитивно и лесно – тук има какво да научите и проучите, преди да преминете към процеса на създаване на уебсайт. Интерфейсът обаче е логически структуриран, което донякъде опростява задачата.

Mobirise срещу Webflow. Що се отнася до лекотата на използване, Mobirise определено е на първо място. Системата е предназначена за начинаещи и не отнема много време, за да свикне с нея. Това е интуитивно, просто и удобно. Webflow от своя страна може да изглежда малко пренаситен с инструменти за уеб дизайн, категории и елементи, но когато свикнете с контролния панел, ще получите повече свобода на действията, докато работите върху по-нататъшното си развитие на проекта.

2. Комплект функции и гъвкавост

 • Mobirise. Създателят на уебсайтове е насочен главно към разработването на бизнес уебсайтове, целеви страници, уеб сайтове и портфейли с пророн, но това не означава, че не можете да създавате други видове проекти с него. Таблото за управление на системата е лесно и се предлага с WYSIWYG редактор, който прави процеса на създаване на уеб сайт безпроблемен и удобен.

  Едно от основните отличия на системата е, че софтуерът е за изтегляне. Това означава, че се изисква изтегляне и инсталиране, както и хостинг и избор на домейн. Последният факт може да бъде донякъде сложен за начинаещите, но има много доставчици на хостинг услуги, които предлагат своите услуги на разумни разходи навън.

  Mobirise редактор на теми

  Mobirise позволява създаването на уебсайтове от съдържателни блокове или модули, съставляващи структурата на уебсайта. Тези блокове са достъпни директно в контролния панел на услугата и можете да изберете онези от тях, които работят чудесно за вашия проект и могат значително да повишат неговата ефективност. Блоковете попадат в категории въз основа на функционалността, която доставят. Те включват плъзгачи и галерии, долни колонтитули и заглавки, статии, препоръки, таблици за ценообразуване, формуляри, карти, медии и др. Можете да изберете всеки от тези блокове и след това да ги плъзнете на страницата, за да оформите нейната структура и оформление. Имайте предвид обаче, че ще трябва да замените демонстрационното съдържание с вашето собствено, за да получите желания резултат.

  Друг акцент на създателя на уебсайта е неговата AMP функция. Създателят на уеб сайтове за ускорени мобилни страници е инструментът с отворен код, който позволява повишаване на производителността на мобилни уебсайтове, които се показват и функционират отлично на всички устройства и платформи. AMP Website Builder гарантира плавно и бързо зареждане на проекти на мобилни и настолни устройства, ефективна SEO промоция, наличност на шаблони и др. Важното е, че не изисква никакви умения за кодиране, което означава, че процесът на използването му е бърз и супер лесен за всички.

  Mobirise разширения

  И накрая, Mobirise се предлага с няколко безплатни разширения, които могат да имат положително влияние и върху работата на вашия уеб сайт. Те включват коментари във Facebook, падащо меню, Soundcloud, предупреждение за бисквитки, емисия от Twitter, Google Analytics и т.н. Ефективното им приложение позволява активиране на коментари в уебсайтове, коригиране на настройките на статистиката, добавяне на изскачащи менюта и т.н. изграждане на мобилни и настолни уебсайтове.

 • Webflow. Създателят на уебсайтове е подобен на CMS по отношение на функционалността, въпреки че той все още е малко по-прост от по-голямата част от други добре познати Алтернативи на уеб потока. Това е платформа, ориентирана към разработчиците, чийто набор от функции е достатъчен за създаване на дори сложни проекти. Системата се предлага с функция за редактиране на HTML / CSS, усъвършенствани инструменти за персонализиране на дизайна, мощни възможности за интеграция и блогове.

  Когато работите с конструктора на уебсайтове, можете да интегрирате персонализирани HTML кодове в долната част и заглавката на проекта и да активирате функцията за екипно сътрудничество при инсталиране на инструмент Zapier. Независимо дали сте завършили Webflow срещу Squarespace сравнение или просто искате да анализирате отделно аспекта на електронната търговия на системата, най-накрая ще заключите, че създателят на уебсайт също предлага мощна функционалност за електронна търговия, която дава възможност за стартиране на уеб магазини с висока ефективност. Не е необходимо кодиране за стартиране на проекти за електронна търговия със системата, но ако имате умения за програмиране, можете да ги използвате за редактиране на кодове на уебсайтове.

  Електронна търговия в Webflow

  С Webflow можете да персонализирате и управлявате интегрираната количка за пазаруване, да създавате и актуализирате списъци с продукти, категории и колекции. Всъщност можете да създавате и продавате физически и дигитални продукти, както и да предлагате кодове на купони и промоции. Интересното е, че системата наскоро даде възможност на собствениците на уеб магазини да улавят информация на своите клиенти, изпратена по време на процеса на плащане. Системата предлага и удобни опции за доставка и плащане, за да осигури свобода на избор.

  Webflow също така позволява създаването на привлекателни и абсолютно потапящи Lightbox галерии от снимки и видеоклипове на CMS и електронна търговия. Има и възможност за интегриране на системи Lottie и After Effects, които дават възможност за контрол на възпроизвеждането на векторни анимации чрез прилагане на системни взаимодействия. Това е една от характеристиките, която помага да направите уебсайта си ангажиращ, интерактивен, визуално привлекателен, професионален и функционален в даден момент.

Mobirise срещу Webflow. Когато се справя с функционалния аспект, Webflow срещу WordPress сравнението може да ви бъде полезно, тъй като системите имат нещо общо. Въпреки че Webflow наподобява CMS по своята структура и подход към уеб дизайн, определено е извън конкуренцията, в сравнение с Mobirise. Създателят на уебсайтове се предлага със сложни функции и инструменти за персонализиране на дизайна, мощен механизъм за електронна търговия, интеграция на Lightbox, Zapier и After Effects, както и други функции от висок клас. Наборът от функции на Mobirise е малко ограничен, но също си струва да се обърне внимание.

3. Дизайн

Сравнителна схема на дизайна

MobiriseWebflow
Брой теми:32200
Внос на тема:✘ НЕ&# X2714; ДА
Визуален редактор:&# X2714; ДА&# X2714; ДА
Редактиране на CSS код:&# X2714; ДА&# X2714; ДА
Адаптивен дизайн:&# X2714; ДА&# X2714; ДА
 • Mobirise. Създателят на уебсайтове не предлага стандартни шаблони за разлика от множество типични системи. Тук няма предварително проектирани теми, но системата предлага колекция от готови персонализирани блокове за съдържание, които потребителите могат да избират с оглед на техните нужди. Тези блокове са известни също като теми и се предлагат в безплатни и платени версии. Това елиминира необходимостта от създаване на по-сложни шаблони от нулата.

  В момента колекцията от шаблони на Mobirise надхвърля 1500 блока / елементи. Освен това услугата предлага над 150 демо страници и 50 теми, които можете да използвате, за да създадете желаното оформление на уебсайта. Някои от тях са както следва: изображения и видеоклипове, CTA, Google карти, плъзгачи, броячи, заглавки, колонтитули, формуляри за данни, въвеждане на цял екран, таблици с цени, лайтбокс галерии, срокове, препоръки, статии, социални блокове и много други. Какъвто и блок да отидете, той ще бъде гъвкав и лесен за персонализиране. Шаблоните Mobirise са не само качествени, но и се основават на технологията Bootstrap 4. Това дава възможност на новаците да пускат уникални дизайни от нулата.

 • Webflow. Колекцията от шаблони на системата е богата и впечатляваща. В момента създателят на уебсайтове обхваща над 200 висококачествени дизайни и този брой продължава да расте с всяка изминала година. Не всички шаблони са платени – можете да избирате от около 30 теми, които се предлагат безплатно. Цената на платените дизайни варира между 24 и 79 долара в зависимост от вида на шаблона, нишата, към която принадлежи и сложността. Имайте предвид, че разликата между стандартния и премиум дизайн не е толкова очевидна – всички шаблони си струват вниманието.

  Шаблони за уеб поток

  Възможно е да изберете няколко версии на шаблони за всяка страница на уебсайта, включително за нас, контакти, отзиви, услуги и много други. Опцията за визуализация позволява да видите шаблона в детайли, преди да направите избора. И накрая, има празно платно, което можете да изберете и персонализирате от нулата, за да получите абсолютно уникален и персонализиран дизайн, който съответства на специализацията на вашия уебсайт.

Mobirise срещу Webflow. Що се отнася до дизайнерския аспект, Webflow също може да предложи много повече. Докато Mobirise няма стандартна колекция от шаблони и предполага използването на готови блокове за съдържание, Webflow идва с впечатляващ набор от дизайни, които са напълно адаптивни, отзивчиви и професионални.

4. Поддръжка на клиенти

 • Mobirise. Софтуерът предлага няколко опции за поддръжка на клиенти. Те включват видео уроци, имейл, раздел за помощ и потребителски форуми, които са доста информативни и полезни, особено за начинаещите. Там има множество тематични клонове и секции, където потребителите могат да се натъкнат на информация, която ги интересува, да се присъединят към дискусиите и да поискат помощ от трети страни за решаване на техните проблеми, свързани със системата. Освен това строителят на уебсайтове предлага удобна опция за филтър за търсене, която помага да се намали времето, необходимо на потребителя да намери необходимата информация.

 • Webflow. Създателят на уебсайтове предлага и широки възможности за поддръжка на клиенти. Въпреки че системата е по-ориентирана към нуждите и уменията на уеб експертите предвид, тя все пак обръща много внимание на образователния аспект. Това прави раздела за поддръжка на клиенти информативен и полезен за всички. Университетът Webflow е най-добрата дестинация за потребителите, които търсят информация, свързана със системата.

  Независимо дали искате да откриете как да преминете от Webflow към WordPress или се нуждаете от други данни, със сигурност ще намерите отговорите тук. Те се предлагат във видео уроци, множество наръчници и други качествени материали, налични в базата знания на системата. Нещо повече, потребителите могат да получат достъп до блог и форум, за да търсят необходимата информация там. Помощ за имейл и чат на живо е на разположение 24 часа в денонощието, така че всеки потребител да получи незабавна онлайн помощ навреме.

Mobirise срещу Webflow. И двамата създатели на уебсайтове предлагат достатъчно възможности за поддръжка на клиенти. Webflow обаче донякъде превъзхожда Mobirise по отношение на решенията за помощ на потребителите. Освен мощната база знания и помощния център, системата предлага 24/7 чат на живо и поддръжка по имейл, които помагат на потребителя да получи спешна помощ при разработването на уебсайта си..

5. Ценова политика

MobiriseWebflow
Опции за ценообразуване:&# X2714; Безплатно за изтегляне и инсталиране;
&# X2714; Плъзгач WOW ($ 29);
&# X2714; PayPal количка за пазаруване ($ 29);
&# X2714; Икони ($ 19);
&# X2714; Редактор на код (69 долара);
&# X2714; Многофункционален комплект ($ 129).
&# X2714; Планове на сайта:
уебсайт

(Основни $ 12 / месец, CMS $ 16 / мес,
Бизнес $ 36 / месец
) и
е-търговия
(Стандартно $ 29 / месец, плюс $ 74 / месец,
Разширено $ 212 / мес
);
&# X2714; Планове за акаунти: Индивидуални
(Безплатно 0 / месец, Lite $ 16 / месец,
Pro $ 35 / месец
) и екип
(Отбор $ 29 / месец,
Enterprise $ 74 / месец
).
Характеристика:&# X2714; Платени разширения;
&# X2714; Изисква хостинг и име на домейн.
&# X2714; Безплатен план;
&# X2714; CMS;
&# X2714; Неограничен хостинг;
&# X2714; Клиентско решение за фактуриране.
 • Mobirise. Като софтуер базиран офлайн, Mobirise е абсолютно безплатен за изтегляне и инсталиране. Просто трябва да се регистрирате в системата, за да получите достъп до нейната функционалност. Пригответе се обаче да инвестирате в име на домейн и хостинг. Освен това може да считате за необходимо да получите някои от разширенията, които системата предлага, за да повишите ефективността на вашия уебсайт. Някои от тях са следните: WOW Slider ($ 29), PayPal Количка ($ 29), Икони ($ 19), Редактор на код ($ 69), Всичко в едно комплект ($ 129) и много други.

 • Webflow. Политиката за ценообразуване е друг важен момент на създателя на уебсайтове. Wix срещу Webflow сравнението например разкрива факта, че е възможно системата да се използва абсолютно безплатно. Имайте предвид обаче, че в този случай вашите действия за уеб дизайн все още ще бъдат ограничени от поддомейна на услугата, наличността на рекламния банер, без функция за експортиране на код и др. Безплатният план никога не изтича и той работи добре за подобряване на вашата мрежа дизайнерски умения, както и за изследване на системата.

  Що се отнася до платените абонаменти, Webflow има доста богат набор от възможности. Системата предлага планове „Сайт“ и „Сметка“, които от своя страна също са разделени на няколко други групи. По този начин плановете на сайта обхващат уебсайт (Основни, CMS, Бизнес) и електронна търговия (Стандартно, плюс, разширено) абонаменти. Плановете за акаунти включват индивидуални (Безплатно, Lite, Pro) и екип (Екип, Предприятие) абонаменти. Нещо повече, системата предлага клиентско решение за фактуриране на клиенти на свободна практика, което им позволява да използват създателя на уебсайтове безплатно. Тази услуга означава, че потребителят няма да трябва да плаща за работа със създателя на уебсайта, но ще трябва да обсъди разходите за използването на инструмента директно с клиент.

Mobirise срещу Webflow. Що се отнася до цената, Webflow предлага много по-широки възможности в сравнение с Mobirise. Създателят на уебсайтове има безплатен никога не изтичащ план, но също така предоставя впечатляваща свобода на избор, когато става въпрос за надграждане до платени абонаменти. Последните включват две групи планове, които съответно се подразделят на по-малки групи въз основа на предоставените условия и опции.

Долната линия

Дали става въпрос за избор между Adobe Muse и Webflow или Mobirise и Webflow, потребителите могат да бъдат малко объркани. Това е така, защото платформите са натоварени с функции и покриват широк спектър от нужди на уеб дизайна. Mobirise и Webflow обаче използват различни подходи към процеса на разработване на уебсайтове. Ето защо.

MobiriseMobirise – е безплатен офлайн базиран софтуер, който трябва да бъде изтеглен и инсталиран, преди да преминете към процеса на уеб дизайн. Създателят на уебсайтове е стартиран с нуждите и уменията на първокурсници, като за него не са необходими умения за кодиране.. MobiriseMobirise – е безплатен офлайн базиран софтуер, който трябва да бъде изтеглен и инсталиран, преди да преминете към процеса на уеб дизайн. Създателят на уебсайтове е стартиран с нуждите и уменията на първокурсници, като за него не са необходими умения за кодиране..

WebflowWebflow – е пълнофункционален създаден уебсайт за създаване на уебсайтове, сферата на специализация и сложността на който се фокусира около изискванията на експертите по уеб дизайн. Създателят на уебсайтове се предлага с богат избор от шаблони, мощна опция за интеграция и редактиране на код, множество инструменти за редактиране на уеб и други функции от висок клас, които са перфектни за професионалисти и дизайнерски агенции. Webflow

Коя услуга все още е по-добър избор и за кого? След като анализирахме всички характеристики и аспекти и на двамата създатели на уебсайтове, стигнахме до извода, че Webflow определено е на върха на списъка. Системата може да предложи много на професионалистите, но може да бъде овладяна и от тези потребители, които все още нямат богат опит в уеб дизайна, но искат да стартират достоен проект.

Mobirise срещу Webflow: Сравнителна диаграма

MobiriseWebflow
1. Лекота8 от 108 от 10
2. Характеристики8 от 109 от 10
3. Дизайн9 от 109 от 10
4. Поддръжка9 от 1010 от 10
5. Ценообразуване10 от 1010 от 10
Като цяло:8.8 от 109.2 от 10
Опитай сега Опитай сега
Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map