Ecwid срещу Shopify

ecwid-срещу-Shopify


Ecwid и Shopify са два инструмента за уеб изграждане на електронна търговия, които използват различни подходи към процеса на създаване на уеб магазини. Каквато и услуга да използвате, тя ще ви позволи да стартирате и управлявате уебсайт за електронна търговия.

Въпросът е: как бихте искали да изглежда вашия уеб магазин и какви функции трябва да изпълнява? Като отговорите на този въпрос, вие ще можете да решите коя услуга точно ще работи по-добре за вашите нужди в уеб дизайна на електронната търговия.

Бърза снимка:

EcwidEcwid – е плъгин за електронна търговия, който е интегриран в съществуващ уебсайт, за да му даде функционалност за електронна търговия. Възможно е също така да се изгради обикновен онлайн-магазин с една страница с приставката, който да показва прозореца за показване на най-добрите ви продукти. Понастоящем Ecwid се използва от над 1,5 милиона собственици на бизнес от 175 страни по света. ecwid.com

ShopifyShopify е световноизвестният софтуер за електронна търговия, който се предлага с богат набор от функции, богат избор от опции за електронна търговия, изобилие от нишови инструменти, шаблони на уебсайтове и други функции, които допринасят за ефикасността на процеса на уеб разработка. Компанията има над 600 000 търговци в 175 страни по целия свят. Shopify.com

За да ви помогнем с избора, има смисъл да проучите и анализирате двата инструмента подробно, за да разберете основните им характеристики, плюсове и минуси, както и различията. Следващият преглед на Shopify срещу Ecwid трябва да ви даде подсказка за каква платформа да продължите в дългосрочен план.

1. Лесно използване

 • Ecwid. Системата се отличава с изключителна лекота на използване, което е много важно за неопитни потребители, които вече управляват свои собствени уебсайтове и желаят да добавят към тях малки уеб магазини, за да предложат нещо за продажба. Тук няма нужда да създавате отделен акаунт или да изграждате уебсайт за електронна търговия от нулата. Просто стигнете до таблото на системата, посочете домейна и специалните параметри на вашия уеб сайт и започнете да персонализирате вашия онлайн магазин.

  Табло за управление на Ecwid

  Интеграцията на плъгините предполага вмъкване на няколко кодови реда в необходимото тяло на уеб страницата. Това не отнема много усилия, време и познания по програмиране. Ще ви бъде предложен набор от съвети, предоставени от съветника на системата, които да ви помогнат да завършите задачата по най-добрия възможен начин и без никакви излишни.

  Интерфейсът на системата е логичен и визуално привлекателен. Предлагайки множество настройки, той осигурява лесна навигация и сравнително прост процес на създаване на уеб магазина. Лента за напредък, налична на таблото за управление, ще бъде полезен инструмент, който ще ви запознае с текущия етап на готовността на вашия уеб магазин.

  Ecwid Добавете продукт

  Когато вашият уеб магазин е готов, ще можете да го управлявате, като попълните полетата, достъпни в менюто (Моите продажби, Каталог, Маркетинг, Отчети). Изпълнението на тези стъпки също няма да бъде проблем поради интуитивния характер на платформата.

 • Shopify. Софтуерът за електронна търговия ще впечатли всички със своята простота и логическа структура. Независимо дали сте начинаещ, който изследва нюансите на системата за първи път, или експерт по уеб дизайн, готов да създаде голям онлайн магазин, това с Shopify изобщо няма да е предизвикателство. Интерфейсът на таблото е старателно обмислен. Той е не само визуално привлекателен и интуитивен, но задейства желанието да продължи да работи с него. Таблото за управление е толкова удобно за потребителя, че е невъзможно да пренебрегнете нещо тук – просто следвайте стъпките, изброени в съветника, за да създадете и персонализирате уеб магазин.

  Shopify Product Page

  Shopify също може да предложи много за тези собственици на бизнес, които често са твърде заети, за да останат в офиса и по този начин имат нужда да управляват своите уеб магазини в движение. Позволява да изтеглите безплатни приложения Shopify за Android и iOS, за да ви позволи да актуализирате уебсайта си за електронна търговия от всяко място, където се намирате.

  Като цяло системата създава впечатление за мощен конструктор на уебсайтове, който все още е доста лесен за овладяване. Той работи подобно на начинаещите и по-опитните уеб строители. Богата функционалност, съчетана със зашеметяваща ергономичност на таблото и чист дизайн на интерфейса, няма да оставят никого безразличен.

Ecwid срещу Shopify. Каквато и система да създадете, за да създадете уебсайт, няма да имате сериозни проблеми с него. Като плъгин обаче, Ecwid е по-малко разбираем, да не говорим за факта, че трябва да знаете как да го свържете към вашия готов уебсайт. Shopify от своя страна е устойчива система, в която всички събития се случват в една екосистема. Системата осигурява дълбока гъвкавост и предлага логически контролен панел, който изобилства от настройки, които също не са трудни за изследване.

2. Комплект функции и гъвкавост

 • Ecwid. Използването на приставката не се различава много от работата с ниша за създаване на уебсайтове или CMS. Той се предлага с почти същия набор от опции за електронна търговия, предоставени извън опаковката, включително продуктов каталог, клиентска база, отчети, количка за пазаруване, доставка, данъци, плащания, настройки за уведомяване, интеграция в социалната мрежа, eBay и възможност за инсталирайте допълнителни платени пакети за приложения, за да разширите основната функционалност на уебсайта и мобилните приложения за iOS / Android.

  Приставката се предлага и с POS (Point of Sale) функция, която ви позволява да продавате продуктите не само в уеб магазина, но и в местния магазин на дребно. Ако сте изградили уебсайт за електронна търговия на другата платформа и сте решили да преминете към уеб магазина, работещ с Ecwid, прехвърлянето на списъка ви с продукти изобщо няма да е трудно. Системата позволява да се експортират / импортират артикули, предлагани за продажба във формат CSV, приложим в по-голямата част от съвременните създатели на уебсайтове.

  Поглед на уебсайт на Ecwid

  Благодарение на многоезичната поддръжка, потребителите имат възможност да избират измежду 50 езика за превод на своите витрини. Това позволява да се привлече повече трафик от чужбина.

  Наред с интеграцията на плъгини, Ecwid дава възможност за стартиране на самостоятелен уебсайт. Имайте предвид обаче, че функционалността на системата няма да е достатъчна за създаването на голям онлайн магазин. Това, което можете да създадете тук, е малък уебсайт с една страница, за да покажете вашите продукти. С Ecwid собствениците на фирми ще могат да използват няколко канала за продажба, за да продават продуктите си в различни платформи, управлявайки ги от един контролен панел. Това също е доста удобно. Ако искате да продадете нещо в социалните мрежи, плъгинът позволява да избирате между няколко платформи за социални медии и пазари.

  Интеграция на Ecwid

  Ecwid е известна и с широките си възможности за управление на онлайн магазини. Потребителите не могат да продават само цифрови и физически продукти, като посочват техните характеристики, но също така създават списъци с продукти и отстъпки, използват различни инструменти за управление на запасите и изоставени функции за възстановяване на каси, настройват SEO параметри и др. За да привлекат вниманието на потребителите, предприемачите могат да използват автоматични данъчни калкулатори, опции за каси, активиране на избора на език, предлагане на тарифи за доставка в реално време и подробни прегледи на продукти и т.н..

  Имайте предвид, че не всички функции са предоставени в рамките на безплатен план. Много от тях са достъпни само на платени планове.

  Трябва също да знаете, че онлайн магазините, създадени с Ecwid, се търсят от търсачките не като съдържание, а като JS скрипт, без никакво съдържание. Тоест, поради използването на AJAX, интерфейсът на шоу прозорците изглежда доста приличен и работи бързо, но такива платформи почти не са приложими за стандартна SEO промоция.

  Системата има раздел „Промоция“, но включва само сродни опции, като купони за отстъпки, Facebook приложения, външни платформи за търговия, мобилни приложения и т. Н. Тоест, Ecwid няма стандартни и нормални настройки за SEO, тъй като току-що спечели “ не работя на тази платформа поради техническите свойства.

 • Shopify. Това, което Shopify всъщност отличава, е функционалността. Като лидер в нишата за електронна търговия, софтуерът предлага впечатляващ набор от функции, който предоставя възможност за стартиране и ефективно управление на пълноценен онлайн магазин, било то малък проект или хипермаркет, включващ хиляди продукти.

  Shopify е известен с широките си опции за интеграция и синхронизация, които дават възможност да дадете на вашия онлайн магазин широка производителност. Ако вече имате акаунта в Amazon, можете да го интегрирате с този в Shopify, за да увеличите клиентската база и обема на продажбите. Синхронизирането на вашия акаунт със счетоводни приложения като Quickbooks или Xero, например, също ще допринесе за работата на вашия уеб магазин.

  Shopify Point of Sale

  Софтуерните разработчици наскоро представиха усъвършенствания инструмент Augmented Reality. Той помага на клиентите да изследват продуктите, които ги интересуват от различни страни, за да добият представа за техните специални параметри, които не се виждат на пръв поглед.

  Нещо повече, платформата по подразбиране се предлага с многоезична и многоканална поддръжка. Системата има дълготрайни партньорски отношения с eBay, Instagram, Facebook и други платформи.

  Shopify разработчиците обръщат специално внимание на безопасността на информацията и платежните транзакции на своите потребители. За да защитите вашия уеб магазин от всички деца от измами, можете да свържете SSL сертификата или да използвате функцията Fraud Protect, която системата въведе неотдавна.

  Освен уеб дизайн и персонализиране, Shopify предлага широки маркетингови функции. Сред най-популярните, съдържателни и полезни функции, първоначално има смисъл да се споменава софтуерът за POS (точка на продажба). Системата дава възможност за стартиране и управление на малки, средни и големи онлайн магазини, както и местни магазини за продажба на дребно. Това може значително да увеличи обема на продажбите и да увеличи максимално приходите.

  С Shopify можете да разберете подробна статистика на уеб магазините, да прилагате маркетингови опции за електронна поща, да настройвате и променяте SEO параметрите, да сътрудничите с множество канали за разпространение (Amazon, BuzzFeed, eBay, Houzz и т.н.), да инсталирате различни приложения (системата в момента има над 1000 безплатни приложения), използвайте мобилно приложение за ефективно управление на уеб магазина и изпълнете други стъпки.

Ecwid срещу Shopify. Когато става въпрос за гъвкавост и набор от функции, Shopify не е в състояние. Като приставка за електронна търговия, Ecwid дори не може да се сравнява с този усъвършенстван софтуер за електронна търговия. Shopify се предлага с мощна изчерпана функционалност, инструменти за персонализиране на дизайна, маркетингови и опции за персонализирани ангажименти, функции за промоция на SEO и т.н. След като изградите уеб магазин със системата, ще получите пълен контрол над него.

3. Дизайн

EcwidShopify
Брой теми:050+
Безплатни темиN / A&# X2714; ДА
Цена на платени теми:N / A$ 140. $ 180
Адаптивен дизайн✘ НЕ&# X2714; ДА
Сортиране по отрасли:✘ НЕ&# X2714; ДА
Редактиране на CSS код:✘ НЕ&# X2714; ДА
 • Ecwid. Като приставка за електронна търговия, Ecwid не предлага възможност за избор на шаблон. Просто го интегрирате във вашия предварително проектиран уебсайт и персонализирате наличните параметри.

  Броят на характеристиките, които можете да промените тук, също не е голям, но те все пак позволяват създаването на привлекателен шоу прозорец, който да представи вашите продукти в най-благоприятната светлина. С тази цел можете да избирате между три цветови схеми на един дизайн тук, а именно стандартен, бежов и бял, както и да променяте основните настройки за персонализиране на дизайна..

  Има и приложения, които правят възможно създаването на индивидуални дизайни за витрини на Ecwid. Те могат да бъдат закупени в магазин на марката (по този начин „Персонализирани теми“ се предлагат за $ 435). Като цяло дизайнът на уеб магазин ще бъде първоначално повлиян от дизайна на уебсайт, към който ще бъде свързан. Настройките на интерфейса на прозореца на шоуто са минимални, въпреки че това може да е приятно решение за някого.

 • Shopify. Софтуерът за електронна търговия в момента има доста приятна колекция от нишови шаблони. Можете да избирате между безплатни и платени дизайни. Броят на безплатните теми съставлява 10 елемента, докато този на платените шаблони е 51.

  Крайната цена зависи от основните параметри на шаблона и дълбочината, която се предполага. Какъвто и шаблон да е в крайна сметка, можете да сте 100% сигурни в неговото качество и персонализация. Имайте предвид, че платените теми са по-богати на функции и многостранни. Те имат и по-изящен вид и възможности за персонализиране. Можете да изберете шаблон за всеки вкус, включително такива с различни позиции на менюто, количество и тип, заглавки на цял екран, с / без плъзгачи, с / без витрина на началната страница и т.н. Всички възможни компоненти за дизайн на уеб магазина са достъпни и тук.

  Създателят на уебсайтове предлага изключителна възможност за пълно персонализиране на избрания шаблон чрез използване Shopify течност инструмент. Ще бъде от голяма полза за начинаещи и опитни уеб разработчици, които възнамеряват да подкрепят своите партньори в електронната търговия, предлагайки чисто ново и уникално изживяване за персонализиране на дизайна. Инструментът има всичко необходимо за стартиране на уникален шаблон. Тя включва технически съвети, ръководства за употреба, течни езикови ресурси и други функции, които може да са полезни за потребителите, които желаят да създават потапящи и привлекателни теми за електронна търговия.

Ecwid срещу Shopify. От само себе си се разбира, че Ecwid се предлага с минимален набор от настройки за дизайн на прозореца. Проблемно е да му се даде индивидуалност или да се адаптира към наличния дизайн на уебсайта. Това е или скъпо, или неудобно. Shopify от своя страна предлага почти неограничената свобода на удобен дизайн на шаблони и редактиране на структурата. Софтуерът за електронна търговия е безспорен лидер в сравнението на дизайнерския аспект.

4. Поддръжка на клиенти

 • Ecwid. Различни по отношение на плана на потребителите, възможностите за поддръжка на Ecwid все още са доста ограничени. Абонатите на безплатен план могат да получат достъп до комуникация по имейл само с екипа за поддръжка на системата. Те могат също да посетят безплатен блог, който предоставя полезни статии, препоръки, ръководства и съвети за електронна търговия, свързани с услугата. Ecwid предоставя достъп до общностния форум и информационна база от знания, където всеки потребител може да намери отговори на наличните въпроси. Платформата има и безплатен YouTube канал с видео уроци, достъпни по всяко време на деня.

  Абонатите на платена система имат достъп до индивидуалната техническа поддръжка чрез имейла или чата на живо. Тук се предоставя и приоритетна телефонна поддръжка. За да използвате тази опция, можете да оставите заявката за обратно повикване, така че членовете на екипа да могат да се свързват с вас, когато пожелаете. На абонатите на годишния план се предлага 12 часа разработка на уеб магазин по поръчка. Услугата е жизнеспособна за всички потребители на платен план, а цената й започва от 100 долара.

 • Shopify. Услугата за поддръжка на клиенти е на най-високо ниво, което определено достига цената му. Има мощен форум с много теми и клонове, които да отговарят на потребителските запитвания. Клиентите на Shopify също могат да получат достъп до множество статии, ръководства за съвети, съвети, често задавани въпроси и препоръки, които системата предлага на всички, които се нуждаят от тази поддръжка.

  Нещо повече, софтуерът се откроява от тълпата поради разширения си чат на живо с Shopify Guru и опцията за комуникация по имейл. Качеството на помощта за поддръжка на клиенти е приятно, мениджърите отговарят на запитванията бързо и, което наистина има значение, професионално. Системата има собствен YouTube канал с богат избор на образователни видеоклипове.

Shopify срещу Ecwid. Що се отнася до качеството на поддръжката на клиентите, Shopify заема водеща позиция. Трябва обаче да се отбележи, че качеството на техническата поддръжка е прилично и при двете услуги. Shopify предлага по-добър избор на текстови и видео образователни материали, мощен общностен форум, чат на живо с личен асистент и YouTube канал за покриване на нуждите на всички потребители.

5. Ценова политика

 • Ecwid. Системата предлага безплатен план, който можете да използвате за неограничен период от време. Планът дава възможност да се продават до 10 продукта и да се използват набор от полезни функции, включително неограничена честотна лента, мобилна количка за пазаруване, създаване на безплатни сайтове за стартиране, нулеви такси за транзакции, възможност за добавяне на уеб магазин към всеки уебсайт и продажба едновременно на множество уебсайтове. Ако обаче възнамерявате да стартирате пълноценен уеб магазин с Ecwid, безплатният план няма да отговаря на вашите нужди.

  Що се отнася до платените опции, тук има три от тях, а именно Venture, Business и Unlimited планове. Цената на платените абонаменти започва с $ 15 / месец (или $ 12,50 / месец с годишния абонамент) и достига $ 99 / месец (82,50 $ / месец с годишното плащане). Разликата между плановете е в броя на продуктите, които те пускат да продават, и включените функции (автоматизирано изчисляване на данъка, CSV износ / внос на продукти, създаване на купони за отстъпка, персонализирани фактури, интеграция на пазара и POS, потребителско приложение за мобилни магазини, приоритетни технологии поддръжка и други).

 • Shopify и Ecwid Сравнение на ценовата диаграма

  ShopifyEcwid
  Ценови планове:&# X2714; Lite ($ 9 / мес);
  &# X2714; Основна Shopify ($ 29 / месец);
  &# X2714; Shopify ($ 79 / месец);
  &# X2714; Разширено Shopify ($ 299 / месец).
  &# X2714; Предприятие ($ 15 / месец);
  &# X2714; Бизнес ($ 35 / месец);
  &# x2714; Неограничен ($ 99 / месец).
  Характеристика:&# X2714; Котировки за доставка в реално време;
  &# X2714; Безплатен SSL сертификат;
  &# X2714; Анализ на измами;
  Изоставено възстановяване на количката;
  &# X2714; Кодове за отстъпки & Карти за подаръци;
  &# X2714; Поддръжка на живо.
  &# X2714; Дигитални продукти;
  &# X2714; Неограничен трафик;
  &# X2714; Безплатен уебсайт за стартиране;
  &# X2714; Онлайн магазин за социални сметки;
  &# X2714; Мобилно приложение;
  &# X2714; Поддръжка на живо.
 • Shopify. Софтуерът има 14-дневен пробен период, предоставен безвъзмездно. Тестът позволява да се тестват основните характеристики на системата, за да се определи дали сте готови да платите за някой от нейните по-високи планове. Говорейки за платени абонаменти, тук има 4 от тях. Те включват Light, Basic Shopify, Shopify и Advanced Shopify. Цената на плановете варира между 9 долара на месец за най-евтината опция и 299 долара на месец за най-скъпото решение.

  Плановете се различават един от друг по отношение на характеристиките и инструментите, с които се предлагат. Това се отнася особено за маркетинговите опции, таксите за транзакциите, създаването на отчети за продажбите и т.н. Има 14-дневна гаранция за връщане на парите. Освен това платформата таксува комисионни за транзакциите, извършени в рамките на системата. Таксите варират между 0,5% и% 2 въз основа на плана, за който сте абонирани. Имайте предвид, че колкото по-висок план използвате, толкова по-ниски ще бъдат комисионните (в някои случаи изобщо не се начисляват такси за транзакции).

Ecwid срещу Shopify. При преглед на ценовия аспект, ние заключихме, че Shopify е по-изгодно решение. Системата има Lite план, който осигурява почти същата функционалност като Ecwid. Няма смисъл да плащате повече за подобен набор от функции. Ако имате нужда от функционален уебсайт, ще трябва да инвестирате повече в него. Въпреки това, вие ще се възползвате от допълнителни ползи в дългосрочен план, така че планът със сигурност ще си струва инвестицията. Независимо от целите и плановете на уеб дизайна, които имате, Shopify все още ще бъде по-изгодно и рентабилно решение.

Долната линия

Ecwid и Shopify са достойни инструменти за изграждане на електронна търговия, които използват различни подходи към процеса на създаване на уеб магазина и предлагат многостранни функции за успешно изпълнение на задачата. Изборът на услугата трябва да се основава на аудиторията, която планирате да насочите, вашите умения за уеб дизайн, очаквания и бюджет, който сте готови да инвестирате в проекта.

Докато Ecwid позволява създаването на уеб магазин чрез интеграция на плъгини, Shopify разкрива по-обширни и мощни опции. Прегледахме и сравнихме и двете платформи, ние сме готови да препоръчаме Shopify като най-добрият софтуер за електронна търговия, наличен в съвременната ниша.

EcwidEcwid е пълнофункционален плъгин за електронна търговия, интегрирането на който позволява стартиране на онлайн магазин на базата на готовия уебсайт. Плъгинът се предлага с ограничена функционалност, което го прави добър избор само за начинаещи и малки фирми. Ако имате нужда от приличен среден до голям уеб магазин, Shopify определено ще бъде по-интелигентно решение.ecwid.com

ShopifyShopify е устойчив софтуер за електронна търговия, който позволява да се изпълни широк спектър от задачи за разработване на уеб магазини. Платформата предоставя достъп до разширения набор от функции, изобилие от възможности за персонализиране на дизайна и достъпна ценова политика. Shopify.com

Ако имате сериозни стремежи към уеб дизайн и дългосрочни цели, тогава със сигурност трябва да създадете уеб магазин в отделен домейн. Shopify е точно типът на платформата за това. Системата ще работи най-добре за потребителите, които възнамеряват да установят надеждно присъствие в мрежата за бизнеса си, като целят растеж на продажбите, привличане на трафик и генериране на печалба.

Преглед сравнителна диаграма

EcwidShopify
Лесно използване:Ecwid срещу ShopifyEcwid срещу ShopifyEcwid срещу ShopifyEcwid срещу ShopifyEcwid срещу ShopifyEcwid срещу ShopifyEcwid срещу ShopifyEcwid срещу ShopifyEcwid срещу ShopifyEcwid срещу Shopify
Характеристика:Ecwid срещу ShopifyEcwid срещу ShopifyEcwid срещу ShopifyEcwid срещу ShopifyEcwid срещу ShopifyEcwid срещу ShopifyEcwid срещу ShopifyEcwid срещу ShopifyEcwid срещу ShopifyEcwid срещу Shopify
дизайни:Ecwid срещу ShopifyEcwid срещу ShopifyEcwid срещу ShopifyEcwid срещу ShopifyEcwid срещу ShopifyEcwid срещу ShopifyEcwid срещу ShopifyEcwid срещу ShopifyEcwid срещу ShopifyEcwid срещу Shopify
Поддръжка на клиенти:Ecwid срещу ShopifyEcwid срещу ShopifyEcwid срещу ShopifyEcwid срещу ShopifyEcwid срещу ShopifyEcwid срещу ShopifyEcwid срещу ShopifyEcwid срещу ShopifyEcwid срещу ShopifyEcwid срещу Shopify
Ценообразуване:Ecwid срещу ShopifyEcwid срещу ShopifyEcwid срещу ShopifyEcwid срещу ShopifyEcwid срещу ShopifyEcwid срещу ShopifyEcwid срещу ShopifyEcwid срещу ShopifyEcwid срещу ShopifyEcwid срещу Shopify
Общ резултат:Ecwid срещу ShopifyEcwid срещу ShopifyEcwid срещу ShopifyEcwid срещу ShopifyEcwid срещу ShopifyEcwid срещу ShopifyEcwid срещу ShopifyEcwid срещу ShopifyEcwid срещу ShopifyEcwid срещу Shopify

Опитайте Shopify Now

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map