Алтернативи на Ecwid и конкуренти

Алтернативи на Ecwid и конкуренти


Ecwid – е разнообразна платформа, създадена да отговори на нуждите на търговците. Той се предлага като уеб базиран софтуер, който предлага две основни опции. На първо място, потребителите могат да се възползват максимално от вградения конструктор на уебсайтове и разработват свои собствени дигитални магазини от нулата. Второ, приставката за електронна търговия Ecwid дава възможност за интегриране на пълнофункционален онлайн магазин със съществуващ уебсайт.

Системата предлага набор от инструменти за продажба и промоция. Използва редакторът на уебсайтове функционалност за плъзгане и пускане което улеснява създаването на дизайн или структура на страницата без умения за кодиране. Лошата новина е, че Ecwid е добър само за малки и средни търговци. Не носи достатъчно инструменти за електронна търговия, за да увеличите продажбите и марката си.

Потребителите ще трябва да изградят ограничени функции за персонализиране, доста сложна система за управление на продуктите и доста ценови планове. Поради тази причина сме направили списък на надеждни платформи, ориентирани към електронната търговия това може да е по-добра алтернатива на Ecwid с повече начини за разрастване на вашия онлайн бизнес.

Най-добрите алтернативи на Ecwid:

 1. Shopify – Търговско решение за всичко в едно
 2. Wix – Най-добрият създател на уебсайтове, готов за електронна търговия
 3. WooCommerce – електронна търговия за WordPress
 4. Squarespace – Лесна алтернатива на електронната търговия на Ecwid
 5. Weebly – Ecwid Алтернатива за уебсайт за електронна търговия

Shopify – Търговско решение за всичко в едно

Shopify - Търговско решение за всичко в едно

Shopify – е световно популярният софтуер за електронна търговия, който изобщо не изисква представяне. Като Ecwid, това е специализирана услуга, чийто основен фокус се свежда до развитието и управлението на малки и големи онлайн магазини. Той има всичко, което може да се наложи на продавача, за да се възползва максимално от ефективността на продажбите на уебсайта. Ето основните акценти на платформата:

 • Отзивчиви шаблони за електронна търговия. Ориентиран първоначално към развитието на онлайн магазините, софтуерът предлага богата шаблонна галерия от безплатни и платени отзивчиви теми за електронна търговия, както и многостранни инструменти за персонализиране на дизайна..
 • Купете бутон. Shopify позволява интегрирането на своя бутон за покупка в съществуващия уебсайт или страниците във Facebook, за да позволи на клиентите да купуват от вас.
 • Софтуер за продажба. Услугата се предлага с усъвършенстваната POS функция, която позволява на предприемачите да продават своите продукти както в онлайн, така и офлайн режими, за да увеличат максимално печалбата си.
 • Синхронизация на Amazon Marketplace. Ако имате успешен опит в търговията с Amazon, можете да синхронизирате акаунта си с този в Shopify, за да увеличите ефективно клиентската база и да увеличите обема на продажбите.
 • Shopcodes. Предлага се безплатно в Shopify App Store, функцията улеснява пазаруването на мобилни устройства чрез използването на QR кодове на продукти, които предоставят изчерпателна информация за тях.
 • На живо. Функцията дава възможност за преглед на статистическите данни за вашия акаунт (проценти на конверсия, обем на продажбите, информация за поръчки и състояния, информация за посетители, брой страници, преглеждани от клиенти и т.н..) в режим на реално време, за да следите производителността на вашия онлайн магазин, тенденциите на клиентите и други забележителни аспекти на маркетинга и продажбите.
 • Възстановяване на изоставена каса. Shopify ви помага да увеличите продажбите на продуктите си, като изпращате автоматични имейли до клиенти, които по някаква причина не са завършили покупките си и са изоставили количките си за пазаруване.
 • Увеличена реалност. Функцията повишава ефикасността на процеса на онлайн пазаруване, като му придава интерактивно докосване (вашите клиенти ще могат да разглеждат изображения на продукти в 3D режим, за да разберат подробните им характеристики и да ги разгледат от различни страни).

Покупка цена: Shopify няма безплатен план, като вместо това предлага четири платени опции. Цената на плановете започва от 9 долара на месец за най-евтиния абонамент и достига $ 299 на месец за най-скъпия план. Софтуерът не начислява такси за извършените транзакции в системата, но има комисионни за плащания с кредитни карти.

Опитайте Shopify безплатно

Wix – Най-добрият създател на уебсайтове, готов за електронна търговия

Wix - Най-добрият създател на уебсайтове, готов за електронна търговия

Wix – е най-лесната алтернатива на Ecwid, която е цялостно решение за създаване на различни видове уебсайтове, включително онлайн магазини. Wix е прост, интуитивен и удобен за всички категории потребители, независимо от степента на опит и уменията. Неговият визуален редактор дава възможност за това контролирайте всички стъпки на процеса на уеб дизайн, докато функцията за плъзгане и пускане намалява времето за разработка (виж истински примери за електронна търговия на Wix). Основните предимства на създателя на уебсайта са изброени по-долу:

 • Универсалност на шаблоните за електронна търговия, готови за мобилни устройства. Създателят на уебсайт има впечатляващ избор от шаблони за електронна търговия и набор от инструменти за персонализиране, които гарантират безопасен и удобен процес за изграждане на уеб сайт.
 • Просто управление на онлайн магазина. Какъвто и магазин да създавате със системата, ще ви бъде лесно да го персонализирате, проследявайки подробности и състояния на поръчките, управление на списъци с инвентара, настройка на параметрите и характеристиките на продуктите, посочване на сумата на запасите им, изпращане на ShoutOut мейлоут на клиенти и т.н..
 • Опции за сигурно плащане. Wix гарантира максимална безопасност на всяка извършена транзакция и дава възможност да избирате между различни опции за плащане, включително PayPal, кредитни карти и какво ли още не. От вас зависи да зададете данъци, цени, условия за доставка и указания, за да накарате клиентите си да се чувстват сигурни за парите си и поверителната информация.
 • Продуктови галерии. С Wix можете да покажете вашите продукти и техните характеристики, като качвате техните снимки и създавате галерии с изображения директно в уебсайта.

Wix цена: софтуерът има неограничен безплатен план, което е добре за начинаещи, които не искат да плащат предварително, без да разбират как работи системата. Безплатният абонамент обаче не е достатъчен дори за сайт, базиран на съдържание, в който не се споменава дигитален магазин. За щастие, Wix има отделен комплект за търговци и собственици на фирми. Бизнес базовият план е 23 долара на месец с шанс да зададете онлайн плащания и да започнете да продавате продукти. Тъй като вашият магазин расте, можете да преминете към Business Unlimited или Business VIP планове, които съответно струват $ 27 и $ 49.

Опитайте Wix безплатно

WooCommerce – електронна търговия за WordPress

WooCommerce - електронна търговия за WordPress

WooCommerce – е платформа за електронна търговия с отворен тип WordPress потребители. Предлага се като безплатен плъгин, който е лесен за настройване и изпълнение. Той предлага различни инструменти за управление на продуктите, вградени интеграции и разширения за премии за увеличаване на приходите, придобиване на потребители, подобряване на реализациите и т.н. Въпреки че всъщност не ви позволява да създавате магазин от празното, това е по-добро решение когато са сдвоени с някоя от темите за електронна търговия WordPress.

Основните функции на WooCommerce са както следва:

 • Интуитивен контролен панел – от момента, в който започнете с приставката до редактирането на страници с продукти, WooCommerce изглежда доста проста. За да настроите приставката, просто следвайте ръководствата за първоначални препоръки, създайте нови страници, редактирайте съдържанието по същия начин, по който го правите във всяка друга статия на WordPress. Някои от вградените функции като опциите за плащане се активират по подразбиране. Трябва само да изберете предпочитания в настройките на приставката.
 • Вградени функции – плъгинът предлага поддръжка за различни валути и шлюзове за плащане. Освен това вие сте свободни да управлявате тарифите и изискванията за доставка, изчисляване на данъци и руда.
 • Управление на продуктите – потребителите са свободни да редактират всички основни полета на страницата на продукта. Те включват не само описания на артикули, заглавия и изображения, но и мета-маркери за SEO, категории продукти и т.н..
 • Разширения – докато трябва да използвате WooCommerce с темата на WordPress, ще имате достъп до други плъгини, които обслужват електронната търговия и други нужди. Те включват електронни маркетингови услуги за SEO джаджи, рекламни банери, промоции и др Освен това, WooCommerce се предлага с набор от свои персонализирани разширения и интеграции. Можете да свържете PayPal или Stripe, да добавите функцията за резервация на WooCommerce, да предоставите членски достъп до други съотборници, да свържете Amazon Pay, да инсталирате добавки за продукти и други. Някои разширения се ползват безплатно, докато някои се плащат.

WooCommerce цена: като много други WordPress плъгини, WooCommerce първоначално е безплатна. Но с безплатна версия получавате само основна функционалност, която включва управление на продуктите и възможност за приемане на онлайн плащания чрез PayPal или Stripe. Ако трябва да развиете своя магазин, платеното разширение ще ви струва от $ 40 до $ 300 и повече, в зависимост от услугата. Освен това самият плъгин няма да работи без уебсайт, хостинг и име на домейн. Това е където Планове, оптимизирани от Bluehost WooCommerce ще дойде удобно, струвайки от $ 6/95 до $ 12,95 на месец.

Опитайте WooCommerce безплатно

Squarespace – Лесна алтернатива на електронната търговия на Ecwid

Squarespace - Лесна алтернатива на електронната търговия на Ecwid

Squarespace – е приятен заместител на Ecwid, тъй като ви позволява да покажете продуктите в най-благоприятната светлина, като използвате богатия набор от функции на системата. Уеб магазините, разработени с платформата, имат привлекателни дизайни и логическа структура, която допринася за тяхното представяне. Най-отличителните характеристики на създателя на уебсайта са, както следва:

 • Инструменти за ангажиране на клиентите. Squarespace предлага набор от инструменти, които могат да повишат вниманието на клиентите, насърчавайки потребителите да изследват платформата и да създават уебсайтове с нея (вграждане на видео и изображения, създаване на галерия на продукти, публикуване на блогове, създаване на събития и управление и др.).
 • Интегрирано събиране на статистически данни. Ако искате да проследите ефективността на уеб магазина си, можете да интегрирате Google Analytics или да използвате приложението Squarespace Metrics, за да можете да анализирате резултатите и да правите съответните изводи навреме.
 • Теми за електронна търговия. Създателят на уебсайтове не може да се похвали с множество нишови шаблони, но тези, които са достъпни за предприемачите, се отличават с отзивчиво естество, високо качество, гъвкавост и персонализация. Можете да разгледате уебсайтовете за електронна търговия Squarespace тук.
 • Свържете се с формуляра за формуляри. Squarespace дава възможност да се използват интегрирани формуляри за контакт или да се създадат ваши собствени чрез приложението на Builder за формуляри за контакти.

Цена на квадратна площ: Squarespace не предлага безплатен план, въпреки че е възможно да се тества услугата в продължение на 14 дни без заплащане. Ако имате намерение да създадете пълноценен уебсайт за електронна търговия, можете да получите платен абонамент. Цената на платените планове започва от $ 12 / месец и стига до $ 40 / mo въз основа на съдържащите се термини и характеристики.

Изпробвайте Squarespace безплатно

Weebly – Ecwid Алтернатива за уебсайт за електронна търговия

Weebly - Ecwid Алтернатива за уебсайт за електронна търговия

Weebly – е създател на уебсайт, който е изграден с фокуса на електронната търговия. През април 2018 г. системата обяви сливането си с Square, което има положително влияние върху развитието на онлайн магазините. Платформата се предлага със структура за редактиране и изтегляне на реда за изтегляне и пускане, която прави процеса на разработване на уебсайт по-опростен и по-удобен за начинаещи. Опитните уеб дизайнери могат да използват своите CSS / HTML знания, за да стартират най-добрите уебсайтове с уникален дизайн (вижте на живо онлайн магазини с Weebly). Сега да разгледаме основните предимства на създателя на уебсайт:

 • Дизайн на електронната търговия. Weebly предлага достойна колекция от теми, които се отличават с високо качество, отзивчиво естество и могат лесно да бъдат персонализирани за гледане на мобилни устройства и настолни компютри.
 • CSV импортиране / експортиране на файл. Ако решите да мигрирате от / към Weebly, можете лесно да го направите, като импортирате / експортирате продуктови файлове във формат CSV.
 • Маркетинг по имейл. Можете да изпращате известия по имейл до клиентите, за да ги информират за последните актуализации, новини от уеб магазина и специални оферти.
 • Weebly Promotion Tool. Използвайки инструмента, можете да въведете продуктите си в предимство, като по този начин допринесете за по-добрата им промоция.
 • Търсене филтър. Потребителите могат да търсят продуктите, които ги интересуват, като използват филтъра за търсене, което прави възможно сортирането на артикулите по техните основни характеристики (вид, размер, цена, размери, цвят и т.н..)

Weebly цена: Weebly предлага ценови планове за проекти за електронна търговия. Цената на плановете започва от $ 6 на месец, за да достигне $ 26 на месец. Освен безплатен план, потребителите могат да изберат Личен (от $ 6), Професионален (от $ 9) и план за изпълнение (от 26 долара). Освен това можете да използвате изключителния план за ефективност, който е чудесен избор за търговци на дребно, които имат дългосрочни цели. Цената на плана е 38 долара на месец за тези потребители, които решат да закупят годишния абонамент наведнъж.

Опитайте Weebly безплатно

заключение

Ecwid – е добър вариант за малки и средни онлайн магазини. Търговците ще се възползват от различни подходи по отношение на създаването на дигитален магазин. Софтуерът ще отговаря на техните нужди или има работещ уебсайт, но без магазин, или иска да изгради нов проект за електронна търговия от нулата. Простото редактиране, множество приспособления за интегриране, функционалност за плъзгане и пускане, безплатен план и други опции го правят достоен инструмент.

Но когато става въпрос за разрастващ се и мащабируем онлайн бизнес, Ecwid може да не работи поради липса на функции за персонализиране и сложност, когато става въпрос за управление на множество видове продукти и категории. За щастие списъкът на прегледаните опции съдържа по-гъвкави решения за електронна търговия по отношение не само на доставени инструменти, но и на ценообразуване.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map