3dcart срещу Shopify

3dcart и Shopify са двама известни лидери на Интернет ниша за електронна търговия. Това са мощни услуги, които предоставят широк спектър от функции, инструменти и опции, необходими за стартиране и управление на качествен онлайн магазин. Всяка от системите работи добре за определен набор от задачи и по този начин трябва да се анализира подробно, за да може потребителите да решат най-подходящата услуга.


 • 3dcart е платформа, която е позиционирана като универсален инструмент за продажби на малки и средни уеб магазини. Създателят на уебсайт има дълга история на своето развитие и впечатляваща функционалност, която много се е подобрила от деня на създаването на системата. Услугата отговаря на нуждите на всеки, който се нуждае от уебсайт за електронна търговия, независимо от наличните умения за кодиране. Това е забележително предимство, което повечето потребители оценяват.

 • Shopify изобщо не се нуждае от представяне, тъй като това е може би най-мощното решение за електронна търговия, което се предлага в днешно време. Комплектът от функции на системата, нейните възможности за персонализиране на дизайна и зашеметяваща лента с инструменти позволяват стартиране и популяризиране на всички видове онлайн магазини, вариращи от малки уеб магазини и до големи хипермаркети. Мащабируемостта на платформата е невероятна. Към днешна дата основните му клиенти са Wikipedia, Tesla Motors, Mozilla и дори Google. Този факт говори сам за себе си.

И двата създателя на уебсайтове си заслужават вниманието и могат еднакво да се използват за пускане на приличен онлайн магазин. Кое от тях обаче се откроява от тълпата и каква функционалност предлагат, за да привлекат вниманието на целевата аудитория? Именно върху това ще се съсредоточим в сравнението Shopify vs 3dcart. Нека започнем сега.

1. Лесно използване

 • 3dcart. 3dcart е визуално привлекателен, структурно прост и интуитивен строител на уебсайтове за електронна търговия. Въпреки това, когато стигнете до същността на услугата, разбирате, че тя е по-сложна и изисква ясно разбиране на темата и специализиран подход за електронна търговия.

  3dcart Контролен панел

  Таблото за управление на системата изглежда просто и има интуитивен дизайн, което разкрива достъп до необходимите инструменти и опции. Не е нужно много време, за да намерите функциите, които планирате да използвате по време на процеса на уеб дизайн, но се пригответе да инвестирате усилия и време в тяхното подробно проучване. Това се отнася особено за потребителите, които правят първите си стъпки в нишата за изграждане на електронна търговия и възнамеряват да използват 3dcart за тази цел. Опитните уеб разработчици няма да намерят системата за прекалено сложна, въпреки че те също ще трябва да свикнат с нея.

  3dcart StoreFront Editor

 • Shopify. Създателят на уебсайтове има силно фокусиране върху електронната търговия. Независимо дали искате да изградите обикновен магазин или голям хипермаркет, тук ще намерите много инструменти.

  Shopify Manager Manager

  Интерфейсът на системата е доста сложен, особено за потребители, които никога досега не са работили с подобни услуги. Управлението и актуализирането на уебсайт не е много трудно поради визуалния редактор, който позволява подреждането на елементите на уебсайта според нуждите ви, без да имате никакви умения за кодиране.

  Редакторът се предлага с опция за преглед и контролен панел, където променяте дизайна и контролирате направените промени. В същото време софтуерът за електронна търговия изобилства от функции и инструменти, които можете да използвате за тази цел. По този начин, за да се изпълни задачата, е необходимо много повече време, отколкото може да си мислите първоначално.

3dcart срещу Shopify. И двата създателя на уебсайтове са проектирани с отлична функционалност за електронна търговия. Те са богати на функции, гъвкави и мощни, което позволява създаването на различни видове онлайн магазини. 3dcart изглежда малко по-просто от Shopify на пръв поглед. По-задълбоченото изследване на системата обаче позволява да се твърди, че Shopify е по-интуитивен и разбираем, независимо от мащаба на функции и опции, които предлага.

2. Комплект функции и гъвкавост

 • 3dcart. Наборът от функции на създателя на уебсайт покрива целия спектър от нужди за изграждане на електронна търговия. Можете да създавате и управлявате малки и средни онлайн магазини със системата, независимо от нивото им на сложност. Сред основните функции за електронна търговия, които системата предлага, следващите трябва да бъдат първите споменати:

  • много маркетингови и SEO инструменти;
  • опция за блогове;
  • комплексен интегриран CRM;
  • опции за управление на продукти;
  • автоматизирани мейлоти;
  • подаръчен сертификат и създаване на потребителски групи;
  • внос / износ на продукти с множество настройки;
  • гъвкавост на опциите за плащане (PayPal, Amazon Payments, Stripe, Square, кредитни карти);
  • усъвършенствана система за сигурност;
  • опции за доставка (FedEx, USPS, UPS, DHL) и т.н..

  3dcart Добавяне на артикули

  Отделно от това, услугата поддържа интеграция в социалните медии и позволява създаването на графики на складови продукти, за да се установи статистиката на продажбите за определен интервал от време. 3dcart е известен и със своя набор от специализирани модули. Някои от тях се предоставят по подразбиране, докато други трябва да бъдат свързани с вашите нужди. Някои от модулите, с които можете да се свържете, включват LiveChat, Facebook Ads / Connect, MailChimp, AWeber, RSS емисии, POS, списък с желания, запазени колички, Doba, уебшокове, опаковане на подаръци, eBay, Houzz, няколко доставки до, AutoResponder, най-продавани, Zapier и др. Всеки от тях предлага индивидуални настройки и описания, за да помогне на потребителите да разберат тяхното значение.

  3dcart Addons

 • Shopify. Създателят на уебсайтове се предлага с богат набор от функции, които могат да покрият почти всички нужди за електронна търговия в мрежата. Услугата може да се похвали с усъвършенстван софтуер за продажба на точки (POS), който позволява използването му не само за създаване и управление на уеб магазин, но и за извършване на продажби в магазина на дребно.

  Нещо повече, платформата предлага усъвършенствани инструменти за маркетинг и продажби, програми за лоялност, анализи и проследяване на статистически данни, интеграция на многостранни промоции, рекламни кампании за продажби, опции за блогове. Има и други функции, които ще превърнат вашия уеб магазин в перфектна дестинация за пазаруване от цял ​​свят.

  Shopify продукти

  Добавянето и управлението на продукти не е много трудно с Shopify. Можете да им зададете различни категории за удобство на потребителя. Продуктите се предлагат с подробни описания, изображения и списък с характеристики. Shopify също е обичан от своите потребители за следните функции:

  • разнообразие от опции за плащане (PayPal, Stripe и т.н.);
  • инструменти за управление на продажбите, SEO и анализи за проследяване;
  • интегриране на шлюзове за онлайн кредитни / дебитни карти;
  • интеграции на трети страни (Amazon Marketplace, Quickbooks, Xero, DeferPay, Authorize.net, 2CHECKOUT и т.н.);
  • мощна блог платформа;
  • възстановяване на изоставена каса;
  • многоезична поддръжка;
  • магазин за приложения;
  • множество профили на клиенти;
  • безплатни кредити за Google и Facebook;
  • SSL сертификатна връзка за подобрена сигурност на уеб магазина и т.н..

3dcart срещу Shopify. Shopify определено е лидер тук. Разполага с множество инструменти и функции, необходими за покриване на целия спектър от вашите нужди за изграждане на електронна търговия. Системата е изключително функционална и няма нищо, което наистина й липсва от гледна точка на нуждите от електронна търговия. На новодошлите може да му се стори малко пренаситено с функции, докато по-задълбоченото проучване на услугата дава разбиране на нейния мощен фокус в електронната търговия.

3. Дизайн

3dcartShopify
Брой теми:200+45
Безплатни теми&# X2714; ДА&# X2714; ДА
Цена на платени теми:$ 99- $ 199$ 140. $ 180
Адаптивен дизайн&# X2714; ДА&# X2714; ДА
Сортиране по отрасли:&# X2714; ДА&# X2714; ДА
Редактиране на CSS код:&# X2714; ДА&# X2714; ДА
 • 3dcart. Колекцията от шаблони 3dcart се състои от множество теми с високо качество. Веднага щом се регистрирате за създателя на уебсайта, получавате шаблон по подразбиране, но можете да преминете към някоя от 70 предварително проектирани теми, ако е необходимо. Можете също така да получите достъп до каталога на шаблоните, които можете да качите безплатно.

  Шаблоните на 3dcart са отзивчиви и имат привлекателен вид. Преобладаващото количество от тях имат подобна структура, но можете да попаднете и на уникални решения. Създателят на онлайн магазина позволява персонализиране на всеки шаблон чрез използване на опции за редактиране на HTML / CSS. Ето как можете да промените стила, фона, изображението, цветовете, заглавията, структурата на началната страница, плъзгачите, заглавката и какво ли не. Ако планирате да промените езика на който и да е друг, с изключение на английски, трябва да го направите ръчно.

 • Shopify. Галерията на шаблони Shopify включва десетки удобни за мобилни теми теми. Те са безплатни и платени, като броят на платените решения надвишава този на безплатните. Цената на платените теми варира между 100 и 180 долара. Шаблоните изглеждат сходни помежду си по структура и дизайн.

  За да им придадете уникален вид, имате две възможности. Първият предполага ръчно редактиране на кода. Това изисква опит в уеб дизайна или осъзнаване на основите на кодирането, което може да бъде предизвикателство за начинаещите. Вторият вариант е да използвате инструмента за редактиране на визуален дизайн, за да изберете съдържателни блокове и да ги подредите на уеб страница. Този вариант ще работи най-вече за потребители, които нямат умения за кодиране, или за тези, които не желаят да се занимават с предизвикателства в уеб дизайна, но очакват достоен резултат.

3dcart срещу Shopify. Изборът на дизайн е почти еднакъв и при двете създатели на уебсайтове, докато гамата от инструменти и функции за персонализиране е по-впечатляваща при Shopify. Създателят на уебсайтове има платени и безплатни теми. Платените шаблони са по-универсални и могат да придадат на вашия уеб магазин приличен външен вид и изключителна функционалност. Шаблоните могат да бъдат персонализирани от начинаещи и професионалисти в уеб дизайна, които могат да използват HTML / CSS редактора. Това прави и Shopify лидер в тази сравнителна част.

4. Поддръжка на клиенти

 • 3dcart. Поддръжката на клиентите на услугата е на прилично ниво. Потребителите получават достъп до Live Chat, наличен директно в таблото за управление. Те могат също да разглеждат секциите от базата знания, която се предлага с множество статии и ръководства. Създателят на уебсайтове предлага форум и собствен Университет за електронна търговия за потребители, които желаят да научат тънкостите на процеса на проектиране на уеб магазина. Поддръжката 24/7 се осъществява и чрез телефонните разговори. Асистентите бързо реагират на всички потребителски запитвания.

 • Shopify. Купувайте отличници при поддръжка на клиенти. Въпреки сложността на системата, нейните разработчици са се погрижили за удобството на потребителите. За тази цел те предлагат множество опции за поддръжка, които предоставят необходимата информация и помощ на всички етапи от развитието на уеб магазина. Има и възможност да използвате опцията Live Chat, да се свържете с екипа за техническа поддръжка по телефона или да посетите форум на услугата, където можете да разгледате съществуващите теми или да започнете собствена дискусия, като създадете нова тема.

Shopify срещу 3dcart. И двамата създатели на уебсайтове се класират високо по отношение на поддръжката на клиенти. Те предлагат няколко възможности за помощ на потребителите и правят възможно потребителите да получат професионална поддръжка на всеки етап от процеса на уеб дизайн.

5. Ценова политика

 • 3dcart. Създателят на уебсайтове има умерена ценова политика. Освен безплатната 14-дневна пробна версия, която ви позволява да тествате функциите на системата, има и 4 платени планове. Те се различават по отношение на функциите и предоставените инструменти за електронна търговия, което има сериозно влияние върху размера на уеб магазина, който можете да развиете с услугата. Докато най-евтиният план работи само за един потребител, най-скъпият план позволява 15 опции за сътрудничество с потребители.

  Продуктовата база, опциите за сигурност и връзка с домейна, услугите за поддръжка на клиенти и маркетинговите опции също се различават от един план към друг. Големите предприятия могат допълнително да се възползват от Enterprise план, който струва $ 400 на месец. Това е доста скъпо, но планът си заслужава разходите поради обхвата на предоставените функции (сигурно хостинг на PCI ниво 1, защитни функции за блокиране на IP, неограничени потребители и т.н.). Системата няма такси за настройка или транзакция, като по този начин позволява да превключвате между плановете по всяко време.

  3dcartShopify
  Ценови планове:&# X2714; Магазин за стартиране ($ 9 / мес);
  &# X2714; Основен магазин ($ 19 / месец);
  &# X2714; Магазин плюс ($ 49 / месец);
  &# X2714; Pro Store ($ 129 / месец).
  &# x2714; Lite ($ 9 / мес);
  &# x2714; Основна Shopify ($ 29 / месец);
  &# x2714; Shopify ($ 79 / месец);
  &# x2714; Разширено Shopify ($ 299 / месец).
  Характеристика:&# x2714; сътрудничество на потребителите;
  &# x2714; API и FTP-достъп;
  &# x2714; връзка с домейн;
  &# x2714; Профили по имейл.
  &# x2714; Опция за покупка на бутон;
  &# x2714; Безплатен SSL сертификат;
  &# x2714; Професионални доклади;
  &# x2714; Доставка в реално време.
 • Shopify. Наситено с функции за електронна търговия, Shopify позволява изграждането на големи и функционални онлайн магазини. Това съответно се отразява в цената на нейните планове. Създателят на уебсайтове има и 14-дневен пробен период, през който можете да разгледате нюансите му и да тествате включените функции.

  Плановете се различават по отношение на обема на съхранение, допълнителните функции, нивото на сигурност, наличността на изоставена опция за възстановяване на количката и т.н. Имайте предвид, че Shopify няма такси за транзакции, но все пак таксува транзакции с кредитни карти, в случай че решите да използвате опцията Shopify Payments да приемате разплащателни карти от клиентите във вашия уеб магазин.

3dcart срещу Shopify. Shopify очевидно е по-скъп в сравнение с 3dcart, но има и повече предимства да предложи. Наборът от функции на системата може да обхване широк спектър от задачи за електронна търговия. Това се отразява на цената на плана, който може да ви е необходим за вашия проект. Ако имате нужда от по-опростен уебсайт, тогава избирането на един от абонаментите на 3dcart също е приятен избор.

заключение

3dcart и Shopify са две мощни и популярни решения за електронна търговия в Интернет, предлагани в съвременната ниша. Те са лесни за използване и удобни. Системите позволяват изграждането на различни видове онлайн магазини, които се различават по производителност, дизайн на уебсайтове и предоставени набори от функции.

3dcart донякъде изостава от Shopify по отношение на функционалността и възможностите за персонализиране на дизайна. В същото време строителят на уебсайтове е по-достъпен и подходящ за потребители с малко или никакви умения за уеб дизайн, както и за опитни уеб разработчици, които се нуждаят от малки до средни уеб магазини. Можем да препоръчаме системата на онези потребители, които са готови да проучат нейните възможности и търсят създателя на уебсайтове за електронна търговия „всичко в едно“.

Що се отнася до Shopify, системата определено е лидер в съвременната ниша за електронна търговия. Това е платформата, която е натоварена с функции и може да предложи невероятна гама от опции, необходими за стартиране на мощен и супер функционален онлайн магазин. Shopify плановете са доста скъпи в сравнение с тези на 3dcart, но те си заслужават инвестицията. Така че, ако имате сериозни и дълготрайни стремежи за електронна търговия, Shopify е най-добрият строител на уебсайтове за електронна търговия, който трябва да бъде в горната част на списъка ви.

3dcartShopify
Лесно използване:3dcart срещу Shopify3dcart срещу Shopify3dcart срещу Shopify3dcart срещу Shopify3dcart срещу Shopify3dcart срещу Shopify3dcart срещу Shopify3dcart срещу Shopify3dcart срещу Shopify3dcart срещу Shopify
Характеристика:3dcart срещу Shopify3dcart срещу Shopify3dcart срещу Shopify3dcart срещу Shopify3dcart срещу Shopify3dcart срещу Shopify3dcart срещу Shopify3dcart срещу Shopify3dcart срещу Shopify3dcart срещу Shopify
дизайни:3dcart срещу Shopify3dcart срещу Shopify3dcart срещу Shopify3dcart срещу Shopify3dcart срещу Shopify3dcart срещу Shopify3dcart срещу Shopify3dcart срещу Shopify3dcart срещу Shopify3dcart срещу Shopify
Поддръжка на клиенти:3dcart срещу Shopify3dcart срещу Shopify3dcart срещу Shopify3dcart срещу Shopify3dcart срещу Shopify3dcart срещу Shopify3dcart срещу Shopify3dcart срещу Shopify3dcart срещу Shopify3dcart срещу Shopify
Ценообразуване:3dcart срещу Shopify3dcart срещу Shopify3dcart срещу Shopify3dcart срещу Shopify3dcart срещу Shopify3dcart срещу Shopify3dcart срещу Shopify3dcart срещу Shopify3dcart срещу Shopify3dcart срещу Shopify
Общ резултат:3dcart срещу Shopify3dcart срещу Shopify3dcart срещу Shopify3dcart срещу Shopify3dcart срещу Shopify3dcart срещу Shopify3dcart срещу Shopify3dcart срещу Shopify3dcart срещу Shopify3dcart срещу Shopify

Създайте своя онлайн магазин с

3dcart

ИЛИ

Shopify

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map