Trecerea de la Weebly la Wix

cum să treci de la weebly la wix


Motivele pentru care puteți trece Weebly la Wix poate diferi foarte mult. Faptul că ați decis să schimbați platforma nu înseamnă că Weebly nu merită atenție. Este vorba despre eforturile, obiectivele și intențiile dvs. curente de design web.

După achiziția Weebly de Square în 2018, constructorul de site-uri a câștigat un puternic accent de comerț electronic. Acesta a devenit unul dintre motivele pentru care utilizatorii sistemului să treacă la alte platforme.

Wix a devenit una dintre cele mai populare destinații de migrare a site-urilor web, în ​​special pentru utilizatorii care nu sunt interesați de dezvoltarea site-urilor de comerț electronic, acordând preferință caracteristicilor standard de design web. Și nu este de mirare că Wix este în prezent cel mai cunoscut și puternic constructor de site-uri web, care poate fi un înlocuitor excelent pentru orice serviciu de construcție web. Constructorul de site-uri web oferă o gamă largă de instrumente de personalizare a designului, șabloane și opțiuni de promovare a site-ului web.

Citește și:
Wix vs Weebly – o comparație aprofundată.

Dacă v-ați gândit să migrați de la Weebly la Wix, există multe probleme care trebuie luate în considerare. Acestea includ numele de domeniu, găzduirea, conținutul și pozițiile SEO. Acum este timpul să aflăm cât de complicat poate fi procesul de a trece la Wix și cine poate beneficia de acesta.

Transfer Weebly to Wix Website: Profesional sau DIY?

Când vine vorba de migrația site-ului, prima întrebare pe care utilizatorii o gândesc este cum să facă față corect. Indiferent dacă aceasta este prima dvs. experiență de transfer de site-uri web sau deja ați făcut acest lucru, veți avea în continuare îndoieli cu privire la eficacitatea procesului doar pentru că nu puteți fi sigur de nuanțele speciale ale fiecăruia dintre aceste sisteme..

De fapt, nu este nimic prea complicat cu privire la procesul de migrare a site-ului web, dacă sunteți familiarizați cu pașii necesari ai acestuia. Dar ce se întâmplă cu utilizatorii pentru prima dată, care nu au mai făcut asta până acum? Dacă aparțineți acestei categorii de utilizatori, puteți alege una dintre cele două opțiuni: migrarea site-ului DIY sau angajarea unui profesionist.

Angajarea profesioniștilor

Experții de transferuri de site-uri web au cunoștințe de primă calitate a tuturor nuanțelor fiecărui constructor de site-uri, care face posibilă obținerea de rezultate mai bune. De asemenea, sunt conștienți de toate etapele pe care le presupune procesul de migrare, ceea ce reduce timpul de transfer al site-ului. Ce este important, veți putea rămâne în legătură cu acești specialiști. Dacă există ceva care nu merge bine sau vă confruntați cu anumite probleme, le veți contacta doar pentru a rezolva aceste erori în cel mai bun mod posibil.

Citește și:
Cum să angajezi un expert profesional Wix.

Transfer site web DIY

Oricare ar fi decizia pe care o veți lua în cele din urmă, este încă sens să luați în considerare posibilitatea transferului de site-uri de bricolaj. Oricum, există linii directoare utile despre cum să finalizați procesul cu o problemă minimă. Deci, de ce să nu încercați atunci? Iată o prezentare rapidă a procedurii de comutare Weebly pe Wix, precum și pașii care trebuie să luați în considerare pentru a preveni problemele potențiale.

Cum să treceți de la Weebly la Wix – Ghidul final

Faza 1. Transfer de conținut

Rețineți că nu există un transfer automat în Weebly. Așadar, pregătește-te pentru a exporta fișierele și a le încărca manual în Wix. Acestea sunt pașii care trebuie urmați pentru a face un succes:

 1. Accesați contul dvs. Weebly și accesați tabloul de bord al site-ului dvs. web. Faceți clic pe butonul „Editați site-ul” și așteptați până la încărcare.
 2. Accesați setările site-ului și găsiți secțiunea „Arhivare”. Creați arhiva ZIP a fișierelor site-ului dvs. web și trimiteți-o prin e-mail la adresa dorită.
 3. Accesați adresa de e-mail și descărcați arhiva ZIP pe desktop. Salvați fișierul pentru a-l exporta în continuare pe noul dvs. site Wix.
 4. Arhiva Weebly

 5. Atingeți tabloul de bord Wix, deschideți Wix Editor, reproduceți macheta generală a site-ului și importați fișierele și conținutul neambalate acolo.
 6. Verificați pozițiile noului dvs. site în motoarele de căutare, deoarece acesta este unul dintre indicatorii majori ai comutării site-ului de succes. Ceea ce ar trebui să faceți este să copiați și să verificați adresele URL, să configurați 301 redirecții pentru acele adrese URL care nu pot fi transferate din anumite motive, să copiați și să setați meta tag-uri (titluri și descrieri) pentru toate paginile, precum și alte etichete pentru toate imaginile.

Faza 2. Weebly to Wix Domain Transfer

Pentru a vă muta numele de domeniu de la Weebly la Wix, va trebui să îl deblocați mai întâi și să obțineți Codul PPE. Înțelegeți că veți avea voie să faceți asta, dacă au trecut deja 60 de zile de la data înregistrării domeniului. De asemenea, ar trebui să înțelegeți că însăși faptul transferului de domeniu nu înseamnă că ar trebui să schimbați și furnizorul de găzduire. Dacă site-ul dvs. web este găzduit cu Weebly sau cu orice altă companie de găzduire, puteți lăsa acest lucru neschimbat.

 1. Accesați contul dvs. Weebly și dezactivați blocarea registrului. Acesta va fi primul pas pentru transferarea numelui de domeniu. Rețineți că, atunci când efectuați această modificare, protecția dvs. pentru confidențialitate WHOIS nu va fi valabilă și ea.
 2. Atingeți Domeniile și selectați domeniul pe care doriți să-l transferați. Vi se vor oferi toate opțiunile disponibile. Faceți clic pe legătura „Dezactivare” disponibilă sub pictograma Blocare registrator. După aceea, veți vedea codul de autorizare PPE lângă link. Dacă vă răzgândiți brusc, puteți oricând să reactivați blocarea și să ascundeți codul EPP, pur și simplu activând linkul Enable. Memorizați codul dvs. EPP, deoarece va trebui să îl specificați, atunci când vă înregistrați domeniul la Wix.
 3. Înscrieți-vă la Wix Combo sau Plan nelimitat (planurile mai ieftine nu permit mutarea domeniului). Accesați panoul de control al sistemului și explorați instrucțiunile.
 4. Acum, este timpul introduceți codul EPP ai de la Weebly. De îndată ce faceți acest lucru, faceți clic pe butonul „Trimiteți”.
 5. Veți vedea meniul derulant care oferă indicații detaliate.
 6. Urmați-le pentru a finaliza restul procesului.
 7. Extindeți-vă înregistrarea numelui de domeniu (perioada minimă de timp este un an, nu mai puțin).
 8. Furnizați informațiile de contact, dacă nu ai făcut-o încă.
 9. Acum, este timpul să selectați opțiunea de confidențialitate asta se ridică la nevoile dvs. cel mai mult. Wix oferă înregistrare privată și publică. În cazul în care selectați ultima soluție, numele dvs. de domeniu va fi deschis în înregistrările informative WHOIS.
 10. Alegeți opțiunea de plată, care se potrivește bugetului dvs. cel mai mult și face din el o afacere.

Dacă faceți totul în mod corespunzător, veți primi linkul de e-mail de confirmare. Activați-l și pregătiți-vă să transferați conținutul site-ului dvs. web.

Linia de jos

Trecerea de la Weebly la Wix poate dura ceva timp doar pentru că nu aveți experiență corespunzătoare. Cu atât de multe aspecte obligatorii pe care le implică procesul, riscul de a le trece cu vederea este destul de mare. Fiecare dintre platforme are propriile nuanțe și parametri care pur și simplu nu pot fi lăsați subestimați și pot avea o influență serioasă asupra rezultatului.

Și încă ceva: nu dezactivați site-ul dvs. Weebly până nu vă asigurați că procesul de migrare a fost corect și noul dvs. site web bazat pe Wix funcționează bine. Pentru a rezuma totul, procesul de trecere de la Weebly la Wix în sine nu este complicat. Urmați pașii menționați mai sus pentru a face un succes.

Comandați transfer de site-uri web

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map