Cum să faceți un site web fără un constructor de site-uri web

cum să faci un site web fără un constructor de site-uri web


Global Web a devenit într-un mediu digital imens, cu peste 200 de milioane de site-uri web care funcționează online. Utilizatorii obișnuiți ca tine au lansat majoritatea acelor site-uri fără codificare sau cunoștințe de programare aprofundate. Timp de mai mulți ani, procesul a fost problema unor încercări și erori interminabile, experimente, eșecuri până când constructorii de site-uri și-au făcut debutul revoluționar pe arena digitală.

Instrumentele noi de construire a site-urilor web au făcut ca mesele să fie transformate în special pentru începători. Păreau a fi un instrument simplu să vă oferiți un site gata de utilizare și să mergeți online fără efort. În timp ce tactica tradițională de construire a site-urilor web a necesitat anumite cunoștințe tehnice și cel puțin o experiență minimă de proiectare web, fără a menționa alte probleme esențiale, cum ar fi administrarea găzduirii, înregistrarea unui domeniu, etc. soluție all-in-one afara din cutie. Cu alte cuvinte, nu trebuie să vă pese de probleme tehnice, securitate sau actualizări, ci să vă concentrați pe conținut, promovare și marketing.

Desigur, constructorii de site-uri nu pot fi considerate o soluție finală pentru crearea și promovarea site-urilor. Cu toate acestea, cu siguranță pun o ușurință asupra procesului, permițându-vă să vă concentrați pe obiectivele cheie, în timp ce platforma tratează problemele tehnice. În ciuda nivelului de eficiență și productivitate, unii utilizatori caută în continuare o șansă de a crea un site fără constructor de site-uri. În acest ghid, vom descrie toți pașii, precum și obstacolele în calea desfășurării.

De ce ai nevoie să creezi un site web fără un site Web Builder

În ciuda tuturor avantajelor furnizate de constructorii de site-uri web, unii utilizatori le evită pentru a beneficia de anumite probleme cruciale pe care cred că le-ar rezolva. Cu toate acestea, graba lor pentru avantaje pare să nu fie decât o cursă cu obstacole. Când oamenii aleg platformele CMS și instrumente open source în loc de construitori de site-uri web, de obicei, își doresc:

 • Independenţă. Posibilitatea de a comuta între platforme, de a schimba specificațiile site-ului web, de a trece la un hosting mai ieftin, etc. Bineînțeles, a fi stick la un singur software ar putea părea o capcană. Pe de altă parte, dacă capcana are tot ce aveți nevoie pentru a construi, rula și comercializa site-ul dvs., este într-adevăr nevoie să-l schimbați? Constructorii de site-uri web pot părea un hit restricționat în ceea ce privește șabloanele sau capabilitățile de migrare, dar dacă construiți un site de lungă durată, acestea nu vor fi de niciun folos.
 • Control backend. Cu siguranță, acest factor este de mare importanță, permițând utilizatorilor să creeze un site cu adevărat unic. Acestea pot accesa sistemele HTML / CSS, precum și pot implementa cunoștințele PHP pentru a aduce viață oricărei idei de design web. Există însă necesitatea de a acumula toate acele abilități și cunoștințe în timp ce constructorii de site-uri vin cu șabloane gata făcute, care sunt ușor de personalizat? Mai mult, fiecare schimbare poate influența modul în care site-ul dvs. va rula pe dispozitivele mobile în timp ce aspectele gata de utilizare sunt optimizate pentru utilizatorii de telefonie mobilă indiferent de tipul de dispozitiv pe care îl folosesc. Desigur, constructorii de site-uri nu furnizează atât de multă libertate creativă pe cât ar putea avea nevoie. Pe de altă parte, această libertate necesită cunoștințe tehnice profunde de care lipsesc majoritatea utilizatorilor.
 • Flexibilitate sporită. Mii de plugin-uri, suplimente și aplicații gratuite și plătite asigură capacități nelimitate de personalizare. Puteți utiliza orice widget de care aveți nevoie. Cu toate acestea, sunteți singura persoană responsabilă de funcționarea, compatibilitatea sau actualizările acestora.
 • suportabilitate. Unii utilizatori încă cred că utilizarea unui constructor de site-uri este mai scump. Ei bine, ar trebui să luați în considerare costurile de găzduire, înregistrarea domeniului, teme și pluginuri plătite. Oricare dintre acestea poate face ca proiectul dvs. să coste mult mai mult în comparație cu site-urile create cu ajutorul software-ului de construire a site-urilor web.

Problema principală despre crearea unui site fără construitori de site-uri este faptul că trebuie să gestionați fiecare pas de la configurarea unui site web la actualizări de pluginuri. În acest caz, nu ar trebui să subestimăm valoarea furnizată de comoditatea integrală în fața constructorilor de site-uri web. Dacă acest lucru nu sună convingător. Să aruncăm o privire asupra etapelor pe care trebuie să le parcurgeți atunci când construiți un site web pe cont propriu, fără ajutorul constructorilor de site-uri web.

Noțiuni de început fără un Web Builder

Alegerea între constructorii de site-uri web și platformele tradiționale CMS se bazează în mare parte pe abilitățile, bugetul și obiectivele utilizatorului. Aproape jumătate din toate site-urile sunt create, cel puțin deocamdată, fără construitori de site-uri. Dar înainte de a vă arunca în adâncime în lumea fișierelor HTTP, setărilor site-ului web, registrelor de domenii și furnizorilor de găzduire, am dori să clarificăm câteva probleme fundamentale.

Dacă creați un site fără constructor de site-uri web, sunteți responsabil pentru crearea și organizarea pentru conținutul digital, securitatea și funcționarea acestuia. Nu este o soluție integrală ca majoritatea constructorilor de site-uri web. Cu alte cuvinte, vă veți ocupa de înregistrarea și hostingul de domeniu separat, cu excepția cazului în care decideți să cumpărați un pachet care să includă atât hostingul, cât și numele de domeniu. Procesul nu este chiar atât de greu pe cât te-ai putea gândi. Pe de altă parte, necesită ceva timp pentru a te simți un pic inconfortabil cu tehnologiile separate pe care trebuie să le schimbi din când în când.

Citeste mai mult: CMS sau constructor de site-uri web? – o comparație în profunzime dintre toate avantajele și dezavantajele utilizării constructorilor de site-uri și CMS.

În ceea ce privește pașii, va trebui să faceți următoarele.

Pasul 1 – Alegeți o platformă

Fișa:
Site-uri web active de:
WordPress – 27.165.799 site-uri web;
Wix – 3.383.125 site-uri web;
Joomla – 2.245.565 site-uri web;
Shopify – 1.259.029 site-uri web.
Date furnizate de BuiltWith.

Decizia asupra platformei este o etapă care va defini succesul proiectului. Depinde de obiectivele și obiectivele site-ului dvs. Va fi un magazin online, un blog sau un site web pentru afaceri mici? Deși platformele CMS au o mare independență, precum și capacități de personalizare nelimitate, ele servesc, de asemenea, diverse scopuri.

Unele sunt concentrate pe site-uri simple, în timp ce modificările și modificările necesită abilități bune de programare pentru a transforma un șablon simplu într-un magazin digital. Majoritatea sistemelor oferă un mediu de proiectare web gol, în care trebuie să efectuați anumite codări pentru a obține un site web final care corespunde cerințelor dvs. inițiale..

În comparație cu constructorii de site-uri web: toți constructorii de site-uri web pot fi împărțiți în mai multe categorii, în funcție de obiectivele dvs. Unele platforme sunt concepute pentru a face site-uri web și portofolii pentru afaceri mici, altele sunt bune pentru crearea de proiecte de comerț electronic sau pagini de destinație. Utilizatorii trebuie să-l aleagă doar pe cel care li se potrivește și să înceapă editarea.

Citeste mai mult: Cele mai populare servicii de construcție web – descoperă cele mai populare instrumente pentru a porni propriul site de la zero.

Pasul 2 – Înregistrează un nume de domeniu

O altă etapă crucială care servește diferitelor scopuri:

 • Conștientizarea utilizatorilor – un nume de domeniu este reprezentarea proiectului și primul lucru care poate face o impresie bună. Ideea este de a o face cât mai memorabilă și unică.
 • SEO afectează – un nume de domeniu este principalul URL al unui site web. La fel ca și alte tipuri de adrese URL, ar putea avea un impact semnificativ asupra SE. Ideea este de a utiliza cuvinte cheie focus în numele adresei URL pentru a face site-ul mai prietenos și mai relevant pentru SEO.
 • Construiți un brand – un nume de domeniu vă ajută să construiți o marcă de la început și să vă distingeți de mii de concurenți. Un domeniu clar și exclusiv va spori cu siguranță recunoașterea site-ului dvs. web.

Sunt cateva cai să alegeți și să înregistrați un nume de domeniu. De regulă, va trebui să gestionați procesul separat folosind servicii speciale care vă permit să alegeți nume marcabile sau nume generice furnizate de generatoarele de domeniu. Cel mai bun pariu este să optezi pentru domenii de marcă sau așa-numitele TLD (Domenii de nivel superior).

Cele mai populare zone de domeniu de nivel superior

TLD-uri populare Date furnizate de Statista.

În primul rând, trebuie să alegeți o extensie în funcție de tipul site-ului. Conținut sau locație digitală. Apoi, trebuie să verificați disponibilitatea acesteia și să o achiziționați în final cu o reînnoire anuală ulterioară.

În comparație cu constructorii de site-uri web: așa cum am menționat anterior, constructorii de site-uri vin ca o soluție integrală. Înseamnă că domeniile gratuite sunt deja incluse în prețul pachetului. Puteți conecta site-ul dvs. cu propriul dvs. domeniu unic sau puteți utiliza un nume personalizat furnizat de platformă. Vă rugăm să rețineți că a doua variantă nu este destinată proiectelor de lungă durată.

Citeste mai mult: Alegerea unui nume de domeniu propriu – sfaturi și trucuri utile cum să alegeți cel mai bun nume de domeniu pentru viitorul dvs. site web.

Pasul 3 – Selectați Gazduire

Fișa:
Utilizarea de găzduire web web:
GoGaddy – 29.275.259 site-uri web;
1and1 IONOS – 7.908.743 site-uri web;
Bluehost – 2.060.268 site-uri web;
SiteGround – 1.950.133 site-uri web.
Date furnizate de BuiltWith.

Deci, aveți deja o platformă și un nume de domeniu înregistrat. Acum trebuie să te gândești la un loc unde să vă găzduiți site-ul cu toate fișierele sale. Alegerea unui gazduire este aceeași cu alegerea unui frigider. Doriți ca toate produsele dvs. să fie stocate în siguranță în stare corespunzătoare, cu acces rapid și simplu oricând aveți nevoie.

Încă o dată, alegerea se va baza total pe tine. Utilizatorii vor trebui să decidă asupra tipului de găzduire. Fie că va fi o impartit, dedicat sau nor hosting. Câtă lățime de bandă sau spațiu de stocare aveți nevoie? Găzduirea are funcții bune de performanță și securitate? Este suficient de flexibil pentru a gestiona integrări perfecte? Cat costa? Aceasta este întrebarea la care trebuie să răspundeți singuri.

Performanțele bune, ratele de funcționare, viteza de încărcare a paginii, mijloacele de securitate, asistența clienților sunt probleme esențiale de care trebuie să fiți atenți. Mai mult, majoritatea platformelor sunt destul de dificil de utilizat. Veți avea nevoie de ceva timp pentru a vă da seama cum funcționează fără a menționa setările site-ului web. O găzduire bună nu este la fel de ieftină cum cred majoritatea oamenilor. Prețul poate varia de la 1 la 20 de dolari, în funcție de platforma și caracteristicile pe care le oferă.

Comparați cu producătorii de site-uri web: încă o dată, constructorii de site-uri vin ca o soluție web gata de utilizare, fără a fi nevoie să le pese de găzduire, performanță sau securitate. Pur și simplu alegeți un plan și un site web găzduit cu toate mijloacele de protecție anti-spam și DDoS necesare într-un singur loc. Mai mult, unii constructori de site-uri sunt chiar mai ieftini decât o singură soluție de găzduire, care nu include prețurile domeniului și șablonului.

Citeste mai mult: Realizarea unui site web fără gazdă – alegeți între alternative de găzduire web pentru a face site-ul dvs. web live fără probleme de găzduire.

Pasul 4 – Găsiți o temă

Acesta este locul în care unii construitori de site-uri web arată un pic mai restrâns în comparație cu platformele CMS. Dacă decideți să faceți un site web fără construitori de site-uri web, veți avea acces la o selecție nesfârșită de teme pentru toate tipurile. Acestea includ structuri gratuite și plătite împărțite pe categorii. Sunteți liber să alegeți un viitor magazin digital. Revistă online, portofoliu etc..

În timp ce temele gratuite arată aproape la fel cu unele mici diferențe, milioane de utilizatori le folosesc deja. Cu alte cuvinte, crearea unui site cu adevărat unic ar putea fi o problemă, mai ales dacă nu aveți suficient de tehnic. Șabloanele plătite ar putea fi o soluție bună la problemă. Arată mai elegant și mai profesionist. Cu toate acestea, acestea necesită bani în plus. Prețul poate varia de la 20 la 500 $. Acest fapt nu face ca procesul să fie atât de rentabil, cât ar putea crede unii de la început.

Asigurați-vă că tema este mobilă. Nu vă grăbiți să alegeți primul. De regulă, unele machete sunt disponibile în modul de previzualizare. Aruncați o privire cum va arăta viitorul dvs. site pe diverse dispozitive mobile cu dimensiuni diferite ale ecranului.

Site web responsabil

După ce ați ales o temă, nu veți putea să o editați și să o personalizați instantaneu. Utilizatorii trebuie să-l descarce și apoi să transfere fișiere cu temă în găzduirea lor. Editorul va fi disponibil în camera de control sau în tabloul de bord cu toate setările și instrumentele necesare site-ului. Acolo puteți schimba temele oricând, precum și utilizați machete oferite implicit. Conectați-vă și începeți să faceți un site web.

În comparație cu constructorii de site-uri web: constructorii de site-uri web oferă șablon gata pregătit cu toate secțiunile necesare. Nu trebuie să descărcați fișiere sau să le transferați în găzduire. Alegeți un șablon care vă place și începeți să îl editați imediat. Nu există tablouri de bord sau panouri de control. Editarea în linie înseamnă că vedeți toate modificările pe pagina simultan. Majoritatea platformelor se bazează pe funcționalitatea „drag and drop”, în timp ce prețurile șablonului sunt deja incluse în plan.

Pasul 5 – Creează conținut și pagini

Aici va trebui să ridicați câteva abilități și să înțelegeți diferența dintre paginile statice și cele dinamice. Cu alte cuvinte, fiecare dintre secțiunile site-ului dvs. web, postări de blog sau articole este o pagină statică. De fiecare dată când doriți să creați una nouă, veți avea nevoie de o pagină separată. Și de fiecare dată procesul de editare va fi repetat.

platformele CMS re-tradiționale sunt destul de complicate. Nu este doar copierea și inserarea textului și accesați online. Deși crearea de postări noi ar putea fi ușoară, situația cu alte secțiuni este diferită. Uneori va trebui să fiți cu ochii pe aspect, să adăugați conținut media sau alte elemente de pagină, inclusiv coduri scurte, scripturi, să lucrați cu anteturi și subsoluri, să creați meniuri, etichete, categorii, etc. Toate acele procese pe care va trebui să le gestionați manual.

În comparație cu constructorii de site-uri web: crearea de noi pagini și editarea celor existente cu constructorii de site-uri este foarte ușoară. Aveți deja un șablon pregătit. Tot ce ai nevoie este să schimbi locația blocurilor, să le elimini pe cele de care nu ai nevoie sau să adaugi secțiuni. Apoi, pur și simplu inserați în texte, trageți și fixați fișiere media și iată-l! Pagina ta este gata.

Pasul 6 – Personalizați site-ul dvs. web cu ajutorul pluginurilor

Se presupune că site-ul dvs. web este suficient de funcțional. În caz contrar, vizitatorii l-ar lăsa pentru o alternativă mai ușor de utilizat. În afară de funcționalitate, diferite plugin-uri și suplimente vă permit să atingeți obiective anterioare, cum ar fi achiziția utilizatorilor, creșterea listei de abonați, analitice și multe altele. S-ar putea să funcționeze bine ori de câte ori trebuie să duci proiectul la un nivel nou.

Plugin-ul este niște programe software care vă ajută să creați pagini mai vibrante și actualizate. De regulă, instalarea pluginului este foarte usor. Cu toate acestea, va trebui totuși să îl descurcați singur. Vei avea acces la o piață imensă și o vei găsi pe cea de care ai nevoie. Unele sunt gratuite, în timp ce altele sunt plătite. Evident, veți avea nevoie de următoarele:

 • Butoane de social media – pentru a permite utilizatorilor să partajeze conținut și să aibă expunere maximă din conținut.
 • Google Analytics – plugin-urile sunt concepute pentru a vă permite să urmăriți utilizatorii, canalele de trafic, locația audienței, etc.
 • Fișiere media – utilizați pluginuri pentru a crea galerii sau glisiere uimitoare. Atașați videoclipuri de pe platformele de streaming majore pentru implicarea mai multor utilizatori.
 • Securitate – sisteme anti-spam, protecții DDoS, instrumente speciale pentru prevenirea înșelătorii și fraudelor.
 • SEO – plugin-uri speciale care vă permit să vă configurați site-ul SEO și să faceți conținutul mai prietenos pentru robotii de căutare.

Veți putea să vă gestionați toate pluginurile din tabloul de bord. În același timp, sunteți singurul responsabil pentru funcționarea lor și actualizări prompte. Unele plugin pot conține cod virus sau malware. Deci, ar fi mai bine să optați pentru dezvoltatori și produse de încredere.

În comparație cu constructorii de site-uri web: deși constructorii de site-uri nu se pot lăuda cu o varietate atât de mare de plugin-uri, unii au piețele și magazinele de aplicații personalizate cu suficiente suplimente și widgeturi pentru a vă personaliza paginile. Acolo puteți găsi totul, de la simple calendare și manageri de evenimente, până la contacte mai complexe și widget-uri pop-up. Mai mult, majoritatea constructorilor de site-uri web oferă o integrare simplă cu serviciile terță parte analitice și de comerț electronic.

Pasul 5 – Mergeți online

Etapa este setată picăturile steagului verde. Acum aveți site-ul dvs. gata să publice. Pur și simplu apăsați butonul „publica” și prezentați-vă site-ul online, punându-l la dispoziția utilizatorilor. S-ar putea să credeți că acesta este de fapt. Cu toate acestea, un site web necesită sprijin și întreținere constantă.

Cei care decid să evite folosirea constructorilor de site-uri sunt lăsați literalmente pe cont propriu. Dacă un plugin funcționează cu erori, nu va fi nimeni care să vă ajute. Dacă tema funcționează prost pe tablete., Nimeni nu vă poate ajuta. Platformele CMS nu au asistență pentru clienți. Pregătiți-vă să răsfoiți tone de pagini și forumuri în căutarea utilizatorilor cu aceeași problemă. Întreținerea și asistența sunt toate responsabilitățile dvs., precum și funcționarea site-ului.

În comparație cu constructorii de site-uri web: constructorii de site-uri web oferă mai multe modalități de a rezolva diferite probleme. Platforma are responsabilitatea exclusivă pentru întreținere, asistență și funcționare corectă a site-ului. Pe de altă parte, deși este o soluție integrală, dacă ceva se stinge, site-ul web se reduce complet.

Linia de jos

Crearea unui site fără constructor de site-uri este o cale lungă și complicată către implementarea finală. Va trebui să vă pregătiți pentru provocări și obstacole în calea de a merge online, de la găsirea unei găzduire și teme adecvate la editarea și personalizarea site-ului web. Utilizatorii vor trebui să se ocupe de fiecare pas pe cont propriu, fără asistență profesională. Din acest motiv, sarcina ar putea fi riscantă, dacă nu aveți suficiente tehnici. Chiar și în cazul unor abilități excelente de codare și de web design, procesul se va transforma în numeroase încercări și eforturi.

Constructorii de site-uri web au fost concepute pentru a facilita procesul de construcție. Acesta este obiectivul pe care îl servesc în timp ce oferă o soluție integrală atât pentru rookies, cât și pentru proprietarii de site-uri web experimentate. Deși nu își rezervă atât de mult spațiu pentru personalizare și independență web, vin ca un mediu digital simplu, dar puternic, cu literalmente fiecare caracteristică de care ai nevoie, în ciuda tipului și obiectivelor site-ului.

Creați-vă site-ul gratuit

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map