Cum să creezi un site de forum gratuit

Cum să creezi un site de forum gratuit


Forumurile online ne facilitează să începem discuții, să găsim oameni cu gânduri similare și să promovăm și afacerile noastre. Forumurile pot fi rulate ca atașare la un site web mai mare sau pot exista pe cont propriu. Dacă aveți despre cum să construiți un site web de forum, iată trei moduri de a îndeplini această sarcină.

Mulți cred că forumurile mor din cauza rețelelor de socializare. Într-adevăr, în trecut, forumurile și forumurile de mesaje au fost media socială. Dar astăzi, cu toate conturile noastre de Facebook, Twitter și Instagram, uităm pur și simplu de discuțiile de pe forum. Cu toate acestea, ele au încă o mare valoare.

Credeți sau nu, dar forumurile sunt încă unul dintre cele mai populare locuri pentru a pune și răspunde la întrebări despre mărci și produse. Întreprinderile le folosesc ca pe social media mai bine adaptate, mai bine organizate, asupra cărora au un control deplin asupra acestora. Nu este minunat?

5 modalități de a construi un site Web de forum

Crearea sau adăugarea unui forum pe site-ul web existent are mai multe avantaje simultan. Nu doar organizați comunitatea online și încurajați participarea activă a utilizatorilor, ci și creșteți popularitatea site-ului dvs. și creșteți baza de utilizatori pe termen lung. Ba mai mult, forumurile oferă informații suplimentare despre proiectul dvs. și despre toate nuanțele conexe la care sunt interesați de cei mai mulți utilizatori.

Procesul de creare a forumurilor nu este atât de complicat, dar implică mai mulți pași necesari. Complexitatea procedurii depinde, de asemenea, de tipul și dimensiunea forumului pe care urmează să îl lansezi, precum și de instrumentul de construire web pe care îl alegi pentru acest scop în fiecare scop.

Există mai multe servicii pe care le puteți utiliza pentru a porni și gestiona un forum. Constructorii de site-uri web sunt cele mai puternice sisteme cu caracteristici și puternice care fac posibilă lansarea acestui tip de proiect, dar puteți da, de asemenea, preferință platformelor open-source. Multe dintre ele sunt special construite având în vedere crearea de forumuri și, astfel, funcționează excelent pentru acest obiectiv.

WixWix – este unul dintre cei mai populari construitori de site-uri web DIY contemporane, care permite crearea unui forum prin integrarea unei aplicații speciale de forum. Sistemul vine cu mai multe instrumente de construcție web și opțiuni de personalizare pentru a oferi proiectului tău aspectul extrem. Wix

WordPressWordPress – este cel mai popular sistem de gestionare a conținutului la nivel mondial, ceea ce face posibilă construirea unui site web al forumului prin integrarea pluginului bbPress. Acesta este un software de forum specializat, care a fost dezvoltat de experți WordPress, având în vedere comoditatea utilizatorului. WordPress

uCozuCoz – este unul dintre cei mai cunoscuți constructori de site-uri cloud, care vă permite să creați un forum funcțional și ușor de utilizat prin conectarea și activarea unui modul forum corespunzător. Creatorul de site-uri permite personalizarea rapidă și simplă a forumului și gestionarea ulterioară. uCoz

Grup FacebookGrup Facebook – este un grup de co-gânditori creat în rețeaua de socializare Facebook, care împărtășesc aceleași idei și doresc să ia legătura cu alți utilizatori, care au aceleași interese și obiective. Grupurile sunt disponibile tuturor utilizatorilor, care au conturi Facebook și doresc să se alăture discuțiilor comunitare. Grup Facebook

phpBBphpBB – este un software gratuit de construire a forumurilor open-source, care poate fi utilizat pentru a uni un grup de oameni, care împărtășesc aceleași obiective și interese. Software-ul vine cu o bază de date extinsă cu extensii care fac posibilă lansarea și personalizarea oricărui tip de forum de care aveți nevoie. uCoz

Indiferent de soluția de creare a forumului pe care o veți merge, va trebui totuși să aflați elementele de bază ale aplicării sale. Fiecare sistem vine cu pro și contra, ceea ce necesită o abordare deliberată a procesului de selecție. Să aruncăm o privire asupra caracteristicilor fiecărei platforme acum pentru a vă facilita alegerea.

1: Wix – Cel mai bun constructor de forumuri

Wix Forum principal

Chiar dacă de curând ați început să lucrați în nișa de construcție web, cu siguranță ați auzit Wix. Acesta este un constructor de site-uri, care are caracter universal și recunoaștere. A fost fondată în 2006 și are peste 125 de milioane de utilizatori înregistrați în întreaga lume. Serviciul permite lansarea de site-uri web de diferite tipuri. Forumurile nu fac excepție.

Serviciul a câștigat popularitate cu designeri web noi și competențe, datorită ușurinței de utilizare, experienței de construcție web imersivă pe care le asigură, comoditate, accesibilitate, flexibilitate și diversitate de instrumente de personalizare a designului pe care le oferă. Câteva milioane de site-uri web au fost deja construite cu acest serviciu și multe altele sunt încă în curs de dezvoltare.

Avantaje pe Wix

 • WYSIWYG Editor. Datorită acestei opțiuni de editare, experiența utilizatorului nu contează foarte mult atunci când vine vorba de crearea forumurilor.
 • Forum Wix. Acest widget gratuit este disponibil pe piața aplicațiilor Wix, permite crearea unei comunități online în jurul unui site web și oferă o gamă largă de funcții (ușurință de utilizare, instalare rapidă, opțiune de comentariu, abonare la alți utilizatori, adăugare postare, editare și programare, integrare foto și video, opțiune de eliminare post etc..).
 • ADI WIX. Artificial Design Intelligence este un instrument util care simplifică procesul de construire a forumurilor prin generarea automată a unui site web gata realizat pe baza informațiilor furnizate.
 • Șabloane de nișă. Wix oferă un set de șabloane de calitate optimizate pentru niște dispozitive mobile care vor fi potrivite pentru forumul tău.
 • Piața aplicațiilor. Acesta este locul, unde puteți găsi mai multe widget-uri pentru a fi integrate în continuare în forumul dvs. (ChatRoom, Comentarii, LiveChat, Smart Chat, Form Builder, ShoutOut Mailout etc.).

Wix este bogat în caracteristici care vă vor ajuta să finalizați întregul proces de creare a forumului cu ușurință și comoditate.

Vedeți lista completă a funcțiilor în profunzimea mea Wix Review.

Cum se construiește un forum cu Wix

În 2017, după 10 ani de la lansarea Wix a activat o actualizare a construirii de forumuri. M-am întrebat de ce nu mai exista o astfel de opțiune. Dar acum acest constructor de site-uri este considerat versatil.

Iată un scurt ghid despre crearea unui forum gratuit cu Wix:

 • Pasul 1: Înregistrează-te la Wix și creează un site web.
 • Cum să creezi un site de forum gratuit

 • Pasul 2: Selectați aplicația Forum din Wix App Market. O puteți găsi în secțiunea de aplicații sociale (este gratis).
 • Wix Forum Vizualizare principală

 • Pasul 3: Acum ați primit un șablon de forum implicit. După cum vedeți, forumul Wix diferă de vizualizarea forumului standard. Cu structura categoriei de blocuri și imaginile logo-ului, arată cel puțin modern și atractiv.
 • Pasul 4: Configurează-ți forumul. Wix are o mulțime de setări pe forum, dar sunt un pachet compact în 6 opțiuni de meniu.
 • Setări forum Wix

 • Pasul 5: Selectați vizualizarea postărilor unui forum. Puteți alege între vizualizarea „Carduri” sau „Clasic”.
 • Forum Wix

 • Pasul 6: Publicați-vă site-ul și forumul dvs. este live.

După cum vedeți, procesul de creare a forumurilor este ușor și rapid. Nu contează ce experiență de design web aveți – tutorialul vă va oferi sfaturi simple și inteligibile de proiectare a forumului.

Dacă alegeți un plan Wix gratuit, puteți crea un site web doar pe subdomeniul Wix (adresa URL a site-ului dvs. va arăta ca user.wix [.] com / sitename). În plus, site-ul dvs. web va conține un banner publicitar. Cred că sunteți de acord că astfel de adrese URL și anunțuri arată neplăcute. Nici o rezolvare că ar trebui să vă abonați la unul dintre planurile plătite care pornesc de la 8,50 USD / lună.

De fapt, un forum este un instrument util pentru a veni la toate sarcinile personale sau de afaceri pe care le aveți. Dacă sunteți proprietar de companie, conexiunea pe forum vă va ajuta:

 • stimulează-ți reputația site-ului (și companiei);
 • atrage atenția utilizatorilor și potențialilor parteneri de afaceri;
 • crește baza de clienți;
 • aduce profit;
 • sporirea încrederii clienților;
 • se adaugă la clasamentul general al motorului de căutare etc.

Creați un forum cu Wix

2: WordPress + bbPress – Platformă gratuită de forum online

Wordpress

WordPress – este un sistem modern contemporan de gestionare a conținutului, care a câștigat popularitate la nivel mondial datorită opțiunilor sale de integrare extinse și abordării profesionale de personalizare a designului. În prezent, platforma abilitează milioane de site-uri web pe tot globul și merită pe bună dreptate să fie considerat liderul de nișă. Pentru a profita la maximum de utilizarea WordPress, trebuie să dețineți abilități de codare și, de asemenea, aveți nevoie de timp pentru a stăpâni serviciul.

Când vine vorba de dezvoltarea forumurilor cu WordPress, bbPress este cea mai potrivită opțiune. phpBB – este cel mai bun plugin de forum gratuit, creat special de profesioniștii de design web WordPress, având în vedere comoditatea utilizatorului. Pluginul face posibilă integrarea unui forum de discuții cu caracteristici complete pe site-ul web bazat pe WordPress. Pluginul este axat pe flexibilitate, simplitate, viteză, calitate și integrare profundă a WordPress. Acest lucru declanșează în cele din urmă rezultatul demn pe care te bazezi.

bbPress

WordPress + bbPress Avantaje

 • Utilizare gratuită. Atât WordPress, cât și bbPress sunt ușor de utilizat pentru toată lumea. CMS nu necesită nicio taxă pentru a fi descărcate, instalate și explorate. Același lucru este despre plugin.
 • Configurare simplă. Nu trebuie să fiți un pro de codare pentru a vă conecta și configura setul. Procesul este simplu, rapid și intuitiv. La fel este și modularea suplimentară a pluginului. Dacă există ceva pe care nu îl înțelegeți sau nu aveți îndoieli cu privire la utilizarea pluginului (sau CMS), un sprijin extins al comunității de utilizatori este întotdeauna la îndemână.
 • Integrare completă. Pluginul este complet integrat în CMS și veți avea acces direct la contul central, precum și la zona de administrare unificată pentru a putea ajusta setările dorite. În general, pluginul bbPress implică instalarea unui singur clic, care este rapid și simplu. Sistemul oferă, de asemenea, instrucțiuni detaliate pas cu pas pentru a vă ghida pe întregul proces cu ușurință.

În total, WordPress abundă în funcții de personalizare și integrare a proiectării care vă ajută să lansați și să gestionați cu succes toate tipurile de forumuri, indiferent de dimensiunea, nișa și complexitatea acestora.

Cum să construiți un forum cu WordPress

Dacă aveți dreptate să începeți un forum cu WordPress, țineți cont de următoarele recomandări care vă vor ajuta să începeți cu ușurință:

 • Pasul 1: Obțineți găzduire web. Una dintre cele mai rezonabile soluții este Bluehost deoarece aceasta este cea mai bună gazdă, care este recomandată oficial de WordPress. Bluehost oferă o instalare simplă cu un singur clic, prețuri accesibile, viteză rapidă de încărcare a paginii, flexibilitate, securitate, panou de control intuitiv, disponibilitate de suplimente, protecție anti-spam și multe alte avantaje.
 • Pasul 2: Instalați WordPress. Acest lucru este ușor, rapid și fără probleme. Bluehost vine cu ghiduri care ajută la facilitarea procesului de instalare CMS.
 • Pasul 3: Creați un site web cu CMS și personalizați designul pe baza cerințelor dvs. de nișă.
 • Pasul 4: Descarcă pluginul bbPress și integrați-l în site-ul dvs. web pentru a lansa forumul.
 • Pasul 5: Personalizați și configurați forumul. Alegeți designul necesar, creați categorii, subcategorii, sucursale și subiecte.
 • Pasul 6: Ajustați setările SEO pentru a vă face forumul accesibil pe web. Acest lucru se poate realiza și prin conectarea pluginurilor SEO. Există o mulțime de ele pe web și trebuie doar să le alegeți pe cele care funcționează cel mai bine pentru proiectul dvs..
 • Pasul 7: Publică site-ul pentru a-ți face forumul în direct și a te bucura de rezultat.

Construirea unui forum cu WordPress nu este deloc dificilă, dacă știi cum să abordezi procesul cu eficacitate maximă. Ceea ce ar trebui să fiți conștient este un pic de cunoștințe de codare, precum și acțiunile majore necesare pentru a finaliza sarcina cu puțin sau fără probleme. Aveți în vedere pașii enumerați mai jos pentru a nu trece cu vederea etapele majore de creare a forumurilor.

Creați un forum cu WordPress

3: uCoz – Creatorul de site-uri Forum și Comunitate

uCoz

Crearea unui forum complex nu mai este o sarcină dificilă. Există multe softuri DIY, care vă permit să înființați un forum decent peste noapte. Unul dintre acestea este constructor de site-uri uCoz. uCoz vizează atât utilizatorul final, cât și profesioniști, deoarece oferă soluții de editare DIY și avansate.

Indiferent dacă sunteți dezvoltator web priceput, cu ani de expertiză de nișă sau începător, care este dispus să pornească un forum personal sau de afaceri, uCoz vă va ajuta să reușiți cu asta.

Avantaje uCoz

 • Modul forum. Modulul este gratuit și ușor de conectat la site-ul web existent. Vă permite să construiți forumuri cu orice număr de secțiuni, pe baza funcționalității necesare. Fiecare forum pe care îl creați vine cu un set de proprietăți precum starea (activ sau închis), reguli, pictograme, setări de parolă, opțiuni de gestionare a utilizatorului etc. Puteți adăuga și edita postări aici, crea butoane și pictograme, adăugați orice număr de înregistrări și filete RSS pentru fiecare pagină, încărcați mai multe fișiere simultan etc..
 • Nivel avansat de securitate. Sistemul asigură o protecție uimitoare a serverelor sale împotriva atacurilor DDoS, ceea ce crește nivelul de siguranță al forumului.
 • Conexiune certificat SSL. Puteți conecta un certificat SSL la numele dvs. de domeniu pentru a îmbunătăți siguranța site-ului.
 • Oportunitatea de a conecta un forum la un site web existent. Sistemul permite lansarea unui site web separat al forumului folosind subdomeniul forumului (ca forum.site.com) indiferent de un constructor de site-uri sau CMS cu care a fost construit un site web. Acest lucru este foarte convenabil, dacă aveți nevoie de un forum și nu doriți să schimbați platforma la care a fost lansat.

Deși uCoz nu este un constructor specializat de site-uri de forumuri, acesta oferă un modul Forum foarte puternic. Poate fi utilizat separat și împreună cu alte module (Blog, Albume Foto, Jocuri Online, Sondaje Web, Carte de oaspeți, Întrebări frecvente și altele). Vestea bună este că o poți folosi gratuit atât timp cât ai nevoie. Puteți adăuga chiar propriul dvs. nume de domeniu fără a fi nevoie să vă actualizați contul. Deci, este absolut fără riscuri. Mai jos este un scurt pas cu pas despre cum să creați un forum cu ajutorul uCoz:

Citiți completul meu Recenzie uCoz pentru mai multe detalii.

Cum se creează un forum gratuit cu uCoz

Configurarea unui forum cu uCoz este foarte ușoară, dar totuși ne place să dăm o treabă minuțioasă pas cu pas:

 1. Înregistrați-vă și confirmați înregistrarea. Înregistrarea este gratuită și nu necesită introducerea informațiilor de facturare.
 2. Selectați un nume de domeniu. Aici trebuie să notez că cu uCoz aveți trei opțiuni: 1) utilizați un subdomeniu (https: [.] //sitename.ucoz com /); 2) atașați un domeniu achiziționat anterior; această opțiune este disponibilă și pentru utilizatori gratuite; 3) cumpărați un domeniu nou prin https: //domains.ucoz [.] Com /.
 3. Creați forum uCoz

 4. Selectați un șablon. Din nou, veți avea trei opțiuni. În primul rând, puteți merge cu un șablon standard. În al doilea rând, puteți crea propriul design. În al treilea rând, puteți opta pentru unul plătit din magazinul oficial. V-aș recomanda să începeți cu unul dintre șabloanele gratuite, standard. Puteți comuta oricând. Cele mai recente șabloane gratuite răspund și sunt marcate drept Google-Mobile pentru rezultatele căutării mobile.
 5. Lista de desene uCoz

 6. Activați modulul Forum. Există 22 de module, inclusiv mini chat, sondaje, editor, blog, știri pe site, teste, consiliu publicitar, forum și multe altele. Dacă aveți nevoie să construiți un forum, este evident că modulul dvs. principal va fi Forum. Cu toate acestea, nimic nu te împiedică să activezi module suplimentare pentru a extinde funcționalitatea site-ului tău. Astfel, puteți adăuga un blog, un sondaj, un forum publicitar și chiar un Eshop pe forum, dacă doriți. Modulele pot fi activate și dezactivate oricând.
 7. Selectare modul modul

 8. Personalizează-ți forumul, postează conținut și mergi live. Acum este timpul să vă personalizați forumul, în mod special, puteți:
  • alege pictograme pentru forumul tău;
  • setează numărul de fire / postări pe pagină;
  • setați lungimea maximă a mesajului;
  • setați dimensiunea maximă a fișierului încărcat și multe altele.

După ce ați terminat de reglat funcționalitatea, puteți regla aspectul site-ului dvs. Pentru a edita corect șabloanele trebuie să aveți o cunoștință de bază despre CSS și HTML.

Vizualizare forum uCoz

Modulul Forum este strâns conectat cu modulul Utilizatori, care este instalat automat pentru fiecare site web. Ajustați setările pentru a controla cine poate lăsa intrări, modera mesajele, încărca fișiere, creează sondaje, elimină fire etc.

După ce ați publicat site-ul, puteți continua să îl utilizați gratuit. Atenție la faptul că toate conturile gratuite trebuie să afișeze reclame. Pentru a scăpa de reclama, actualizați-vă site-ul. Site-urile uCoz fără publicitate încep de la 5,99 USD / lună.

Construirea unui forum cu uCoz este mai complicat decât lansarea cu Wix. Platforma necesită un anumit nivel de abilități de codare, dar acest lucru nu înseamnă că newbies-urile nu o pot stăpâni, dacă este nevoie.

Dacă faceți totul bine și investiți un pic din efortul și timpul dvs., constructorul de site-uri vă va permite să creați forumuri cu caracteristici complete pentru uz personal sau de afaceri. uCoz funcționează bine pentru lansarea unor forumuri de nișă (auto, muzică, feminin etc.), cele ale comunități de jocuri precum și forumuri locale de cartier sau oraș.

Creați un forum cu Ucoz

4: Grupul Facebook – Încă un alt mod de a obține un forum

Grup Facebook

A Grup Facebook poate fi considerat un fel de alternativă la forumurile contemporane. Aceasta este o comunitate formată din membri Facebook înregistrați, care sunt uniți prin aceeași idee sau împărtășesc aceleași interese și obiective. Unul dintre avantajele incontestabile ale oricărui grup Facebook este că toți participanții au deja conturile lor, iar majoritatea vizitează rețeaua socială în mod regulat. Aceasta înseamnă că actualizările obișnuite ale grupului vor fi afișate în mod clar în flux, crescând astfel vizibilitatea tuturor știrilor, evenimentelor, postărilor și a altor lucruri pe care le publicați în grup..

Cu toate acestea, ar trebui să știți și că potențialul oricărui grup Facebook este destul de limitat. Și unul dintre motive, din nou, este nevoia de a vă înscrie la rețeaua de socializare pentru a vizualiza actualizările. Acest lucru necesită cu siguranță un plus de efort, dorință și timp. Dacă o persoană nu are un cont, nu va fi posibil să se alăture grupului, să urmărească / să partajeze postările adăugate recent, să adauge / vizualizeze comentarii etc..

Forum sau grup Facebook: pro și contra

Când vine vorba de crearea unui site web al comunității, un forum a fost întotdeauna primul lucru care îmi vine în minte. Cu timpul, însă, începem să observăm popularitatea din ce în ce mai mare a grupurilor Facebook. La fel ca forumurile, unesc mai ales oameni, care împărtășesc aceleași interese și sunt, de asemenea, centrați în jurul unei anumite idei. Să aruncăm o privire asupra avantajelor și contra contra forumurilor și grupurilor Facebook.

Pro de foruri

 • Disponibilitatea mai multor ramuri și fire pentru acoperire tematică mai extinsă și detaliată;
 • Ușuritatea căutării informațiilor necesare și a discuțiilor anterioare;
 • Opțiuni avansate, cum ar fi mesageria privată, configurarea stării, formatarea textului și multe altele;
 • Disponibilitatea profilurilor de membri cu informații detaliate despre utilizator;
 • Semnături sub fiecare post pentru promovare flexibilă și lină;
 • Acces automatizat fără a fi necesară aprobarea fiecărui membru (totuși, unele forumuri pot avea încă o moderație severă);
 • Subiecte îmbunătățite și clasificare postări;
 • Utilizați unirea, care sunt cu adevărat interesați de un anumit conținut.

Pro de grupuri Facebook

 • Majoritatea utilizatorilor au conturi existente (nu false), ceea ce crește probabilitatea unui interes real pentru participarea la grup;
 • Utilizatorii își vizitează frecvent conturile și, astfel, au mai multe șanse de a vizita un grup și de a participa mai des la discuții;
 • Răspunsuri post mai rapide;
 • Disponibilitatea aplicațiilor Facebook pentru diverse dispozitive;
 • Notificări instantanee despre actualizări de grup

Acum că sunteți la curent cu avantajele forumurilor și grupurilor Facebook, este timpul să vă concentrați asupra dezavantajelor lor.

Contra forurilor

 • Posibilitate mai mare de confruntare cu probleme tehnice;
 • Necesitatea de a încuraja mai mulți utilizatori pentru rezultate SEO mai bune și participare activă la discuțiile pe teme;
 • Este mai dificil să începi un forum și există multe nuanțe tehnice la care să te gândești aici;
 • Necesitatea de a lua măsuri anti-spam sporite, deoarece există mulți utilizatori, care creează în mod intenționat conturi false pentru acțiuni frauduloase.

Contra grupurilor Facebook

 • Facebook oferă acum atât de multe informații încât actualizările sale s-ar putea pierde cu ușurință printre alte știri ale grupului. Acesta este un dezavantaj atât pentru proprietarii grupului, cât și pentru membrii acestuia;
 • Necesitatea înregistrării și completării unui profil personal real;
 • Necesitate strictă pentru a respecta politica și condițiile de utilizare a Facebook.

Deci, ce este mai bine – un forum sau un grup Facebook? Depinde de tine, bineînțeles, așa cum ești tu, care îți cunoaște intențiile reale și nevoile comunității online. Ambele opțiuni sunt populare și chiar le puteți utiliza simultan.

Cu toate acestea, forumurile sunt în continuare liderii acestei comparații. Sunt mai convenabile atât pentru utilizatori, cât și pentru proprietari. Ele acoperă o gamă largă de subiecte din același domeniu de interes. Forumurile sunt de mai mult timp decât grupurile Facebook. Evident, mai multe persoane s-au obișnuit cu ele și, astfel, preferă mai des această opțiune.

5: phpBB – Software de construire a forumului Open-Source

phpBB

phpBB – este, probabil, cel mai răspândit și popular software de construire de forumuri, care se dezvoltă constant pentru a oferi cea mai bună experiență de utilizare. Acesta este motivul sigur de includere în lista celor mai bune instrumente de construire a forumurilor. Totuși, trebuie să țineți cont și de faptul că software-ul este și cel mai complicat mod de a crea un forum.

Programele open-source nu sunt ușor de stăpânit și de utilizat. Cu siguranță, acestea necesită expertiză preliminară în proiectare web și este nevoie de mult mai mult timp pentru a obține un rezultat decent aici. Pentru a începe să construiți un forum cu software-ul open-source, va trebui să-l alegeți mai întâi pe acela și pe acesta obțineți un nume de domeniu și găzduire.

Dacă sunteți un profesionist de design web sau un pasionat de codificare, v-ar putea plăcea ideea de a utiliza software-ul open-source ca instrument de construire a forumurilor. Totuși, aceasta nu este oricum cea mai bună soluție, deoarece aceste programe nu sunt destul de sigure din punct de vedere al siguranței site-ului. De asemenea, aceștia necesită mult timp pentru a fi stăpâniți bine de newbies. Dacă v-ați gândit să lansați un forum (chiar unul mare), utilizarea software-ului open-source nu are sens..

phpBB Avantaje

 • Popularitate. Software-ul este în prezent cea mai răspândită soluție de construire de forumuri, care este utilizată pentru a permite utilizatorilor să se alăture comunității de co-gânditori. Platforma necesită abilități specifice și cunoștințe de design web pentru a fi utilizate în avantaj.
 • Baza de date bogată de extensii. Sistemul oferă o bază de date extinsă de extensii și stiluri care au fost create special de utilizatori pentru o experiență mai bună în construirea forumurilor. Bazele de date cuprind o varietate de pachete de imagini și stil necesare pentru crearea și personalizarea rapidă a forumului.
 • Cost. phpBB este un software absolut gratuit pe care îl puteți testa și apoi folosi fără costuri deloc. În cazul în care nu înțelegeți ceva despre platformă, există un forum comunitar informativ, unde sunt prezenți toți membrii (atât utilizatorii cât și personalul) sunt gata să vă ajute cu tot felul de probleme legate de sistem.

Cum să creezi un forum gratuit cu phpBB

 • Pasul 1: Obțineți găzduire web. phpBB recomandă oficial utilizarea Bluehost ca una dintre cele mai de încredere și mai profesionale gazde disponibile în nișa contemporană.
 • Pasul 2: Descărcați și instalați software-ul. Dacă aveți suficiente cunoștințe FTP pentru a face față instalării phpBB de unul singur, începeți cu decomprimarea arhivei phpBB către un director local din sistemul dvs. Apoi încărcați toate fișierele din arhivă în directorul web de pe serverul / găzduirea dvs., schimbați permisiunile necesare, direcționați browserul către locație cu fișierele phpBB3, adăugând instalare / app.php sau pur și simplu instalați / și finalizați în final procesul de instalare. . Pentru a face acest lucru, ar trebui să completați toate informațiile solicitate de sistem. Nu uitați să verificați modul în care funcționează software-ul după instalare.
 • Pasul 3: Înregistrați-vă cu sistemul și conectați-vă la contul dvs. recent creat ca administrator. Accesați panoul de control al administrației, apoi faceți clic pe categoria „forumuri” pe care o veți vedea acolo.
 • Pasul 4: Introduceți numele noului forum în câmpul de text, apoi faceți clic pe butonul „Creare forum nou”.
 • Pasul 5: Configurați setările disponibile în câmpurile corespunzătoare ale noului forum, și anume numele său, tipul etc.
 • Pasul 6: Faceți clic pe butonul „Trimite” pe care îl veți vedea în partea de jos a paginii după ce ați terminat cu configurațiile de setări.
 • Pasul 7: Modificați noile permisiuni de forum cu privire la nevoile dvs. pentru a defini lista utilizatorilor, care vor avea acces la acesta.
 • Pasul 8: Accesați pagina index pentru a confirma crearea noului forum.

După cum se vede din lista etapelor oferite mai sus, procesul de creare a unui forum cu phpBB nu este atât de simplu în comparație cu alte opțiuni. Cu siguranță este nevoie de timp, efort și cunoștințe pentru a te obișnui cu sistemul și pentru a porni un forum cu acesta

Creați un forum cu phpBB

Cum să creezi un forum de succes

Pentru a face succesul site-ului forumului dvs., ar trebui să înțelegeți inițial că utilizatorii, care se alătură comunităților online, au interese și obiective versatile. Aceasta este o concepție greșită răspândită că doar pasionații de muzică sau oamenii, care au hobby-uri, se alătură comunităților online pentru a-și găsi co-gânditorii acolo. Nu este adevarat. Interesele diferă și la fel și forumurile.

Indiferent de afacerea pe care o derulați, vor exista întotdeauna utilizatori dispuși să devină membri ai forumului pe site-ul dvs. web pentru a rămâne la curent cu noutățile și actualizările actuale. Un forum este un loc perfect pentru a găsi răspunsuri la o mulțime de întrebări arzătoare și pentru a rămâne în legătură cu oameni cu gânduri similare, prin intermediul comunicării deschise prin canal 24/7. Acestea sunt punctele obligatorii pe care forumul dvs. ar trebui să le includă pentru a deveni un succes:

 • Logo personalizat. După ce ați lansat un forum și vă asigurați că funcționează bine, ar trebui să adăugați obligatoriu logo-ul companiei la acesta. Dacă intenționați să utilizați un forum în scopuri individuale, gândiți-vă să vă creați propriul logo și să îl încorporați pe forum. Acest lucru va dezvălui profesionalismul și credibilitatea comunității dvs. online, contribuind la reputația acesteia.
 • Adăugări. Suma de forumuri predominante oferă funcții și funcții standard, deci, cel mai bun mod de a vă oferi un aspect personalizat forumului dvs. este să faceți completări. Adăugând astfel de hacks ca jurnal sau magazin, de exemplu, încurajați utilizatorii să revină din nou la site-ul web din nou pentru a se bucura de aceste opțiuni.
 • Stiluri unice. Stilurile implicite de forum pot părea destul de plictisitoare, spre deosebire de cele unice. Nu treceți cu vederea posibilitatea de a crea un stil de forum propriu. Dacă nu puteți face acest lucru, folosiți funcția de gestionare integrată a stilului pentru a face acest lucru. Acest lucru poate dura ceva timp, dar rezultatul va merita cu siguranță.
 • Oferte inedite. Menținerea membrilor interesați să vă viziteze forumul este mult mai dificil decât să îi atrageți pentru prima dată. În acest scop, are sens să organizăm concursuri și să formăm oferte neobișnuite care să încurajeze utilizatorii să viziteze forumul dvs. Astfel de concursuri pot fi organizate în fiecare lună, de exemplu, și chiar puteți acorda câștigătorii cu premii încurajatoare. Acesta este unul dintre trucurile care funcționează cu adevărat.
 • reguli. Nu există forumuri fără reguli și al tău nu ar trebui să fie o excepție. Desigur, aceasta nu înseamnă că lista de reguli ar trebui să fie prea lungă. În schimb, ar trebui să conțină cele mai esențiale puncte de care ar trebui să fie conștient fiecare membru al forumului. Setul de reguli vă dezvăluie abordarea profesională a afacerilor în general. Regulile pot diferi în ceea ce privește specializarea forumului dvs., așa că, luați-vă timp pentru a vă gândi la ele în avans.
 • Ferește-te de membrii răi. Rularea unui forum este adesea și mai complicată decât lansarea acestuia. Acest lucru se datorează faptului că trebuie să fiți atenți la diferite tipuri de fraude online și de membri maligne, care vizitează forumul dvs. pentru a-și câștiga propriile scopuri. Dacă nu detectați astfel de elemente dintr-o dată, reputația forumului dvs. poate fi în pericol. Așadar, participă activ la toate discuțiile de pe forum pentru a identifica spam-urile și troll-urile cu atât mai devreme cu atât mai bine și pentru a fi la curent cu conținutul forumului tău.

Top 5 lucruri care vă vor face forumul popular

Nu există un singur set de recomandări de succes și sfaturi pentru toate forumurile. Comunitățile online diferă unele de altele, ceea ce declanșează necesitatea încorporării unor funcții versatile. Cu toate acestea, puteți folosi în continuare cele mai răspândite instrucțiuni care vă vor ajuta să faceți forumul popular. Aici sunt câțiva dintre ei:

 1. Conţinut. Forumul tău ține de conținutul pe care îl implică. „Utilizatorii o pot vizita o dată sau de două ori doar pentru interes, dar dacă nu găsesc ceva de care au nevoie acolo, cu greu vor reveni. Cu atât de multe forumuri disponibile în zilele noastre, găsirea celui mai potrivit nu mai este o problemă și sarcina dvs. numărul unu este să adăugați doar conținut relevant și unic care va diferi de cel publicat de concurenții dvs..
 2. Membrii. Succesul și popularitatea majorității forumurilor depind foarte mult de membrii lor. Adică, pentru aceia dintre ei, care participă activ la discuții pe forum și adaugă conținut care ar putea fi interesant și util pentru alți membri. Aceasta este esența și elementele de bază ale oricărei comunități online de succes. Când forumul dvs. este încă nou, cu greu va avea mulți membri simultan. Este evident. Puteți merge pe două căi aici. Îți puteți încuraja prietenii să posteze activ în el sau să angajeze pe cineva care să facă asta până când un forum va câștiga popularitate. Nu este nimic mai eficient decât oamenii reali care postează subiecte reale în discuții pe forum în mod regulat.
 3. Creați un Ghid Video Forum. Forumurile moderne vin adesea cu funcții avansate care pot părea prea complicate pentru membrii comunității online. Opțiuni de căutare și mesagerie, notificări, postare, semnături, comunicare privată … Aceasta este lista incompletă cu ceea ce se pot confrunta membrii de pe forumul tău. Crearea unui ghid video forum este cea mai bună metodă de a oferi membrilor forumului informațiile de care au nevoie în prezent.
 4. Participați la Forum Discuții. Membrii forumului nu sunt nimic mai încurajator decât să rămână în legătură cu proprietarul acestuia. Cel mai bun mod de a face acest lucru este de a participa la discuții zilnice pe forum pe cont propriu sau chiar de a face apeluri video și conferințe online. Dacă este posibil, nu treceți cu vederea oportunitatea de a organiza întâlniri reale cu membrii forumului dvs. din când în când. Nimic nu poate fi mai eficient pentru utilizatori decât conversațiile în timp real cu proprietarul, care este sincer interesat de dezvoltarea comunității online.
 5. Oferiți-vă Rangurilor speciale vizitatorilor dvs. obișnuiți. Odată cu trecerea timpului, vor exista utilizatori, care vor rămâne entuziasmați de forumul dvs. și vor deveni vizitatorii săi obișnuiți. Aceștia vor participa la discuțiile de zi cu zi, începând astfel comunicarea pe forum și menținând-o în viață. Dacă există deja astfel de membri pe forumul dvs., este cu siguranță să le oferiți rânduri speciale pentru a încuraja participarea activă pe forum în viitor. Astfel puteți să le răsplătiți dăruirea și să le recunoașteți în cadrul întregii comunități online.

Concluzie

Dezvoltarea forumului este un proces care necesită timp, provocator și destul de complicat, care necesită abilități specifice, cunoștințe și investiții bugetare / efort. Complexitatea procesului de creare a forumurilor va depinde de obiectivele pe care le-ați propus, de obiectivele pe care doriți să le folosiți, de abilitățile și gradul dvs. de conștientizare a proiectării web, precum și de nuanțele specifice ale proiectului. Alegerea software-ului de construire de forumuri contează foarte mult.

WixWix este constructorul de site-uri all-in-one, ceea ce face posibilă lansarea de forumuri prin integrarea unui widget forum personalizabil. Platforma oferă o selecție extinsă de instrumente de design web și oferă acces la opțiunile de gestionare a forumurilor care vă permit să lansați un forum profesional cu caracteristici complete. Nu este nevoie de abilități de codare sau design web pentru a face acest lucru. Wix.com

WordPressWordPress – este un CMS contemporan, care a câștigat popularitate la nivel mondial datorită opțiunilor sale de integrare și a instrumentelor puternice de personalizare. Pentru a porni un forum cu WordPress, va trebui să conectați pluginul bbPress. Acesta este un software forum care vă permite să porniți și să gestionați eficient toate tipurile de comunități online încărcate de caracteristici. WordPress.org

uCozuCoz – este un popular constructor de site-uri de bricolaj care oferă excepții experiență de construire a forumurilor prin integrarea modulului forum. Există mai multe instrumente din care puteți alege pentru a personaliza proiectul și a-i arăta aspectul necesar. uCoz.com

Grup FacebookGrup Facebook – este un grup lansat în rețeaua de socializare Facebook, care unește oameni, care împărtășesc aceleași idei, gânduri, interese și doresc să discute subiectele, au comunicat cu co-gânditorii și rămân doar la curent cu actualizările de nișă recente. Astfel de grupuri sunt disponibile numai pentru acei utilizatori, care au conturi Facebook și adoptă decizia de a se alătura acestora. Grup Facebook

phpBBphpBB – este cel mai popular software de construire de forumuri open source, care este destul de dificil de stăpânit și utilizat. Software-ul este absolut gratuit, dar necesită timp și abilități pentru a începe și apoi a gestiona forumuri cu acesta. phpBB.com

Astfel, dacă sunteți un începător, atunci cu siguranță este logic să folosiți Wix, deoarece acesta este în prezent cel mai simplu și cel mai complet constructor de site-uri web, care vine cu instrumente puternice de construire de forumuri. Sistemul este atât de ușor de utilizat pentru toată lumea, încât nu trebuie să deții abilități de codare sau de proiectare web pentru a te obișnui cu el. Depinde de dvs. să alegeți planul dorit în funcție de funcționalitatea viitorului forum, precum și de obiectivele pe care le-ați stabilit în avans.

Sunteți un utilizator avansat, care are intenția de a lansa și de a gestiona un forum încărcat de caracteristici pentru comunitatea largă de utilizatori? Apoi, utilizarea WordPress, uCoz sau phpBB va fi o idee inteligentă. Depinde de dvs. să alegeți opțiunea care va funcționa cel mai bine pentru proiectul dvs. Cu toate acestea, dacă nu intenționați să creați și să actualizați mai mult de 1-2 subiecte pentru discuții, crearea unui grup Facebook poate fi, de asemenea, o cale bună de a ieși pentru dvs. și pentru membrii comunității dvs. online.

Oricum, forumurile sunt încă parte din sfera social media și ar trebui utilizate ca o modalitate de a crea comunități puternice și de a uni comunitățile existente. În ciuda rețelelor sociale în continuă creștere, forumurile nu sunt doar o anvelopă de rezervă. Se pare că fiecare constructor de site-uri are un forum. Forumurile nu sunt morți.

Construiți un site gratuit de forum

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map