Cum să creați un site web pe site-uri Google

Cum să creați un site web pe site-uri Google


Puteți face cu ușurință un site web gratuit pe Google folosind Site-uri Google – un simplu constructor de site-uri drag-and-drop. Acesta este inclus în pachetul Google Suite și este orientat inițial către nevoile celor care utilizează prima dată. Serviciul este intuitiv, ușor de utilizat și destul de convenabil pentru toate categoriile de utilizatori și are multe de oferit fiecărui designer web.

Google Sites folosește în mod implicit editorul WYSIWYG, deși, interfața sa funcționează bine și pentru acei utilizatori, care intenționează să editeze manual codul site-ului pentru a obține un rezultat unic. Înțelegeți că, înainte de a utiliza serviciul, ar trebui să vă înscrieți pentru un cont Google gratuit (dacă nu îl aveți încă). Iată un pas detaliat pentru a vă ajuta să aflați pașii necesari necesari pentru a porni gratuit un site web cu Google.

Cu Google Sites, puteți crea și gestiona cu ușurință proiecte interactive și dinamice doar în câteva clicuri. Nu sunt necesare abilități de programare sau experiență de proiectare web pentru a funcționa cu sistemul – urmează doar sfaturile pe care le generează și explorează tabloul de bord pentru a continua procesul de dezvoltare a site-ului web..

Google Sites utilizează în mod implicit editorul WYSIWYG, deși interfața sa funcționează bine și pentru acei utilizatori, care intenționează să editeze manual codul site-ului pentru a obține un rezultat unic. Înțelegeți că, înainte de a utiliza serviciul, ar trebui să vă înscrieți pentru un cont Google gratuit (dacă nu îl aveți încă). Iată un pas detaliat pentru a vă ajuta să aflați pașii necesari necesari pentru a porni gratuit un site web cu Google.

1. Alegeți numele site-ului și șablonul

Cum să creați un site web pe site-uri Google

De îndată ce vă conectați la contul Google și lansați constructorul de site-uri web, veți fi redirecționat către panoul de control, unde vi se va solicita să specificați numele companiei dvs. Acesta este și locul, unde puteți modifica imaginea și stilul antetului. Apropo, aveți posibilitatea să alegeți una dintre imaginile pe care Google Sites le oferă sau să le încărcați pe cele proprii. După ce ați făcut acest lucru, va trebui să continuați la alegerea șablonului. Secțiunea „Teme” este disponibilă în meniul detaliat din dreapta ecranului. În afară de design, veți putea alege culoarea antetului și stilul fontului aici.

Vorbind despre șabloane, site-urile Google nu oferă un șablon implicit pentru site-urile noi pentru a permite utilizatorilor să obțină controlul deplin asupra proiectelor lor. În schimb, constructorul de site-uri vă permite să alegeți una dintre temele existente din galerie. În ceea ce privește diversitatea temelor, nu este chiar atât de impresionant, dar încă mai există multe de ales de aici.

Ceea ce ar trebui să vă deranjeze este că constructorul de site-uri web face diferență între noțiunile de teme și șabloane. „Temele” sunt utilizate pentru a concepe aspectul general și aspectul site-ului (inclusiv imaginile și paleta de culori), în timp ce „șabloane” cuprinde alegerea tipurilor de pagini și a machetei. Asta veți face în continuare.

2. Editați aspectul site-ului

Cum să creați un site web pe site-uri Google

În timp ce lucrați la dezvoltarea site-ului dvs. web, veți avea ocazia să alegeți și să modificați aspectul site-ului. În total, există 6 variante de aspect din care să alegeți. Acestea includ machete cu una, două, trei și patru coloane.

Pentru a înlocui aspectul implicit, trebuie doar să alegeți secțiunea corespunzătoare și să continuați la procesul de editare. După ce ați ales, veți putea completa blocurile, încărcați imagini și adăugând texte legate de site-ul web. Este foarte ușor, rapid și fără probleme.

3. Adăugați și personalizați paginile

Cum să creați un site web pe site-uri Google

De îndată ce ați terminat cu alegerea machetei, este timpul să adăugați noi pagini de site. Google Sites permite adăugarea numărului nelimitat de pagini care diferă în funcție de tipurile și implicațiile lor. Pentru a adăuga o pagină nouă, trebuie doar să atingeți fila „Pagini” corespunzătoare din panoul de control și să denumiți pagina. Pentru a reduce timpul de dezvoltare a site-ului web, este posibil să dublezi pagini gata făcute, să adaugi subpagini și să le atribuiți proprietăți speciale.

În ceea ce privește tipurile de pagini, este posibil să selectați între opțiuni. Pentru a fi mai precis, depinde de dvs. să decideți ce tip de pagină doriți să adăugați exact și ce conținut intenționați să încărcați ulterior. Astfel, puteți crea și adăuga pagini web standard pentru a vă conține conținutul și a atașa documente, anunțuri pentru a posta știri și actualizări ale companiei, pagini de pornire, pagini de listă, precum și cabinete de fișiere pentru a stoca, gestiona și partaja fișiere. Numărul de pagini ar depinde practic de specializarea, dimensiunea și conținutul site-ului dvs. pe care doriți să le afișați.

4. Încărcați conținut

Cum să creați un site web pe site-uri Google

După ce ați personalizat paginile, este timpul să mergeți la una dintre cele mai preluatoare, responsabile și voluminoase părți ale întregului proces de creare a site-ului web – încărcarea de conținut. În acest scop, accesați fila „Inserare” din panoul de control și alegeți tipul de conținut care trebuie adăugat. Puteți alege din casetele de text, imagini, opțiunea Embed și varianta „din Drive”. Alegerea va depinde de sursa în care fișierele sunt stocate inițial.

Cum să creați un site web pe site-uri Google

În ceea ce privește tipurile de conținut care urmează să fie încărcat pe pagină, butonul Inserați dezvăluie o mulțime de variante care acoperă cantitatea existentă a nevoilor utilizatorilor. Iată lista tipurilor de conținut pe care le puteți alege și insera în paginile dvs. Web: Cuprins, Carusel de imagini, buton, divizor, YouTube, hartă, calendar, documente, diapozitive, foi, formulare și diagrame. Indiferent de elementul pe care îl alegeți, îl veți putea personaliza în continuare cu privire la specializarea site-ului dvs. web.

În plus, Google Sites face posibilă integrarea „gadget-urilor” standard precum calculatoarele sau fluxurile de știri, Google Search Console pentru o optimizare mai bună a motorului de căutare a proiectelor gata făcute, Google Analytics etc. Extensii de suită pe care le considerați importante și necesare pentru proiectul dvs..

Pentru a face acest lucru, nu este nevoie de suplimente sau pluginuri ale unei terțe părți – doar aruncați o privire la setul de extensii și alegeți cele de care aveți nevoie în prezent (Documente Google, Drive, Colecții, Jamboard, Blogger și ce nu).

5. Examinați opțiunile de gestionare a site-urilor web

Înainte de a dezvălui noului dvs. proiect lumii, ar trebui să setați și să configurați unele dintre cele mai critice elemente și opțiuni de gestionare a site-urilor web. Ce puteți face aici este conectarea analizelor site-ului, duplicarea proiectului, adăugarea favicon, ajustarea adreselor URL personalizate, revizuirea setărilor de informații despre site, atribuirea drepturilor de partajare a site-urilor altor utilizatori etc..

Dacă mai există ceva ce nu înțelegeți aici, accesați butonul „Faceți un tur” pentru a vedea ce se află în spatele setărilor sistemului. În afară de aceasta, constructorul de site-uri permite adăugarea mai multor contribuitori la proiect și chiar abonați-vă la modificările recente ale proiectului pentru a fi la curent cu toate modificările și modificările făcute pe site-ul web.

6. Alegeți un nume de domeniu

Mai trebuie să faceți un lucru înainte de a-l face accesibil pe web. Trebuie să alegeți numele de domeniu pentru proiectul dvs. De fapt, îl puteți publica sub propriul dvs. domeniu – cel pe care l-ați deținut anterior – sau puteți primi unul complet nou de la Google. Depinde de tine să decizi asta. Gândiți-vă doar la adresa URL remarcabilă și ușor de reținut, care nu numai că va fi asociată cu nisa dvs. de afaceri, dar va fi unică și memorabilă pentru publicul țintă. Nu o faceți prea mult, cu toate acestea, pentru a evita adresele URL voluminoase.

7. Reglați accesul la site-uri web

Cum să creați un site web pe site-uri Google

Există o oportunitate convenabilă de a partaja proiectul gata pregătit cu alți utilizatori, stabilind drepturile de acces. Astfel, puteți părăsi site-ul dvs. Web în modul Schiță (în timp ce este încă în construcție), selectând persoane specifice, care vor avea dreptul de a edita proiectul. De asemenea, puteți face site-ul absolut privat, astfel încât nimeni să nu-l poată vizualiza. De asemenea, puteți publica proiectul pentru a-l face accesibil tuturor. Dacă doriți să invitați pe cineva să editeze site-ul cu dvs., sistemul permite acest lucru prin specificarea e-mailurilor acestor persoane și trimiterea invitațiilor către aceștia.

În cazul în care doriți să vă protejați proiectul, puteți să bifați butonul care face posibilă împiedicarea altor editori să publice proiectul, să schimbe drepturile de acces și să adauge oameni noi fără cunoștința dvs. Este foarte convenabil pentru persoanele care lucrează în echipă sau pentru acei utilizatori care sunt implicați în dezvoltarea de site-uri web personalizate pentru clienți. În cele din urmă, este posibilă utilizarea opțiunii Previzualizare înainte de publicarea finală a proiectului pentru a vă asigura că arată corect pe ecranele de pe desktop, tabletă și mobil.

8. Conectați Google Analytics

Google Sites face posibilă conectarea Google Analytics la proiectul tău gata. Aceasta este o caracteristică obligatorie, dacă doriți să fiți la curent cu parametrii principali ai proiectului dvs. și factorii care afectează performanța acestuia, precum și ratingul SEO. Integrarea Google Analytics vă va ajuta să aflați fluxul de trafic și fluctuațiile, cantitatea de utilizatori care vizitează site-ul dvs. web în perioada specificată, ratele de conversie, destinațiile și sursele de trafic, ratele de abandonare a site-ului web, precum și o mulțime de alți parametri cruciali care pot face în cele din urmă. sau rupeți întreaga performanță a site-ului. Conștientizarea acestor caracteristici vă va ajuta să remediați problemele potențiale la timp pentru a evita consecințe mai grave.

9. Ajustați configurațiile SEO și publicați site-ul

Există încă un lucru esențial pe care trebuie să-l faci înainte de a-ți face site-ul disponibil online. Vorbim acum despre Optimizarea motoarelor de căutare. Google Sites vă permite să ajustați parametrii majori SEO pentru a vă asigura un rang ridicat al motorului de căutare al proiectului dvs. recent creat. Pentru a face un succes, se recomandă conectarea Google Search Console, care va facilita motoarele de căutare indexarea proiectului dvs. Asigurați-vă că completați în mod corespunzător principalele câmpuri și secțiuni SEO care au legătură directă cu pozițiile site-ului dvs. web. Acum că site-ul dvs. web este gata 100% pentru publicare, trebuie doar să faceți clic pe butonul „Publicare” și să urmăriți rezultatul!

Linia de jos

Indiferent dacă sunteți un începător sau un dezvoltator cu experiență în domeniul codificării care dorește să facă un site web pe Google, îl veți stăpâni cu ușurință cu ajutorul Google Sites. Este un sistem funcțional, chiar dacă are un design minimalist. Nu sunt necesare cunoștințe de programare speciale pentru lansarea și gestionarea proiectelor cu Google Sites. Panoul de control este intuitiv și ușor de explorat, în timp ce rezultatul merită efortul pe termen lung.

Creatorul de site-uri web face posibilă crearea de pagini web simple, cu funcționalități destul de limitate. Funcționează bine pentru proiecte mici, în timp ce lansarea de site-uri web cu caracteristici complete va fi cu greu posibilă. Dacă aveți intenția de a continua să lucrați la dezvoltarea și promovarea ulterioară a proiectului, este logic să alegeți un constructor de site-uri bogat în funcții de calitate din start. Wix, uKit, Weebly sau chiar CMS de genul WordPress va face față cu ușurință oricărei sarcini. Totul depinde de abilitățile și experiența dvs. de web design.

Încercați Google Sites Now

Howard Profilul meu de Twitter Profilul meu de Facebook e-mail Profilul meu Linkedin

Despre autor

Sunt Howard Steele, fondatorul și redactorul șef al acestui site web. Cu peste 10 ani de web building știu cât de complicată și de obositoare poate fi această sarcină pentru o persoană care nu este IT. Nu puteți decide ce serviciu să alegeți? Simte-te liber să-mi ceri sfaturi. Descrieți nevoile site-ului dvs. web și vă voi ajuta cu plăcere.

Acasă »Sfaturi utile» Cum să creați un site web pe site-uri Google

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map