Cum să alegeți cel mai bun gazduire pentru site-ul dvs. web

Cum să alegeți cel mai bun CMS pentru site-ul dvs. web


Un site web fără găzduire nu este altceva decât o grămadă de fișiere care nu au unde să le stocheze. Pentru a face proiectul vizibil pentru utilizatorii online, trebuie să găsiți o soluție de server adecvată care să îndeplinească cerințele site-ului web în ceea ce privește stocarea lățimii de bandă, securitatea, timpul de încărcare etc..

Alegerea unuia poate fi o problemă mai ales pentru persoanele care sunt departe de a fi găzduiți experți. Nu ar trebui să subestimați niciodată rolul de găzduire în ceea ce privește rularea site-ului, întreținerea și asistența.

Echipa cu găzduirea greșită va face ca proiectul dvs. să eșueze. Pe de altă parte, alegerea celui potrivit este aceeași cu stabilirea unui parteneriat între furnizorul de servicii și proprietarii site-urilor web. Plătești pentru un plan ales și primești asistență la scară completă fără întreruperi, precum și lupte tehnice sau de securitate. Întrebarea este cum să alegeți de fapt soluția potrivită? Ce caracteristici trebuie luate în considerare și unde să căutați? Citiți articolul pentru a găsi răspunsurile la aceste întrebări.

Ce este Web Gazduire?

Termenul „găzduire” în sine înseamnă un spațiu virtual sau un spațiu de stocare unde vă puteți asigura viața pentru site-ul dvs. Fiecare proiect online constă dintr-un nume de domeniu, HTML / PHP sau alte fișiere, texte, imagini, fotografii etc. Toate aceste elemente sunt amplasate în dosare specifice. Aveți nevoie de un loc unde să stocați acele dosare și să vă asigurați rularea site-ului. Aici vă poate ajuta găzduirea web. Cu alte cuvinte, vine ca cazare pentru site-ul dvs. cu posibilitatea altor utilizatori online de a-l accesa oricând au nevoie.

În realitatea de astăzi, termenul a reprezentat companii și furnizori de servicii care își livrează soluțiile de server proprietarilor de site-uri web. Pentru a face lucrurile puțin mai ușoare, ei își închirie de fapt tehnologiile și activele digitale. După ce site-ul dvs. web a fost găzduit, acesta este disponibil pe Web Global tastând numele de domeniu din bara de căutare a browserului.

Cum funcționează gazduirea?

Deci, aveți un nume de domeniu și un șablon personalizat. Următoarea etapă este de a face proiectul accesibil online prin browsere și dispozitive multiple. Un server este de fapt un computer extrem de puternic care găzduiește toate fișierele site-ului dvs. web pe un singur procesor (unitate centrală de proces) cu toate textele, imaginile, widget-urile, videoclipurile etc. Termenul „server” descrie procesorul ca dispozitivul care furnizează datele și folderele site-ului pentru vizitator..

Cum funcționează serverul

De fiecare dată când un utilizator introduce un nume de domeniu, cererea este trimisă serverului. Când solicitarea este procesată, serverul trimite datele necesare înapoi utilizatorului. În acest moment, DNS (numele domeniului) asigură o conexiune lină cu computerul potrivit. Cu alte cuvinte, de fiecare dată când plătiți pentru un plan de găzduire, închiriați de fapt serverul unei companii, pe lângă unele caracteristici exclusive care variază de la un furnizor de hosting la altul.

Caracteristici care definesc gazduirea de înaltă calitate

Alegerea unei găzduire corespunzătoare depinde de diverse probleme despre care vom discuta un pic mai departe. Ele se referă în principal la complexitatea site-ului dvs., tipul, CMS, traficul așteptat etc. În același timp, există câteva funcții de bază care vă vor permite să sortați furnizorii de server de încredere de la servicii slabe.

Principalele caracteristici de căutat includ:

 • Lățime de bandă – cantitatea de date pe care un singur server le poate transfera către un computer care solicită site-ul. Cu cât mai multă găzduire de lățime de bandă este mai bună, mai ales pentru site-urile web cu trafic ridicat.
 • Spatiu de depozitare – definește câte fișiere și conținut web puteți stoca. Dacă intenționați să lansați un proiect complex cu mai multe pagini de actualizare periodică și conținut media, trebuie să căutați mai mult spațiu de stocare.
 • Performanţă – această caracteristică combină rata de funcționare, precum și viteza de încărcare a site-ului. Atât cruciale pentru implicarea utilizatorului, cât și pentru SEO. Cu cât rularea site-ului dvs. este mai rapidă și mai neplăcută, cu atât mai bine pentru utilizatori și motoarele de căutare.
 • Securitate – include un sistem complex de mijloace de securitate și protecție pentru a preveni căderea site-ului, hackerii, escrocii, software-ul rău intenționat etc..

Caracteristicile menționate mai sus includ doar aspecte generale de luat în considerare. Vom avea o privire detaliată asupra tuturor punctelor pe care să le căutăm într-o soluție bună de găzduire. Dar mai întâi trebuie să identificăm principalele tipuri de găzduire și ce tipuri de proiecte li se potrivesc.

Tipuri majore de gazduire

Așa cum se spunea înainte, alegerea celei mai potrivite găzduire depinde de diverși factori. Ce fel de site web doriți să lansați? Cât de mult conținut va avea? Va fi un site cu o singură pagină sau un proiect cu mai multe pagini? Care este bugetul tău? Pentru a înțelege, ce soluție de server este alegerea potrivită pentru nevoile dvs. particulare, să trecem în revistă unele dintre tipurile majore de găzduire.

1. Gazduire comună

Acest tip de găzduire este o alegere bună pentru proiecte mici și bugete limitate. Nu înseamnă că proprietarii de site-uri vor suferi de lipsa funcțiilor de bază. Obțineți aceleași active ca alți utilizatori, deoarece veți partaja același procesor cu alți proprietari de site-uri.

Singurul dezavantaj este faptul că, prin găzduirea partajată, obțineți mai puțin lățime de bandă și spațiu de stocare în comparație cu soluții mai avansate. Utilizatorii selectează servere partajate pentru a fi găzduite:

 • Bloguri și site-uri bazate pe conținut.
 • Portofolii profesionale.
 • Site-uri web pentru afaceri mici.

Această opțiune este bună pentru site-urile cu trafic redus și moderat.

2. Gazduire VPS

Următorul tip de găzduire este de fapt același cu cel precedent, cu o singură diferență: nu este necesar să partajați un server cu mai mulți utilizatori în același timp. Îl folosești în privat cu câțiva alți proprietari de site-uri. Rezultă mult mai multe facilități de găzduire în ceea ce privește lățimea de bandă, stocare și performanță.

Soluțiile de găzduire VPS sunt mai scumpe în comparație cu cele partajate. Sunt bune pentru:

 • Site-uri cu mai multe pagini.
 • Reviste online.
 • Proiecte mici și mijlocii de comerț electronic.

În general, găzduirea VPS este bună în orice scop și în ciuda traficului.

3. Gazduire dedicată

Acesta reprezintă etapa superioară a soluției de server VPS. Termenul „dedicat” înseamnă că datorați doar toate facilitățile de găzduire fără a le împărtăși cu nimeni altcineva. Opțiunea este destul de scumpă. Este bine pentru magazinele digitale uriașe și site-urile corporative care necesită terabyte de stocare și lățime de bandă, pe lângă funcții suplimentare care pot include mai multe adrese IP etc..

4. Gazduire cloud

În afară de tipurile de hosting, VPS sau dedicate, soluția bazată pe cloud folosește mai multe servere în cadrul unui singur nor. Ideea este foarte simplă. Dacă un server coboară pe neașteptate, altul va continua să funcționeze și să mențină site-ul dvs. în flux. S-ar putea să fie bine pentru diferite proiecte care necesită o funcționare stabilă și lină 24/7.

Să aruncăm o privire la tehnologiile utilizate cu diferite tipuri de găzduire, prețul mediu, precum și tipurile de site-uri web care se potrivesc..

Tabel de prezentare tip gazdă

Impartit
hosting
VPS
hosting
dedicat
hosting
Nor
hosting
TehnologieUn singur server pentru mai mulți utilizatoriUnic server pentru 1-3 utilizatoriServer privatSever servere care funcționează simultan
Bun pentruSite-uri mici și bloguriSite-uri pentru afaceri mici, magazine online etc..Pentru orice tip de site web care necesită facilități extinse de găzduirePentru orice tip de site web care necesită o funcționare stabilă
Prețul mediu$ 2- $ 5 / luna$ 25- $ 50 / mo$ 150- $ 200 / mo$ 70- $ 150 / mo

Factorii de luat în considerare la alegerea furnizorilor de gazduire de top

Acum, când am aflat despre tipurile de găzduire și modul de funcționare a acestora, este timpul să analizăm caracteristicile cheie pe care să le căutăm și să le luăm în considerare atunci când alegeți soluția serverului pentru nevoile site-ului dvs. web. Vestea bună este că concurența în nișă crește mai puternic, făcând furnizorii de servicii să fie mai fideli cu potențialii utilizatori și să le ofere un pachet de funcții suplimentare, cu planuri accesibile. Nu trebuie decât să știi ce să cauți ca să nu uiți și de funcționalitatea de bază.

Alegeți tipul potrivit de gazduire

Înainte de a începe să comparați prețurile planului și funcțiile incluse, trebuie să vă decideți despre tipul de găzduire. Am descris deja 4 soluții majore de server. Acum este rândul dvs. să aflați cât de complex este site-ul dvs. web, ce trafic vă așteptați, câte pagini va avea un site etc..

Asigurați-vă că găzduirea pe care o alegeți oferă suficient spațiu de stocare și lățime de bandă. Mai mult, aruncați o privire la compatibilitatea de găzduire cu CMS major. Unele companii oferă planuri optimizate WP, precum și integrare perfectă cu alte sisteme populare de gestionare a conținutului.

BluehostSiteGroundHostGator
Gazduire partajată + caracteristiciDa (site-uri web nelimitate, stocare și lățime de bandă. SSL gratuit)Da (site-uri web nelimitate cu până la 30 GB spațiu web)Da (SSL gratuit, IP dedicat gratuit, domeniu gratuit)
Caracteristici VPS +Da (2 adrese IP, lățime de bandă 3TB, 4 nuclee)Fără VPS. Gazduire pentru revânzători ca alternativă.Da (8 nuclee, 4 GB RAM, 3TB lățime de bandă)
Gazduire dedicată + FuncțiiDa (5 adrese IP cu 15TB lățime de bandă)Da (Lățime de bandă de 10 TB pentru 2 nuclee)Da (lățime de bandă nedeterminată, pentru Windows și Linux)
Cloud Hosting + FuncțiiDa (stocare nelimitată, lățime de bandă și site-uri web)Da (8 nuclee și spațiu SSD de 125 GB)Da (upgrade-uri gratuite, instrumente SEO, SSL și domeniu)

Încercați acum Bluehost

Probleme de performanță

Această caracteristică particulară este responsabilă pentru funcționarea site-ului și viteza de încărcare. Mai mult, va defini modul în care va rula site-ul dvs. și vârfurile de trafic și salturi. Unele rate de performanță definesc timpul general al caderilor proiectului, precum și viteza de răspuns a serverului. În plus, ar trebui să luați în considerare disponibilitatea serverelor fizice situate în diferite părți ale lumii. Acest fapt asigură furnizarea rapidă a datelor către utilizatori din diferite țări, ceea ce este, de asemenea, foarte important.

Deci, valorile cheie ale performanței sunt următoarele:

 • Rata medie de funcționare – este momentul în care serverul funcționează fără erori sau eșecuri de performanță. Cu cât rata de funcționare este mai mare cu atât este mai bună.
 • Viteza de încărcare a site-ului web – viteza transferului de date și a răspunsului serverului de fiecare dată când un utilizator trimite o solicitare tastând în domeniul dvs. din browser. Viteza de încărcare a paginii Loa duce la satisfacția și implicarea redusă a utilizatorilor.
 • Centre de date – această caracteristică are în vedere centrele de date fizice și serverele situate în diferite părți ale lumii. Vă ajută să livrați mai rapid datele site-urilor către utilizatorii aflați la distanță îndepărtată.
BluehostSiteGroundHostGator
Rata medie de utilizare99,99%99,9%99,9%
Încărcarea medie a paginii424 ms714 ms A + viteză (Bitcatcha)
Centre de dateNu există mai multe centre de dateSUA, Europa și Asia23 centre de date din întreaga lume

Mijloace de securitate

Caracteristicile cruciale în ceea ce privește munca stabilă a site-ului web. Cu atât de multe coduri și programe dăunătoare, trebuie să fiți sigur că nu există nici o amenințare pentru proiect. Unii furnizori de găzduire oferă integrări cu CloudFlare și alte platforme pentru a preveni atacurile site-urilor DDoS. În plus, utilizatorii pot conta pe funcții suplimentare în fața pachetelor anti-spam, actualizări ale sistemului, backupuri zilnice sau săptămânale etc..

BluehostSiteGroundHostGator
Copiile de rezervăCopii de rezervă automate și instrumente de restaurareActualizări săptămânale și zilnice în funcție de planCopii de rezervă și actualizări automate
Prevenirea DDoSIntegrare CloudFlareFiltrare firewallDetectarea malware Bitninja
Anti spamSpam Expert, Spam Hammer, Apache SpamAssassin.Integrare SpamAssassinSpamAssassin, verificare cutie poștală

Relații Clienți

De regulă, majoritatea furnizorilor de găzduire vin cu asistență sporită pentru clienți. Include o bază extinsă de cunoștințe pe lângă tutoriale și ghiduri practice. Unele platforme oferă instrucțiuni detaliate despre cum să integrați găzduirea cu CMS. În plus, ar trebui să căutați instrumente de contact suplimentare pentru asistență imediată în caz de probleme tehnice. Funcția Live Chat și asistența telefonică ar fi un plus uriaș.

BluehostSiteGroundHostGator
Chat livedadaNu
Telefon / E-mailDa / DaDa / DaNu da
Centru de ajutorDa + asistență WordPressdada

Politica de prețuri

Prețul contează întotdeauna. Trebuie să înțelegeți clar pentru ce plătiți. Planul include toate caracteristicile necesare pentru o performanță lină a site-ului? Ce avantaje suplimentare veți obține pentru acest preț? Situația cu politica de prețuri poate fi uneori complicată, deoarece reînnoirea planului este adesea mai scumpă în comparație cu achiziția inițială. În același timp, unele companii oferă bonusuri speciale și reduceri pe lângă opțiunile gratuite care pot include un domeniu gratuit, SSL, integrare CMS, etc..

BluehostSiteGroundHostGator
Preț de intrareDe la 2,95 USD pentru găzduire partajatăDe la 3,95 USD pentru găzduire partajatăDe la 2,75 USD pentru găzduire partajată
Pret maxim109,68 USD pentru găzduire dedicată599 USD pentru găzduire dedicată148,98 USD pentru găzduire dedicată

Linia de jos

Pentru a alege o găzduire adecvată, utilizatorii trebuie să ia în considerare mai multe aspecte vitale în ceea ce privește performanța, securitatea și funcțiile suplimentare oferite de companii. Am analizat toate aspectele cruciale în detalii, ceea ce vă permite să alegeți cea mai potrivită alternativă, luând în considerare tipul, structura, complexitatea și traficul dvs..

Nu este vorba doar de selectarea celor mai de renume hosting. Trebuie să fiți 100% sigur că platforma îndeplinește cerințele esențiale, cu suficiente resurse și facilități ale serverului pentru a le oferi. O combinație de prețuri accesibile și funcționalitate îmbunătățită, plus funcții gratuite, ar face cu siguranță o afacere bună.

Găzduiește-ți site-ul acum

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map