Crearea site-ului web multilingv Wix

Cum se creează un site web multilingv în Wix


Wix – este una dintre cele mai populare și recunoscute platforme de construire a site-urilor web astăzi. Soluția all-in-one nu oferă doar o mulțime de caracteristici minunate, pe lângă găzduire, o varietate de planuri și suport complet, dar, de asemenea, ușurează localizarea proiectului și crearea de versiuni de site web multilingve.

Platforma are propria aplicație multilingvă Wix care permite utilizatorilor să construiască mai multe versiuni de proiecte traduse în limbile de destinație. Instrumentul este foarte simplu. Tot ce aveți nevoie este să activați funcția și să indicați limba publicului vizat.

Wix Language Meniu

Dezavantajul cheie este că necesită încă traducere manuală. Mai mult decât atât, va trebui să personalizați pictograme, formulare și alte elemente de site pentru a răspunde nevoilor publicului țintă. Acesta este locul în care utilizatorii pot căuta o soluție de localizare mai flexibilă și mai simplă, cum ar fi Weglot.

Înainte de a ajunge la acest punct, să vedem de ce este posibil să aveți nevoie să traduceți site-ul dvs. Wix în mai multe limbi.

Motive pentru traducerea site-ului dvs. Wix

Localizarea site-ului web oferă mai multe beneficii potențial puternice. Acestea includ o divulgare mai largă, experiență îmbunătățită a utilizatorilor, credibilitate consolidată și altele. Instrumente moderne precum Weglot fac ca procesul să fie extrem de ușor și mai puțin costisitor în comparație cu angajarea scriitorilor, editorilor și corectorilor profesioniști..

Beneficiile localizării

Drept urmare, puteți lua în considerare următoarele:

 • Implicare mai bună a utilizatorilor – site-urile localizate furnizează o experiență autentică a utilizatorului unui anumit public țintă, în funcție de țară sau regiune. Mai mult, site-ul dvs. web face o primă impresie bună, care este vitală în fața concurenței digitale.
 • Identitate de brand – mențineți publicul global la curent cu marca dvs. Utilizatorii vor aprecia abilitatea dvs. de a vorbi limba pieței pe care o vizați.
 • Pro SEO – Relevanța SEO joacă un rol vital atunci când vine vorba de promovarea mărcii. În afară de engleză, cuvintele cheie în alte limbi populare pot fi, de asemenea, destul de competitive.
 • Divulgare extinsă – localizarea site-ului vă permite să vă înțelegeți bucata din plăcintă globală și să ajungeți la un public mai larg. De exemplu, 30% din toți utilizatorii de internet sunt din China și doar 2,8% din toate site-urile web sunt traduse în chineză.
 • Vânzări crescute – cu cât ai mai mulți vizitatori la magazinul tău digital, cu atât vânzările sunt mai mari. Cu toate acestea, traducerea manuală a magazinelor online necesită mult timp și efort, mai ales dacă aveți peste 100 de produse pe stoc. Tratarea fiecărei descrieri a produsului necesită mult timp.

Aici vă vor ajuta serviciile de localizare automată precum Weglot. Sunt ușor de integrat. Nu necesită abilități tehnice. Un astfel de software vă va face treaba la un preț relativ mic.

Weglot – Instrument de traducere a site-ului Wix

Weglot – este API-ul pentru localizarea site-ului. Acesta a fost inițial lansat ca fragment de limbă. Astăzi, este disponibil sub forma unui plugin sau widget compatibil cu toate platforme majore CMS și constructori de site-uri, inclusiv Wix.

Soluția poate fi folosită cu orice tip de site web, fie scrieți un blog, vindeți produse online sau promovați marca dvs. de afaceri mici. Instrumentul traduce nu numai texte majore, articole, descrieri, etc. Poate fi, de asemenea, utilizat pentru a localiza automat butoanele, secțiunea de meniu și alte elemente de proiect..

Utilizatorii pot alege din diverse planuri, precum și pot încerca serviciul gratuit. Rețineți că versiunea de încercare gratuită este limitată la numai 2.000 de cuvinte. Deci, va trebui să vă actualizați planul până la urmă.

De ce să folosiți Weglot

Weglot este o alternativă mai bună la instrumentul de traducere încorporat Wix. Va funcționa excelent pentru site-urile web care vizează mai multe țări în același timp. Utilizatorii vor aprecia un set de următoarele caracteristici:

 • Traducere automată – soluția traduce fiecare conținut fie în legătură cu articole și postări majore, fie cu frm-uri de contact, blocuri CTA, butoane etc. Nu este nevoie să gestionați procesul manual, ceea ce economisește mult timp.
 • Instrumente avansate de traducere – includ redirecționarea automată a vizitatorilor în funcție de limba și setările originale ale browserului.
 • Compatibilitate – total bun pentru un site web construit cu Wix, pe lângă toate platformele CMS majore și motoarele de comerț electronic.
 • Ușurință în utilizare – utilizarea Weglot cu site-urile Wix este foarte simplă. Procesul de integrare constă în mai multe etape simple pe care le vom descrie un pic mai detaliat.
 • Beneficii SEO – soluția bazată pe API traduce nu numai conținut pe pagină, ci și link-uri, meta tag-uri etc..
 • Beneficii suplimentare – sistemul are instrumente avansate de traducere cu o funcție de glosar încorporată, care păstrează toate cuvintele care nu ar trebui traduse pe lângă funcția Căutare și înlocuire.

Utilizatorii vor putea alege dintr-o traducere totală automată sau localizarea manuală a site-ului web. Prima opțiune necesită în continuare unele corecturi și editare. În caz contrar, unele piese de conținut ar putea părea nefirești pentru un anumit public țintă. Traducerea manuală are în vedere angajarea de profesioniști Weglot din grupul de scriitori și traducători cu experiență. Prețurile sunt mai mici în comparație cu piețele și hub-urile independente tradiționale.

Cum se creează un site web multilingv în Wix

În ceea ce privește partea tehnică a procesului de integrare, nu vă va dura mai mult de 5 minute ca site-ul dvs. Wix să fie tradus cu Weglot.

Pasul 1 – Conectați-vă la Weglot

Înregistrare Weglot

Pentru a accesa toate funcțiile Weglot, trebuie să vă înregistrați. Procesul nu necesită nicio informație de facturare. Pur și simplu introduceți e-mailul și parola pentru a începe să utilizați proba gratuită. Include aproape aceeași funcționalitate ca și planurile premium, deși sunteți limitat cu volumul de conținut care trebuie tradus, precum și cu suportul și cu valoarea domeniului.

Pasul 2 – Creează un proiect

Proiect de creare Weglot

După procesul de înregistrare, sistemul vă va permite să creați un nou proiect cu o listă descrescătoare a tuturor platformelor acceptate de serviciu. Selectați Wix și treceți la următoarea etapă.

Pasul 3 – Selectați Limbi

Weglot Alegeți limbi

În această etapă, va trebui să indicați limba originală a site-ului, precum și limba în care doriți să fie tradusă. Ca utilizator de încercare gratuită, nu veți putea alege mai mult de 1 limbă de destinație. Funcția este disponibilă doar pentru utilizatorii premium cu peste 100 de limbi de accesat.

Pasul 4 – Conectați Weglot

Adaugă Weglot Snippet

După finalizarea configurației, sistemul va genera automat un fragment JavaScript care ar trebui să fie adăugat pe site-ul dvs. Wix. Weglot va verifica dacă a fost adăugat corect. Apoi, comutatorul de limbă va apărea pe site-ul web cu toate paginile traduse automat. În această etapă, puteți utiliza și înregistrări DNS pentru a crea subdomenii.

Pasul 5 – Adăugați un comutator

După cum am menționat anterior, Weglot generează automat butonul de comutare a limbii. Dar dacă nu puteți vedea acel buton, este posibil să îl afișați manual parcurgând următorii pași:

 1. Mergeți la tabloul de bord Wix și intrați în Urmărire & Secțiunea Analytics.
 2. Faceți clic pe butonul „Personalizat”.
 3. Copiați fragmentul JavaScript generat de Weglot și lipiți-l. Nu uitați să alegeți opțiunea „Încărcare cod pe fiecare nouă pagină” pentru a afișa comutatorul pe fiecare pagină.

Versiunea dvs. web Wiling multilingvă este gata!

Cât de mult costă crearea unui site web multixingle Wix

Utilizatorii pot încerca serviciul cu costuri zero cu ajutorul versiunii gratuite Weglot. Deși este limitat la doar 2.000 de cuvinte, este totuși suficient pentru un mic site web, pagina de destinație sau reprezentarea companiei online. Dacă aveți un blog sau un magazin digital cu conținut actualizat constant, va fi necesar să faceți upgrade la pachetele premium Weglot.

Costul va depinde de volumul paginii și volumul de conținut pe care trebuie să îl traduceți. Mai mult, contează și calitatea traducerii. Dacă o traducere automată este suficientă pentru proiectul dvs., nu va trebui să plătiți bani în plus pentru editare manuală.

Prețul Weglot

Prețul utilizării Weglot variază între 9,9 și 499 € pe lună. Toate pachetele au aceleași caracteristici și funcționalități. Singura diferență este în numărul de domenii acceptate și numărul de cuvinte.

Concluzie

Weglot poate fi o bună alternativă la instrumentul de traducere personalizat Wix. Procesul de integrare este foarte ușor, în timp ce localizarea nu necesită codificare sau abilități speciale. Aveți site-ul tradus în mai mult de 100 de limbi în mod automat.

În plus, utilizatorii sunt capabili să personalizeze unele dintre elemente, inclusiv butonul de comutare a limbii, să folosească tabloul de bord Weglot pentru a monitoriza conținutul tradus și să beneficieze de recunoașterea mărcii rotunde.

Încercați Weglot GRATUIT

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map