Cât costă gazda unui site web

Cât costă gazda unui site web


Fiecare site web are nevoie de un loc unde să „trăiască”, precum și să stocheze toate fișierele, conținutul său, etc. Aici este nevoie de găzduire. Cu atât de multe diferite oferte de găzduire și furnizori, alegerea celei potrivite ar putea fi un pic complicat. Trebuie să luați în considerare un set de factori cheie, inclusiv tipul site-ului web, tehnologia construcției, dimensiunea, volumul conținutului și multe altele pentru a asigura funcționarea și stabilitatea lină, chiar și la vârfurile de trafic.

Fiecare tip de proiect necesită abordări specifice în ceea ce privește găzduirea web. Companiile oferă soluții de server nesfârșite la diverse nevoi, în timp ce constructorii de site-uri vin ca un pachet all-in-one, inclusiv nume de domenii, găzduire și alte funcții, fără a fi nevoie să le gestionezi manual. În această recenzie, vom discuta despre mai multe opțiuni de găzduire disponibile, costurile lor și caracteristicile care influențează prețul.

1. Tipuri de gazduire web

Înainte de a începe să analizăm toate capacitățile disponibile de găzduire, trebuie să ne dăm seama ce este hostingul și cum funcționează tehnologia.

Când este găzduit, un site web ajunge pe un server cu toate fișierele sale, codul sursă și conținutul.

site-ul web devine pe un server

Un server este un computer puternic care trimite pagini web către alți utilizatori și dispozitivele lor atunci când trimit o solicitare.

Server

Cererea este trimisă fiecărui vizitator folosește browserul său pentru a introduce adresa URL sau urmează linkul către o anumită pagină a site-ului dvs..

Serverul primește solicitarea și trimite informațiile înapoi

Serverul primește solicitarea și trimite informațiile înapoi cu aspectul final al paginii web utilizatorului final. Perioada dintre solicitarea și pagina trimise utilizatorului definește viteza de încărcare a site-ului web, care este un factor crucial care determină satisfacția utilizatorilor, traficul, rata de conversie, clasele SEO și alți factori cheie.

Înseamnă că trebuie să alegeți o găzduire care să se potrivească cerințelor proiectului. Fiecare ofertă vine cu specificații speciale, capacitate și rate de performanță care vor defini funcționarea proiectului. Site-urile web mai puțin complicate, cum ar fi blogurile sau portofoliile, nu necesită facilități supersonice. Pe de altă parte, site-urile mai funcționale și complicate, cum ar fi magazinele digitale, necesită o flexibilitate sporită de găzduire.

Ce ar trebui să iei în considerare atunci când găzduiești un site web

Având în vedere cele menționate mai sus, trebuie să fiți atenți la următoarele, atunci când alegeți o găzduire:

 • Performanţă – cel mai crucial punct care definește stabilitatea site-ului web în ciuda salturilor de trafic. Acesta constă în principal din cele două rate majore: uptime (perioada în care funcționează găzduirea) și viteza de încărcare a paginii (timpul necesar pentru ca serverul să trimită URL-ul înapoi la un utilizator la cerere).
 • Flexibilitate – această caracteristică își rezervă spațiu pentru libertatea de personalizare. Soluția de server poate fi integrată cu unele dintre cele mai populare platforme CMS, oferind suficient spațiu pentru a gestiona mai multe site-uri web simultan, a oferi domenii gratuite, mijloace de securitate etc..
 • Relații Clienți – deținerea unei echipe de sprijin fiabile este crucială. Trebuie să aveți un expert pentru rezolvarea rapidă a problemelor tehnice, probleme cu procesarea plății, integrare sau configurare. Este posibil ca site-ul dvs. web să nu fie disponibil pentru utilizatori din diferite motive. Asistența profesională a clienților trebuie să ajute la depășirea acestor obstacole.
 • Preț – trebuie să știi pentru ce plătești. Dacă găzduirea dvs. costă 1 USD pe lună, nu ar trebui să vă așteptați la un număr avantajos gratuit. În același timp, unele soluții de server sunt mai scumpe. Costurile vor depinde de complexitatea proiectului și de resursele pe care le așteptați să obțineți de la un furnizor de hosting.

Furnizori de găzduire împotriva site-urilor Web Builders

Tehnologiile moderne de construire de site-uri web au evoluat. Utilizatorii au acum mai multe alternative în funcție de nevoile și de fondul tehnic. Prima dintre ele este să opteze platforme tradiționale de găzduire care oferă mai multe soluții de server pentru diferite tipuri de site-uri web inclusiv bloguri mici, portofolii sau proiecte de comerț electronic în creștere. Ele aduc multe caracteristici și beneficii. Pe de altă parte, utilizatorii sunt în continuare nevoiți să se ocupe de unele probleme de configurare și tehnice de unul singur.

Pro furnizori de găzduire:
Contra furnizorului de găzduire:
&# X2714; versatilitate – alegeți din diferite planuri și tipuri de găzduire pentru a satisface cerințele lor.
&# X2714; Preț – separarea găzduirii este de obicei o opțiune mai ieftină în comparație cu constructorii de site-uri web.
&# X2714; Compatibilitate – funcționează excelent cu platformele CMS de top, inclusiv WordPress.
&# X2714; Flexibilitate – alegeți un plan simplu pentru a începe. Apoi treceți la una mai mare mai târziu.
&# X2714; Resurse – beneficiați de stocare nelimitată, lățime de bandă și alte caracteristici cruciale.
Configurare manuală – va trebui să înregistrați un domeniu, să instalați CMS și să încărcați tema manual.
Complexitate – când sunt găsiți în tabloul de bord, unii utilizatori se pot simți un pic confuzi. Este posibil să aibă nevoie de ceva timp pentru a-și da seama cum funcționează.

Cea de-a doua cale este să optezi pentru soluții integrale aduse de tine constructorii de site-uri moderne. Vestea bună este că nu trebuie să-ți pese de nimic. Sistemul asigură performanță și stabilitate suficientă. Plătești pentru un plan ales și primești toate caracteristicile de găzduire necesare într-un singur kit. Vestea proastă este că constructorii de site-uri web nu oferă multă flexibilitate în ceea ce privește configurarea sau alegerea unui alt plan de găzduire, în funcție de dimensiunea site-ului.

Pro Builder site-uri web
Pro Builder site-uri:
&# X2714; Toate intr-unul – nicio configurație manuală. Accesați online cu un clic.
&# X2714; Management automat – nu este necesară administrarea gazdelor separat de site-ul web.
&# X2714; Ușurință în utilizare – excelent pentru începătorii care vor să trăiască în câteva minute.
&# X2714; Caracteristici incluse – sistemul îi pasă de actualizări, actualizări de platformă și tehnologie, securitate etc.
Flexibilitate limitată – câteva șanse de a-ți crește site-ul sau de a migra către o altă platformă.
Preturi fixe – este greu să economisești câțiva dolari, deoarece cumperi toate funcțiile din pachet.
Lipsa capacităților de optimizare – ca platformă găzduită, constructorul de site-uri nu vă lasă să faceți o mare parte din optimizarea tehnică pentru a stimula timpul de încărcare a paginii, de exemplu. Puteți utiliza doar opțiuni integrate.

Acum, să aruncăm o privire mai atentă la ce caracteristici definesc costul final pentru găzduirea unui site web.

2. Costul unui site de găzduire

Costul final depinde în principal de complexitatea site-ului web. Proiectul mai mare de care doriți să lansați soluția de server mai puternică de care veți avea nevoie. În același timp, ar trebui să luăm în considerare și traficul așteptat, precum și un tip de site.

De exemplu, găzduirea unui site web simplu pentru afaceri mici este mai ieftin în comparație cu un magazin online imens. Din fericire pentru utilizatori, furnizorii de servicii de top au diverse opțiuni de găzduire care se potrivesc diferitelor nevoi și vin, de asemenea, cu diferite etichete de preț:

Costuri de gazduire partajate

Nivelul de pornire pentru site-urile web mici. Oferta este cea mai ieftină de pe piață. Te va costa undeva în jur de 2- $ 5 USD pe lună. În același timp, nu trebuie să vă așteptați să fie extrem de robust. Vine cu un pachet de caracteristici de bază și include uneori SSL gratuit și nume de domeniu, ceea ce este bun.

Gazduirea comună va funcționa pentru blogurile mici construite pe WordPress sau alt CMS. Capacitatea sa este suficientă pentru a găzdui portofoliu profesional sau un site de afaceri mici. Termenul „partajat” înseamnă că veți partaja resurse cu alți utilizatori de pe un singur server.

Cost de gazduire VPS

VPS reprezintă un server privat virtual. Este la un nivel mai mare în comparație cu găzduirea partajată. Diferența cheie este că site-ul dvs. web va partaja aceeași găzduire doar cu câteva alte proiecte. Înseamnă că beneficiați de mai multe resurse și facilități.

VPS este de obicei o ofertă mai scumpă. Prețul variază undeva între 25 și 50 USD pe lună, în funcție de numărul de adrese IP dedicate, lățimea de bandă, spațiu de stocare, numărul de nuclee etc. O astfel de soluție server este bună pentru orice scop și tipuri de site-uri web..

Costuri de gazduire dedicate

De fapt, este la fel ca VPS, deși sunteți singurul care utilizează resursele serverului fără să le partajați cu alte site-uri web. Din acest motiv, planurile dedicate sunt de obicei mai scumpe și pot merge până la 150 – 200 USD pe lună. Pentru acest preț, primiți terabyte de stocare, mai multe adrese IP dedicate și alte facilități.

Cost de gazduire în cloud

Spre deosebire de toate tipurile menționate mai sus, hostingul cloud reprezintă mai multe servere care operează simultan pentru a asigura funcționarea lină și stabilă a site-ului web. Dacă un server se descompune din orice motiv, altul din cluster îl va înlocui instantaneu, păstrând site-ul dvs. disponibil pentru vizitatori.

Prețul depinde de numărul de CPU și nuclee utilizate, precum și de spațiul de disc și de memoria necesară. Utilizatorii plătesc în general aproximativ 70- 150 USD pentru soluții bazate pe cloud.

Pentru fiecare tip de găzduire, prețul se poate modifica și în funcție de setul de funcții pe care îl obțineți cu un plan. De exemplu, planurile cu SSL gratuit, domeniu sau mijloace de securitate sunt, în general, mai scumpe. Aruncați o privire la tabelul cu furnizorii de hosting de top, prețurile și caracteristicile acestora.

Bluehost
Bluehost ($ / Lună)
SiteGround
SiteGround ($ / Lună)
HostGator
HostGator ($ / Lună)
Gazduire comunăDe la 2,68 USD la 12,69 USD (site-uri web nelimitate, stocare și lățime de bandă. SSL gratuit)De la 3,95 USD la 11,95 USD (site-uri web nelimitate cu până la 30 GB spațiu web)De la 2,75 USD la 5,95 USD (SSL gratuit, IP dedicat gratuit, domeniu gratuit)
VPSDe la 17,28 USD la 54,69 USD (2 adrese IP, lățime de bandă 3TB, 4 nuclee)Fără VPS. În schimb, oferă vânzători și întreprinderi de găzduireDe la 29,95 USD la 49,95 USD (8 nuclee, 4 GB RAM, 3TB lățime de bandă)
Gazduire dedicatăDe la 72,78 USD la 109.618 USD (până la 5 adrese IP cu 15TB de lățime de bandă)De la 219 USD la 599 USD (lățime de bandă de până la 10 TB pentru 2 nuclee)De la 118,99 USD la 148,98 USD (lățime de bandă nedeterminată, pentru Windows și Linux)
Gazduire în cloudDe la 9,99 USD la 29,99 USD (până la stocare nelimitată, lățime de bandă și site-uri web)De la 64 USD la 192 USD (până la 8 nuclee și spațiu SSD de 125 GB)De la 4,95 USD la 9,95 USD (upgrade-uri gratuite, instrumente SEO, SSL și domeniu)

3. Cele mai bune opțiuni de a găzdui un site web

Drept urmare, avem de fapt două opțiuni majore pentru a găzdui un site web. Prima soluție vine în fața constructorilor de site-uri all-in-one care oferă facilități de găzduire și domenii din cadrul pachetului. A doua cale este să cumpărați soluții server de la furnizori de găzduire. Aruncăm o privire la procesul și costurile care evidențiază platformele de vârf în diferite scopuri.

Wix – Cea mai bună platformă self-hosted

Constructor de site-uri Wix

Wix – este o platformă găzduită de sine, cel mai rapid și mai simplu instrument de construire a site-urilor web. Înseamnă că un utilizator nu este obligat să se ocupe separat de înregistrarea și găzduirea domeniului. Trebuie doar să alegeți un plan și să obțineți toate funcțiile din pachet. Procesul este așa cum merge:

 1. Vă conectați.
 2. Alegeți un plan în funcție de tipul site-ului.
 3. Editați șablonul gata pregătit.
 4. Conectați domeniul.
 5. Du-te si traieste.

Sistemul va avea grijă de restul de la actualizările sistemului până la performanța de găzduire, securitate, actualizări etc. Wix oferă o varietate de planuri pentru diferite proiecte, inclusiv site-uri simple pe conținut, pachete pentru nevoile întreprinderilor mici și comerț electronic.

Cât costă să găzduiești un site web Wix?

Prețul va depinde doar de planul pe care îl alegeți. Platformele oferă trei planuri majore care sunt de fapt aceleași cu soluția de server partajat. Ei includ:

 • Combo plan începe de la $ 13 pe lună pentru site-uri web ușoare.
 • Nelimitat începe de la $ de 17 pe lună și vine cu lățime de bandă nelimitată.
 • Pro începe de la $ de 22 pe lună pentru site-urile de afaceri mici.
 • VIP începe de la $ 39 incluzând îngrijirea clienților VIP și funcții suplimentare.

În timp ce proiectele de comerț electronic sunt mai complicate și necesită mai multe resurse, Wix a dezvoltat planuri speciale pentru magazinele digitale, cu prețuri lunare cuprinse între 23 și 500 dolari, în funcție de setul de instrumente promoționale, numărul de produse etc..

WordPress – Un CMS complet gestionat

Constructor de site-uri WordPress

WordPress – este un management complet platforma CMS open-source cu oportunități de personalizare interminabile. Un utilizator nu va trebui doar să instaleze și să configureze CMS-ul în sine, dar va avea și site-ul web complet integrat cu platforma de găzduire. Aici va trebui să gestionați fiecare proces de formă separat, înregistrând un domeniu pentru a alege o opțiune de server corespunzătoare.

Vestea bună este că Ofertă optimizată pentru WP Bluehost vine ca o soluție finală la toate provocările. Acesta oferă mai multe planuri WordPress care asigură o integrare perfectă cu WP. Mai mult, nu este necesar să actualizați manual toate pluginurile și versiunile tematice. Utilizatorii au acces complet la piața pluginurilor, teme, SSL gratuit și alte funcții.

Cât costă să găzduiești un site Web WordPress?

Toate cele trei opțiuni se referă la găzduire partajată. Vestea bună este că oricând puteți trece la o opțiune mai plină de resurse. Planurile WP sunt următoarele:

 • De bază – $ 2,68 / lună cu SSL gratuit, 5 GB de stocare și un domeniu gratuit.
 • La care se adauga – $ 4,96 / lună cu toate caracteristicile gratuite, plus domenii parcate nelimitate.
 • Choice Plus – $ 4,96 / lună cu caracteristici gratuite și nelimitate de plus CodeGuard backup.

Shopify – o platformă de comerț electronic final

Shopify Home Page

Shopify – este, de asemenea, o soluție integrală cu servere proprii. Înseamnă că puteți rămâne concentrat pe dezvoltarea proiectului dvs. mai degrabă decât pe gestionarea obiectivelor secundare. Shopify a fost conceput pentru a crea magazine online cu ciclu complet și pentru a vinde bunuri online. Oferă facilități decente de găzduire pentru a asigura o funcționare stabilă, în ciuda mărimii și complexității magazinului.

Cât costă să găzduiești un site web Shopify?

Platforma este disponibilă în 4 pachete diferite, care includ, de asemenea, o soluție complet gazduită pentru nevoile finale. Planurile sunt următoarele:

 • Shopify Costuri de bază $ de 29 pe lună pentru 2 conturi de personal.
 • Cumpărați costurile generale ale planului $ 79 pe lună pentru 5 conturi de personal.
 • Costuri avansate pentru magazin $ 299 alineatul pe lună pentru 15 conturi de personal.
 • Shopify Plus începe de la $ de 2.000 de pentru conturile de personal nelimitate.

Toate planurile includ site-uri web nelimitate (eCommerce + blog), produse nelimitate pentru a vinde online, SSL gratuit și instrumente de recuperare a coșurilor abandonate.

Linia de jos

Astăzi, utilizatorii pot alege dintre diverse oferte de găzduire. Alegerea ar trebui să se bazeze în principal pe cerințele, tipurile și complexitatea site-ului web. Ideea este să alegeți o soluție de server care să asigure o funcționare lină a site-ului și să ofere suficiente resurse pentru performanțe bune.

Din acest motiv, trebuie să identificați traficul așteptat în vârful său, un set de funcții, widgeturi și aplicații de pe site-ul dvs. web, structura paginii, animații, volumul de conținut și multe altele. Toate lucrurile ușoare contează, dar prețul este problema de bază.

Pentru a rezuma, aruncați o privire la prețurile de pornire pentru a vă găzdui site-ul dvs. web folosind soluția descrisă:

 • Furnizori de găzduire oferă diverse planuri de a alege în funcție de cerințe. Gazduirea partajată începe de la 2 USD pentru site-urile cu puțin trafic. VPS și hosting dedicat încep de la 17 $, respectiv 70 USD. Sunt bune pentru trafic intensiv și proiecte pline de resurse. Eticheta de preț a gazdelor cloud merge de la 5 dolari pentru site-urile care necesită securitate și stabilitate maximă.
 • Gazduire Wix te va costa de la 13 USD pe lună. Nu numai că obțineți un loc pentru a găzdui un site web, ci și un set de funcții suplimentare care includ un acces la App Market, Wix ADI și editor, șabloane etc..
 • Gazduire WordPress ia în considerare optarea pentru oricare dintre planurile Bluehost, deoarece platforma are cea mai bună soluție de server optimizată WP. Prețul de intrare este de 2,68 USD pe lună, cu SSL gratuit și domeniu inclus în plan.
 • Gazduire Shopify a fost dezvoltat pentru a satisface nevoile de comerț electronic în ciuda dimensiunii proiectului. Planul de bază vă va costa 29 USD cu toate funcțiile integrate ale magazinului digital și 2 conturi de personal. Un plan bun pentru a începe vânzarea online.

După cum vedeți, definirea tipului de proiect este vitală înainte de a alege o platformă de găzduire. Clarificați-i structura, funcțiile, fișierele pe care le găzduiești și alegeți oferta care vi se potrivește cel mai mult.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map