Преминаване от Adobe Muse към WordPress

Преминаване от Adobe Muse към WordPress


В повечето случаи, Adobe Muse собствениците на уебсайтове решават да мигрират към WordPress тъй като те искат да повишат ефективността на проекта си, да генерират повече трафик и да получат надежден хостинг доставчик на разумна цена.

Когато става въпрос за WordPress, системата може да отговори на всички тези нужди и дори повече. Мощните му възможности за интеграция, гъвкавостта на шаблоните и плъгините, както и разумната цена го правят надделяващ над Adobe Muse, въпреки че за работа с услугата след това са необходими някои познания за кодиране.

Друго предимство е възможност за избор на доверен хостинг доставчик. WordPress официално препоръчва Bluehost на всички свои потребители поради репутацията, гъвкавостта, безопасността и функционалността на платформата. Най-евтиният Bluehost план ще ви струва $ 2,95 / месец, но ще получите много ползи за тази цена, включително бърза скорост на зареждане на страници, повишена безопасност, обширен маркетинг за съдържание и опции за SEO, функционалност на електронната търговия и много други. Така че, ако има нещо, с което не сте доволни, докато използвате Adobe Muse, определено трябва да преминете към WordPress.

Имайте предвид, че процедурата за мигриране от една услуга на друга може да е доста старателна поради разликите между платформите. Фактът, че Adobe Muse е създател на уебсайтове, а WordPress е CMS, предполага последователен и внимателен процес на миграция, включително технически нюанси, пренасочване на трафик, правилно прехвърляне на съдържание и имена на домейни, запазване на позициите на търсачките на уебсайтове и др. Такава многостранна мярка предполага преднамерен подход. Ето подробен преглед на опциите, от които можете да избирате, когато решите да преминете от Adobe Muse към WordPress.

Adobe Muse към WordPress Прехвърляне на уебсайт: Професионален или Направи си сам?

Всъщност няма значение какви умения за уеб дизайн в момента притежавате и дали сте го правили преди – има много проблеми, които може да срещнете по време на целия процес. По този начин има два начина, по които може да обмислите да завършите процеса на миграция с максимална ефикасност. Ето ги:

Автоматизирана миграция на уебсайтове

Ако това е първият ви опит за прехвърляне на уебсайт или просто не искате да се притеснявате за нюансите на миграцията на проекта, можете да изпробвате следния метод. За начало първо трябва да експортирате вашия уеб сайт Adobe Muse като HTML и след това конвертирайте го в WordPress.

Adobe Muse за експортиране на HTML

Това може да стане или чрез интегриране на специални WP плъгини или в ръчния модел. Имайте предвид обаче, че не е много лесно да направите това за неопитни потребители, тъй като тук все още ще се изискват някои познания за основите на кодирането. Така че, защо не наемете специалист, който да направи това за вас?

Професионална помощ

Въпреки че прилагането на автоматизирани програми за миграция на уебсайтове е доста рисковано начинание, наемане на професионалисти е много по-разумно решение. Експертите знаят от първа ръка за всички стъпки и действия, които процесът включва. По същия начин те имат опит с изпълнението на подобни задачи, така че вашият проект няма да бъде първи в списъка. Нещо повече – те са наясно с всички параметри и специални нюанси на всяка услуга, с която работят, което намалява наличните рискове и увеличава шансовете за успех още от първия опит.

преминаване от Adobe муза към wordpress

Друг аспект, който говори в полза на работата с професионалисти, е фактът, че ще можете да поддържате връзка с тях, след като работата е свършена. Ако има проблеми или грешки, които ви притесняват или имате някакви въпроси, просто ще се свържете с тях по всяко време, за да разрешите проблемите..

Кой вариант да отида? Само от вас зависи да вземете окончателното решение, като предварително сте претеглили всички плюсове и минуси на всяка от изброените по-горе опции. Има обаче още едно решение – може да опитате да завършите процеса самостоятелно, особено ако имате известен опит в уеб дизайна. Готови ли сте да го опитате? Тогава следното ръководство може да ви бъде от полза, предоставяйки кратък списък от мерки и действия, които трябва да направите, за да завършите процеса с минимални караница и максимален резултат.

Как да преминете от Adobe Muse към WordPress – The Ultimate Guide

Ако сте претеглили всички плюсове и минуси на наличните методи за миграция на уебсайтове на Adobe Muse към WordPress и все пак сте решили да я завършите независимо, тогава няма да минете без надеждно ръководство, което ще ви помогне да увеличите шансовете си за успешен резултат от начинанието. Ето списъка със задължителни стъпки:

 1. Инсталирайте WordPress. Като CMS WordPress изисква предварително изтегляне и инсталиране. В този процес няма нищо сложно – просто следвайте указанията, които системата генерира, за да завършите инсталацията след няколко минути. Ако все още се сблъсквате с проблеми по средата на процеса на инсталиране, има множество уроци и видеоклипове, за да разгледате, за да ви помогне лесно да се справите със задачата.
 2. Изберете хостинг доставчик. Както бе споменато по-горе, WordPress не предлага интегриран хостинг и следователно има необходимост да изберете надежден доставчик, преди всъщност да продължите към процеса на миграция. Научете условията и абонаментните цени, които системите предлагат, за да изберете най-разумното решение. Както вече отбелязахме, Bluehost е една от най-надеждните услуги, за която да се работи. В случай че вашият уебсайт Adobe Muse вече има регистрирано име на домейн, ще трябва да го преместите веднага на новия хост, за да не губите трафик на уебсайт и SEO позиции. Проверете условията за прехвърляне на домейна и следвайте указанията, за да изпълните задачата.
 3. Експортиране на съдържание от Adobe Muse. За да експортирате цялото съдържание от уебсайта си на базата на Muse, първо трябва да създадете HTML версията му. За целта достигнете до контролния панел на системата, намерете раздела File и след това изберете стъпката „Експорт като HTML“. Така ще копирате необходимите елементи.
 4. Конвертирайте HTML уебсайта в WordPress. Това можете да направите по няколко начина. Първият предполага ръчен пренос на всички елементи. Създайте основните типове файлове и ги поставете в нова папка с теми. След това въведете CSS на съществуващия си уебсайт на работния лист на WP и разделете HTML уебсайта на няколко части, за да създадете няколко PHPкопии на вашите HTML файлове, които позволяват на WP да ги сглоби след това. Променете формата на заглавката, за да го направите съвместим със CMS и качете шаблона за вашия нов проект. Става ясно обаче, че тази възможност е доста предизвикателна за обикновените потребители. По този начин има смисъл да изберете друг метод – използването на WP приставки за преобразуване на уебсайт. Просто прегледайте мрежата, за да изберете един от необходимите приставки за прехвърляне на WP, инсталирайте новата тема и след това импортирайте вашия уеб сайт Adobe Muse HTML в WordPress. Това е доста просто и бързо за всички.
 5. Импортиране на изображения. Сега е крайно време да импортирате снимки. Доколкото WordPress не поддържа автоматичен импортиране на изображения, ще трябва да го направите и ръчно. С тази цел ще трябва да инсталирате и след това да активирате специален WP плъгин, известен като „Импортиране на плъгин за външни изображения“. Щом направите това, отидете на страницата „Медия → Импортиране на изображения“ и преместете необходимите изображения.
 6. Проверете и настройте перманентни препратки към WordPress. Когато премествате уебсайта си Adobe Muse в WordPress, не забравяйте да проверите и персонализирате новосъздадените URL адреси. Ако е необходимо, персонализирайте всички необходими препратки за правилно пренасочване на трафика и запазване на SEO позициите на вашия уебсайт.
 7. Преместете всички останали файлове. Някои файлове може да се оставят на сървърите на Adobe Muse. Разгледайте ги, за да ги преместите ръчно в новия си уебсайт WordPress.
 8. Персонализирайте новия проект. И накрая, трябва да персонализирате вашия нов уебсайт, базиран на WordPress, в детайли, за да му дадете предпочитания дизайн и функционалност. Проверете наличието на всички мета тагове за всяка страница и всички алт маркери за всяко изображение. Това е сигурен начин за запазване на наличните позиции в търсачката.

Долната линия

Доста сложно е процесът на преминаване от Adobe Muse към WordPress да бъде наречен лесен. Това е така, защото трябва да се грижите за съдържанието и прехвърляне на имена на домейни, както и за избора на хостинг. Това определено отнема много време, главно заради отличията на системите. В резултат на това вие трябва да изберете пълнофункционалния хостинг доставчик и да проверите коректността и уместността на процеса на прехвърляне на файлове. Очевидно това изисква известна степен на познания в уеб дизайна и познания за кодиране.

Има още един аспект, който изисква внимание: не деактивирайте уебсайта си Adobe Muse или изтривайте акаунта, докато не се уверите, че новият ви уебсайт WordPress функционира добре и всички позиции в търсачката, както и други важни параметри, остават непроменени. Проверете правилно новия си уебсайт за известно време, за да сте сигурни, че процесът на миграция е бил успешен.

Използвайте WordPress сега

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map