Как да създадете уебсайт за онлайн пазаруване

Как да създадете уебсайт за онлайн пазаруване


Ако планирате да продавате продукти онлайн, първото нещо, от което се нуждаете, е да създадете уебсайт за онлайн пазаруване. Дигитален магазин отваря нови хоризонти на своя собственик. Освен глобална информация и възможността да продавате услуги или продукти по целия свят денонощно, без ограничения, вие също получавате достъп до разширена група маркетингови и промоционални инструменти.

Преди да се потопите в света на промоциите в електронната търговия, програмите за лоялност и маркетинга на продуктите, трябва да имате пълнофункционален онлайн магазин. Съвременни методи за изграждане на уебсайт нека потребителите създават проекти за електронна търговия от нулата без специални умения. От друга страна, времето и ресурсите, необходими за разгръщането на магазина, ще зависят от технологията, която решите.

В тази статия ще опишем два основни начина за създаване на уебсайт за онлайн пазаруване отначало, но първо трябва да идентифицираме някои основни функции, които трябва да има.

10 основни функции на уебсайта за пазаруване

Независимо каква платформа или софтуер използвате за изграждането на бъдещия си дигитален магазин, трябва да сте сигурни, че той ще има всички изброени по-долу функции:

1. Система за управление на продуктите

Докато блоговете се нуждаят от мощен редактор на съдържание за управление на множество статии, публикации в блогове и категории, с онлайн магазин ще трябва да управлявате всеки от продуктите си. Уверете се, че избраната платформа ви позволява да добавяте нови елементи, да редактирате описания и заглавия, да задавате цени, да сортирате продукти по категории, модели, размери и т.н..

Система за управление на продуктите

Функцията е жизненоважна за не само собствениците на уебсайтове, но и за клиентите. Те ще имат шанс да намерят доброто, от което се нуждаят по-бързо, което води до по-висок процент на конверсия. Идеята е да им бъде лесно да идентифицират продукта, който отговаря на техните очаквания.

2. Опции за плащане

Тъй като нишата за електронна търговия разглежда обработката на транзакции, трябва да помислите за най-популярните шлюзове за плащане за вашите посетители. Колкото повече алтернативи има вашият магазин, толкова по-добре. Не ограничавайте бъдещите си купувачи с един или два начина на плащане. Използвайте гъвкави платформи, които предоставят възможности за интеграция на трети страни.

Начини на плащане

3. Висококачествени изображения

Висококачествените снимки на продуктите водят до силно представяне на продукта. Използвайте изображения с висока разделителна способност и покажете предметите си от различни ъгли. Идеята е да се осигури реално изживяване на продуктите за хората, които пазаруват онлайн.

Нека се възползват от усещането за присъствие точно тук в момента. Добър начин да ги насърчите да завършат покупката. Това е мястото, където прегледите и промоциите на видео продукти могат също да бъдат полезни.

4. Добро представяне и отзивчивост

Изграждането и поддържането на дигитален магазин изисква много активи, особено ако планирате да добавите стотици нови продукти, последвани от снимки, видеоклипове или описания. Уверете се, че вашата строителна платформа има мощен двигател, докато хостингът ще се справи с скокове и скокове на трафика по време на сезонни оферти, отстъпки и т.н..

Производителност на скоростта на онлайн магазина

Уверете се, че скоростта на сайта е достатъчно бърза, тъй като изглежда, че тя е от решаващо значение, отразяваща удовлетвореността и реализациите на клиентите. Освен това вашият дигитален магазин трябва да е удобен за мобилни устройства. Почти половината от всички потребители правят онлайн пазаруване чрез своите таблети и смартфони. Би било грешно да загубите тази целева аудитория.

5. Сигурност на уебсайтове

Купувачите търсят безопасен начин за закупуване на продукти онлайн. За да отговорите на техните очаквания, можете да внедрите нещо повече от просто SSL сертификат. Добра идея е да използвате защитна стена и да защитите вашия сайт от злонамерен трафик, докато двуфакторната автентификация ще изглежда допълнителен защитен слой.

6. Поддръжка на клиенти

За да създадете безупречно изживяване при пазаруване онлайн, ще трябва да решавате различни проблеми от време на време. Някои клиенти може да не са доволни от качеството на продукта, други могат да поискат връщане на пари или промяна. Уверете се, че предоставяте достатъчно инструменти, за да се свържете и да осигурите незабавна помощ на клиентите.

7. Информация за контакт

Освен поддръжка на клиенти, онлайн магазинът изисква ясен раздел за контакти. Той трябва да съдържа всички възможни начини да се свържете. Той отваря нови възможности не само за вашата целева аудитория, но и за потенциални бизнес партньори, инвеститори и т.н..

Информация за контакт

8. Препоръки

Увеличете надеждността на дигиталния си магазин с реални отзиви и препоръки на клиенти. Помолете предишните купувачи да споделят мнението си за продукта, който са закупили. Това ще направи вашия уебсайт да изглежда по-надежден и надежден.

Отзиви

9. Инструменти за SEO, Анализ и Промоция

Тъй като трябва да популяризирате вашия магазин, уверете се, че имате достатъчно маркетингови инструменти. Те могат да включват програми за лоялност, купони, промо кодове и други инструменти за увеличаване на продажбите.

Shopify Analytics

С нарастването на трафика ще ви трябват и някои услуги за измерване, както и за проследяване на вашите купувачи, техните демографски данни и други важни показатели. SEO настройките ще ви позволят да оптимизирате страници с продукти, както и да направите вашия дигитален магазин по-удобен за SEO. Популяризирайте отделни елементи, категории и страници, като използвате ключови думи, мета тагове и т.н..

10. Допълнителни функции, които да търсите в уебсайт за онлайн пазаруване

Следните екстри могат да бъдат внедрени в зависимост от вида на продукта, който продавате. Независимо дали имате малък магазин или огромен онлайн пазар, може да искате да имате:

 • Политика за поверителност раздел, описващ начина на искане на възстановяване, връщане или замяна.
 • Методи за доставка и обяснени условия.
 • Бутони за социални медии за да позволи на потребителите да споделят мнения или страници с продукти във Facebook или Instagram.
 • Опции за свързания продукт да предлагате повече артикули, които се отнасят за определена категория продукти.

Сега трябва да намерите най-добрата платформа, която предлага достатъчно инструменти за изпълнение на всички горепосочени. Проектите за електронна търговия изглежда са най-трудните по отношение на внедряването и персонализирането.

Те изискват усъвършенствани технически умения, освен ако не изберете готови за употреба решения като Shopify. Друг начин е да използвате WordPress CMS в съчетание с приставката WooCommerce и функцията за електронна търговия, която предоставя. Нека разгледаме и двете опции и как могат да помогнат.

Как да създадете сайт за онлайн пазаруване с помощта на Shopify

Shopify

Shopify – е платформа за изграждане на уебсайт, създадена специално за нуждите на електронната търговия. Ключовото предимство на софтуера е, че той предоставя всичко необходимо за реализиране на функциите, които обсъждахме по-рано. От програми за лоялност и SEO настройки до удобен контролен панел и система за управление на продуктите – получавате всички необходими функции в рамките на избран пакет.

Платформата е доста лесна за използване. Добавянето на ново съдържание и продукти е лесно, както и да променяте заглавия и описания, да създавате колекции от артикули, да създавате нови страници и категории продукти, да задавате цени и т.н. Системата предлага няколко основни шаблона за пазаруване с предварително инсталирани джунджурии, което означава, че нямате нужда от да кодирам изобщо. Shopify използва своите хостинг съоръжения и гарантира безпроблемна работа на магазина в допълнение към безплатните SSL и други средства за сигурност.

В това цяло имаме страхотен инструмент за изграждане на уебсайт за електронна търговия, който изисква минимална крива на обучение. Сега, нека да преминем към процеса на изграждане на уебсайт.

 1. Влезте и изберете план. Процесът на регистрация е много бърз. Въпреки това, ще трябва да изберете пакет веднага, с възможност за превключване между планове. Добрата новина е, че всеки план има 14-дневна безплатна пробна версия за тестване на функциите на софтуера.
 2. Изберете шаблон. Въпреки че Shopify не ви затрупва с безкраен набор от теми, все пак може да изберете от списък с 10 стилни и отзивчиви оформления. Техническите отрепки ще оценят достъпа до HTML / CSS за внедряване на ексклузивни функции, скриптове и др. Тези, които жадуват за ексклузивен дизайн, могат да изберат от 60 премиум шаблона, струващи $ 190.
 3. Shopify теми

 4. Настройте вашия магазин. Редактирането на магазина ви може да изглежда малко трудно за започване на старт. Контролният панел обаче е доста интуитивен. След известно време ще научите как да добавяте продукти, изображения, да редактирате блокове на страница, да създавате колекции от продукти, да задавате цени, да посочвате съответните стоки и т.н..
 5. Shopify Настройка на магазина

 6. Shopify App Store съдържа допълнителни джунджурии, за да накара вашия магазин да заблести онлайн. Тук можете да намерите от инструменти за промоция и маркетинг до инструменти за възстановяване на колички, галерии с изображения на продукти и т.н..
 7. Shopify App Store

 8. Свържете домейн и отидете на живо. Shopify ви позволява да свържете вашия домейн, както и да регистрирате този в платформата. Сега трябва само да публикувате всички страници на уебсайтове и да отидете на живо с вашия магазин.

Цялостният процес е доста лесен, като имате предвид, че имате всички необходими инструменти в зависимост от избрания план. Цената зависи от пакета и броя на продуктите, които искате да продадете. Той варира между $ 29 / месец за малък магазин и $ 299 за нарастващ дигитален пазар.

Опитайте Shopify безплатно

Как да създадете сайт за онлайн пазаруване с помощта на WooCommerce

WooCommerce

Когато казваме „WooCommerce“, имаме предвид приставката за електронна търговия, която ще се използва с WordPress. Когато казваме „WordPress“, имаме предвид an CMS с отворен код използва се заедно с Bluehost (най-добрият WP оптимизиран хостинг доставчик).

Самият плъгин е добро решение за всеки магазин. Предлага се в безплатна базова версия за прости проекти. Отглеждане на уебсайтове може да се възползва от платени разширения и допълнителни функции, предназначени да се използват заедно с приставката.

За да изградите пълномощен онлайн магазин с WooCommerce, ще трябва да направите следното:

 1. Регистрирайте домейн и намерете хостинг доставчик. Помислете за проблема, решен благодарение на Bluehost. Плановете му, оптимизирани за WP, включват интеграция на WordPress, достъп до шаблони и джунджурии, актуализации на системни и приставки, 1-годишен безплатен домейн и др..
 2. Табло Bluehost

 3. Изберете WP Тема. WordPress може да се похвали с хиляди теми за електронна търговия. Повечето от тях са удобни за мобилни устройства. Използвайте режима на визуализация, за да проверите как изглежда. Потребителите могат да се възползват от безплатни шаблони или да закупят първокласни оформления в зависимост от изискванията за дизайн.
 4. Теми за електронна търговия в WordPress

 5. Инсталирайте WooCommerce. Сега трябва да инсталирате и активирате приставката. Отидете на настройките на плъгините, за да прецизирате бъдещия си магазин. За да завършите етапа, просто следвайте 5-те прости стъпки и посочете жизненоважна информация, за да работите с плъгин за настройка.
 6. WooCommerce редактор на продукти

 7. Добавете продукти и редактирайте съдържание. Сега можете да добавяте нови продукти, да задавате описания и заглавия, да работите със SEO страница на продукта и т.н..

Ключовият недостатък тук е, че потребителите ще трябва да вършат по-голямата част от работата ръчно. От друга страна, солидното ниво на технически умения ще бъде полезно в препратките към оптимизацията на уебсайтове. Освен това потребителите могат да интегрират хиляди услуги на трети страни, формиращи шлюзове за плащане към методи за доставка.

В същото време използването на този метод е по-евтино, въпреки че някои разширения могат да ви струват стотици долари, както и премиум WordPress теми.

Изпробвайте WooCommerce сега

Долния ред

Изборът между Shopify и WooCommerce зависи от размера на дигиталния магазин, броя на продуктите, които искате да продавате, и допълнителните функции, които търсите.

Shopify е цялостно решение за електронна търговия с всичко необходимо в нейните планове. Въпреки че процесът на редактиране не е толкова лесен, колкото някои могат да очакват, системата ви позволява да изградите напълно функционален уебсайт за онлайн пазаруване за часове без допълнителни разходи или манипулации.

WooCommerce е по-скоро като приставка, а не като автоматизирано решение за електронна търговия. Това означава, че ще ви трябват други средства, за да оживите проекта си. Допълнителни технически умения също могат да бъдат полезни. Въпреки това нещата стават много по-лесни, когато използвате WooCommerce, сдвоена с WordPress и Bluehost. Вие трябва да решите кой път да изберете.

Създайте онлайн магазин сега

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map