Как да създадете уебсайт за безплатен форум

Как да създадете уебсайт за безплатен форум


Онлайн форумите ни улесняват да започнем дискусии, да намерим съмишленици и също така да насърчим нашия бизнес. Форумите могат да се стартират като прикачен файл към по-голям уебсайт или да съществуват самостоятелно. Ако искате да създадете уебсайт на форум, ето три начина за изпълнение на тази задача.

Мнозина смятат, че форумите умират заради социалните мрежи. Всъщност в миналото форумите и таблата за съобщения са били нашата социална медия. Но днес с всички наши акаунти във Facebook, Twitter и Instagram просто забравяме за дискусиите във форума. И все пак те все още имат голяма стойност.

Вярвате или не, но форумите все още са едно от най-популярните места за задаване и отговор на въпроси относно марки и продукти. Бизнесът ги използва като поръчани и по-целенасочени, добре организирани социални медии, над които имат пълен контрол. Не е ли страхотно?

5 начина за изграждане на уебсайт на форума

Създаването или добавянето на форум към съществуващия уебсайт има няколко предимства наведнъж. Вие не само организирате онлайн общността и насърчавате активното участие на потребителите, но и увеличавате популярността на уебсайта си и увеличавате потребителската база в дългосрочен план. Нещо повече, форумите предоставят допълнителна информация за вашия проект и всички свързани нюанси, от които повечето потребители се интересуват.

Процесът на създаване на форум не е толкова сложен, но включва няколко задължителни стъпки. Сложността на процедурата също зависи от вида и размера на форума, който ще стартирате, както и от избрания за тази цел инструмент за уеб изграждане.

Има няколко услуги, които можете да използвате за стартиране и управление на форум. Създателите на уебсайтове са най-натоварените с функции и мощни системи, които дават възможност за стартиране на този вид проект, но можете също да дадете предпочитания на платформите с отворен код. Много от тях са специално изградени, като се има предвид създаването на форум и по този начин работят чудесно за всяка цел.

WixWix – е един от най-популярните съвременни създатели на уебсайтове на DIY, който позволява създаването на форум чрез интегриране на специално приложение за форум. Системата се предлага с множество инструменти за изграждане на уеб и опции за персонализиране, за да придадете на вашия проект висок клас изглед. Wix

WordPressWordPress – е световно популярната система за управление на съдържанието, която дава възможност за изграждане на уебсайт на форума чрез интеграция на плъгини bbPress. Това е специализиран софтуерен форум, разработен от експерти на WordPress с удобство за потребителя. WordPress

uCozuCoz – е един от най-натоварените за създаване на облаци уебсайтове, който ви позволява да създавате функционален и лесен за използване форум чрез свързване и активиране на съответния форумен модул. Създателят на уебсайтове позволява бързо и лесно персонализиране на форума и по-нататъшно управление. uCoz

Facebook групаFacebook група – е група от мислители, създадени в социалната мрежа Facebook, които споделят същите идеи и желаят да се свържат с други потребители, които имат същите интереси и цели. Групите са достъпни за всички потребители, които имат акаунти във Facebook и желаят да се присъединят към дискусиите в общността. Facebook група

PHPBBPHPBB – е безплатен софтуер за изграждане на форум с отворен код, който може да се използва за обединяване на група хора, които споделят едни и същи цели и интереси. Софтуерът предлага обширна база данни с разширения, които дават възможност за стартиране и персонализиране на всеки тип форум, от който се нуждаете. uCoz

Каквото и решение за създаване на форум да отидете, все пак ще трябва да научите основите на неговото приложение. Всяка система идва със своите плюсове и минуси, което изисква преднамерен подход към процеса на подбор. Нека сега да разгледаме характеристиките на всяка платформа, за да улесним избора ви.

1: Wix – най-добрият създател на форум

Основен форум на Wix

Дори ако наскоро сте започнали да работите в нишата на уеб сградата, със сигурност сте чували за това Wix. Това е създател на уебсайт, който има универсален характер и признание. Основана е през 2006 г. и има над 125 милиона регистрирани потребители по целия свят. Услугата позволява стартиране на уебсайтове от различни видове. Форумите не са изключение.

Услугата спечели популярност сред опитните уеб дизайнери и начинаещите благодарение на своята лекота на използване, потапящ опит в уеб изграждането, който гарантира, удобството, достъпността, гъвкавостта и разнообразието от инструменти за персонализиране на дизайна, които предлага. Вече са създадени няколко милиона уебсайтове с тази услуга и много други все още са в процес на разработка.

Предимства на Wix

 • WYSIWYG редактор. Поради тази опция за редактиране, потребителското изживяване няма голямо значение, когато става въпрос за създаването на форум.
 • Wix форум. Тази безплатна джаджа се предлага на пазара на приложения за Wix, позволява създаването на онлайн общност около уебсайт и предоставя богат набор от функции (лесно използване, бърза инсталация, опция за коментиране, абонамент за други потребители, добавяне на публикации, редактиране и планиране, интегриране на снимки и видео, опция за премахване след публикуване и т.н..).
 • WIX ADI. Изкуственият дизайн дизайн е удобен инструмент, който опростява процеса на изграждане на форум чрез автоматично генериране на готов уебсайт въз основа на предоставената информация.
 • Шаблони за ниши. Wix предлага набор от качествени ниши специфични шаблони, оптимизирани за мобилни устройства, които ще бъдат перфектно съответствие за вашия форум.
 • App Market. Това е мястото, където можете да намерите множество джаджи, които да бъдат допълнително интегрирани във вашия форум (ChatRoom, коментари, LiveChat, интелигентен чат, Builder на формуляри, ShoutOut Mailout и т.н..).

Wix е богат на функции, които ще ви помогнат да завършите целия процес на създаване на форум с лекота и удобство.

Вижте пълния списък с функции в моето задълбочено Wix преглед.

Как да създадете форум с Wix

През 2017 г., след 10 години, откакто стартира, Wix даде възможност за актуализация на изграждането на форум. Чудех се защо не е имало такава опция преди. Но сега този конструктор на уебсайтове се счита за универсален.

Ето кратко ръководство за това как да създадете безплатен форум с Wix:

 • Етап 1: Регистрирайте се с Wix и създайте уебсайт.
 • Как да създадете уебсайт за безплатен форум

 • Стъпка 2: Изберете Forum App от Wix App Market. Можете да го намерите в раздел „Социални приложения“ (безплатно е).
 • Основен изглед на Wix Forum

 • Стъпка 3: Сега получихте шаблон за форум по подразбиране. Както виждате, Wix форумът се различава от стандартния изглед на форума. Със структурата на блоковата категория и снимките на логото, тя изглежда поне модерна и привлекателна.
 • Стъпка 4: Настройте вашия форум. Wix има много настройки на форума, но те са компактно опаковани в 6 опции на менюто.
 • Настройки на Wix Forum

 • Стъпка 5: Изберете изглед на публикации във форума. Можете да избирате между изглед „Карти“ или „Класически“.
 • Wix форум

 • Стъпка 6: Публикувайте уебсайта си и вашият форум е на живо.

Както виждате, процесът на създаване на форума е лесен и бърз. Няма значение какъв опит с уеб дизайн имате – урокът ще ви предостави прости и разбираеми съвети за дизайн на форума.

Ако изберете безплатен план за Wix, можете да създадете уебсайт само в поддомейн Wix (URL адресът на вашия сайт ще изглежда като user.wix [.] com / име на сайт). Плюс това вашият уебсайт ще съдържа рекламен банер. Мисля, че ще се съгласите, че такъв URL адрес и реклами изглеждат неприятни. Няма поправка, която трябва да се абонирате за един от платените планове, които започват от $ 8,50 на месец.

Всъщност форумът е удобен инструмент за справяне с всички лични или бизнес задачи, които имате. Ако сте собственик на фирма, връзката с форума ще ви помогне:

 • повишаване на репутацията на вашия уебсайт (и компания);
 • привличат вниманието на потребителите и потенциалните бизнес партньори;
 • нараства клиентска база;
 • носят печалба;
 • засилване на доверието на клиентите;
 • добавете към цялостното класиране на търсачките и т.н..

Създайте форум с Wix

2: WordPress + bbPress – Безплатна онлайн форумна платформа

Wordpress

WordPress – е съвременна пълнофункционална система за управление на съдържанието, която доби популярност в световен мащаб благодарение на широките си възможности за интеграция и професионалния подход за персонализиране на дизайна. В момента платформата предоставя милиони уебсайтове по целия свят и с право заслужава да бъде считана за лидер в нишите. За да се възползвате максимално от използването на WordPress, се очаква да притежавате умения за кодиране и също така ви трябва време за овладяване на услугата.

Когато става въпрос за разработване на форум с WordPress, bbPress е най-подходящият вариант. PHPBB – е най-добрият плъгин за безплатен форум, който е създаден специално от професионалистите в уеб дизайна на WordPress, като се има предвид удобството на потребителя. Плъгинът позволява интегрирането на пълнофункционален дискусионен форум в уебсайта, работещ с WordPress. Плъгинът е фокусиран върху гъвкавост, простота, бързина, качество и дълбока интеграция на WordPress. Това в крайна сметка задейства достоен резултат, на който разчитате.

Федерация Волейбол

Предимства на WordPress + bbPress

 • Безплатно ползване. Както WordPress, така и bbPress са лесни за използване за всички. CMS не изисква никакви такси за изтегляне, инсталиране и проучване. Същото е и за приставката.
 • Проста настройка. Не е нужно да сте кодиращ професионалист, за да свържете и настроите приставката. Процесът е прост, бърз и интуитивен. Така е и по-нататъшното модериране на плъгините. Ако имате нещо, което не разбирате или имате някакви съмнения относно използването на приставката (или CMS), поддръжката на общността на потребителите винаги е под ръка.
 • Пълна интеграция. Плъгинът е напълно интегриран в CMS и ще получите директен достъп до централния акаунт, както и до обединената административна област, за да можете да коригирате необходимите настройки. Като цяло, bbPress плъгин предполага инсталиране с едно щракване, което е бързо и просто. Системата също предлага подробни инструкции стъпка по стъпка, за да ви преведе през целия процес с лекота.

Като цяло, WordPress изобилства от функции за персонализиране на дизайна и интеграция, които ви помагат да стартирате и успешно управлявате всички видове форуми, независимо от техния размер, ниша и сложност.

Как да създадете форум с WordPress

Ако имате право да започнете форум с WordPress, имайте предвид следните указания, които да ви помогнат да започнете с лекота:

 • Етап 1: Вземете уеб хостинг. Едно от най-разумните решения е Bluehost тъй като това е топ хостът, който официално се препоръчва от WordPress. Bluehost предлага проста инсталация с едно щракване, достъпни цени, бърза скорост на зареждане на страницата, гъвкавост, сигурност, интуитивен контролен панел, наличие на добавки, защита срещу спам и много други предимства.
 • Стъпка 2: Инсталирайте WordPress. Това е лесно, бързо и безпроблемно. Bluehost се предлага с насоки, които помагат да се улесни процеса на инсталиране на CMS.
 • Стъпка 3: Създайте уебсайт с CMS и персонализирайте неговия дизайн въз основа на вашите нишови изисквания.
 • Стъпка 4: Изтеглете плъгин bbPress и го интегрирайте в уебсайта си, за да стартирате форума.
 • Стъпка 5: Персонализирайте и настройте форума. Изберете необходимия дизайн, създайте категории, подкатегории, клонове и теми.
 • Стъпка 6: Коригирайте SEO настройките, за да направите вашия форум достъпен в мрежата. Това може да стане и чрез свързване на SEO плъгини. В интернет има много от тях и просто трябва да изберете тези, които работят най-добре за вашия проект.
 • Стъпка 7: Публикувайте уебсайта, за да направите форума си жив и да се насладите на резултата.

Изграждането на форум с WordPress изобщо не е трудно, ако знаете как да подходите към процеса с максимална ефикасност. Това, което трябва да сте наясно, е малко кодиране на знания, както и основните действия, необходими за завършване на задачата с малко или никаква караница. Имайте предвид стъпките, изброени по-долу, за да не пренебрегвате основните етапи за създаване на форум.

Създайте форум с WordPress

3: uCoz – Създател на уебсайтове за форум и общност

uCoz

Създаването на сложен форум вече не е трудна задача. Има много софтуерни програми, направени сами, които ви позволяват да създадете приличен форум за една нощ. Едно от тях е създателят на уебсайтове uCoz. uCoz е насочен както към крайния потребител, така и към професионалистите, тъй като предлага както самостоятелни решения, така и модерни решения за редактиране.

Независимо дали сте опитен уеб разработчик с дългогодишен опит в ниша или начинаещ, който е готов да започне личен или бизнес форум, uCoz ще ви помогне да успеете с това.

Предимства на uCoz

 • Форум модул. Модулът е безплатен и лесен за свързване към съществуващия уебсайт. Тя ви позволява да създавате форуми с произволен брой секции въз основа на необходимата функционалност. Всеки форум, който създавате, идва с набор от свойства като състояние (активен или затворен), правила, икони, настройки за парола, опции за управление на потребителите и др. Тук можете да добавяте и редактирате публикации, да създавате бутони и икони, да добавяте произволен брой записи на RSS емисии и нишки на страница, да качвате няколко файла наведнъж и т.н..
 • Разширено ниво на сигурност. Системата осигурява зашеметяваща защита на своите сървъри от DDoS атаки, което повишава нивото на безопасност на вашия форум.
 • SSL сертификатна връзка. Можете да свържете SSL сертификат към името на вашия домейн, за да подобрите безопасността на уебсайта си.
 • Възможност за свързване на форум със съществуващ уебсайт. Системата позволява стартиране на отделен уебсайт на форума чрез използване на поддомена на форума (като forum.site.com) независимо от създателя на уебсайт или CMS, с който е създаден уебсайт. Това е много удобно, ако имате нужда от форум и не желаете да променяте платформата, на която е стартиран.

Въпреки че uCoz не е специализиран създател на уебсайтове на форуми, той предлага много мощен форумен модул. Може да се използва отделно и заедно с други модули (Блог, фото албуми, онлайн игри, уеб анкети, книга за гости, често задавани въпроси и други). Добрата новина е, че можете да го използвате безплатно, докато имате нужда. Можете дори да добавите собствено име на домейн, без да е необходимо да надграждате акаунта си. Така че, това е абсолютно безрисково. По-долу е кратко ръководство стъпка по стъпка как да създадете форум с помощта на uCoz:

Прочетете моята пълна uCoz Преглед за повече информация.

Как да създадете безплатен форум с uCoz

Настройването на форум с uCoz е много лесно, но все пак обичаме да правим добра подробна стъпка по стъпка разглеждане:

 1. Регистрирайте се и потвърдете регистрацията си. Регистрацията е безплатна и не изисква въвеждане на информация за плащане.
 2. Изберете име на домейн. Тук трябва да отбележа, че с uCoz имате три възможности: 1) използвайте поддомейн (HTTPS: [.] //sitename.ucoz COM /); 2) прикачете предварително закупен домейн; тази опция е достъпна и за безплатни потребители; 3) закупете нов домейн чрез https: //domains.ucoz [.] Com /.
 3. Създайте uCoz форум

 4. Изберете шаблон. Отново ще имате три възможности. Първо, можете да отидете със стандартен шаблон. Второ, можете да създадете свой собствен дизайн. Трето, можете да изберете платен от официалния магазин. Бих препоръчал да започнете с един от безплатните, стандартни шаблони. Можете да го превключвате по всяко време. Всички най-нови безплатни шаблони са отзивчиви и са маркирани като Google, удобни за мобилни устройства, за резултатите от търсенето с мобилни устройства.
 5. Списък на дизайните uCoz

 6. Активиране на форумен модул. Има 22 модула, включително мини чат, анкети, издател, блог, новини на сайта, тестове, рекламна дъска, форум и други. Ако трябва да създадете форум, очевидно е, че вашият основен модул ще бъде Форум. Въпреки това, нищо не ви спира да активирате допълнителни модули, за да разширите функционалността на вашия сайт. По този начин можете да добавите блог, анкета, рекламна дъска и дори Eshop към вашия форум, ако желаете. Модулите могат да се включват и изключват по всяко време.
 7. Избор на модул на форума

 8. Персонализирайте вашия форум, публикувайте съдържание и отидете на живо. Сега е време да персонализирате вашия форум, по-специално можете:
  • изберете икони за вашия форум;
  • задайте брой теми / публикации на страница;
  • задайте максимална дължина на съобщението;
  • задайте максимален размер на качения файл и повече.

След като приключите с коригирането на функционалността, можете да прецизирате външния вид на сайта си. За да редактирате правилно шаблоните, трябва да имате основни познания за CSS и HTML.

uCoz Преглед на форум

Модулът Forum е тясно свързан с модула Потребители, който се инсталира автоматично за всеки уебсайт. Нагласете настройките му, за да контролирате кой може да оставя записи, умерени съобщения, качване на файлове, създаване на анкети, премахване на теми и т.н..

След като публикувате уебсайта, можете да продължите да го използвате безплатно. Обърнете внимание на факта, че всички безплатни акаунти трябва да показват реклами. За да се отървете от рекламата, надстройте вашия уебсайт. Уебсайтовете на uCoz без реклами започват от $ 5,99 / месец.

Изграждането на форум с uCoz е по-сложно от пускането му с Wix. Платформата изисква определена степен на кодиране, но това не означава, че новодошлите не могат да я овладеят, ако е необходимо.

Ако направите всичко правилно и инвестирате малко от усилията и времето си, създателят на уебсайт ще ви позволи да създадете пълнофункционални форуми за лична или бизнес употреба. uCoz работи добре за стартиране на нишови форуми (авто, музика, жени и т.н..), тези от игрови общности както и местни квартални или градски форуми.

Създайте форум с Ucoz

4: Facebook група – още един начин да получите форум

Facebook група

А Facebook група може да се счита за вид алтернатива на съвременните форуми. Това е общност, съставена от регистрирани членове на Facebook, които са обединени от една и съща идея или споделят едни и същи интереси и цели. Едно от безспорните предимства на всяка група във Facebook е, че всички участници вече имат своите акаунти и повечето от тях посещават редовно социалната мрежа. Това означава, че редовното актуализиране на групите ясно ще се показва в емисията, като по този начин ще се увеличи видимостта на всички новини, събития, публикации и други неща, които публикувате в групата.

Трябва също така да знаете, че потенциалът на която и да е група във Facebook е доста ограничен. И една от причините отново е необходимостта да се регистрирате в социалната мрежа, за да видите актуализациите. Това определено изисква допълнителни усилия, желание и време. Ако човек няма акаунт, няма да е възможно да се присъедини към групата, да гледате / споделяте наскоро добавените публикации, да добавяте / разглеждате коментари и т.н..

Форум или Facebook група: плюсове и минуси

Когато става въпрос за създаване на уебсайт на общността, форумът винаги е бил първото нещо, което идва на ум. С течение на времето обаче започваме да наблюдаваме нарастващата популярност на Facebook групите. Подобно на форумите, те предимно обединяват хора, които споделят едни и същи интереси и те също са съсредоточени около определена идея. Нека разгледаме плюсовете и минусите на форумите и Facebook групите.

Плюсове на форумите

 • Наличие на множество клонове и теми за по-широко и подробно отразяване на темите;
 • Лесно търсене на необходимата информация и предишни дискусии;
 • Разширени опции като частни съобщения, настройка на състоянието, форматиране на текст и други;
 • Наличие на потребителски профили с подробна информация за потребителите;
 • Подписи под всяка публикация с цел гъвкава и гладка промоция;
 • Автоматизиран достъп, без да е необходимо да се одобрява всеки член (въпреки това някои форуми все още могат да имат силно умереност);
 • Подобрена категоризация на теми и публикации;
 • Обединете потребители, които наистина се интересуват от определено съдържание.

Плюсове на Facebook групи

 • Повечето потребители имат съществуващи (не фалшиви) акаунти, което увеличава вероятността от истински интерес към участие в групата;
 • Потребителите често посещават своите акаунти и по този начин е по-вероятно да посещават група и да участват в дискусии по-често;
 • По-бързи отговори на публикациите;
 • Наличие на Facebook приложения за различни устройства;
 • Незабавни известия за групови актуализации

Сега, когато сте наясно с предимствата на форумите и Facebook групите, е крайно време да се съсредоточите върху техните недостатъци.

Минуси на форуми

 • По-голяма възможност за среща с технически проблеми;
 • Необходимостта от насърчаване на повече потребители за по-добри резултати от SEO и активно участие в дискусии по теми;
 • По-трудно е да се стартира форум и тук има много технически нюанси;
 • Необходимостта от предприемане на засилени мерки срещу спам, тъй като има много потребители, които нарочно създават фалшиви акаунти за измамни действия.

Минуси на Facebook групи

 • Сега Facebook предоставя толкова много информация, че актуализациите му могат лесно да се загубят сред другите новини на групата. Това е недостатък както за собствениците на групата, така и за нейните членове;
 • Необходимостта от регистрация и попълване на истински личен профил;
 • Строга необходимост да се спазват политиката на Facebook и условията за ползване.

И така, какво е по-добре – форум или група във Facebook? От вас зависи да решите, разбира се, че точно вие, които знаете истинските си намерения и нужди на онлайн общността, зависи от вас. И двете опции са популярни и дори можете да ги използвате наведнъж.

Форумите обаче са все още лидери в това сравнение. Те са по-удобни както за потребители, така и за собственици. Те обхващат широк спектър от теми в едно и също поле на интерес. Форумите съществуват по-дълго време от Facebook групите. Очевидно повече хора са свикнали с тях и по този начин предпочитат по-често този вариант.

5: phpBB – Софтуер за изграждане на отворен код

PHPBB

PHPBB – вероятно е най-разпространеният и популярен софтуер за изграждане на форум, който непрекъснато се развива, за да осигури най-доброто потребителско изживяване. Това е сигурната причина да го включите в списъка с най-добрите инструменти за изграждане на форум. Трябва обаче да имате предвид, че софтуерът е и най-сложният начин за създаване на форум.

Програмите с отворен код не са лесни за овладяване и използване. Те определено изискват предварителна експертиза в уеб дизайна и отнема много повече време, за да получите достоен резултат тук. За да започнете да създавате форум със софтуера с отворен код, ще трябва първо да изберете този, както и да получете име на домейн и хостинг.

Ако сте специалист по уеб дизайн или ентусиаст на кодирането, може да ви хареса идеята да използвате софтуер с отворен код като инструмент за изграждане на форум. Това обаче не е най-доброто решение, тъй като тези програми не са съвсем сигурни от гледна точка на безопасността на уебсайта. Те също изискват много време, за да се овладеят добре от новаците. Ако сте решили да стартирате форум (дори голям), използването на софтуер с отворен код няма смисъл.

Предимства на phpBB

 • популярност. Софтуерът в момента е най-разпространеното решение за изграждане на форум, което се използва, за да позволи на потребителите да се присъединят към общността на колегите мислители. Платформата изисква специфични умения и познания за уеб дизайн, за да се използва в полза.
 • Богата база данни с разширения. Системата предлага богата база данни с разширения и стилове, които са създадени специално от потребителите за по-добро изживяване на форума. Базите данни обхващат различни изображения и стилови пакети, необходими за бързо създаване и персонализиране на вашия форум.
 • цена. phpBB е абсолютно безплатен софтуер, който можете да тествате и след това да използвате безплатно. Ако има нещо, което не разбирате от платформата, има информационен форум на общността, където всички членове (както потребители, така и персонал) са готови да ви помогнат с всички видове проблеми, свързани със системата.

Как да създадете безплатен форум с phpBB

 • Етап 1: Вземете уеб хостинг. phpBB препоръчва официално използването Bluehost като един от най-доверените и професионални домакини, налични в съвременната ниша.
 • Стъпка 2: Изтеглете и инсталирайте софтуера. Ако имате достатъчно FTP знания, за да се справите самостоятелно с инсталирането на phpBB, започнете с декомпресиране на архива на phpBB в локална директория във вашата система. След това качете всички файлове от архива в уеб директорията на вашия сървър / хостинг, променете необходимите разрешения, насочете браузъра си към местоположението с файловете phpBB3, добавяйки install / app.php или просто инсталирайте / и накрая завършете процеса на инсталиране , За целта трябва да попълните цялата информация, която системата изисква. Не забравяйте да проверите как работи софтуерът след инсталирането.
 • Стъпка 3: Регистрирайте се в системата и влезте в новосъздадения си акаунт като администратор. Влезте в панела за контрол на администрацията, след което щракнете върху категорията „Форуми“, която ще видите там.
 • Стъпка 4: Въведете името на вашия нов форум в текстовото поле и след това щракнете върху бутона „Създаване на нов форум“.
 • Стъпка 5: Конфигурирайте настройките, налични в съответните полета на вашия нов форум, а именно неговото име, тип и т.н..
 • Стъпка 6: Щракнете върху бутона „Изпращане“, който ще видите в края на страницата, след като приключите с конфигурациите на настройките.
 • Стъпка 7: Променете новите разрешения на форума по отношение на вашите нужди, за да определите списъка с потребители, които ще имат достъп до него.
 • Стъпка 8: Посетете страницата с индекси, за да потвърдите създаването на нов форум.

Както се вижда от списъка на стъпките, предоставени по-горе, процесът на изграждане на форум с phpBB не е толкова прост в сравнение с други опции. Определено е необходимо време, усилия и знания, за да свикнете със системата и да започнете форум с нея

Създайте форум с phpBB

Как да създадете успешен форум

За да направите уебсайта на вашия форум успешен, първоначално трябва да разберете, че потребителите, които се присъединяват към онлайн общностите, имат многостранни интереси и цели. Това е широко разпространено погрешно схващане, че само любители на музиката или хора, които имат хобита, се присъединяват към онлайн общностите, за да намерят там своите съмишленици. Това не е вярно. Интересите се различават, както и форумите.

Какъвто и бизнес да управлявате, на вашия уебсайт винаги ще има потребители, които желаят да станат членове на форума, за да бъдат информирани за актуалните новини и актуализации. Форумът е идеалното място за намиране на отговори на много горещи въпроси и поддържане на връзка с хора с единомислие чрез комуникация с отворен канал 24/7. Това са задължителните точки, които форумът трябва да включва, за да се превърне в успех:

 • Персонализирано лого. След като стартирахте форум и се уверите, че той работи добре, задължително добавете логото на вашата компания към него. Ако планирате да използвате форум за вашите индивидуални цели, помислете за създаването на собствено лого и го включете във форума. Това ще разкрие професионализма и достоверността на вашата онлайн общност, допринасяйки за нейната репутация.
 • Допълнения. Преобладаващото количество форуми идват със стандартни функции и функции, така че най-добрият начин да придадете на вашия форум персонализиран вид е да направите допълненията. Например, като добавяте такива хакове като дневник или магазин, насърчавате потребителите да се връщат отново и отново на уебсайта, за да се насладят на тези опции.
 • Уникални стилове. Стиловете на форумите по подразбиране могат да изглеждат доста скучни за разлика от уникалните. Не пренебрегвайте възможността да създадете свой собствен форумски стил. Ако не можете, използвайте функцията за интегрирано управление на стила, за да го направите. Това може да отнеме известно време, но резултатът със сигурност ще си заслужава.
 • Необичайни оферти. Да задържите съществуващите членове, които се интересуват от посещението на вашия форум, е много по-трудно, отколкото да ги привлечете за първи път. С тази цел има смисъл да организирате конкурси и да съставяте необичайни оферти, които ще насърчат потребителите да посещават вашия форум. Такива конкурси могат да се организират например всеки месец и дори можете да награждавате победителите с окуражаващи награди. Това е един от триковете, които наистина действат.
 • правилник. Няма форуми без правила и вашите също не трябва да бъдат изключение. Това не означава, разбира се, че списъкът с правила трябва да е твърде дълъг. Вместо това той трябва да съдържа най-съществените точки, които всеки член на форума трябва да знае. Наборът от правила разкрива професионалния ви подход към бизнеса като цяло. Правилата могат да се различават по отношение на специализацията на вашия форум, така че отделете време да помислите за тях предварително.
 • Внимавайте за злокачествените членове. Стартирането на форум често е дори по-сложно от стартирането му. Това е така, защото трябва да внимавате за различни видове онлайн измами и злокачествени членове, които посещават вашия форум, за да спечелят собствените си цели. Ако не успеете да откриете такива елементи наведнъж, репутацията на вашия форум може да бъде застрашена. Така че, вземете активно участие във всички дискусии във форума, за да идентифицирате спамерите и троловете колкото по-бързо – толкова по-добре и да сте наясно със съдържанието на вашия форум.

Топ 5 неща, които ще направят вашия форум популярен

Не съществува единен набор от препоръки и съвети за успех за всички форуми. Онлайн общностите се различават една от друга, което предизвиква необходимостта от включване на многофункционални функции. Все пак можете да използвате най-разпространените инструкции, които ще ви помогнат да направите вашия форум популярен. Ето някои от тях:

 1. съдържание. Вашият форум е свързан със съдържанието, което включва. „Потребителите могат да го посетят веднъж или два пъти само заради интереса, но ако там не намерят нещо, което наистина им е необходимо, едва ли ще се върнат отново. С толкова много форуми, които са налични в днешно време, намирането на най-подходящия вече не е проблем и задачата ви номер едно е да добавите само подходящо и уникално съдържание, което ще се различава от това, публикувано от вашите конкуренти.
 2. Потребители. Успехът и популярността на повечето форуми зависят много от членовете им. Искам да кажа за тези от тях, които активно участват в дискусии във форума и добавят съдържание, което може да бъде интересно и полезно за други членове. Това е същността и основите на всяка успешна онлайн общност. Когато вашият форум все още е нов, едва ли ще има много членове наведнъж. Това е очевидно Можете да отидете тук по два начина. Можете да насърчите приятелите си да публикуват активно в него или да наемете някой, който ще го прави, докато форумът не набере популярност. Няма нищо по-ефективно от истинските хора, които редовно публикуват истински теми в дискусии във форума.
 3. Създайте видео ръководство за форум. Съвременните форуми често се предлагат с разширени функции, които могат да изглеждат твърде сложни за членовете на онлайн общността. Опции за търсене и съобщения, известия, публикуване, подписи, лична комуникация … Това е непълен списък с това, с което членовете могат да се сблъскат във вашия форум. Създаването на видео ръководство за форума е най-добрият начин да предоставите на членовете на форума информация, от която се нуждаят в момента.
 4. Участвайте в дискусии във форума. Няма нищо по-окуражаващо за членовете на форума от поддържането на връзка със собственика му. Най-добрият начин да направите това е да участвате в ежедневните дискусии на форумите самостоятелно или дори да правите онлайн разговори и конференции във форума. Ако е възможно, не пренебрегвайте възможността от време на време да организирате истински срещи с членовете на вашия форум. Нищо не може да бъде по-ефективно за потребителите от разговорите в реално време със собственика, който искрено се интересува от развитието на онлайн общността.
 5. Предлагайте на своите редовни посетители специални класации. С течение на времето ще има потребители, които ще останат ентусиазирани от вашия форум и ще станат негови редовни посетители. Те ще участват в ежедневните дискусии, като по този начин ще инициират комуникацията на форума и ще я поддържат жива. Ако във вашия форум вече има такива членове, определено има смисъл да им предложите специални класирания, които да насърчават активното участие във форума в бъдеще. Ето как можете да възнаградите тяхната отдаденост и да ги разпознаете в цялата онлайн общност.

заключение

Разработването на форума е отнемащ време, предизвикателен и доста сложен процес, който изисква специфични умения, знания и инвестиции в бюджет / усилия. Сложността на процеса на създаване на форум ще зависи от целите, които сте си поставили, целите, които искате да се възползвате, вашите умения и степен на информираност за уеб дизайн, както и специфичните нюанси на проекта. Изборът на софтуера за изграждане на форум също има голямо значение.

WixWix е създателят на уебсайтове всичко в едно, което дава възможност за стартиране на форуми чрез интегриране на приспособима джаджа за форума. Платформата предоставя богат избор от инструменти за уеб дизайн и предоставя достъп до опции за управление на форума, които ви позволяват да стартирате професионален пълнофункционален форум. За това не са необходими умения за кодиране или уеб дизайн. Wix.com

WordPressWordPress – е съвременен CMS, който придоби световна популярност благодарение на своите възможности за интеграция и мощни инструменти за персонализиране. За да стартирате форум с WordPress, ще трябва да свържете приставката bbPress. Това е форум за софтуер, който ви позволява ефективно да стартирате и управлявате всички видове онлайн общности, натоварени с функции. WordPress.org

uCozuCoz – е популярен строител на уебсайтове на сам, който предоставя изключения при изграждането на форум чрез интегриране на форумен модул. Има няколко инструмента, от които да избирате, за да персонализирате проекта и да му придадете необходимия вид. uCoz.com

Facebook групаFacebook група – е група, създадена в социалната мрежа Facebook, която обединява хора, които споделят едни и същи идеи, мисли, интереси и желаят да обсъждат темите, общуват със съмишленици и просто остават наясно с последните актуализации на нишата. Такива групи са достъпни само за онези потребители, които имат акаунти във Facebook и приемат решението да се присъединят към тях. Facebook група

PHPBBPHPBB – е най-популярният софтуер за изграждане на форум с отворен код, който е доста труден за овладяване и използване. Софтуерът е абсолютно безплатен, но е необходимо време и умения, за да стартирате и след това да управлявате форуми с него. phpBB.com

По този начин, ако сте начинаещ, тогава определено има смисъл да използвате Wix, тъй като в момента това е най-простият и най-пълнофункционален конструктор на уебсайтове, който се предлага с мощни инструменти за изграждане на форум. Системата е толкова лесна за използване за всички, че не е нужно да притежавате умения за кодиране или уеб дизайн, за да свикнете. От вас зависи да изберете необходимия план въз основа на функционалността на вашия бъдещ форум, както и на целите, които сте поставили предварително.

Вие сте напреднал потребител, който има намерение да стартира и управлява форум с натоварени функции за широката потребителска общност? Тогава използването на WordPress, uCoz или phpBB ще бъде умна идея. От вас зависи да изберете опцията, която ще работи най-добре за вашия проект. Ако обаче не планирате да създадете и след това да актуализирате повече от 1-2 теми за дискусия, създаването на група във Facebook също може да бъде хубав изход за вас и членовете на вашата онлайн общност.

Както и да е, форумите все още са част от сферата на социалните медии и трябва да се използват като начин за създаване на силни общности и обединяване на съществуващите общности. Въпреки постоянно нарастващите социални мрежи, форумите не са просто резервна гума. Изглежда всеки създател на сайт има форум. Форумите не са мъртви.

Изградете уебсайт за безплатен форум

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map