Как да наемем някого, който да изгради уебсайт

Как да наемем някого, който да изгради уебсайт


Изборът на подходящ програмист за вашия бъдещ уебсайт е труден процес. Той съдържа толкова много фактори, които трябва да се имат предвид. Ще стане ли на свободна практика или агенция? Колко ще струва проектът? Как да намерите надежден специалист? По-добре ли е да се справите със процеса на изграждане с помощта на уебсайтове?

За да отговорите на тези въпроси, е необходимо да имате ясно разбиране за бъдещите цели и основните цели на проекта.

Важно е да определите структурата, менюто и функциите на страниците, които искате да имате на вашия сайт. Независимо дали ще бъде блог, дигитален магазин или уебсайт на компанията.

Как да наемем & Колко да плати на някого, който да изгради уебсайт:

 1. Решете от кого се нуждаете
 2. Как да намерите надежден уеб програмист?
 3. Колко струва?
 4. Наемане на програмист срещу уебсайт
 5. Долната линия

След като изясните всички нужни им изпълнения, ще бъде по-лесно да изберете подходящ уеб програмист. Вижте нашето подробно ръководство за това как да изберете някой, който да изгради уебсайт.

1. Решете от кого се нуждаете

Може да се наложи да създадете уебсайт от нулата или само да направите някои промени на вече съществуващ сайт. Поради тази причина трябва да помислите внимателно кой всъщност трябва да се справите със задачата.

Уеб дизайнери срещу уеб разработчици

Повечето начинаещи не виждат разликата между дизайнерите и разработчиците. Първата често срещана грешка е да се избягва. Ще изясним разликата:

 • Дизайнер – главно човек персонализира външния вид на сайта. Той или тя се занимава със създаване на икони, бутони, изображения и други елементи за страницата. Те работят с различни графични редактори и дизайнерски програми;
 • Програмист – е човекът, който се занимава с внедряването на уебсайта. Той или тя пише кодове, рекламни скриптове, редактира файловете на сайта, както и работи с други инструменти, свързани с уеб разработката.

Докато уеб технологиите се развиват, в процеса на внедряване се включват и все повече уеб дизайнери. Уеб дизайнер всъщност съчетава функциите на разработчика и традиционния дизайнер, включващ експертни познания в HTML, CSS и някои други езици за програмиране.

Специалист на пълен работен ден срещу фрилансер

Сега, когато знаете от кого всъщност се нуждаете, за да изпълните задачата, е крайно време да решите къде да потърсите уеб програмист. Дали ще бъде на свободна практика, специалист на пълен работен ден или агенция за развитие на пълен цикъл. Изборът ще зависи изцяло от детайлите на проекта:

 • На свободна практика – изглежда, че са по-добър вариант в случай, че се нуждаете само от леки модификации. И двете страни са в състояние предварително да договорят времето и наддават. Фрилансерите могат да ви бъдат полезни и в случай, че се нуждаете от ежедневно бягане през времето;
 • Специалисти на пълен работен ден – те са добър вариант, ако постоянно трябва да се справяте с промените и подобренията на вашия уебсайт. Има смисъл, ако искате някой да се грижи за проекта постоянно. Обикновено се отнася до някои сложни уебсайтове, които изискват много ръчна работа (огромни новинарски портали, форуми и т.н..);
 • Агенции с пълен цикъл – тази опция е най-добрият залог за хора, които се нуждаят от услуги в цял цикъл от изграждането и поддържането на уебсайта до създаване на SEO-удобно съдържание, популяризиране на сайта и др. Агенциите обикновено разполагат с екип от експерти в различни области, които формират кодери и дизайнери, които копирайтърират , промоутъри и търговци.

Вашият избор ще повлияе на цената на проекта. Разработчиците и агенциите на пълен работен ден обикновено таксуват повече, ако се сравняват с фрийлансъри. Винаги е по-добре предварително да планирате обхвата на работата си, за да се придържате към бюджета.

2. Как да намерите надежден уеб програмист?

Глобалната мрежа запазва много място, за да потърси някой, който да изгради уебсайт за вас. Потребителите могат да проверят за някои водещи мрежи на свободна практика като UpWork и Fiverr или проверете списъка с местни компании и агенции. Въпреки че човек трудно би се сблъскал с проблеми при намирането на изпълнителен директор, повечето хора не успяват да определят надежден специалист от любител.

Опитни разработчици срещу любители

 • Опитни специалисти – работят по-бързо с минимални грешки. Това води до по-малко отстраняване на грешки и по-ниски разходи. От друга страна, те начисляват по-високи тарифи;
 • Аматьори – въпреки по-ниските проценти, неопитни разработчици отделят повече време за поправяне на грешки и коригиране на грешки. Работата им изисква допълнителни ревизии, което води до повече часове.

Някои трудно намират доказан професионалист. По тази причина проведохме a списък с въпроси, които ще ви помогнат да изберете опитен уеб програмист както и да спестите време и пари:

 1. Каква е цената на приобщаващия проект? Уверете се, че условията за сътрудничество са ясни без скрити такси. Трябва ясно да разберете за какво плащате и какво получавате за тези пари.
 2. Колко време ще отнеме процесът? Опитен предприемач винаги ще обмисля възможни непредвидими поводи. Те могат да доведат до забавяне. Поради тази причина точната оценка на времето е жизненоважна.
 3. Какво включва цената? Разберете дали цената вече включва както проектиране, така и разработка, така че няма нужда да наемам повече специалисти.
 4. Кой ще работи по проекта? Ако изберете агенция, по-добре е да прегледате списъка с всички специалисти, които ще работят на уебсайта. Това е, за да сте сигурни, че имат достатъчно умения да се справят с проекта.
 5. Попитайте за портфолиото. Няма значение дали наемате фрийлансър или специалист на пълен работен ден. Винаги ги молете да покажат своето портфолио. Може да намерите уебсайтове, които са близо до вашия проект. Това означава, че специалистът със сигурност ще се справи.
 6. Попитайте за типа CMS. Вие сте този, който ще продължи с по-нататъшната работа на уебсайта. Уверете се, че разбирате как работи системата. Понякога зависи от вас каква CMS да използвате. Освен това реномираните агенции предлагат специални курсове за обучение и ръководства по CMS.

Не забравяйте да проверите репутацията в интернет, като четете отзиви и отзиви от предишни клиенти.

3. Колко струва?

Крайно време е да стигнем до числа и цифри. Първото и основно нещо, което трябва да разберете е дали плащате фиксирана такса или почасова ставка. И двата вида плащания имат някои попадения и пропуски. Предлагаме ви прост начин да направите мнението си за най-подходящата структура:

 • Почасови плаща – най-добре за малки проекти, които не отнемат повече от седмица. Структурата обмисля наемане на свободна практика;
 • Фиксирана цена – добро за сложни огромни уебсайтове, които отнемат няколко месеца за разработване. Структурата обмисля наемането на агенция с пълен цикъл с всички действия, включени в цената.

ЗАБЕЛЕЖКА: имайте предвид, че разходите за изграждане на уебсайта са индивидуални. Те зависят от множество фактори като сложност, технологии за изграждане на уеб, времеви рамки и други. Наличието на ясен план на проекта ще ви позволи да оцените поне средната цена на сайта.

Фактори, които влияят върху разходите на уебсайтове

Проверете списъка с фактори, които определят крайната цена на процеса на изграждане на уебсайт:

 • Наемане на фрилансер за изграждане на уебсайт със средна сложност – около 2500 долара за един сайт. Минималната цена за професионален портфейл или обикновен онлайн магазин може да започне от 1000 долара и да се повиши до 3000 долара на седмица в зависимост от компонентите и функциите, от които се нуждаете.
 • Наемане на агенция за изграждане на уебсайт със средна сложност – до 50 000 долара. Минималната цена за уебсайта на компанията започва от 10 000 долара. Ако се нуждаете от услуги на пълен цикъл като SEO, Поддръжка & Поддръжка, подготвител да плати до 50 000 долара.

Имайки предвид тези тарифи, самият процес на изграждане на уебсайт изглежда като по-изгодно решение. Освен това, създателите на уебсайтове улесняват работата с сайтове от всякакъв тип и сложност без специални умения. Едва ли ще ви струва повече от 80 долара на година!

4. Наемане на програмист срещу уебсайт

Създателите на уебсайтове идват като по-бързо и по-изгодно решение за изграждане на сайт формират нулата. Те ни спестяват време и улесняват сами да управляваме проекта, без да включваме трети страни. Те са по-евтини и лесни за използване.

Докато наемането на уеб програмист може да отнеме до няколко месеца, за да завърши проекта, на онлайн софтуера са необходими 2-3 часа, за да се създаде и публикува готов уебсайт за употреба. Откроихме някои от най-достъпните и популярни платформи.

Wix – Най-добрият конструктор на уебсайтове за влачене и пускане

WIX - Най-добрият конструктор на уебсайтове за влачене и пускане

Wix – е гъвкав инструмент за изграждане на уебсайт за справяне с разработването на различни типове уебсайтове. Добре е за малкия бизнес и сайтовете на компанията, както и за професионални блогове и малки дигитални магазини. Потребителят дори не трябва да се занимава с кодиране или програмиране. Основните предимства включват:

 • Прост редактор – Wix предлага интуитивна функция за плъзгане и пускане за добавяне и управление на съдържанието на уебсайта;
 • Wix ADI – платформата, базирана на AI, която изгражда уебсайтове за минути. Потребителят трябва само да посочи някои функции на проекта, както и да избере бизнес нишата и да отговори на няколко допълнителни въпроса. Системата ще обработва отговори и ще предложи готово за използване оформление на сайта с вече интегрирани функции, джунджурии, блокове на уебсайтове и секции, които също могат да бъдат редактирани;
 • Подходящи за мобилни шаблони – селекция от професионални теми включва многобройни категории шаблони, които работят еднакво добре на различни мобилни устройства;
 • Wix App Market – игралната зала предоставя множество безплатни джунджурии и добавки за по-добра гъвкавост на уебсайта;
 • Функция за електронна търговия – Wix предлага набор от инструменти за електронна търговия за малък бизнес и дигитални магазини.

Тези, които не изискват сложни уебсайтове, ще се възползват от Combo план. Започва от $ 8,5 на месец. Можете обаче да спестите до 5% и да платите за две години предварително. Това ще ви струва само 8 долара на месец, включително хостинг и безплатно име на домейн. Прочетете повече за опциите, платени от Wix в това изследване.

Wix разполага със собствен набор от експерти, които се предлагат под наем. Потребителите могат да ги намерят отделно Wix Arena платформа. Това е дигитален пазар със стотици специалисти в областта на уеб дизайна и програмирането, специално за проекти, работещи с Wix. Те ще ви помогнат да персонализирате вече съществуващия сайт, както и да проектирате нов за вас от земята. Потребителите могат да прегледат профилите на експерти, включващи портфейли, броя на изпълнените проекти, ревютата на клиентите и оценките на звездите.

Опитайте Wix безплатно

Shopify – най-добрата платформа за електронна търговия, за да започнете да продавате онлайн

Shopify - най-добрата платформа за електронна търговия, за да започнете да продавате онлайн

Shopify – е доказаният лидер в нишата на развитието на дигитални магазини. Платформата позволява на начинаещите и професионалистите да създават интернет магазини от всякакъв размер от малки магазини до нарастващи световни пазари. Той има интуитивен редактор с функции на WYSIWYG в допълнение към страхотно изглеждащи отзивчиви шаблони, усъвършенствани инструменти за управление на продуктите и инвентара, инструменти за промоция и маркетинг и т.н..

 • Разширено управление на продуктите – управлявайте вашите продукти и материални запаси, образувайки едно табло. Редакторът има проста функция за добавяне на нови стоки, създаване на категории продукти, колекции и каталози, задаване на валути, интегриране на различни шлюзове за плащания и т.н..
 • Технология на 3D склада – представете вашите продукти по най-привлекателния начин. Качете изображения, които гарантират усещането за присъствие, което позволява на клиентите да наблюдават характеристиките и предимствата на артикула.
 • Маркетинг и промоция – създаване на сайтове с интегрирани маркетингови инструменти. Разширете своя пощенски списък, вградете формуляри за придобиване на потребители, стартирайте програми за лоялност, споделяйте промо кодове и купони, пускайте сезонни продажби и други.
 • Генерирани отчети – системата има вградени инструменти за анализи и отчитане за проследяване на продажбите, подчертаване на най-успешните продукти, както и основните канали за трафик. Отчетите съдържат подробна информация за рекламните кампании за наблюдение на резултатите в реално време.

Shopify предоставя различни планове за задоволяване на вашите нужди в електронната търговия. Потребителите могат да започнат да формират обикновен Facebook магазин с план Lite, започващ от 9 долара на месец, или да управляват нарастващ и мащабируем дигитален пазар с неограничени функции за продажба за 299 долара на месец. Средните планове включват базови и Shopify планове, които струват съответно $ 29 и $ 79 на месец.

Точно като Wix, Shopify е доказан лидер в своя конкретен сегмент. Платформата е избор №1 за хората, които търсят съвременни уеб инструменти за електронна търговия. Поради тази причина тя си сътрудничи както с отделни лица, така и с агенции, които ще помогнат за фина настройка на бъдещия ви магазин. Потребителите са безплатно наемане на експерти в различни области от лого и уеб дизайнери до маркетинг специалисти по имейл и SMM мениджъри, SEO специалисти, програмисти и др. Те ще модифицират вече съществуващ уебсайт на Shopify или ще създадат нов. Всичко, от което се нуждаете, е да създадете нова работа на пазара на Shopify и да изчакате експертите да се свържат директно с вас.

Опитайте Shopify безплатно

WordPress – най-добрият хостван CMS в света

WordPress - най-добрият хостван CMS в света

WordPress – е CMS №1 с милиони активни потребители. Първоначално платформата беше лансирана за създаване на уеб сайтове, блогове и сайтове за малък бизнес, базирани на съдържание. Въпреки това той се развива през годините, предлагайки нови начини за разширяване на проекта, превръщайки го в дигитален магазин. Самият инструмент може да изисква малко крива на обучение и кодиране, въпреки че редакторът на съдържанието е много интуитивен (виж Elementor преглед) и почти не се различава от типичните инструменти за влачене и пускане. Освен това, като инструмент с отворен код, WordPress запазва повече гъвкавост и свобода по отношение на уеб дизайн или персонализиране.

 • гъвкавост – WordPress осигурява достъп до изходния код на шаблона. Потребителите могат да променят кода, да добавят нови функции, да създават елементи по дизайн и т.н. Задачата ще изисква добри технически умения.
 • Приставки и шаблони – WordPress може да се похвали вероятно с приставката за избор на приспособления за добавяне на място от аналитика и формуляри за контакт към галерии, анти-спам инструменти, шорткъдове и др. ниша.
 • е-търговия – плъгини като WooCommerce направи възможно създаването на собствен онлайн магазин. Тук е необходимо малко кодиране, докато всички основни настройки са интуитивни. Получавате напълно функционален инструмент за управление на продукти, който е същият като всеки редактор за плъзгане и пускане.
 • Общност на глобалните разработчици – намирането на WP ентусиаст или експерти, които да помогнат при настройката на сайта, интеграцията на плъгините или персонализирането е парче торта, когато става дума за WordPress. Те ще ви помогнат да създадете нов сайт от нулата или да модифицирате съществуващия. Освен това потребителите ще намерят множество видео уроци, блогове, форуми и т.н..

Самият CMS е безплатен. Въпреки това, ще ви трябва име на домейн и хостинг, за да отидете на живо с вашия уебсайт. Това е мястото, където WP-оптимизираните сървърни решения ще ви бъдат полезни. Bluehost е най-добрият доставчик на хостинг за захранване на WordPress сайтове от всякакъв тип. Той предлага 1-годишен домейн, интеграция с WP, безплатни плъгини, теми и други функции във всеки план, започвайки от $ 2,95 на месец. Звучи като истинска сделка, като се имат предвид системните актуализации, архивиране и WP персонализирано табло, вече включени в цената.

Опитайте WordPress безплатно

uKit – Най-лесният уебсайт за малкия бизнес

uKit - Най-лесният уебсайт за малкия бизнес

uKit – вероятно е най-лесният създател на уебсайтове, който създава сайтове за няколко минути, без абсолютно никакви технически умения. Той се гордее с опростен интерфейс, най-ниски цени и професионален екип за поддръжка. Добре е за основни уебсайтове като професионални портфейли, блогове и сайтове с една страница. Не са необходими специални умения за изграждане на професионално изглеждащ сайт с uKit. Платформата има следните предимства:

 • Лесно използване – WYSIWYG инструментът за редактиране прави лесно и бързо добавянето на ново съдържание, премахване и промяна на блокове, прикачване на медийни файлове и др .;
 • Безплатни адаптивни шаблони – uKit има колекция от професионално изглеждащи и готови за мобилни шаблони;
 • Професионална поддръжка – специалистите по поддръжка ще ви помогнат да разрешите всеки проблем чрез Skype и имейл;
 • Инструменти за SEO и промоция – въпреки простотата на платформата, тя все още позволява на потребителите да се справят със SEO настройки като мета описания и заглавия, ключови думи за фокус и т.н..

Софтуерът предлага 4 основни плана в зависимост от изискванията на проекта. Минималният пакет съдържа само базови инструменти за изграждане на цена от $ 5. Основен план е по-усъвършенстван. Той предлага допълнителни инструменти за статии и отчети за $ 10 месечна цена. Плановете за електронна търговия и Pro са за напреднали потребители, които трябва да стартират малки магазини или по-сложни сайтове за малък бизнес. Плановете струват съответно 12 и 15 долара на месец. Двугодишен абонамент ще ви позволи да спестите няколко долара, като започнете от 2,50 долара на месец.

Опитайте uKit безплатно

Долната линия

От вас и вашия бюджет зависи дали да наемете някого, който да изгради вашия уебсайт или да изберете онлайн платформа. От друга страна, модерен софтуер се оказа по-изгодно и просто решение. Ще отделите по-малко време за създаване на сайт от нулата, както и сами да се включите в процеса. Очевидно е по-добър вариант за основни уебсайтове и малки проекти за електронна търговия. Погледнете всички предимства, които позволяват на съвременните платформи да се противопоставят на екипите за уеб разработка.

Уеб разработчициСтроители на уебсайтове
Цена:около 2000 долара за основен сайт + годишен домейн и разходи за хостинг ($ 50- $ 70)Около 100 долара годишно, включително домейн и хостинг
умения:Не се изискват технически умения (само за по-нататъшна поддръжка и управление)Не се изискват технически умения. Интуитивен редактор за плъзгане и пускане.
Дизайн:Персонализиран уебсайт дизайнБезплатни шаблони, оптимизирани за мобилни устройства за различни категории уебсайтове
гъвкавост:Допълнителна функционалност за допълнителна ценаБезплатни приложения, джаджи и интеграция на трети страни
Допълнителни разходи:Ще трябва да намерите място, където да хоствате уебсайта сиДомейн и хостинг, включени в плана
Сложност:Уебсайт с всякаква сложностПодходящ както за основни уебсайтове, така и за сайтове за малък бизнес, електронна търговия, уебсайтове на компанията и др.

Създателите на уебсайтове са по-евтини и лесни за използване. Те са по-бързи да излязат с готовия проект. Липсата на технически умения и опит обаче може да бъде спънка по пътя към изграждането на по-сложен проект. Може да се нуждаете от някои доказани експерти в областта на изграждането на уеб. Тук можете да намерите нашето ръководство за полезно.

Създайте уебсайт безплатно

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map