Как да използвате Wix Website Builder

Как да използвате Wix Website Builder


Wix – е всестранният създател на уебсайтове, който спечели световна популярност и стана лидер на нишата на съвременния уеб дизайн. Високото търсене на тази услуга се обяснява най-вече с лекотата й на използване и удобството, които не правят компромиси с функционалността и разширената гъвкавост.

Наборът от функции на системата е достатъчно гъвкав и достатъчно широк, за да отговори на нуждите на всички категории потребители – от първокласни и до професионалисти. Не е необходимо да научите линия на кодиране, за да започнете да работите със системата – толкова интуитивна е. Ако искрено имате намерение използвайте уебсайта на Wix, крайно време е да разберете как да използвате набор от функции на системата, за да извлечете максимума от нейната ефективност. Да започваме.

За кого работи Wix най-добре?

Wix е мащабируемо, гъвкаво и висококачествено решение за различни нужди от уеб дизайн. Важно е обаче да посочите онези категории потребители, които ще се възползват най-вече от използването на услугата.

Всъщност, близо до невъзможно е да се очертае определена категория потребители, които силно препоръчваме да изберат Wix за нуждите на уеб сградите. Като услуга „всичко в едно“, Wix може да предостави на всеки желания набор от функции и функционалност. Той е лесен за употреба и достатъчно прост, за да бъде избран от новобранци, които все още имат малък или никакъв опит в уеб дизайна, които желаят да стартират професионален проект самостоятелно. По същия начин, Wix се предлага с усъвършенстван набор от функции, който ще работи чудесно за опитни уеб разработчици, фрийлансъри и дори агенции за уеб дизайн, които участват в професионалното разработване на уебсайтове или създават проекти по поръчка за клиенти редовно.

Wix Editor

Богатата колекция от специфични за нишата шаблони, мощните инструменти за персонализиране на дизайна, многостранните подходи към процеса на редактиране на уебсайтове, наличието на приложения и опциите за интеграция правят Wix перфектен избор за всеки потребител, който има намерение да стартира проект, който в крайна сметка ще застане от тълпата. Уменията за уеб дизайн тук не са задължителни, но ако ги имате, със сигурност ще можете да ги използвате в полза и да се възползвате от висок краен резултат в дългосрочен план. Изводът е: Wix е чудесен за всички и наистина е такъв!

Как да използвате Wix – препоръки на експерти

За да извлечете максимума от съставителя на уебсайта и неговата функционалност, трябва да имате предвид следните препоръки:

 1. Задължително свържете името на домейна. Всички премиум планове идват с персонализирана връзка с име на домейн. Това е задължителен елемент на всеки успешен уебсайт. Можете да използвате поддомейна, докато тествате услугата, но няма да останете без уникално име на домейн, когато решите да разработите и популяризирате своя проект.
 2. Подобряване на към платени абонаменти. Когато надстроите до един от платените абонаменти, ще имате шанс да спестите големи с Wix. Създателят на уебсайтове се грижи за удобството и удовлетвореността на своите клиенти и по този начин редовно издава кодове на купони, отстъпки и специални оферти, които дават възможност за получаване на разширения план на по-ниски разходи. В някои случаи, Wix позволява да се спестят до 50% от първоначалната цена на плана. Тези отстъпки са най-често приложими при електронната търговия и неограничените планове, които се радват на най-голяма популярност.
 3. Използвайте професионална помощ. Независимо дали ви липсва време или просто смятате, че ви липсват умения за уеб дизайн, можете да се обърнете за помощ към системните уеб разработчици. Те ще разработят уеб сайт, готов до ключ.
 4. изследвам Wix Arena. Това е топ дестинацията за уеб дизайнери на свободна практика, които търсят клиенти. Общността на дизайнерите помага за споделяне на експертни познания за уеб дизайн, намиране на нови поръчки, ексклузивни оферти от създателя на уебсайта, поддръжка на премиум и други привилегии.
 5. Свържете се с поддръжката на клиенти. Дори и да не знаете как да използвате системата или имате желание да научите повече за нейните силни страни, услугата за обслужване на клиенти винаги е под ръка. Освен форума на общността, Помощен център, База знания, видеоклипове за поддръжка на видеоклипове и поддръжка по електронна поща, всеки елемент, който можете да редактирате, идва с въпросителен знак, предоставящ подсказка за неговото значение. Това значително опростява процеса на уеб дизайн.

Сфери на приложение

Освен стотици готови за мобилни устройства и напълно персонализиращи шаблони, които покриват почти всички възможни въображаеми нужди от уеб дизайн, създателят на уебсайтове се откроява и от тълпата поради своя набор от инструменти и списък с функции. Wix може да бъде най-доброто решение, в зависимост от целите и очакванията, които имате.

Планирате ли да популяризирате бизнеса си онлайн и имате нужда от уебсайт, който да достигне до целевата аудитория? Или вероятно имате стар уебсайт, създаден с WordPress или някакъв друг CMS и ви стана трудно да работите с него? Wix е чудесен инструмент за стартиране и управление на впечатляващи бизнес уеб сайтове. Неговата усъвършенствана функция Ascend, бизнес дизайн, маркетингови и промоционални инструменти (маркетинг по имейл, резервации за срещи, формуляри за абонаменти, интеграция на социални медии и т.н..), както и бизнес приспособленията го правят лидер в списъка на строителите на бизнес уебсайтове.

е-търговия

Искате ли да стартирате уеб магазин? Wix се предлага с интегрирания двигател за електронна търговия, който определено ще ви покрие. Системата изобилства от функции за електронна търговия като интегрирана количка за пазаруване, множество опции за плащане и доставка, отстъпки и промо кодове, дизайни за електронна търговия от висок клас, инструменти за проследяване на инвентара и други.

Wix електронна търговия

uch богата функционалност ще ви позволи да продавате неограниченото количество физически или цифрови продукти. Имайте предвид обаче, че Wix е добър за малки / средни онлайн магазини. Ако имате намерение да създадете хипермаркет или нещо подобно, тогава има смисъл да потърсите специализирана платформа за електронна търговия.

Blogging

В случай, че имате цел да започнете блог, Wix може да ви помогне и с това. Благодарение на интегрираната си блог платформа, създателят на уебсайт ще ви помогне да стартирате, управлявате и актуализирате качествен блог, за да привлечете вниманието на потребителите.

Блог на Wix

Това, което можете да направите тук, е да добавяте и редактирате публикации в блогове, да назначавате категории за тях, да планирате нови публикации, да избирате конкретни шаблони на блога, да правите социални маркери, да активирате функцията за коментиране и т.н. първи блог общности.

И накрая, Wix работи чудесно за всички видове лични уебсайтове. Независимо дали управлявате уебсайт за събитие, портфолио, целева страница или дори онлайн резюме, създателят на уебсайта може да предложи много. Неговата мащабируемост, широка производителност и високи характеристики правят платформата достоен избор за всеки потребител.

Wix Editor или Wix ADI: Каква опция да отида?

Wix има два редактора, всеки от които ще бъде от голяма полза за потребителите. Докато Standard Wix Editor предполага повече ръчна работа и дори някакъв фон за уеб дизайн, Wix ADI е напълно автоматизиран инструмент, който ще създаде уебсайт за вас. Нека разгледаме и двете опции и техните последствия веднага.

Стандартният Wix Editor включва завършването на обща процедура за уеб дизайн. Трябва да изберете шаблон и след това ръчно да го персонализирате, за да получите желания резултат. Wix ще ви пренасочи към контролния панел на редактора, който се предлага с множество инструменти и функции, необходими, за да придадете на вашия проект индивидуален облик. От вас зависи да изберете и приложите желаната цветова палитра, да експериментирате с оформления, шрифтове, стилове, фонове и други елементи на уебсайта. Щом приключите с дизайна на уебсайта си, продължете да го публикувате.

Wix ADI редактор

Wix ADI – (Изкуствен дизайн интелигентност) е базираният на AI инструмент, който използва предоставената информация, за да създаде уебсайт за вас в автоматизиран режим. Не е нужно да се занимавате с избора на цветове и основни елементи на уебсайта – системата ще направи това за вас. Просто предоставете данните, които услугата изисква, като същевременно отговаряте на въпросите и наблюдавате резултата. Ако желаете, можете допълнително да персонализирате готов проект и да замените наличното съдържание с вашето собствено.

По този начин Standard Wix Editor е по-предпочитано решение за онези потребители, които вече имат идея как да създават уебсайтове и желаят сами да контролират всички стъпки на този процес. Що се отнася до Wix ADI, този инструмент работи по-добре за начинаещи, които тъкмо са на път за професионален напредък и желаят да придобият умения и знания за уеб дизайн. Имайте предвид обаче, че за да използвате функцията, желателно е да имате надеждно онлайн присъствие на бизнес като социални акаунти и т.н. Тук Wix ще може да получи информация, свързана с вашия бизнес. Колкото повече, толкова по-добре.

Акценти на Wix и техните предимства

Wix е един от най-пълнофункционалните създатели на уебсайтове, които можете да намерите. Системата може да се похвали с множество предимства, които работят добре както за първокласници, така и за експерти в уеб дизайна. Един от акцентите на системата е обширен App Market, където можете да намерите много безплатни и платени джунджурии, добавки и приложения, които могат лесно да бъдат интегрирани във всеки уебсайт – от прости портфейли и до сложни богати на функции уебсайтове. Изборът на приложението зависи изключително от вашите нужди от уеб дизайн и вида на уебсайта, който планирате да стартирате, било то уебсайт за ресторант / кафе, целева страница, уебсайт за сватба, форум и какво ли още не.

Резервации в Wix

Друг акцент на услугата – Wix Corvid – е мощен инструмент, който се използва за създаване на уеб приложения, без знания за основите на кодирането. Ще бъде от голяма полза за начинаещи, които желаят да разнообразят работата на уебсайта си и да намалят цялото време на разработване на уебсайта. Просто проучете интерфейса на системата и започнете да работите върху приложението си!

Ще създадете уебсайт, който да генерира трафик или да увеличите обема на продажбите? След това трябва да се погрижите за времето за зареждане на уебсайта си и тук ще оцените предимствата, предоставени от Wix Turbo! Инструментът включва набор от технологии и функции, които са насочени към увеличаване на времето за зареждане на уебсайта Ви. Колкото по-висок е той – толкова по-малък ще бъде процентът на изоставяне и толкова по-високо ще стане нивото на удовлетвореност на потребителите.

Когато създавате уебсайт, има смисъл да се помни за това стартиране на мобилната версия от него още от самото начало. Не е тайна, че преобладаващият брой хора продължават да използват мобилните си устройства, когато сърфират в интернет. Ако нямате мобилната версия на вашия проект, трафикът ви едва ли ще нараства бързо. Потенциалните клиенти могат дори да преминат към вашите конкуренти, които имат мобилните версии на своите уебсайтове. Не искате това да се случи? След това използвайте Wix Mobile Editor, за да стартирате версията за мобилен уебсайт. Имайте предвид, че редакциите, направени в мобилен режим, няма да се показват в режим на работния плот, докато тези, направени в режим на работния плот, автоматично ще се показват на мобилни устройства. Това е функцията, която повечето потребители трябва да оценят.

Wix Шаблони: Как да изберете и да използвате най-добрия?

Създателят на уебсайтове е толкова професионален инструмент всичко в едно, че лесно може да се използва за стартиране и управление на почти всички видове проекти. Просто погледнете галерията му с шаблони, за да разберете цялата гама от висококачествени дизайни, приложими за различни ниши и специализации.

Wix шаблони на една страница

Какъвто и бизнес да се фокусирате и върху какви цели преследвате, когато избирате Wix като инструмент за уеб дизайн, със сигурност ще намерите шаблон, който да персонализирате. Дори и да не го направите, системата ще ви предложи празна тема, за да можете да създадете свой собствен уникален дизайн на уебсайт.

Wix Corvid: Най-доброто решение за изграждане на приложения

Всеки път, когато получите идея да създадете функционално приложение, което да бъде допълнително интегрирано във вашия проект, продължете напред към Corvid и го изпробвайте. Corvid е инструмент за разработване на отворени приложения без сървър, който позволява създаването на професионални приложения, използвайки вашите умения за кодиране. От вас зависи да поставите свой собствен JavaScript код в уебсайта си на основата на Wix и да работите с API на системата, за да добавите полезни взаимодействия и разширена ефективност.

Wix Corvid

Corvid също така ви позволява автоматично да добавяте Wix данни към вашия уебсайт, когато активирате функцията и дори свързвате проекта си към всякакви външни бази данни чрез използването на опцията SPI за външна база данни. Това е функцията, която в идеалния случай ще отговаря на нуждите на професионалистите, разкривайки неограничените възможности за потребителите, които знаят код.

Изкачване от Wix – Това ли е правилният бизнес инструмент за вас?

Като цялостно решение за уеб дизайн, Wix може да предложи много за съвременните предприемачи, желаещи да работят онлайн. Собствениците на бизнес уебсайтове могат да се възползват от разширените Инструмент за изкачване, която включва много съвременни бизнес инструменти, всички на едно място. Ascend by Wix предлага над 20 продукта, които работят чудесно за целите на маркетинга, промоцията на продуктите и SEO оптимизацията.

Wix Ascend

Ако решите да установите присъствие в бизнеса, със сигурност ще оцените възможността да можете да проследявате поведението на клиентите си и да разработвате ефективни начини за повишаване на нивата на ангажираност на потребителите. Ще можете също така да оптимизирате времето за комуникация с клиенти, за да го инвестирате в по-нататъшно развитие на бизнеса. С тази цел Wix Ascend предлага модерни маркетингови инструменти (фактури, работни процеси, автоматизации, ценови оферти, задачи и напомняния и т.н..) и опции за комуникация (чат на живо, формуляри, мениджър за контакти, пощенска кутия и т.н..).

Аспекти на ценообразуване

Wix е с умерена цена и има няколко опции за ценообразуване, за да отговори на нуждите на всички категории потребители. Има безплатен план, който никога не изтича, но условията и инструментите, които предлага, са достатъчни, за да откриете и изпробвате набор от функции на системата. Въпреки това, новаците може да се интересуват от тази опция, тъй като им дава възможност да създават неограничен брой уебсайтове, като по този начин практикуват и подобряват уменията си за уеб дизайн.

Говорейки за платени абонаменти, Wix има няколко плана за стандартни уебсайтове, както и за проекти за бизнес и електронна търговия. Нека първо да разгледаме абонаментите, предназначени за обикновените уебсайтове. Комбо и неограничени планове ($ 13 / месец и $ 17 / месец съответно) са чудесни за бизнес уебсайтове, портфейли, блогове и лични уебсайтове. Професионални и VIP планове ($ 22 / месец и $ 39 / месец) ще отговори на нуждите на потребителите, които търсят разширени възможности за изграждане. Те предоставят голямо разнообразие от функции, които са високо оценени на всички етапи на създаване на уебсайт.

Уебсайт за цени на Wix

Що се отнася до проектите за бизнес и електронна търговия, Wix предлага четири абонамента. Основен бизнес план ($ 23 / месец) позволява приемане на онлайн плащания. Бизнес неограничен план ($ 27 / месец) допринася за по-ефективен растеж на бизнеса. Бизнес ВИП ($ 49 / месец) предоставя пълния пакет, необходим за разширената промоция на бизнеса. Най-скъпият абонамент е Enterprise план ($ 500 / месец), която предлага цялостно решение за покриване на всички основни нужди за развитие на бизнеса и маркетинга. Какъвто и план да правите, системата предлага 14-дневно възстановяване, ако има нещо, с което не сте доволни.

Wix ценови бизнес

Трябва ли да използвам Wix?

Wix работи еднакво чудесно както за непрофесионални потребители, така и за тези, които имат дългогодишен опит в уеб дизайна. Това е достойна инвестиция за разработването на бизнес уебсайтове, портфейли, целеви страници, прости и средни онлайн магазини, блогове и други видове проекти. Системата също може да предложи много на уеб дизайнери на свободна практика, които решат да използват уеб конструктора на Wix. Платформата не само им позволява да проектират по поръчка проекти за клиенти, но и им помага да търсят нови клиенти в общността на Wix Arena.

Wix се откроява от тълпата поради зашеметяващия си набор от функции, изключителни дизайни на ниши и умерена ценова политика. Каквито и да имате намерения или цели и каквато и индустрия да специализирате, определено ще намерите шаблони и функции, които да отговарят на вашите нужди. Wix е достойна възвръщаемост на вашите парични инвестиции.

Опитайте Wix сега

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map