Ulasan & Penarafan Simbla 2017

Adakah Simbla adalah pembangun laman web yang baik? Baca ulasan Simbla penuh kami dengan profesional & kontra, aduan, penggunaan yang disyorkan, Soalan Lazim, & lebih banyak untuk mengetahui!


Ulasan Pembina Laman Web Simbla

Simbla

www.simbla.com

eCommerce serasi:Tidak
Mesra mudah alih:Ya
Cubaan percuma:Ya
Seret & turun:Ya
# templat:85
Mesra SEO:Ya
Jaminan Wang Dikembalikan:14 hari

Gambaran Keseluruhan Pantas:

Simbla adalah pembangun laman web drag-and-drop yang mudah bagi sesiapa sahaja untuk membina laman web yang indah. Ia dibina untuk perniagaan kecil dan sederhana yang menginginkan penyelesaian pembinaan laman web semua-dalam-satu yang menarik namun mudah dibuat. Dengan Simbla, anda boleh membuat laman web yang indah, mengatur pangkalan data berasaskan awan anda sendiri, dan membuat aplikasi web, antara kemampuan lain yang mengagumkan. Simbla diciptakan pada tahun 2013, jadi ini agak baru dibandingkan dengan pembangun laman web nama besar yang lain, tetapi juga membuat kemajuan yang signifikan dalam waktu yang singkat. Syarikat ini juga memberikan penekanan besar pada SEO (Search Engine Optimization), yang merupakan bidang di mana kebanyakan pembangun laman web cenderung berkinerja buruk. Simbla juga menggunakan teknologi Bootstrap 3, yang memungkinkan semua laman web menjadi responsif. Satu kelemahan yang ketara ialah pada masa ini, tidak ada ciri eCommerce yang tersedia. Simbla melabel eCommerce sebagai “tidak lama lagi” yang bermaksud ia masih sesuatu yang boleh dinantikan dan dinantikan oleh pengguna. Sebagai salah satu pembangun laman web yang lebih baru di pasaran, Simbla masih mempunyai beberapa bidang yang perlu diperbaiki, tetapi juga banyak yang ditawarkan.

Mengapa memilih Simbla:

 • Mudah digunakan, dengan fungsi drag and drop yang intuitif
 • Menawarkan keupayaan membina pangkalan data dan aplikasi web yang unik
 • Mesra SEO untuk mendapat ranking yang baik di enjin carian seperti Google
 • Semua laman web responsif sepenuhnya / mesra mudah alih
 • Panduan panduan dan proses onboarding untuk memulakan anda
 • Mesra pemula tanpa pengetahuan pengekodan diperlukan
 • Sistem blog yang hebat
 • Menggunakan Bootstrap 3

Apa kelemahannya:

 • Tiada keupayaan eCommerce yang tersedia (kemunduran besar bagi mereka yang berusaha menjual secara dalam talian)
 • Pasaran Aplikasi yang tidak lengkap dengan ciri seperti pemasaran e-mel dan analisis laman web masih tidak tersedia
 • Pelan tidak dibebankan setiap bulan (hanya setiap tahun) yang mungkin terlalu mahal untuk beberapa orang
 • Kad kredit tidak diterima. Hanya Paypal yang diterima sebagai kaedah pembayaran

Garisan bawah:

Simbla mewakili pembangun laman web yang mesra pengguna yang membolehkan pengguna membuat laman web yang kelihatan profesional dalam masa yang singkat. Ini sangat menarik bagi pemilik perniagaan kecil dan solopreneurs yang mencari kualiti tinggi dengan kos yang lebih rendah daripada mengambil pereka web profesional. Anda bukan sahaja dapat membina laman web yang indah, tetapi anda juga dapat membuat dan mengurus pangkalan data dan aplikasi web anda sendiri. Ini adalah kelebihan daya saing yang mungkin menarik bagi para profesional dalam industri pembangunan web. Sebaliknya, Simbla masih baru dibandingkan dengan pesaingnya dan mempunyai beberapa penambahbaikan yang perlu dilakukan, seperti memperkenalkan keupayaan eCommerce dan analitik laman di antara ciri lain yang diperlukan. Mereka baru-baru ini melancarkan sistem blogging, aplikasi katalog, dan menambahkan beberapa ciri baru sehingga pelanggan dapat mengharapkan penambahan dan penambahbaikan lain tidak lama lagi. Simbla mungkin merupakan pilihan yang baik bagi mereka yang ingin mencuba sesuatu yang baru serta menguruskan pangkalan data mereka sendiri.

Kupon tawaran istimewa Simbla

Mari Mula Membina!

Simbla membolehkan anda mendaftar secara percuma sehingga anda dapat mula membina laman web anda sendiri dengan pantas.

Ulasan pakar pembina laman web Simbla

Ulasan Pengguna Pembina Laman Web Simbla

Maaf, buat masa ini tidak ada ulasan pelanggan Simbla.

[wppr_reviews host_url = “/ simbla”]

Pendapat Pakar – Kajian mendalam kami mengenai Simbla

Simbla ditubuhkan pada tahun 2013 oleh Ilan Zrien dan Shlomi Stein Zrien di Tel Aviv, Israel. Mereka membuat platform setelah berusaha membuat laman web untuk perniagaan mereka sendiri. Mereka menyedari bahawa ada jurang di pasaran untuk alat membina laman web yang sederhana tetapi sangat baik, jadi mereka bekerjasama dan membuat Simbla. Pengguna juga dapat menggunakan Simbla untuk membuat dan mengurus pangkalan data dan aplikasi web mereka sendiri. Ini adalah keupayaan unik yang membezakan platform ini daripada pesaing lain. Misi utama mereka adalah untuk menjadikannya mudah diakses dan mudah bagi sesiapa sahaja, tanpa pengetahuan tentang pengekodan, untuk membuat laman web yang menakjubkan dalam 20 minit atau kurang. Mereka juga menggunakan Bootstrap 3, kerangka depan yang canggih, yang membolehkan semua laman web secara automatik responsif / mesra mudah alih. Simbla belum memperkenalkan aplikasi eCommerce dan beberapa ciri lain di App Market mereka tetapi mereka baru-baru ini melancarkan aplikasi Blog dan Katalog mereka yang cukup mengagumkan. Lebih banyak penambahan dijangka dalam masa terdekat.

Rancangan & Ciri – Mana Yang Sesuai Untuk Saya?

Simbla menawarkan pelan percuma dan empat rancangan premium – iaitu Starter, Basic, Advanced, dan Pro. Pelan percuma tentu saja berjenama Simbla tetapi tidak seperti beberapa pembangun laman web lain, rancangan percuma Simbla bukanlah percubaan masa terhad. Ia percuma seumur hidup dan pengguna juga boleh mendapatkan percubaan 60 hari mengenai ciri premium. Pelan premium paling murah ialah Starter dan harganya $ 72 / tahun manakala pelan yang paling mahal adalah Pro pada $ 576 / tahun. Walaupun halaman harga Simbla akan memetik rancangan dengan kadar sebulan, semua rancangan akan ditagih setiap tahun. Pelan ini mungkin agak mahal tetapi Simbla cenderung memberikan potongan harga yang tinggi sehingga diskaun sehingga 75%. Pelan percuma ini menawarkan pengguna storan dan lebar jalur 300MB, Domain Simbla, dan percubaan 60 hari pada kebanyakan ciri premium, tidak termasuk SSL (beta).

Pelan Premium:
Langganan Tahunan:
Langganan bulanan:
Bandingkan:
Percuma$ 0 / thnN / A
Pemula$ 72 / thnN / A
Asas$ 144 / thnN / A
Mahir$ 288 / thnN / A
Pro$ 576 / thnN / A

Pemula: Pelan ini akan memberi anda storan dan lebar jalur 1GB, keupayaan untuk menyambungkan domain anda sendiri dan 1,000 rekod pangkalan data dan permintaan pangkalan data. Ciri lain yang disertakan dengan setiap rancangan premium termasuk: aplikasi disesuaikan, aplikasi blog, aplikasi berita, aplikasi katalog produk dan SSL (beta). Pelan ini sesuai untuk mereka yang ingin mengakses ciri canggih tetapi tidak memerlukan banyak storan atau lebar jalur.

Asas: Pelan Asas mempunyai semua yang dimiliki oleh rancangan Starter dan banyak lagi. Storan dan lebar jalur telah meningkat kepada 3GB. Anda juga akan mempunyai 5,000 rekod pangkalan data dan 10,00 permintaan pangkalan data. Bagi pelanggan baru, inilah rancangan yang disarankan oleh Simbla.

Lanjutan: Penambahbaikan utama dalam rancangan ini adalah dalam bidang penyimpanan, lebar jalur, permintaan pangkalan data dan rekod pangkalan data. Pelan ini dilengkapi dengan storan dan lebar jalur 10GB, 20,000 rekod dan 40,000 permintaan. Pelan Lanjutan sesuai untuk laman web atau profesional yang lebih besar yang bermaksud menggunakan pangkalan data mereka untuk menyimpan banyak maklumat.

Pro: Ini adalah rancangan Simbla yang paling mahal dan dilengkapi dengan penyimpanan dan lebar jalur 20GB, 50,000 rekod pangkalan data dan 100,000 permintaan pangkalan data. Rancangan ini dapat diperbaiki dengan menjadikan penyimpanan dan lebar jalur tidak terhad seperti yang dilakukan oleh banyak pembangun laman web lain. Kecuali anda memerlukan pangkalan data yang lebih besar, rancangan ini mungkin tidak membenarkan harga yang lebih tinggi.

Pengurusan Akaun – Alat, Ciri, & Penyunting

Simbla menawarkan tiga produk utama untuk penggunanya – pembangun laman web, pembangun aplikasi, dan pembangun pangkalan data. Apabila anda masuk ke akaun Simbla anda, anda akan melihat bahagian laman web Dashboard anda. Ketiga-tiga pembangun dikategorikan dan kelihatan di sebelah kiri papan pemuka anda sehingga anda mudah bertukar di antara mereka.

Tangkapan skrin Papan Pemuka Simbla

Pembina Laman Web

Semasa pertama kali membuat akaun, pop up akan menanyakan apakah anda ingin memilih templat untuk laman web anda atau jika anda ingin menggunakan wizard laman web.

Memulakan laman web anda dengan Simbla Startup Wizard

Wizard laman web boleh membantu sekiranya anda baru menggunakan Simbla. Ia menyediakan lawatan mini laman web untuk menunjukkan kepada anda di mana semuanya berada. Sekiranya anda cukup mahir memikirkan sesuatu dan hanya mahu mula membina dengan segera, maka kami cadangkan memilih templat. Pembina laman web sangat mesra pengguna dan mudah difahami.

Tangkapan skrin pembangun laman web Simbla

Ia adalah antara muka seret dan lepas. Semuanya intuitif dan anda boleh mengubah latar belakang, teks, dan susun atur laman web anda dengan mudah, tanpa mengira templat yang anda pilih.

Pada catatan templat, Simbla menawarkan banyak pilihan templat percuma. Terdapat sekitar 85 templat secara keseluruhan. Sebilangan besar daripadanya adalah percuma tetapi beberapa hanya dapat diakses setelah anda menaik taraf ke rancangan premium.

Beberapa templat laman web Simbla yang boleh anda pilih

Pembangun Aplikasi

Bahagian Aplikasi pada papan pemuka adalah tempat anda boleh pergi untuk menambahkan aplikasi yang tersedia ke laman web anda dan anda juga boleh membina aplikasi anda sendiri. Simbla pada masa ini mempunyai Aplikasi Blog, Berita, dan Katalog tetapi mereka juga mempunyai eCommerce, Analisis Laman, penjanaan Lead dan aplikasi menarik lain yang akan datang.

Aplikasi Simbla yang boleh anda tambahkan

Pembina Pangkalan Data

Produk lain yang ditawarkan Simbla, yang membezakannya adalah pembangun pangkalan data mereka. Membuat pangkalan data anda semudah membuat laman web anda sendiri dan ia termasuk dalam kos langganan tahunan.

Menambah pangkalan data di Simbla

Pangkalan data berasaskan awan dan tidak memerlukan pengetahuan pengekodan untuk memasangnya. Anda boleh menggunakannya untuk membuat aplikasi web untuk laman web anda dan menghubungkan kandungan lain dengan mudah ke laman web anda. Membuat pangkalan data anda sendiri semudah mengklik “Pangkalan Data” dari menu bar sisi dan kemudian memilih “Buat Pangkalan Data”. Dari sana anda boleh menguruskan: Pengguna, Peranan, dan Jadual. “Pengguna” akan memungkinkan untuk membuat dan mengurus izin dan fungsi setiap pengguna. “Peranan” akan membolehkan anda menetapkan izin khusus untuk kumpulan tertentu seperti pentadbir, pengguna, dan editor laman web. “Tables” adalah tempat anda dapat membuat, mengedit, dan menghapus jadual dan menetapkan izin dan peranan untuk semuanya secara berasingan. Pangkalan data anda boleh dibuat dari papan pemuka pangkalan data anda atau dari dalam editor laman web dan di sinilah semua aplikasi web yang dibuat menggunakan Javascript atau jadual akan dijumpai.

Soalan Lazim Mengenai Simbla

Berikut adalah beberapa soalan yang sering anda tanyakan mengenai Simbla:

Kaedah pembayaran apa yang diterima?

Simbla hanya membenarkan pelanggan membayar melalui PayPal yang agak malang kerana banyak orang lebih suka menggunakan kad kredit mereka atau hanya, tidak mempunyai akaun PayPal.

Adakah laman web Simbla mesra mudah alih?

Ya, jika anda memilih pilihan itu. Secara lalai, laman web Simbla akan muncul di peranti mudah alih dengan cara yang sama seperti yang muncul di desktop, tetapi ada pilihan di Editor WIX untuk menjadikan laman web anda mudah alih dan mengedit susun atur laman web mudah alih anda.

Adakah Simbla sesuai untuk blog?

Ya. Simbla baru-baru ini melancarkan aplikasi web blog mereka yang boleh anda tambahkan ke laman web anda. Penubuhan blog ini cukup intuitif dan mesra pengguna. Kerana Simbla, telah memberikan penekanan yang kuat pada SEO, anda akan melihat bahawa di bahagian belakang setiap halaman ada bagian yang didedikasikan untuk kata kunci dan SEO. Ini sangat terpuji, terutamanya bagi pembangun laman web drap-and-drop.

Kekurangan yang dijelaskan – Perkara yang dapat diperbaiki oleh Simbla

Simbla adalah platform yang cukup mengagumkan tetapi mereka masih mempunyai beberapa bidang penambahbaikan yang perlu anda pertimbangkan sebelum mendaftar.

Tanpa Langganan Bulanan: Kelemahan lain yang merupakan penyelesaian mudah yang akan membuat perbezaan besar adalah pada masa ini, Simbla hanya membenarkan pengguna membayar setiap tahun. Memandangkan rancangan tertinggi berharga $ 576 setiap tahun, kos tahunan mungkin terlalu mahal bagi sesetengah orang untuk membayar di muka. Sebilangan besar pembangun laman web lain menawarkan langganan bulanan, jadi agak pelik bagi Simbla untuk tidak mengikutinya. Masalah lain dengan kos langganan adalah bahawa di halaman Harga, kos setiap rancangan diiklankan sebagai jumlah bulanan. Anda mungkin terlepas teks kecil yang bertuliskan “ditagih setiap tahun” dan mendaftar berdasarkan angka bulanan, jadi perhatikan perkara ini.

Pasaran Aplikasi Tidak Lengkap: App Market kini mempunyai aplikasi Blog, Berita, dan Katalog Produk. Beberapa aplikasi penting lain seperti eCommerce, Analisis Laman, dan Pemasaran E-mel akan dilabelkan tidak lama lagi. Ini adalah ciri penting yang harus anda lakukan tanpa seketika sehingga dilancarkan sehingga penting juga untuk mempertimbangkannya.

Ciri-ciri Tambahan yang Perlu Disebut

Simbla dianggap sebagai pelopor dalam sistem pembinaan laman web generasi seterusnya. Mereka pasti mempunyai beberapa ciri hebat yang patut diketengahkan dan yang akan dinikmati oleh pelanggan.

Laman web yang responsif secara automatik: Di era ini di mana mudah alih adalah segalanya, sangat penting semua laman web anda responsif dan kelihatan hebat di desktop, tablet dan peranti mudah alih. Tidak ada yang boleh dilupakan. Kerana Simbla menggunakan Bootstrap 3 di bahagian belakang, semua yang ada di laman web anda akan menyesuaikan diri dengan sempurna dengan peranti yang dilihat, menjadikan pengalaman itu sangat baik untuk semua orang.

Pembangun pangkalan data dan aplikasi web: Ini adalah dua ciri yang benar-benar membezakan Simbla daripada pesaingnya. Anda akan dapat membuat dan mengurus pangkalan data berasaskan awan anda sendiri tanpa pengetahuan pengekodan diperlukan. Anda juga dapat membuat aplikasi web anda sendiri untuk menyesuaikan laman web anda. Ini adalah ciri yang sangat dihargai oleh pereka web dan pembangun laman web yang maju.

SEO (Pengoptimuman Enjin Carian): Simbla memberi penekanan pada SEO yang hebat yang merupakan bidang penting yang sering diabaikan oleh pembangun laman web lain. Semua laman web Simbla adalah berdasarkan HTML5 yang bermaksud bahawa kandungan tersebut ditunjukkan sebagai teks yang akan dikenali oleh mesin pencari. Simbla juga menawarkan alat SEO canggih seperti peta laman, 301 rujukan, metadata (keterangan, tajuk dan kata kunci), URL mesra dan, integrasi Google Analytics.

Kesimpulan – Untuk Membina atau Tidak Membina?

Setelah mencapai kesimpulan tinjauan Simbla kami, penting untuk diingat bahawa setiap pembangun laman web mempunyai kekuatan dan kelemahan yang berbeza. Sekiranya anda mempertimbangkan Simbla, anda perlu menentukan apakah pembangun laman web ini menawarkan ciri, harga, dan perkhidmatan yang tepat untuk memenuhi keperluan anda. Untuk maklumat lebih lanjut mengenai Simbla, kunjungi laman web mereka di www.simbla.com. Sekiranya anda menganggap ulasan ini bermanfaat, sila suka dan kongsikannya!

Biarkan Kami Mengetahui Fikiran Anda

Adakah anda pernah menggunakan Simbla sebelum ini? Ada pengalaman positif atau negatif yang ingin anda kongsi dengan kami? Hantarkan maklum balas anda kepada kami di. Terima kasih!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map