Adobe Muse לעומת Dreamweaver
אדובי פרסמה את שמה בזירה לעיצוב אתרים בזכות מערך הפתרונות עטור הפרסים למטרות בניית אתרים. משתמשים עשויים ליהנות ממגוון מוצרים ותוכנות המיוצרים תחת אותו באנר. Adobe Muse ו- Dreamweaver הם דוגמה טובה לבוני אתרים ממותגים כאלה שעשויים לשרת מטרות שונות.
למרות שהם לא מתחרים למעשה על שם הפלטפורמה המובילה ויש להם הרבה מהמשותף, כמה הבדלי ליבה עשויים להשפיע על בחירת המשתמשים. סקירת Adobe Muse לעומת Dreamweaver היא להדגיש את ההבדלים הללו הממצאים את הפיתרון המתאים ביותר לצרכים הספציפיים שלך.
Contents
תמונת מצב מהירה:
Adobe Muse – הוא כלי פשוט לבניית אתרים עבור מעצבי אתרים המאפשר למשתמשים ליצור אתרים מגיבים ללא מיומנויות טכניות. תהליך הבנייה המובנה הוא מאפיין המפתח של הפלטפורמה בנוסף ליכולות עיצוב אינסופיות הניתנות על ידי פונקציונליות ייבוא תכנון המאפשרות לך ליישם את הפריסה משלך. יתר על כן, Adobe Muse מספק חופש מספיק בכל מה שקשור לבחירת שרת לאתר העתידי שלך. החדשות הרעות הן שאדובי הפסיקה רשמית לשחרר את עדכוני התכונות שלה לפלטפורמה מאז 26 במרץ 2018, ואילו התמיכה הטכנית זמינה רק עד 26 במרץ 2020.
Adobe Dreamweaver – הוא בונה אתרים מורכב יותר עבור אנשי מקצוע ייעודיים. הוא פותח עבור משתמשי תוכנה מנוסים בעיצוב אתרים עם רקע טכני מוצק. למרות שיש לה עדיין עורכים חזותיים המטפלים בתהליך הבנייה תוך שימוש בכמה מרכיבי WYSIWYG שלו, הכלים שלו מתמקדים בעיקר סביב JavaScript, PHP, HTML, CSS ושפות קידוד אחרות. Dreamweaver הוא פיתרון טוב לאותם משתוקקים לאתרים מקצועיים בהתאמה אישית וידידותיים לנייד.
למרות העובדה, תוכנה זו הושקה תחת אותו דגל, הם משרתים יעדים שונים ומבססים גישות הפוכות לתהליך בניית האתר. בואו נסקור מקרוב את התכונות של Adobe Dreamweaver לעומת Adobe Muse וכיצד הם עשויים לעזור בהשקת פרויקט אינטרנט יציב..
1. קלות שימוש
- Adobe Muse מגיע כאפליקציה לשולחן העבודה עבור שני מעצבי אתרים מקצועיים אשר להוטים ליצור אתרים מורכבים וגם למתחילים ללא כישורים מיוחדים. לפלטפורמה ממשק פשוט המוכר לכל מי שהשתמש בפוטושופ לפחות פעם אחת. משתמשים חופשיים לעצב או לייבא פריסות משלהם, ליצור ווידג’טים חדשים עם תכונות מובנות ועוד. הפלטפורמה משרתת שתי מטרות עיקריות:
- אתרים פשוטים. למערכת פונקציונליות עשה זאת בעצמך (עשה זאת בעצמך) מה שהופך אותה למדי למדי ומהירה למשתמשים לשנות או להתאים אישית את התבניות שלהם.
- אתרי אינטרנט מורכבים. זה מתייחס בעיקר למעצבי אינטרנט מנוסים החושקים בפרויקטי אינטרנט מורכבים יותר עם תכונות UI / UX מתקדמות. ל- Adobe Muse פונקציונליות שיתופית המאפשרת למשתמשים לעבוד עם שותפים, לקוחות ומעצבי צד ג ‘בכדי להחיות את הפרויקטים שלהם לחיים.
למרות שהתוכנה עשויה להראות די קלה מההתחלה, היא עדיין עשויה לדרוש עקומת למידה כלשהי. יתכן שיעבור זמן עד שתבינו הבנה ברורה של האופן בו כל הכלים והתכונות פועלים. אז, התכוננו לתקופת ניסוי וטעייה. מצד שני, כמעט ולא תתקל בקשיים במקרה שלא תזדקק לאתר מורכב או תרצה להשתמש בתבנית או בפריסה המוכנים משלך..
כפי שציינו בעבר, Adobe לא מתכננת לשחרר עדכוני תכונה ותוכנה חדשים. יתרה מזאת, תמיכה טכנית לא תהיה זמינה החל מה- 26 במרץ 2020. זה עשוי להיות גם החיסרון למתחילים החדשים שעושים את צעדיהם הראשונים בתוך הרציף. אך לאלה שכבר משתמשים באפליקציה אין מה לדאוג, מכיוון שהם עשויים להמשיך להשתמש בכל הפיצ’רים הזמינים שלה.
- Adobe Dreamweaver הוא עורך מורכב יותר הדורש ידע טוב לפחות ב- PHP, HTML ו- CSS. קודם כל, עליכם להתקין את האפליקציה. לאחר מכן תוכלו לראות סרטון היכרות קצר עם כמה דגשים ותובנות כדי להתחיל. טיפים לסרטונים עשויים להועיל כדי למנוע טעויות נפוצות כבר מההתחלה, כמו גם לשינוי חלקי קוד, שורות, בדיקות שגיאות, הדגשת תחביר ודברים אחרים שיכולים לזרז את העבודה באופן מיוחד.
עורך חזותי
שוב, כאן יש לנו ממשק מוכר שהוא חתימה של מוצרי אדובי גדולים. זה מגיע עם עורך חזותי רב עוצמה ליצירת אתרים בהתאמה אישית עם הדגש לשים תהליך בניית אתרים מבוסס קוד. יש לו באמת כמה אלמנטים של WYSIWYG כדי להפוך את תהליך הבנייה לפשוט יותר. מצד אחד זה עשוי למנף את כישורי הקידוד. מצד שני, לא תוכל לקבל אתר מוכן לפרסום באמצעות עורך DIY בלבד. שילוב קוד כולל JavaScript, PHP ועוד הוא עדיין הכרחי.
עורך קוד
בעוד שהפלטפורמה מכוונת יותר לטכנאים, היא מגיעה עם עורך קוד רב עוצמה שיש לו מערך תכונות עשיר. זה נע בין ספריית קוד נרחבת לבחירת האלמנט או הפונקציה הדרושה לך לבדיקת שגיאות. לפלטפורמה מצב תצוגה מקדימה של דפדפן כדי לראות את כל השינויים שאתה מבצע.
Adobe Muse לעומת Dreamweaver. הממשקים של שתי האפליקציות פשוטים למדי למשתמשים מנוסים. ההבדל הוא שאתה צריך ידע בתכנות וכישורי עיצוב אתרים כדי להשתמש ב- Dreamweaver, בעוד שמוזה מרמזת על מודעות לבסיסי העיצוב בלבד. בגלל זה, הרבה יותר פשוט לשלוט במוזה. שתי המערכות שופעות במדריכים ובמדריכים. אפשר ללמוד את השירותים אם יש לך רצון לעשות זאת – הרקע די חזק. באופן כללי, מוזה היא גרסה עדיפה יותר בעולם העכשווי. זה פשוט יותר, מהיר יותר ובמחיר סביר יותר.
2. סט תכונות וגמישות
- Adobe Muse מתהדר במערך מורחב של תכונות עיצוביות ויזואליות ליצירת תיקי מראה, דפי נחיתה או אתרי עסקים קטנים למראה טוב. לפלטפורמה יש מספיק פונקציונליות כדי להגיע עם פרויקט מסחר אלקטרוני פשוט גם כן בזכות מערך תכונות עשיר. הם מתייחסים לשילוב יישומונים, פישוט זרימת עבודה, יישום אפקטים חזותיים שונים ואנימציות ועוד. להלן כמה מתכונות הליבה שמשתמשים עשויים להעריך:
- כלי העתקת תכונות – התכונה מפשטת את זרימת העבודה מה שהופכת את זה למהיר יותר בזמן שמשתמשים עשויים להעתיק תכונות כמו גופנים או אטימות מפרויקט אחד ולהדביק אותו לפרויקט אחר.
- ביצועים משופרים – הפלטפורמה מבטיחה ביצועים יציבים במהלך תהליך הבנייה. המנוע החזק שלה מאפשר למשתמשים לבצע משימות שונות כגון פתיחה, פרסום או שמירת קבצי האתר שלך.
- ווידג’טים ידידותיים להתקנים ניידים – כל מה שקופיות ומרכבים ועד ווידג’טים טפסים הוא ידידותי לנייד. כל מה שאתה צריך זה להוסיף ווידג’ט הדרוש לך, בעוד שהמערכת תשנה את גודל הגודל שלו באופן אוטומטי בכדי שיגיב ב -100%.
- בחירת רכיב פשוטה – נניח שאתה צריך לחלץ אלמנט נפרד מהווידג’ט. אתה לא תאלץ לפלס את דרכך במספר רבדים. פשוט לחץ לחיצה כפולה על הרכיב.
- שילוב CC – אתה יכול לקחת אלמנטים גרפיים או אנימציה מספריית CC שלך וליצור קומפוזיציה בהנפשה מותאמת אישית באמצעות פונקציונליות הגרירה וההורדה של העורך..
- Creative Cloud – כל נכסי האתר יהיו בטוחים בכלי Creative Cloud. זה משמש לארכיון ושחזור של מוצרים שולחניים, נכסים, ספריות, פרויקטים ניידים ועוד. הפלטפורמה מקלה גם על שיתוף פעולה עם מספר ספריות בו זמנית
- Adobe Dreamweaver תוכנן ליישום קודי HTML, CSS, PHP ו- JavaScript, שאמורים להיות יותר חופש וגמישות. באשר להגדרת התכונות שלה, כאן יש לנו כמה אפשרויות בסיסיות כולל בדיקת שגיאות והוספת ערך. באשר לפונקציות נוספות, ייתכן שתאהב את הדברים הבאים:
- עורך קוד דינמי – המשימה העיקרית שלו היא לצמצם את הזמן הדרוש לבניית אתר או אפליקציה. לתכונה יכולת השלמת קוד המסוגלת לסיים את הקוד באופן אוטומטי. בנוסף תעריך טיפים ורמזים לקודים, עזרים חזותיים וכו ‘.
- מוצרים חוצי פלטפורמות – Dreamweaver מאפשר למשתמשים לפתח מוצרים רב-תכליתיים עבור מכשירים שונים. בין אם זה יהיה אתר או יישום אינטרנט, זה יפעל באותה מידה במידות מסך ומערכת הפעלה שונות. ניתן לעקוב אחר כל השינויים שביצעת במצב בזמן אמת בדפדפן שלך או בכלי התצוגה המקדימה המשולבת.
- פריסה מהירה – המערכת החלה תבניות ופריסות שתוכל להתאים אישית וליצור דפי אתר HTML ואלמנטים אחרים משלך. אתה יכול לבחור בין בלוגים, חנויות דיגיטליות, תיקים, דפי אתרים מוכנים וכו ‘.
- עדכונים – Dreamweaver היא אפליקציה דינמית שמשמעותה עדכונים קבועים ותכונות חדשות בכדי להבטיח חוויית קידוד טובה יותר.
Adobe Muse לעומת Dreamweaver: למרות היותך פלטפורמה מוכוונת קוד, Dreamweaver אמור לספק יותר גמישות וחופש, מכיוון שאתה חופשי לקוד כל רכיב שאתה זקוק לו. כמובן שזה דורש ידע טכני רב. מנקודת מבט זו, מוזה נראית כאופציה פשוטה בהתחשב בפונקציונליות האינטגרציה שלה, בחירה של ווידג’טים, עורך חזותי רב עוצמה ותכונות נהדרות אחרות.
3. עיצובים
Adobe Muse | Dreamweaver | |
מספר הנושאים: | המותאם אישית | המותאם אישית |
ערכות נושא חינם | &# x2714; כן | &# x2714; כן |
עלות ערכות נושא בתשלום: | 30 דולר בממוצע | 75 $ בממוצע |
עיצוב רספונסיבי | &# x2714; כן | &# x2714; כן |
מיין לפי ענף: | &# x2714; כן | &# x2714; כן |
עריכת קוד CSS: | &# x2714; כן | &# x2714; כן |
- Adobe Muse. אין כאן תבניות מוכנות. עליך לצייר אותם בעצמך, אם כי, האינטרנט שופע בתבניות מגוונות שעוצבו על ידי משתמשים אחרים כדי לענות על כל טעם ודרישה..
אולפני רשת רבים מציירים תבניות עבור מוזה ויש פריסות מיוחדות שמתאימות לכל סוג של דף אינטרנט. אתה יכול להזמין תבנית ייחודית ממעצב אתרים מקצועי. באופן כללי, מוזה היא בחירה מצוינת ליצירה עצמאית של עיצובים בכל רמות מורכבות. ניתן להשוות אותו לפוטושופ לכל דפי האינטרנט. זוהי אפליקציה מושלמת למעצבי אתרים מקצועיים ולחדשים חדשים.
תחילה ניתן לבחור את רוחב הדף (מגיב או סטטי), ליצור תבניות (חלקים רגילים של דף אינטרנט) ולעצב את חלק התוכן באמצעות שימוש בווידג’טים וכלים כמו אלה הזמינים בפוטושופ.
- Adobe Dreamweaver. ברור שזה אתה, האחראי על יצירת תבניות האתר שלך כאן. התוכנית אינה כוללת קביעות מוגדרות מראש או עיצובים מוכנים מחדש, מהוות נישה מתקדמת ליצירת רשת עבורם. כן, באפשרותך להשתמש בפריסות HTML בסיסיות מוכנות מחדש כדי ליצור אתרי דפים עם סידור אלמנטים מגוון, למשל. אתה יכול למצוא את הקוד באינטרנט. ישנם שירותים כאלה שיספקו לך את הפריסה הנדרשת של דפי אינטרנט בצורה של קוד. משמעות הדבר היא שאתה יכול להשתמש בכל קוד חיצוני בתוכנית.
לבסוף, Dreamweaver הוא עורך קוד מאוד נוח ומתקדם. קח והשתמש במה שאתה רוצה – אין כאן מגבלות. אנשי מקצוע מציירים תבניות בפוטושופ ואז יוצרים דפי אינטרנט ב- Dreamweaver. זו הגישה הנכונה. למי שמחפש פתרונות פשוטים התוכנית לא עובדת בכלל. עבור משתמשים כאלה, שירות SaaS או Muse יהיו פיתרון טוב בהרבה.
Adobe Muse לעומת Dreamweaver. שתי המערכות מעודדות פיתוח אתר אינטרנט DIY. הם נוצרים מתוך מחשבה על צרכיהם של משתמשים מנוסים. עם זאת, ישנן תבניות ועיצובים מגוונים רבים שפותחו במיוחד עבור מוזה. ניתן לקנות אותם, להזמין אותם בהתאמה אישית או להוריד מהאינטרנט. באשר ל- Dreamweaver, אין תבניות שעוצבו במיוחד למערכת מכיוון שזו פלטפורמה מכוונת פרו. ניתן להשוות בין מציעים מראש לקבוצה למשתמשים ללמד מוחמד עלי את יסודות האגרוף. החלטתם להשתמש ב- Dreamweaver? אז אתה כבר מקצוען לעיצוב אתרים.
4. תמיכת לקוחות
Adobe Muse הוא חלק ממערך המוצרים של אדובי. המשמעות היא שתוכלו למצוא מספר הדרכות, מדריכי וידאו, שאלות נפוצות ומידע אחר שעשוי להועיל. למותג קהילה עצומה של משתמשים שכבר קיימים שעשויים לענות על שאלותיכם. מצד שני, אם אתה מתכנן להשתמש במוזה, לא תישאר ללא תמיכה טכנית החל מה -26 במרץ 2020. יתכן וזה לא יהיה חיסרון עצום, מכיוון שהפלטפורמה קלה מאוד לשימוש. מצד שני, כולנו זקוקים לעזרה טכנית מעת לעת.
Adobe Dreamweaver יש למעשה אותן דרכים לשמור על קשר. תוכלו למצוא מקורות ומאמרים רבים באתר הרשמי. המון מידע ניתן למצוא במרכז העזרה הרשמי של Adobe עם מדריכי המשתמשים. ל- Dreamweaver יש גם פורום תמיכה רשמי עם שאלות נפוצות, מדריכי התקנה לתוספות וכו ‘. תוכלו גם לגשת לטיפול לקוחות של אדובי וליצור קשר ישירות עם התמיכה הטכנית..
Adobe Dreamweaver לעומת Adobe Muse: למרות ששני המוצרים נמצאים תחת אותו באנר וכוללים את מרבית מאפייני הקשר הדומים, העובדה ש- Adobe תסגור את התמיכה הטכנית שלה Muse נראית מבלבלת. עם זאת, עדיין תוכל לבחור בשירות שירות הלקוחות הרשמי ולקוות שיעזור.
5. מדיניות תמחור
שתי התוכניות ניתנות על בסיס מנוי Creative Cloud. בעיקרון, אנו מתמודדים עם דמי מנוי לתקופת שימוש מוגדרת. התוכניות השנתיות זולות בסביבות 40% מתוכניות חודשיות. עלות Dreamweaver מהווה 240 $ לשנה, בעוד שזו של Muse היא 180 $ לשנה.
שתי התוכניות מציעות ניסיון חינם למשך 7 ימים. כדי להתחיל לעבוד עם הפלטפורמות, עליך להוריד אותן, לגשת לחשבון Adobe שלך ולהפעיל את גרסת הניסיון.
סיכום
ואילו גם Adobe Muse וגם Dreamweaver הם תוכנה לא מקוונת שפותחה על ידי אותה חברה, הם די משותפים מבחינת התמחור ותמיכת הלקוחות. שניהם הושקו כדי לעזור למשתמשים לבנות אתר מגיב מסוגים שונים. יחד עם זאת, הם שונים לחלוטין מתכונות ומטרות תכונות הפוכות שהם משרתים.
Adobe Muse הוא בונה אתרים ידידותי למתחילים יותר. זה טוב לבניית אתרים בהירים ולכידת תמונות כמו דפי נחיתה, תיקים ואתרי עסקים קטנים. יש לו מספיק פונקציונליות ותכונות עיצוב כדי להחיות כל סגנון לחיים ללא כישורים טכניים. מבחר מורחב של פונקציונליות הופך את זרימת העבודה לקלה ומהירה. החדשות הרעות הן שמשתמשים ב- Muse לא צריכים עוד לצפות לעדכוני תכונות ותמיכה טכנית, אם כי הם עדיין עשויים להמשיך להשתמש בתוכנה.
Adobe Dreamweaver הוא כלי מורכב יותר מבחינת השימושיות ותהליך הבנייה. זה קידוד יותר מונחה מומחים מאפשר למפתחים מקצועיים ליצור ממש כל אתר. יש להם מספיק חופש לבנות אלמנטים בהתאמה אישית המבוססים על HTML, PHP, CSS או שפות קידוד אחרות. Dreamweaver מורכב יותר לשימוש למרות שיש לו עדיין עורך עשה זאת בעצמך.
לסיכום, Dreamweaver עשויה להיות אפשרות טובה יותר מכיוון שהיא מגיעה באופן קבוע עם עדכונים ותמיכה טכנית יציבה. אם אתה מתחיל ולא מותקנת בו מוזה, הפלטפורמה עשויה להיות לא האפשרות הטובה ביותר בהתחשב בתמיכה הטכנית שכמעט פגה. אולי תרצו לחפש משהו אחר.
תרשים השוואה סקירה
Adobe Muse | Adobe Dreamweaver | |
קלות שימוש: | ||
תכונות: | ||
עיצובים: | ||
שירות לקוחות: | ||
תמחור: | ||
ציון כולל: |
נסה את Adobe Dreamweaver עכשיו