Adobe Dreamweaver לעומת WordPress
להרכיב שני בוני אתרים שונים זה די קשה שלא להזכיר את ההשוואה שלהם. עם זאת, ננסה לסקור את Dreamweaver ו- WordPress – שתי הפלטפורמות השונות לחלוטין מבחינת השימוש, התכונות, האינטגרציה ובעיות בסיס אחרות..
המשימה העיקרית של שני הכלים היא זהה (לבנות אתר, אחרת, מדוע שנבדוק אי פעם?), אך האמצעים שהם מספקים הם הפוכים.
Contents
תמונת מצב מהירה:
Adobe Dreamweaver – הוא חלק מחבילת המוצרים המסחרית של אדובי. זה זמין כתוכנה להורדה עם מערך כלים למעצבי אתרים מנוסים. הפלטפורמה היא רעיון רע למתחילים, מכיוון שהיא דורשת כישורי תכנות עמוקים. אחרת, זה לא יהיה מועיל אם כי העורך שלו מגיע עם כמה פונקציות WYSIWYG משולבות. מקצוענים מנוסים יעריכו את Dreamweaver המשוחרר שמספק לבנות אתרים הכוללים עיצוב ייחודי ופונקציונליות בלעדית.
וורדפרס – האם ה CMS בקוד הפתוח הפופולרי ביותר שמתהדרת במיליוני אתרים בשידור חי. המונח “קוד פתוח” פירושו כי אין צורך להוריד. אתה חופשי לבחור כל תבנית שאתה אוהב, כמו גם לשלב מספר תוספים ושירותים הזמינים ברשת. משתמשים יכולים ליצור ולערוך אתרים מקוונים בזמן שהמערכת קלה למדי לשימוש אפילו עבור אנשים עם כישורים טכניים. המערכת מקלה על יצירת אתרים מכל סוג, אם כי מיומנויות קידוד עשויות להועיל בעתיד.
הגישה ההפוכה לבניית אתרים מקשה על השוואה בין Dreamweaver לבין WordPress. לשתי המערכות יש מעט מאוד דברים משותפים. המשימה של הסקירה היא להראות מתי ואיך כל אחת מהפלטפורמות עשויה להועיל. בוא נמשיך הלאה!
1. קלות שימוש
כפי שהוזכר קודם, Dreamweaver היא אפליקציה להורדה ואילו וורדפרס היא מערכת ניהול תוכן בקוד פתוח. עובדה זו קובעת את הגישה ההפוכה לתהליך בניית ועריכת האתר. ההבדל מתברר ברגע שהמשתמש מבצע את הצעדים הראשונים שלו.
מתחילים
הדבר הראשון שעליך לעשות כדי להשתמש בבונה אתרים של Dreamweaver הוא להוריד את האפליקציה. זו לא פלטפורמת SaaS. המשמעות היא שלא תוכל לנהל את האתר שלך באופן מקוון מהדפדפן. האתגר העיקרי כאן הוא שאתה צריך להתקין את היישום במחשבים שונים או לדבוק במעבד יחיד. התוצאה היא חוסר גמישות בעריכה.
המצב עם וורדפרס הוא הפוך. אינך צריך להוריד תוכנה נוספת. אם כי ייתכן שתצטרך להוריד את התבנית לאחר שרשמת את הדומיין ובחרת ספק אירוח. זה עשוי לקחת זמן. מצד שני, תוכלו להתקין את העיצוב ישירות מלוח המחוונים. הבחירה אינה קריטית בעוד התהליך מהיר וקל. כל מה שאתה צריך זה לדאוג ל:
אלה שני הגורמים המכריעים להעלאה עם אתר האינטרנט שלך. ההימור הטוב ביותר הוא לסיר ספקי אירוח המותאמים ל- WP כמו Bluehost. רעיון טוב למי שלא רוצה להתמודד עם שילובים ידניים.
עורך אתרים
כידוע, Dreamweaver מיועד בעיקר למעצבי אתרים מנוסים. אתה אמור להיות בעל ידע טוב על PHP, CSS ו- HTML כדי צור אתר מאפס. החדשות הטובות הן שהמערכת כולל הדרכות וטיפים לווידיאו שמופעלים לאחר התקנת היישום. המדריכים מתארים טעויות נפוצות שיש להימנע מהן. המשתמשים ילמדו גם כיצד לקוד שורות וחלקים, לבדוק אם יש שגיאות במערכת, להדגיש תחביר וכו ‘. כמובן, סרטונים אלה לעולם לא ימלאו את חוסר הידע בקידוד. מצד שני, הם עשויים להיות עדיין שימושיים.
אתה יכול לצפות בסרטון או לדלג עליו כדי להיכנס ללוח המחוונים. אם אתה משתמש אדובי מקצועי, תכיר את ממשק המערכת. זה נראה כמעט כמו שאר הפרויקטים מחבילת Creative Cloud. הוויזואלי חזק מאוד עם מספיק כלי אינטרנט כדי להביא כל רעיון עיצובי לחיים. לעורך פונקציונליות WYSIWYG מינימלית המאפשרת למשתמשים לארגן מחדש או להסיר חלק מאלמנטים בעמוד. עם זאת, זה לא מספיק עם אתר אינטרנט פונקציונלי מלא שמוכן להפעלה. משתמשים עדיין ידרשו שילוב קוד בשלב מסוים.
וורדפרס הוא פתרון פשוט יותר אם כי לחלק מהמשתמשים המנוסים יש גם סיכוי לערוך את HTML / CSS של האתר כדי ליישם מושגי עיצוב אתרים שונים. היתרון העיקרי הוא של- WP יש ממשק פשוט בנוסף לעורך התוכן האינטואיטיבי שלה. תוכלו להבין כיצד המערכת עובדת גם אם מעולם לא השתמשתם בה בעבר.
העורך מאפשר לך ליצור דפים וחתכים חדשים, לערוך ולפרסם תוכן, להוסיף אלמנטים שונים בעמוד, להוריד קבצי מדיה, להוסיף תגים, סקריפטים, עיצוב טקסט וכו ‘. זה לא נכון שנאמר שוורדפרס סופר קל מאוד לביצוע השתמש במיוחד אם לעומת מערכות גרירה ושחרור מסורתיות. מצד שני, זה די הרבה יותר קל מ- Dreamweaver.
עריכת קוד
ל- Dreamweaver עורך קוד רב עוצמה. משתמשים מסוגלים לעבוד עם שפות תכנות שונות הכוללות JavaScript ו- HTML. המערכת מגיעה עם מבחר של כלי תכנות ותכונות הכוללים מערך של פונקציות ואלמנטים הזמינים בספריית הקוד, כלי ניקוי באגים, מצב תצוגה מקדימה של דפדפן, ועוד.
וורדפרס מספקת גם גישה לעורך הקוד של אתרי האינטרנט. משתמשים חופשיים לבצע כל שינוי שהם רוצים, להוסיף פונקציות חדשות, לערוך את הפריסות הקיימות או אפילו ליצור את העיצוב שלהם. בשני המקרים, תזדקק לחווית קידוד עמוקה אם כי Dreamweaver מגיע עם מבחר רחב יותר של פתרונות עריכה חזותיים.
פריסת אתר
בעוד ש- Dreamweaver היא למעשה אפליקציה הדורשת התקנה נוספת, תצטרך לעשות זאת מצא פתרון שרת אמין להוריד את אתר האינטרנט המוכן שלך ולהפוך אותו לזמין באופן מקוון. עם WP, למצוא מקום לארח את אתר האינטרנט שלך הוא הצעד הראשון. יש לך אתר אינטרנט פועל כבר מההתחלה. כל מה שאתה צריך זה לפרסם דפים חדשים או לעדכן את הדפים הקיימים.
Dreamweaver לעומת WordPress: וורדפרס בהחלט קל יותר לשימוש, מכיוון ש- Dreamweaver תוכנן עבור מעצבי אתרים וקודנים מנוסים. זו הסיבה שאנחנו לא יכולים לראות שום סיבה ברורה למתחילים לבחור ב- Dreamweaver.
2. תכונות וגמישות
בעוד ש- Dreamweaver היא פלטפורמה מכוונת יותר, משתמשים לא צריכים לצפות למערכת של תכונות מסורתיות כמו SEO, eCommerce וכו ‘. הרעיון המרכזי של הפלטפורמה הוא לעזור למשתמשים להחיות את הרעיון שלהם לעיצוב אתרים לחיים בעזרת חזותיים וקוד חזקים. עורך. ל- WordPress גישה מעט שונה שמציעה ערכה מלאה של פונקציות בחבילה לא רק לבנות אלא גם לקדם את הפרויקט וגם לעסוק עם הלקוחות..
Dreamweaver הוא העיקרי עבור חובבי קידוד שאוהבים לעבוד עם HTML, CSS, PHP ו- JavaScript. למרות היעדר מאפייני בניית אתרים נפוצים, המערכת מספקת חופש מוחלט מבחינת עיצוב אתרים:
- פיתוח רשת בין פלטפורמות – אתה יכול לבנות אתר שיפעל בצורה חלקה על סוגים שונים של מכשירים המופעלים על ידי גרסאות מערכת הפעלה שונות.
- מצב תצוגה מקדימה של דפדפן – למרות העובדה ש- Dreamweaver הוא יישום להורדה, המשתמשים עשויים עדיין לבדוק כיצד נראה האתר בדפדפן לאחר ביצוע שינויים או שינויים נחוצים.
- השלמת קוד אוטומטי – התכונה זמינה בזכות עורך הקוד הדינמי. זה אומר שהפלטפורמה תסיים את הקוד בשבילך להשלים את הפונקציה של התכונה שאתה צריך ליישם. יתר על כן, המערכת מספקת טיפים ורמזים נוספים בנושא קידוד במהלך תהליך הפיתוח.
אלה התכונות השונות בין Dreamweaver לבין WordPress. עם זאת, עדיין יש להם כמה משותפים.
שוק נושא
למרות ש- Dreamweaver אינו מספק תבניות באופן שאנו רגילים אליו, עדיין יש לו פריסות שנקבעו מראש אשר המשתמשים עשויים להתאים אישית במקום לעצב את הדף מאפס..
וורדפרס נראית גמישה יותר מציע אלפי פריסות בחינם ובתשלום זה יסתדר נהדר עבור כל סוג אתר, מבלוגים לפרויקטים של מסחר אלקטרוני. היתרון העיקרי הוא בכך אין צורך לבצע קידוד. אתה פשוט מתקין את התבנית שאתה אוהב, מוסיף תוכן ומפרסם אתר חדש.
עדכוני מערכת
שתי הפלטפורמות משתמשות בכלים ושירותים המבקשים עדכונים שוטפים. Dreamweaver היא פלטפורמה להורדה דינמית. זה אומר שהוא מעדכן אוטומטית את כל התכונות והמערכות שלו כדי לוודא שמשתמשים נהנים מקידוד ללא שגיאות.
באמצעות WordPress תצטרך לדאוג לעדכוני ערכות נושא ותוספים באופן ידני. עם זאת, WP תודיע לך כאשר הגרסה החדשה זמינה. כל מה שאתה צריך זה ללחוץ על הכפתור ולעודכן את כל תכונות הוורדפרס שלך.
יתרה מזאת, עלינו להזכיר גמישות קיצונית של וורדפרס מבחינת התאמה אישית ושילוב שירות. למשתמשים ניתן לבחור מבין אלפי תוספים המשמשים להגברת קידום אתרים, אבטחה, מסחר אלקטרוני, אינטראקציה וסוגיות מהותיות אחרות המגדירות את הצלחת הפרויקט העתידי. עומדים לרשותך כל הכלים לצידך כדי ליצור את סוג הפרויקט שאתה זקוק לו ללא צורך לקוד וליישם פונקציות נוספות.
Dreamweaver לעומת WordPress: כל התכונות הנהדרות שמסר Dreamweaver מתייחסות בעיקר לתהליך עיצוב וקידוד אתרים. ואילו וורדפרס היא CMS גמישה ומקיפה יותר עם טונות של שירותים או כלים לשילוב.
3. עיצוב
תרשים השוואה לעיצוב
Dreamweaver | וורדפרס | |
מספר הנושאים: | 0 | מעל 10,000 |
ערכות נושא מותאמות אישית: | &# x2714; כן | &# x2714; כן |
עלות ערכות נושא: | 0 | 20- $ 300 |
עורך חזותי: | &# x2714; כן | ✘ לא |
עיצוב רספונסיבי: | &# x2714; כן | &# x2714; כן |
עריכת קוד CSS: | &# x2714; כן | &# x2714; כן |
Dreamweaver היא הפלטפורמה שפותחה כדי לאפשר למשתמשים ליצור עיצובים משל עצמם. מסיבה זו הוא שונה מ- WordPress עם אלפי התבניות המוכנות. ל- Dreamweaver יש גם פריסות HTML מעוצבות מראש. עם זאת, הם אינם מיועדים לשימוש בנפרד. במילים אחרות, אם תבחר בתבנית פריסה, אתה מקבל למעשה תוכנית מתאר בצורת הקוד להמשך עיצוב וקידוד האינטרנט שלך..
היתרון העיקרי בגישה כזו הוא שלמשתמשי Dreamweaver אין מגבלות מבחינת עריכת קוד. הם עשויים לעצב בלוגים בלעדיים, חנויות דיגיטליות ייחודיות, תיקים קליטים וכו ‘. עורך החזותי והקודים החזק של המערכת יבטיח חוויה נטולת שגיאות בנוסף לפריסה מהירה. החדשות הרעות הן שכל התכונות הללו יסתדרו עבור מקצוענים מנוסים בלבד. למתחילים אין מה לעשות כאן.
וורדפרס היא אפשרות פשוטה עבור אנשים שאינם טכנאים. מספר התבניות המגיב הוא עצום. כולם מחולקים לפי קטגוריות החל מאתרים מבוססי תוכן לפרויקטים של עמוד אחד, חנויות מקוונות, אתרי עסקים קטנים וכו ‘. החדשות הטובות הן ש- WP מספקת גישה מלאה גם ל- PHP או קוד HTML של ערכות נושא. כל מה שאתה צריך זה להגדיר את האזור ואת הספרייה שאתה רוצה לשנות וליישם כל עיצוב אתרים שאתה רוצה. שוב, הנתיב טוב רק למומחים לקידוד או למשתמשים מעורבים.
Dreamweaver לעומת WordPress: שתי הפלטפורמות מאפשרות ליצור עיצוב משלך. ההבדל העיקרי הוא של- WordPress יש אופציה למתחילים חדשים גם מול תבניות מוכנות שלה בעוד ש- Dreamweaver לא.
4. תמיכת לקוחות
בעוד ששתי הפלטפורמות מניחות את עקומת הלמידה, זמינות תמיכת הלקוחות חיונית. עם זאת, Dreamweaver הוא היחיד שיש לו שירות לקוחות מותאם אישית של אדובי כחלק מחבילת Creative Cloud. מצד שני, משתמשי וורדפרס עשויים לסמוך על תמיכה אישית בעת שימוש בתבניות או תוספים מובחרים, כמו גם בעת שימוש ב- WordPress יחד עם אופטימיזציה ל- WP. Bluehost פתרון שרתים.
עם Dreamweaver, משתמשים עשויים להסתמך בעיקר על הדברים הבאים:
- מרכז העזרה הרשמי של אדובי – הוא מכיל מדריכים מפורטים על כל מוצרי Adobe כולל Dreamweaver.
- מרכז התמיכה של Dreamweaver – זה זמין בצורה של שאלות נפוצות המכסה את כל הנקודות העיקריות כיצד להתחיל, לערוך קוד או לפרוס את האתר.
- תמיכת לקוחות של אדובי – זה טוב למשתמשים שיש להם בעיות טכניות וצריכים לפתור אותם ישירות עם צוות התמיכה הטכני הרשמי של אדובי.
ל- WordPress אין את מרכז העזרה שלה. מצד שני, אלפי סרטונים והדרכות זמינים באינטרנט בנוסף לפורומים רבים המתמחים ב- WP עם מפתחים מקצועיים שמוכנים לעזור. מרבית התוספים ל- WP כבר מגיעים עם הדרכות התקנה והגדרה כדי להקל על הדברים.
Dreamweaver לעומת WordPress: Dreamweaver נראה כמו אפשרות טובה יותר מבחינת פתרון בעיות טכניות ואחרות. מצד שני, משתמשי וורדפרס לעולם לא יישארו תקועים במהלך תהליך הפיתוח.
5. מדיניות תמחור
היתרון העיקרי של וורדפרס הוא העובדה שהיא זמינה ללא עלות. מצד שני, חלק מההוצאות הן בלתי נמנעות. לדוגמה, ייתכן שתרצה לקבל תבנית פרימיום שתבלוט. תג המחיר משתנה בין 30 ל 200 $, תלוי בעיצוב התבנית. חלק מהתוספים זמינים גם בגרסאות חינמיות ופרמיות. המשמעות היא שאולי תצטרך לשלם עבור תוספים או תכונות שירות משופרות.
מה שכן, תצטרך לרשום דומיין ולשלם עבור האירוח. ההימור הטוב ביותר הוא לבחור ב- פתרון שרת Bluehost עבור WordPress שמתחיל מ- $ 3.95 לחודש עם סט של תכונות בסיס בחבילה. אם תחליט לבחור ספקי אירוח אחרים, תצטרך לשלם איפשהו בין $ 5 ל- $ 10 לא כולל תוספי פלאגין ועלויות נושא..
Dreamweaver זמין כחלק מחבילת Adobe Creative Cloud. המשמעות היא שתוכל לבחור מבין מספר תוכניות למוצר בודד או לבחור בכל אפשרויות התוכנה של Adobe בבת אחת. התוכניות מחולקות למספר קטגוריות עם חבילות ל:
- יחידים – 20.99 $ לחודש עבור אפליקציה יחידה ו 52.99 $ לכל מוצרי Adobe;
- עסקים – 33.99 $ לחודש עבור אפליקציה יחידה ו 79.99 $ לכל מוצרי Adobe;
- סטודנטים ומורים – 19.99 דולר לחודש עבור כל האפליקציות במהלך השנה הראשונה לשימוש;
- בתי ספר ואוניברסיטאות – 14.99 דולר לחודש לאפליקציה יחידה ו -34.99 דולר לכל מוצרי Adobe
יתר על כן, תצטרך גם לשלם עבור הדומיין ואירוח בנפרד.
Dreamweaver לעומת WordPress: וורדפרס הוא פיתרון זול יותר עם היכולת להשתמש בו כחבילה של כל אחד, אם בוחרים ב- Bluehost. עם Dreamweaver אתה משלם רק עבור האפליקציה והמחיר הוא די הרבה יותר גבוה גם אם שוקלים מבצעים מיוחדים לסטודנטים ו- ארגונים ללא מטרות רווח.
בשורה התחתונה
ההבדל העיקרי בין וורדפרס ל- Dreamweaver הוא העובדה שהראשונה היא פלטפורמת בניית האתרים ו- CMS בחבילה אחת ואילו השנייה היא העיקרית ככלי לעיצוב אתרים עבור אנשי מקצוע..
Adobe Dreamweaver – היא פלטפורמה עבור מקצוענים מנוסים שיודעים לבצע קוד. תכונות המפתח כוללות עורך חזותי וקוד רב עוצמה שלה עם היכולת ליצור עיצוב אתרים בכל סגנון ללא גבולות. כל הכלים שלו מתמקדים בקידוד והטמעת קווים טכניים, פונקציות ואלמנטים. מצד שני, המשתמשים זוכים לחופש מוחלט ועשויים ליישם כל רעיון למרות סוג הפרויקט.
וורדפרס – הוא בונה אתרים פשוט יותר אם כי גם עם קידוד ועיצוב אתרים חופש. היתרון העיקרי הוא בכך שהיא מציעה את כל הכלים הנדרשים לא רק לעצב אלא גם לקדם ולהגדיל את הפרויקט שלך. זה נהדר למתחילים חדשים שעשויים פשוט לבחור תבנית, לערוך תוכן ולעבור לחיות בשעות.
לפני שאתה בוחר את הפלטפורמה, חשוב פעמיים אם יש לך מספיק רקע כדי להתמודד עם תהליך הבנייה. וורדפרס עשויה להיות דרך מהירה ופשוטה יותר לחיות עם הפרויקט החדש שלך שנבנה מאפס.
Adobe Dreamweaver לעומת WordPress: תרשים השוואה
1. קלות | 8 מתוך 10 | 8 מתוך 10 |
2. תכונות | 7 מתוך 10 | 10 מתוך 10 |
3. עיצוב | 8 מתוך 10 | 10 מתוך 10 |
4. תמיכה | 9 מתוך 10 | 9 מתוך 10 |
5. תמחור | 9 מתוך 10 | 10 מתוך 10 |
באופן כללי: | 8.2 מתוך 10 | 9.4 מתוך 10 |
נסה זאת עכשיו | נסה זאת עכשיו |