Πώς να μετατρέψετε έναν ιστότοπο WordPress σε έναν ιστότοπο στατικού HTML

Πώς να μετατρέψετε έναν ιστότοπο WordPress σε έναν ιστότοπο στατικού HTML


WordPress – είναι μια από τις πιο ευέλικτες πλατφόρμες που επιτρέπει στους χρήστες να δημιουργούν ιστότοπους οποιουδήποτε τύπου. Συνδυάζει την ευκολία χρήσης και την ευελιξία όσον αφορά την προσαρμογή σελίδας ή την ενσωμάτωση τρίτων. Εκατομμύρια ιστότοποι σε όλο τον κόσμο δημιουργούνται χρησιμοποιώντας αυτήν τη δημοφιλή πλατφόρμα CMS. Η μόνη εργασία που δεν μπορεί να εκπληρώσει είναι η δημιουργία στατικών σελίδων HTML.

Οι κάτοχοι ιστότοπων ενδέχεται να έχουν διάφορους λόγους να επιστρέψουν στις εκδόσεις HTML. Κάποιοι μπορεί να επιθυμούν γρηγορότερη ταχύτητα φόρτωσης σελίδας, ενώ άλλοι ενδιαφέρονται για θέματα ασφάλειας. Όποιος και αν είναι ο λόγος, η διαδικασία μετατροπής ενός ιστότοπου WordPress σε έναν στατικό ιστότοπο HTML είναι μια πρόκληση. Απαιτεί λίγο χρόνο, καθώς και ειδικά όργανα, δεξιότητες και ασθενείς.

Αυτό το άρθρο θα καλύψει όλα τα βασικά ζητήματα της διαδικασίας μετατροπής που περιγράφουν τους βασικούς λόγους για την επιστροφή στην έκδοση του ιστότοπου HTML, καθώς και περιπτώσεις κατά τις οποίες μια τέτοια ιδέα δεν θα λειτουργήσει.

Λόγοι για τη μετατροπή του ιστότοπου WordPress σε HTML

Το CMS επιτρέπει στους χρήστες να δημιουργούν ιστότοπους που έχουν δυναμική φύση από την προέλευση. Με άλλα λόγια, κάθε φορά που αποκτάτε πρόσβαση σε έναν ιστότοπο WordPress, αναγκάζεται να κατεβάζει δυναμικά όλες τις σελίδες και το περιεχόμενο. Αυτό το γεγονός μπορεί να έχει αρνητική επίδραση στην ταχύτητα φόρτωσης της σελίδας.

Μια στατική έκδοση ιστότοπου μπορεί να είναι μια καλή λύση στο πρόβλημα. Η μετατροπή των σελίδων σας με βάση το WP μπορεί να σας επιτρέψει να επωφεληθείτε από τη βελτιωμένη σταθερότητα και ταχύτητα ιστότοπου. Οι ανησυχίες για την ασφάλεια φαίνεται να είναι ένας άλλος λόγος για τη μετατροπή σε έναν στατικό ιστότοπο HTML που δεν διατηρεί χώρο για χάκερ ή απατεώνες να εκμεταλλευτούν τα δεδομένα του ιστότοπου. Ταυτόχρονα, καμία δυναμική αποθήκευση δεδομένων σημαίνει ταχύτερη φόρτωση σελίδας.

Συνοψίζοντας τους λόγους, ίσως χρειαστεί να μετατρέψετε τον ιστότοπό σας λόγω των εξής:

 • Σκοποί ασφαλείας – δεν υπάρχει ανάγκη για διακομιστές να αποδίδουν σελίδες κάθε φορά που ένας νέος χρήστης επισκέπτεται τον ιστότοπό σας. Η μόνη αποστολή κώδικα HTML αντί να δυσκολεύει τους χάκερ να εκμεταλλεύονται τα δεδομένα.
 • Ταχύτερη απόδοση – οι δυναμικές σελίδες φορτώνουν πιο αργά σε σύγκριση με τις στατικές εκδόσεις, καθώς δεν υπάρχει ανάγκη για διακομιστές να δημιουργούν σελίδες και δεδομένα εν κινήσει.
 • Λιγότερα λάθη – οι στατικές σελίδες ισχυρίζονται ότι παρέχουν καλύτερη σταθερότητα. Είναι λιγότερο επιρρεπείς σε σφάλματα που σχετίζονται με τη σύνδεση βάσης δεδομένων.

Παρά το γεγονός, οι στατικές σελίδες φαίνονται πιο αξιόπιστες, η δυναμική φύση του WordPress δεν αποτελεί σχεδόν μειονέκτημα. Όλα εξαρτώνται από τον τύπο του ιστότοπου, τη δομή του, τον αριθμό των σελίδων, τον όγκο του περιεχομένου κ.λπ. Με άλλα λόγια, η ύπαρξη στατικής έκδοσης δεν είναι πάντα καλή ιδέα.

Διαβάστε επίσης:
Δημιουργία ιστότοπου WordPress – ένα πλήρες σεμινάριο πώς να δημιουργήσετε τον δικό σας ιστότοπο WordPress.

Πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα της μετατροπής του ιστότοπού σας στο WordPress

Πριν ξεκινήσετε τη διαδικασία μετατροπής, πρέπει να καταλάβετε με σαφήνεια εάν θα λειτουργήσει για τον συγκεκριμένο τύπο ιστότοπού σας.

Πλεονεκτήματα:
Μειονεκτήματα:
&# x2714; Μια καλή ιδέα για μικρούς ιστότοπους με απλή δομή και λίγο περιεχόμενο. Η ιδέα θα λειτουργήσει για χαρτοφυλάκια, διαδικτυακά αρχεία και άλλους ιστότοπους χωρίς πολύπλοκες λειτουργίες.
&# x2714; Δεν χρειάζεται να ενημερώσετε τον ιστότοπο στατικού HTML. Το WordPress καλεί για τακτικές προσθήκες και ενημερώσεις widget. Με στατικό HTML, δεν χρειάζεται να ανησυχείτε καθόλου για αυτές τις διαδικασίες.
&# x2714; Απλούστερη πρόσβαση στον υποκείμενο κώδικα. Δεν χρειάζεται να έχετε πρόσβαση σε πρότυπα HTML ή CSS όπως στο WordPress. Ολόκληρος ο πηγαίος κώδικας είναι ακριβώς μπροστά σας με όλα τα στοιχεία που ίσως χρειαστείτε.
✘ Δεν θα λειτουργεί για ιστότοπους με πιο περίπλοκη δομή και τεράστιους όγκους περιεχομένου.
✘ Η έλλειψη λειτουργικότητας. Κάθε φορά που θέλετε να προσθέσετε μια νέα επιλογή ή δυνατότητα, θα απαιτήσει επίσης καλές δεξιότητες κωδικοποίησης.
✘ Περιορισμένη λειτουργικότητα σχεδιασμού. Μόλις αποφασίσετε να αλλάξετε τον τρόπο εμφάνισης του στατικού σας ιστότοπου, θα πρέπει να ασχοληθείτε με την επανεγγραφή του CSS, κάτι που είναι αρκετά πρόκληση.

Εάν δεν έχετε αρκετό τεχνικό υπόβαθρο, πρόσληψη επαγγελματία προγραμματιστή είναι η μόνη λύση για να προσαρμόσετε τον στατικό σας ιστότοπο HTML. Από αυτή την άποψη, το WordPress φαίνεται πιο ευέλικτο και φιλικό προς τον χρήστη. Πρέπει να σκεφτείτε δύο φορές πριν μετατρέψετε τον ιστότοπό σας λαμβάνοντας υπόψη τον τύπο, τη μελλοντική δομή, το περιεχόμενο, τη χρηστικότητα κ.λπ. Ακόμα και ένα απλό ιστολόγιο με καθημερινά ενημερωμένα άρθρα μπορεί να αποδειχθεί πρόκληση.

Διαβάστε επίσης:
Μετάβαση από WordPress σε Wix – έναν αναλυτικό οδηγό βήμα προς βήμα πώς να μετατρέψετε τον ιστότοπό σας WordPress σε έναν Wix ’.

Τρόποι μετεγκατάστασης από WP σε στατική έκδοση HTML

Εάν έχετε αποφασίσει να μετατρέψει τον ιστότοπο σε στατική έκδοση HTML, μπορείτε να επιλέξετε πολλές διαδρομές. Μερικά από αυτά είναι αρκετά απλά, ενώ άλλα απαιτούν ένα συγκεκριμένο υπόβαθρο. Σε αυτό το άρθρο, καταφέραμε να καλύψουμε όλες τις διαθέσιμες επιλογές.

1. Χρησιμοποιήστε πρόσθετα

Ολόκληρη η διαδικασία μετεγκατάστασης ιστότοπων μπορεί να φαίνεται ότι είναι μια δύσκολη επιχείρηση. Ωστόσο, ορισμένα πρόσθετα θα κάνουν την εργασία λίγο πιο εύκολη στην ολοκλήρωση. Ας ρίξουμε μια ματιά σε μερικές από τις πιο δημοφιλείς προσθήκες που είναι διαθέσιμες για χρήστες WP:

 • Απλά στατικό πρόσθετο για WordPress. Αρχικά αναπτύχθηκε ως plugin ανοιχτού κώδικα, σχεδιάστηκε για να ικανοποιεί τους χρήστες που μετατρέπουν τις ανάγκες. Η προσθήκη δημιουργεί ένα αντίγραφο HTML ιστότοπου με όλες τις σελίδες από την αρχική έκδοση WP. Η διαδικασία μετατροπής με Simply Static καλύπτει JS και CSS, εικόνες ή άλλους τύπους αρχείων που περιέχουν συνδέσμους. Ένα άλλο σπουδαίο χαρακτηριστικό είναι η δυνατότητα προσθήκης για την αντικατάσταση όλων των τύπων διευθύνσεων URL, συμπεριλαμβανομένων των εκτός σύνδεσης, σχετικών ή απόλυτων.
 • WP2Static Plugin. Ένα εύκολο στη χρήση αλλά και ισχυρό όργανο για την αντιμετώπιση της διαδικασίας ταχείας μετατροπής. Είναι σε θέση να δημιουργήσει ολόκληρο το αντίγραφο του ιστότοπου μετατρέποντάς το σε στατική έκδοση HTML με όλες τις σελίδες. Οι χρήστες είναι ελεύθεροι να ορίσουν διάφορες εργασίες εξαγωγής και στόχους για κάθε ξεχωριστό έργο. Έρχεται με δωρεάν δυνατότητες φιλοξενίας GitHub καθώς και ενοποίηση με εργαλεία CI.

2. Χρησιμοποιήστε το Generators Site

Οι δημοφιλείς γεννήτριες στατικών ιστότοπων μπορεί επίσης να είναι μια καλή λύση. Ενεργούν πρακτικά με τον ίδιο τρόπο όπως τα πρόσθετα με κάποιες μικρές διαφορές. Ορίστε μερικά παραδείγματα:

 • Τζέκυλ στατική γεννήτρια ιστότοπου. Το εργαλείο είναι ιδανικό για όσους χρειάζονται μετατροπή μικρών ιστότοπων όπως ιστολόγια ή χαρτοφυλάκια. Υποστηρίζεται από το GitHub, χρησιμοποιεί έτοιμους καταλόγους προτύπων με διαφορετικές μορφές κειμένου και αρχείων. Αυτό, όχι μόνο μετατρέπει τον ιστότοπο, αλλά και το καθιστά για να δημιουργήσει μια σταθερή στατική έκδοση HTML.
 • Πελεκάνος στατική γεννήτρια ιστότοπου. Αυτό το όργανο μπορεί να λειτουργήσει για όσους ασχολούνται με μορφές όπως το Markdown ή το AsciiDoc. Ένα μεγάλο πλεονέκτημα είναι ότι η γεννήτρια τοποθεσιών διαθέτει ειδικά χαρακτηριστικά που διευκολύνουν τη δημιουργία αρχείων χάρτη ιστότοπου, κάτι που είναι σημαντικό. Ταυτόχρονα, υποστηρίζει τροφοδοσίες RSS, εργαλεία ανάλυσης, ενοποίηση με πλατφόρμες κοινωνικών μέσων κ.λπ..
 • HTTrack για να μετατρέψετε έναν ιστότοπο WP σε στατικό HTML. Είναι ένα καλό μέσο για όσους θέλουν να ελέγξουν την εμφάνιση του ιστότοπού τους μετά τη μετατροπή αλλά πριν συνδεθούν στο διαδίκτυο. Το σύστημα έρχεται ως πλατφόρμα ανοιχτού κώδικα με τη δυνατότητα λήψης του ιστότοπού σας διατηρώντας την ίδια δομή. Χρησιμοποιεί τοπικό χώρο αποθήκευσης με δημιουργημένους καταλόγους ειδικά για τα αρχεία και τις εικόνες του ιστότοπού σας. Ταυτόχρονα, το HTTrack δημιουργεί HTML ιστότοπου που σας επιτρέπει να περιηγηθείτε στο έργο εκτός σύνδεσης.

Με άλλα λόγια, λαμβάνετε έναν ιστότοπο καθρέφτη που έχει ληφθεί στην τοπική μονάδα δίσκου. Έχει την ίδια δομή με το αρχικό σας έργο WP με όλο το δυναμικά δημιουργημένο περιεχόμενο, συμπεριλαμβανομένων σχολίων πρόσφατων δημοσιεύσεων, σχετικών άρθρων κ.λπ..

Το κύριο μειονέκτημα είναι ότι θα πρέπει να συμπιέσετε τα αρχεία, καθώς το εργαλείο τα αποθηκεύει ξεχωριστά. Επιπλέον, το σύστημα είναι πολύ περίπλοκο στη χρήση. Υποτίθεται ότι γνωρίζετε πώς να αποκτήσετε πρόσβαση στον διαχειριστή αρχείων ή στον πελάτη FTP για να ανεβάσετε το αρχείο με το περιεχόμενο και τα αρχεία ιστότοπου με την περαιτέρω εξαγωγή τους ανάλογα με τον κατάλογο.

3. Μη αυτόματη μετατροπή σε HTML

Σε ορισμένες περιπτώσεις, είναι καλύτερο να δημιουργήσετε έναν νέο ιστότοπο HTML αντί να επιλέξετε εργαλεία μετεγκατάστασης. Δεν αφορά μόνο την πολυπλοκότητα ή τα τεχνικά ζητήματα. Ορισμένες στατικές γεννήτριες ιστότοπων δεν υποστηρίζουν ζωτικά στοιχεία ιστότοπου, όπως φόρμες επαφών, εγγενή εργαλεία πλοήγησης WP, κ.λπ. Με άλλα λόγια, μπορεί να βρείτε τη στατική σας έκδοση με κάποια κρίσιμα μπλοκ που λείπουν.

Αυτό είναι όπου η δημιουργία ενός νέου ιστότοπου HTML από το μηδέν μπορεί να φαίνεται να είναι μια ταχύτερη και πιο αποτελεσματική λύση. Εδώ είναι γιατί:

 • Περίπλοκη διαδικασία εγκατάστασης. Όπως καταλαβαίνετε από το άρθρο, η μετατροπή του ιστότοπου WP από μόνοι σας είναι μια ταλαιπωρία. Η διαδικασία απαιτεί τη μετακίνηση του έργου σας σε έναν υποτομέα πρώτα. Στη συνέχεια, θα πρέπει να κάνετε λήψη όλων των αρχείων και προσθηκών στον αρχικό τομέα.
 • Ενδέχεται να απαιτείται CDN. Ο στατικός ιστότοπος HTML ενδέχεται να ζητήσει τη ρύθμιση του Δικτύου παράδοσης περιεχομένου. Για άλλη μια φορά, θα πρέπει να χειριστείτε τη διαδικασία μόνοι σας. Το CDN είναι ζωτικής σημασίας για τη διαχείριση των στοιχείων του ιστότοπου.
 • Ρύθμιση ανακατευθύνσεων. Δυστυχώς για τους ιδιοκτήτες ιστότοπων, οι προσθήκες και οι γεννήτριες ιστότοπων συνήθως δεν χειρίζονται πραγματικές ανακατευθύνσεις 301 ή 302. Ο μόνος τρόπος αντιμετώπισης των ανακατευθύνσεων είναι να τις ρυθμίσετε στον πίνακα φιλοξενίας του ιστότοπού σας..
 • Απαιτείται άφθονος χρόνος. Κάνετε λάθος αν νομίζετε ότι η διαδικασία μετατροπής είναι γρήγορη. Μπορεί να διαρκέσει πολύ καιρό. Τα εργαλεία μετατροπής δεν αναπτύσσουν απλώς μερικές από τις σελίδες στοιχείων του ιστότοπου. Αντιμετωπίζουν τη διαδικασία αναδημοσίευσης ολόκληρου του έργου, το οποίο δεν είναι καθόλου θέμα δύο ωρών. Όσο μεγαλύτερος ιστότοπος έχετε, τόσο περισσότερος χρόνος θα χρειαστεί για τη μετεγκατάσταση.
 • Έλλειψη λειτουργικότητας. Οι δημιουργικές στατικών ιστότοπων δεν υποστηρίζουν ορισμένες βασικές ενότητες ιστότοπων, όπως φόρμες επικοινωνίας, σχόλια κ.λπ. Θα πρέπει να αναζητήσετε άλλους τρόπους.

Όπως μπορείτε να δείτε, η διαδικασία μετατροπής του ιστότοπού σας WP σε HTML δεν είναι τόσο γρήγορη και απλή όσο νομίζετε. Από αυτή την άποψη, θα ήταν καλύτερη ιδέα να δημιουργήσετε ένα ολοκαίνουργιο έργο με όλες τις σελίδες και τις ενότητες να λειτουργούν ομαλά αντί να ανακατευθύνουν τους επισκέπτες σας στη σελίδα 404 Not Found.

Η κατώτατη γραμμή

Η μετατροπή του ιστότοπού σας WordPress σε μια στατική έκδοση HTML μπορεί να φαίνεται να είναι μια καλή λύση σε ορισμένα προβλήματα. Μπορεί να είναι μια διέξοδος για μικρούς και λιγότερο περίπλοκους ιστότοπους που απαιτούν ταχύτερη ταχύτητα φόρτωσης, βελτιωμένη σταθερότητα ή ασφάλεια. Από την άλλη πλευρά, η διαδικασία είναι πολύ περίπλοκη και απαιτεί κάποια βαθιά γνώση.

Επιπλέον, δεν είναι απλώς να επιλέξετε ένα εργαλείο και να μετατρέψετε τον ιστότοπο με λίγα μόνο κλικ. Είναι μια μακροχρόνια και περίπλοκη διαδικασία που δεν οδηγεί πάντα σε αυτό που περιμένετε. Πρέπει να εξετάσετε πολλές επιλογές, συμπεριλαμβανομένης της δημιουργίας ενός νέου ιστότοπου HTML από το μηδέν.

Δημιουργήστε έναν ιστότοπο δωρεάν

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map