Μετάβαση από Weebly σε WordPress

πώς να αλλάξετε από weebly σε wordpress


Μετάβαση από Γουέμπλι προς την WordPress μπορεί να είναι καλή ιδέα, εάν έχετε την πρόθεση να δημιουργήσετε και να προωθήσετε έναν ιστότοπο με πλήρη χαρακτηριστικά. Το γεγονός ότι το WordPress είναι αρχικά μια πλατφόρμα blogging καθιστά την εφαρμογή του μια λογική λύση για την ανάπτυξη και περαιτέρω προώθηση αυτών των έργων.

Το WordPress διαθέτει ένα προηγμένο σύνολο χαρακτηριστικών, ισχυρές επιλογές ενσωμάτωσης και τέλεια εργαλεία SEO, τα οποία έχουν σημαντικό αντίκτυπο στην ανάπτυξη ιστότοπων.

Για να μεταφέρετε με επιτυχία τον ιστότοπο του WordPress από το Weebly, θα πρέπει να μετακινήσετε το όνομα τομέα και το περιεχόμενό σας. Αυτή η διαδικασία διαφέρει κάπως από την εναλλαγή ιστότοπων μεταξύ δημιουργών ιστότοπων. Το WordPress είναι CMS και, συνεπώς, χρειάζεται περισσότερη προσπάθεια και χρόνο για να ολοκληρωθεί η διαδικασία μεταφοράς. Ας εξετάσουμε τις κύριες πτυχές της μετάβασης του ιστότοπου Weebly στο WordPress τώρα.

Διαβάστε επίσης:
Weebly εναντίον WordPress – μια σε βάθος σύγκριση.

Επαγγελματική μετεγκατάσταση ή DIY Ιστοσελίδα: Ποια επιλογή πρέπει να κάνετε?

Είτε είστε χρήστης για πρώτη φορά είτε έμπειρος σχεδιαστής ιστοσελίδων, υπάρχουν δύο μεγάλες ερωτήσεις που μπορεί να σας απασχολούν. Αυτά περιλαμβάνουν τον τρόπο με τον οποίο πρέπει να ολοκληρώσετε τη διαδικασία μεταφοράς ιστότοπου – είτε ανεξάρτητα είτε μέσω πρόσληψης επαγγελματία τρίτου μέρους.

Επαγγελματική Βοήθεια

Η πρόσληψη επαγγελματία φαίνεται να είναι μια πολύ πιο λογική και ασφαλής λύση. Οι επαγγελματίες του διαδικτυακού σχεδιασμού, οι οποίοι έχουν συνεργαστεί ποτέ με καθεμία από αυτές τις υπηρεσίες, γνωρίζουν τις μεγάλες διακρίσεις και τις ειδικές τους δυνατότητες. Έτσι, τα θεωρούν, όταν μεταφέρουν έναν ιστότοπο από το Weebly στο WordPress. Αυτό βοηθά στην αποφυγή πιθανών προβλημάτων που μπορούν να χαλάσουν ολόκληρη την επιτυχία της εμπειρίας μετεγκατάστασης του ιστότοπού σας. Εάν εξακολουθείτε να αντιμετωπίζετε προβλήματα, μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους προγραμματιστές, οι οποίοι θα σας βοηθήσουν να τα λύσετε αποτελεσματικά.

Παραγγελία μεταφοράς ιστότοπου

Μετεγκατάσταση ιστοτόπου DIY

Η διαδικασία της μετεγκατάστασης ιστότοπων περιλαμβάνει βαθιά κατανόηση των χαρακτηριστικών κάθε πλατφόρμας καθώς και συγκεκριμένου ιστορικού σχεδιασμού ιστοσελίδων. Εάν αισθάνεστε ότι είστε έτοιμοι να αντιμετωπίσετε την εργασία, μπορείτε να το κάνετε με τα χέρια σας (100% εγχειρίδιο) ή από ημι-αυτοματοποιημένες υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες στον Ιστό.

Τέλος πάντων, εναπόκειται σε εσάς να κάνετε την τελική επιλογή, αλλά γιατί δεν προσπαθείτε να αλλάξετε από το Weebly στο WordPress μόνοι σας; Ρίξτε μια ματιά στον αναλυτικό οδηγό για το πώς να απλοποιήσετε αυτήν τη διαδικασία και να την κάνετε γρήγορη αλλά αποτελεσματική.

Πώς να κάνετε εναλλαγή από Weebly σε WordPress: Εγχειρίδιο βήμα προς βήμα

Φάση # 1: Μεταφορά περιεχομένου

Για να κάνετε το περιεχόμενο να μεταβεί από το Weebly στο WordPress πιο ευέλικτο και κατανοητό, το πρόγραμμα δημιουργίας ιστότοπων διαθέτει δωρεάν διαδικτυακό εργαλείο – Weeblytowp.com, το οποίο θα εισαγάγει τα αρχεία σας από το Weebly και θα τα μετατρέψει σε λειτουργία συμβατή με WordPress. Ταυτόχρονα, δεν αλλάζει τον υπάρχοντα ιστότοπο Weebly, ο οποίος καθιστά τη διαδικασία ασφαλή και βολική για όλους.

 1. Μεταβείτε στον ιστότοπο του εισαγωγέα και καθορίστε τη διεύθυνση URL του ιστότοπου Weebly στο αντίστοιχο πεδίο εκεί. Θα σας ζητηθεί να εισαγάγετε το πραγματικό σας όνομα, το email και να επιλέξετε την προτιμώμενη μορφή εξαγωγής (το εργαλείο προσφέρει τη μορφή WXR από προεπιλογή και δεν συνιστάται να την αλλάξετε εκτός εάν έχετε άλλες απαιτήσεις).
 2. Αποφασίστε, εάν θέλετε να συμπεριλάβετε σελίδες ιστότοπου στο αρχείο εξαγωγής. Οι προεπιλεγμένες ρυθμίσεις προσφέρουν την επιλογή “Ναι”. Αφήστε το αμετάβλητο εάν δεν σκοπεύετε να μεταβείτε χωρίς τις σελίδες του ιστότοπου Weebly.
 3. WeeblytoWP

 4. Κάντε κλικ στο κουμπί “Εξαγωγή του ιστότοπου My Weebly” για να ξεκινήσετε την εισαγωγή αρχείων από το Weebly στο WordPress. Στη συνέχεια, θα δείτε το κουμπί για να ξεκινήσετε τη λήψη του αρχείου εξαγωγής Weebly. Κάντε κλικ με το δεξί κουμπί του ποντικιού και επιλέξτε “Αποθήκευση συνδέσμου ως” από τη λίστα μενού. Αυτό απαιτείται για τη λήψη του αρχείου export.xml στον προσωπικό σας υπολογιστή.
 5. Εισαγωγή περιεχομένου Weebly στο WordPress. Τώρα που έχετε κατεβάσει το αρχείο εξαγωγής στον υπολογιστή σας, είναι καιρός να το εισαγάγετε στο WordPress. Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας και μεταβείτε στη σελίδα Εργαλεία »Εισαγωγή. Θα δείτε τη λίστα των διαθέσιμων εισαγωγέων για διαφορετικές πλατφόρμες. Επιλέξτε WordPress και ενεργοποιήστε το σύνδεσμο “Εγκατάσταση τώρα”. Έτσι θα εγκαταστήσετε το πρόσθετο εισαγωγής στον ιστότοπό σας στο WordPress. Αμέσως μετά την ολοκλήρωση της εγκατάστασης, κάντε κλικ στο κουμπί “Εκτέλεση εισαγωγέα” για να ξεκινήσετε τη διαδικασία και να μεταβείτε στη σελίδα εισαγωγής WordPress.
 6. Κάντε κλικ στο κουμπί “Επιλογή αρχείου” και επιλέξτε το ληφθέν αρχείο export.xml.
 7. Κάντε κλικ στο κουμπί “Μεταφόρτωση αρχείου και εισαγωγή”. Περιμένετε έως ότου ο εισαγωγέας WordPress ανεβάσει το αρχείο εξαγωγής και το αναλύσει.
 8. Εκχώρηση συγγραφέων. Εάν θέλετε, μπορείτε να εισαγάγετε / εξαγάγετε συγγραφείς από τον ιστότοπό σας Weebly. Είναι επίσης δυνατό να δημιουργήσετε έναν νέο συντάκτη ή να εκχωρήσετε δικαιώματα δημιουργού σε υπάρχοντες χρήστες του WordPress.
 9. Εισαγάγετε τις εικόνες. Για να το κάνετε αυτό, κάντε κλικ στο πλαίσιο που βρίσκεται δίπλα στο στοιχείο “Λήψη και εισαγωγή συνημμένων αρχείων” και στη συνέχεια στο κουμπί “Υποβολή” για να ξεκινήσετε τον εισαγωγέα. Το WordPress θα εισαγάγει αυτόματα περιεχόμενο από το αρχείο εξαγωγής στη βάση δεδομένων, συμπεριλαμβανομένων εικόνων που συνδέονται με τις σελίδες του ιστότοπου Weebly.
 10. Εάν κάνετε τα πάντα σωστά, θα δείτε το μήνυμα επιτυχίας. Μεταβείτε στην περιοχή διαχειριστή για να ελέγξετε αν υπάρχει όλο το περιεχόμενό σας. Μην ξεχάσετε να ελέγξετε τα αρχεία της βιβλιοθήκης πολυμέσων.
 11. Ελέγξτε τις ρυθμίσεις SEO σας. Μεταβείτε στον λογαριασμό σας στο Weebly, μεταβείτε στη σελίδα “Τομείς” και κάντε κλικ στον τομέα που θέλετε να επεξεργαστείτε. Στη συνέχεια, κάντε κλικ στο κουμπί “Αλλαγή” που βρίσκεται δίπλα στο πεδίο nameservers και βρείτε τη σελίδα ρυθμίσεων τομέα εκεί. Μεταβείτε στην επόμενη οθόνη για να εισαγάγετε τους νέους διακομιστές ονομάτων κεντρικού υπολογιστή WordPress. Αποθηκεύστε τις ρυθμίσεις.
 12. Ρύθμιση μόνιμων συνδέσμων. Φτάστε στην αντίστοιχη σελίδα στην ενότητα ρυθμίσεων. Επιλέξτε “Προσαρμοσμένη δομή” και, στη συνέχεια, προσθέστε / blog /% postname% στο συνημμένο πεδίο. Αποθηκεύστε τις ρυθμίσεις που έχετε κάνει.
 13. Μεταβείτε στη σελίδα Ρυθμίσεις »Permalinks και αποθηκεύστε τις αλλαγές που πραγματοποιήθηκαν.
 14. Βεβαιωθείτε ότι όλες οι ρυθμίσεις SEO, οι διευθύνσεις URL και οι μετα-ετικέτες σας έχουν συμπληρωθεί σωστά.

Φάση # 2: Μεταφορά τομέα

Όσον αφορά το WordPress, το CMS δεν προσφέρει ολοκληρωμένη φιλοξενία. Αντ ‘αυτού, επιτρέπει την επιλογή φιλοξενίας από άλλοι πάροχοι. Αφιερώστε το χρόνο σας για να διαβάσετε αρκετές εναλλακτικές λύσεις φιλοξενίας και τους όρους τους για να επιλέξετε αυτήν που ανταποκρίνεται στις ανάγκες σας κυρίως.

Το γεγονός ότι έχετε έναν ιστότοπο σημαίνει ότι έχετε ήδη τον καταχωρημένο τομέα. Αντίστοιχα, το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνετε είναι να το μετακινήσετε στο WordPress. Στην πραγματικότητα, οι κανόνες μετεγκατάστασης τομέα ενδέχεται να διαφέρουν σε σχέση με τη φιλοξενία για την οποία θα πάτε. Η λίστα των εταιρειών φιλοξενίας είναι αρκετά εντυπωσιακή και σίγουρα θα έχετε ωραία επιλογή.

Συμπέρασμα

Τόσο το Weebly όσο και το WordPress είναι άξιες πλατφόρμες δημιουργίας ιστού για χρήση σε προσωπικά ή επιχειρηματικά έργα. Καθένα από αυτά, ωστόσο, διαφέρει στην προσέγγιση σχεδιασμού ιστοσελίδων και στα εργαλεία που χρησιμοποιούνται για την εκκίνηση και τη διαχείριση ιστότοπων. Δεν έχει σημασία ποιοι στόχοι και λόγοι πρέπει να αλλάξετε από το Weebly στο WordPress.

Αυτό που έχει μεγαλύτερη σημασία είναι η επιλογή που θα επιλέξετε για το σκοπό αυτό. Παρόλο που η επαγγελματική μεταφορά ιστότοπων φαίνεται να είναι μια εξοικονόμηση χρόνου και έξυπνη λύση, δεν είναι αποδοτική και λογική μακροπρόθεσμα. Εδώ είναι λογικό να μάθετε πώς να μεταφέρετε χειροκίνητα τον ιστότοπό σας Weebly στο WordPress. Ο παραπάνω οδηγός θα σας βοηθήσει να λύσετε το πρόβλημα, φτάνοντας στο αναμενόμενο αποτέλεσμα.

Ξεκινήστε με το WordPress Now

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map