Εναλλακτικές λύσεις

Εναλλακτικές λύσεις Squarespace - από swb


Squarespace είναι ένας από τους πιο σεβαστούς και αναγνωρίσιμους δημιουργούς ιστότοπων που μπορείτε να συναντήσετε αυτές τις μέρες. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την ανάπτυξη κυριολεκτικά όλων των τύπων ιστότοπων, αλλά υπάρχει ένα πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι περισσότεροι χρήστες όταν αποφασίζουν να συνεργαστούν με το σύστημα.

Παρά τη λειτουργικότητα του Squarespace, απέχει πολύ από το να είναι ένα εύκολο και κατανοητό εργαλείο για τους χρήστες, των οποίων οι δεξιότητες σχεδιασμού ιστοσελίδων δεν είναι στο καλύτερο επίπεδο. Και δεν είναι περίεργο, καθώς το σύστημα προσανατολίζεται κυρίως στις ανάγκες και τις δεξιότητες αυτών των χρηστών, οι οποίοι έχουν μια ιδέα και εμπειρία εργασίας με παρόμοια προγράμματα.

Καλύτερες εναλλακτικές λύσεις Squarespace

Όταν ξεκινάτε έναν ιστότοπο με το Squarespace, θα αντιμετωπίσετε αναπόφευκτα την ανάγκη να εξερευνήσετε και να διαχειριστείτε όλα αυτά τα περίπλοκα μενού, υπομενού, κατηγορίες, εργαλεία και άλλα στοιχεία που διαθέτει το σύστημα. Ως αποτέλεσμα, είναι πάντα εύκολο να αποκτήσετε όλες τις αποχρώσεις της εργασίας με την υπηρεσία, ειδικά αν είστε ο πρώτος χρήστης. Αυτός είναι ένας από τους σημαντικότερους λόγους που κάνουν τους χρήστες του Squarespace να αναζητούν απλούστερες εναλλακτικές λύσεις βάσει των συγκεκριμένων απαιτήσεων και των στόχων σχεδιασμού ιστοσελίδων.

Ας υποθέσουμε, έχετε αποφασίσει να χρησιμοποιήσετε ένα πρόγραμμα δημιουργίας ιστότοπων για να δημιουργήσετε εντυπωσιακή παρουσία στον ιστό. Ποια υπηρεσία θα λειτουργεί καλύτερα για τις προσωπικές ή εμπορικές σας ανάγκες; Ποιο από αυτά συμμορφώνεται με τις βασικές απαιτήσεις σας, διασφαλίζοντας το αποτέλεσμα που αρχικά σχεδιάσατε να φτάσετε?

Παρακάτω, θα εξετάσουμε τέσσερις πιο δημοφιλείς εναλλακτικές λύσεις Squarespace που σίγουρα θα ανταποκριθούν στις προσδοκίες σας. Αυτές είναι οι Wix, uKit, Shopify, Weebly και WordPress – τέσσερις πλατφόρμες δημιουργίας ιστοσελίδων που δεν απαιτούν παρουσίαση και θεωρούνται σήμερα οι πιο δημοφιλείς στον κλάδο του σχεδιασμού ιστοσελίδων. Ας δούμε λοιπόν τις εναλλακτικές λύσεις TOP 5 Squarespace λεπτομερώς.

1. Wix

Δημιουργία ιστότοπου Wix

Wix – είναι η καλύτερη εναλλακτική λύση για κάθε τύπο ιστότοπου που σκοπεύετε να ξεκινήσετε. Με την παγκόσμια δημοτικότητά του, την πληθώρα επιλογών και το πλούσιο σύνολο χαρακτηριστικών, ο δημιουργός ιστότοπων αποδεικνύεται ότι είναι μια πολύ ανταγωνιστική εταιρεία που σίγουρα αξίζει την προσοχή των εξειδικευμένων χρηστών. Το σύστημα λειτουργεί εξαιρετικά για χρήστες με διαφορετικές δεξιότητες και επίπεδο εμπειρογνωμοσύνης. Εδώ είναι τα κύρια πλεονεκτήματα του δημιουργού ιστότοπων:

 • Πρότυπα έτοιμα για κινητά. Ο δημιουργός ιστοτόπων υπερέχει στην ποιότητα και τη βιομηχανική διάκριση των προσφερόμενων προτύπων. Όλα είναι έτοιμα για κινητά και έχουν επαγγελματική εμφάνιση. Από σήμερα, το σύστημα διαθέτει πάνω από 550 πρότυπα, ο αριθμός των οποίων ενημερώνεται τακτικά. Τα πρότυπα είναι η πραγματική υπερηφάνεια του δημιουργού ιστότοπων. Σε αντίθεση με το Wix, το Squarespace δεν μπορεί να υπερηφανεύεται για μια τόσο μεγάλη συλλογή προτύπων, για να μην αναφέρουμε την ποιότητα και την προσαρμοστικότητα των θεμάτων.
 • Προσαρμογή. Όποιο σχέδιο και αν προτιμάτε, θα συναντήσετε πολλά εργαλεία προσαρμογής για να του δώσετε μοναδική και μοναδική εμφάνιση. Θα μπορείτε να επιλέξετε ανάμεσα σε δωρεάν και επί πληρωμή επιλογές που θα έχουν αξιοσημείωτο αντίκτυπο στην εμφάνιση του σχεδιασμού σας (ενσωμάτωση διαφανειών, κινηματογράφοι, γραφικά στοιχεία, ρυθμίσεις σχεδίασης, αρχεία πολυμέσων και ενσωμάτωση κουμπιών κοινωνικού δικτύου είναι μόνο μερικά από τα καλύτερα δείγματα για να διαλέξετε ).
 • Τρόποι επεξεργασίας σχεδιασμού. Το Wix προσφέρει δύο ισχυρούς τρόπους επεξεργασίας σχεδιασμού, καθένας από τους οποίους ανταποκρίνεται στις ανάγκες διαφορετικών κατηγοριών χρηστών. Αυτά είναι Wix ADI και τυπικός επεξεργαστής ιστοτόπου. Με το εργαλείο Artificial Design Intelligence, ακόμη και ένας αρχάριος θα μπορεί εύκολα να δημιουργεί και να διαχειρίζεται έναν ιστότοπο χωρίς ταλαιπωρία και σπατάλη χρόνου. Αυτό συμβαίνει επειδή το σύστημα το κάνει αυτόματα για εσάς με βάση τις πληροφορίες της επιχείρησης που υποβάλλετε. Εάν οι δεξιότητες σχεδίασης ιστού σας βρίσκονται σε αξιοπρεπές επίπεδο, τότε είναι προτιμότερο να επιλέξετε έναν τυπικό επεξεργαστή ιστότοπου που σας επιτρέπει να επεξεργαστείτε χειροκίνητα τον σχεδιασμό προτύπων σας, βελτιώνοντας έτσι τον επαγγελματισμό σας.
 • Επεξεργαστής για κινητά. Εάν θέλετε ο ιστότοπός σας να είναι διαθέσιμο σε λειτουργία κινητής τηλεφωνίας, μπορείτε να κάνετε τις τροποποιήσεις στην έκδοση για κινητά. Αυτό γίνεται στον πίνακα ελέγχου με μερικά κλικ οποιαδήποτε στιγμή της ημέρας. Λάβετε υπόψη ότι οι τροποποιήσεις που κάνετε στη λειτουργία κινητής τηλεφωνίας δεν εμφανίζονται στην κύρια έκδοση για επιτραπέζιους υπολογιστές του ιστότοπού σας, ενώ αυτές που κάνετε στη λειτουργία επιτραπέζιου υπολογιστή εμφανίζονται αμέσως στην έκδοση για κινητά.
 • Blogging. Το Wix διαθέτει μια ενσωματωμένη πλατφόρμα blogging, η οποία επιτρέπει την προσθήκη και επεξεργασία των αναρτήσεων, την ανάθεση ειδικών ρυθμίσεων και χαρακτηριστικών σε αυτά, τον προγραμματισμό δημοσιεύσεων, τη δημιουργία ενότητας “Επιλεγμένες αναρτήσεις”, την προσθήκη ετικετών, την επιλογή και την προσαρμογή ροών ή προτύπων ιστολογίου κ.λπ..
 • App Market. Το Wix App Market είναι το μέρος όπου μπορείτε να βρείτε εκατοντάδες δωρεάν και επί πληρωμή εφαρμογές για να ικανοποιήσετε τυχόν προτιμήσεις και ανάγκες. Όποια και αν είναι η εξειδίκευσή σας και όποιο τύπο ιστότοπου σκοπεύετε να ξεκινήσετε, σίγουρα θα χαρείτε να ενσωματώσετε ποιοτικές εφαρμογές από εδώ. Από σήμερα, το Squarespace δεν μπορεί να προσφέρει αυτήν τη δυνατότητα.
 • Μηχανή ηλεκτρονικού εμπορίου. Το Wix επιτρέπει σε κάθε χρήστη να ξεκινά και να διαχειρίζεται μικρά και μεσαία διαδικτυακά καταστήματα. Χρησιμοποιώντας το σύστημα, μπορείτε να σχεδιάσετε εντυπωσιακά παράθυρα εμφάνισης για να εμφανίσετε τα ψηφιακά ή φυσικά προϊόντα και τις υπηρεσίες σας, να διαχειριστείτε και να ενημερώσετε το κατάστημα 24/7, να προσαρμόσετε τις λεπτομέρειες πληρωμής και αποστολής, να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις φόρου, να επιλέξετε και να προσαρμόσετε πρότυπα ηλεκτρονικού εμπορίου, προϊόντα εισαγωγής / εξαγωγής από το αρχείο CSV (αυτό γίνεται χειροκίνητα) κ.λπ..
 • Δωρεάν Εργαλείο δημιουργίας φόρουμ. Ακριβώς όπως είναι δυνατόν να προσθέσετε ένα blog ή ένα κατάστημα web στον ιστότοπό σας, δεν είναι πρόβλημα συνδέστε ένα φόρουμ δωρεάν σε αυτό επίσης. Ενώ το Squarespace δεν διαθέτει αυτό το εργαλείο, το Wix προσφέρει μια τέτοια ευκαιρία, η οποία αυξάνει την αξία και τη φήμη του δημιουργού ιστότοπων.
 • Κωδικός Wix. Παρόλο που το Squarespace προσανατολίζεται κυρίως σε επαγγελματίες προγραμματιστές ιστού, το Wix δεν υστερεί σε σχέση με τη λειτουργικότητα. Το εργαλείο Wix Code επιτρέπει στους αρχάριους να δημιουργούν λειτουργικές εφαρμογές ιστού για να τις ενσωματώνουν περαιτέρω στα έργα τους. Το σημαντικό είναι ότι η λειτουργία δεν συνεπάγεται γνώση κωδικοποίησης ή γνώση σχεδιασμού ιστοσελίδων – όλα είναι απλά και διαισθητικά εδώ.
 • Οδηγός SEO. Το Wix SEO Wizard επιτρέπει τη βελτίωση των αποτελεσμάτων βελτιστοποίησης μηχανών αναζήτησης, παρακολουθώντας τα διαθέσιμα αδύνατα σημεία και σκιαγραφώντας ισχυρά. Έτσι θα ξέρετε, εάν ο ιστότοπός σας είναι έτοιμος για δημοσίευση και σε ποια μέτρα πρέπει να ληφθούν βελτιώσει την κατάταξη SEO. Επί του παρόντος, το Squarespace δεν έχει παρόμοια εναλλακτική λύση, η οποία αποτελεί σοβαρό μειονέκτημα του συστήματος.

Κόστος: Όσον αφορά το κόστος, το Wix έχει αξιοσημείωτο όφελος έναντι του Squarespace από αυτή την άποψη. Το θέμα είναι ότι το Wix έχει ένα δωρεάν σχέδιο, το οποίο καθιστά δυνατή όχι μόνο τη δοκιμή των κύριων χαρακτηριστικών της υπηρεσίας, αλλά και τη δημιουργία απλών ιστότοπων για τη βελτίωση των δεξιοτήτων και του επιπέδου εξειδίκευσης στην κατασκευή ιστοσελίδων. Η δωρεάν έκδοση του συστήματος είναι απεριόριστη. Αν θέλετε να αξιοποιήσετε στο έπακρο τον ιστότοπό σας, μπορείτε να κάνετε αναβάθμιση σε ένα από τα προγράμματα επί πληρωμή, ξεκινώντας από 4,50 $ / μήνα.

Δοκιμάστε το Wix δωρεάν

2. uKit

Δημιουργός ιστότοπου uKit

uKit – είναι η φθηνότερη εναλλακτική λύση στο Squarespace, η ποιότητα της οποίας δεν συμβιβάζεται με αυτήν που προσφέρει η Wix. Το πρόγραμμα δημιουργίας επιτρέπει στους ιδιοκτήτες επιχειρήσεων να δημιουργούν μόνοι τους ιστότοπους ποιότητας για να παρουσιάζουν τις επιχειρήσεις τους στο παγκόσμιο δίκτυο. Η διαισθητική διεπαφή του θα επιτρέψει την εξερεύνηση και τον έλεγχο του συστήματος σε λίγες μόνο ώρες. Μια τέτοια ευκαιρία δεν μπορεί να παραμείνει απαρατήρητη. Ας ρίξουμε μια γρήγορη επισκόπηση των σημαντικότερων στιγμιότυπων uKit τώρα:

 • Πρόγραμμα επεξεργασίας ιστότοπων WYSIWYG. Το uKit είναι αρχικά γνωστό για το προηγμένο πρόγραμμα επεξεργασίας ιστότοπων που σας επιτρέπει να βλέπετε και να ελέγχετε όλες τις τροποποιήσεις που κάνετε στην ιστοσελίδα για να μπορείτε να τις διορθώσετε εγκαίρως.
 • Εργαλεία αλληλεπίδρασης χρήστη. Για να έρθετε σε επαφή με τους χρήστες και να τους βοηθήσετε να λύσουν τα προβλήματά τους, το uKit προσφέρει ένα σύνολο επιλογών αλληλεπίδρασης μέσω της χρήσης εξειδικευμένων εργαλείων και widget (Φόρμες επιστροφής κλήσης, LiveChat Widget, MailChimp είναι τα καλύτερα δείγματα από αυτή την άποψη). Αυτό ενισχύει την εμπιστοσύνη των πελατών και την αξιοπιστία του ιστότοπού σας.
 • CRM Ενσωμάτωση. Εάν σκοπεύετε να ξεκινήσετε έναν επιχειρηματικό ιστότοπο, δεν θα έχετε τη δυνατότητα CRM Integration και τα οφέλη που προσφέρει. Αυτό είναι ένα τέλειο εργαλείο για τον έλεγχο των σχέσεων με τους πελάτες, την κερδοφορία του έργου, τις στατιστικές του, καθώς και τη διαχείριση επιχειρηματικών εργασιών και παραγγελιών χωρίς έξοδο από το σύστημα. Αυτό έχει μεγάλη σημασία για τους ιστότοπους ηλεκτρονικού εμπορίου.
 • Συλλογή προτύπων. Η συλλογή προτύπων uKit περιλαμβάνει επί του παρόντος περίπου 400 θέματα, όλα τα οποία ανταποκρίνονται και έχουν σχεδιαστεί επαγγελματικά από την αρχή. Μπορείτε να περιηγηθείτε σε διάφορες ενότητες με θεματική εστίαση, να προσαρμόσετε τα επιλεγμένα σχέδια και ακόμη και να τις αλλάξετε κατά τη διαδικασία δημιουργίας ιστού, εάν πιστεύετε ότι έχετε αρχικά κάνει λάθος επιλογή.
 • Ενσωμάτωση Widget. Το πρόγραμμα δημιουργίας ιστότοπων καθιστά δυνατή την επιλογή και την ενσωμάτωση πολλαπλών προτύπων στο έργο σας με βάση τις εργασίες εξειδίκευσης και σχεδιασμού ιστοσελίδων που έχετε ορίσει. Το σύστημα προσφέρει επί του παρόντος δεκάδες widget, η ενσωμάτωση των οποίων απαιτεί μόνο μερικά κλικ. Αυτά είναι widgets κοινωνικών δικτύων (Facebook, Instagram, Twitter, Pinterest κ.λπ.), Widget πολυμέσων (SoundCloud, SlideShare, Video, News, Timer, Steps κ.λπ.), Επαφές (Φόρμες επιστροφής κλήσης, MailChimp, LiveAgent, LiveChat, JivoSite, Κόστος Αριθμομηχανή – uCalc κ.λπ.).
 • Λειτουργικότητα ηλεκτρονικού εμπορίου. Με το uKit, μπορείτε να δημιουργήσετε έναν ιστότοπο ηλεκτρονικού εμπορίου μικρού έως μέσου με έναν από τους δύο αποτελεσματικούς τρόπους. Το πρώτο συνεπάγεται τη σύνδεση του widget eCommerce με τον ιστότοπο, ενώ το δεύτερο επιτρέπει την ενσωμάτωση του plugin Ecwid στον υπάρχοντα ιστότοπο για να του δώσει εστίαση στο eCommerce.
 • Δικαιώματα πρόσβασης προσωρινής διαχείρισης ιστότοπου. Τα περισσότερα γραφεία σχεδιασμού ιστοσελίδων ασκούν ομαδική εργασία όταν ασχολούνται με παραγγελθέντα έργα. Για να αξιοποιήσετε στο έπακρο αυτήν τη συνεργασία, το uKit σάς επιτρέπει να μοιράζεστε προσωρινά δικαιώματα πρόσβασης στον ιστότοπο (δεν επεκτείνονται περισσότερο από 999 ημέρες) με άλλα μέλη της ομάδας. Ένα σημαντικό ζήτημα είναι ότι οι κάτοχοι δικαιωμάτων δεν έχουν πρόσβαση σε πληροφορίες χρέωσης ή πληρωμής (εσείς, εσείς είστε υπεύθυνοι για αυτήν την αποθήκευση πληροφοριών), αλλά θα μπορούν να κάνουν αλλαγές για την αποτελεσματική ανάπτυξη και προώθηση έργων.

Κόστος: Το uKit προσφέρει μια δωρεάν δοκιμαστική έκδοση 14 ημερών του προγράμματος που θέλετε να δοκιμάσετε. Τα προγράμματα επί πληρωμή θα ταιριάζουν σίγουρα στον προϋπολογισμό σας, λόγω της προσιτότητας και του πλούσιου σετ χαρακτηριστικών που περιλαμβάνονται. Το κόστος του φθηνότερου προγράμματος είναι 4 $ / μήνα, ενώ το κόστος της πιο ακριβής συνδρομής είναι 12 $ / μήνα. Έτσι, η πολιτική τιμολόγησης uKit είναι κάτι παραπάνω από προσιτή για όλους και είναι σίγουρα πολύ φθηνότερη σε σύγκριση με τα σχέδια της Squarespace.

Δοκιμάστε το uKit δωρεάν

3. Αγοράστε

Λογισμικό Shopify eCommerce

Αγοράστε – είναι η καλύτερη εναλλακτική λύση ηλεκτρονικού εμπορίου στο Squarespace, η οποία σας επιτρέπει να δημιουργείτε και να διαχειρίζεστε αποτελεσματικά διαδικτυακά καταστήματα με πλήρεις δυνατότητες που διαφέρουν σε μέγεθος (από μικρά σε μεγάλα), εξειδικευμένη εξειδίκευση, πολυπλοκότητα, απαιτούμενη ευελιξία, προϋπολογισμό και άλλες σημαντικές αποχρώσεις. Αυτό είναι το πιο γνωστό λογισμικό ηλεκτρονικού εμπορίου στον κόσμο, το οποίο είναι εύκολο να εξερευνήσετε και να μάθετε, ανεξάρτητα από τη δύναμη και την ευελιξία του. Είναι μια εξαιρετική επιλογή για χρήστες με ελάχιστο ή καθόλου ιστορικό σχεδιασμού ιστοσελίδων, οι οποίοι εξακολουθούν να έχουν την πρόθεση να φέρουν τις επιχειρήσεις τους στον Ιστό και να δημιουργήσουν αξιόπιστη παρουσία στο διαδίκτυο για αυτούς. Ρίξτε μια ματιά σε μερικές από τις πιο αξιοσημείωτες δυνατότητες του Shopify:

 • Λογισμικό POS. Το λογισμικό Point-of-Sale είναι ένα από τα σημαντικότερα σημεία του συστήματος που οι περισσότεροι χρήστες προσέχουν, όταν αποφασίζουν να ξεκινήσουν τις διαδικτυακές τους επιχειρήσεις. Το εργαλείο δίνει τη δυνατότητα στους τοπικούς επιχειρηματίες να πουλήσουν τις υπηρεσίες και τα προϊόντα τους όχι μόνο στην ηλεκτρονική λειτουργία, αλλά και σε τοπικά καταστήματα λιανικής. Αυτό τελικά βοηθά στην επέκταση της πελατειακής βάσης του συστήματος.
 • Αποκριτικά σχέδια. Το Shopify υπερέχει σε υψηλής ποιότητας, καλά δομημένα, ανταποκρινόμενα και 100% προσαρμόσιμα πρότυπα. Εμπίπτουν σε θεματικές εξειδικευμένες κατηγορίες με βάση την εξειδίκευση στο web store. Τα σχέδια είναι δωρεάν και πληρώνονται, αλλά αυτό δεν έχει σημαντικό αντίκτυπο στην ποιότητα και την εντύπωση που κάνουν στους πελάτες.
 • Ευκαιρίες μάρκετινγκ. Το λογισμικό ηλεκτρονικού εμπορίου επιτρέπει τη χρήση ενός συνόλου εργαλείων μάρκετινγκ που θα σας βοηθήσουν να αξιοποιήσετε στο έπακρο τα στατιστικά στοιχεία του ιστότοπου, την αξιολόγηση απόδοσης, την παρακολούθηση πελατών και παραγγελιών, τον έλεγχο πελατών, την προσαρμογή ρυθμίσεων καταστήματος ιστού, τη βελτίωση του ποσοστού αφοσίωσης των πελατών και την κερδοφορία των επιχειρήσεων γενικός.
 • Ισχυρές επιλογές συγχρονισμού και ενοποίησης. Το Shopify είναι έτοιμο να προσφέρει στους πελάτες του ένα σύνολο ισχυρών και αποτελεσματικών εργαλείων και επιλογών ολοκλήρωσης και συγχρονισμού. Με την ενσωμάτωση του λογαριασμού σας στο Shopify με αυτούς των Xero, Amazon, Quickbooks και άλλων εξωτερικών υπηρεσιών, θα μπορείτε να συμβάλλετε στην επιτυχή και γρήγορη προώθηση των έργων σας.
 • Δεσμευτική παρουσίαση προϊόντων. Για να αυξήσει το ποσοστό αφοσίωσης των πελατών, το Shopify επιτρέπει την παρουσίαση και προβολή ψηφιακών ή φυσικών προϊόντων που προσφέρουν σε μια ποικιλία παραλλαγών παραθύρου εκπομπής. Εισάγουν επίσης ειδικά μέτρα για να αξιοποιήσετε στο έπακρο την παρουσίαση των προϊόντων. Έτσι, οι χρήστες προσφέρονται να δοκιμάσουν τη λειτουργία επαυξημένης πραγματικότητας, την αποπροσαρμογή των κριτικών προϊόντων, τη δημιουργία ελκυστικών συλλογών βίντεο και εικόνων κ.λπ..
 • Όψη ασφάλειας. Ως το προηγμένο λογισμικό ηλεκτρονικού εμπορίου προσανατολισμένο στον πελάτη, το Shopify αρχικά ενδιαφέρεται πολύ για την ασφάλεια των χρηστών και τη διατήρηση εμπιστευτικών δεδομένων. Κατά την εκκίνηση ενός διαδικτυακού καταστήματος, είναι σημαντικό να βεβαιωθείτε ότι η πληρωμή και τα προσωπικά σας στοιχεία προστατεύονται από μη εξουσιοδοτημένη πρόσβαση τρίτων. Με το Shopify, μπορείτε να συνδέσετε το πιστοποιητικό SSL στον ιστότοπό σας, να ενσωματώσετε τη δυνατότητα προστασίας από απάτη, να χρησιμοποιήσετε το σύστημα Shopcodes, Tag and Chip Reader και άλλα εργαλεία προστασίας ασφάλειας.

Κόστος: Η υπηρεσία προσφέρει μια δωρεάν δοκιμή 14 ημερών, κατά τη διάρκεια της οποίας μπορείτε να δοκιμάσετε όλες τις δυνατότητές της. Ο αριθμός των συνδρομών επί πληρωμή αποτελεί σήμερα 4 πακέτα. Θα πρέπει να πληρώσετε 9 $ / μήνα για το φθηνότερο πρόγραμμα και 299 $ / μήνα για την πιο ακριβή συνδρομή. Δεν υπάρχουν επιπλέον χρεώσεις συναλλαγής εδώ, αλλά το σύστημα χρεώνει χρήματα για τις πληρωμές με πιστωτική κάρτα που πραγματοποιούνται με αυτήν. Ταυτόχρονα, το Shopify έχει συχνά μειωμένες προσφορές για πρώτους και πιστούς χρήστες, κάτι που μερικές φορές μπορεί να μειώσει το κόστος συνδρομής κατά 8-10%.

Δοκιμάστε το Shopify δωρεάν

4. Weebly

Εργαλείο δημιουργίας ιστότοπων Weebly

Γουέμπλι – είναι μια αξιοπρεπής εναλλακτική λύση Squarespace για εκείνους που χρειάζονται ένα μικρό ηλεκτρονικό κατάστημα. Η εστίαση του ηλεκτρονικού εμπορίου της πλατφόρμας δεν σημαίνει ότι το Weebly είναι ένα αυστηρά σύστημα ηλεκτρονικού εμπορίου. Είτε σκοπεύετε να δημιουργήσετε έναν επιχειρηματικό ιστότοπο, μια σελίδα προορισμού, ένα χαρτοφυλάκιο ή οποιοδήποτε άλλο έργο, το πρόγραμμα δημιουργίας ιστότοπων θα σας βοηθήσει να ολοκληρώσετε την εργασία χωρίς καμία ταλαιπωρία. Αν θέλετε να μάθετε περισσότερα σχετικά με τις δυνατότητες που διαθέτει σήμερα η Weebly, σίγουρα θα σας ενδιαφέρουν τα ακόλουθα:

 • Ισχυρή έμφαση στο ηλεκτρονικό εμπόριο. Από σήμερα, το σύστημα παρέχει ένα σύνολο εργαλείων και δυνατοτήτων ηλεκτρονικού εμπορίου (εξαγωγή / εισαγωγή αρχείων προϊόντων CSV, διαχείριση αποθέματος, παρακολούθηση παραγγελιών και αποθεμάτων, φυσικά / ψηφιακά προϊόντα, ευέλικτες επιλογές αποστολής, ολοκληρωμένο καλάθι αγορών, κωδικοί κουπονιών, φιλτραρισμένη αναζήτηση προϊόντων, κινητό κατάστημα, απλή και βολική διαδικασία μεταφόρτωσης και διαχείρισης προϊόντων) που το καθιστούν εξαιρετικά ανταγωνιστικό στην εξειδικευμένη κατασκευή ιστοσελίδων.
 • Κέντρο εφαρμογών. Ο δημιουργός ιστότοπων διαθέτει ένα Κέντρο εφαρμογών που αναπτύσσεται γρήγορα και προσφέρει την ευκαιρία να ενσωματώσει λειτουργικά γραφικά στοιχεία, πρόσθετα, επεκτάσεις κ.λπ. σε ένα έργο για την ενίσχυση της απόδοσής του.
 • Αποτελεσματικό μάρκετινγκ ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Η δυνατότητα καθιστά δυνατή την πλήρη αξιοποίηση της επιλογής μάρκετινγκ μέσω email που παρέχει η Weebly. Χρησιμοποιώντας την πλατφόρμα, μπορείτε να ενημερώνετε τους πελάτες σας για τις πρόσφατες ειδήσεις, ενημερώσεις, ειδικές προσφορές και άλλες εκδηλώσεις που σχετίζονται με τον ιστότοπο.
 • Επιλογές προσαρμογής προτύπου. Το σύστημα δεν έχει εκατοντάδες πρότυπα στον κατάλογο (σε αντίθεση με αυτόν σημαντικοί ανταγωνιστές), αλλά αυτές που περιλαμβάνονται σε θεματικές κατηγορίες αξίζουν την προσοχή λόγω της υψηλής ποιότητας, της προσαρμογής 100% και της απόκρισης. Εάν θέλετε να χρησιμοποιήσετε τις δεξιότητές σας κωδικοποίησης, μπορείτε να επεξεργαστείτε ένα από τα διαθέσιμα πρότυπα για να του δώσετε πιο προηγμένο σχεδιασμό ή ακόμη και να ενσωματώσετε το δικό σας πρότυπο, εάν έχετε αυτό.
 • Διαχείριση ιστότοπου ομάδας. Το σύστημα επιτρέπει την κοινή χρήση δικαιωμάτων πρόσβασης στον ιστότοπο με τα μέλη της ομάδας με τα οποία σκοπεύετε να εργαστείτε στο έργο.
 • Blogging. Με το Weebly, μπορείτε να ξεκινήσετε και να διαχειριστείτε ένα πλήρες ιστολόγιο για προσωπική ή επαγγελματική χρήση. Αυτό που μπορείτε να κάνετε εδώ είναι να προσθέσετε και να επεξεργαστείτε αναρτήσεις ιστολογίου, να ρυθμίσετε τη δυνατότητα σχολιασμού και τα εργαλεία διαχείρισης, να σχεδιάσετε πρότυπο και διάταξη ιστολογίου, να αναπτύξετε δομή δημοσιεύσεων κ.λπ..

Κόστος: Όσοι σχεδιάζουν να αναπτύξουν έναν τυπικό ιστότοπο, μπορούν να επιλέξουν ανάμεσα σε πέντε συνδρομές, οι οποίες κυμαίνονται από ένα δωρεάν πακέτο έως και το πιο ακριβό Επιχειρηματικό Πρόγραμμα (25 $ / μήνα). Οι χρήστες, που έχουν την πρόθεση να χρησιμοποιήσουν το Weebly για σκοπούς δημιουργίας ιστοσελίδων ηλεκτρονικού εμπορίου, έχουν την ευκαιρία να επιλέξουν ανάμεσα σε τέσσερα προγράμματα επί πληρωμή. Το κόστος της φθηνότερης συνδρομής ανέρχεται σήμερα στα 8 $ / μήνα, ενώ το κόστος του πιο ακριβού προγράμματος απόδοσης θα σας κοστίσει 38 $ / μήνα (με την ετήσια πληρωμή).

Δοκιμάστε το Weebly δωρεάν

5. WordPress

Εργαλείο δημιουργίας ιστότοπων WordPress

WordPress – είναι η καλύτερη δωρεάν εναλλακτική λύση CMS στο Squarespace. Η πλατφόρμα προσανατολίζεται αρχικά στις δεξιότητες και στην κωδικοποίηση της γνώσης των επαγγελματιών του σχεδιασμού ιστοσελίδων, καθώς είναι σχεδόν αδύνατο να προχωρήσουμε χωρίς προγραμματισμό γνώσεων εδώ. Ωστόσο, το WordPress είναι επίσης μια ωραία λύση για χρήστες για πρώτη φορά, οι οποίοι σχεδιάζουν να δοκιμάσουν και να βελτιώσουν τις δεξιότητές τους στο σχεδιασμό ιστοσελίδων Η απουσία χρεώσεων, οι επιλογές επεξεργασίας κώδικα ανοιχτού κώδικα και η ενσωμάτωση προσθηκών είναι μόνο μερικά από τα γεγονότα που καθιστούν το σύστημα μια ελκυστική προσφορά για τους χρήστες. Μεταξύ των χαρακτηριστικών που είναι τα κύρια πλεονεκτήματα της υπηρεσίας, τα ακόλουθα πρέπει να είναι τα πρώτα που αναφέρουν:

 • Ενσωμάτωση προσθηκών. Παρόλο που το WordPress διαθέτει μια συλλογή ολοκληρωμένων προσχεδιασμένων προσθηκών, υπάρχουν ακόμα δεκάδες από αυτά διαθέσιμα στον Ιστό. Εάν δεν μπορείτε να βρείτε το πρόσθετο μετοχών, μπορείτε να περιηγηθείτε στο Διαδίκτυο για να επιλέξετε μεταξύ αυτών που έχουν αναπτυχθεί από άλλους σχεδιαστές ιστοσελίδων. Οι προσθήκες είναι δωρεάν και πληρώνονται. Λάβετε υπόψη ότι οι δωρεάν προσθήκες είναι συχνά λιγότερο ασφαλείς από τις πληρωμένες, καθώς ενδέχεται να περιέχουν κακόβουλους κωδικούς, οι οποίοι ενδέχεται να απειλήσουν την ασφάλεια του ιστότοπού σας. Ταυτόχρονα, θα πρέπει πάντα να θυμάστε την επιλογή σας, ανεξάρτητα από το πρόσθετο που θέλετε.
 • Μηχανή Blogging. Το CMS είναι μια παγκοσμίως γνωστή πλατφόρμα blogging, η οποία δεν αποτελεί έκπληξη καθώς το σύστημα δημιουργήθηκε αρχικά με γνώμονα τον σκοπό ανάπτυξης blog. Ωστόσο, έχει γίνει γρήγορα η λύση all-in-one για χρήστες που επιθυμούν να σχεδιάσουν άλλους τύπους έργων σε αξιοπρεπές επίπεδο.
 • Επιλογή προτύπου. Η κατάσταση με τα πρότυπα μοιάζει με αυτήν με τα πρόσθετα στο WordPress. Το σύστημα διαθέτει μια συλλογή από έτοιμα θέματα, αλλά το ποσό τους είναι πολύ μικρό για να καλύψει τις ανάγκες όλων των χρηστών. Έχουν επίσης παρόμοια εμφάνιση, κάτι που δεν είναι επιθυμητό, ​​αν θέλετε να αντέχετε σε εξειδικευμένο ανταγωνισμό. Έτσι, εάν χρειάζεστε πιο προηγμένα και ευέλικτα θέματα WordPress, μπορείτε να περιηγηθείτε στον ιστό για να τα μεταβείτε εκεί. Και πάλι, θυμηθείτε την προσωπικότητα του σχεδιαστή Ιστού με τον οποίο ασχολείτε.
 • Επεξεργασία κώδικα ιστότοπου. Για να δώσετε στον ιστότοπό σας προηγμένο σχεδιασμό και να τον ξεχωρίσει από το πλήθος, είναι απαραίτητο να έχετε τουλάχιστον βασικές δεξιότητες προγραμματισμού. Εάν τους λείπουν, μην περιμένετε πολλά από την ποιότητα του έργου – για να μην αναφέρουμε την αδυναμία διαχείρισης των έργων σας μετά.
 • Επιλογή φιλοξενίας. Όσο το WordPress δεν προσφέρει ολοκληρωμένη φιλοξενία από την αρχή, σας παρέχει την ελευθερία επιλογής. Ψωνίστε τριγύρω για να βρείτε κατάλληλες προσφορές.
 • Ισχυρή και υποστηρικτική κοινότητα χρηστών. Αν και το σύστημα δεν προσφέρει υποστήριξη πελατών από προεπιλογή, πολλοί χρήστες δυσκολεύονται να αναζητήσουν απαντήσεις στις ερωτήσεις τους σχετικά με το σύστημα. Αυτό είναι όπου η εκτεταμένη, υποστηρικτική και ισχυρή κοινότητα χρηστών θα βοηθήσει πολύ. Υπάρχουν πολλά θέματα που συζητούνται εδώ κάθε μέρα. Ανεξάρτητα από το ποια είναι η ερώτηση ή το πρόβλημά σας – σίγουρα θα το έχετε λύσει δωρεάν!

Κόστος: Το WordPress είναι ένα δωρεάν CMS ανοιχτού κώδικα, το οποίο χρησιμοποιείται τώρα για το σχεδιασμό πολλαπλών έργων απλού έως πολύπλοκου. Εάν σκοπεύετε να ξεκινήσετε ένα πιο ισχυρό έργο με το WordPress, δεν θα πάτε χωρίς να ενσωματώσετε πρότυπα επί πληρωμή, πρόσθετα, widget, πρόσθετα και επεκτάσεις. Μην ξεχάσετε τον τομέα και τη φιλοξενία του ιστότοπού σας. Λάβετε υπόψη ότι το WordPress δεν διαθέτει ολοκληρωμένες λύσεις φιλοξενίας, αλλά σας προτείνει επίσημα να αντιμετωπίσετε Μπλε Χοστ. Πρόκειται για έναν αξιόπιστο πάροχο φιλοξενίας με πολλές δυνατότητες, υπηρεσίες και εργαλεία διαθέσιμα σε πολλά σχέδια. Με 2,95 $ / μήνα μόνο, έχετε μια σχεδόν απεριόριστη φιλοξενία και ένα όνομα τομέα μπόνους με το Bluehost. Δεν είναι μια άξια προσφορά?

Δοκιμάστε το WordPress δωρεάν

Συμπέρασμα

Το Squarespace είναι ένα από τα πιο αναγνωρίσιμα και επαγγελματικά εργαλεία δημιουργίας ιστοσελίδων, το οποίο δημιουργήθηκε ως επί το πλείστον για να ταιριάζει στις ανάγκες των ειδικών στο σχεδιασμό ιστοσελίδων, οι οποίοι εργάζονται για την ανάπτυξη σύνθετων προσωπικών και επί παραγγελία έργων. Ωστόσο, όταν πρόκειται για άπειρους χρήστες, το σύστημα δεν έχει πολλά να προσφέρει. Αυτό συμβαίνει όταν αντιμετωπίζουν την ανάγκη να αναζητήσουν απλούστερες εναλλακτικές λύσεις Squarespace που εξασφαλίζουν επίσης εξαιρετικό αποτέλεσμα χωρίς να απαιτείται η γνώση των δεξιοτήτων κωδικοποίησης.

Εναλλακτικές λύσεις TOP Squarespace:

WixWix είναι το καλύτερο εργαλείο δημιουργίας ιστότοπων all-in-one, το οποίο υπερισχύει του Squarespace όσον αφορά την ποιότητα, το κόστος και την αποτελεσματικότητα της διαδικασίας ανάπτυξης ιστού. Οποιοσδήποτε ιστότοπος σκοπεύετε να ξεκινήσετε και όποιες και αν είναι οι δεξιότητές σας στο σχεδιασμό ιστοσελίδων, το Wix είναι ένας σίγουρος τρόπος για να αποκτήσετε επιτυχία. Wix.com

uKitΤο uKit είναι το φθηνότερο υποκατάστατο του Squarespace, το οποίο εφαρμόζεται κυρίως για το σχεδιασμό ιστοσελίδων μικρών επιχειρήσεων. Το σύνολο χαρακτηριστικών του συστήματος, ωστόσο, επιτρέπει τη χρήση του για την ανάπτυξη άλλων έργων που αποκαλύπτουν ποιότητα, λειτουργικότητα και οπτικά ελκυστική σχεδίαση απόκρισης. uKit.com

ΑγοράστεΑγοράστε είναι η καλύτερη εναλλακτική λύση ηλεκτρονικού εμπορίου στο Squarespace. Η αφθονία των δυνατοτήτων ηλεκτρονικού εμπορίου, τα προσαρμόσιμα πρότυπα απόκρισης, πολλές επιλογές μάρκετινγκ, προώθησης και ανάπτυξης ιστοσελίδων καθιστούν την υπηρεσία ο διάσημος ηγέτης της σύγχρονης θέσης ηλεκτρονικού εμπορίου. Shopify.com

ΓουέμπλιΓουέμπλι είναι ένας αξιόπιστος δημιουργός ιστότοπων, ο οποίος μπορεί να χρησιμοποιηθεί αποτελεσματικά από δύο τύπους χρηστών: αυτούς, που σκοπεύουν να σχεδιάσουν τυπικά έργα και εκείνους, που έχουν την ιδέα να δημιουργήσουν μικρούς ιστότοπους ηλεκτρονικού εμπορίου. Η υπηρεσία συνοδεύεται από ισχυρά ειδικά εργαλεία, προηγμένες δυνατότητες προσαρμογής και πολλές επιλογές σχεδίασης προτύπων. weebly.com

WordPressWordPress είναι ένα ελεύθερο CMS ανοιχτού κώδικα, το οποίο καθιστά δυνατή τη δημιουργία και την ενημέρωση μικρών έως πολύπλοκων έργων, ωστόσο συνεπάγεται την επίγνωση των βασικών κωδικοποιήσεων για να αξιοποιήσετε πλήρως το πλήρες δυναμικό του. WordPress.org

Ποια είναι η καλύτερη εναλλακτική λύση για το Squarespace; Όλα εξαρτώνται από το τι θέλετε να βγείτε από τον ιστότοπό σας, πόσο σε βάθος θέλετε να μπορείτε να το προσαρμόσετε και πόσο είστε διατεθειμένοι να πληρώσετε για αυτόν. Δοκιμάστε όλα αυτά τα υποκατάστατα Squarespace και κάντε την επιλογή σας.

Δημιουργήστε έναν ιστότοπο δωρεάν

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map