Adobe Muse εναντίον Dreamweaver
Η Adobe έχει πάρει το όνομά της στην αρένα σχεδιασμού ιστοσελίδων χάρη σε μια σειρά βραβευμένων λύσεων για σκοπούς δημιουργίας ιστοσελίδων. Οι χρήστες μπορούν να επωφεληθούν από μια σειρά προϊόντων και λογισμικού που παράγονται με το ίδιο banner. Το Adobe Muse και το Dreamweaver είναι ένα καλό παράδειγμα τέτοιων κατασκευαστών ιστοτόπων με επωνυμία που μπορούν να εξυπηρετήσουν διάφορους σκοπούς.
Παρόλο που δεν ανταγωνίζονται πραγματικά για το όνομα της κορυφαίας πλατφόρμας και έχουν πολλά κοινά, ορισμένες βασικές διαφορές μπορεί να επηρεάσουν την επιλογή των χρηστών. Η αναθεώρηση Adobe Muse vs Dreamweaver είναι να επισημάνει αυτές τις διαφορές επισημαίνοντας την πιο κατάλληλη λύση για τις ιδιαίτερες ανάγκες σας.
Contents
Ένα γρήγορο στιγμιότυπο:
Το Adobe Muse – είναι ένα απλό εργαλείο δημιουργίας ιστοσελίδων για σχεδιαστές ιστοσελίδων που επιτρέπει στους χρήστες να δημιουργούν ιστοσελίδες που να ανταποκρίνονται χωρίς τεχνικές δεξιότητες. Η ενσωματωμένη διαδικασία κατασκευής είναι το βασικό χαρακτηριστικό της πλατφόρμας εκτός από τις ατελείωτες δυνατότητες σχεδιασμού που παρέχονται από τη λειτουργικότητα εισαγωγής σχεδιασμού, επιτρέποντάς σας να εφαρμόσετε τη δική σας διάταξη. Επιπλέον, το Adobe Muse παρέχει αρκετή ελευθερία όσον αφορά την επιλογή διακομιστή για τον μελλοντικό ιστότοπό σας. Τα κακά νέα είναι ότι η Adobe έχει σταματήσει επίσημα να κυκλοφορεί τις ενημερώσεις λειτουργιών της για την πλατφόρμα από τις 26 Μαρτίου 2018, ενώ η τεχνική υποστήριξη είναι διαθέσιμη μόνο έως τις 26 Μαρτίου 2020.
Το Adobe Dreamweaver – είναι ένα πιο περίπλοκο πρόγραμμα δημιουργίας ιστότοπων για αφοσιωμένους επαγγελματίες. Αναπτύχθηκε για έμπειρους χρήστες λογισμικού σχεδιασμού ιστοσελίδων με σταθερό τεχνικό υπόβαθρο. Αν και εξακολουθεί να διαθέτει οπτικούς επεξεργαστές για να χειριστεί τη διαδικασία δημιουργίας χρησιμοποιώντας ορισμένα από τα στοιχεία του WYSIWYG, τα όργανα του εστιάζονται κυρίως σε JavaScript, PHP, HTML, CSS και άλλες γλώσσες κωδικοποίησης. Το Dreamweaver είναι μια καλή λύση για όσους επιθυμούν επαγγελματικούς ιστότοπους που είναι φιλικοί προς κινητά.
Παρά το γεγονός, αυτά τα λογισμικά έχουν ξεκινήσει με το ίδιο πλαίσιο, εξυπηρετούν διαφορετικούς στόχους και καθιερώνουν αντίθετες προσεγγίσεις στη διαδικασία δημιουργίας ιστότοπων. Ας ρίξουμε μια πιο προσεκτική ματιά στις δυνατότητες Adobe Dreamweaver εναντίον Adobe Muse και πώς μπορούν πραγματικά να βοηθήσουν στην εκκίνηση ενός συμπαγούς έργου Ιστού.
1. Ευκολία χρήσης
- Adobe Muse έρχεται ως επιτραπέζια εφαρμογή και για τους δύο επαγγελματίες σχεδιαστές ιστοσελίδων που επιθυμούν να δημιουργήσουν πολύπλοκους ιστότοπους και αρχάριους χωρίς ειδικές δεξιότητες. Η πλατφόρμα έχει μια απλή διεπαφή που είναι γνωστή σε όλους όσους έχουν χρησιμοποιήσει το Photoshop τουλάχιστον μία φορά. Οι χρήστες είναι ελεύθεροι να σχεδιάζουν ή να εισάγουν τις δικές τους διατάξεις, να δημιουργούν νέα widget με ενσωματωμένες λειτουργίες και πολλά άλλα. Η πλατφόρμα εξυπηρετεί δύο βασικούς στόχους:
- Απλοί ιστότοποι. Το σύστημα διαθέτει τη λειτουργία DIY (Do-It-Yourself), καθιστώντας το αρκετά απλό και γρήγορο για τους χρήστες να τροποποιούν ή να προσαρμόζουν τα πρότυπά τους.
- Σύνθετες ιστοσελίδες. Αυτό αναφέρεται κυρίως σε έμπειρους σχεδιαστές ιστοσελίδων που λαχταρούν για πιο περίπλοκα έργα Ιστού με προηγμένες δυνατότητες UI / UX. Το Adobe Muse έχει μια συνεργατική λειτουργικότητα που επιτρέπει στους χρήστες να συνεργάζονται με συνεργάτες, πελάτες και σχεδιαστές τρίτων για να ζωντανεύουν τα έργα τους.
Παρόλο που το λογισμικό μπορεί να φαίνεται αρκετά εύκολο από την αρχή, ίσως χρειαστεί κάποια καμπύλη μάθησης. Μπορεί να χρειαστεί κάποιος χρόνος έως ότου κατανοήσετε με σαφήνεια πώς λειτουργούν όλα τα εργαλεία και οι λειτουργίες. Έτσι, ετοιμαστείτε για κάποια περίοδο δοκιμής και σφάλματος. Από την άλλη πλευρά, δεν θα αντιμετωπίσετε δυσκολίες σε περίπτωση που δεν χρειάζεστε έναν πολύπλοκο ιστότοπο ή δεν θέλετε να χρησιμοποιήσετε το δικό σας έτοιμο πρότυπο ή διάταξη.
Όπως έχουμε αναφέρει προηγουμένως, η Adobe δεν σχεδιάζει να κυκλοφορήσει νέες ενημερώσεις λειτουργιών και λογισμικού. Επιπλέον, η τεχνική υποστήριξη δεν θα είναι διαθέσιμη από τις 26 Μαρτίου 2020. Μπορεί επίσης να είναι ένα μειονέκτημα για τους αρχάριους που κάνουν τα πρώτα τους βήματα μέσα στην πλατφόρμα. Όμως όσοι χρησιμοποιούν ήδη την εφαρμογή, δεν έχουν τίποτα να ανησυχούν, καθώς ενδέχεται να συνεχίσουν να χρησιμοποιούν όλες τις διαθέσιμες δυνατότητές της.
- Adobe Dreamweaver είναι ένας πιο περίπλοκος επεξεργαστής που απαιτεί καλή γνώση τουλάχιστον PHP, HTML και CSS. Πρώτα απ ‘όλα, πρέπει να έχετε εγκαταστήσει την εφαρμογή. Στη συνέχεια, θα δείτε ένα σύντομο εισαγωγικό βίντεο με μερικές επισημάνσεις και πληροφορίες για να ξεκινήσετε. Οι συμβουλές βίντεο μπορεί να είναι χρήσιμες για την αποτροπή κοινών λαθών από την αρχή, καθώς και την αλλαγή τμημάτων κώδικα, γραμμών, ελέγχων σφαλμάτων, επισήμανσης σύνταξης και άλλων πραγμάτων που θα επιταχύνουν σημαντικά την εργασία.
Οπτικός επεξεργαστής
Για άλλη μια φορά, εδώ έχουμε μια οικεία διεπαφή που αποτελεί υπογραφή σημαντικών προϊόντων Adobe. Έρχεται με έναν ισχυρό οπτικό επεξεργαστή για τη δημιουργία προσαρμοσμένων ιστότοπων με έμφαση στη διαδικασία δημιουργίας ιστοσελίδων βάσει κώδικα. Έχει πραγματικά κάποια στοιχεία WYSIWYG για να κάνει τη διαδικασία κατασκευής λίγο πιο απλή. Από τη μία πλευρά, μπορεί να αξιοποιήσει τις δεξιότητες κωδικοποίησης. Από την άλλη πλευρά, δεν θα μπορείτε να αποκτήσετε έναν έτοιμο για δημοσίευση ιστότοπο χρησιμοποιώντας μόνο το πρόγραμμα επεξεργασίας DIY. Η ενσωμάτωση κώδικα, συμπεριλαμβανομένων των JavaScript, PHP και άλλων, είναι ακόμη απαραίτητη.
Πρόγραμμα επεξεργασίας κώδικα
Ενώ η πλατφόρμα είναι περισσότερο προσανατολισμένη στους τεχνικούς, συνοδεύεται από έναν ισχυρό επεξεργαστή κώδικα που διαθέτει ένα πλούσιο σύνολο χαρακτηριστικών. Κυμαίνεται από εκτεταμένη βιβλιοθήκη κώδικα για να επιλέξετε το στοιχείο ή τη λειτουργία που χρειάζεστε έως τον έλεγχο σφάλματος. Η πλατφόρμα διαθέτει λειτουργία προεπισκόπησης προγράμματος περιήγησης για να δείτε όλες τις αλλαγές που κάνετε.
Adobe Muse εναντίον Dreamweaver. Οι διεπαφές και των δύο εφαρμογών είναι πολύ απλές για έμπειρους χρήστες. Η διαφορά είναι ότι χρειάζεστε γνώσεις προγραμματισμού και δεξιότητες σχεδιασμού ιστοσελίδων για να χρησιμοποιήσετε το Dreamweaver, ενώ η Muse υπονοεί μόνο την επίγνωση των βασικών στοιχείων του σχεδιασμού. Λόγω αυτού, είναι πολύ πιο απλό να μάθετε τον Muse. Και τα δύο συστήματα αφθονούν σε σεμινάρια και εγχειρίδια. Είναι δυνατόν να μάθετε τις υπηρεσίες εάν έχετε την επιθυμία να το κάνετε αυτό – το φόντο είναι αρκετά ισχυρό. Γενικά, το Muse είναι μια πιο προτιμώμενη παραλλαγή στον σύγχρονο κόσμο. Είναι απλούστερο, πιο γρήγορο και πιο προσιτό.
2. Σύνολο χαρακτηριστικών και ευελιξία
- Adobe Muse διαθέτει ένα εκτεταμένο σύνολο σχεδιαστικών και οπτικών χαρακτηριστικών για τη δημιουργία όμορφων χαρτοφυλακίων, σελίδων προορισμού ή ιστότοπων μικρών επιχειρήσεων. Η πλατφόρμα έχει αρκετή λειτουργικότητα για να δημιουργήσει ένα απλό έργο ηλεκτρονικού εμπορίου, χάρη σε ένα πλούσιο σύνολο χαρακτηριστικών. Αναφέρονται στην ενσωμάτωση widget, στην απλοποίηση της ροής εργασίας, στην εφαρμογή διαφόρων οπτικών εφέ και κινούμενων σχεδίων και σε πολλά άλλα. Ακολουθούν μερικές από τις βασικές δυνατότητες που μπορεί να εκτιμήσουν οι χρήστες:
- Εργαλείο αντιγραφής χαρακτηριστικών – η λειτουργία απλοποιεί τη ροή εργασίας καθιστώντας την ταχύτερη ενώ οι χρήστες μπορούν να αντιγράψουν χαρακτηριστικά όπως γραμματοσειρές ή αδιαφάνεια από ένα έργο και να το επικολλήσουν σε άλλο.
- Βελτιωμένη απόδοση – η πλατφόρμα εξασφαλίζει σταθερή απόδοση κατά τη διαδικασία κατασκευής. Ο ισχυρός κινητήρας του επιτρέπει στους χρήστες να εκτελούν γρήγορα διαφορετικές εργασίες, όπως το άνοιγμα, η δημοσίευση ή η αποθήκευση των αρχείων του ιστότοπού σας.
- Widgets φιλικά προς κινητά – τα πάντα, από την παρουσίαση διαφανειών και τη σύνθεση έως τα γραφικά φόρμας είναι φιλικά προς κινητά Το μόνο που χρειάζεστε είναι να προσθέσετε ένα widget που χρειάζεστε, ενώ το σύστημα θα αλλάξει το μέγεθός του ώστε να ανταποκρίνεται 100%.
- Simple Element Selection – ας πούμε, πρέπει να εξαγάγετε ένα ξεχωριστό στοιχείο από το widget. Δεν θα αναγκαστείτε να περάσετε από πολλά επίπεδα. Απλά κάντε διπλό κλικ στο στοιχείο.
- CC Integration – μπορείτε να πάρετε γραφικά στοιχεία ή κινούμενα σχέδια από τη βιβλιοθήκη CC και να δημιουργήσετε μια προσαρμοσμένη σύνθεση animate χρησιμοποιώντας τη λειτουργία μεταφοράς και απόθεσης του προγράμματος επεξεργασίας.
- Creative Cloud – όλα τα στοιχεία του ιστότοπου θα είναι ασφαλή στο εργαλείο Creative Cloud. Χρησιμεύει για την αρχειοθέτηση και την αποκατάσταση επιτραπέζιων προϊόντων, στοιχείων, βιβλιοθηκών, κινητών έργων και άλλων. Η πλατφόρμα διευκολύνει επίσης τη συνεργασία με πολλές βιβλιοθήκες ταυτόχρονα
- Adobe Dreamweaver σχεδιάστηκε για την εφαρμογή κώδικα HTML, CSS, PHP και JavaScript, που υποτίθεται ότι σημαίνει περισσότερη ελευθερία και ευελιξία. Όσον αφορά το σύνολο χαρακτηριστικών του, εδώ έχουμε μερικές βασικές επιλογές, όπως τον έλεγχο σφαλμάτων και την προστιθέμενη αξία. Όσον αφορά τις πρόσθετες λειτουργίες, μπορεί να σας αρέσουν τα εξής:
- Dynamic Code Editor – η κύρια αποστολή του είναι να μειώσει το χρόνο που απαιτείται για τη δημιουργία ενός ιστότοπου ή μιας εφαρμογής. Η δυνατότητα έχει δυνατότητα ολοκλήρωσης κώδικα που μπορεί να ολοκληρώσει τον κώδικα αυτόματα. Θα εκτιμήσετε επιπλέον συμβουλές και υποδείξεις κώδικα, οπτικά βοηθήματα κ.λπ..
- Προϊόντα πολλαπλής πλατφόρμας – Το Dreamweaver επιτρέπει στους χρήστες να αναπτύξουν προϊόντα πολλαπλών χρήσεων για διάφορες συσκευές. Είτε πρόκειται για ιστότοπο ή εφαρμογή Ιστού, θα λειτουργεί εξίσου καλά σε διάφορες διαστάσεις οθόνης και λειτουργικό σύστημα. Όλες οι αλλαγές που κάνετε μπορούν να παρακολουθούνται σε πραγματικό χρόνο στο πρόγραμμα περιήγησής σας ή στο ενσωματωμένο εργαλείο προεπισκόπησης.
- Γρήγορη ανάπτυξη – το σύστημα έχει ξεκινήσει πρότυπα και διατάξεις που μπορείτε να προσαρμόσετε και να δημιουργήσετε σελίδες ιστότοπου HTML και άλλα δικά σας στοιχεία. Μπορείτε να επιλέξετε από ιστολόγια, ψηφιακά καταστήματα, χαρτοφυλάκια, έτοιμες ιστοσελίδες σελίδες κ.λπ..
- Ενημερώσεις – Το Dreamweaver είναι μια δυναμική εφαρμογή, που σημαίνει τακτικές ενημερώσεις και νέες δυνατότητες για να εξασφαλίσει καλύτερη εμπειρία κωδικοποίησης.
Adobe Muse εναντίον Dreamweaver: ενώ είναι μια πλατφόρμα προσανατολισμένη στον κώδικα, το Dreamweaver υποτίθεται ότι παρέχει περισσότερη ευελιξία και ελευθερία, καθώς είστε ελεύθεροι να κωδικοποιήσετε οποιοδήποτε στοιχείο χρειάζεστε. Φυσικά, απαιτεί μεγάλη τεχνική γνώση. Από αυτή την άποψη, το Muse μοιάζει με μια απλή επιλογή, λαμβάνοντας υπόψη τη λειτουργικότητα ενσωμάτωσης, την επιλογή widget, ισχυρό οπτικό πρόγραμμα επεξεργασίας και άλλες εξαιρετικές δυνατότητες.
3. Σχέδια
Adobe Muse | Dreamweaver | |
Αριθμός θεμάτων: | Εθιμο | Εθιμο |
Δωρεάν θέματα | &# x2714; ΝΑΙ | &# x2714; ΝΑΙ |
Κόστος θεμάτων επί πληρωμή: | 30 $ κατά μέσο όρο | 75 $ κατά μέσο όρο |
Ανταποκρίσιμος σχεδιασμός | &# x2714; ΝΑΙ | &# x2714; ΝΑΙ |
Ταξινόμηση ανά κλάδο: | &# x2714; ΝΑΙ | &# x2714; ΝΑΙ |
Επεξεργασία κώδικα CSS: | &# x2714; ΝΑΙ | &# x2714; ΝΑΙ |
- Adobe Muse. Δεν υπάρχουν έτοιμα πρότυπα εδώ. Θα πρέπει να τα σχεδιάσετε μόνοι σας, αν και, ο Ιστός αφθονούν σε ευέλικτα πρότυπα που έχουν σχεδιαστεί από άλλους χρήστες για να ικανοποιούν κάθε γούστο και απαιτήσεις.
Πολλά διαδικτυακά στούντιο σχεδιάζουν πρότυπα για το Muse και υπάρχουν ειδικές διατάξεις που ταιριάζουν σε οποιονδήποτε τύπο ιστοσελίδας. Μπορείτε να παραγγείλετε ένα μοναδικό πρότυπο από έναν επαγγελματία σχεδιαστή ιστοσελίδων. Γενικά, το Muse είναι μια εξαιρετική επιλογή για ανεξάρτητη δημιουργία σχεδίων οποιουδήποτε επιπέδου πολυπλοκότητας. Μπορεί να συγκριθεί με το Photoshop για όλες τις ιστοσελίδες. Αυτή είναι μια τέλεια εφαρμογή για επαγγελματίες σχεδιαστές ιστοσελίδων και για αρχάριους.
Μπορείτε αρχικά να επιλέξετε το πλάτος μιας σελίδας (αποκριτικό ή στατικό), να δημιουργήσετε πρότυπα (τυπικά τμήματα ιστοσελίδας) και να σχεδιάσετε το τμήμα περιεχομένου με τη χρήση widget και εργαλείων όπως αυτά που είναι διαθέσιμα στο Photoshop.
- Adobe Dreamweaver. Προφανώς, εσείς εσείς είστε υπεύθυνοι για τη δημιουργία προτύπων ιστότοπου εδώ. Το πρόγραμμα δεν περιέχει προεπιλογές ή έτοιμα σχέδια, που είναι μια προηγμένη θέση δημιουργίας ιστοσελίδων για αυτούς. Ναι, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε βασικές διατάξεις HTML έτοιμων για τη δημιουργία ιστότοπων μίας σελίδας με διαφορετική διάταξη στοιχείων, για παράδειγμα. Μπορείτε να βρείτε τον κωδικό στον Ιστό. Υπάρχουν τέτοιες υπηρεσίες, οι οποίες θα σας παρέχουν τις απαιτούμενες διατάξεις ιστοσελίδας με τη μορφή κωδικού. Αυτό σημαίνει ότι μπορείτε να χρησιμοποιήσετε οποιονδήποτε εξωτερικό κώδικα στο πρόγραμμα.
Τέλος, το Dreamweaver είναι ένας πολύ βολικός και προηγμένος επεξεργαστής κώδικα. Πάρτε και χρησιμοποιήστε αυτό που θέλετε – δεν υπάρχουν περιορισμοί εδώ. Οι επαγγελματίες σχεδιάζουν πρότυπα στο Photoshop και μετά δημιουργούν ιστοσελίδες στο Dreamweaver. Αυτή είναι η σωστή προσέγγιση. Για όσους αναζητούν απλές λύσεις, το πρόγραμμα δεν λειτουργεί καθόλου. Για αυτούς τους χρήστες, η υπηρεσία SaaS ή το Muse θα είναι μια πολύ καλύτερη λύση.
Adobe Muse εναντίον Dreamweaver. Και τα δύο συστήματα ενθαρρύνουν την ανάπτυξη ιστοτόπων DIY. Δημιουργούνται λαμβάνοντας υπόψη τις ανάγκες των έμπειρων χρηστών. Ωστόσο, υπάρχουν πολλά ευέλικτα πρότυπα και σχέδια που έχουν αναπτυχθεί ειδικά για το Muse. Μπορούν να αγοραστούν, να παραγγελθούν κατά παραγγελία ή να ληφθούν από τον Ιστό. Όσον αφορά το Dreamweaver, δεν υπάρχουν πρότυπα ειδικά σχεδιασμένα για το σύστημα, καθώς αυτή είναι μια προ-προσανατολισμένη πλατφόρμα. Η προσφορά των προεπιλογών του στους χρήστες μπορεί να συγκριθεί με τη διδασκαλία του Μωάμεθ Αλί στα βασικά του μποξ. Έχετε αποφασίσει να χρησιμοποιήσετε το Dreamweaver; Τότε είστε ήδη επαγγελματίας web design.
4. Υποστήριξη πελατών
Adobe Muse είναι μέρος της σειράς προϊόντων της Adobe. Σημαίνει ότι μπορεί να βρείτε πολλά μαθήματα, οδηγούς βίντεο, συχνές ερωτήσεις και άλλες πληροφορίες που μπορεί να είναι χρήσιμες. Η επωνυμία έχει μια τεράστια κοινότητα ήδη υπαρχόντων χρηστών που μπορεί να απαντήσουν στις ερωτήσεις σας. Από την άλλη πλευρά, εάν σκοπεύετε να χρησιμοποιήσετε το Muse, θα μείνετε χωρίς τεχνική υποστήριξη από τις 26 Μαρτίου 2020. Αυτό μπορεί να μην είναι τεράστιο μειονέκτημα, καθώς η πλατφόρμα είναι πολύ εύκολη στη χρήση. Από την άλλη πλευρά, όλοι χρειαζόμαστε τεχνική βοήθεια από καιρό σε καιρό.
Adobe Dreamweaver έχει στην πραγματικότητα τους ίδιους τρόπους για να μείνετε σε επαφή. Μπορείτε να βρείτε πολλές πηγές και άρθρα στον επίσημο ιστότοπο. Τόνοι πληροφοριών μπορείτε να βρείτε στο επίσημο Κέντρο βοήθειας του Adobe με τους οδηγούς χρήσης. Το Dreamweaver διαθέτει επίσης το επίσημο φόρουμ υποστήριξής του με συχνές ερωτήσεις, πρόσθετους οδηγούς εγκατάστασης κ.λπ. Μπορείτε επίσης να μεταβείτε στην Εξυπηρέτηση πελατών της Adobe και να επικοινωνήσετε απευθείας με την τεχνική υποστήριξη.
Adobe Dreamweaver εναντίον Adobe Muse: Παρόλο που και τα δύο προϊόντα έχουν το ίδιο banner και έχουν τις περισσότερες από τις παρόμοιες δυνατότητες επαφής, το γεγονός ότι η Adobe θα κλείσει την τεχνική υποστήριξη Muse φαίνεται συγκεχυμένο. Ωστόσο, μπορείτε να επιλέξετε την επίσημη εξυπηρέτηση πελατών και ελπίζετε ότι θα σας βοηθήσει.
5. Πολιτική τιμολόγησης
Και τα δύο προγράμματα παρέχονται βάσει της συνδρομής Creative Cloud. Βασικά, ασχολούμαστε με μια συνδρομή για έναν καθορισμένο όρο χρήσης. Τα ετήσια προγράμματα είναι περίπου 40% φθηνότερα από τα μηνιαία προγράμματα. Το κόστος του Dreamweaver ανέρχεται σε 240 $ / έτος, ενώ το κόστος της Muse είναι 180 $ / έτος.
Και τα δύο προγράμματα προσφέρουν δωρεάν δοκιμή 7 ημερών. Για να ξεκινήσετε να εργάζεστε με τις πλατφόρμες, πρέπει να τις κατεβάσετε, να αποκτήσετε πρόσβαση στον λογαριασμό σας Adobe και να ενεργοποιήσετε τη δοκιμαστική έκδοση.
συμπέρασμα
Ενώ τόσο το Adobe Muse όσο και το Dreamweaver είναι λογισμικό εκτός σύνδεσης Αναπτύχθηκε από την ίδια εταιρεία, έχουν αρκετά κοινά όσον αφορά την τιμολόγηση και την υποστήριξη πελατών. Και οι δύο ξεκίνησαν για να βοηθήσουν τους χρήστες να δημιουργήσουν έναν αποκριτικό ιστότοπο διαφορετικών τύπων. Ταυτόχρονα, είναι απολύτως διαφορετικά από τα αντίθετα σύνολα χαρακτηριστικών και τους στόχους που εξυπηρετούν.
Το Adobe Muse είναι ένας οικοδόμος ιστότοπων που είναι πιο φιλικός για αρχάριους. Είναι καλό για τη δημιουργία φωτεινών και καταγεγραμμένων ιστότοπων όπως σελίδες προορισμού, χαρτοφυλάκια και ιστότοπους μικρών επιχειρήσεων. Διαθέτει αρκετή λειτουργικότητα και χαρακτηριστικά σχεδίασης για να ζωντανέψει οποιοδήποτε στυλ χωρίς τεχνικές δεξιότητες. Μια εκτεταμένη επιλογή λειτουργικών καθιστά τη ροή εργασίας εύκολη και γρήγορη. Τα κακά νέα είναι ότι οι χρήστες του Muse δεν πρέπει πλέον να περιμένουν για ενημερώσεις λειτουργιών και τεχνική υποστήριξη, παρόλο που ενδέχεται να συνεχίσουν να χρησιμοποιούν το λογισμικό.
Το Adobe Dreamweaver είναι ένα πιο περίπλοκο εργαλείο όσον αφορά τη χρηστικότητα και τη διαδικασία κατασκευής. Είναι περισσότερο κωδικοποιημένο με γνώμονα τους ειδικούς, επιτρέποντας στους επαγγελματίες προγραμματιστές να δημιουργούν κυριολεκτικά οποιονδήποτε ιστότοπο. Έχουν αρκετή ελευθερία να δημιουργήσουν προσαρμοσμένα στοιχεία με βάση HTML, PHP, CSS ή άλλες γλώσσες κωδικοποίησης. Το Dreamweaver είναι πιο περίπλοκο στη χρήση, αν και εξακολουθεί να διαθέτει επεξεργαστή DIY.
Συνοψίζοντας, το Dreamweaver μπορεί να είναι μια καλύτερη επιλογή καθώς έρχεται τακτικά με ενημερώσεις και σταθερή τεχνική υποστήριξη. Εάν είστε αρχάριος και δεν έχετε εγκαταστήσει το Muse, η πλατφόρμα μπορεί να μην είναι η καλύτερη επιλογή, λαμβάνοντας υπόψη την τεχνική υποστήριξη που έχει σχεδόν λήξει. Μπορεί να θέλετε να αναζητήσετε κάτι άλλο.
Διάγραμμα σύγκρισης επισκόπησης
Adobe Muse | Adobe Dreamweaver | |
Ευκολία στη χρήση: | ||
Χαρακτηριστικά: | ||
Σχέδια: | ||
Υποστήριξη πελατών: | ||
Τιμολόγηση: | ||
Συνολική βαθμολογία: |
Δοκιμάστε το Adobe Dreamweaver Now