Αναθεώρηση uCoz

uCoz – είναι ένας δημιουργός ιστότοπων πολλαπλών χρήσεων με μια σειρά από χούφτες δυνατότητες που βοηθούν μη τεχνικούς και αρχάριους να δημιουργούν διαφορετικούς τύπους ιστότοπων από την αρχή. Η πλατφόρμα μπορεί να έχει μεγάλο ενδιαφέρον για τους bloggers, τους ιδιοκτήτες μικρών επιχειρήσεων και τους ελεύθερους επαγγελματίες που στοχεύουν στη δημιουργία εσόδων από τους ιστότοπούς τους με διαφορετικούς τρόπους, καθώς και για χρήστες που θέλουν να ξεκινήσουν ένα μικρό ψηφιακό κατάστημα. Το λογισμικό είναι πολύ εύκολο στη χρήση με πολλές ενότητες, απλό πρόγραμμα επεξεργασίας DIY, λειτουργικότητα ηλεκτρονικού εμπορίου και άλλες επιλογές που μπορεί να σας φανούν χρήσιμες.


Το πρόγραμμα δημιουργίας ιστότοπων έχει δομή ενότητας. Αυτό σημαίνει ότι οι χρήστες δεν θα χρειαστεί να κωδικοποιήσουν. Μπορούν να χρησιμοποιήσουν το πρόγραμμα επεξεργασίας για να δημιουργήσουν τη δομή που χρειάζονται επιλέγοντας μια απαραίτητη ενότητα με ένα μόνο κλικ. Εκτός από τους τυπικούς τύπους ιστότοπων, το uCoz διευκολύνει τη δημιουργία διαδικτυακών πινάκων, ελκυστικών σελίδων προορισμού ή ψηφιακών λευκωμάτων φωτογραφιών κ.λπ. Η λειτουργικότητα είναι αρκετά μεγάλη για να χειριστεί διάφορες εργασίες. Ταυτόχρονα, θα λειτουργεί καλά για επαγγελματίες σχεδιαστές ιστοσελίδων που στοχεύουν στη δημιουργία ιστοσελίδων για τους πελάτες τους.

Ας συζητήσουμε για ορισμένους λόγους, οι οποίοι κάνουν το πρόγραμμα δημιουργίας ιστότοπων να αξίζει να δοθεί προσοχή.

1. Ευκολία χρήσης

Όπως αναφέρθηκε προηγουμένως, το uCoz είναι ένας κατασκευαστής ιστότοπων πολλαπλών χρήσεων. Αυτό σημαίνει ότι δεν επιτρέπει μόνο στους χρήστες να κάνουν διάφορους τύπους ιστότοπων, αλλά και το γεγονός ότι θα ταιριάζει και στους δύο μη τεχνικούς χωρίς δεξιότητες κωδικοποίησης, καθώς και έμπειρους προγραμματιστές ή σχεδιαστές ιστοσελίδων. Το σύστημα διαθέτει επεξεργαστή DIY καθώς και εργαλεία για την επεξεργασία HTML ιστότοπου για περισσότερη ελευθερία προσαρμογής.

uCoz: Δωρεάν Δημιουργία Ιστοσελίδων

Ξεκινώντας

Για να ξεκινήσετε να δημιουργείτε τον ιστότοπό σας, πρέπει να ολοκληρώσετε τη διαδικασία σύνδεσης που απαιτεί επαλήθευση τηλεφώνου. Το μόνο που χρειάζεστε είναι να υποδείξετε τον αριθμό τηλεφώνου σας και να εισαγάγετε τον κωδικό επαλήθευσης που αποστέλλεται μέσω SMS. Αφού ολοκληρώσετε αυτό το στάδιο, θα σας ζητηθεί να πληκτρολογήσετε τον τομέα και να υποδείξετε το όνομα του ιστότοπου (Μπορεί να αναφέρεται στη θέση της επιχείρησής σας, στο όνομα της μπάντας σας κ.λπ..).

Το επόμενο βήμα είναι να επιλέξετε ένα σχέδιο ή ένα πρότυπο ιστότοπου. Εδώ έχετε μια επιλογή από 258 διαφορετικά πρότυπα ταξινομημένα ανά κατηγορίες. Αναφέρονται σε διάφορες θέσεις που κυμαίνονται από τη μόδα & βιομηχανία ομορφιάς στη μουσική, τον κινηματογράφο, τον αθλητισμό και άλλα. Τα καλά νέα είναι ότι μόλις πάρετε ένα πρότυπο, δεν είστε υποχρεωμένοι να τηρήσετε αυτό. Οι χρήστες είναι ελεύθεροι να αλλάξουν τη διάταξη σχεδίασης του ιστότοπου αργότερα χρησιμοποιώντας τις Γενικές ρυθμίσεις.

Δημιουργία λογαριασμού

Τώρα πρέπει να επιλέξετε τη γλώσσα του ιστότοπου και να επισημάνετε τις ενότητες που θέλετε να δείτε στον ιστότοπο από προεπιλογή. Εδώ έχουμε έναν επεξεργαστή σελίδων, φόρουμ, φόρμες επικοινωνίας, ψηφιακό κατάστημα, ειδήσεις και άλλες ενότητες που μπορεί να είναι χρήσιμες. Επιλέξτε αυτά που αναφέρονται στη θέση σας. Εδώ είμαστε επιτέλους μέσα στο ταμπλό! Εδώ έχουμε όλες τις διαθέσιμες ενότητες και λίστες σελίδων στον αριστερό πίνακα ελέγχου.

DIY Editor και Modules

Ο πίνακας ελέγχου διαθέτει μια ποικιλία ρυθμίσεων, εργαλείων και επιλογών σχεδίασης που μπορεί να φαίνονται λίγο τρομακτικά από την αρχή. Ίσως χρειαστείτε λίγο χρόνο για να συνηθίσετε τη διεπαφή. Μετά από λίγο καιρό θα καταλάβετε ότι το uCoz κάνει τη δουλειά για εσάς προσφέροντας πλήρως λειτουργικές ενότητες που έχετε επιλέξει κατά τη διαδικασία σύνδεσης. Εάν αισθάνεστε ότι χρειάζεστε επιπλέον ενότητες για τον ιστότοπο, μπορείτε να προσθέσετε νέες ενότητες από τον κατάλογο.

Πίνακας ελέγχου uCoz

Η επιλογή των ενοτήτων φαίνεται εντυπωσιακή. Οι χρήστες είναι ελεύθεροι να προσαρμόσουν τις δοκιμές στον ιστότοπο για καλύτερη αφοσίωση των χρηστών, ενότητα FAQ και άλλα. Οι μονάδες SEO και Online Shop θα είναι διαθέσιμες από προεπιλογή. Ωστόσο, δεν θα μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις λειτουργίες ηλεκτρονικού εμπορίου, εκτός εάν αναβαθμίσετε το πρόγραμμά σας. Όσοι χρειάζονται περισσότερη ελευθερία προσαρμογής θα εκτιμήσουν τον απόλυτο έλεγχο των HTML και CSS των σελίδων. Μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση στον κωδικό κυριολεκτικά κάθε στοιχείου σελίδας και να τον επεξεργαστείτε ανάλογα με τις ανάγκες σας.

2. Χαρακτηριστικά & Ευκαμψία

Η δύναμη του δημιουργού ιστότοπων βρίσκεται στις ενότητες του. Ορίζουν πραγματικά τις ισχυρές πλευρές του uCoz. Η εξασφάλιση βελτιστοποίησης SEO ιστότοπου για καλύτερη κατάταξη, εκτεταμένη λειτουργικότητα ηλεκτρονικού εμπορίου διαθέσιμη μόνο σε προγράμματα Maximal και Shop. Οι πρόσθετες λειτουργίες περιλαμβάνουν μέσα ασφαλείας για την προστασία του ιστότοπού σας, των αντιγράφων ασφαλείας και άλλων. Ας ρίξουμε μια ματιά στα βασικά οφέλη που παρέχονται από το λογισμικό δημιουργίας ιστότοπων uCoz:

 • Ηλεκτρονικό κατάστημα – το σύστημα διαθέτει την προσαρμοσμένη μονάδα uShop που έρχεται στην πραγματικότητα ως έτοιμο ψηφιακό κατάστημα. Θα ταιριάζει σε διάφορες ανάγκες, είτε προωθείτε τις υπηρεσίες σας, πουλάτε φυσικά αγαθά ή λήψεις, σενάρια και αρχεία. Η ενότητα διαθέτει ένα σταθερό σύστημα διαχείρισης προϊόντων, όπου οι χρήστες μπορούν να δημιουργήσουν νέες κατηγορίες, να εισαγάγουν / να εξαγάγουν τιμοκαταλόγους σε διάφορες μορφές, να ενεργοποιήσουν ή να απενεργοποιήσουν ορισμένα από τα στοιχεία κ.λπ. Ως προηγμένη δυνατότητα ηλεκτρονικού εμπορίου, το σύστημα σας επιτρέπει να διαχειρίζεστε τις παραγγελίες σας, παρακολουθούν τους πελάτες και παρακολουθούν τις πωλήσεις. Η επιλογή επιλογών πληρωμής για ενσωμάτωση είναι τεράστια. Εδώ μπορείτε να επιλέξετε από κορυφαίες υπηρεσίες όπως PayPal, Stripe, Webmoney, UnitPay και άλλα. Οι ρυθμίσεις αποστολής επιτρέπουν την επιλογή μιας εταιρείας για την αποστολή των προϊόντων σας. Η ενότητα σάς επιτρέπει επίσης να ελέγχετε τις προμήθειές σας εάν συνεργάζεστε με μεταπωλητές ή μεσάζοντες.
 • Μάρκετινγκ και προώθηση – η δυνατότητα ηλεκτρονικού εμπορίου uCoz δεν θα ήταν πλήρης χωρίς ειδικές εκπτώσεις και εξατομικευμένες προσφορές. Η ενότητα διευκολύνει τη δημιουργία και την έναρξη προσφορών, την προσφορά εκπτώσεων σε συγκεκριμένα προϊόντα, τον καθορισμό κανόνων έκπτωσης για συγκεκριμένα αντικείμενα ανάλογα με τις τιμές τους ή άλλα χαρακτηριστικά.
 • Ενότητα SEO – Η ενότητα SEO είναι στην πραγματικότητα ένας πίνακας ελέγχου βελτιστοποίησης ιστότοπου όπου μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ρυθμίσεις premium για να επεξεργαστείτε τίτλους και περιγραφές καθώς και να προσθέσετε λέξεις-κλειδιά εστίασης. Οι πρόσθετες ρυθμίσεις καθιστούν δυνατό τον καθορισμό προσαρμοσμένων διευθύνσεων URL ανάρτησης ή σελίδας. Επιπλέον, έχετε τον έλεγχο της ευρετηρίασης ιστότοπων. Οι χρήστες μπορούν να επιτρέπουν ή να απαγορεύουν την ευρετηρίαση τομέα, να επεξεργάζονται το αρχείο robots.txt και άλλα.
 • Ασφάλεια – η πλατφόρμα διαθέτει ένα αυτοματοποιημένο σύστημα δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας που δημιουργεί ένα αντίγραφο του ιστότοπού σας για να αποτρέψει την απώλεια πληροφοριών. Μπορείτε να επαναφέρετε την προηγούμενη έκδοση του ιστότοπου σε περίπτωση που παρουσιαστεί οποιοδήποτε πρόβλημα. Το ενσωματωμένο antivirus θα σαρώσει όλα τα αρχεία σας.

uCoz HTML Editor

Έμπειροι κωδικοποιητές και σχεδιαστές ιστοσελίδων θα εκτιμήσουν τις δυνατότητες του σεναρίου PHP. Έχετε πλήρη πρόσβαση στον διακομιστή FTP του ιστότοπου με τη δυνατότητα εκτέλεσης σεναρίων PHP σε αρχεία και καταλόγους.

3. Σχεδιασμός

Εκτός από τα προσαρμοσμένα θέματα του συστήματος, η πλατφόρμα έχει τη δική της αγορά με επαγγελματικά έτοιμα πρότυπα και διατάξεις. Φαίνονται πιο κομψά και ενημερωμένα. Όλα τα θέματα ταξινομούνται κατά διαφορετικές κατηγορίες που περιλαμβάνουν σελίδες προορισμού, έργα τέχνης, τρόφιμα, επιχειρήσεις, αυτοκίνητα και άλλα. Η τιμή κυμαίνεται από 12 $ έως 56 $. Είναι σίγουρα μια καλύτερη επιλογή για πρότυπα συστήματος που γενικά συνοδεύονται από ξεπερασμένο σχεδιασμό, ενώ η ποιότητα μπορεί να είναι αρκετά χαμηλή.

Νέα πρότυπα uCoz

Το uCoz δίνει μεγάλη έμφαση στην ευκαιρία επεξεργασίας κώδικα σχεδίασης ιστότοπου. Για παράδειγμα, μπορείτε να επεξεργαστείτε ξεχωριστά τον κώδικα μιας σελίδας λίστας υλικών, σχολίων ιστολογίου, φόρμας πρόσβασης σε ιστότοπους κ.λπ. Κάθε εγκατεστημένη ενότητα παρέχει τη λίστα των διαθέσιμων μπλοκ και στοιχείων, όπου μπορείτε να κάνετε τις αλλαγές στην ενότητα επεξεργασίας σχεδίασης.

Έτσι, οι επιλογές προσαρμογής σχεδιασμού είναι σχεδόν απεριόριστες για χρήστες που έχουν δεξιότητες κωδικοποίησης. Η χρήση επιπλέον σεναρίων θα καταστήσει δυνατή τη χρήση λειτουργικής επεκτασιμότητας ιστότοπων που έχουν δημιουργηθεί με το uCoz.

4. Ενότητες uCoz

Προηγουμένως ανέφερα ότι το σύστημα προσφέρει ένα σύνολο «ενοτήτων» που είναι υπεύθυνα για διαφορετικές λειτουργίες του ιστότοπου. Αυτές οι ενότητες λειτουργούν ως αυτόνομες εφαρμογές και μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε διαφορετικούς συνδυασμούς. Κάθε ενότητα μπορεί να χρησιμοποιηθεί για διάφορους σκοπούς, ανάλογα με τις επιθυμίες του χρήστη και μπορεί να εγκατασταθεί / απεγκατασταθεί ανά πάσα στιγμή.

Ενότητα ιστολογίου - uCoz Website Builder

Οι περισσότερες από τις ενότητες διατίθενται δωρεάν, ενώ μερικές πληρώνονται (όπως το Online Shop, για παράδειγμα), και ορισμένες έχουν δωρεάν και επί πληρωμή έκδοση (όπως SEO Module ή Social Media Publisher). Ας ρίξουμε μια ματιά στις ενότητες uCoz με λεπτομέρειες:

Κατάλογος ιστότοπων

Πρώτον, πρέπει να εγκαταστήσουμε τη λειτουργική μονάδα. Στην επάνω αριστερή γωνία του πίνακα διαχείρισης uCoz επιλέξτε Κατάλογος ιστότοπων και επιλέξτε «Εγκατάσταση της μονάδας». Υπάρχουν τρεις τρόποι για να το εγκαταστήσετε: χρησιμοποιώντας ένα προκαθορισμένο σύνολο 18 κατηγοριών. σύνολο 220 κατηγοριών ή χωρίς έτοιμες κατηγορίες. Ανεξάρτητα από την επιλογή σας, θα μπορείτε να προσθέσετε, να διαγράψετε και να επεξεργαστείτε κατηγορίες όπως χρειάζεστε.

Κατάλογος ενότητας - uCoz

Για τη δοκιμή μου Κατάλογος ιστότοπων επέλεξα την τρίτη επιλογή και πρόσθεσα με μη αυτόματο τρόπο τρεις κατηγορίες για συγκεκριμένους κλάδους: DIY Website Builders, Website Builders for Professional Designers και Downloadable Website Builders.

Τώρα ήρθε η ώρα να προσθέσετε καταχωρήσεις. Η προσθήκη ιστότοπων στον κατάλογο είναι τόσο εύκολη όσο η δημιουργία και η επεξεργασία ενός εγγράφου Word. Κάθε καταχώριση είναι εξαιρετικά προσαρμόσιμη: μπορείτε να προσθέσετε περιγραφές κειμένου, εικόνες, αρχεία Flash, πίνακες, να ενσωματώσετε βίντεο YouTube και ακόμη και να εισαγάγετε τα δικά σας αποσπάσματα κώδικα (δείτε το στιγμιότυπο οθόνης).

Κατάλογος ιστότοπων uCoz - Προσθήκη καταχωρίσεων

Ρυθμίσεις ενότητας

Υπάρχει ένας τόνος ιδιοτήτων που μπορείτε να προσαρμόσετε στον Κατάλογο ιστότοπων για να το κάνει να φαίνεται και να λειτουργεί ακριβώς όπως έχει προγραμματιστεί. Μερικά από αυτά είναι:

 • Αριθμός στηλών στο μενού κατηγοριών.
 • Αριθμός καταχωρήσεων στην κύρια σελίδα.
 • Μέγιστη διάρκεια περιγραφής ιστότοπου.
 • Μέγιστο μέγεθος ενός αρχείου που ανέβηκε μέσω του ιστότοπου.
 • Εμφάνιση / απόκρυψη περιγραφής κατηγορίας με το όνομά της στο μενού και άλλα.
 • Προσαρμόστε τα φίλτρα για καλύτερη εμπειρία χρήστη.

Εκτός αυτού, υπάρχουν πολλές ωραίες ρυθμίσεις, όπως «πάντα στην κορυφή της δυνατότητας, επιτρέψτε μια καταχώριση να ανήκει σε διάφορες κατηγορίες κάθε φορά και τα λοιπά.

Εμφάνιση συμμετοχής

Θυμηθείτε, ότι μπορείτε να ορίσετε διαφορετικά επίπεδα δικαιωμάτων σε αυτήν την Ενότητα χρησιμοποιώντας τις δυνατότητες διαχείρισης χρηστών του uCoz.

Πίνακας διαφημίσεων

uCoz Ad Board - Συμμετοχές

Το Ad Board είναι πιθανώς η πιο πλούσια σε λειτουργίες ενότητα uCoz. Έχει έναν τόνο προσαρμόσιμων δυνατοτήτων για να σας βοηθήσει να δομήσετε και να εμφανίσετε πληροφορίες με τον πιο αποτελεσματικό και ευχάριστο τρόπο. Αυτή η ενότητα μπορεί να υπάρχει χωριστά ως ιστοσελίδα με πλήρη έκδοση του Bulletin Board ή μπορεί να χρησιμοποιηθεί μαζί με οποιαδήποτε άλλη ενότητα uCoz.

Η ενότητα Ad Board μπορεί να ενεργοποιηθεί με δύο τρόπους: χωρίς κατηγορίες και ως καθολικός πίνακας διαφημίσεων. Η τελευταία επιλογή θα είναι η τέλεια εφαρμογή για ιστότοπους πύλης μεγάλης κλίμακας, καθώς περιέχει ήδη ενότητες και κατηγορίες για όλα τα κοινά θέματα (Auto, Business, Construction κ.λπ.). Η προηγούμενη επιλογή (χωρίς κατηγορίες) προορίζεται για στενά εξειδικευμένους ιστότοπους – σε αυτήν την περίπτωση θα πρέπει να διαμορφώσετε τον πίνακα διαφημίσεων (δημιουργία και ονομασία κατηγοριών, υποκατηγοριών κ.λπ.) χειροκίνητα.

Πίνακας διαφημίσεων - Κατηγορίες

Τώρα ας δημιουργήσουμε μια δοκιμαστική διαφήμιση και να δούμε πώς φαίνεται όταν δημοσιεύεται. Ευτυχώς για μένα, το uCoz προσφέρει δωρεάν, χωρίς να λήγει λογαριασμούς, ώστε να μπορώ να δοκιμάσω το σύστημα χωρίς χρέωση ανά πάσα στιγμή :). Ειλικρινά μιλώντας, με εξέπληξε ο αριθμός των ρυθμίσεων που προσφέρουν σε αυτήν την εντελώς δωρεάν ενότητα. Όταν προσθέτετε μια αγγελία, μπορείτε να επιλέξετε μια κατηγορία, τύπο και θέμα. διαφημίστε ένα κείμενο χρησιμοποιώντας έναν επεξεργαστή πλούσιο σε χαρακτηριστικά (είστε ελεύθεροι να απεικονίσετε το αντίγραφό σας με κυριολεκτικά τυχόν μέσα: βίντεο Youtube, αρχεία Flash, εικόνες κ.λπ.). Εκτός αυτού, μπορείτε να ανεβάσετε ένα στιγμιότυπο οθόνης, να καθορίσετε το όνομα του υπεύθυνου επικοινωνίας, το email, τον ιστότοπο, το τηλέφωνο και άλλα χρήσιμα στοιχεία χρήσιμων πληροφοριών. Φαίνεται πολύ ενημερωτικό!

Πίνακας διαφημίσεων - Προσθήκη αγγελίας

Το Ad Board Module έχει 5 ενότητες για να σας βοηθήσει να συντονίσετε τον πίνακα ανακοινώσεων. Αυτά είναι:

 • Διαχείριση εισόδων για επεξεργασία και κατάργηση καταχωρήσεων.
 • Διαχείριση κατηγοριών για τη δημιουργία, επεξεργασία και κατάργηση κατηγοριών.
 • Προσαρμογή φίλτρων για δημιουργία φίλτρων και προσαρμογή. Αυτή η δυνατότητα είναι προαιρετική, αλλά πολύ χρήσιμη – βοηθά τους χρήστες να βρουν σχετικές καταχωρίσεις ευκολότερα και γρηγορότερα.
 • Ρυθμίσεις ενότητας. Σε αυτήν την ενότητα μπορείτε να προσαρμόσετε τις γενικές ρυθμίσεις. Αυτά περιλαμβάνουν το όνομα της ενότητας, τον αριθμό των καταχωρήσεων ανά σελίδα, τον αριθμό των εγγραφών σε RSS, τον αριθμό των σχολίων ανά σελίδα, το μέγιστο μήκος του διαφημιστικού κειμένου κ.λπ..
 • Προσαρμογή σχεδιασμού ενότητας. Ανοίξτε αυτήν την ενότητα για να επεξεργαστείτε το πρότυπο.

Η ενότητα Ad Board είναι ένα πολύ ισχυρό λογισμικό που μπορεί να σας βοηθήσει να δημιουργήσετε ένα χαρτόνι Bulletin γεμάτο με λειτουργίες. Το μόνο που χρειάζεστε είναι να ενεργοποιήσετε τη μονάδα και να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις. Ξεκινήστε την εξερεύνηση του uCoz σήμερα, είναι δωρεάν :).

Συχνές ερωτήσεις Διαχείριση εισόδων

Για να μπορέσουμε να προσθέσουμε ερωτήσεις και απαντήσεις, πρέπει να ενεργοποιήσουμε την ενότητα FAQ στον πίνακα ελέγχου uCoz. Όταν είναι έτοιμο, μπορούμε να αφήσουμε ερωτήματα απευθείας μέσω του ιστότοπου (χάρη στην ενότητα χρήστη). Ενώ οι ερωτήσεις μπορούν να βασίζονται μόνο σε κείμενο, οι απαντήσεις μπορεί να περιέχουν συνδέσμους, βίντεο, αρχεία Flash, πίνακες, εικόνες και ακόμη και τα δικά σας αποσπάσματα κώδικα HTML. Με άλλα λόγια, μπορείτε να απεικονίσετε την απάντηση με οποιονδήποτε δυνατό τρόπο, είτε πρόκειται για στιγμιότυπο οθόνης είτε για βίντεο. Ως κάτοχος του ιστότοπου, μπορείτε να επεξεργαστείτε όλες τις καταχωρήσεις συχνών ερωτήσεων.

uCoz - Καταχώριση Συχνών Ερωτήσεων

Διαχείριση κατηγοριών

Για να διατηρήσετε τις συχνές ερωτήσεις σας εύχρηστες, ίσως θελήσετε να δημιουργήσετε κατηγορίες. Εισαγάγετε την ενότητα Διαχείριση κατηγοριών και κάντε κλικ στο κουμπί Νέα κατηγορία. Ονομάστε τη νέα κατηγορία σας και προσθέστε την περιγραφή της, καθώς και την επιθυμητή διεύθυνση URL.

uCoz - Νέα κατηγορία FAQ

Ρυθμίσεις ενότητας

Αυτή η ενότητα σάς επιτρέπει να προσαρμόσετε τις προεπιλεγμένες ρυθμίσεις της μονάδας, συγκεκριμένα:

 • Αριθμός εμφανιζόμενων καταχωρήσεων ανά σελίδα.
 • Ενεργοποίηση λειτουργίας “Αξιολόγηση εισόδου”.
 • Μέγιστος αριθμός εικόνων.
 • Μέγιστο μέγεθος μιας εικόνας.
 • Άδειες ομάδας χρηστών κ.λπ..

Προσαρμογή σχεδίασης ενότητας

Αυτή η ενότητα σάς επιτρέπει να κάνετε αλλαγές στο σχεδιασμό της σελίδας Συχνές ερωτήσεις. Λάβετε υπόψη ότι για να επεξεργαστείτε σωστά τα πρότυπα, πρέπει να έχετε βασικές γνώσεις HTML και CSS.

Συχνές ερωτήσεις - Προσαρμογή σχεδιασμού ενότητας

Συνολικά, η διαχείριση εισόδων είναι μάλλον διαισθητική. Ωστόσο, η προσαρμογή του σχεδιασμού απαιτεί τεχνικό υπόβαθρο.

Δοκιμές

Στον επεξεργαστή uCoz, επιλέξτε Ανενεργές λειτουργικές μονάδες στο αριστερό μενού, κάντε κλικ στην επιλογή Δοκιμές και, στη συνέχεια, εγκαταστήστε τη λειτουργική μονάδα. Τώρα που είναι εγκατεστημένο το module, θα το δείτε στη λίστα των Active Modules και θα μπορείτε να διαμορφώσετε τις ιδιότητές του.

Κάθε δοκιμή συνοδεύεται από ένα πεδίο περιγραφής που υποστηρίζει HTML. Αυτό σημαίνει ότι μπορείτε να δημιουργήσετε μια προσαρμοσμένη δοκιμή χρησιμοποιώντας διάφορα σενάρια, για παράδειγμα, μπορείτε να ενσωματώσετε συσκευές αναπαραγωγής μουσικής για κουίζ ήχου. Άλλες προσαρμόσιμες ιδιότητες περιλαμβάνουν (αλλά δεν περιορίζονται σε):

 • Κερδίσατε πόντους.
 • Μέγιστος αριθμός απαντήσεων.
 • Προσαρμοσμένο μήνυμα αποτελεσμάτων.
 • Αριθμός δοκιμών ανά σελίδα.
 • Διαχείριση κατηγοριών.
 • Αποτέλεσμα email και άλλα.

uCoz - Δοκιμή δημιουργών ιστότοπων

Μόλις ολοκληρώσετε την πρώτη δοκιμή, θυμηθείτε να προσαρμόσετε τα δικαιώματα της ομάδας χρηστών (Δοκιμές -> Ρυθμίσεις ενότητας -> Δικαιώματα ομάδων χρηστών) για να καθορίσετε ποιος μπορεί να δει και να λάβει δοκιμές. Εκτός αυτού, μπορείτε να αναβαθμίσετε αυτόματα τους χρήστες που κερδίζουν αρκετούς πόντους. Για παράδειγμα, οι χρήστες Silver μπορούν να γίνουν χρυσοί χρήστες (τα ονόματα κατάταξης χρηστών είναι επίσης προσαρμόσιμα).

uCoz - Λήψη διαδικτυακών δοκιμών

Μόλις ρυθμίσετε την ενότητα, αποθηκεύστε τις αλλαγές και πραγματοποιήστε τον έλεγχο μόνοι σας για να δείτε πώς λειτουργεί. Πληροφορίες σχετικά με όλες τις δοκιμές που πραγματοποιούνται μέσω του ιστότοπού σας (χρόνος, χρήστες, αποτελέσματα κ.λπ.) θα αποθηκευτούν στη σχετική ενότητα στον πίνακα διαχείρισης.

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ

uCoz - Διαχείριση παραγγελιών

Εγκατάσταση

Το ηλεκτρονικό κατάστημα έρχεται ως μέρος του uCoz και είναι η μόνη πληρωμένη ενότητα στον οικοδόμο. Επομένως, για να το εγκαταστήσετε, πρέπει να έχετε λογαριασμό στο uCoz και τουλάχιστον $ 10 στο ηλεκτρονικό σας πορτοφόλι. Μόλις εγκαταστήσετε τη λειτουργική μονάδα, μια νέα σελίδα (/ shop) θα προστεθεί αυτόματα στον ιστότοπό σας. Αυτή η σελίδα θα ταιριάζει με το συνολικό στυλ του ιστότοπού σας.

Σε περίπτωση που θέλετε κάτι προσαρμοσμένο, υπάρχει Προσαρμογή σχεδιασμού ενότητας Ενότητα. Με τα εργαλεία του μπορείτε να δημιουργήσετε μια μοναδική οπτική εμπειρία για τους επισκέπτες σας.

Προσαρμογή σχεδίασης ενότητας

Υπέροχα νέα για όσους γνωρίζουν ένα ή δύο πράγματα σχετικά με την κωδικοποίηση – το προσαρμοσμένο CSS / HTML μπορεί να εφαρμοστεί σε οποιοδήποτε πρότυπο (εμφάνιση αντικειμένου, κατάλογος αγαθών, καλάθι αγορών, έντυπη φόρμα παραγγελίας κ.λπ.) κώδικας. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το “Επαναφορά προεπιλεγμένου προτύπου” επιλογή για επαναφορά.

Ρυθμίσεις ενότητας

Τώρα ήρθε η ώρα να προσαρμόσετε τις προεπιλεγμένες ρυθμίσεις λειτουργικής μονάδας. Θα εκπλαγείτε με το πόσο ευέλικτο είναι το ηλεκτρονικό σας κατάστημα. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ακόλουθες ρυθμίσεις με μερικά μόνο κλικ του ποντικιού:

 • Αριθμός αντικειμένων ανά σελίδα καταλόγου.
 • Θυμηθείτε το ιστορικό αναζήτησης του ηλεκτρονικού καταστήματος.
 • Ενεργοποίηση λειτουργίας “Αξιολόγηση εισόδου”.
 • Ενεργοποιήστε τη δυνατότητα αυτόματης εγγραφής.
 • Ελάχιστο ποσό της παραγγελίας.
 • Το ελάχιστο ποσό για κάθε είδος.
 • Οπτικά εφέ κατά την προσθήκη του αντικειμένου στο καλάθι αγορών (αιωρούμενη εικόνα, χωρίς κινούμενα σχέδια, κυμαινόμενο περίγραμμα).
 • Ανακατευθυνθείτε στον ιστότοπο του συστήματος πληρωμών αφού κάνετε κλικ στην επιλογή “Υποβολή παραγγελίας”.
 • Μορφή τιμής.
 • Μορφή εμφάνισης βάρους.
 • Ρυθμίσεις ΦΠΑ.
 • Διαστάσεις (πλάτος / ύψος σε εικονοστοιχεία) για το εικονίδιο αντικειμένου.
 • Αριθμός προσπαθειών λήψης για ένα ηλεκτρονικό αντικείμενο.
 • Ρυθμίσεις υπολογισμού κερδών και πολλά άλλα.

Υπάρχουν επίσης ρυθμίσεις SEO όπου μπορείτε να απενεργοποιήσετε συγκεκριμένες υποσελίδες και να ρυθμίσετε κανόνες ανακατεύθυνσης (HTTP 301).

Διαχείριση εμπορευμάτων

Αυτή η ενότητα σάς επιτρέπει να εκτελείτε διάφορες ομαδικές λειτουργίες με αντικείμενα, όπως βρίσκω και αντικαθιστώ (κείμενο), Αλλαγή τιμής, μετάβαση στην κατηγορία και ούτω καθεξής. Μπορείτε επίσης να προσθέσετε επιλογές στοιχείων και τις τιμές τους, για παράδειγμα χρώμα (μπλε, λευκό, κίτρινο), μέγεθος (S, M, L) Μπορείτε επίσης να επισυνάψετε μια εικόνα σε κάθε επιλογή για επιλογές με πολλές τιμές.

Μιλώντας για προϊόντα, είναι σημαντικό να αναφέρετε ότι μπορείτε να εισαγάγετε και να εξάγετε αντικείμενα. Αυτή η δυνατότητα θα είναι χρήσιμη για μεγάλους εμπόρους λιανικής. Επί του παρόντος, το σύστημα υποστηρίζει εισαγωγή XLS και YML.

Εκπτώσεις, Ειδικές Προσφορές, Επιπλέον

Καθώς πλησιάζει η περίοδος των διακοπών, αυτή η ενότητα γίνεται πιο σημαντική ��. Σας επιτρέπει να ενεργοποιήσετε διάφορες λειτουργίες έκπτωσης (αθροιστική έκπτωση, έκπτωση για μια ομάδα χρηστών, έκπτωση για έναν χρήστη) καθώς και να δημιουργήσετε εφάπαξ και επαναχρησιμοποιήσιμους κωδικούς προσφοράς.

Μέθοδοι πληρωμής και παράδοσης, νομίσματα και τιμές

Εδώ μπορείτε να προσθέσετε νομίσματα και να ορίσετε συναλλαγματικές ισοτιμίες, να προσθέσετε τρόπους πληρωμής και παράδοσης. Μπορείτε να καθορίσετε περιγραφές και να προσθέσετε επιπλέον επιλογές για κάθε τρόπο πληρωμής / παράδοσης.

Διαχείριση υποκαταστημάτων

Το uCoz διαθέτει ένα φανταστικό σύστημα διαχείρισης χρηστών, οπότε δεν είναι τυχαίο το ότι το ηλεκτρονικό κατάστημα χρησιμοποιεί αυτήν τη λειτουργικότητα με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Συγκεκριμένα, μπορείτε να προσθέσετε πολλαπλάσια υποκατηγορίες – χρήστες που μπορούν να προσθέσουν τα δικά τους στοιχεία και να εκτελέσουν άλλες λειτουργίες που προορίζονται για διαχειριστές ιστότοπων.

Διαχείριση παραγγελιών

Μεταβείτε σε αυτήν την ενότητα για να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις ειδοποιήσεων. Για διαχειριστές: ειδοποίηση νέας παραγγελίας. ειδοποίηση πληρωμής κ.λπ. Για χρήστες: ειδοποίηση νέας παραγγελίας. ειδοποίηση κατάστασης παραγγελίας κ.λπ. Υπάρχουν επίσης ειδοποιήσεις για υποκατηγορίες. Όλες αυτές οι ειδοποιήσεις μπορούν να παραδοθούν μέσω email ή SMS.

κατάστημα uCoz

Αυτή η ενότητα σάς επιτρέπει επίσης να παρακολουθείτε εύκολα τις παραγγελίες σας. Ο προεπιλεγμένος πίνακας εμφανίζει τον αριθμό παραγγελιών, τον κύκλο εργασιών, το κέρδος, την κατάσταση παραγγελίας και άλλες. Μπορείτε επίσης να εξαγάγετε και να εκτυπώσετε τη λίστα παραγγελιών σας με ένα κλικ ενός κουμπιού. Ο πίνακας είναι προσαρμόσιμος – μπορείτε να προσθέσετε και να αναδιατάξετε πεδία, καθώς και να επιλέξετε τον αριθμό παραγγελιών ανά σελίδα και να συντομεύσετε τα ονόματα των στηλών.

Στατιστικές και εκθέσεις

Σε αυτήν την ενότητα μπορείτε να παρακολουθήσετε ατελείς παραγγελίες, χρόνο υποβολής παραγγελιών, δεδομένα αναζήτησης λειτουργικής μονάδας ηλεκτρονικού καταστήματος και να λάβετε άλλες πολύτιμες πληροφορίες.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το ηλεκτρονικό κατάστημα, μεταβείτε στο επίσημη κοινότητα uCoz.

Οι προγραμματιστές της uCoz εξακολουθούν να εργάζονται για να βελτιώσουν τα πάντα και θα κάνουν πολλές ακόμη μικρές αλλαγές τους επόμενους μήνες σε αυτήν την ενότητα. Προς το παρόν, αυτή η ενότητα κοστίζει 9,99 $ / μήνα. Όταν πληρώνετε για όλο το χρόνο, λαμβάνετε ένα δωρεάν όνομα τομέα ως μπόνους. Όλες οι συναλλαγές είναι δωρεάν.

Εκδότης κοινωνικών μέσωνΤο uCoz κυκλοφορεί τον εκδότη κοινωνικών μέσωνΑπό σήμερα, Εκδότης κοινωνικών μέσων μπορεί να συγχρονιστεί με δύο ενότητες του uCoz: Site News και Blog. Επιτρέπει στους ιδιοκτήτες ιστότοπων να μοιράζονται αυτόματα τις αναρτήσεις τους – δεν απαιτείται παρέμβαση χρήστη. Απλώς συμβαίνει – ο εκδότης στέλνει τις αναρτήσεις σας στα επιλεγμένα κοινωνικά δίκτυα. Ακολουθεί ένας σύντομος οδηγός βήμα προς βήμα σχετικά με τον τρόπο λειτουργίας του uCoz Publisher:

1. Ενεργοποιήστε τη λειτουργική μονάδα εκδότη Social Media.

2. Συνδέστε τους λογαριασμούς σας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Συνδέστε τους κοινωνικούς λογαριασμούς σας

Ετοιμος! Οι εγγραφές θα δημοσιεύονται αυτόματα μία φορά ανά 20 λεπτά. Σε περίπτωση που δεν μπορείτε να περιμένετε να μοιραστείτε μια άλλη ανάρτηση, μπορείτε πάντα να το κάνετε χειροκίνητα :).

Η νέα ενότητα θα σας δώσει σίγουρα ένα προβάδισμα σε περίπτωση που ο ιστότοπός σας που υποστηρίζεται από το uCoz ασχολείται με πολλές δημοσιεύσεις καθημερινά. Ωστόσο, δεν είναι επιλογή για τους χρήστες που έχουν αρκετό χρόνο να μοιράζονται τις αναρτήσεις τους με μη αυτόματο τρόπο.

Χρήστες

Μεταβείτε στην ενότητα «Χρήστες» στον πίνακα ελέγχου για να δείτε τον αριθμό των εγγεγραμμένων χρηστών, να αναζητήσετε χρήστες, να προσθέσετε νέους λογαριασμούς και να διαχειριστείτε τις ρυθμίσεις προφίλ τους. Μέσα σε αυτήν την ενότητα μπορείτε να προσαρμόσετε τις ακόλουθες ιδιότητες:

 • Ομάδες χρηστών. Αυτή η επιλογή υπάρχει κυρίως για τον προσδιορισμό των δικαιωμάτων πρόσβασης. Από προεπιλογή, θα λάβετε 7 ομάδες: Χρήστες, Φίλοι, Διαχειριστές, Επισκέπτες, Συντονιστές κ.λπ. Όλες οι ομάδες είναι πλήρως προσαρμόσιμες: μπορείτε να αλλάξετε το όνομα της ομάδας χρηστών, να ανεβάσετε ένα εικονίδιο και να προσαρμόσετε άλλες σημαντικές ρυθμίσεις: εγγραφή, σχόλια κ.λπ..

Ενότητες uCoz - Δοκιμή χρηστών

 • Ρυθμίσεις ενότητας. Εισαγάγετε αυτήν την ενότητα για να αλλάξετε μεθόδους εξουσιοδότησης χρήστη, πεδία της φόρμας εγγραφής, μέγιστο μέγεθος για μεταφορτωμένα είδωλα, ειδοποίηση μέσω email σχετικά με την εγγραφή, δυνατότητα κατάταξης χρήστη, μέγιστο μήκος υπογραφής χρήστη και άλλα. Μπορείτε ακόμη και να ρυθμίσετε τον τρόπο δημιουργίας του συνδέσμου για το άνοιγμα προφίλ χρηστών: είτε σε νέα καρτέλα είτε σε ενεργό παράθυρο.
 • Κατάταξη χρηστών. Αυτή η επιλογή σας επιτρέπει να δημιουργήσετε διαφορετικές τάξεις χρηστών με βάση τη δραστηριότητα των χρηστών στον ιστότοπο. Συγκεκριμένα, μπορείτε να δημιουργήσετε το δικό σας σύνολο βαθμολογιών, να επιλέξετε τύπο εικονιδίου και να προσαρμόσετε τις απαιτήσεις για κάθε κατάταξη (αριθμός δημοσιεύσεων φόρουμ).

Χρήστες - Κατάταξη χρηστών

 • Αποστολή μαζικής αλληλογραφίας. Μόλις ενεργοποιήσετε τη λειτουργία “Συνδρομή μέσω email” στην ενότητα “Ρυθμίσεις μονάδας”, μπορείτε να στείλετε μαζική αλληλογραφία στους συνδρομητές σας μέσω του συστήματος. Απλώς συμπληρώστε τη φόρμα και κάντε κλικ στο κουμπί “Έναρξη αλληλογραφίας”. Λάβετε υπόψη ότι αυτή η επιλογή αναπτύχθηκε για να σας βοηθήσει να ενημερώσετε τους χρήστες σας σχετικά με ενημερώσεις και άλλα σημαντικά συμβάντα, όχι για ανεπιθύμητη αλληλογραφία. Επομένως, η αλληλογραφία είναι δυνατή μόνο μία φορά ανά 5 ώρες. Μπορείτε να δημιουργήσετε έως και 20 θέματα (κατηγορίες) για τις λίστες αλληλογραφίας σας: Ειδήσεις, Ειδικές Προσφορές κ.λπ..

Χρήστες - Μαζική αποστολή

 • Μαζική μεταφορά / αφαίρεση χρηστών. Οι διαχειριστές μπορούν να μεταφέρουν τους χρήστες σε διαφορετικές ομάδες σύμφωνα με τα καθορισμένα κριτήρια. Για παράδειγμα, μπορείτε να καταργήσετε όλους τους ανενεργούς χρήστες.
 • Κανόνες εγγραφής χρήστη. Εισαγάγετε αυτήν την ενότητα για να γράψετε κανόνες εγγραφής χρήστη – αυτοί θα εμφανίζονται στους χρήστες σας κατά την εγγραφή.
 • Διαχείριση Avatar. Επισκεφτείτε αυτήν την ενότητα για να δημιουργήσετε μια προσαρμοσμένη συλλογή ειδώλων.
 • Προσαρμογή σχεδιασμού ενότητας. Αυτή η ενότητα σάς επιτρέπει να κάνετε ακριβείς αλλαγές pixel σε σελίδες που σχετίζονται με αυτήν την ενότητα, δηλαδή σελίδα σύνδεσης χρήστη, σελίδα απαγόρευσης πρόσβασης, ιδιωτικών μηνυμάτων κ.λπ..

Η διαχείριση χρηστών είναι μια σημαντική λειτουργία για διαδραστικούς ιστότοπους και φόρουμ. Η ενότητα “Χρήστες” είναι δωρεάν, επομένως μπορείτε να την ελέγξετε χωρίς κίνδυνο αυτήν τη στιγμή. Αφήστε τους επισκέπτες σας όχι μόνο να απολαύσουν, αλλά και να διαχειριστούν τις σελίδες του ιστότοπού σας!

Πρόγραμμα επεξεργασίας σελίδων

Αυτή η ενότητα είναι υπεύθυνη για τη διαχείριση σελίδων ιστότοπου που ενδέχεται να περιέχουν οποιονδήποτε τύπο περιεχομένου (σε σύγκριση με τις ενότητες Blog ή Photo Albums όπου μπορείτε να προσθέσετε μόνο καταχωρήσεις ιστολογίου ή φωτογραφίες, αντίστοιχα). Εισαγάγετε αυτήν την ενότητα για να προσθέσετε, να επεξεργαστείτε και να καταργήσετε σελίδες ιστότοπων (όπως Πληροφορίες ιστότοπου, Πληροφορίες για εμάς, Επικοινωνία μαζί μας κ.λπ.).

uCoz - Πρόγραμμα επεξεργασίας σελίδας

Κάθε σελίδα μπορεί να επεξεργαστεί σε πρόγραμμα επεξεργασίας Visual ή HTML. Πολλές ρυθμίσεις διαμόρφωσης είναι παρόμοιες με αυτές που χρησιμοποιούνται στο Word και σε παρόμοια προγράμματα επεξεργασίας κειμένου (έντονη, πλάγια κλπ). Για να κάνετε αλλαγές στη σχεδίαση αυτών των σελίδων, μεταβείτε στην καρτέλα “Προσαρμογή σχεδίασης μονάδας”. Με το uCoz θα μπορείτε να κάνετε αλλαγές με ακρίβεια pixel σε οποιοδήποτε μέρος της σελίδας, εάν είστε εύχρηστοι με κωδικούς. Επιπλέον, μπορείτε να προσθέσετε διάφορες επεκτάσεις – κάντε κλικ στο εικονίδιο “Widgets” στη γραμμή εργαλείων “Προσαρμογή σχεδίασης μονάδας” και επιλέξτε ένα κατάλληλο widget για να λάβετε έναν μοναδικό κωδικό. Εισαγάγετε αυτόν τον κωδικό στο σχετικό τμήμα της σελίδας και αποθηκεύστε τις αλλαγές. Αποφάσισα να ενσωματώσω μια αριθμομηχανή �� – δείτε το παρακάτω στιγμιότυπο οθόνης. Η όλη διαδικασία με πήρε περίπου 1 λεπτό.

Δοκιμή ενότητας επεξεργαστή σελίδας

Όλα τα widgets ομαδοποιούνται ανά κατηγορία για ευκολότερη περιήγηση. Η κατηγορία «Λειτουργικότητα ιστότοπου» περιλαμβάνει για παράδειγμα τα ακόλουθα γραφικά στοιχεία: Γραμμή κύλισης, Μενού με οπτικά εφέ, Αντίστροφη μέτρηση έως την έναρξη του συμβάντος, Πληκτρολόγιο οθόνης και άλλα.

Αυτή η ενότητα είναι ενεργή από προεπιλογή, δεν χρειάζεται να την ενεργοποιήσετε χειροκίνητα (ενώ το Φόρουμ, η διαδικτυακή συνομιλία και άλλες “πρόσθετες” ενότητες πρέπει να ενεργοποιηθούν με το χέρι. Δοκιμάστε το μόνοι σας δημιουργώντας έναν δωρεάν λογαριασμό uCoz.

Δικαστήριο

Με το πρόγραμμα δημιουργίας ιστότοπων uCoz μπορείτε να δημιουργήσετε έναν ξεχωριστό ιστότοπο φόρουμ ή να τον επισυνάψετε στον τρέχοντα ιστότοπό σας απλώς ενεργοποιώντας τη μονάδα φόρουμ στον πίνακα ελέγχου σας. Αυτή η ενότητα είναι δωρεάν και παραμένει δωρεάν έως ότου αποφασίσετε να αναβαθμίσετε τον λογαριασμό σας.

Η μεγαλύτερη μονάδα στη δομή του φόρουμ είναι Ενότητα. Έτσι, έχω δημιουργήσει τρεις ενότητες στο φόρουμ δοκιμών uCoz: Φωτογραφικοί ιστότοποι δημιουργίας ιστοσελίδων, οικοδόμοι ιστοτόπου ηλεκτρονικού εμπορίου και οικοδόμοι ιστότοπων φόρουμ. Κάθε ενότητα αποτελείται από πλήρη χαρακτηριστικά Φόρουμ (στο δοκιμαστικό φόρουμ μου είναι “IM Creator”, “Wix” και “MotoCMS”) – δείτε το στιγμιότυπο οθόνης.

uCoz - Ενότητα φόρουμ

Κάθε φόρουμ έχει ένα σύνολο πακέτων ιδιοτήτων για να ορίσει:

 • Κατάσταση φόρουμ: Ενεργό, Κλειστό (μόνο για ανάγνωση, αρχείο) κ.λπ..
 • Μοναδικοί κανόνες φόρουμ.
 • Μοναδικά εικονίδια φόρουμ (χρειάστηκαν περίπου 30 δευτερόλεπτα για να προσθέσω μοναδικά εικονίδια για κάθε δημιουργό ιστότοπου).
 • Ρυθμίσεις κωδικού πρόσβασης (για ιδιωτικά φόρουμ).
 • Διαχείριση χρηστών.

Ρυθμίσεις ενότητας

Μεταβείτε σε αυτήν την ενότητα για να προσαρμόσετε τις ιδιότητες σε όλο το φόρουμ. Αυτά είναι:

 • Κουμπιά και εικονίδια.
 • Αριθμός νημάτων / δημοσιεύσεων ανά σελίδα.
 • Αριθμός καταχωρίσεων στη ροή RSS.
 • Μέγιστος αριθμός αρχείων που μεταφορτώθηκαν ταυτόχρονα.
 • Μέγιστο μέγεθος αρχείου που μεταφορτώθηκε.
 • Άδειες ομάδας χρηστών κ.λπ..

Μπορείτε να ανεβάσετε το δικό σας σύνολο εικονιδίων και κουμπιών. Θυμηθείτε να επεξεργαστείτε κανόνες φόρουμ.

uCoz - Ρυθμίσεις μονάδας φόρουμ

Σχεδιασμός και προσαρμογή ενότητας

Παρόμοια με τις ενότητες “Χρήστες και επεξεργαστές σελίδων”, η ενότητα “Σχεδιασμός και προσαρμογή ενότητας” επιτρέπει στους κατόχους ιστότοπων να κάνουν αλλαγές στον σχεδιασμό ιστότοπου με επαγγελματικό τρόπο. Το uCoz παρέχει στους χρήστες πλήρη έλεγχο κώδικα, οπότε αν είστε εύχρηστοι με τους κωδικούς, μπορείτε να πραγματοποιήσετε αλλαγές με ακρίβεια pixel στο φόρουμ σας και να τις δείτε άμεσα.

uCoz - Νέο νήμα

Κατάλογος αρχείων

Αυτή η ενότητα θα είναι χρήσιμη τόσο για εκείνους τους κατόχους ιστότοπων που έχουν μια ζωντανή κοινότητα χτισμένη γύρω από το προϊόν ή την υπηρεσία τους, όσο και για εκείνους που πρέπει να διανέμουν αρχεία χωρίς να χρειάζεται να χρησιμοποιούν υπηρεσίες κοινής χρήσης αρχείων, με αποτελεσματικό και καλά οργανωμένο τρόπο. Ορίστε λοιπόν πώς μπορείτε να επωφεληθείτε από τη χρήση αυτής της ενότητας.

Η προσθήκη καταλόγου αρχείων στον ιστότοπό σας λειτουργεί με τον ίδιο τρόπο όπως η προσθήκη οποιασδήποτε άλλης λειτουργικής μονάδας – στην αριστερή πλευρά του πίνακα ελέγχου κάντε κλικ στην καρτέλα “Ανενεργό”, επιλέξτε “Κατάλογος αρχείων” και κάντε κλικ στο κουμπί “Εγκατάσταση”. Αυτό είναι! Η μονάδα σας είναι έτοιμη για χρήση.

Ρυθμίσεις ενότητας

Ανάλογα με τους στόχους σας, προσαρμόστε τα δικαιώματα ομάδας χρηστών του καταλόγου σας. Από προεπιλογή, υπάρχουν τέσσερις ομάδες χρηστών που μπορούν να μεταφορτώσουν αρχεία στον ιστότοπό σας. Μπορείτε να περιορίσετε και να επεκτείνετε τον αριθμό.

Τώρα μπορείτε να τροποποιήσετε τη φόρμα καταχώρησης, να ορίσετε το μέγιστο μέγεθος αρχείου, το μήκος περιγραφής, να αλλάξετε τη διάταξη καταχώρησης καθώς και να ενεργοποιήσετε ορισμένες «ωραίες επιλογές». Για παράδειγμα, μπορείτε να ενεργοποιήσετε τη λειτουργία “Πάντα στην κορυφή” ή να επιτρέψετε μια καταχώρηση να ανήκει σε πολλές κατηγορίες κάθε φορά. Επιπλέον, μπορείτε να προσαρμόσετε φίλτρα.

Τώρα μπορείτε να προσθέσετε την πρώτη σας καταχώριση. Όλες οι καταχωρήσεις προστίθενται μέσω frontend.

Κατάλογος αρχείων uCoz Κατάλογος αρχείων uCoz

Για να πραγματοποιήσετε σημαντικές αλλαγές στην εμφάνιση της ενότητας, πρέπει να έχετε τουλάχιστον μια βασική γνώση HTML / CSS.

Ιστολόγιο

Το uCoz Blog Module είναι ένα εξαιρετικό μέρος για να δημιουργήσετε το δικό σας blog. Είτε ξεκινάτε ένα blog για να προωθήσετε μια επιχείρηση είτε να μοιραστείτε προσωπικές σκέψεις, εγγραφείτε μαζί μας για να ανακαλύψετε όλες τις δυνατότητες της πλατφόρμας.

Ξεκινώντας

Μόλις δημιουργήσετε έναν δωρεάν λογαριασμό με το uCoz και ενεργοποιήσετε την ενότητα Blog (η όλη διαδικασία διαρκεί λιγότερο από 2 λεπτά), μπορείτε να προσθέσετε την πρώτη σας δοκιμαστική καταχώριση. Στο uCoz, όλες οι καταχωρίσεις ιστολογίου προστίθενται απευθείας μέσω του ιστότοπου (όχι του πίνακα διαχείρισης), στη λειτουργία What-You-See-Is-What-You-Get. Εάν χρειαστεί, μπορείτε να αλλάξετε από οπτική επεξεργασία σε HTML.

Ο συντάκτης τους παρέχει μια εντυπωσιακή εργαλειοθήκη για να σας βοηθήσει να διαμορφώσετε και να απεικονίσετε τις αναρτήσεις σας. Συγκεκριμένα, μπορείτε να ανεβάσετε εικόνες, αρχεία Flash, πίνακες, βίντεο Youtube, αποσπάσματα κώδικα και άλλα.

uCoz Blog Module - Προσθήκη καταχώρησης

Διαχείριση κατηγορίας και ρυθμίσεις ενότητας

Στην ενότητα Διαχείριση κατηγοριών μπορείτε να δημιουργήσετε, να επεξεργαστείτε και να καταργήσετε κατηγορίες ιστολογίων. Μπορείτε επίσης να οργανώσετε εκ νέου την παραγγελία τους. Τώρα που έχετε δομήσει το ιστολόγιό σας, μπορείτε να διαμορφώσετε τις κύριες ρυθμίσεις του. Μερικά από αυτά είναι:

 • Αριθμός στηλών στο μενού κατηγοριών.
 • Αριθμός καταχωρήσεων στην κύρια σελίδα.
 • Αριθμός εγγραφών στη ροή RSS.
 • Τοποθέτηση εναλλαγής σελίδων (κάτω, πάνω, κάτω και πάνω).
 • Σχόλια (επιτρέψτε / κλείστε).
 • Αριθμός σχολίων ανά σελίδα και θέση τους.
 • Δυνατότητα αξιολόγησης εισόδου.

Υπάρχουν επίσης προχωρημένες επιλογές, όπως “Πάντα στην κορυφή” για παράδειγμα.

Καθώς το uCoz έχει το δικό του σύστημα διαχείρισης χρηστών, μπορείτε να αλλάξετε τις ρυθμίσεις άδειας ομάδας χρηστών και να κλείσετε ορισμένες κατηγορίες ιστολογίων από την προβολή και τον σχολιασμό. Εναλλακτικά, μπορείτε να επιτρέψετε σε συγκεκριμένους χρήστες / ομάδες χρηστών να συνεισφέρουν τις δικές τους αναρτήσεις ιστολογίου, καθώς και να ελέγχουν τα σχόλια.

Μπορείτε επίσης να ενεργοποιήσετε την επιλογή Προγραμματισμένη δημοσίευση για αυτήν την ενότητα.

Look Entry Blog - uCoz

Σε περίπτωση που θέλετε να υπερβείτε τα πρότυπα Coz, μπορείτε να δημιουργήσετε ξανά ένα από αυτά χρησιμοποιώντας το πρόγραμμα επεξεργασίας HTML / CSS του συστήματος. Δυστυχώς, από τη σκοπιά της μη τεχνολογικής γνώσης των χρηστών, δεν υπάρχει τίποτα για προσαρμογή – πρέπει να έχετε βασικές γνώσεις HTML / CSS για να επεξεργαστείτε σωστά το επιλεγμένο πρότυπο.

Ενώ οποιοσδήποτε με το κατάλληλο πρόγραμμα δημιουργίας ιστότοπων μπορεί να ξεκινήσει ένα blog, η αφιέρωσή σας στο blogging μπορεί να είναι πιο δύσκολο από ό, τι νομίζετε. Το blogging δεν είναι μια εφάπαξ εργασία, αλλά μια συνεχής δέσμευση. Επομένως, πριν ξεκινήσετε ένα ιστολόγιο, βεβαιωθείτε ότι είναι κάτι που θέλετε να επενδύσετε χρόνο, χρήμα και προσπάθεια.

Άλμπουμ φωτογραφιών

Τα άλμπουμ φωτογραφιών είναι μια εξαιρετικά προσαρμόσιμη ενότητα uCoz για τη δημιουργία γκαλερί εικόνων. Η ενότητα δεν σας επιτρέπει μόνο να ομαδοποιήσετε εικόνες ανά κατηγορίες και να τις εμφανίσετε με διάφορους τρόπους, αλλά και να επεξεργαστείτε εικόνες απευθείας στο πρόγραμμα περιήγησής σας.

uCoz - Διαμόρφωση φωτογραφιών

Ξεκινώντας

Όπως και με οποιαδήποτε άλλη ενότητα uCoz, πρώτα θα πρέπει να προσθέσετε άλμπουμ φωτογραφιών στον ιστότοπό σας. Αυτό μπορεί να γίνει εύκολα μέσω του πίνακα ελέγχου στην ενότητα Ενότητες. Μόλις εγκαταστήσετε τη λειτουργική μονάδα, είναι δική σας να διαμορφώσετε. Συγκεκριμένα, μπορείτε:

1. Δημιουργήστε και οργανώστε κατηγορίες (προσδιορίστε την περιγραφή κατηγορίας, προστατέψτε με κωδικό πρόσβασης ορισμένες κατηγορίες, αλλάξτε τη διεύθυνση URL καθώς και ορίστε δικαιώματα ομάδας χρηστών).

2. Προσαρμόστε τα φίλτρα για να βοηθήσετε τους επισκέπτες να βρουν καταχωρήσεις ενδιαφέροντος γρηγορότερα και ευκολότερα.

3. Ορίστε τις ακόλουθες ιδιότητες:

 • Αριθμός φωτογραφιών στην κύρια σελίδα.
 • Μέγεθος εικόνας επίδειξης.
 • Μέγιστες διαστάσεις μιας εικόνας πλήρους μεγέθους.
 • Μέθοδος μείωσης μεγέθους για τη δημιουργία μιας επίδειξης εικόνας (περικοπή / κλιμάκωση).
 • Προσαρμοσμένα πεδία για την προσθήκη φωτογραφιών.
 • Μέγιστος αριθμός φωτογραφιών στο multi-uploader και ούτω καθεξής.

uCoz - Πρόγραμμα επεξεργασίας φωτογραφιών

Για να ενεργοποιήσετε τα σχόλια για αυτήν την ενότητα, μεταβείτε στην ενότητα Εργαλεία και, στη συνέχεια, ανοίξτε το «Κοινωνικά σχόλια» και ενεργοποιήστε αυτήν τη λειτουργία για τη λειτουργική μονάδα Άλμπουμ φωτογραφιών. Σε μερικές περιπτώσεις, οι επισκέπτες του ιστότοπού σας θα μπορούν να προσθέτουν σχόλια χρησιμοποιώντας διαφορετικά δίκτυα κοινωνικών μέσων καθώς και το εγγενές σύστημα εξουσιοδότησης του uCoz (uID).

uCoz - Σχόλια άλμπουμ φωτογραφιών

Από προεπιλογή, κάθε φωτογραφία διαθέτει τα ακόλουθα χαρακτηριστικά:

 • Μετρητής προβολών.
 • Εκτίμηση.
 • Συγγραφέας εικόνας (προστέθηκε από).

Μπορείτε επίσης να επεξεργαστείτε όλες τις μεταφορτωμένες εικόνες χρησιμοποιώντας έναν βασικό ενσωματωμένο επεξεργαστή φωτογραφιών. Σας επιτρέπει να περιστρέψετε εικόνες, να εφαρμόσετε το ασπρόμαυρο φίλτρο, να επισημάνετε άτομα και αντικείμενα, καθώς και να προσθέσετε ετικέτες.

Βιβλίο επισκεπτών

Η προσθήκη βιβλίου επισκεπτών στον ιστότοπό σας λειτουργεί με τον ίδιο τρόπο όπως η προσθήκη οποιασδήποτε άλλης ανενεργής μονάδας uCoz – απλώς κάντε κλικ σε αυτό και επιλέξτε “Εγκατάσταση της μονάδας”. Μόλις εγκαταστήσετε τη λειτουργική μονάδα, μπορείτε να κάνετε προεπισκόπηση της σελίδας της για να δείτε πώς φαίνεται και λειτουργεί η προεπιλεγμένη έκδοση. Το βιβλίο επισκεπτών σας είναι έτοιμο για χρήση.

Θέλετε να κάνετε κάποιες προσαρμογές; Μπορείτε να ρυθμίσετε εύκολα την προεπιλεγμένη έκδοση της μονάδας μέσω του πίνακα ελέγχου. Για παράδειγμα, από προεπιλογή, κάθε νέα καταχώρηση στο βιβλίο επισκεπτών θα εμφανίζεται στο πάνω μέρος της σελίδας, ωθώντας παλαιότερες αναρτήσεις κάτω από τη σελίδα. Αφού οι επισκέπτες σας προσθέσουν 15 καταχωρίσεις στη σελίδα, οι παλαιότερες δημοσιεύσεις θα μετακινηθούν από τη σελίδα σε εύκολα προσβάσιμες σελίδες αρχειοθέτησης. Μπορείτε να αλλάξετε τον αριθμό των ορατών αναρτήσεων, καθώς και τη θέση τους (κάτω / πάνω) κάνοντας κλικ στο Ρυθμίσεις ενότητας κουμπί στον πίνακα ελέγχου.

Επιπλέον, μπορείτε να επιλέξετε πού θα εμφανιστεί η φόρμα συμμετοχής (σε ξεχωριστή σελίδα, στην ίδια σελίδα). ενεργοποιήστε τη λειτουργία “Αξιολόγηση εισόδου”. προσαρμογή πεδίων εισαγωγής ορίστε το μέγιστο μήκος μηνύματος.

Για να αποτρέψετε την ανάρτηση ανεπιθύμητων καταχωρίσεων στον ιστότοπό σας, μπορείτε να περιορίσετε την πρόσβαση στη φόρμα πραγματοποιώντας αλλαγές στα δικαιώματα ομάδας χρηστών του ιστότοπου. Μπορείτε να ορίσετε αυτά τα δικαιώματα με τέτοιο τρόπο ώστε μόνο εγκεκριμένοι χρήστες να μπορούν να αφήνουν μηνύματα.

Η προσαρμογή του σχεδιασμού της ενότητας απαιτεί βασικές γνώσεις HTML / CSS. Εάν γνωρίζετε ένα ή δύο πράγματα σχετικά με την κωδικοποίηση, μπορείτε να αναδιαμορφώσετε πλήρως την εμφάνιση του βιβλίου επισκεπτών σας.

Αναζήτηση ιστότοπου

Τα οφέλη από μια εσωτερική αναζήτηση ιστότοπου είναι προφανή τόσο για τους κατόχους ιστότοπων όσο και για τους επισκέπτες, οπότε ας παραλείψουμε τις εκτενείς εξηγήσεις και ξεκινήστε την επιχείρηση Σήμερα πρόκειται να δοκιμάσουμε την Αναζήτηση ιστότοπου, μια εύχρηστη και πολύ εύχρηστη ενότητα uCoz. Συνδεθείτε στον λογαριασμό σας uCoz για να βρίσκεστε στην ίδια σελίδα.

Ρυθμίσεις ενότητας

Για να ενεργοποιήσετε την ενότητα Αναζήτηση ιστότοπου, ανοίξτε την καρτέλα «Ανενεργές λειτουργικές μονάδες» στον πίνακα ελέγχου, επιλέξτε την απαιτούμενη λειτουργική μονάδα και κάντε κλικ στο κουμπί «Εγκατάσταση της λειτουργικής μονάδας». Ένα πλαίσιο αναζήτησης θα προστεθεί στον ιστότοπό σας σε λίγα δευτερόλεπτα.

Τώρα που η μονάδα είναι ενεργοποιημένη, μπορείτε να προσαρμόσετε τις κύριες ρυθμίσεις της. Ευτυχώς, το uCoz είναι αρκετά ευέλικτο όσον αφορά την προσαρμογή, ακόμη και όταν πρόκειται για τέτοιες φαινομενικά μη προσαρμόσιμες λειτουργίες όπως η Αναζήτηση. Με το uCoz μπορείτε να προσαρμόσετε τις ακόλουθες ρυθμίσεις:

 • Αριθμός καταχωρήσεων ανά σελίδα.
 • Μέγιστος συνολικός αριθμός αποτελεσμάτων αναζήτησης.
 • Ενότητες για αναζήτηση.
 • Μέγιστος αριθμός χαρακτήρων στην περιγραφή αποτελεσμάτων.

Μπορείτε επίσης να επιλέξετε την επιλογή “Συμπλήρωμα αποτελεσμάτων αναζήτησης με ετικέτες”.

Τώρα ήρθε η ώρα να ανανεώσετε τον δοκιμαστικό ιστότοπό μας και να δείτε πώς λειτουργεί αυτή η ενότητα (δείτε το στιγμιότυπο οθόνης).

uCoz - Ενότητα αναζήτησης ιστότοπου

Έντυπα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου

Τώρα που σας έδειξα ότι είναι τόσο σημαντικό να έχετε μια φόρμα επικοινωνίας, ας δημιουργήσουμε μια χρησιμοποιώντας το εργαλείο δημιουργίας ιστότοπων uCoz.

Ξεκινώντας

Πρώτα απ ‘όλα, πρέπει να ενεργοποιήσουμε τη λειτουργική μονάδα E-mail Forms στον πίνακα ελέγχου μας (πρέπει να υπάρχουν δύο ενότητες στη γραμμή Modules: Active και Inactive). Μόλις εγκαταστήσουμε τη λειτουργική μονάδα (απλώς επιλέγοντας το πλαίσιο ελέγχου «Ενεργοποίηση»), δεν θα συμβεί τίποτα στην εμφάνιση του ιστότοπού μας. Για να κάνουμε τη φόρμα ορατή, πρέπει να την εισαγάγουμε χειροκίνητα στην επιθυμητή σελίδα (χρησιμοποιώντας τον κωδικό που δημιουργήθηκε αφού κάνετε κλικ στο πλαίσιο ελέγχου «Ενεργοποίηση»).

uCoz - Φόρμες ηλεκτρονικού ταχυδρομείου

Φτου. Αν και ήταν δύσκολο να το εξηγήσω, ήταν πολύ εύκολο να το κάνεις ��. Τώρα μπορούμε να προχωρήσουμε και να χρησιμοποιήσουμε τον παραγόμενο κώδικα. Πρώτα απ ‘όλα, ας δημιουργήσουμε μια ξεχωριστή σελίδα και να το ονομάσουμε Επικοινωνήστε μαζί μας. Τώρα μπορούμε να αντιγράψουμε και να επικολλήσουμε τον προτεινόμενο κώδικα στο σχετικό τμήμα της πρόσφατα δημιουργημένης σελίδας μας. Μόλις αποθηκεύσουμε και ενημερώσουμε τη σελίδα, θα δούμε μια προεπιλεγμένη φόρμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου uCoz (δείτε το στιγμιότυπο οθόνης).

uCoz - Αποστολή μηνύματος

Οι πιθανότητες είναι, μπορεί να σας αρέσουν και να τις αποθηκεύσετε, αποσυνδεθείτε από τον πίνακα ελέγχου και καλέστε την κάθε μέρα. Αλλά αν θέλετε κάτι προσαρμοσμένο, τίποτα δεν σας εμποδίζει να δημιουργήσετε ξανά την προεπιλεγμένη φόρμα από την αρχή. Μπορείτε να προσθέσετε, να αφαιρέσετε, να μετακινήσετε πάνω / κάτω και να μετονομάσετε κάθε πεδίο που χρησιμοποιείται στη φόρμα επικοινωνίας. Μπορείτε επίσης να δημιουργήσετε “απαιτούμενα” πεδία και να αλλάξετε τύπος πεδίου (κείμενο, πλαίσιο ελέγχου, κωδικός ασφαλείας και άλλα).

Παρόμοια με οποιαδήποτε άλλη ενότητα uCoz, οι φόρμες ηλεκτρονικού ταχυδρομείου μπορούν επίσης να ξαναχτιστούν πλήρως όχι μόνο όσον αφορά τη λειτουργικότητα, αλλά και το σχεδιασμό. Εάν είστε βολικοί με κωδικούς, η προσαρμογή της φόρμας στις ανάγκες σας θα είναι ένα cakewalk. Σε αντίθεση με τους ανταγωνιστές του, το uCoz ανοίγει τους κωδικούς στους χρήστες και τους δίνει πλήρη έλεγχο κώδικα, ο οποίος είναι πολύ σημαντικός ακόμα κι αν δεν έχετε ιδέα τι είναι η ετικέτα HTML – εάν υπάρχει πλήρης έλεγχος κώδικα, μπορείτε να προσλάβετε έναν επαγγελματία ή να ρωτήσετε έναν τεχνολογικό φίλο δική σας για να ζωντανέψετε τις ιδέες σας. Οι φόρμες ηλεκτρονικού ταχυδρομείου δεν χρειάζεται απαραίτητα να είναι βαρετές, χωρίς κουτιά – μπορείτε να τις κάνετε πιο αποτελεσματικές και ελκυστικές προσθέτοντας ένα αναπτυσσόμενο μενού που περιέχει δημοφιλείς ερωτήσεις / θέματα.

Μόλις ολοκληρώσετε τη συμπλήρωση της φόρμας επικοινωνίας, ίσως θελήσετε να ενεργοποιήσετε τη λειτουργία «Πείτε σε έναν φίλο». Αυτή η λειτουργία δημιουργεί ειδικές φόρμες κοινής χρήσης που επιτρέπουν στους επισκέπτες να μοιράζονται τις καταχωρήσεις μέσω e-mail με εύκολο και γρήγορο τρόπο – απλώς καθορίστε το e-mail του φίλου σας και κάντε κλικ στο κουμπί “Αποστολή”.

uCoz - Πείτε σε ένα φίλο

Η δοκιμή μας θα ήταν ατελής χωρίς δοκιμές μέσω κινητού. Έτσι, έχω αποκτήσει πρόσβαση στον ιστότοπο δοκιμής από το smartphone μου και έστειλα ακόμη και ένα e-mail στον εαυτό μου ��. Τεράστια κουμπιά, βελτιστοποιημένα για κινητά, εύχρηστο μενού, έξυπνη διάταξη – 5 στα 5 αστέρια!

Στιγμιότυπο οθόνης για κινητά - φόρμες email uCoz

Σε συνδυασμό με σελίδες FAQ, λεπτομερείς περιγραφές προϊόντων / υπηρεσιών, ακριβή δεδομένα επαφής και χρησιμοποιήσιμη διεπαφή, οι φόρμες ηλεκτρονικού ταχυδρομείου θα σας βοηθήσουν να δημιουργήσετε ένα πραγματικό κόσμημα ενός ιστότοπου.

Δημοσκοπήσεις στο Διαδίκτυο

Από προεπιλογή, κάθε ιστότοπος uCoz είναι ήδη εξοπλισμένος με μία έρευνα, δηλαδή «Αξιολογήστε τον ιστότοπό μου». Ας υποθέσουμε ότι θέλω να μάθω τι τύπο ιστότοπου θέλουν να δημιουργήσουν οι επισκέπτες του ιστότοπού μου. Ας δούμε τι χρειάζεται για τη δημιουργία μιας τέτοιας δημοσκόπησης χρησιμοποιώντας το uCoz:

 • Ενεργοποιήστε την ενότητα Δημοσκοπήσεις Web.
 • Ανοίξτε την ενότητα Διαχείριση δημοσκοπήσεων.
 • Κάντε κλικ στο κουμπί «Νέα δημοσκόπηση».
 • Εισαγάγετε την ερώτηση (Τι τύπο ιστότοπου θέλετε να δημιουργήσετε;).
 • Καθορίστε μερικές πιθανές απαντήσεις.
 • Προσαρμόστε τις ρυθμίσεις (κείμενο κουμπιού, ημερομηνία λήξης δημοσκόπησης, τύπος φόρμας δημοσκόπησης κ.λπ.) και αποθηκεύστε τις αλλαγές.

Αφού ολοκληρώσετε αυτά τα βήματα, μεταβείτε στον ιστότοπό σας, ανανεώστε τον και ελέγξτε την εμφάνιση και την απόδοση της πρόσφατης δημοσκόπησης. Ακολουθεί η δοκιμαστική μου έρευνα.

Ενότητες uCoz - Δημοσκοπήσεις στο Διαδίκτυο

Για να πραγματοποιήσετε αλλαγές στη σχεδίαση και τις σημαντικές ρυθμίσεις των Δημοσκοπήσεων Ιστού (ειδοποιήσεις μέσω email, δικαιώματα ομάδας χρηστών, χρονικό όριο κ.λπ.) μεταβείτε στις ενότητες Προσαρμογή σχεδιασμού μονάδας και Ρυθμίσεις λειτουργικής μονάδας, αντίστοιχα.

Συμβουλές

Χάρη στην ευελιξία της πλατφόρμας, μπορείτε να εισαγάγετε εικόνες ως επιλογές απάντησης. Για να το κάνετε αυτό, απλώς εισαγάγετε συνδέσμους προς τις απαιτούμενες εικόνες στα απαιτούμενα πεδία (αντί για τις συνηθισμένες παραλλαγές κειμένου). Λάβετε υπόψη ότι το σύστημα δεν μειώνει αυτόματα τις εικόνες, επομένως είναι καλύτερα να αλλάξετε το μέγεθος των φωτογραφιών σας εκ των προτέρων.

Δημοσκοπήσεις με εικόνες

Για να επιτρέψετε στους επισκέπτες σας να επιλέξουν πολλές επιλογές, επιλέξτε τον τύπο δημοσκόπησης ιστού «Πλαίσιο ελέγχου». Εάν δεν θέλετε να γεμίσετε τον χώρο του ιστότοπού σας με πάρα πολλές επιλογές απάντησης, σκεφτείτε το ενδεχόμενο να ενεργοποιήσετε τον τύπο επιλογής ιστού «Επιλογή». Αυτή η δημοσκόπηση θα παρουσιάζει επιλογές με τη μορφή μιας αναπτυσσόμενης λίστας.

Αποτελέσματα ψηφοφορίας

Για να δείτε τα αποτελέσματα της έρευνας, κάντε κλικ στο εικονίδιο “Αποτελέσματα δημοσκόπησης” στον πίνακα ελέγχου ή ανοίξτε τον ιστότοπό σας και κάντε κλικ στο σύνδεσμο “Αποτελέσματα” που βρίσκεται κάτω από τη δημοσκόπηση. Τα αποτελέσματα θα εμφανίζονται ως ένα ευανάγνωστο ιστόγραμμα.

Ενότητα SEO - uCoz Website Builder

5. Υποστήριξη πελατών

Η πλατφόρμα στερείται ορισμένων μέσων για τους χρήστες να παραμένουν σε επαφή. Δεν υπάρχει δυνατότητα ζωντανής συνομιλίας ή τηλέφωνο για άμεση επικοινωνία με τους διαχειριστές υποστήριξης. Μπορείτε να επιλέξετε ένα σύστημα έκδοσης εισιτηρίων που είναι διαθέσιμο σε δωρεάν και επί πληρωμή επιλογές. Η δωρεάν επιλογή είναι μόνο για τεχνικά ζητήματα. Επιπλέον, θα χρειαστούν έως και 48 ώρες για να ανταποκριθούν οι διαχειριστές.

Η πληρωμένη ή premium υποστήριξη κοστίζει 0,50 $ ανά εισιτήριο στους χρήστες. Προσφέρει ταχύτερη ανάλυση εντός 24 ωρών και καλύπτει όχι μόνο τεχνικά αλλά και άλλα ζητήματα, συμπεριλαμβανομένων προβλημάτων πληρωμής. Το uCoz έχει ένα επίσημο ιστολόγιο με πολλά άρθρα. Δημοσιεύουν τακτικά πληροφορίες σχετικά με τις τελευταίες ενημερώσεις, καθώς και τις προσφορές και τις επιθυμίες βελτίωσης των χρηστών. Μπορεί επίσης να είστε ευτυχείς να συμβάλλετε στην ανάπτυξη της πλατφόρμας.

6. Πολιτική τιμολόγησης

Το λογισμικό είναι διαθέσιμο σε 4 μεγάλα τηγάνια ανάλογα με τους στόχους και τους σκοπούς σας. Υπάρχει μια δωρεάν έκδοση που συνοδεύεται από έναν προσαρμοσμένο τομέα uCoz, πρόσθετες διαφημίσεις και περιορισμένο χώρο στο δίσκο μόνο 400 MB. Είναι καλό μόνο για τη δοκιμή της λογικής του δημιουργού και ορισμένων από τα βασικά εργαλεία. Εάν χρειάζεστε περισσότερες εγκαταστάσεις, μπορείτε να επιλέξετε:

Επιλογή τιμολόγησηςΚόστοςΧαρακτηριστικά
Βασικός:3 $ / μήνα✓ Χώρος δίσκου 2 Gb.
✓ Απεριόριστο εύρος ζώνης.
✓ 24/7 Υποστήριξη.
Αριστος:4 $ / μήνα✓ Χώρος δίσκου 10 Gb;
✓ Premium Antivirus;
✓ Σενάρια PHP.
Μέγιστο:$ 8 / μήνα✓ Χώρος δίσκου 20 Gb;
✓ Πρότυπο για κινητά
✓ Ηλεκτρονικό κατάστημα.
Κατάστημα:5 $ / μήνα✓ Ηλεκτρονικό εμπόριο;
✓ Εξαγωγή προϊόντων
✓ Εκπτώσεις & Ειδικές προσφορές.

Εάν πρέπει να ξεκινήσετε ένα απλό blog, το βασικό σχέδιο είναι αρκετά ισχυρό ενώ το Shop Plan είναι καλό για την εκκίνηση έργων ηλεκτρονικού εμπορίου. Όπως αναφέρθηκε προηγουμένως, θα πρέπει επίσης να λάβετε υπόψη το επιπλέον κόστος για επαγγελματικά πρότυπα και premium σύστημα έκδοσης εισιτηρίων.

 • Βασικό σχέδιο κοστίζει 3 $ / μήνα με 2 GB αποθηκευτικού χώρου, βασικές δυνατότητες ασφαλείας και δωρεάν υποστήριξη.
 • Βέλτιστο σχέδιο κοστίζει 4 $ / μήνα χωρίς διαφημίσεις, δωρεάν τομέα, 10 GB αποθηκευτικού χώρου και premium antivirus.
 • Μέγιστο σχέδιο κοστίζει 8 $ / μήνα με χώρο αποθήκευσης 20 GB, premium χαρακτηριστικά + Online Shop.
 • Σχέδιο αγορών κοστίζει 5 $ / μήνα με όλες τις premium λειτουργίες και τη λειτουργία του Online Shop αλλά 10 GB αποθηκευτικού χώρου.

7. Συχνές ερωτήσεις uCoz

Ερώτηση: Για ποιον είναι?

Απάντηση: Διαφορετικός Wix και Τζιμντό που είναι εντελώς οπτικοί δημιουργοί ιστότοπων που απευθύνονται σε αρχάριους, το uCoz απευθύνεται κυρίως σε επαγγελματίες του διαδικτύου που γνωρίζουν ένα ή δύο πράγματα για τη δημιουργία ιστότοπων. Προσφέρει αρκετές έτοιμες λύσεις για να σας βοηθήσει να ρυθμίσετε τον ιστότοπό σας, αλλά το κύριο πλεονέκτημά του είναι η επεκτασιμότητα και η ευελιξία του: μπορείτε να προσαρμόσετε τον ιστότοπό σας σε επίπεδο κώδικα – δεν υπάρχουν περιορισμοί σχεδιασμού ή λειτουργικότητας.

Δυστυχώς, η τεχνική του φύση κάνει το uCoz ακατάλληλο για αρχάριους. Εάν περιμένετε να αποκτήσετε μια συνολική εμπειρία WYSIWYG, ρίξτε μια ματιά uKit.

Ερώτηση: Είναι πραγματικά δωρεάν?

Απάντηση: Ναι είναι. Μπορείτε να δημιουργήσετε έναν λογαριασμό με το uCoz δωρεάν και να δημοσιεύσετε πολλούς ιστότοπους χρησιμοποιώντας το ίδιο προφίλ. Όλοι οι ιστότοποί σας θα παραμείνουν δωρεάν αρκεί να τους ενημερώσετε. Μπορείτε ακόμη και να επισυνάψετε τον δικό σας τομέα δεύτερου επιπέδου (π.χ. .: mysitename.com) χωρίς να χρειάζεται να αναβαθμίσετε τον λογαριασμό σας.

Ως δωρεάν χρήστης του uCoz θα έχετε πρόσβαση σε όλες τις ενότητες (προσαρμόσιμα δομικά στοιχεία), εκτός από τις δυνατότητες του ηλεκτρονικού εμπορίου. Η ενότητα E-shop συνοδεύεται από το σχέδιο Shop (9,99 $ / μήνα).

Λοιπόν, πώς ακριβώς κερδίζουν αυτά τα παιδιά; – μπορεί να αναρωτιέστε. Με την τοποθέτηση διαφημίσεων σε δωρεάν ιστότοπους. Οι λογαριασμοί χωρίς διαφημίσεις ξεκινούν από 5,99 $ ανά μήνα ή λιγότερο, εάν επιλέξετε να πληρώσετε εκ των προτέρων για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα (3 μήνες / 6 μήνες / έτος…).

Με άλλα λόγια, μπορείτε να δημιουργήσετε έναν επαγγελματικό ιστότοπο χωρίς διαφημίσεις με προσαρμοσμένο όνομα τομέα και να συμπεριλάβετε φιλοξενία για περίπου $ 5 / μήνα. Ή μπορείτε να αποκτήσετε τον ίδιο ιστότοπο, αλλά με διαφημίσεις, χωρίς να ξοδέψετε μια δεκάρα.

Ερώτηση: Μπορώ να αποκτήσω πρόσβαση στον πηγαίο κώδικα του ιστότοπού μου?

Απάντηση: Ναι μπορείς. Ο πλήρης έλεγχος κώδικα είναι αυτό που κάνει το uCoz να ξεχωρίζει μεταξύ των ανταγωνιστών του. Αυτή η λειτουργία δεν είναι διαθέσιμη στις περισσότερες κορυφαίες εταιρείες δημιουργίας ιστότοπων. Ο πλήρης έλεγχος κώδικα σάς επιτρέπει να κάνετε αλλαγές ακριβείς στα pixel στη σχεδίαση του ιστότοπού σας, καθώς και να προσθέτετε τα δικά σας σενάρια. Έτσι, εάν είστε εύχρηστοι με κωδικούς, μπορείτε να δημιουργήσετε έναν εξαιρετικά λειτουργικό ιστότοπο με το uCoz – το μόνο όριο είναι η φαντασία σας �� .

Έλεγχος κώδικα uCoz

Ερώτηση: Μπορώ να δημιουργήσω έναν αποκριτικό ιστότοπο χρησιμοποιώντας το uCoz?

Απάντηση: Ναι μπορείς. Απλώς βεβαιωθείτε ότι έχετε επιλέξει ένα από τα νέα πρότυπα απόκρισης για τον ιστότοπό σας (μπορείτε να αλλάξετε εύκολα το τρέχον πρότυπο uCoz, εάν δεν ανταποκρίνεται).

Δοκιμή προτύπων uCoz - HTC View

Ερώτηση: Τι είδους ιστότοπος μπορώ να δημιουργήσω με το uCoz?

Απάντηση: Το uCoz αναπτύχθηκε αρχικά ως μια πολυλειτουργική πλατφόρμα βασισμένη σε ένα σύστημα ενοτήτων που μπορούν να χρησιμοποιηθούν για τη δημιουργία οποιουδήποτε τύπου ιστότοπου: web store, blog, forum, business website, portfolio κ.λπ. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε όσα modules απαιτούνται ταυτόχρονα : Φόρουμ + Άλμπουμ φωτογραφιών + Δοκιμές + Βιβλίο επισκεπτών + Διαδικτυακή συζήτηση και ούτω καθεξής. Μπορείτε να παίξετε με τις ενότητες και τις ρυθμίσεις τους όπως θέλετε, έως ότου βρείτε τον τέλειο συνδυασμό χαρακτηριστικών.

8. Πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα

Το uCoz είναι μια πλατφόρμα για την ικανοποίηση των προσδοκιών τόσο των αρχάριων όσο και των έμπειρων κωδικοποιητών. Έρχεται με μια δομή δομοστοιχείων που προσφέρει έτοιμες προς χρήση επιτόπιες λύσεις όπως το ηλεκτρονικό εμπόριο, το SEO, το blogging κ.λπ..

Πλεονεκτήματα:
Μειονεκτήματα:
&# x2714; Ευκολία χρήσης και δυνατότητες προσαρμογής σε βάθος.
&# x2714; Προσιτά σχέδια.
&# x2714; Βελτιωμένη λειτουργικότητα ηλεκτρονικού εμπορίου.
&# x2714; Εργαλεία μάρκετινγκ και προώθησης.
&# x2714; Πρόσβαση στη σελίδα HTML και CSS.
✘ Μπορεί να χρειαστεί λίγος χρόνος για να καταλάβουμε τη λογική.
✘ xtra κόστος για την υποστήριξη έκδοσης εισιτηρίων premium.

9. Ανταγωνιστές

Η αγορά οικοδόμησης ιστότοπων προσφέρει πολλές πλατφόρμες για να διαλέξετε. Έχω ετοιμάσει διάφορες συγκρίσεις του uCoz έναντι των πιο δημοφιλών ανταγωνιστών, όπως Wix, Γουέμπλι και WordPress.

uCoz εναντίον WixuCoz εναντίον WeeblyuCoz εναντίον WordPress

Το uCoz είναι πιο ισχυρό και πλούσιο σε χαρακτηριστικά από τα Wix και Weebly, ενώ το τελευταίο είναι πιο φιλικό προς τον χρήστη. Το WordPress είναι πιο ευέλικτο από το uCoz, αλλά απαιτεί περισσότερο χρόνο και δεξιότητες για τη δημιουργία ενός ιστότοπου. Διαβάστε τις πλήρεις συγκρίσεις για λεπτομέρειες.

10. uKit και uID.me

Το uCoz site builder δεν είναι το μόνο προϊόν που αναπτύχθηκε από την ομάδα uCoz. Η εταιρεία διαθέτει επίσης ένα πρόγραμμα δημιουργίας μονοσέλιδων προφίλ uID.me και ένα πρόγραμμα δημιουργίας ιστότοπων χωρίς κώδικα για επιχειρήσεις uKit.com. Σε αντίθεση με το uCoz που προσφέρει πλήρη έλεγχο HTML και CSS, το uKit ακολουθεί μια εντελώς διαφορετική προσέγγιση. Το σύστημα παρέχει έναν διαισθητικό επεξεργαστή μεταφοράς και απόθεσης που δεν απαιτεί καθόλου κωδικοποίηση.

συμπέρασμα

Το uCoz έχει πολλά δυνατά σημεία, τα οποία το κάνουν να ξεχωρίζει από το πλήθος, ειδικά σε σύγκριση με τους ανταγωνιστές. Αυτό ακριβώς είναι το αποφασιστικό κριτήριο κατά την επιλογή αυτού του δημιουργού ιστότοπων.

Σύγχρονος εργονομικός πίνακας εργαλείων, ένα ευρύ φάσμα ενοτήτων με πλήρεις δυνατότητες, μια πλούσια ποικιλία προτύπων, συμπεριλαμβανομένων σχεδίων υψηλής ποιότητας, υψηλού επιπέδου ασφάλειας, ισχυρού οικοσυστήματος, API με ανοιχτή πρόσβαση – αυτά είναι η γενικευμένη λίστα προφανών πλεονεκτημάτων συστήματος.

Δοκιμάστε το uCoz τώρα

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map