Преглед на сайтове на Zoho

Zoho Sites – е създател на уебсайт, който предоставя приятно изживяване в уеб изграждането и дава възможност за създаване на различни типове проекти. Те включват портфейли, бизнес уебсайтове, блогове и други търговски / нетърговски проекти.


Решението за уеб публикуване е разработено от Zoho Corporation през 2012 г. и е включено в пакета от услуги, предоставяни от компанията. От днес продуктът безпроблемно се интегрира с други бизнес инструменти в продуктовия пакет на Zoho. Например, Zoho съхранява цялото съдържание в базата данни на Zoho Creator и предлага CRM Form Builder, който позволява на потребителите да се справят с такива неща като заявки за поддръжка.

Създателят на уебсайт осигурява интуитивна навигация, отзивчиви дизайни, набор от инструменти за персонализиране, мощни опции за интеграция, достъп до HTML / CSS и други функции, които помагат на начинаещите и експертите по уеб дизайн да започнат успешно. В същото време услугата няма подходяща функционалност за електронна търговия, което прави невъзможно създаването на достоен уеб магазин с нея.

И така, как реално оценява създателят на уебсайтове? Кои са характеристиките, които влияят на неговата ефективност и струва ли си системата да инвестира? Присъединете се към нас, преглеждайки създателя на уебсайтове на Zoho Sites.

1. Лесно използване

Сайтовете Zoho са наистина приятни за използване. Той е чист, интуитивен и лесен за навигация. За да започнете да изграждате проект, първо трябва да се регистрирате в системата. Това не отнема много време и усилия – просто попълнете формата за регистрация, посочете имейла и паролата си и потвърдете акаунта, като активирате имейла. Друг начин да се регистрирате в системата е да използвате вашите акаунти в социалната мрежа. Това също е бързо и просто.

Zoho редактор

След като се регистрирате, ще ви бъде предложено да въведете името на уебсайта си. След като направите това, ще бъдете пренасочени към библиотеката с шаблони и към самия конструктор. Zoho Sites се предлага с удобен редактор, който позволява стартирането на пълнофункционален уебсайт само с няколко кликвания. Друго нещо, което прави системата да се откроява от тълпата, е нейният професионален и солиден потребителски интерфейс, който допринася за лесното персонализиране на уебсайта и ви позволява да стартирате проекти с богат набор от функции, необходими, за да направите вашата марка процъфтяваща и популярна.

За да добавите елемент на уебсайт към страницата, просто го изберете в горната лента с инструменти и коригирайте настройките, налични в изскачащото меню. Всеки елемент включва допълнителни опции за персонализиране. Ако искате да надхвърлите това, което е по подразбиране, можете да използвате редактора HTML / CSS. Като цяло строителят на уебсайтове изглежда много добре организиран. Системата позволява висока степен на персонализиране и гарантира качествен резултат.

2. Характеристики & гъвкавост

Zoho Sites предлага широки възможности за персонализиране на дизайна и впечатляващ набор от функции, което прави системата перфектна за изграждане на малки и средни бизнес уеб сайтове. Крайно време е да включите тези функции, за да знаете какво да очаквате от създателя на уебсайта, преди да го използвате за разработване на проекти.

Интеграция Zoho Suite

Когато създадете акаунт в Zoho Sites, като малък бонус получавате достъп до останалата част от Zoho Suite, директно през таблото за управление на сайтовете. Zoho Corp. разработва бизнес софтуер от 1996 г., така че не е случайно, че техният уебсайт има много удобни функции, пригодени за малки фирми. Те включват персонализирани CRM форми, Zoho SalesIQ и Zoho кампании, динамично съдържание, множество сътрудници и блог двигател.

е-търговия

Създателят на уебсайтове ви позволява да създавате онлайн магазини за продажба на физически и дигитални продукти. Въпреки това, двигателят за електронна търговия на Zoho Sites се предлага с основна количка за пазаруване и няма такива задължителни елементи като персонализиране на касови бележки, система за касиране, категоризация на продукти и много други. За да създадете пълнофункционален магазин, трябва да започнете с отделен магазин Zoho Commerce Builder, стартира през април 2019 г..

Zoho Commerce

Вграждане на код

Създателят на уебсайтове позволява вграждане на кодове във вашия проект, за да помогне на потребителите да предават своите съобщения по гладко и разбираемо. По този начин е възможно да се вграждат видео и аудио файлове, фрагменти от код и други задължителни елементи, които ще допринесат за ефективността на вашия уеб сайт.

HTML и CSS редактор

Ако знанията ви за кодиране са на добро ниво, можете да го използвате, за да редактирате HTML / CSS кодове на уебсайтове, за да постигнете максималния ефект на персонализиране на уебсайта. Това е най-добрият начин да поемете пълен контрол върху разработването на уебсайта си.

Zoho редактор на кодове

Сътрудничество на екип

Когато работите върху създаването на уебсайта си, можете да поканите и добавите множество сътрудници, за да постигнете колективно достоен резултат. От вас зависи да предоставите споделени права за достъп до уебсайта на онези членове на екипа, с които планирате да сътрудничите. Освен това в таблото за управление може да се създаде членски портал, където ще можете да оставите посетителите на уебсайтове достъп до определени уеб страници. По същия начин тук е възможно да се създават защитени с парола страници.

Права за ограничен достъп

Ако има нужда да запазите някаква информация или съдържание неразкрити, можете да направите своя уебсайт частен и да зададете право на достъп само на онези потребители, на които е разрешено да виждат уеб страниците. Ограниченият достъп до уебсайт позволява да се ограничи видимостта на вашия уебсайт, да се скрият страници от други потребители или от определени членове на екипа.

Blogging

Създателят на уебсайтове позволява създаване и управление на блогове за повишаване на степента на ангажираност на клиентите. От вас зависи да пишете и добавяте нови публикации в блога, да ги планирате, да добавяте съдържание и медийни файлове, полета за коментари, бутони за социални медии и други елементи на блога, необходими за конвертиране на потребители, които за първи път да станат редовни посетители. Настройвайки необходимите елементи, лесно ще създадете оформлението на блога си. Създателят на уебсайтове също позволява импортиране на блогове от друга популярна платформа като WordPress и Blogger.

Zoho редактор на блогове

Социално споделяне

Вашето присъствие в мрежата не трябва да се ограничава само до създаването на уебсайт. За да го разширите и да изградите богата клиентска база, можете да предоставите достъп на потребителите до социалните мрежи. Това може да стане чрез опции за социално споделяне и автоматично публикуване, които ви позволяват да достигнете до целевата аудитория с почти никакви усилия.

Вградени SEO инструменти

Zoho сайтове позволява създаване на проекти, които са добре оптимизирани за търсачките. За да засилите позициите на вашия уебсайт в търсачките, можете да попълните мета маркери за всички уеб страници (заглавия, описания, ключови думи), да качите и зададете favicon, да създадете персонализирани 404 страници и да използвате интегрирана анализация за контрол на характеристиките и поведението на трафика.

Формуляр на форми

Уебсайтът може да се похвали с един от най-впечатляващите създатели на форми, налични там. Освен опцията за изработка на формуляри „Направи си сам“, услугата предоставя и приятен избор от предварително проектирани формуляри, от които да избирате. Има и множество опции за персонализиране на дизайна, за да персонализирате избраните форми.

Zoho Form Builder

Системата поддържа базата данни с редактирани страници, за да можете да се върнете и да публикувате предишните си версии по всяко време. Също така всеки уебсайт се оптимизира автоматично за мобилно гледане. Можете да редактирате мобилния си вид на сайта чрез редактора на HTML / CSS дори в движение, за да сте сигурни, че изглежда страхотно на мобилни, настолни и таблетни устройства.

3. Дизайн

Брой теми:7
Безплатни теми:&# X2714; ДА
Адаптивен дизайн:&# X2714; ДА
Сортиране по отрасли:✘ НЕ
Редактиране на CSS код:&# X2714; ДА

Колекцията от шаблони на Zoho Sites изобщо не е впечатляваща. В момента там са достъпни по-малко от 10 теми за персонализиране. Функцията за предварителен преглед също не е налична, което може до известна степен да усложни избора на потребителя. От друга страна, можете да визуализирате готовата версия на вашия уебсайт в различни режими, преди да го публикувате.

Добра новина е, че шаблоните могат да се превключват по средата чрез процеса на уеб дизайн, ако има нещо, което не ви харесва в първоначално избраната тема. Нещо повече, темите са безплатни и отзивчиви по подразбиране, така че няма да се налага да се занимавате с начина, по който ще се показват на мобилни и настолни устройства. Потребителите за първи път могат да се възползват от визуалния редактор на услугата, докато напредналите уеб дизайнери могат дори да получат достъп до интегрирания HTML / CSS редактор.

Създателят на уебсайтове също предлага впечатляващи възможности за персонализиране на дизайна. Тук има страхотен инструмент, наречен Page Версии, който позволява създаване и персонализиране на съдържание. Тук можете да редактирате много – шрифтове, фонове, оформление, стил на уебсайтове, изображения, цветова палитра, текст, медийни файлове и други. Отделно от това, можете да качите вашия уебсайт favicon и лого, за да направите марката си разпознаваема и изключителна.

4. Поддръжка на клиенти

Zoho сайтове предлага добре структурирана и лесна за преглед Знание. Веднага след като се регистрирате в системата и изберете шаблон, ви се предлага видео ръководство за това как да започнете с лекота. Каквито и въпроси и проблеми да срещнете по време на процеса на уеб разработка, в базата знания ще намерите необходимата информация. Тук ще намерите полезна информация, обхващаща основните теми, от които потребителите най-вече се интересуват. Удобната опция за филтър за търсене ви позволява да намерите нужните отговори в най-кратки срокове, за да ви помогне да решите проблемите навреме.

За да разберете по-подробна информация за многостранните аспекти на работата със системата, има смисъл да се свържете с Помощния център на услугата. Разработчиците на уебсайтове се погрижиха за основните нужди на потребителите, разделяйки наличното съдържание на множество тематични категории. Какъвто и въпрос или проблем да имате, просто достигнете до необходимия раздел и потърсете отговор там.

В случай че се сблъскате с неотложен проблем, можете да се свържете с някой от системните експерти чрез имейл директно през контролния панел. За съжаление в момента на сайтовете на Zoho липсва поддръжка за чат на живо, което е забележителна слабост.

5. Ценова политика

Що се отнася до ценовата политика, Zoho Sites предлага три платени плана. Те включват Essential, Professional и Advanced. Тук няма абсолютно безплатен план, въпреки това системата ви позволява да тествате всякакви платени абонаменти изобщо без заплащане, предлагайки 15-дневна безплатна пробна версия. Не е необходима информация за кредитната карта за стартиране на пробата. Ако смятате, че сте готови да надстроите до платения план, можете да започнете да проучвате условията, предлагани от тези абонаменти.

Опция за ценообразуванеценаХарактеристика
Задължително:$ 8 / мес✓ Персонализиран домейн;
✓ 1GB съхранение;
✓ 10GB честотна лента.
Professional:$ 18 / месецВ допълнение към предишното:
✓ SSL хостинг;
✓ Версии на страниците;
✓ Защита с парола.
Advanced:$ 28 / месецВ допълнение към предишното:
✓ Портал за 1000 членове;
✓ Ограничаване на достъпа;
✓ поле за коментар.

Цената на основния план представлява $ 8 на месец и предполага възможност за изграждане на един уебсайт с до 10 страници. Планът предлага 1 GB място за съхранение, 10 GB честотна лента на месец, 5 форми, 5 фотогалерии и 100MB с максимален размер на файла.

Основният план струва $ 18 на месец и предлага възможност за създаване на уебсайтове с до 200 страници, 10 GB пространство за съхранение, неограничена честотна лента, 10 форми, 15 фото галерии, 1 сътрудник и 3 менюта.

За да преминете към разширения план, ще трябва да платите $ 28 на месец. Планът позволява създаването на уебсайтове с до 2000 страници и допълнително осигурява 100 GB пространство за съхранение, неограничена честотна лента, 50 форми, 100MB с максимален размер на файла, 200 фото галерии, 5 менюта и 5 сътрудници.

Това са основните условия, подразбиращи се от плановете на Zoho Sites. За да научите повече за абонамента, който ви интересува, отделете време, за да започнете пробната версия. Продължителността му е достатъчна, за да се разбере същността на всеки план, както и общите характеристики на създателя на уебсайта.

6. Плюсове и минуси

Zoho сайтове позволява създаване на различни видове уебсайтове въз основа на вашите текущи нужди. Създателят на уебсайтове е богат на функции и опции за персонализиране на дизайна, но също така предлага списък със странични страни, които потребителите трябва да знаят. Нека сега да ги разгледаме.

Професионалисти:
Недостатъци:
&# X2714; Разширен конструктор на форми и интеграция на Zoho Suites.
&# X2714; Отзивчиви дизайни.
&# X2714; HTML / CSS редактор.
&# X2714; Сътрудничество на екип.
Лоша колекция от шаблони (вместо това трябва да създадете свой собствен).
✘ Липса на поддръжка за чат на живо.
✘ Ограничени опции за електронна търговия.

заключение

Zoho Sites е добър и безрисков създател на уебсайтове, който ви позволява да създавате уебсайтове за малък и среден бизнес, блогове, целеви страници и портфейли. Платформата е включена в Zoho Corporation Suite, което позволява интегриране с други продукти на компанията. Това е забележителна заслуга за потребителите. Друг важен момент на услугата е нейният набор от функции, който разкрива множество опции за персонализиране на дизайна и ви позволява да стартирате и управлявате безброй проекти.

Според нас Zoho Sites е добро място да изпробвате уменията си, независимо от нивото на вашия уеб администратор, тъй като предлага както WYSIWYG, така и HTML / CSS редактори. В същото време в съставителя на уебсайтове липсват някои от задължителните функции на съвременните инструменти за уеб изграждане – електронна търговия, многоезична поддръжка и чат на живо, за да спомена няколко. Zoho Sites не е най-добрата опция за тези, които искат да създадат пълнофункционален уеб магазин или наистина сложен уебсайт с персонализирана функционалност. Както и да е, за да проучите плюсовете и минусите на системата, има смисъл да тествате първо нейния набор от функции. Така че, ако просто сте на път за владеене на уеб дизайн, Zoho Сайтовете може да са инструмент за опит.

Опитайте сайтове на Zoho сега

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map