Преглед на HostGator

Преглед на HostGator


HostGator – е a облачен хостинг доставчик, което го прави различен от споделените сървърни решения. Облачните технологии гарантират подобрена производителност и по-добра сигурност за уебсайта. Скачането на трафика и претоварените сървъри вече не са проблем, тъй като хостингът в облак използва няколко сървъра в рамките на една екосистема, за да гарантира, че всичко работи безпроблемно в случай, че някой от тях се понижи.

Платформата си е създала добро име благодарение на достатъчно добрата производителност, високата честота на работа и стабилната скорост. Той предлага няколко пакета, които включват хостинг на WordPress и други сървърни решения за постигане на вашите бизнес цели. Освен това, той има някои уникални опции, които могат да направят разлика при избора на реномиран и сигурен хостинг доставчик.

1. Плюсове и минуси

HostGator е един от най-дълго работещите хостинг доставчици на пазара. Тя се развива през годините, предлагайки нови функции.

Потребителите могат да избират от няколко хостинг решения, които включват не само базирани на облак, но и VPS, споделени, посветени и WP оптимизирани сървъри.

Въпреки всички опции, които предлага на крайния потребител, все пак може да има някои незначителни недостатъци. Да определим основните плюсове и минуси на хостинг платформата HostGator.

Плюсове на HostGator:

 • Добри резултати от тест за скорост – според последните тестове, проведени от Bitcaptcha, HostGator отбелязва A + резултатите, въпреки местоположението. Тестовете показаха висока скорост на натоварване на страниците дори в места, базирани в САЩ.
 • Безпроблемно време – скоростта на работа на платформата е близка до перфектната. През последните 24 месеца сървърите на HostGator показват 99,94%. Няколко хостинг доставчици могат да се похвалят с такава стабилност.
 • Функции за сигурност – платформата се грижи за сигурността на уебсайтовете на клиентите, предлагайки нови инструменти в допълнение към редовни актуализации на системата, инструменти за предотвратяване на възможни измами, спам, измами и т.н..
 • Допълнителни ресурси – като облачно базирано сървърно решение, HostGator гарантира стабилен уебсайт, работещ, дори ако един от сървърите се спусне. С други думи, платформата разполага с допълнителни ресурси, които да използва по всяко време.
 • Интуитивен контролен панел – системата е доста проста за използване дори за начинаещи, които никога досега не са се занимавали с хостинг функции. Платформата е разработила своя изключителен контролен панел с всички инструменти точно пред потребителя при достигане на едно кликване.

Трябва също да отбележим факта, че HostGator е хостинг на достъпни цени, въпреки огромния избор от удобни функции. Въпреки това повечето потребители не харесват някои неща за платформата.

Минуси от HostGator:

 • Многобройни продажби – може да се дразните от безкрайните предложения на допълнителни продукти и пакети, от които никога няма да се нуждаете. Политиката на продажбите е доста дразнеща.
 • Ограничена памет – някои може да ви окажат изненадващи, тъй като пространството на паметта е доста ограничено. Максималният план идва само с 6 GB пространство. Това може да не е достатъчно за нарастващи или сложни проекти.
 • Такса за домейни – въпреки че всички планове включват безплатен домейн, ще бъдете принудени да платите допълнителна такса в случай, че откажете да го използвате след изтичане на 1 година. Това звучи като странна ценова политика.

Ако се сравнява с всички добри и лоши страни на офертата на HostGator, тя все още изглежда като добро хостинг решение за собствениците на уебсайтове, копнеещи за разширени сървърни ресурси, солидни технологии за сигурност, достатъчно добра производителност и някои допълнителни предимства, които ще опишем допълнително.

2. Хостинг функции

Освен основната функционалност, която включва типични инструменти за сигурност, висока скорост и добри темпове на работа, HostGator има някои специални инструменти, които да доставят извън кутията. Те правят техните сървърни решения още по-гъвкави.

 • Gator Website Builder – платформата има своя персонализиран уебсайт за създаване на прости сайтове за минути. Инструментът не изисква технически умения и позволява на начинаещите да изграждат проекти от земята без кодиране. Инструментът има отделен пазар на приложения с добавки и джунджурии в допълнение към стандартните опции за SEO, интеграция на шлюза за плащане, функции за блогове и други.
 • Разширен пакет за сигурност – системата предлага добър инструментариум за защита с 4 различни решения в опаковката. Те включват инструмент за поверителност на домейна, CodeGuard, SiteLock и G Suite. Прочетете повече за всеки елемент на защита в параграф „Защита“.
 • Управление на ресурси – потребителите получават пълен контрол върху разпределените ресурси. Можете да ги наблюдавате и използвате, когато е необходимо благодарение на облачните базирани сървърни технологии.
 • Оптимални конфигурации за кеширане – платформата използва интегрирано кеширане, за да гарантира по-бърза скорост на зареждане на уебсайта. Страниците се зареждат и по-бързо, когато се поиска от облака.
 • Огледални копия – системата използва технологии за отразяване на данни. Те действат като разпространители на данни на множество устройства. Функцията се активира автоматично.
 • Персонализиран контролен панел – HostGator разполага със своя изключителен cPanel, който осигурява пълен контрол върху вашия акаунт, Потребителите могат да създават нови акаунти, както и да управляват неограничен поддомейни от едно табло.
  Табло за управление на домакин
 • WP-оптимизиран хостинг – добра функция за всички фенове на WordPress. Тя включва безплатна миграция на сайтове, безпроблемна интеграция с CMS, прост контролен панел и др.

Както можете да видите, платформата има някои добри екстри, които могат да предложат в допълнение към хостинг функционалност. Трябва също така да отбележим няколко безплатни опции, включително свързан SSL и едногодишен безплатен домейн за всички клиенти на HostGator.

3. Изпълнение

Платформата използва модерни технологии, за да гарантира стабилното функциониране на уебсайта. Освен базирани на облаци решения, HostGator използва огледални технологии и кеширащи конфигурации, за да се възползва максимално от скоростта на зареждане на страницата. Последните тестове доказаха, че хостинг доставчикът отговаря на изискванията за ниво A +, докато средната скорост на зареждане на страницата е 691ms.

Процентът на ъптайм е близо 99,94% през последните две години. Освен това той разполага с центрове за данни, разположени в различни части на света, включително Съединените щати и Европа. Той гарантира бърз отговор на сървъра дори в Австралия (413ms), Сингапур (447ms) и Бразилия (281ms). Ако се насочите към американска аудитория със своя сайт, сървърът отговаря за по-малко от 1 секунда.

4. Сигурност

Вече казахме няколко думи за комплекта за сигурност HostGator. Тя включва няколко модерни технологии, които са достъпни за всеки потребител в рамките на един пакет. Инструментът за безопасност се състои от следното:

 • CodeGuard – система за запазване на ръчната ви работа с помощта на автоматични ежедневни гръб и до три уебсайта възстановява на месец, в случай че нещо се обърка.
 • SiteLock – технология за блокиране на бот атаки. Той автоматично открива злонамерен софтуер и заплахи за измами и елиминира техния източник.
 • Безплатен SSL – потребителите ще оценят интегрираното SSL криптиране, предназначено да осигури сигурни транзакции.
 • Поверителност на домейна – инструмент за запазване на личната ви информация. Той разполага с технологии, които също така пазят електронната ви поща от спамерите.

5. Поддръжка на клиенти

HostGator предлага множество начини за получаване на необходимата помощ в случай на технически или други проблеми. Потребителите ще оценят няколко моментални начина да се свържат с екипа за поддръжка. Те включват функция за чат на живо и телефонни номера в зависимост от мястото на пребиваване на клиента. Изберете международен телефон или местен телефонен номер. Има и възможност за изпращане на факс.

Поддръжка на Hostgator Live

Друг начин да разрешите проблема си е да влезете в огромна база от знания с множество видео ръководства, ръководства в допълнение към клиенти и портали за поддръжка. Те се предлагат под формата на общност с множество полезна информация. Можете също така да влезете в блога на компанията с различни статии, описания на актуализации и други материали, които може да ви бъдат полезни.

6. Ценова политика

Платформата предлага няколко сървърни решения в зависимост от типа и изискванията на вашия уеб сайт. Входящият пакет в облака е хостинг пакет. Той идва с три основни плана:

Цени за хостинг

 • Планът за люпене започва от $ 2.75 на месец за един домейн с 2 GB памет.
 • Разходи за план на бебето $ 3.95 на месец за неограничени домейни и 6 GB дисково пространство.
 • Цената на бизнес плана е $ 5.95 с неограничени домейни и 6 GB памет.

Всички планове включват безплатен SSL и 1-годишен домейн. Лошата новина е, че трябва да платите таксата за домейна, дори ако не планирате да го удължавате след 1 година. Таксата е 17,99 долара за всеки домейн, който имате.

Потребителите могат също да изберат планове, оптимизирани за WP, струващи $ 5,95, $ 7,95 и $ 9,95 в зависимост от плана. Не е толкова достъпно, колкото бихте могли да очаквате, като имате предвид по-евтините опции, предлагани на пазара, включително Bluehost с неговия основен WP план, започващ от $ 2,95 на месец.

VPS хостингът започва от $ 29,95 на месец, докато специалните сървъри ще ви струват $ 118,99 на месец, в случай че се нуждаете от повече цифрови активи и ресурси.

заключение

HostGator е мощен и безопасен хостинг доставчик с достатъчно функции, от които да се възползвате. Той ще работи за различни типове уебсайтове, включително електронна търговия, малък бизнес или проекти, базирани на съдържание. Той предлага селекция от сървърни решения, включващи добра производителност и усъвършенствани средства за сигурност. Той е интуитивен и лесен за използване в допълнение към цялостната си поддръжка на клиенти.

Хостинг доставчикът предлага няколко сървърни пакета. Някои от тях обаче изглеждат с по-висока цена, особено в сравнение с други алтернативи, представени на хостинг пазара. От друга страна, HostGator все още си струва да плати тези пари.

Опитайте Hostgator СЕГА

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map