Optimizacija iskalnih spletnih strani 101

Navodila za lastnike malih podjetij za optimizacijo iskalnikov (SEO). Spoznajte osnove SEO in kako začeti, da se lahko uvrstite v iskalnike.


najboljša SEO podjetja

Želite, da se vaše spletno mesto uvrsti na iskalnike, kot je Google & Bing? Če je tako, boste morali začeti izvajati nekaj, kar se imenuje optimizacija iskalnikov (običajno skrajšano SEO za vaše spletno mesto). V tem članku bomo razpravljali o osnovah SEO in vas seznanili z nekaterimi stvarmi, ki jih boste morali narediti, da boste dosegli boljše uvrstitve na spletnih iskalnikih. Torej, začnimo z osnovami!

Kaj je SEO?

SEO je postopek, ki vpliva na vidnost spletnega mesta ali spletne strani v neplačanih rezultatih iskalnika, da se postavi višje na strani z rezultati iskalnika (običajno kratica SERP na kratko). Z drugimi besedami, to v bistvu pomeni poskušati doseči, da se vaše spletno mesto dobro uvrsti na iskalnike, kot sta Google in Bing, da vas bodo ljudje med iskanjem našli! Spodaj je primer razvrstitve spletnih strani Wikipedije kot četrti rezultat v Googlu za ključno besedo “kaj je seo”. Običajno višje ko je spletna stran umeščena v SERP, večja prepoznavnost in promet bo prejela. Konec koncev, kolikokrat ste poskusili novo iskanje, namesto da bi odšli na drugo stran?

Kaj je SEO

Kot si lahko predstavljate, ima veliko prednosti, če se vaše spletno mesto dobro uvrsti na iskalnikih … Težava je v tem, da se to zgodi. Zaradi narave in vse večje zapletenosti iskalniki uporabljajo za izračun razvrstitve spletnih mest, SEO je dolg in mučen proces. Prej ko boste začeli z njim, tem bolje. Tudi SEO ni enostaven. Najverjetneje obstaja nešteto spletnih strani, ki se že trudijo uvrstiti po istih ključnih besedah ​​vaše spletno mesto. Zaradi tega je veliko ključnih besed izjemno konkurenčnih za uvrstitev in jih je lastnik majhnega podjetja lahko zelo težko pridobiti. Priporočamo najem profesionalnega SEO podjetja, ki vam bo pomagalo pri doseganju vaših SEO ciljev. Glejte, ali res potrebujete SEO podjetje, če želite izvedeti več. Toda tudi pri enem je to še vedno dolg in težaven proces. Ne glede na to, ali morate najeti profesionalnega SEO-ja ali ne, je dobro, da se tako ali tako naučite osnov SEO, tako da se lahko odločite za svoje podjetje.

Onsite Vs. Offsite

Opravljanje SEO-ja je običajno razdeljeno na dva glavna dela – imenovana SEO na kraju samem in zunaj spletnega mesta. SEO na kraju samem se nanaša na tehnično optimizacijo fizičnega spletnega mesta, medtem ko se zunaj SEO nanaša na zunanje postopke zunaj vašega spletnega mesta. Večina SEO podjetij bo začela z zunanjo revizijo vašega spletnega mesta, da bo analizirala, katere tehnične optimizacije je mogoče izboljšati, da bo vaše spletno mesto čim bolj prijazno iskalnikom. Ko bo to končano, bodo svojo pozornost preusmerili na zunanje SEO postopke in nadaljevali delo na tem vsak mesec, dokler se vaša pogodba ne konča. Da bi lažje razumeli SEO in zunaj spletnega mesta, smo v nadaljevanju podali nekaj primerov:

Primeri SEO na kraju samem:

 • Odkrijte pravilne ključne besede – Odkrivanje pravilnih ključnih besed, ki jih želite ciljati, je ključnega pomena za uspeh SEO kampanje. Če ne veste, kaj potrošniki iščejo, kako veste, na kaj ciljati? Z orodji, kot so Moz Explorer, ključne besede, Googlov načrtovalnik ključnih besed in SEMRush, lahko ugotovite, katere ključne besede v niši iščejo in katere ključne besede trenutno ciljajo konkurenti. Te ključne besede bodo hrbtenica kampanje.
  Določanje, na katere ključne besede ciljate z orodjem za načrtovanje ključnih besed
 • Optimiziranje naslovov, naslovov, slik in vsebine – Ko boste raziskali in odkrili ciljne ključne besede, te ključne besede strateško implementirajte v naslovov, naslovih (H1 do H6), nadomestnem besedilu slike (alt atributi) in vsebini na strani. Pazite, da ne boste šli predaleč. Vaša vsebina mora biti v prvi vrsti berljiva za ljudi!
 • URL-ji prestrukturiranja – Vsaka stran na vašem spletnem mestu mora imeti dobro oblikovan URL, da bi semantično imel smisel. Optimizirajte vsak URL, da je opisen, hkrati pa vsebuje pomembne ključne besede. Vsak URL mora biti tudi jedrnat – običajno ne več kot 75 znakov.
 • Ustvari zemljevid spletnega mesta XML – Sitemap za XML pove iskalnikom o straneh na spletnem mestu, o njihovem sorazmernem pomenu in o tem, kako pogosto se strani posodabljajo. Zemljevid spletnega mesta XML je na splošno uporaben le iskalniku.
 • Popravilo ali preusmeritev zlomljenih strani – Pomembno je najti in obravnavati pokvarjene strani (napaka 4xx) znotraj spletnega mesta. Če popravite ali 301 preusmerite stran, boste zagotovili uporabnost tako za obiskovalce kot iskalnike.
 • Optimiziranje za mobilne naprave – Ker Googlov posodobljeni algoritem “Mobilegeddon”, odziven dizajn spletnega mesta ali prijaznost do mobilnih naprav, zdaj igra vlogo pri njegovem dejavniku razvrščanja. Pomembno je optimizirati spletno mesto, ki se bo uporabljalo v osebnih računalnikih, pametnih telefonih in tabličnih računalnikih.

Primeri Offsite SEO:

 • Povezava stavbe – Pridobivanje povratnih povezav je ponavadi večinoma zunanja SEO kampanja. To pomeni, da se druga spletna mesta povežejo z vami. Ne le, da to neposredno koristi optimizaciji spletnih iskalnikov, ampak lahko služi tudi kot neposredna napotitev na spletno mesto z drugih spletnih mest – usmerjanje prometa na vaše spletno mesto. Upoštevajte, da je gradnja povezav lahko dvorezen meč v svetu SEO. Gradnja povezav naj bi se odvijala po naravni poti in nikoli ne bi smeli sodelovati stavba povezav s črnim klobukom tehnike.
 • Spremljanje povratnih povezav – Pomembno je tudi paziti na povratne povezave na vašem spletnem mestu, da zagotovite, da so veljavne in ne škodujejo vašemu spletnemu mestu. Zaradi nepomembnih “neželenih” povratnih povezav na vaše spletno mesto lahko iskalniki kaznujejo vaše spletno mesto z razvrstitvijo. Nenehno spremljanje in odstranjevanje neželenih povratnih povezav, ki kažejo na vaše spletno mesto, je zdaj pomemben del SEO off-site.
 • Analiza tekmovalcev – Na splošno je dobra ideja, da spremljate svoja prizadevanja za optimizacijo konkurentov in razumete, kako se razvrščajo spletna mesta. Ugotovite, katere strani na njihovem spletnem mestu delujejo dobro v smislu SEO. Na katere ključne besede ciljajo? Kakšno vsebino silijo? S temi odgovori oblikovajte ciljno kampanjo za SEO.
  Posnetek zaslona SEMRush za analizo vaših tekmecev.
 • Skupna raba vsebine – Socialni mediji postajajo vse močnejši. Družabne deleže in všečki so lahko pomemben pokazatelj priljubljenosti spletnega mesta zaradi dragocenih informacij, ki jih ponuja. Da ne omenjam potiskanja vsebine preko kanalov družbenih medijev, je odlična priložnost za usmerjanje prometa na spletno mesto.

Optimizacija za lokalno iskanje

Poleg SEO in zunaj SEO, boste morali upoštevati tudi lokalno SEO. Kot že ime pove, gre za lokalna podjetja, ki si prizadevajo za boljše umeščanje v SERP-je geografsko omejenih iskanj – v bistvu jih skušajo najti ljudje, ki iščejo v bližini. Ste že kdaj izvlekli pametni telefon in ga vprašali za mesta za pico blizu mene?

Primer lokalnega iskanja

Lokalni SEO je izjemno pomemben za lokalna podjetja in zahteva dodatno delo. Če imate lokalno podjetje, se boste morali naučiti o različnih lokalni dejavniki razvrščanja ki jih uporablja Google. Poleg tega se lokalni SEO hitro spreminja, zato boste morali biti na tekočem z najboljšimi praksami.

SEO storjeno narobe ima posledice

Kot vidite, je izvajanje SEO na vašem spletnem mestu veliko dela. Še več, napačno početje SEO lahko ima negativne posledice! Ne glede na to, ali se odločite za najem SEO podjetja ali to storite sami, poskrbite, da se bo vaše spletno mesto držalo Googlove smernice za spletne skrbnike. Tako se boste izognili kakršnim koli tveganim ali črnim tehnikam klobuka, ki bi lahko škodile uvrstitvi. Tu je seznam SEO taktik, ki se jim je treba izogniti.

Tveganja optimizacije iskalnikov

Zaključek

Med SEO in zunaj spletnega mesta, sledenje Googlovim spremembam algoritmov, prikazovanje vašega podjetja v Google Zemljevidih ​​in pred konkurenco – za optimizacijo iskalnikov je potrebnih ogromno časa in truda, da se pripravi uspešna akcija. Ker je razvrstitev v spletnih iskalnikih vse bolj pomembna za uspeh podjetja v spletu, se mora sam odločiti, ali bo imel na razpolago vire za upravljanje kampanje za SEO ali ne, ali je najbolje, da ekipo oddajo v roke. SEO strokovnjakov, ki zanje opravijo delo. Ne glede na pot, ki jo izberete, je nujno, da je SEO del prihodnosti vašega podjetja.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map