Листа есенцијалних контролних листа за 2018. годину

ДИИ-ова листа најбољих СЕО пракси за самосталну ревизију сопствене веб странице. Употријебите овај контролни попис како бисте помогли да ваше пословање буде здраво присутно на претраживачима.


списак за СЕО ревизију

У свету који се стално мења, важно је редовно да вршите ревизију веб странице како бисте били сигурни да следи најбоље СЕО праксе и придржава се Гоогле-ове смернице за вебмастере. На тај начин ћете повећати вероватноћу одржавања здравог присуства на СЕРП-овима (Страницама резултата претраживача) и тако повећати органски саобраћај за ваше предузеће.

БРЗА ФАКТ: Сваке године Гоогле ажурира њихов алгоритам неколико ХУНДРЕД пута, многи са именима као што су Пенгуин, Голуб или Панда – али још више уз мање промене које не забављају звучећи “П” имена животиња. Све ове промене ступају на снагу како људи погрешно користе систем, како се технологија развија и како корисници врше претраге.

Наш списак за рангирање бољих у претраживању у 2018. години

Испод смо навели суштински оквир да би се ваши нагађања извукли из следеће ревизије. Подељели смо га на 5 главних категорија:

 • На сајту
 • Ван локације
 • Локални фактори
 • Истраживање
 • Игра дефанзивно

1. На сајту СЕО

Ево оптимизација за проверу вашег СЕО сајта:

Кључне речи:

 • Да ли ваша веб локација или страница циља тачне кључне ријечи у различитим компонентама? Мета, наслови и одломци тела
 • Користите ли породице породица кључних речи? Креирајте кључне речи на основу односа према циљним кључним речима за латентно семантичко индексирање (ЛСИ).
 • Разговорне фразе за гласовну претрагу? Уз почетак гласовног претраживања, осигурајте да ваше кључне речи буду фокусиране на пуне фразе које људи изговарају.

Садржај:

 • Да ли је ваш садржај на различитим дужинама? Добра стратегија садржаја уравнотежује чланке у облику кратког, средњег и дугог облика. Историјски гледано, блогери су универзално пошли након најкраћих чланака да би испумпали редован проток садржаја, али како је време одмицало и веб је препун 300 чланака, дужи чланци добијају на већу вредност.
 • Да ли је ваш садржај различитих врста? Садржај не мора бити само блогови. Видео и аудио садржаји су одличан допринос!
 • Планирате ли редовно објављивати садржај? Садржај треба редовно да излази. Чести садржаји праћени ретком дистрибуцијом могу наштетити вашем рангирању! Будите редовни, направите банку садржаја и наставите.
 • Да ли активно уклањате дупликате? Провјерите да дуплицирани садржај НЕ постоји на вашој веб локацији. То не само да може довести до тога да ваш садржај не буде рангиран и индексиран за посао који сте створили, већ би могао доћи и до кривца који ће добити вредност, ако га не пријавите.

БРЗИ САВЕТ: Агрегирање садржаја је популарна пракса и она која има заслуге. Да бисте правилно објединили садржај, опште правило је да морате дати нешто вредније од оригиналног дела, што би могло укључивати резимирање садржаја, укључујући оригиналне повратне информације као одговор на садржај и тако даље.

Технички:

 • Јесте ли укључили Ситемап и Роботс.ткт?
 • Да ли сте користили одговарајућу структуру УРЛ адреса? Структуирајте свој УРЛ исправно тако да адресе појединачног УРЛ-а говоре о СЕО-у на вашој веб локацији.
 • Да ли ваша веб локација користи Гоогле и Бинг алате за вебмастере? Провери на Гоогле Сеарцх Цонсоле и Бинг Вебмастер Тоолс (могу размотрити друге претраживаче за друго међународно циљање).

Мета:

 • Да ли су ваше наслове тагова правилно постављене? Наслови требају имати опис усредсређен на кључне речи који следи ваш бренд. 50 до 60 знакова.
 • Јесте ли укључили сложену ознаку описа? Просечна дужина исечака повећала се са 160 на 230 знакова у току 2017. године.
 • Да ли је постављена шема странице у складу са вашим послом? Омогућите одговарајућу шему на вашој веб локацији да одговара вашем предузећу и садржају. Сцхема.орг има комплетну листу маркирања за које су се Гоогле, Иахоо, Бинг и други претраживачи договорили!

Перформансе:

 • Да ли пратите брзину своје странице? За добру СЕРП позицију све је већа брзина странице. Све се своди на то да Гоогле не жели слати људе на веб странице које ће имати лоше корисничко искуство и време учитавања ваш је први поглед на било коју веб локацију.
 • Како брзина учитавања ваше веб странице? Размотрите брзину учитавања у два дела – време учитавања корисника / прегледача и Увид у брзину странице. Они не корелирају увек тачно. Можда имате ниску рангирање брзине странице, али још увек учитавате веб локацију у секунди. Можете оптимизирати позадину веб локације колико год је то могуће, али ако сервисирате велики број посетилаца са дељеним хостинг налогом, можда бисте желели да размислите о надоградњи на ВПС или систем хостинга заснованог на облаку за брже учитавање страница.
 • Како је вријеме учитавања ваше веб локације? С више од 6 од сваких 10 претрага са мобилног уређаја, вријеме мобилног учитавања постаје све важније. С обзиром да се већина ових претрага врши на Алпхабет Пропертиес-у, сматрате да је то од значаја за Гоогле. Белешка: Убрзајте мобилне странице (АМП) је покрет који Гоогле гура, па … убрзаним темпом. Циљ ове иницијативе је брже време учитавања на веб локацијама за мобилне уређаје и захтева специфично маркирање странице које елиминира тешке, не-основне елементе садржаја.
 • Да ли сте увели мере заштите? Гоогле жели већу сигурност и за то награђује вебмастере. ССЛ сертификат је данас потребан за већину веб локација.

Корисничке генеричке метрике (УГМ):

 • Да ли су ваши промотивни СЕРП кликови? Овде се појављује упечатљив Мета наслов и опис.
 • Да ли подстичете на лицу места Ангажмани?
  • Стопа напуштања почетне странице – Избегавајте „Пого лепљење“ или високе цене одскока за органске упите јер сигнализира да ваш садржај није ни релевантан ни довољно квалитетан да би могао да се укључује.
  • Време на месту – Опет, дуже време на сајту приказује релевантан садржај. Задржавање људи на вашој веб локацији може повећати рангирање претраживања.
  • Прикази страница – Што више прегледа страница може да генерише, опет, квалитетнији је садржај који се појављује Гооглеу и који га постављате у СЕРП-ове.
 • Допуштате ли садржај који је створио корисник (УГЦ)? Ово је вредна ставка од које се већина веб локација са садржајем не боји, али пружа сјајан садржај и интеракцију. Ово умножава ваш труд и пружа додатни разлог да претражите и индексирате веб локацију. Морате бити сигурни да се садржај нежељене поште не појављује на вашој веб локацији. Блокирајте нежељену пошту и редовно патролирајте својом веб страницом како бисте уклонили све што је могло проћи.

БРЗИ САВЕТ: Одговори Фацебоока на вашој веб локацији су сјајни, али то је власништво над садржајем на Фацебоок-у, а не на вашој веб локацији. Одјељак за коментаре управо дјелује као прозор у којем стварни садржај постоји на Фацебооку. Најбоље праксе укључују стављање коментара директно на вашу веб локацију.

2. СЕО ван сајта

Ево оптимизација за проверу вашег СЕО сајта ван локације:

Бацк Линк Профиле:

 • Да ли активно тражите добре повратне везе? Повећајте количину квалитетних повратних веза које усмјеравају кориснике и претраживаче на вашу страницу! Веб странице које одржавају висок ауторитет домена пружају сјајне повратне везе.
 • Отклањате ли нежељене повратне везе? Уклоните везе које долазе са веб локација са лошом оценом сајта.

Углед:

 • Да ли подстичете позитивне повратне информације на мрежи за ваше компаније / прегледе бренда? Охрабрите купце да испричају своју позитивну причу на вебу, укључујући вашу Фацебоок страницу, Гоогле Ми Бусинесс (за локални бизнис и марке), итд..
 • Можете ли повећати рецензије производа? Дозволи Оцена Гоогле продавца на вашој веб локацији за прикупљање и представљање прегледа путем Гооглеових сервиса за трговце.

Саобраћај:

 • Да ли немате следећих веза на веб локацијама којима се тргује трговине? Чак и веб локације са следећим везама (тј. Чланци на Википедиа.орг) пружају промет. Ови линкови не утичу директно на СЕО, већ на индиректни начин подстичући већи број посетилаца ваше веб локације и могућност да се Википедиа садржаји убаце у ваш СЕРП.
 • Да ли примате квалитет саобраћаја претраживања? Пошаљите плаћени саобраћај на вашу веб локацију да бисте тамо довели људе и комуницирали с њом.
 • Да ли сте изградили друштвено праћење? Изградња друштвеног праћења омогућава вам да посегнете до „заробљене публике“ када буде доступан свежи садржај.
 • Да ли правите листу е-поште? Ухваћена публика е-поштом делује исто као и друштвена публика!

3. Локални фактори (само за локална предузећа)

Ево оптимизованих провера за ваше локалне СЕО напоре:

Локални директорији:

 • Је ваша страница Гоогле Ми Бусинесс (ГМБ) Подешавање? Креирајте и у потпуности направите свој Страница Гоогле Ми Бусинесс. Уверите се да су информације тачне и повезане са вашом веб страницом

БРЗИ САВЕТ: Компаније са више локација треба да имају ГМБ страницу и одредишну страницу за сваку дотичну локацију – повежите сваку одредишну страницу са њиховом одговарајућом ГМБ страницом.

 • Да ли су додатни мрежни директоријуми подешени и тачни? Проверите да ли се угледни онлајн директоријуми враћају на вашу веб локацију и тачно приказују информације о вашем локалном предузећу.
 • Примите ли локалне прегледе? Промовишите прегледе на ове локалне директоријуме, када је то применљиво, и охрабрујте локално писање (тј. 5 звездица – Највећа пица у центру Питтсбурга). Активно одговарајте и на позитивне и на негативне критике. Ово није нужно најбоље праксе за СЕО, већ је најбоља пракса за интернет пословање.

4. Истраживање

Давно, у галаксији недалеко – једном је постојао неки тип који је рекао овако:

Ако познајете непријатеља и знате себе, не морате се плашити резултата сто битки. Ако знате себе, али не и непријатеља, за сваку добијену победу такође ћете претрпети пораз. Ако не познајете ни непријатеља ни себе, подлећи ћете у свакој битци.

– СУН ТЗО

Додаћу трећи слој на то и знаће ваше окружење, или другим речима, ваше клијенте. Разлог због којег је оволико важно је то што је СЕО анализа улазни маркетинг функција и да је добро само оно што се дешава у индустрији. Можда имате најбоље ранг листе за кључну реч коју нико не тражи и која корист од тога показује за вашу компанију? Уместо тога, морате бити свесни шта људи претражују и где најбоље можете привући саобраћај или купце.

Истраживање купаца:

 • Користите ли Гоогле-ов алат за планирање кључних речи? Користите планере кључних речи да бисте пронашли количину саобраћајних речи које ће се вероватно привући сваког месеца, ако се добро рангирате. Гоогле планер кључних речи нуди информације о плаћеном претраживању које се могу тумачити за органску претрагу. СЕМрусх планер кључних речи је још један сјајан ресурс!
 • Да ли сте поставили Гоогле трендове за одређивање бодова фокуса? Користите ово да бисте били у току са трендовима који се дешавају у Гоогле претрази.

Конкурентно истраживање:

 • Јесте ли спроводили ревизије такмичара? Претражите странице конкурената и сазнајте на које кључне речи се фокусирају. Интернетске алате као што су Ахрефс и СЕМРусх помажу да схватите како се понашате заједно са својим конкурентима.
 • Да ли сте користили Гоогле упозорења за имена такмичара? Откријте кроз шта ваши конкуренти пролазе Гоогле упозорења.

Интерна анализа:

 • Да ли сте омогућили Гоогле аналитику & Сеарцх Цонсоле? Погледајте које кључне речи генеришу највише и где имате највише простора за раст. Анализирајте и странице и кључне речи, а затим комбинујте резултате да бисте почели да добијате више промета за сваку страницу и укључујући више кључних речи које генеришу више промета.
 • Да ли сте користили Гоогле упозорења за своју компанију? Имајте сазнања о ономе што се говори о вашој компанији на мрежи. Ово је често први информатор о повратним везама на мрежи.
 • Јесте ли користили ове додатне алате?
  • СЕМРусх – Набавите свеобухватно разумевање СЕО сајта од техничког преко садржаја.
  • МозЛоцал Дирецтори Цхецкер – Погледајте како су најсавременији локални директорији.
  • Надгледајте повратне везе – погледајте где добијате повратне везе, а које су вредне, а које треба уклонити

5. Играње одбране

Ово је превише често занемарено подручје СЕО-а. Оно што већина људи не схвата јесте сјеновито пословање на мрежи. Постоје бројни негативни СЕО покушаји које ће конкуренти покушати да направе на вашој веб локацији и морате бити свесни тога како бисте могли да играте одбрану.

Мрачна страна интернета је застрашујуће место, али ако вебмастери буду будни, могу решити већину ових проблема.

 • Јесте ли уклонили нежељене везе? Ово је саставни део успешне стратегије повратног линка, али узето у другој мери. Ово је специфично за свест о нежељеним везама на потпуно различитом нивоу. Остати на врху Негативни СЕО напади и одговорите Дисалловс.
 • Јесте ли уклонили нежељене коментаре? Вероватно сте већ добили мноштво нежељених коментара о „Јефтини Никес“, „Освоји бесплатни ипад“ или можда чак нешто вулгарније. Те поруке су испуњене нежељеним везама и никада их не би требало објављивати. Означи као нежељену пошту и избриши их!
 • Да ли сте уклонили копирани садржај? Не дозволите другима да се употребе вашег садржаја! Оно што је горе од њих који имају користи од вашег напорног рада, јесте да им се приписује изворни кредит, а ваша веб локација добија ознаке за дупликат садржаја! Кад га нађете, пошаљите Гоогле-ове дуплиране кривце за садржај! Кориштење исјечака пуне реченице с вашег блога и њихово претраживање на Гооглеу је одличан начин да утврдите да ли неко користи ваш садржај – исто тако, можете користити и претплате попут Цописцапе да их аутоматски открије.
 • Борба против злонамјерног свега – Ово је 2018. година и сигурност сајтова је огромна. Много је злонамерних предмета који лебде вани, али Гоогле жели да своје кориснике (тражиоце) одржи у безбедности.

БРЗИ САВЕТ: Ако користите ВордПресс, Сцуруи је одлична услуга која ће вам помоћи да сачувате веб локацију.

Континуирано учење

На основу просечног броја пута колико Гоогле сваке године ажурира свој алгоритам претраживања, ове године спремамо се за око 300 додатних промена. Дакле, побрините се да активно будете у току са најбољим СЕО праксама. Користите горњу контролну листу као темељ, али слободно додајте по потреби.

Уживајте у 2018. свима!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map