Най-добрите уебсайтове за музиканти и групи

Строители на уебсайтове за музиканти


Независимо дали сте солов изпълнител, група, музикална компания или друг представител на шоубизнеса, няма да преминете без да стартирате уебсайт за музика. Всъщност не е чудно, тъй като вероятно няма потребители, които да не търсят любимите си песни, музикални композиции и информация за музиканти в мрежата.

Ако наскоро сте решили да представите таланта си пред публиката и да създадете свой собствен уебсайт, тогава използването на създател на уебсайт ще бъде най-простото и най-разумното решение. Създателите на уебсайтове са лесен за използване и удобен за професионалисти и потребители, които не разбират технологиите. Точно това е необходимо, за да стартирате уебсайт за качествен музикант, ако уменията ви за уеб дизайн са недостатъчни, за да използвате по-сложни инструменти.

Тествахме 8 от най-добрите уебсайтове за музиканти и групи:

 1. Wix – най-добрият строител на уебсайтове за музиканти и групи
 2. Bandzoogle – Създател на уебсайтове, създаден от музиканти за музиканти
 3. WordPress – Платформа за създаване на музикален уебсайт безплатно
 4. uKit – Един от най-добрите строители на уебсайтове за малък бизнес
 5. Отметка – Канадски строител на уебсайтове, базиран на AI
 6. Gator – Лесен за използване сайт за създаване на уебсайтове за музиканти
 7. IM Creator – Онлайн строител на уебсайтове (Безплатно за организации с нестопанска цел)
 8. Bluehost – Най-добрият хостинг на уебсайтове за музиканти

Стартирането на уебсайт за музиканти или групи не трябва да е сложно, ако успеете изберете правилния инструмент за изграждане на уеб. Изброените по-горе строители на уебсайтове са най-добрите решения за самостоятелно разработване на уебсайтове в тази ниша. Кое от тях ще отговаря най-вече на нуждите на вашия уеб дизайн? Коя услуга ще бъде най-добрият избор за вашия проект? За да разберете това, отделете време да прочетете отзивите на всяка платформа, включена в списъка.

Wix – най-добрият строител на уебсайтове за музиканти и групи

Wix - най-добрият строител на уебсайтове за музиканти и групи

Wix – е най-добрият създател на уебсайтове за музиканти и групи, който вече е добил световна популярност. Това се дължи на изобилието от инструменти за персонализиране на дизайна, професионален и интуитивен подход за изграждане на уеб сайт и множество функции от висок клас, които допринасят за ефективния процес на създаване на уеб. Системата е достатъчно удобна за използване, за да бъде разбираема дори за начинаещи, а също така осигурява ненадминатото изживяване на WYSIWYG уеб изграждането. Това е перфектен инструмент за творци, които никога не са участвали в разработването на уебсайтове, не желаят да се борят със сложни кодиращи нюанси, но все пак не възнамеряват да пуснат функционален уебсайт, за да отговорят на техните нужди. Разгледайте основните акценти на Wix сега:

 • Шаблони за уебсайтове за музика. Сега строителят на уебсайтове може да се похвали с една от най-обширните и впечатляващи колекции от шаблони за ниши можете да избирате по отношение на вашия уебсайт / музикална специализация. Те са разделени на няколко категории дизайн в зависимост от разглежданата индустрия (Соло изпълнител, група, DJ и музикална индустрия са основните категории тук). Всички теми са 100% адаптивни и мобилно оптимизирани по подразбиране, но тук няма опция за превключване на шаблони.
 • Wix ADI инструмент. Единственият по рода си инструмент ADI за Wix позволява на неопитни музиканти да създават своите проекти без никакви умения за кодиране или изобщо допълнително инвестиране на време / пари. Инструментът изисква предоставянето на вашата специфична за отрасъла информация за допълнително създаване на уебсайт в автоматизиран режим.
 • Форум и блогове. Wix дава възможност за това свържете форум и блог към уебсайта на вашия музикант, като по този начин поддържате посетителите ангажирани с актуализациите на вашата индустрия. Посещавайки форум / блог, потребителите на уебсайта Ви ще могат да общуват с други фенове, да споделят мнения и новини, да оставят коментари и да създават теми за обсъждане.
 • е-търговия. Ако планирате да продавате артикули или аксесоари, свързани с вашата група или индустрия, чрез уебсайта на музиканта си, Wix позволява свързване на малък или среден уеб магазин към вашия проект. Тук можете да продавате вашите албуми, песни, аксесоари, артикули на марки, както и да издавате талони за отстъпки, сертификати и какво ли още не.
 • Wix Music. Безплатната джаджа е налична в интегрирания Wix App Market и позволява добавяне на аудио плейър към уебсайта на вашия музикант. Това позволява на феновете ви да слушат вашите песни, да стриймват и изтеглят тези, които най-много им харесват, и дори да ги купуват директно в уебсайта. В същото време можете да качвате аудио файлове в различни формати, включително WAV, FLAC, ALAC & MP3, коригиране на техните параметри на дисплея и общите настройки на плейъра. Приспособлението също така позволява да се проследят подробните статистически данни за вашия проект, за да разберете популярността на определени песни, броя на продажбите, изтеглянията, играта и друга свързана информация.

Цена: Wix има безплатен план, продължителността на който не е ограничена от никакви условия. Цената на платените планове (има два вида абонаменти тук, всеки включва няколко плана) започва от $ 13 / месец за стандартни абонаменти и от $ 23 / месец за планове за бизнес / електронна търговия. Всички премиум планове включвайте безплатно хостинг / име на домейн, интегрирана Google Analytics, професионална поддръжка на клиенти, увеличено пространство за съхранение и т.н. Системата предлага и опцията за възстановяване на 14 дни, ако няма нещо, което не ви харесва в избрания платен план.

Опитайте Wix безплатно

Bandzoogle – Създател на уебсайтове, създаден от музиканти за музиканти

Bandzoogle - Създател на уебсайтове, създаден от музиканти за музиканти

Bandzoogle – е специализиран уебсайт, създаден „от музиканти за музиканти“. Всъщност това е основното мото на платформата. Използва се главно за стартиране / управление на уебсайтове за групи и музиканти, като предлага специфична функция за тази цел. С интуитивен и ангажиращ интерфейс, изобилие от специфични за нишата инструменти за уеб дизайн, широки възможности за персонализиране и отзивчиви музикални шаблони, системата заслужава вниманието на музиканти от цял ​​свят. По-долу са изброени основните предимства на създателя на уебсайта:

 • Шаблони за ниши. Създателят на уебсайтове позволява да персонализирате над сто професионални отзивчиви шаблона, всички от които са свързани с музика. Всички теми са безплатни и сортирани по индустрия, включително рок, фолк / кънтри, джаз / блус, EDM / DJ / продуцент, бизнес / други, певец / автор на песни, класически, градски / хип хоп, свят, бит и други. Има опция за предварителен преглед, която ви позволява да виждате необходимия шаблон в детайли. Потребителите също имат възможност да изберат празен шаблон, за да го персонализират от нулата.
 • е-търговия. Платформата ви позволява да създавате и персонализирате безплатен пълнофункционален уеб магазин за музиканти и групи с няколко клика. Тук можете да продавате различни продукти, свързани с вашата музикална кариера (албуми, песни, кодове за изтегляне, билети, видеоклипове, плакати, аксесоари за феновете, цифрови файлове и т.н..). Заедно с това можете да настроите обща информация за плащания / доставка, да се интегрирате с популярни дистрибуторски платформи и т.н..
 • Функции, насочени към музика. Първоначално Bandzoogle е известен с широкия си спектър от музикални функции. Те включват мощни инструменти за синхронизация, социални медийни услуги, опция за онлайн поточно предаване на музика, глобална интеграция на аудио плейъри, връзка за гост / форум, инструменти за обратна връзка, флаш колекции от изображения / видео, брояч на хитове, интеграция на външни услуги (Галерия в Instagram, Twitter, Bandcamp Player, Topspin Store, Bandsintown, GigSalad Quote Form, GigSalad Review и Airbit), създаване на списъци с пощенски адреси, наличие на анализи на уебсайтове и отчети, за да спомена някои от тях.
 • Съдържателни блокове. Системата дава възможност за добавяне / управление / промяна на позициите на конкретни блокове за съдържание по ваш избор на всяка страница, в зависимост от вида й. По този начин, потребителите могат да създадат страница за събитие тук, за да изброят предстоящите шоута, концерти и презентации и да оставят вашите фенове да резервират и купят билети за предстоящите поводи предварително. Тук също е възможно да се интегрира блокът от музикални песни със съдържание, свързано с индустрията.

Цена: Bandzoogle няма напълно безплатен план, но продължителността на безплатния му пробен период е по-дълга от тази, предлагана от други създатели на уебсайтове. В момента тя представлява 30 дни, през които можете да тествате и овладявате целия набор от функции на платформата. Създателят на уебсайта има три платени плана, разходите за които започват с 8,29 долара на месец. Платените абонаменти включват определено количество песни (снимки) качвания и уеб страници, наличие на музикален магазин без комисионна, комплект за електронна преса и други неоспорими предимства.

Опитайте Bandzoogle безплатно

WordPress – Платформа за създаване на музикален уебсайт безплатно

WordPress - Платформа за създаване на музикален уебсайт безплатно

WordPress – е изключителната платформа за безплатно създаване на музикален уебсайт. Това е системата за управление на съдържанието, която е по-сложна в сравнение със стандартните уебсайтове главно защото предполага осъзнаване на основите на кодирането. Системата също така предлага широки възможности за интеграция, които допринасят за вашето изпълнение на музикален уебсайт. Основните предимства на софтуера са изброени по-долу:

 • Отзивчиви теми за музиканти. CMS има доста ограничена колекция от вградени шаблони, докато много повече от тях са достъпни онлайн. За да извлечете максимума от функционалността на WordPress, трябва да сърфирате в мрежата, за да потърсите най-добрите теми за музиканти там. За щастие изборът е наистина зашеметяващ и няма да е проблем за вас да получите шаблона, който наистина харесвате.
 • Приставки за музикални уебсайтове. Що се отнася до интегриращите плъгини за уебсайтовете на музиканти, изборът също е фантастичен. Задължителните плъгини за уебсайта на всеки музикант включват Организатор на събития, GigPress, MF Gig Calendar, галерия с изображения NextGEN, HTML5 jQuery Audio Player, Spotify Master, MasterCloud Master, благодаря ми по-късно, пренасочване на коментари, Gravity Forms, Audiotheme, Cue и Foxyshop да спомена няколко.

Цена: WordPress е безплатен за изтегляне и инсталиране, но определено няма да преминете без интегриране на приставки и теми на трети страни. Те са безплатни или могат да дойдат срещу допълнително заплащане. Всъщност дори е по-безопасно да ги закупите, за да предотвратите измамите, които често са свързани с безплатни шаблони и плъгини. Окончателната цена обаче ще зависи от хостинг доставчика, за който ще отидете. В това отношение, Bluehost е най-доброто решение за избор. Това е официален хост на WordPress, което се предлага с много предимства и функции (като скриптове и приложения, бърза скорост на зареждане на уеб страници, разширени опции за SEO и маркетингови инструменти, обширен пазар, предлагащ множество приложения и т.н..), което ще ви помогне да хоствате и управлявате всеки проект с лекота. Що се отнася до цената на хостинг доставчика, Bluehost със сигурност ще отговаря на всеки бюджет. В момента най-евтиният план струва само $ 2,95 на месец.

Изтеглете WordPress безплатно

uKit – Един от най-добрите строители на уебсайтове за малък бизнес

uKit - Един от най-добрите строители на уебсайтове за малък бизнес

uKit – е един от най-добрите създатели на уебсайтове за малък бизнес, който също работи чудесно за разработването на проекти за музиканти и групи. Системата ви позволява да установите надеждно присъствие онлайн за вашата музикална група или отделен музикален сайт за около 30 минути, дори ако това е вашето първо преживяване в уеб дизайна. Това е истинско намерение за музиканти, които не желаят да се занимават със сложни нюанси на уеб дизайн. Ето предимствата, които правят уебсайта перфектно решение:

 • Отзивчиви музикални дизайни. uKit се предлага с колекция от отзивчиви музикални шаблони, сред които можете да намерите тези, приложими към вашия уебсайт за музика. Всички дизайни са персонализируеми и също така е възможно да превключвате между темите на всяка стъпка от процеса на разработване на уебсайта. За да подобри практическата работа с потребителите при сърфиране, uKit предлага адаптивен изглед на сайта. Тя ви позволява да прецизирате таблета и мобилния външен вид на вашия проект.
 • Функционалност на електронната търговия. uKit реализира интегрираната си функционалност за електронна търговия по няколко начина. Ако планирате да продавате някой от вашите музикални бизнес продукти, свързани директно в уебсайта, системата позволява да избирате между две популярни и ефективни опции, които ви позволяват да стартирате уеб магазин. Можете или да свържете приставката Ecwid към уебсайта си или да интегрирате джаджата за електронна търговия, за да получите пълнофункционален уеб магазин.
 • Интеграция на SoundCloud. С Kit вече е възможно да добавяте и актуализирате аудио записи във вашия уебсайт за музика / група с помощта на SoundCloud интеграция. Освен това можете да вмъкнете изображения / видеоклипове във вашия проект, за да му дадете разширена визуална привлекателност и функционалност. И това не е всичко Можете да настроите видео фон за всеки блок на вашия уебсайт, без да е необходимо да инсталирате скриптове на трети страни или да интегрирате допълнителни кодове.

Цена: uKit не предлага никакви безплатни планове, но има 14-дневен пробен период. Той е достъпен безплатно и ви позволява да тествате функционалността на цялата платформа. Що се отнася до ценовата политика, тя е много достъпна за всички. Цената на най-евтиния план започва от $ 4 на месец – това е много евтино, като се има предвид широкия спектър от функции, които платформата има в наличност. Те включват персонализирана връзка с име на домейн, 24/7 професионална поддръжка, възможност за създаване на резервно копие на уебсайтове, безплатен хостинг, достъп до стотици шаблони и т.н..

Опитайте uKit безплатно

Отметка – Канадски строител на уебсайтове, базиран на AI

Отметка - Канадски строител на уебсайтове, базиран на AI

Отметка – е съвременен канадски AI-базиран строител на уебсайтове, който заема достойно място в списъка с най-добрите услуги за музиканти. Системата се предлага с инструмент за изкуствен интелект за дизайн, който свежда до минимум всички проблеми с уеб дизайна. Това е най-важното за музикантите, чийто опит в уеб дизайна не е достатъчен за разработването на мащабни уебсайтове. Bookmark се предлага с списък от функции от висок клас, които го отличават от тълпата. Те включват:

 • Асистент AIDA. Това е най-впечатляващият момент на създателя на уебсайта, който автоматично може да създаде уебсайт на музикант за няколко минути. Просто предоставете тези данни и помощникът по дизайн на изкуствения интелект ще генерира зашеметяващ и пълнофункционален уебсайт, изпълнен със собствено съдържание.
 • Електронна търговия. Създателят на уебсайтове позволява използването на интегрирания модул за електронна търговия, който ви позволява да настроите и след това ефективно да управлявате уеб магазин за продажба на вашите продукти (албуми, видео / аудио, аксесоари, предмети и сувенири за феновете).
 • Раздел „Събития”. Отметката ви позволява да добавите произволно количество музика / събития, свързани с група, към съответния раздел „Събития“, който е достъпен в менюто на таблото на вашия уебсайт. Тук можете да изберете и персонализирате блока, като предоставите име на вашето събитие, описание, обща информация, местоположение (това предполага и интеграция с Google Maps), дата и продължителност, свързани изображения и т.н..
 • Интеграции в социалните медии. Платформата позволява интегриране на канали за социални медии във вашия уебсайт за музика чрез активиране на модул „Social“. Тя ви позволява бързо да добавяте бутони за социални медии, които се свързват към вашите акаунти в социалните мрежи. Освен това можете да интегрирате всеки видео фон по ваш избор във всяка страница / секция на вашия проект, за да повишите стойността му и да ангажирате потребителския интерес.

Цена: Bookmark има безжичен пакет за цял живот. Цената на платените планове на системата започва от 11,99 долара на месец и достига 24,99 долара на месец за най-скъпия абонамент. Платените планове обхващат безплатна връзка с домейн, неограничено пространство за съхранение, уеб страници и честотна лента, премахване на системните рекламни банери, разширено SEO, премиум поддръжка, имейл връзка, защита на паролата, персонализируеми колонтитули и други удобни предимства.

Опитайте отметка безплатно

Gator – Лесен за използване уебсайт строител за музиканти

Gator - Лесен за използване уебсайт строител за музиканти

Gator – е лесен за използване инструмент за създаване на уебсайт за музиканти, който е насочен главно към начинаещи и онези потребители, които не са толкова специалисти в разработването на уебсайтове, но все пак възнамеряват да създават качествени уебсайтове. Разполага с лесен за използване интуитивен интерфейс, удобен редактор за плъзгане и пускане и много удобни функции, понастоящем Gator остава един от най-популярните и прости строители на уебсайтове за стартиране и управление на различни видове проекти. Разгледайте някои от най-впечатляващите акценти на платформата сега:

 • Електронна търговия. Gator се предлага с интегриран двигател за електронна търговия, който ви позволява да добавите уеб магазин към вашия уебсайт. Музикантите могат да се възползват много от тази функция, тъй като дава възможност да продават своите CD, музикални атрибути и други продукти директно в уебсайта. По този начин, тези фенове, които желаят да купят нещо от вас, ще имат възможност да го направят с няколко кликвания, като по този начин спестяват усилията и времето си. Такава опция несъмнено ще има положително въздействие върху растежа на бюджета ви.
 • HostGator. Създателят на уебсайтове е включен в HostGator пакет, което означава, че всички уебсайтове, създадени с него, се хостват на системните сървъри по подразбиране. Тази функция е доста удобна за музиканти, които се нуждаят от уебсайт и не желаят да търсят надежден хост другаде.
 • Платформи за социални медии. Създателят на уебсайтове дава възможност за вграждане на съдържание от популярни социални мрежи като Facebook, Twitter или Instagram. Ако имате акаунти, свързани с музика в тези социални мрежи, можете да интегрирате библиотеки с изображения, емисии на живо и бутони за социални медии във вашия проект, за да извлечете максимума от тях..

Цена: Gator няма безплатен план или безплатна пробна версия. Ценовата му политика обаче е доста умерена, за да достигне до нуждите и финансовите възможности на повечето потребители. Създателят на уебсайта има три платени абонамента, разходите за които започват с $ 3,84 / месец и достигат $ 9,22 / мес, ако получите двугодишен абонамент наведнъж. Имайте предвид, че системата предлага пълно възстановяване на пари от 45 дни, ако има нещо, с което не сте доволни от Gator.

Опитайте Gator безплатно

IM Creator – Онлайн строител на уебсайтове (Безплатно за организации с нестопанска цел)

IM Creator - Онлайн строител на уебсайтове (безплатен за нестопански организации)

IM Creator – е създател на онлайн уебсайт от ново поколение, което е безплатно за нестопански организации. Системата позволява създаване и управление на различни видове проекти, включително уебсайтове за музиканти. IM Creator е лесен за използване и натоварен с функции. Известен е с разумната си ценова политика, удобния редактор на уебсайтове WYSIWYG и мощните инструменти, които намаляват всички проблеми в изграждането на уеб. Ако имате право да създадете уебсайт на музикант / група с платформата, ето списъкът на неговите неоспорими достойнства:

 • Платформа за електронна търговия. Създателят на уебсайт има напълно интегрирана Двигател за електронна търговия. Тя ви позволява да създавате малки и средни уеб магазини, за да увеличите онлайн продажбите на своите музикални продукти. Не са необходими умения за кодиране, за да стартирате онлайн магазин с IM Creator. Просто изберете шаблон и следвайте препоръките, за да получите своя собствена.
 • Blogging. По същия начин IM Creator позволява свързване на a блог до уебсайта на вашия музикант. Това е един от най-добрите и ефективни начини за популяризиране на творчеството ви, като поддържате връзка с феновете си. От вас зависи да избирате от множество шаблони, типове, разновидности на структурата на емисиите и други важни параметри на блоговете.
 • Многоезична поддръжка. IM Creator предлага многоезична поддръжка което позволява разработването на универсални езикови версии на вашия уебсайт. Това е добра идея, що се отнася до привличането на фенове от чужбина.
 • Опции за интеграция. Създателят на уебсайтове дава възможност за интегриране на връзки в социалните медии, Google Analytics, Google Maps, както и други джунджурии и добавки, които гарантират по-добра производителност на уебсайта и по-голям поток от клиенти.
 • Отзивчиви шаблони за музиканти. IM Creator може да се похвали с една от най-обширните колекции от съвременни професионални шаблони, които отговарят по подразбиране. Има отделен раздел за шаблони на музиканти / групи, който предлага набор от невероятни теми, специално изработени за тази категория потребители.

Цена: IM Creator е абсолютно безплатен за творци, артисти, музиканти и с нестопанска цел. В същото време най-евтиният му абонамент струва 8 долара на месец и работи чудесно за предприемачи, хостинг доставчици и дистрибутори. Планът включва връзка с име на домейн, неограничено пространство за съхранение и честотна лента, премия за техническа поддръжка, функционалност за електронна търговия и други предимства.

Опитайте IM Creator безплатно

Bluehost – Най-добрият хостинг на уебсайтове за музиканти

Bluehost - Най-добрият хостинг на уебсайтове за музиканти

Bluehost – е най-добрият хостинг на уебсайтове за музиканти, придобил впечатляваща репутация по целия свят. Една от най-зашеметяващите характеристики на платформата е, че WordPress официално я препоръчва като най-доверения, натоварен с функции и достъпен хостинг доставчик, наличен в съвременната ниша за уеб разработка. В момента системата предоставя над 5 милиона уебсайтове в различни страни по света и този брой продължава да се увеличава с всеки изминал месец. Ако търсите надежден доставчик на хостинг услуги, може да е полезен следният списък с функции:

 • Поддръжка за електронна търговия. Платформата ви позволява да хоствате всички видове музикални уеб магазини с нея, предлагайки разнообразни проекти за електронна търговия, приложения от висок клас, добавки и джаджи. Интуитивният контролен панел на системата е лесен за навигиране, докато самата платформа гарантира силни темпове на работа, бърза скорост на зареждане на страниците, максимална безопасност и гъвкавост на всеки проект, хостван с него.
 • Достъп до пазар. Bluehost позволява да сърфирате в интегрирания си пазар с много приложения, да добавите ons, скриптове и джунджурии, които могат да повишат ефективността на уебсайта на вашия музикант.
 • Маркетинг и SEO функции. Платформата предлага също многостранни SEO и маркетингови стратегии, които подобряват ефикасността на вашата промоция на проекти, генериране на целевата аудитория и растеж на печалбата. Експертите на Bluehost също ще ви помогнат с управлението на съдържанието и дизайна на уебсайтове, PPC и услугите за миграция на уебсайтове.

Цена: Няма да намерите напълно безплатен план, предлаган от Bluehost. Вместо това, ценовата политика на хостинг доставчика е разумна и достъпна за всички. Цената на най-евтиния основен план, който предоставя целия набор от функции на хостинг доставчика, възлиза на 2,95 долара на месец. Това е много евтино, което отговаря на всеки бюджет и нужди за хостинг на уебсайтове.

Опитайте Bluehost сега

Долната линия

Уебсайтът може да се превърне в ефективен задължителен инструмент за всеки музикант, но само ако това е добре проектиран проект с разширена функционалност. Да се ​​обърнем към факта: ако сте музикант, шансовете, че добре владеете основите на програмирането, са доста ниски. Това е мястото, където създателите на уебсайтове влизат в игра. Тези системи са прости, удобни и интуитивни. Ето защо те работят чудесно за неопитни потребители, като им помагат да проектират изключителни уебсайтове.

Списъкът на създателите на уебсайтове за създаване на уебсайт за музиканти или групи е доста впечатляващ, но трябва да сте наясно с характеристиките, плюсовете и минусите на всяка услуга, за да направите най-добрия избор. Има смисъл да тествате всички прегледани в публикацията системи, за да вземете решение за най-подходящото решение, от което в крайна сметка ще бъдете доволни.

Създайте уебсайт безплатно

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map