Pregled spletnega mesta

Splet – je eden izmed najstarejših samostojnih graditeljev spletnih strani, s pomočjo katerega lahko učinkovito sestavite in promovirate spletno mesto za mala podjetja. To pa še ne pomeni, da Webs ne moremo uporabljati za zagon osebnih spletnih strani ali spletnih strani neprofitnih organizacij. Prav orodje storitve, njene predloge in funkcije so večinoma usmerjeni v oblikovanje spletnih strani za podjetnike.


Platforma vključuje funkcije, ki omogočajo gradnjo različnih projektov, prispevajo k enostavnosti uporabe, praktičnosti in ne zahtevajo nobenih veščin za spletno gradnjo vzpostaviti privlačno in dobro strukturirano spletno mesto. To je tisto, zaradi česar je sistem vredna izbira za novorojenčke in strokovnjake za spletno oblikovanje, ki se ne želijo truditi glede zapletenih odtenkov spletnega oblikovanja, vendar ne želijo pripraviti dobrega spletnega mesta v manj kot kratkem času..

Webs, ki je bil ustanovljen leta 2001, je bil prvotno uporabljen za cilje osebnih uporabnikov, dokler ga ni pridobil Vistaprint. Od tega časa se je sistem začel hitro razvijati in ponuja raznolike funkcije in orodja. Težko je Webs poklicati najbolj priljubljenega ali funkcionalnega graditelja spletnih mest SaaS, vendar je jasno le dejstvo: število spletnih mest, izdelanih s platformo, je preseglo 55 milijonov, kar je vsekakor eden najboljših dokazov o moči sistema, ki govori samo zase. Torej, zavihajmo rokave in se poskušamo preizkusiti v spletu, da bomo lažje sprejeli odločitev.

1. Enostavnost uporabe

Spletnih strani ne moremo imenovati absolutno preprost za izdelavo spletnih mest. Potreben je čas, da se navadite na njegov vmesnik in nadzorno ploščo, ki je na voljo z več razdelki, zavihki in kategorijami. Dobra novica je, da sistem prihaja z urejevalnikom spletnih strani WYSIWYG, ki vam omogoča popoln nadzor nad spremembami, ki jih naredite na vsaki spletni strani.

Načelo povleci in spusti prispeva k intuitivnemu občutku, ki ga storitev ustvari kot vi, ki izberete potrebne elemente in jih razporedite po strani. Večina funkcij in oblikovalskih elementov (odstavki, slike, stolpci, fotogalerije, kontaktni obrazci, gumbi in drugo) so premični moduli. Enostavno izberite eno v spodnji orodni vrstici in jo povlecite na stran. Ko element postavite, ga dvokliknite, da nastavite njegove globlje lastnosti.

Urejevalnik spleta

Spletni vmesnik je zelo enostaven za navigacijo, vesel in navdihujoč: najpomembnejši zavihki in povezave so vedno na dosegu roke. Zaradi lažjega uporabnika je razdeljen na dve področji: armaturno ploščo in sam graditelj. Če si želite ogledati celotno sliko dogajanja s svojim projektom, pojdite na nadzorno ploščo spletnega mesta. Vključuje take zavihke, kot so Statistika (na podlagi njihovega notranjega orodja za sledenje), Webs Premium, Domene & E-pošta, oddaje obrazcev, SEO Booster, mobilne naprave, nastavitve in ustrezni izdelki.

Obstaja tudi priročna funkcija Lokalni oglasi, ki vam pomaga samodejno posredovati podatke o podjetju v več kot 100 lokalnih imenikov iskanja, vključno z Googlom in Yahoojem.

Nadzorna plošča spleta

Omeniti velja, da je postopek prijave tukaj zelo hiter in preprost. Kar morate storiti, je, da izpolnite polja in navedete svojo e-pošto, geslo in vrsto spletnega mesta, ki ga boste oblikovali. Takoj za tem lahko nadaljujete z izbiro predloge. Izbirali boste lahko med brezplačnimi in premium temami, njihovimi kategorijami ali celo uporabili možnost iskalnega filtra, da določite panogo, ki vas zanima. S tem se tudi skrajša čas izbire predloge, da ne omenjam dejavnika priročnosti.

2. Nabor funkcij in prilagodljivost

Kar zadeva nabor funkcij, Webs ponuja veliko število orodij za pokrivanje prevladujočega števila potreb uporabnikov po spletnem oblikovanju. Ne glede na vrsto spletnega mesta, ki jo nameravate postaviti, boste našli funkcije in možnosti prilagajanja oblikovanja, trženja in promocije, s katerimi boste lahko začeli uspešno in dosegli želene cilje. Predstavljamo glavne poudarke ustvarjalca spletnih strani, ki sistem razlikujejo od drugih priljubljenih storitev in so zato vredni pozornosti uporabnika.

Integracija socialnih medijev

Z Websom lahko učinkovito stopite v stik s svojimi obiskovalci, tako da na svoje spletno mesto vključite račune družbenih medijev. Kar lahko naredite tukaj, da pritegnete pozornost uporabnikov in jih obveščate o prihajajočih novicah, dogodkih in posodobitvah, je, da dodate ikone družabnih medijev, delite svoj vir na Twitterju ali prikažete Facebook kot polje na spletni strani.

Lokalni oglasi

S to funkcijo lahko lokalna skupnost preprosto opazi vaše podjetje tako, da ga dodate v imenike lokalnih seznamov. Samo navedite podatke o podjetju, kontaktne podatke in druga dejstva, da bodo na voljo v rezultatih iskalnika. Skupno sistem omogoča, da v manj kot 5 minutah prijavite svoje podjetje z več kot 100 lokalnimi spletnimi imeniki! To je res impresivno in učinkovito!

Spletni oglasi

Video in fotogalerije

Izdelovalec spletnih strani oživi vaš projekt, kar omogoča integracijo in upravljanje presenetljivih video in fotogalerij, ki pritegnejo pozornost uporabnikov. Ne glede na cilj, ki ga imate ob zagonu spletnega mesta, dodajanje fotografij in videoposnetkov poveča uporabniško stopnjo. Sistem omogoča tudi možnosti urejanja slik, kar vam omogoča, da obrezujete, zasukate in spremenite velikost dodanih fotografij, da ustvarite edinstveno in impresivno galerijo v njej.

eCommerce Engine

Če želite v svojo spletno trgovino dodati funkcionalnost e-trgovine, lahko to storite z močnim integriranim mehanizmom za e-trgovino. S spletno trgovino je nastavitev in upravljanje spletne trgovine enostavno. Lahko dodajate in urejate izdelke, slike, opise, več konfiguracij, stanja izdelkov, dodelite kategorije različnim vrstam izdelkov itd.

Uporabniki premium računov imajo dostop do sistema sledenja zalogam, ki jim pomaga upravljati in nadzirati svoje izdelke neposredno na nadzorni plošči Webs.

Spletna e-trgovina

Poleg tega je možno prilagoditi plačila (sistem trenutno sprejema samo plačila s PayPalom), zato možnosti pošiljanja ne potrebujejo veliko časa, tudi če tega še niste storili. Če svojo spletno trgovino integrirate z Etsy računu, boste imeli dostop do naprednejših možnosti e-trgovine in plačil. Še en pozitiven odtenek je, da Webs ne zaračuna nobenih transakcijskih provizij od prodaje, opravljenih znotraj sistema.

Napredna spletna stran Analytics

Webs ima lastno integrirano orodje za spletno analitiko Stats. Omogoča sledenje statistik spletnega mesta, ugotovitev količine in virov prometa, vedenja obiskovalcev, glavnih virov dobička, števila ogledov strani itd.

Orodje za glasilo

Orodje omogoča pošiljanje e-poštnih sporočil članom vašega spletnega mesta. Naročniki premium načrta lahko uporabljajo svoje veščine kodiranja HTML za izboljšane možnosti oblikovanja slike in besedila.

Blogging

Če morate svojemu spletnemu mestu dodati blog, bo to s storitvijo Webs le nekaj minut. Lahko ga nastavite in uredite ter posodobite objave in pozneje tudi nastavitve. Edina stvar – najprej bi morali najti, kje lahko dodate blog – skrit je na zavihku strani z aplikacijami in dodajanjem menija strani.

Ujemanje izdelkov z lastnostjo

Sistem vam bo glede na specializacijo vaše spletne strani ponudil tiskana prilagojena marketinška gradiva. Omogočajo vam ponudbo odličnih ponudb za razglednice, vizitke, koledarje in druge priljubljene izdelke, ki jih ponuja Vistaprint, priznani Webs partner.

SEO Booster

Webs skrbi tudi za vašo spodobno promocijo spletnega mesta. Zmogljivo orodje za SEO, ki so ga posebej razvili sistemski strokovnjaki, pomaga na najboljši način organizirati in optimizirati vsebino spletnega mesta, tako da doseže visoke uvrstitve iskalnikov brez posebnih tehničnih znanj. Samo izpolnite metaoznake (naslove, opise in ključne besede), da povečate uvrstitev svojega spletnega mesta v iskalnikih. Upoštevajte, da URL spletnega mesta samodejno ustvari storitev iz imena menijev.

3. Dizajni

Število tem:750
Brezplačne teme&# x2714; DA
Odziven dizajn✘ NE
Razvrsti po panogi:&# x2714; DA
Urejanje kode CSS:✘ NE

Oblikovanje je ena od razočarajočih lastnosti graditelja spletnih strani. Od danes sistem ponuja več kot 750 tem, ki so pripravljene za mobilne naprave. Ne glede na obsežno izbiro predloge so teme videti nekoliko zastarele in nimajo prilagodljivosti, ko gre za njihovo prilagajanje. Brskate lahko po več kot 20 panogah in poiščete temo, ki ustreza vaši nišni specializaciji. Možno je uporabiti tudi možnost filtra za iskanje, kjer lahko določite panogo, ki vas zanima, in si ogledate razpoložljive različice. Sistem vam omogoča izbiro med brezplačnimi in premium temami.

Upoštevati morate, da Webs ne omogoča prilagodljivosti kodiranja HTML / CSS. Kot rezultat tega ne morete ustvariti edinstvene zasnove, tudi če želite. To je eden glavnih razlogov, zakaj so vsa spletna mesta, ki temeljijo na spletnih straneh, približno enaka.

Med spremembami, ki jih lahko tukaj osebno naredite, je smiselno omeniti priložnost, da izberete eno od razpoložljivih barvnih shem, prilagodite barvo / sliko ozadja, sloge pisav telesa spletnega mesta, navigacijsko vrstico in podnožje, naložite in uredite slike, dodajte oznake in naslovi itd. Prav tako je mogoče ustvariti lasten video kanal in vključiti YouTube videoposnetke, povezane z vašim podjetjem. Uporabnikom je dana možnost, da ustvarijo strukturo spletnega mesta iz modulov, ki so razdeljeni v več kategorij za lažje iskanje. Ti vključujejo priljubljene, kombinacije, strukturo, medije, socialne storitve, trgovino in drugo.

Predloge spletnega mesta

Poleg standardnih parametrov za prilagajanje zasnove spletnega mesta vam Webs omogoča uporabo različice urejevalnika za mobilne naprave. Izbirate lahko med več oblikovalnimi predlogi za mobilne predloge in celo prilagodite barvno shemo vsakega od njih, tako da se ujema s splošno barvno paleto vašega spletnega mesta.

4. Podpora strankam

Presenetljivo je, da Websova uporabniška podpora sploh ne razočara – obstaja vse, kar potrebujete, da najdete odgovore na vprašanja ali težave, ne glede na njegovo zapletenost, oblikovalske sposobnosti ali čas, ki ga imate na voljo. Takoj, ko se prijavite v sistem, se vam ponudi izčrpen video o uporabi sistema. Ko pa nadaljujete na postopek spletnega oblikovanja, pa lahko naletite na nepričakovane težave. Tukaj bo uporaben razdelek Pomoč na nadzorni plošči.

Prva stvar, ki jo boste videli tukaj, je interaktivna pojavna rešitev Nokarpev klepet z več možnostmi odgovorov. Na začetku boste morali vnesti svoje vprašanje in počakati na takojšen odgovor strokovnjakov podporne skupine. Poleg tega si boste lahko ogledali video vadnice o uporabi sistema v dobro. To je zelo priročno, ko se srečujete s kakršnimi koli težavami, saj vam ni treba skočiti med bazo znanja / pogosta vprašanja / center za podporo – vse težave lahko rešite na enem mestu. Upoštevajte, da so te možnosti na voljo brezplačnim uporabnikom programa. Naročniki Premium Plan bodo poleg tega dobili dostop do podpore za e-pošto, klepetanja v živo in pomoči za podporo telefonom.

5. Cenovna politika

Webs ima brezplačen načrt, ki uporabnikom omogoča, da v poddomene sistema ustvarijo spletno mesto z do 5 stranmi. Brez dvoma ima brezplačni načrt resne omejitve, vendar je vseeno dovolj, da raziščete storitev in preizkusite njen glavni nabor funkcij. Med omejitvami, s katerimi se boste soočili, je možnost objave spletnega mesta samo na poddomeni, ki bo poleg tega objavljeno s sistemskim oglasnim pasom na dnu strani. Motor e-trgovine tudi tukaj ni na voljo.

Ali pričakujete bolj napredno funkcionalnost? Nato boste morali nadgraditi na eno od plačljivih naročnin, ki vključuje:

Možnost določanja cenCenaLastnosti
Začetnik:5,99 USD / mesečno✓ Neomejeno strani;
✓ Shranjevanje 1Gb.
Izboljšano:12,99 USD / mesečno✓ 20 izdelkov spletne trgovine;
✓ Premium teme.
Pro:22,99 USD / mesečno✓ Oddaja iskalnika;
✓ SEO Booster.

Cene so prikazane na podlagi tega, da boste dobili dvoletni načrt. Za uporabnike, ki niso zadovoljni s pogoji, kakovostjo storitev ali naborom funkcij ponujenih načrtov, Webs ponuja 30-dnevno jamstvo vračila denarja.

6. slabosti in slabosti

Webs je bogata spletna stran, ki deluje najbolje za podjetnike in lastnike malih podjetij. Tukaj lahko veliko uporabite, vendar ima platforma tudi številne pomanjkljivosti, ki jih morajo upoštevati uporabniki, ki storitev šele raziskujejo kot eno od možnih možnosti spletnega oblikovanja. Poglejmo hitro najznačilnejše prednosti in pomanjkljivosti sistema zdaj:

Prednosti:
Slabosti:
&# x2714; Priročen urejevalnik spletnih strani WYSIWYG;
&# x2714; Lepe možnosti za podporo strankam;
&# x2714; motor e-trgovine;
&# x2714; SEO optimizacija.
✘ Brez možnosti urejanja kode;
✘ osrednje predloge;
✘ Pomanjkanje funkcij za prilagajanje oblikovanja.

7. Primerjava s tekmovalci

V resnici nima smisla primerjati Webs z nišnimi voditelji. To je zato, ker se zdi, da sistem sčasoma izgublja svoje konkurenčne položaje. Vendar pa si oglejmo primerjavo Webs vs Weebly, da ugotovimo, ali obstajajo kakšni vidiki, zaradi katerih storitev prevlada nad tem priljubljenim ustvarjalcem spletnih mest.

Webs proti Weeblyu

Pravzaprav je samo pogled na oba graditelja spletnih mest dovolj, da razumemo razliko. Spletom zagotovo primanjkuje funkcionalnosti, orodij za prilagajanje oblikovanja, možnosti integracije. Ne gre omeniti kakovosti predloge, čeprav je število tem, ki jih ponuja splet, zelo impresivno. Kar zadeva cenovno politiko, Webs tudi nekoliko zaostaja za Weeblyom. Stroški načrtov in njihovo število so v obeh sistemih skoraj enaki, toda Weebly je v tem pogledu zagotovo zmagovalec.

Spodnja črta

Enostavnost uporabe:7/10
Lastnosti:6/10
Oblikovanje:6/10
Tehnična podpora:8/10
Cenitev:7/10
Skupna ocena:6.8 / 10

Webs – je graditelj spletnih strani, ki ustreza potrebam in zahtevam lastnikov malih podjetij in podjetnikov, ki so pripravljeni vzpostaviti zaupanja vredno spletno prisotnost za svoja podjetja. Za netehnologije je precej intuitiven, vendar mu primanjkuje več funkcionalnih orodij, ki so pomembnejši za naprednejše uporabnike.

Priznajmo: Webs je mešana vreča. Njegova enostavna uporaba, povsem spodoben nabor orodij, funkcionalnost e-trgovine in dostopna politika cen so žrtve nespremenjenih povprečnih predlog in prodajnih pojavnih oken. Čeprav nedvomno omogoča preprosto izdelavo preprostega spletnega mesta, pa zaostaja za sodobnejšo ponudbo, kot je Wix, uKit in Weebly (čeprav je že več kot dlje kot večina konkurentov).

Webs je vsekakor vredno preizkusiti, če še nikoli niste sodelovali s storitvijo, nimate pojma o njenih osnovah in ne pričakujte preveč od nje. Če pa ste resnično usmerjeni v izdelavo poslovnega spletnega mesta s polnimi predstavitvami, je smiselno iskati najboljše alternative tej platformi.

Preizkusite spletno mesto zdaj

 Brezplačno je

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map