Prehod z Weeblyja na Wix

kako preklopiti iz veselega v wix


Razlogi za prehod s Weebly do Wix se lahko zelo razlikujejo. To, da ste se odločili spremeniti platformo, še ne pomeni, da Weebly ni vreden pozornosti. Vse je v vaših trenutnih prizadevanjih, ciljih in namenih spletnega oblikovanja.

Po nakupu Weebly by Square leta 2018 je graditelj spletnega mesta pridobil močan poudarek na e-trgovini. To je postal eden od razlogov za prehod uporabnikov sistema na druge platforme.

Wix je postal ena najbolj priljubljenih destinacij za migracijo spletnih strani, zlasti za uporabnike, ki jih razvoj spletnega mesta e-trgovina ne zanima, pri čemer daje prednost standardnim funkcijam spletnega oblikovanja. In ni nič čudnega, saj je Wix trenutno najbolj znan in najzmogljivejši graditelj spletnih strani, kar je lahko odličen nadomestek za katero koli storitev spletnega oblikovanja. Izdelovalec spletnih strani ponuja širok spekter orodij za prilagajanje oblikovanja, predlog in možnosti promocije spletnih strani.

Preberite tudi:
Wix proti Weeblyu – poglobljena primerjava.

Če ste se odločili za selitev iz Weeblyja v Wix, je treba obravnavati več vprašanj. Sem spadajo ime domene, gostovanje, vsebina in SEO pozicije. Skrajni čas je, da ugotovimo, kako zapleten je lahko postopek prehoda na Wix in kdo ima od tega koristi.

Weebly na Wix Prenos spletnih strani: Professional ali naredi sam?

Ko gre za migracijo spletnih strani, je prvo vprašanje, o katerem si uporabniki pomislijo, kako se pravilno spoprijeti z njim. Ali je to vaša prva izkušnja s prenosom spletnih strani ali ste to že storili, boste še vedno dvomili o učinkovitosti postopka samo zato, ker morda niste prepričani o posebnih nihanjih vsakega od teh sistemov.

Pravzaprav ni ničesar preveč zapletenega v postopku migracije spletnega mesta, če poznate nujne korake tega postopka. Kaj pa prvi uporabniki, ki tega še nikoli niso storili? Če spadate v to kategorijo uporabnikov, lahko izberete eno od dveh možnosti: naredi sam premestitev spletnega mesta ali najami strokovnjaka.

Najem strokovnjakov

Strokovnjaki za prenos spletnih strani iz prve roke poznajo vse nianse vsakega graditelja spletnih strani, kar omogoča doseganje boljših rezultatov. Prav tako se zavedajo vseh korakov procesa migracije, ki skrajša čas prenosa spletnega mesta. Pomembno je, da boste lahko ostali v stiku s temi strokovnjaki. Če gre kaj narobe ali se srečujete z določenimi težavami, jih preprosto kontaktirajte, da bodo te napake obravnavali na najboljši način.

Preberite tudi:
Kako najeti strokovnega strokovnjaka za Wix.

Naredi sam prenos spletnega mesta

Ne glede na odločitev, na katero se boste sčasoma odločili, je še vedno smiselno razmisliti o možnosti prenosa spletnega mesta. Kakorkoli že, obstajajo koristne smernice o tem, kako zaključiti postopek z najmanj težav. Torej, zakaj potem ne poskusite? Tu je kratek pregled postopka preklopa Weebly na Wix in tudi nujne korake, ki jih morate upoštevati, da preprečite morebitne težave.

Kako preklopiti iz Weeblyja na Wix – The Ultimate Guide

Faza 1. Prenos vsebine

Upoštevajte, da v Weeblyju ni samodejnega prenosa. Pripravite se, da datoteke izvozite in jih ročno naložite v Wix. To so naslednji koraki za uspeh:

 1. Pojdite na svoj račun Weebly in odprite nadzorno ploščo svojega spletnega mesta. Kliknite gumb »Uredi spletno mesto« in počakajte, da se naloži.
 2. Pojdite na nastavitve spletnega mesta in poiščite razdelek »Arhiv«. Ustvarite ZIP arhiv datotek spletnega mesta in ga pošljite po e-pošti na želeni naslov.
 3. Pojdite na svoj e-poštni naslov in prenesite arhiv ZIP na namizje. Shranite datoteko in jo še naprej izvozite na novo spletno mesto Wix.
 4. Weebly arhiv

 5. Dosezite nadzorno ploščo Wix, odprite urejevalnik Wix, kopirajte splošno postavitev spletnega mesta in uvozite nepakirane datoteke in vsebino tja.
 6. Preverite položaj svojega novega spletnega mesta v spletnih iskalnikih, saj je to eden glavnih kazalcev uspešnega preklopa spletnega mesta. Kopirajte in preverite URL-je, nastavite 301 preusmeritve za tiste URL-je, ki jih iz nekega razloga ni mogoče prenesti, kopirajte in nastavite metaoznake (naslove in opise) za vse strani, pa tudi alt oznake za vse slike.

Faza 2. Weebly do Wix Prenos domene

Če želite svoje ime domene premakniti iz Weeblyja v Wix, ga boste morali najprej odkleniti in pridobiti kodo EPP. Upoštevajte, da vam bo to omogočilo, če je od datuma registracije domene minilo že 60 dni. Prav tako morate razumeti, da samo dejstvo prenosa domene še ne pomeni, da bi morali spremeniti tudi ponudnika gostovanja. Če na vašem spletnem mestu gostuje Weebly ali katera koli druga gostiteljska družba, lahko to pustite nespremenjeno.

 1. Dostopite do svojega računa Weebly in onemogočite zaklepanje registrarja. To bo prvi korak k prenosu imena domene. Upoštevajte, da ko spremenite svojo zaščito zasebnosti WHOIS ne bo veljavna tudi.
 2. Dosezite stran Doma in izberite domeno, ki jo želite prenesti. Na voljo vam bodo vse razpoložljive možnosti. Kliknite povezavo »Onemogoči«, ki je na voljo pod ikono zaklepanja. Takoj za tem boste poleg povezave videli kodo za odobritev EPP. Če se nenadoma premislite, lahko vedno zaklenete ključavnico in skrijete kodo EPP, tako da preprosto aktivirate povezavo Omogoči. Zapomnite si kodo EPP, kot jo boste morali določiti, ko registracijo svoje domene prek Wixa.
 3. Prijavite se za Wix Combo ali Neomejen načrt (cenejši načrti ne omogočajo premikanja domene). Pojdite na nadzorno ploščo sistema in preučite navodila.
 4. Zdaj je skrajni čas, da to storimo vnesite kodo EPP ste pri Weeblyu. Takoj, ko to storite, kliknite gumb »Pošlji«.
 5. Videli boste spustni meni s podrobnimi navodili.
 6. Sledite jim, da dokončate preostali postopek.
 7. Podaljšajte registracijo vašega imena domene (minimalno časovno obdobje je eno leto, ne manj).
 8. Navedite svoje kontaktne podatke, če tega še niste storili.
 9. Zdaj je skrajni čas, da izberete možnost zasebnosti ki najbolj ustreza vašim potrebam. Wix ponuja zasebno in javno registracijo. V primeru, da izberete slednjo rešitev, bo vaše ime domene odprto v WHOIS informacijskih zapisih.
 10. Izberite možnost plačila, ki najbolj ustreza vašemu proračunu in ga naredi.

Če vse naredite pravilno, boste prejeli potrditveno e-poštno povezavo. Aktivirajte ga in pripravite se za prenos vsebine vašega spletnega mesta.

Spodnja črta

Prehod z Weeblyja na Wix lahko traja nekaj časa samo zato, ker nimate ustreznih izkušenj. Postopek vključuje toliko vidikov, ki jih je treba vključiti, tveganje, da bi jih spregledali, je veliko. Vsaka od platform ima svoje nianse in parametre, ki jih preprosto ni mogoče podcenjevati in lahko resno vplivajo na rezultat.

In še nekaj: ne izključite svojega spletnega mesta Weebly, dokler se ne prepričate, da je bil postopek migracije pravilen in da vaše novo spletno mesto, ki temelji na Wixu, deluje dobro. Če povzamem, postopek prehoda z Weeblyja na Wix sam ni zapleten. Samo sledite zgornjim korakom, da bo uspešen.

Naročite prenos spletnega mesta

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map