Prehod z Weeblyja na Shopify

kako preklopiti iz veselega v kupčevo


Weebly in Shopify sta dva priznana graditelja spletnih strani, ki imata veliko skupnega. Oba sistema omogočata ustvarjanje, upravljanje in uspešno promocijo spletnih mest za e-trgovino. Medtem ko je Shopify že od nekdaj bil in zdaj ostaja celovit ustvarjalec spletnih strani za e-trgovino, je Weebly to funkcionalnost pridobil razmeroma ne dolgo nazaj, in sicer po prevzemu s strani Square leta 2018. Sestavljalec spletnih strani je vsekakor vreden sistem, ki omogoča ustvarjanje funkcionalnih in vizualno privlačne spletne trgovine. Vendar pa gre za spletna mesta e-trgovine, Shopify upravičeno velja za neizrekljivega voditelja.

Očitno je, da je Shopify bolj prilagodljiv gradnik spletnih strani za e-trgovino v primerjavi s svojim tekmecem. Potrebo po prehodu iz Weeblya v Shopify pogosto pojasnjujejo z intenzivnim razvojem vaše spletne trgovine, pa tudi z paleto izdelkov, ki jih prodajate. Medtem ko se asortiman izdelkov povečuje, boste potrebovali več prostora za učinkovito organizacijo trgovalnega procesa. Takrat začne Shopify igrati.

Preberite tudi:
Weebly proti Shopify – poglobljena primerjava.

Ali se lahko spopadete z vklopom svojega?

Če menite, da se z nalogo ne boste mogli spopasti samostojno ali pa ste na to še čas stisnjeni, vendar ste pripravljeni vložiti v strokovno pomoč, je najem strokovnjaka res smiseln. Ker se zaveda vseh nihanj obeh platform, bo ta oseba dokončala prenos veliko hitreje in z večjo učinkovitostjo. Še več, lahko se obrnete na strokovnjaka, če je z vašim novim spletnim mestom po selitvi kaj narobe.

Prenos spletnih strani naredi sam je preprostejša rešitev, saj omogoča uporabo ene od specializiranih storitev, ki so bile ustvarjene s tem namenom. Ta orodja vam lahko pomagajo seliti se med storitvami v precej kratkem času, vendar ne morejo vedno premakniti vseh elementov spletnega mesta in ne upoštevajo vedno resnih in manjših odtenkov storitev, med katerimi preklapljate.

Vedeti morate, da se vse datoteke in elementi spletnega mesta ne premaknejo samodejno. Obstajajo takšni, ki ostanejo na prejšnji platformi in zahtevajo ročni prenos. Ne glede na to, ali želite ali ne, jih boste morali še vedno samostojno prenesti.

Zakaj torej sami ne preklopite z Weeblyja na Shopify, da boste na koncu prepričani v kakovost in varnost procesa migracije projekta? Tu je podroben pregled načrta in obveznih korakov procesa migracije Weebly-to-Shopify.

Kako preklopiti iz Weeblyja na Shopify: podroben vodnik

Faza 1. Prenos vsebine

 1. Pred prenosom vsebine si vzemite čas za raziskovanje splošnih nastavitev Shopify.
 2. Uvozite svoje podatke Weebly v Shopify. Tu lahko greste na dva načina: bodisi z uporabo enostavne avtomatske selitvene storitve, kot je Cart2Cart ali z ročnim izvozom / uvozom potrebnih datotek. Slednja možnost traja več časa, vendar velja tudi za bolj varno. Smiselno ga je uporabiti, če imate na zalogi več kot 20 izdelkov, informacije o izdelkih shranjene v drugem sistemu in če boste redno posodabljali izdelke.
 3. Ko ročno izvozite svojo spletno trgovino Weebly, bodo celotne informacije o izdelku postavljene v aplikacijo za preglednice CSV. Izvozite svoje izdelke v to datoteko.
 4. Pojdite v svoj račun Shopify in uvozite datoteke iz datoteke CSV v zahtevani razdelek. Preglejte nato naloženo datoteko in izdelke, da se prepričate, ali so pravilno prenesli.
 5. V trgovini Shopify preverite, ali so izdelki organizirani po želji. Po potrebi dodajte manjkajoče parametre izdelka (imena, slike, opisi, meta opisi itd.).
  Če menite, da v spletni trgovini manjkajo določene aplikacije, jih lahko najdete na Shopify App Marketu. Aplikacije, ki so na voljo tam, so brezplačne in plačljive.
 6. Vzemite si čas in prilagodite svojo novo spletno trgovino Shopify. Tam lahko najdete veliko modelov. Izberite katero koli od njih in uporabite druga orodja, s katerimi boste svojemu spletnemu mestu dali edinstven videz.

Faza 2. Prenos domene

Če želite iz domene Weebly usmeriti na Shopify, morate v računu Weebly iti na kartico Domains, da dobite kodo za avtorizacijo in uredite nastavitve DNS.

Dosežite razdelek z nastavitvami in kliknite polje »Domene«. Poiščite želeno ime domene in počistite polje »Zakleni domeno«. Na nadzorni plošči vam bo na voljo ključ za prenos.

Takoj za tem se prijavite za Shopify in dostopajte do nastavitev DNS, da opravite potrebne spremembe. Uvozite aktivacijsko kodo, ki ste jo dobili od Weeblyja.

Če boste prodali fizične izdelke, boste morali nastaviti podatke o pošiljanju, podatke o plačilu in davke. Nastavite jih lahko na nadzorni plošči vaše spletne trgovine Shopify. Če te možnosti ne potrebujete in namesto tega nameravate prodati digitalne izdelke in storitve, je možnost pošiljanja tudi tukaj izključena..

Takoj, ko zaključite z vsemi koraki procesa migracije, lahko nadaljujete s testiranjem spletne trgovine in čakate na rezultate.

Spodnja črta

Prehod z Weeblyja na Shopify se ne zdi preprost, ne glede na to, kako izkušeni ste. Tu je treba upoštevati veliko vidikov, saj vsaka platforma ima svoje značilnosti in posebnosti, ki lahko vplivajo na migracijski proces.

Na katerokoli platformo boste prešli, bo postopek sestavljen iz dveh stopenj: ime domene in prenos vsebine. In še nekaj, česar ne smete podcenjevati: ne izključite svojega spletnega mesta Weebly, dokler se ne prepričate, da je bil postopek selitve uspešen in da vaše novo spletno mesto, ki temelji na Shopifyju, dobro deluje, z vsemi elementi in funkcijami. Upajmo, da bo naš vodič vse težave, povezane z migracijo, zmanjšal na minimum, kar bo dolgoročno zagotovilo visoke končne rezultate.

Začnite s Shopify Now

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map