Kako zaznati spletno mesto CMS

kako zaznati spletno mesto cms


Včasih je treba ugotoviti, na čem temelji CMS ali graditelj spletnega mesta. Uporabniki lahko zahtevajo te podatke samo zaradi svoje radovednosti ali želje, da razumejo, katera tehnologija najbolje deluje pri tej vrsti projektov.

Ko smo to ugotovili, je povsem mogoče, da želite sami ustvariti podobno spletno mesto ali ga celo podrobno kopirati. Bistvo je vse do edinega cilja – kako pridobiti informacije o CMS, na katerem je zgrajeno spletno mesto.

Obstajajo trije načini zaznavanja motorja za spletno stran: uporaba spletnih storitev, komunikacija z lastnikom ali preverjanje kode. Noben od njih ni stoodstotno zanesljiv, vendar, če se zelo potrudite, se bodo možnosti, da najdete platformo, bistveno povečale.

1. Storitve za zaznavanje tehnologije spletnega mesta

WEBDATASTATS

spletni podatki

WebDataStats – je zaupanja vredna storitev, ki omogoča zaznavanje CMS spletne strani in iskanje podatkovnih baz domen spletnega mesta s strani CMS. Platforma ponuja najobsežnejšo bazo podatkov o CMS, okvirih in oblikovalcih spletnih strani, ki trenutno obsega več kot 1000 najbolj priljubljenih sistemov. Poleg določitve CMS, s katerim je spletno mesto izdelano, storitev omogoča tudi razvrščanje potrebnih spletnih mest v kategorije glede na vaše lastne kriterije, pridobivanje kontaktnih podatkov, pridobljenih s spletnih mest, ogled zgodovine selitve CMS v imena domen itd..

Razvijalci WebDataStats ročno dvakrat preverite vsako spletno mesto, ki je v analizi, in se prepričajte, da je zaznavanje CMS pravilno. Mesečno posodabljajo bazo podatkov o CMS storitve in tako zagotavljajo najbolj jasne in pravilne rezultate. Če sistem iz nekega razloga ne more zaznati CMS spletnega mesta, njegovi razvijalci ročno preverijo te vire, da v svojo bazo podatkov še dodajo neodkrite platforme. To sčasoma zagotavlja najboljše in najbolj zanesljive rezultate.

Zaznajte spletno mesto CMS

WHATCMS

Whatcms

WhatCMS – je spletna storitev, ki se uporablja za zaznavanje spletnih strani okvirjev. Preizkusili smo ga na naši spletni strani in bili nad rezultatom resnično presenečeni. Brez težav je sploh zaznal prave podatke o CMS-ju našega spletnega mesta. Sistem deluje dokaj hitro (za ugotovitev rezultata je dovolj 2-3 sekunde), kar zagotavlja minimalno količino informacij, kar pa je povsem dovolj. Ni vam treba brskati po spletu in iskati ime motorja, saj storitev omogoča zaznavanje približno 170 CMS, oblikovalcev spletnih strani in okvirov – plačanih in brezplačnih.

Nekatera spletna mesta so izdelana na več CMS hkrati (OpenCart osnova, WordPress blog, forum vBulletin itd.). Če želite zaznati takšno velikanko, lahko uporabite definicijsko opcijo za vsako stran ali razdelek.

Zaznajte spletno mesto CMS

ZGRADBA

Zgrajeno z

Vgrajeno z – je še ena priljubljena storitev, ki lahko na vašo zahtevo zagotovi veliko informacij: povezani analitični sistemi, pripomočki, razpoložljivost mobilne različice, skripte in pravila CSS, ki se uporabljajo, ponudnik gostovanja, potrdilo SSL, spletni strežnik itd. Takšne podrobne informacije bodo koristne za spletne skrbnike . Novinec se lahko zlahka izgubi v njem in obstaja tveganje, da bo polovica teh informacij ostala nejasna.

Sistem je takoj zaznal CMS, na katerem je zgrajeno naše spletno mesto. Na dolgem seznamu podatkov morate najti zahtevane podatke.

Zaznajte platformo spletnega mesta

CMSDETECT

CMSdetect

CMS detektor – je še en spodoben sistem, ki je na voljo z zmogljivim orodjem za odkrivanje CMS, ki se uporablja za iskanje okvirja, CMS ali katere koli druge tehnologije, ki jo spletno mesto uporablja. Storitev Spletna spletna orodja lahko učinkovito prepozna več kot 100 najbolj priljubljenih in široko uporabljanih CMS-jev. Tukaj je mogoče najti tudi veliko informacij, statistik in tehnologij, povezanih s spletnim mestom. Postopek je dokaj enostaven in hiter.

Potrebno je le priti do storitve, navesti URL spletnega mesta, ki vas zanima, in pritisnite tipko Enter. V nekaj sekundah boste videli podrobne informacije o CMS-ju ali graditelju spletnih strani, ki ga spletno mesto uporablja.

CMS detektorju ni uspelo prepoznati sistema, na katerem je zgrajen naš blog, zaradi česar je njegova učinkovitost in zanesljivost precej dvomljiva.

Zaznajte okvir spletnega mesta

WAPPALYZER

Wappalyzer

Wappalyzer – je dobro znan večstranski pripomoček, ki lahko učinkovito odkrije uporabljene okvire, tehnologije in oblikovalce spletnih strani. Orodje lahko zazna najbolj priljubljene sisteme za upravljanje vsebine, motorje za e-trgovino, orodja za spletno analitiko, strežniško programsko opremo in druge tehnologije, ki jih spletna stran lahko vključuje.

Če želite izvedeti CMS in pripomočke za katero koli spletno mesto, obiščite uradno spletno mesto storitve, določite URL spletnega mesta, ki ga želite preveriti in zaženite postopek skeniranja. Wappalyzer je na voljo tudi kot naložljiva programska oprema in razširitev brskalnika. Odvisno je, ali izberete najustreznejšo različico glede na pogostost uporabe storitve in njeno učinkovitost.

Analiza našega bloga smo poskušali narediti dvakrat z Wappalyzerjem. Prvi poskus ni bil uspešen zaradi preobremenitve sistema. Po drugem poskusu Wappalyzer ni zaznal motorja tudi za našim blogom.

Zaznajte tehnologijo spletnega mesta

RESCAN

Rescan

Rescan – je spletna storitev, ki vam lahko pomaga določiti okvire, CMS in tehnologije, ki stojijo za katerim koli spletnim mestom, ki ga zagotovite. Skupno lahko sistem pregleda več kot 305 milijonov spletnih strani na več kot 1550 domenskih območjih.

Poleg zagotavljanja seznamov orodij in tehnologij, na katerih temeljijo spletna mesta, Rescan poleg tega izvaja brezplačno orodje za analizo spletnih strani, s pomočjo katerega lahko učinkovito najdete podrobne informacije o spletnem mestu, ki je v pregledu, njegove statistike, status Alexa Alexa, IP naslov, splet vrste strežnikov, država izvora, informacije o kodni strani in drugi podrobni parametri. Rescan je na podlagi rezultatov našega testa uspel prepoznati več tehnologij za našim blogom, kar je povsem spodoben dejavnik.

Zaznajte spletno mesto CMS

Zaključek

Uporaba spletnih samodejnih storitev za določanje motorja spletnega mesta je najbolj preprost in najbolj priročen način, da te informacije najdete za večino uporabnikov. Metoda uživa priljubljenost tako pri novorojencih kot pri profesionalcih spletnega oblikovanja.

Samoumevno je, da se natančnost določanja razlikuje od enega do drugega orodja, vendar nič ne preprečuje, da hkrati uporabite 3-4 podobne spletne storitve in primerjate dobljene rezultate..

2. Analiza kode HTML spletnega mesta

Drugi način zaznavanja je analizirati kodo spletnega mesta HTML v brskalniku Google Chrome (z desno miškino tipko kliknite spletno stran, “predogled kode spletne strani” Ctrl + U). To ni ravno priročno in v mnogih primerih ne deluje dobro. Vendar je metodo vredno poskusiti. Med oznakami «…» morate najti kodo. CMS ime je praviloma določeno v metaoznaki »generator«. Mnogi spletni skrbniki izbrišejo to oznako, da prikrijejo te dragocene podatke pred roboti, ljudmi in virusi. To je preprost način za zaščito vašega spletnega mesta pred kakršnimi koli klasičnimi hekerskimi napadi na platformo.

Ročni zaznavanje CMS

Prav tako je mogoče prepoznati glavne parametre ali značilnosti CMS po strukturi kode (to velja samo za izkušene uporabnike) ali po imenu predloge, ki si ga lahko ogledate v strukturi mape spletnega mesta. V načinu predogleda kode izberite zavihek »Viri« in v naslovu poiščite katalog z besedami »Teme« ali »Predloga«. Pod katalog je navadno določen pod imenom uporabljene predloge, kjer so shranjene vse njegove datoteke. Poiščite to ime v Googlu, če želite izvedeti seznam CMS, ki velja za trenutne različice dizajna. Na žalost lahko obstaja več različic. Torej, imejte to v mislih.

3. Socialni inženiring

Tretja metoda je samo, da skrbnike ali razvijalce vprašate o CMS ali graditelj spletnih strani spletno mesto temelji na. S tem vprašanjem se lahko obrnete na lastnika spletnega mesta ali katero koli osebo, odgovorno za oblikovanje spletnega mesta, prek kontaktnega obrazca ali prek družbenih omrežij. No, to ne zagotavlja, da boste dobili odgovor – to je odvisno od natančnosti in pravilnosti formulacije poizvedb, razpoloženja osebe, s katero komunicirate, in nekaterih razumnih vzrokov, kot so varnost ali preprosto nepoznavanje teh informacij.

Pohvalite spletno stran, povejte, da so vam všeč tehnologije, ki jih uporablja in da ste pripravljeni ustvariti podoben projekt, vendar v drugi niši. Poizvedite, koliko časa je bilo potrebnega za razvoj spletnega mesta, si zaželite uspeh in učinkovito promocijo vira itd. Z drugimi besedami, samo dostojno povprašajte o dejstvih, ki vas zanimajo, da lastnika ali skrbnika ne boste spremenili.

Spletna mesta, ki jih ustvarijo spletni studii, pogosto vsebujejo odtise z njihovimi imeni in povezavami. Povsem logično je, da se ljudje, ki so jih zasnovali, zavedajo sistemov, na katerih temeljijo spletna mesta. Na njih se lahko prijazno obrnete tudi po pomoč. Videti boste kot potencialna stranka (povprašajte o stroških razvoja spletnega mesta), kar znatno poveča vaše možnosti, da dobite želeni odgovor.

Spodnja črta

Ne glede na cilj, ki si prizadevate zaznati CMS tretjega spletnega mesta, je to preprosteje in bolj priročno narediti z eno od nišnih spletnih storitev. Če želite to narediti, je dovolj, da v zahtevanem polju vnesete ime domene in počakate, da sistem pregleda spletno mesto. Če spletno mesto deluje na ročno napisanem CMS-ju ali je bilo globoko spremenjeno, poizvedba ne bo uspešna. Včasih lahko naletite na preproste napake – tukaj ni 100% možnosti, da bi dobili odgovor.

Za večjo zanesljivost postopka opredelitve okvira je zaželeno, da ga preverite več sistemov hkrati. Izberite tiste, ki smo jih vključili v objavo ali katero koli drugo storitev po vaši izbiri – to ni veliko pomembno. Vsi dobro delujejo. Če so rezultati skeniranja enaki, ste lahko prepričani v pravilnost testa. Če obstajajo razlike, je smiselno uporabiti dodatna orodja in izbrati najpogostejšo različico, ki jo ustvarijo. Praviloma tu ni nobenih resnih razlik.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map