Kako ustvariti spletno mesto za otroke

Kako ustvariti spletno mesto za otroke


Internet ni več kraj, kjer se zbirajo samo odrasli. Če vaši otroci preživijo čas na internetu, zakaj jim ne bi pomagali sestaviti svoje prvo spletno mesto? To se lahko izkaže za zabaven in varen način, da se zabavajo na spletu.

Upoštevajte, da govorimo o ustvarjalcih spletnih mest za odrasle. Čeprav so tako intuitivni, da jih lahko uporabljajo tudi otroci, niso namenjeni izključno otrokom. Toda starši jih lahko uporabijo, da pokažejo, kako preprosta in hitra je izdelava spletnega mesta.

Na tej točki se boste vprašali, ali obstajajo nišni graditelji spletnih mest za otroke. Iskreno, nismo našli nobene spodobne storitve. Našli smo več spletnih storitev, ki so bile označene kot “ustvarjalci spletnih mest za otroke”, a ko smo se registrirali, smo bili več kot razočarani.

Namesto tega vam bomo pokazali nekaj najlažjih ustvarjalcev spletnih strani, ki jih lahko uporabite za poučevanje otrok, da nalagajo slike, znova povežejo strani in ustvarijo edinstveno vsebino.

Wix – najboljši gradnik spletnih strani za otroke

Wixovo spletno mesto

Wix – je najbolj priljubljen, enostaven za uporabo in priročen večplastnik spletnega mesta, ki zagotavlja intuitivno in uporabniku prijazno spletno gradbeno okolje tako za odrasle kot otroke. Kljub temu da sistem nima ločenih izobraževalnih programov ali ponudb, je še vedno odličen kraj, da otrokom pokažemo, kaj je potrebno za zagon, prilagoditev in objavo kakovostne spletne strani. Sistem deluje odlično za razvoj poslovno spletno mesto, majhne in srednje spletne trgovine, portfeljev in celo promocijska spletna mesta. Večnamenska storitev je odlična izbira za oblikovanje spletne strani za otroke.

Funkcije Wix

 • Vizualni urejevalnik. Wixov urejevalnik je zabaven in zelo enostaven za krmarjenje. Podobno kot večina takšnih platform Wix omogoča vizualni način ustvarjanja spletnega mesta, zahvaljujoč urejevalniku povleci in spusti / WYSIWYG. Njegova barvita nadzorna plošča je enostavna za krmarjenje – tam se ne boste nikoli izgubili.
 • Wix ADI in standardni urejevalnik. Uporaba standardnega urejevalnika je odlična rešitev, ki otroku pomaga samostojno oblikovati spletno mesto s sistemom, raziskovati njegovo nadzorno ploščo in eksperimentirati z naborom orodij. Uporaba Wix ADI funkcija, pa bo otroku omogočil, da vidi, kako poteka proces izdelave spletnega mesta in v njem aktivno sodeluje.
 • Predloge za mobilne naprave. Izdelovalec spletnih strani se ponaša z eno najbogatejših zbirk šablon, ki trenutno obsega več kot 550 modelov. Otrok ima možnost izbrati kateri koli dizajn, ki mu je všeč, in ga začeti prilagajati. Druga možnost je, da začnete s popolnoma prazno temo in jo prilagodite iz nič.
 • App Market – Izdelovalec spletnih strani omogoči dostop do obsežnega App Market z veliko brezplačnimi in plačanimi pripomočki, ki jih je mogoče vključiti v projekt. Otroku ni treba uporabljati plačljivih aplikacij pri raziskovanju nabora funkcij graditelja spletnega mesta, medtem ko lahko uporaba brezplačnih pripomočkov pozitivno vpliva na njegove veščine spletnega oblikovanja.
 • Blogging – Wix ima močan integriran blogerski mehanizem, ki omogoča začetek bloga z vsemi funkcijami. To je lep način projekta, ki je lahko zanimiv za otroke, ki so pripravljeni organizirati spletno skupnost mislečih ali samo upravljati osebni blog in ga redno posodabljati..
 • Brezplačni načrt – Wix ima brezplačen načrt, ki se podaljša za neomejeno časovno obdobje. To pomeni, da lahko otrok ustvari spletno mesto brez kakršnih koli pristojbin in tako vadi in izboljšuje veščine spletnega oblikovanja. To je odličen začetek za vse!

Ne bo trajalo veliko časa za raziskovanje Wixa, vendar bo otrok lahko izrazil ustvarjalno svobodo in eksperimentiral z orodji za prilagajanje predloge in možnostmi, ki jih ima sistem na zalogi.

Preberite tudi: Wix pregled.

Preizkusite Wix brezplačno

uCoz – popolnoma brezplačen graditelj spletnih strani

uCoz: Brezplačni graditelj spletnih strani

uCoz – je eden najstarejših in najbolj znanih predstavnikov spletne gradbene niše. Iz množice izstopa zaradi impresivnega in bogatega nabora funkcij, močne funkcionalnosti in več možnosti prilagajanja oblikovanja. Storitev dobro deluje za preprosta spletna mesta za osebno uporabo, bloge, poslovna spletna mesta, forume, ciljne strani, portfelje in celo spletne trgovine. Otrok zlahka obvlada sistem in z njim ustvari zanimive spletne strani.

uCoz Lastnosti

 • Uporabniku prijazen vmesnik. Sistem ima preprost in intuitiven vmesnik, ki ga je otrokom enostavno razumeti. Tu so vsi elementi in odseki na svojih mestih.
 • Popoln dostop do urejanja kode. uCoz zagotavlja popoln nadzor nad možnostmi urejanja CSS in HTML, s čimer omogoča globljo prilagoditev spletnega mesta. Tako se bo otrok lahko naučil osnov kodiranja in vadil veščine.
 • Struktura na osnovi modula. Izdelovalec spletnega mesta vsebuje seznam priročnih in enostavnih modulov (blog, forum ets), ki jih lahko otrok ureja in spreminja po svojih željah. Otrokom bodo moduli koristili in mu omogočili uporabo raznovrstnih pristopov k postopku spletnega oblikovanja. Te spretnosti se lahko dodatno uporabijo tudi na primer za izdelavo njegovega spletnega mesta ali za športno ekipo.
 • Izbira bogate predloge. uCoz ponuja več kot 20 kategorij že pripravljenih predlog. Zbirka se redno posodablja, da bi zagotovila svobodo izbire. Obstaja tudi možnost, da namestite lastno temo, ki bo vašemu spletnemu mestu dala individualno zasnovo.
 • Brezplačna različica. uCoz ima brezplačno različico, ki se nikoli ne izteče, in ponuja bogato nabor orodij za zagotovitev dostojnih in privlačnih izkušenj z gradnjo spletnih strani. Tukaj obstaja celo možnost, da svojo domeno brezplačno povežete.

uCoz je idealen graditelj spletnih strani za otroke, ki raziskuje osnove izdelave spletnih strani. Njegov vmesnik je razumljiv vsem uporabnikom, brez izjeme sploh. Sistem je brezplačen za vsakogar in na enostaven način razkriva uporabne informacije o spletnem oblikovanju in nianse sistema. To znanje in spretnosti bodo še naprej omogočili izdelavo kakovostnih spletnih strani, ki bodo ustrezale otrokovim potrebam. uCoz pomeni tudi raziskovanje osnovnih spletnih tehnologij, kot so CSS, HTML, PHP, povezava z domeno in upravljanje itd. Te funkcije so zelo pomembne za otroke, ki naredijo prve korake v niši spletnega oblikovanja.

Preberite tudi: uCoz pregled.

Preizkusite uCoz brezplačno

WordPress – Brezplačen in najlažji CMS

WordPress gradnik spletnih strani

WordPress – je najbolj priljubljen brezplačno odprtokodno CMS, ki je za otroke razmeroma enostaven za uporabo. Sistem je bil sprva predstavljen kot platforma za bloganje, vendar se je nadalje razvil v platformo vse v enem z močnim naborom funkcij. Ko uporabljate WordPress, bo vaš otrok lahko razvil različne vrste spletnih strani, začenši s preprostimi ciljnimi stranmi in osebnimi projekti ter do zapletenih portfeljev, spletnih dnevnikov, spletnih trgovin in poslovnih spletnih mest.

Funkcije programa WordPress

 • Enostavnost uporabe. WordPress je najlažji in najugodnejši CMS za otroke. Njegova intuitivna nadzorna plošča in vmesnik, ki ga je enostavno krmariti, naredijo platformo dostojno izbiro za starše, ki so pripravljeni svoje otroke na preprost in razumljiv način naučiti osnov spletnega mesta.
 • Brezplačna izbira predloge. WordPress je znan po številnih brezplačnih predlogih, ki so integrirane in na voljo na spletu. Kakovost predloge je na spodobni ravni. So odzivni in popolnoma prilagodljivi. Za otroško spletno mesto je smiselno uporabljati vnaprej oblikovane teme WordPress, ki so stoodstotno zavarovane pred zlonamernimi kodami.
 • Zmogljiv Blogging Engine. CMS izstopa iz množice zaradi svojega močnega motorja za bloganje. Vaš otrok bo lahko začel in upravljati osebni blog, s čimer bo izvajal veščine za razvoj spletnega mesta.
 • Vtičniki. WordPress ima bogato izbiro vtičnikov, ki so na voljo na zalogi ali jih je mogoče prenesti s spleta. Vključevanje vtičnikov bo zlasti prispevalo k uspešnosti spletnega mesta in vizualni privlačnosti.
 • Obsežne možnosti urejanja kode. Z uporabo sistema se otroci lahko naučijo in uporabljajo veščine urejanja kode za boljšo predstavitev projektov in edinstveno oblikovanje dizajna.
 • Močna podpora skupnosti. Eden nespornih vrhuncev sistema je njegov močan in močan forum skupnosti s pomočjo katerih bodo otroci lahko našli odgovore na svoja vprašanja in rešili kakršno koli težavo, s katero se bodo lahko soočili.
 • Brezplačna izbira gostovanja. WordPress uporabnikom zagotavlja svobodo izbire gostovanje izbire. Če je vaš sin ali hči ustvaril spletno mesto, ki ga je vredno objaviti na spletu, lahko izberete gostovanje, ki mu dajete prednost.

WordPress je priznan CMS, ki je popolnoma brezplačen za vse, ki bodo ustvarili spletno mesto na poddomeni (če ponudnik gostovanja podpira tako brezplačno možnost). Sistem je najbolj priljubljena in enostavna spletna gradbena rešitev za otroke, saj ponuja več orodij za spletno gradnjo in celo možnost urejanja kode, ki lahko izboljšajo uspešnost in vizualno privlačnost projekta.

Preizkusite WordPress zdaj

Kako naučiti otroka, da sestavi spletno mesto

Ne glede na to, ali je vaš otrok želel obvladati “znanost” spletnega oblikovanja ali pa ste vi tisti, ki želite vzbuditi svoje zanimanje za razvoj spletnega mesta, morate sestaviti seznam opravkov, ki vam bo pomagal dokončati postopek z lahkoto. Torej, s čim bi začeli in kateri so tisti nujni koraki, ki jih je treba vključiti na ta seznam? Oglejmo si zdaj hiter pregled nad tem.

 1. Razkrijte pojem “Spletna stran”. Kaj je spletno mesto? Kako deluje? Za kaj se uporablja in katere najbolj priljubljene vrste spletnih mest lahko ustvarite? To so osnovna vprašanja, o katerih bi morali razpravljati s svojim otrokom, še preden dejansko začnete s postopkom razvoja spletnega mesta. Pomembno je, da otroku razumete resnične cilje, ki jih spletno mesto lahko služi, in dejanske razloge, da bi ga ljudje morali uvesti.
 2. Razpravljajte o priljubljenih orodjih za spletno gradnjo. Naslednji korak je posredovanje informacij o na voljo orodja za spletno gradnjo. Ključno je poudariti, da je učenje osnovnega znanja o kodiranju zaželeno, če vaš otrok resnično želi uspeti pri izdelavi spletnega mesta. Vendar pa morate poudariti tudi, da obstajajo posebne storitve – graditelji spletnih strani -, ki so ustvarjene posebej glede na potrebe in spretnosti začetnikov. Ti sistemi večinoma imajo uporabniku prijazen in intuitiven vmesnik in omogočajo ogled vseh korakov postopka izdelave spletnega mesta (kot tudi končni rezultat) v vizualnem urejevalniku. To je zelo pomembno za novorojenčke, tudi otroke.
 3. Osredotočite se na osnovne vidike spletnega oblikovanja. Preden nadaljujete z izdelavo spletnega mesta, morate svojega otroka seznaniti z osnovami oblikovanja spletnih strani. Povejte mu / ji o splošni strukturi spletnega mesta – glavi, telesu in nogi – in drugih nujnih elementih, ki jih sestavlja standardno spletno mesto.
 4. Naj vaš malček ustvari spletno mesto z lastno storitvijo. Teorija je odlična in je pravzaprav pomembna, vendar ničesar ne bo naučil vašega otroka boljšega od prakse. Torej, izberite oblikovalca spletnega mesta, ki najbolj prija do vas in vašega otroka, izberite prazno predlogo in… otroku zagotovite popolno svobodo ravnanja. Naj poskusi z razpoložljivimi orodji za spletno oblikovanje, elementi in možnostmi spletnega mesta. To lahko traja nekaj časa, vendar je resnično vredno, da se bo vaš otrok naučil, da izrazi svojo ustvarjalnost in ideje v procesu razvoja spletnega mesta, namesto da bi uporabil že pripravljene rešitve za oblikovanje.
 5. Pogovorite se o osnovah SEO. Takoj, ko je spletna predloga pripravljena, je skrajni čas, da otroku sporočite osnove optimizacije iskalnikov in njegovo vlogo pri uspešni promociji spletnega mesta. Precej enostavno je razložiti, da: če vaš otrok želi, da bi novo nastalo spletno mesto postalo dostopno prek spleta svojim prijateljem ali sošolcem, je potrebna pravilna postavitev SEO-ja..
 6. Pridobite ime domene. Samoumevno je, da je izboljšanje SEO položajev na novo ustvarjenem spletnem mestu nemogoče brez ustreznega imena domene. Povejte svojemu otroku o bistvo imena domene in takšen, kot bi moral biti videti. Pojasnite, kako izbrati pravo domeno in kako jo povezati s spletnim mestom. Edini možen način za to je pridobiti domeno za spletno mesto z nakupom plačane naročnine. Vendar pa je možno tudi dobiti domeno brezplačno. Če želite izvedeti podrobnosti, pojdi naprej, da prebereš ta članek.

Da, to bo zahtevalo nekaj finančnih naložb, vendar bo to postalo pomemben del izobraževalnega procesa, ki vam bo omogočil, da na praksi razložite pomen izbire domene. Še več, tudi vaš otrok se bo počutil odgovornega in »odraslega« za uporabo plačljivega načrta, kar bo zanj še dodatna želja, da si močno prizadeva za nadaljnji razvoj spletnega dnevnika / spletnega mesta. Ta rešitev deluje seveda za najstnike, seveda. Pri delu z mlajšim otrokom pa bo za začetek povsem dovolj brezplačnega načrta.

Imeti spletno stran je sama po sebi prednost, saj je skoraj nemogoče doseči večino poslovnih ali osebnih ciljev brez kakovostne spletne predstavitve. Zato je tako pomembno, da otroke naučite osnov razvoja spletnega mesta. To bi lahko bila precej dobra naložba v njihovo nadaljnje izobraževanje in poklicni napredek na dolgi rok. Ne glede na prihodnji poklic vaših otrok osnovno znanje spletnega oblikovanja tako ali tako ne bo neuporabno. Nikoli ne veš, kaj natančno bo nekega dne koristno za tvojega otroka. Zakaj se torej ne bi osredotočili na to zanimivo in tako trendovsko zasedbo?

Ustvarite spletno mesto za otroke

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map