Kako ustvariti spletno mesto za dogodek

Kako ustvariti spletno mesto za dogodek


Torej, nameravate organizirati zabavo in želite nanjo pripeljati čim več ljudi. Lahko pa boste preprosto morali promovirati različne prireditve in imeti obiskovalce registrirane. Glede na to, kakšni so vaši končni cilji, boste morda morali ustvariti spletno mesto za dogodek od tal. Naloga je lažja, kot se zdi, če upoštevamo desetine specializiranih graditeljev spletnih strani in platform ne zahtevajo veščine kodiranja ali najem razvijalcev zunanjih virov ki običajno stanejo več tisoč dolarjev.

Namensko spletno mesto za dogodke je dobro orodje za učinkovito trženje blagovnih znamk in uvedbo vitalnih lastnosti, s katerimi lahko obiskovalci sodelujejo. Omogočal vam bo redno prikazovanje posodobljenih vsebin in podrobnosti, novih opisov dogodkov, prodaje vozovnic, posebnih ponudb itd. Vse, kar potrebujete, je, da zagotovite, da izbrana platforma ponuja dovolj orodij za prilagajanje.

In preden se potopimo globoko v faze postopka ustvarjanja, moramo ugotoviti, ali dejansko potrebujete spletno mesto dogodka ali obstajajo enostavnejša orodja za obvladovanje naloge. Vse je odvisno od ciljev, vrst dogodkov in namenov, zakaj jih morate promovirati.

Kako ustvariti spletno mesto dogodka (Vodnik po korakih po korakih):

 1. Preden začnete: Ali naj ima vsak dogodek spletno mesto?
 2. Izberite platformo za ustvarjanje spletnega mesta o dogodkih
 3. Pridobite ime domene & Spletno gostovanje
 4. Nastavitev predloge in prilagoditev spletnega mesta
 5. Koliko stane spletno mesto dogodka
 6. Navdih: primeri odličnih spletnih strani za dogodke

1. Preden začnete: Ali naj ima vsak dogodek spletno mesto?

Odgovor je “DA”, vendar le, če nameravate organizirati velik dogodek, ki se redno odvija. Ni važno, ali govorimo o komercialnih oddajah, ki prikazujejo prodajo vstopnic ali neprofitna zbiranja (cerkve, dobrodelne organizacije, študentske zveze itd.). Spletno mesto bo delovalo v primeru množičnega dogodka.

Komaj bi bili veseli ukvarjanja s postopkom spletnega oblikovanja za enodnevno zabavo za mlade, poročne vaje ali srečanja bivših študentov. Za manjše težave lahko kar najbolje izkoristite Aplikacija Facebook dogodki je brezplačna in enostavna za uporabo. Prijateljem pomaga, da najdejo dogodke, ki se odvijajo v njihovi okolici, in se tudi nekoliko dogovorijo.

Če potrebujete izboljšano funkcionalnost, poiščite platformo, ki omogoča naslednje:.

Upravljajte učinkovito trženje blagovne znamke

Močno spletno mesto dogodkov mora priti z učinkovito blagovno znamko. Verjetno bi želeli, da vaši obiskovalci ne samo preberejo nekaj splošnih informacij, ampak se kakorkoli vključijo:

 • Nakup vstopnic.
 • Prijavite se na dogodek.
 • Naročite se, če želite ostati v stiku s posodobitvami.
 • Sodelujte v razpravah.
 • Poglejte medijske vsebine itd.

Glavna ideja je oddaja nepozabnih vsebin. Obiskovalci naj si dogodek zapomnijo in naj jim želijo, da se vrnejo. Edini način, da to dosežemo, je ustvariti elegantno spletno mesto s trendovskim dizajnom in funkcijami za interakcijo z uporabniki. Tu se pojavi drugo vprašanje.

Orodja za prilagajanje

Vaše spletno mesto bo zahtevalo nabor posebnih funkcij, odvisno od vrste dogodka. Najpogostejše funkcije vključujejo:

 • Koledar za ponavljajoče se dogodke, ki se redno odvijajo.
 • Funkcija blagajne, če nameravate prodati in promovirati vstopnice.
 • Enostaven obrazec za registracijo, če obstaja postopek za prijavo za udeležbo na dogodku.
 • Orodja za trženje in promocijo po e-pošti za pošiljanje posodobitev informacij, novih urnikov, posebnih ponudb, promocijskih kod in še več.
 • Integracija socialnih medijev za doseg največjega števila uporabnikov prek vseh razpoložljivih kanalov in platform.

Znova se bo funkcionalnost spletnega mesta v glavnem opirala na vrste dogodkov, ki jih želite promovirati.

Odziven dizajn

Najpomembnejša funkcija spletnega mesta za dogodke, saj bo večina vaših potencialnih uporabnikov verjetno dostopala prek mobilnih naprav. Torej, potrebujete platformo, ki vam bo z lahkoto ustvarila strani, prijazne do mobilnih naprav. Omogočil vam bo večji promet in izboljšal stopnjo zadovoljstva uporabnikov.

Ko smo določili funkcionalnost in funkcije prihodnjega spletnega mesta, ki jih bomo iskali, si oglejmo možnosti gradnje spletnega mesta.

2. Izberite platformo za ustvarjanje spletnega mesta o dogodkih

Vsaka platforma ima svojo edinstveno specializacijo. Nekateri graditelji spletnih strani so zasnovani tako, da se srečajo potrebe e-trgovine drugi pa bolje delujejo spletna mesta, ki temeljijo na vsebini. Jasno je eno, postali so izjemno priljubljen skozi leta zaradi enostavne uporabe in prilagodljivosti, dobavljenih milijonom aktivnih naročnikov.

Hkrati so se nekatere tehnologije izkazale za bolj prožne od drugih. Zahvaljujoč razširjeni funkcionalnosti pomagajo pri ustvarjanju projektov različnih vrst. Pri obravnavi spletnih mest z dogodki, Wix in WordPress so nedvomni voditelji.

Wix – je naše # 1 priporočilo in zato:

Enostavnost uporabe. Ljudje brez kodiranja lahko ustvarijo spletna mesta, ki so pripravljena za uporabo, dobesedno v nekaj minutah. Sistem uporablja algoritem AI, ki je implementiran po meri sistema Rešitev Wix ADI. Informacije o vaši prihodnji spletni strani in niši uporabljajo za vnaprej izdelane postavitve s potrebnimi že nameščenimi pripomočki.

Wix dogodek

Vse v enem platforma. Z Wixom vam ni treba skrbeti za gostovanje in domeno ločeno. Vsak naročninski načrt vsebuje vsa potrebna sredstva in zmogljivosti za načrtovanje, ustvarjanje, prilagajanje in uporabo spletnega mesta.

Dogodki v Wixu. Večkrat nagrajena aplikacija, namenjena zabavi, zabavam, konvencijam, prodaji vstopnic za koncerte in oddaje itd. Pravzaprav dobite kup orodij za ustvarjanje namenskih evetov, spreminjanje le-teh, vključevanje plačilnih storitev, ustvarjanje in upravljanje seznamov gostov in še več.

Dogodki v Wixu

3. Pridobite ime domene & Spletno gostovanje

Tisti, ki ste preskočili prve odstavke, bi morali vedeti, da osebno priporočamo Wix kot najboljšo rešitev za izdelavo spletnih strani o dogodkih in WordPress kot drugi najboljši CMS za vaše namene. Vsaka platforma ima domeno in gostovanje, čeprav na nekoliko drugačen način.

Domena in gostovanje za spletno mesto Wix

Kot smo že povedali, je Wix platforma vse v enem. To pomeni, da ima sistem načrte za različne potrebe z vsemi že vključenimi funkcijami. Za fiksno ceno dobite gostovanje in brezplačno domeno. Vsaka funkcija bo aktivirana takoj, ko se prijavite in kupite načrt.

Domena in gostovanje za spletno mesto WordPress

Situacija z WP CMS je nekoliko drugačna. Sistem sam ne ponuja gostovanja ali registracije domen. Ker pa morate še vedno najti zanesljivega ponudnika gostovanja, je dobra ideja, da se odločite za to Bluehost.

Nadzorna plošča WordPress

Platforma, ki jo uradno priporoča WP, omogoča preprosto uporabo sistema CMS zahvaljujoč brezhibni integraciji, samodejnemu vtičniku in posodobitvam sistema, varnostnim sredstvom, dostopom do vtičnikov in tem itd. Seznam funkcij vključuje enoletno domeno po registraciji poleg gostovanja objektov. To je bila najboljša možnost za vse vrste spletnih strani WordPress.

4. Nastavitev predloge in prilagoditev spletnega mesta

Zdaj ste pripravljeni zasnovati svojo prihodnjo spletno stran in jo napolniti z vsebino, predstavnostnimi datotekami, gradniki itd., Če se odločite za Wix, boste imeli koristi od preprostega postopka urejanja zahvaljujoč orodju povleci in spusti. Nobene veščine kodiranja ali programiranja niso potrebne. Omenili smo že o AI-jevem orodju Wix ADI, ki ponuja pripravljene postavitve spletnega mesta.

Tema Wix ADI

Druga varianta je izbira med več kot 500 elegantnimi in odzivnimi predlogi, ki se nanašajo na različne poslovne niše. Prireditveni projekti niso izjema. Sploh vam ni treba prilagoditi strani. Vsaka tema poleg aplikacije Wix Event, ki je na voljo v., Vsebuje prednastavljene dodatke Tržišče gradnikov. Zadnja stvar je, da dodate ustrezno vsebino, več slik ali videoposnetkov, si ogledate svoje spletno mesto na različnih namiznih in mobilnih napravah, povežete domeno in jo objavite.

Uvod v WordPress je nekoliko težje, čeprav je tudi sam urejevalnik zelo enostaven. CMS ima ogromen izbor vtičnikov in tem. Edina razlika od Wixa je, da jih morate tukaj najti in namestiti ročno. Hkrati so brezplačne teme po meri videti precej enake.

WordPress tema

Medtem ko zagotovo hrepenite po nekaterih ekskluzivnih postavitvah, je izbira premium plačljivih tem boljša ideja. Prav tako so odzivni in odlikujejo bolj eleganten dizajn. Druga slabost je, da boste morali z WordPressom predlogo kupiti in prenesti predlogo ločeno, medtem ko Wix ponuja vsa potrebna orodja v paketu, s čimer boste prihranili čas.

5. Koliko stane spletno mesto dogodka

Razvijalcev ni treba najeti ali poskušati ustvariti te vrste spletnega mesta od tal. Izziv je skoraj nemogoč, če upoštevamo funkcionalnost in lastnosti že pripravljenih predlog, ki jih ponujata Wix in WordPress. Uporabniki imajo možnost, da jih vse uporabljajo po relativno nizki ceni. Poglejmo končne stroške za celoletni projekt, narejen na Wixu in WP.

Stroški gradnje spletnega mesta Wix

Mesečni načrt cen se začne pri 8,50 USD. Razmišljamo o kombiniranem načrtu z brezplačno enoletno domeno poleg 2 GB prostora za shranjevanje in 3 GB pasovne širine za gostovanje vašega spletnega mesta. Kot rezultat, bo končni strošek spletnega mesta 102 USD na leto z vsemi potrebnimi funkcijami, dodatki in predlogi, ki so vključeni v paket.

Cene spletnih strani Wix

Stroški gradnje spletnega mesta WordPess

CMS je brezplačen. Vendar smo opazili tako predloge kot tudi predloge Premium. Stanejo od 30 do 290 dolarjev, odvisno od dizajna. Dobra novica je, da prihajajo z enkratnim plačilom.

Cene Bluehosta

Poleg tega so nekateri vtičniki in storitve plačani tudi, medtem ko brezplačne naročnine ponujajo omejen izbor instrumentov. Nenazadnje je gostovanje, optimizirano za WP, ki ga ponuja Bluehost. Za samo 2,95 USD na mesec dobite celoten nabor orodij, vključno z domeno, integracijo WordPressa, varnostnih kopij sistema itd. Na koncu boste morali plačati približno 110 USD na leto (vtičniki in gostovanje) + 30 do 200 USD enkrat za premium WordPress tema.

6. Navdih: primeri odličnih spletnih strani za dogodke

Da bi dokazali naša priporočila v zvezi z izbranimi platformami in jih naredili bolj očitne, smo izvedli seznam najboljših primerov na spletnem mestu dogodkov, ki sta bila zgrajena z Wixom in WordPressom:

Konferenca o inovacijah Web Design Pro - primer spletnega mesta Wix
TechConfMednarodna razstava o cvetličarstvu - primer spletnega mesta WordPress
FloriExpoSvetovna investicijska konferenca - primer spletnega mesta za dogodek WordPress
WorldInvestConf

Z brskanjem si lahko ogledate tudi bolj resnična spletna mesta Wix ta sestav.

Zaključek

Postopek izdelave spletnega mesta o dogodkih je enostaven, če veste, katero vrsto dogodka želite promovirati. Ideja je opredeliti ključne cilje in cilje, ki jih lahko izvajamo v živo. Ali nameravate prodati vstopnice za koncerte, organizirati kongrese ali srečanja študentov, promovirati kulturne ali neprofitne prireditve? Vsak od zgoraj navedenega zahteva fleksibilno, stroškovno učinkovito in enostavno uporabo.

Wix in WordPress bi bila najboljša stava. Medtem ko je Wix očitni vodja z vsemi potrebnimi funkcijami, vključenimi v vsak načrt, njegova prilagojena aplikacija Event, nižje cene, ki že vključujejo gostovanje in domeno. WordPress je lahko tudi dobra izbira, čeprav bo zahteval dodatne manipulacije, ki bi se lahko že od samega začetka zdele nekoliko težke za netehnike..

Brezplačno ustvarite spletno mesto za dogodke

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map