Kako ustvariti cerkveno spletno mesto brezplačno

Kako ustvariti cerkveno spletno mesto brezplačno


S hitro vključenostjo v internet in digitalizacijo družbe, 96% pastorjev uporablja računalnike in naprave za vstop v svetovni splet. Ni presenetljivo, da se tudi nepridobitne in dobrodelne organizacije želijo predstavljati na spletu. Na primer, cerkveno spletno mesto zagotavlja širšo razširjenost in tudi možnost, da v skupnost pripeljemo več ljudi. Še pomembneje je, da bo takšen pristop zagotavljal več obiskovalcev skozi cerkvena vrata mesece po mesece.

Ključni problem pri tem je, da se večina organizacij in verskih skupnosti boji ukvarjati s postopkom gradnje, saj meni, da je preveč zapleten in drag. Cerkve, ki imajo spletna mesta, so bile prisiljene plačevati tisoč dolarjev, ko so najele razvojne ekipe, ne da bi vedele, da obstaja brezplačna rešitev za izdelavo cerkvenega spletnega mesta od začetka.

Razlogi, da je Cerkev ustvarila spletno mesto

Preden se približamo postopku gradnje, moramo razjasniti nekaj stvari. Ali pastorji podcenjujejo pomen cerkvene spletne strani? Kakšne koristi bo prinesel? Kako bo pripomogla k temu, da se skupnost ohrani? Da bi razumeli pomen postopka, ugotovimo ključne prednosti, ki jih ima cerkev za spletno mesto.

1. razlog – donacije in prispevki

Spletno mesto ponuja nove priložnosti v smislu zbiranja sredstev. Zdaj imajo cerkve varen in zakonit način, kako izkoristiti dobrodelne prispevke in prejemati digitalne donacije. Kot smo že povedali, globalna digitalizacija močno vpliva na vse transakcije, ki jih dnevno obdelujemo.

Glede na najnovejše statistike, 60% obiskovalcev je pripravljenih podariti, medtem ko skoraj polovica vseh cerkva omogoča, da obiskovalci prispevajo s kreditnimi karticami. Cerkveno spletno mesto bo olajšalo obdelavo teh sredstev, kongregacija pa bo imela krajši in hitrejši način darovanja kljub lokaciji ali času.

2. razlog – uvod v javnost

Drugi ključni razlog je priložnost, da se cerkveno vodstvo predstavi javnosti. Izkoristite kar največ na svojem spletnem mestu in označite nekatere najbolj priljubljene programe, storitve ali dogodke. Naj se vaša skupnost poglobi v to, kako dejansko komunicirate s cerkvijo, katere storitve ponujate itd.

Nekateri obiskovalci so neprijetno, da prvič obiščejo cerkev. Spletna stran se jim bo počutila nekoliko bolj udobno, saj že potrebujejo vpogled v obisk kraja. Kot rezultat imamo dejavnik spodbude.

3. razlog – delite svoje dogodke na spletu

Dnevi papirnatih koledarjev in brošur niso več. Tega denarja težko upoštevamo, če upoštevamo hitrejše in enostavnejše načine distribucije informacij. Cerkvam ni več treba porabiti tisoč dolarjev za tiskovine.

Spletno mesto omogoča preprosto izmenjavo prihajajočih dogodkov in srečanj prek različnih kanalov, vključno z družabnimi omrežji, digitalnimi skupnostmi itd. Po eni strani ohranjate svojo skupnost priznano. Po drugi strani pa prihranite denar in razširite cerkveno prepoznavnost na spletu.

4. razlog – Skupnost naj bo vpletena

Vsak obiskovalec želi pripraviti svoj prispevek k skupnosti. Ljudje želijo na kakršen koli način sodelovati v življenju cerkve. Na primer, streho morate popraviti in je ne morete popraviti sami. S koristnimi informacijami o priložnostih za strežbo na spletnem mestu boste našli osebo, ki je pripravljena pomagati.

Ne gre za prošnjo za pomoč. Glavna ideja je spodbuditi prostovoljce in člane skupnosti, ki so pripravljeni deliti ali pomagati. Spletno mesto olajša obveščanje skupščine o misijah, ki so služile, in o prihajajočih dogodkih.

5. razlog – vključenost v učni proces

Cerkveno spletno mesto omogoča večjo vključenost v učenje vere. Platformo lahko na primer povabite več ljudi, da se pridružijo molitvenim skupinam in sodelujejo v odprtih študijah Biblije. Vsak član skupnosti bo lahko izbral program ali dejavnost, ki se bo lahko prav udeležil na spletnem mestu.

Če želite tak koncept zaživeti, boste morda morali najeti razvojno skupino, ki bo razmislila o zapletenosti spletnega mesta ali se odločila za cenejšo, hitrejšo in enostavnejšo možnost v primeru Wix. Sistem je bolj funkcionalen in prilagodljiv v primerjavi s spletnimi mesti za gradnjo cerkva, ki so včasih precej omejene s funkcijami ali orodji za izvajanje. Poleg tega razen Wixa ne ponujajo veliko v smislu zasnove in prilagoditve.

Hkrati se zdi, da dragi projekti včasih ne bodo imeli koristi in imajo nič učinka, kar pomeni najem razvijalcev po meri bo izguba časa. Zato smo se odločili, da bomo določili nekaj ključnih korakov pri izdelavi cerkvene spletne strani. Videli boste vse faze gradbenega procesa z uporabo Wix-a – brezplačnega in enostavnega gradbenika spletnih strani, zasnovanega za netehnike.

5 korakov za brezplačno izdelavo cerkvenega spletnega mesta

Wix

Wix – je proizvajalec spletnih mest SaaS. To pomeni, da je do njega mogoče dostopati neposredno iz vašega brskalnika in ni treba nalagati dodatne programske opreme. Ključna prednost pri tem je, da je izredno enostaven za uporabo tudi za pastorje komaj kaj tehničnega znanja, zlasti pri spletnem oblikovanju ali programiranju.

Drugič, platforma je v primerjavi s progo videti bolj prožna cerkveno specializirani graditelji spletnih strani. Wix se ponaša z bogatejšim naborom funkcij, s pomočjo katerega lahko presežete strukturo iz opeke do malte in zgradite bolj privlačno spletno mesto z nižjimi stroški.

Vse, kar potrebujete, je, da se prijavite in na stran dodate potrebne elemente. Tretjič, Wix ima brezplačen načrt, kar je super za neprofitne organizacije, ki želijo prihraniti nekaj dolarjev. Kar zadeva postopek gradnje, se pripravite, da dokončate naslednje korake.

Korak 1. Prijavite se

Kot rešitev SaaS Wix ne zahteva prenosa programske opreme. Potreben je le računalnik, povezan z internetom. Pojdite na spletno mesto Wix, pritisnite gumb »Prijava«, navedite geslo in e-pošto (lahko poljubno uporabljate družabni račun Google) in začnite postopek gradnje.

Upamo, da že imate aktivno e-pošto. Če ne, priporočamo, da ustvarite Google račun, da uporabite brezplačne storitve, ki jih ponuja, vključno z Gmailom. V prihodnosti ga lahko uporabljate tudi za prijavo, ne da bi morali geslo in e-pošto ves čas vnašati.

Wix ima ločeno kategorijo postavitve z odzivnimi predlogi, ki se nanašajo na religije, neprofitne in dobrodelne organizacije. Preprosto brskajte po vseh razpoložljivih možnostih in izberite tisto, ki vam je všeč. Predloge praviloma že vsebujejo integrirane bloke, ki jih boste morda potrebovali v prihodnosti.

Predloge cerkve Wix

Ob istem času. Lahko spremenite strukturo in dodate dodatne elemente, preuredite obstoječe in še več. Zahvaljujoč vgrajenemu urejevalniku povleci in spusti postopek je zelo enostaven.

Korak 3. Prilagoditev

Naslednji korak je dodati vse funkcije, ki smo jih omenili prej:

 • Domača stran – imeli boste prednastavljeno domačo stran, ki vam jo bo prinesla predloga po meri. Vendar pa Wix omogoča nalaganje novih slik, kopiranje in lepljenje ustreznih besedil v razdelke, spreminjanje splošnih nastavitev, navedbo naslova in opisa spletnega mesta itd..
 • Urejevalnik domačih strani cerkve Wix

 • Koledar prireditev – Wix ima na voljo ogromen izbor pripomočkov Tržnica. Na seznamu so poleg odštevalnih časov (dober vzpodbudni instrument), opomniki, preprosti koledarji, pregledovalniki dogodkov in še več. Izberite želeno in jo dodajte na stran, ki jo potrebujete.
 • Upravitelj dogodkov Wix

 • O nas Blok – lahko uporabite prednastavljeni razdelek O nas, ki je priložen predlogi, in na seznamu na nadzorni plošči izberete drug blok z drugo obliko in obliko. Sistem ponuja več postavitev odseka O nas.
 • Wix o nas

 • Naše stvari – še enkrat lahko izbrana predloga vsebuje oddelek, ki je pripravljen za uporabo in opisuje vaše osebje. Hkrati ima zbirka blokov še nekaj dodatnih ponudb s postavitvijo oddelka Naša ekipa. Izberite tisto s fotografijami in kratkimi opisi, da predstavite svoje delavce.
 • Poveži naš oddelek za ekipo

 • Stran za stike – Wix ponuja napredne rešitve, na primer poleg kontaktne strani & Telefonski gradnik, da ustvarite popolnoma funkcionalno stran za povratne informacije o stikih. Lahko pa uporabite blok po meri in preprosto vtipkate telefon, e-pošto in naslov. Morda boste morali dodati lokacijo na zemljevidu. Tu je morda koristna brezhibna integracija z Google Zemljevidi. Pridobite pripomoček, vnesite naslov in ga prikažite na spletnem mestu.
 • Podatki za stik Wix-a

Korak 4. Promocija vašega spletnega mesta

Seveda pastoralci skoraj niso SEO strokovnjaki za ustvarjanje in promocijo vsebin. Po drugi strani Wix ponuja več preprostih orodij, s katerimi lahko izstopate, in povečate lokalno cerkveno SEO.

Wix SEO

Nadzorna plošča omogoča dostop do nastavitev, kjer lahko navedete ključne besede, urejate naslove strani in opise, spreminjate naslove URL, da bodo bolj prijazni do SEO itd. Dodajte socialne gumbe za promocijo svojega spletnega mesta na družbenih medijih. Povežite pripomoček za skupno rabo v družabnih omrežjih, da obiskovalcem omogočite tudi, da vsebino ponovijo v svojih socialnih računih.

Korak 5. Pojdi v živo

Če se odločite brezplačno narediti cerkveno spletno mesto z Wixom, bi morali imeti domeno. Z drugimi besedami, morate ga registrirati ločeno ali se odločiti za plačljivi Wix-ov načrt ponuja enoletno brezplačno domeno. Slaba novica o brezplačnem načrtu je, da ima omejeno pasovno širino in dostop do Marketplacea. Forevermore morda ni dovolj, če nameravate dodati veliko vsebine s fotografijami, videoposnetki, dogodki itd.

Boljša ideja je nakup načrta Combo, ki stane le 13 dolarjev na mesec. Vključuje že enoletno domeno z gostovanjem in vse glavne funkcije, vključene v paket. Povežite domeno v splošnih nastavitvah spletnega mesta, preglejte spletno mesto in se prepričajte, da deluje dobro na mobilnih napravah, in pritisnite gumb »objavi«. Vaše spletno mesto je pripravljeno sprejeti prve obiskovalce.

Kot vidite, ima Wix vse potrebne instrumente za oživitev vseh bistvenih funkcij cerkvenega spletnega mesta. Prepričajte se le, da ne boste zamudili osnovnega in ne obremenjujte svojega spletnega mesta z neuporabnim odsekom, ki lahko zavede vaše potencialne obiskovalce. Osredotočite se na preprosto in jasno strukturo z vsemi obravnavanimi bloki.

Zaključek

Imeti cerkveno spletno mesto je dobro, kadar morate kongregacijo ohraniti in privabiti na cerkvena vrata več obiskovalcev. Pri sodobnih tehnologijah ni treba najeti zunanjih razvijalcev in plačati na tisoče dolarjev.

Wix je celovita rešitev z dovolj orodij za izvajanje vseh glavnih značilnosti cerkvenega mesta. Poleg tega ima brezplačen načrt za projekte z registrirano domeno. Uporaba je zelo enostavna relativno poceni Premium načrti za tiste, ki želijo imeti vse funkcije na enem mestu.

Brezplačno ustvarite cerkveno spletno mesto

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map