Kako spremeniti spletno mesto WordPress v statično HTML spletno mesto

Kako spremeniti spletno mesto WordPress v statično HTML spletno mesto


WordPress – je ena izmed najbolj prilagodljivih platform, ki uporabnikom omogoča izdelavo spletnih strani katere koli vrste. Združuje enostavnost uporabe in vsestranskost v smislu prilagajanja strani ali integracije drugih proizvajalcev. Milijoni spletnih strani po vsem svetu so zgrajeni s to priljubljeno platformo CMS. Edina naloga, ki je ne more izpolniti, je ustvarjanje statičnih strani HTML.

Lastniki spletnih strani imajo lahko različne razloge za vrnitev na različice HTML. Nekateri morda hrepenijo po hitrejši hitrosti nalaganja strani, drugi pa skrbijo za varnost. Ne glede na razlog je postopek pretvorbe spletnega mesta WordPress v statično spletno mesto HTML velik izziv. Potrebuje nekaj časa, pa tudi posebne instrumente, spretnosti in paciente.

Ta članek bo zajel vsa bistvena vprašanja postopka pretvorbe ter opisal ključne razloge za vrnitev na različico spletnega mesta HTML, pa tudi primere, ko takšna ideja ne bo delovala..

Razlogi za pretvorbo spletnega mesta WordPress v HTML

CMS uporabnikom omogoča izdelavo spletnih strani, ki imajo dinamično naravo že od nastanka. Z drugimi besedami, vsakič, ko dostopate do spletnega mesta WordPress, morate prisiliti dinamično prenašati vse strani in vsebino. To dejstvo lahko negativno vpliva na hitrost nalaganja strani.

Statična različica spletnega mesta je lahko dobra rešitev za težavo. Pretvarjanje strani, ki temelji na WP, vam bo morda koristilo izboljšana stabilnost in hitrost spletnega mesta. Zdi se, da so varnostni pomisleki še en razlog za pretvorbo v statično spletno mesto HTML, ki hekerjem ali prevarantom ne dopušča prostora za izkoriščanje podatkov spletnega mesta. Hkrati nobeno dinamično shranjevanje podatkov ne pomeni hitrejšega nalaganja strani.

Če povzamemo razloge, boste morda morali spletno mesto spremeniti zaradi:

 • Varnostni nameni – strežniki ne potrebujejo upodabljanja strani vsakič, ko nov uporabnik obišče vaše spletno mesto. Edino pošlje HTML kodo, namesto da hekerji otežujejo izkoriščanje podatkov.
 • Hitrejše delovanje – dinamične strani se nalagajo počasneje, če jih primerjamo s statičnimi različicami, saj strežniki na poti ne želijo ustvarjati strani in podatkov.
 • Manj napak – statične strani trdijo, da zagotavljajo boljšo stabilnost. Manj so nagnjeni k napakam, povezanim s povezavo z bazo podatkov.

Kljub temu, da so statične strani videti bolj zanesljive, WordPress dinamična narava skoraj ne predstavlja pomanjkljivosti. Vse bo odvisno od vrste spletnega mesta, njegove strukture, količine strani, obsega vsebine itd. Z drugimi besedami, statična različica ni vedno dobra ideja.

Preberite tudi:
Izdelava spletnega mesta WordPress – popolna vadnica, kako ustvariti svoje spletno mesto WordPress.

Prednosti in slabosti pri pretvorbi spletnega mesta WordPress

Preden začnete postopek pretvorbe, morate jasno spoznati, ali se bo to izšlo za vašo določeno vrsto spletnega mesta.

Prednosti:
Slabosti:
&# x2714; Dobra ideja za majhna spletna mesta s preprosto strukturo in malo vsebine. Ideja bo delovala za portfelje, spletne arhive in druga spletna mesta brez zapletene funkcionalnosti.
&# x2714; Ni vam treba posodabljati statičnega spletnega mesta HTML. WordPress zahteva redne posodobitve vtičnikov in pripomočkov. Pri statičnem HTML-ju vam za te procese sploh ni treba skrbeti.
&# x2714; Enostavnejši dostop do osnovne kode. Do predloge HTML ali CSS ni treba dostopati kot v WordPressu. Celotna izvorna koda je pred vami z vsemi elementi, ki jih morda potrebujete.
For Spletna mesta s kompleksnejšo strukturo in ogromnim obsegom vsebine ne bodo delovala.
✘ Pomanjkanje funkcionalnosti. Vsakič, ko želite dodati novo možnost ali funkcijo, bo to zahtevalo tudi dobre veščine kodiranja.
✘ Omejena funkcionalnost oblikovanja. Ko se boste odločili spremeniti videz svojega statičnega spletnega mesta, se boste morali spoprijeti s prepisovanjem CSS, kar je velik izziv..

Če nimate dovolj tehničnega znanja, najem profesionalnega razvijalca je edina rešitev za prilagoditev vašega statičnega spletnega mesta HTML. S tega vidika je WordPress videti bolj prilagodljiv in uporabniku prijazen. Pred pretvorbo spletnega mesta morate dvakrat premisliti, pri tem pa upoštevati njegovo vrsto, prihodnjo strukturo, vsebino, uporabnost itd. Tudi preprost blog z dnevno posodobljenimi članki se lahko izkaže za izziv..

Preberite tudi:
Prehod z WordPressa na Wix – podroben navodila po korakih, kako pretvoriti svoje WordPress spletno mesto v spletno mesto Wix.

Načini selitve iz WP v statično različico HTML

Če ste se odločili pretvoriti spletno mesto v statično različico HTML, lahko izberete več poti. Nekateri od njih so precej preprosti, drugi pa zahtevajo določeno ozadje. V tem članku smo se potrudili, da pokrijemo vse razpoložljive možnosti.

1. Uporabite vtičnike

Celoten postopek selitve spletnega mesta se lahko zdi težaven posel. Vendar bodo nekateri vtičniki nalogo nekoliko olajšali. Oglejmo si nekaj najbolj priljubljenih vtičnikov, ki so na voljo za uporabnike WP:

 • Preprosto statični vtičnik za WordPress. Sprva razvit kot odprtokodni vtičnik, zasnovan je tako, da zadovolji potrebe uporabnikov, ki pretvorijo. Vtičnik dejansko ustvari kopijo HTML spletnega mesta z vsemi stranmi iz prvotne različice WP. Postopek pretvorbe s programom Simply Static zajema JS in CSS, slike ali druge vrste datotek, ki vsebujejo povezave. Druga odlična lastnost je zmožnost vtičnikov, da dejansko nadomesti vse vrste URL-jev, tudi brez povezave, relativne ali absolutne.
 • WP2Static Plugin. Enostaven in hkrati močan instrument za spopadanje s postopkom hitrega pretvorbe. Lahko ustvari celotno kopijo spletnega mesta in jo pretvori v statično različico HTML z vsemi stranmi. Uporabniki si lahko za vsak posamezen projekt zastavijo različne izvozne naloge in cilje. Na voljo je z brezplačnimi GitHub zmogljivostmi gostovanja in integracijo z orodji CI.

2. Uporabljajte generatorje spletnih mest

Priljubljeni generatorji statičnih spletnih mest so lahko tudi dobra rešitev. Delujejo praktično enako kot vtičniki, vendar z nekaj majhnimi razlikami. Tu je nekaj primerov:

 • Jekyll generator statičnih mest. Orodje je kot nalašč za tiste, ki morajo pretvoriti majhna spletna mesta, kot so blogi ali portfelji. Podprta z GitHub uporablja gotove imenike predloge z različnimi oblikami besedila in datotek. Spletno mesto ne samo pretvori, ampak tudi ustvari stabilno statično različico HTML.
 • Pelikan generator statičnih mest. Ta instrument se lahko uporablja za tiste, ki se ukvarjajo s formati, kot sta Markdown ali AsciiDoc. Velika prednost je, da ima generator spletnih strani posebne funkcije, ki olajšajo ustvarjanje datotek zemljevida zemljevida, kar je ključnega pomena. Hkrati podpira RSS vire, analitična orodja, integracijo s platformami socialnih medijev itd.
 • HTTrack pretvoriti spletno mesto WP v statični HTML. To je dober instrument za tiste, ki želijo preveriti, kako bo izgledalo njihovo spletno mesto po pretvorbi, vendar preden začnejo s spletom. Sistem je na voljo kot odprtokodna platforma s funkcionalnostjo za prenos vašega spletnega mesta, ki ima enako strukturo. Uporablja lokalno shrambo z ustvarjenimi imeniki posebej za datoteke in slike vašega spletnega mesta. Hkrati HTTrack ustvarja HTML spletnega mesta, s katerim lahko brskate po projektu brez povezave.

Z drugimi besedami, dobite spletno mesto z ogledali, ki je bilo naloženo na lokalni pogon. Ima enako strukturo kot vaš začetni projekt WP z vso dinamično ustvarjeno vsebino, vključno s komentarji nedavnih objav, sorodnih člankov itd.

Glavna slabost je, da boste morali datoteke stisniti, saj jih orodje shrani ločeno. Poleg tega je sistem precej zapleten za uporabo. Morali bi vedeti, kako dostopati do upravitelja datotek ali odjemalca FTP za nalaganje arhiva z vsebino in datotek spletnega mesta z nadaljnjo ekstrakcijo glede na imenik.

3. Ročna pretvorba v HTML

V nekaterih primerih je bolje, da ustvarite novo spletno mesto HTML, namesto da se odločite za selitvena orodja. Ne gre samo za zapletenost ali tehnična vprašanja. Nekateri generatorji statičnih spletnih mest ne podpirajo vitalnih elementov spletnega mesta, kot so kontaktni obrazci, izvorna orodja za navigacijo WP itd. Z drugimi besedami, morda boste našli svojo statično različico z nekaterimi ključnimi bloki.

Tu se zdi, da je izdelava novega spletnega mesta HTML iz nič kaj hitrejša in učinkovitejša rešitev. To je razlog:

 • Zapleten postopek namestitve. Kot ste že razbrali iz članka, je pretvorba vašega spletnega mesta WP sama od sebe. Postopek najprej zahteva, da se vaš projekt najprej pridruži poddomeni. Nato boste morali vse datoteke in vtičnike prenesti na prvotno domeno.
 • Morda bo potreben CDN. Statično spletno mesto HTML lahko zahteva vzpostavitev omrežja za dostavo vsebine. Še enkrat boste morali postopek reševati sami. CDN je ključnega pomena za upravljanje sredstev spletnega mesta.
 • Nastavitev preusmeritev. Na žalost lastniki spletnih mest, vtičniki in generatorji spletnih mest običajno ne obravnavajo resničnih preusmeritev 301 ali 302. Edini način za obvladovanje preusmeritev je njihovo nastavitev na plošči za gostovanje spletnega mesta..
 • Veliko potrebnega časa. Moti se, če mislite, da je postopek pretvorbe hiter. To lahko traja precej dolgo. Instrumenti za pretvorbo ne uporabljajo samo nekaterih elementov strani spletnega mesta. Obvladujejo postopek ponovne objave celotnega projekta, kar je komaj nekaj ur. Večje kot imate spletno mesto, dlje časa bo trajalo selitev.
 • Pomanjkanje funkcionalnosti. Statični generatorji ne podpirajo nekaterih bistvenih odsekov spletnega mesta, kot so kontaktni obrazci, komentarji itd. Iskati boste morali druge načine.

Kot lahko vidite, postopek pretvorbe vašega spletnega mesta WP v HTML ni tako hiter in preprost, kot si morda mislite. S tega vidika bi lahko bila boljša ideja, da se lotite povsem novega projekta pri čemer vse strani in razdelki nemoteno tečejo, namesto da bi obiskovalce preusmerili na 404 stran ni mogoče najti.

Spodnja črta

Pretvarjanje spletnega mesta WordPress v statično različico HTML se lahko zdi dobra rešitev za nekatere težave. Morda bo izhod za majhna in manj zapletena spletna mesta, ki zahtevajo večjo hitrost nalaganja, izboljšano stabilnost ali varnost. Po drugi strani je postopek zelo zapleten in zahteva nekaj poglobljenega znanja.

Poleg tega ni samo, da izberete orodje in spletno mesto pretvorite v samo nekaj klikih. To je dolgotrajen in zapleten postopek, ki ne prinese vedno tistega, kar pričakujete. Upoštevati morate več možnosti, vključno z izgradnjo novega spletnega mesta HTML iz nič.

Brezplačno ustvarite spletno mesto

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map