Kako prenesti WordPress spletno mesto na novega gostitelja

Kako prenesti WordPress spletno mesto na novega gostitelja


Kadarkoli zagon nove spletne strani, iščemo 100-odstotno podaljšanje časa, čas nalaganja strani z bliskavico, dostopne cene in bogat nabor funkcij z minimalnimi stroški. Žal le malo WordPress ponudniki gostovanja delujejo tako. Nekateri od njih ne nudijo dovolj zmogljivosti, varnosti in uspešnosti, zaradi česar podjetja in lastniki spletnih strani WordPress spletno mesto prenašajo na drugega gostitelja.

Nekateri so resnično željni ravnanja s postopkom selitve, saj lahko to povzroči izpad, prometne izgube itd., če trenutna gostiteljska platforma ne ustreza projektnim zahtevam, lahko v prihodnosti povzroči veliko resnejše težave, zlasti na rastočih in prodajnih spletnih mestih.

Kljub dejstvu, da za vsako spletno mesto ni popolnega scenarija, smo izvedli seznam bistvenih korakov za prehod na drugega gostitelja z vašega spletnega mesta, ki temelji na WP, z minimalnimi izgubami. S postopkom boste lahko ravnali sami, brez potrebe po najemu drugih strokovnjakov.

Ključni razlogi za prenos spletnega mesta WordPress na novega gostitelja

Preden se potopite globoko v postopek prenosa spletnega mesta, si oglejmo nekaj ključnih razlogov, zakaj se boste morda želeli preseliti na drugega gostitelja. Spletno mesto določa vaš prihodnji poslovni uspeh kljub niši. Zato pričakujete 100-odstotno varnost in zmogljivost. Žal pa vsi ponudniki gostovanja ne morejo podpreti svojih garancij. Razlogi so naslednji:

Redni odmori

Dobesedno vsi ponudniki gostovanja trdijo, da ponujajo 99,99% uptime. Ključna stopnja katere koli spletne strani za preprečevanje prometnih izgub ali poškodbe SEO optimizacije. Predolgi izpadi lahko povzročijo naslednje:

 • Izgube prodaje. V glavnem se nanaša na projekte e-trgovine. Ko vaše spletno mesto ne deluje, ne prinaša prihodkov. Kot rezultat, seveda izgubite potencialne kupce in potencialne stranke in denar.
 • Poškoduje SEO. Daljši izpadi več škode za uvrstitev na spletno mesto SEO. Iskalniki bodo imeli dovolj razlogov, da bodo vaše spletno mesto spodbudili v primerjavi s tekmeci, ki delujejo bolj stabilno.
 • Slaba spletna ugled. Predstavljajte si, da uporabnik obupno poskuša brskati po vašem spletnem mestu, vendar ne uspe do rednih izpadov. Naredi slab vtis, še posebej, če imate opravka z B2B nišo.

Nizka hitrost nalaganja spletnega mesta

Slabe posledice nizke hitrosti nalaganja strani so praktično enake kot pri rednih izpadih. Rezultat je slabe SEO razvrstitve, pa tudi slabi vtisi uporabnikov. Zaradi tega boste morda potrebovali ponudnika gostovanja, ki za izboljšanje te cene uporablja sodobne tehnologije. Dobra ideja je, da poiščete naslednje lastnosti:

 • Posodobljen SSD namesto običajnih trdih diskov za branje podatkov hitreje, kar ima za posledico splošno boljšo učinkovitost spletnega mesta.
 • Izboljšani viri z izvajanjem gostovalnih omrežij v oblaku, ki so združeni z okoljem VPS za ogromne in zapletene spletne projekte.
 • Boljše predpomnjenje s pomočjo dodatnih vtičnikov, dostopa do CDN itd.

Seveda doplačajo dodatne funkcije. Vendar so zagotovo vredni tega denarja, zlasti na dolgi rok.

Pomanjkanje digitalne varnosti

Pri upravljanju spletnega mesta morate biti 100% prepričani, da deluje na najbolj varen način. Ponudnik gostovanja mora zagotoviti sredstva za preprečevanje projektov pred goljufijami, prevarami, nezaželeno pošto itd. Poleg tega boste morda potrebovali boljše funkcije za zaščito spletnega mesta pred DDoS in drugimi vrstami napadov ali zlonamernih programov.

Samodejne posodobitve sistema, redne varnostne kopije, varnostni kompleti proti neželeni pošti, samodejno spremljanje in odpravljanje napak – če gostiteljska platforma ne bo zagotovila nobene od teh, morate očitno premakniti svoje WordPress spletno mesto na novega gostitelja.

Omejena svoboda prilagajanja

WordPress CMS kot odprtokodna platforma zagotavlja številne spletne zasnove in možnosti prilagajanja. Vendar pa zahtevajo dobro tehnično znanje, medtem ko lahko novorojenci in netehniki iščejo rešitev, prilagojeno WP, ki je enostavnejša za uporabo.

Na primer, bolje je imeti brezhibno integracijo WP, kot pa da sami nastavite CMS. Poleg tega boste veseli, da bodo vtičniki samodejno nastavljeni in posodobljeni samodejno, namesto da bi jih ročno upravljali.

Brezupna podpora strankam

Posedanje vašega spletnega mesta in nihče, ki bi mu pomagal, je nočna mora. Ponudnik gostovanja brez izkušene podporne ekipe bo imel vsakič, ko boste imeli tehnične težave, okvare spletnega mesta, težave pri obnovi načrta itd..

To je le nekaj razlogov, zakaj boste morda morali svoje WordPress spletno mesto prenesti na novega gostitelja. S toliko rešitvami, optimiziranimi za WP, boste zagotovo našli boljšo rešitev. Vse, kar potrebujete, je, da se čim več naučite o postopku migracije, da ga lahko sami rešite.

7 korakov za premik spletnega mesta WordPress na novega gostitelja

Proces migracije se zdi le težaven. Izkaže se, da lastnikom spletnih strani tega sploh ni treba najeti zunanje strokovnjake da se spopade. Potrebujete le malo pozornosti in navodila po korakih z vsemi podrobnostmi, opisanimi v korakih. Torej, tukaj ste!

Postopek vključuje naslednje faze:

 1. Poiščite dobro alternativo obstoječemu gostitelju.
 2. Varnostno kopirajte datoteke spletnega mesta.
 3. Izvoz baze podatkov spletnega mesta.
 4. Ustvarite novo bazo podatkov WP na novem gostitelju.
 5. Urejanje datotek.
 6. Uvoz baze podatkov in nalaganje datotek WP.
 7. Posodobite strežnik domenskih imen in naredite nekaj končnih potez.

Zdaj pa si podrobneje oglejmo vsako fazo.

Korak 1. Poiščite alternativo gostovanja

Prva faza je najti novega gostitelja z vsemi funkcijami, o katerih smo govorili prej. Primerjajte in primerjajte različne možnosti. Poskrbite, da vas bo platforma popolnoma zadovoljila z vidika varnosti, zmogljivosti, integracije ali enostavne uporabe.

Močni ponudniki gostovanja ponujajo rešitve, prilagojene WP, za različne vrste projektov. Vključujejo pakete za gostovanje preprostih spletnih strani z minimalnimi stroški, pa tudi rešitve za vse večje poslovne projekte in projekte e-trgovine z naborom ustreznih vtičnikov, varnostnih sredstev in virov za stabilno delovanje.

Bluehost

Preizkusite Bluehost zdaj

Poskušamo povedati, da če se odločite, da se premaknete na drugega gostitelja, bi bilo to najprimernejše za vaš WordPress. Bluehost je verjetno vrhunska gostovalna rešitev s svojimi WP-optimiziranimi ponudbami za vsebinske in e-trgovinske projekte. Izkazalo se je, da je najbolj zanesljiv v smislu učinkovitosti, varnosti in funkcij, ki jih je treba zagotoviti.

Korak 2. Varnostno kopiranje datotek spletnega mesta

Ideja je, da prenesete vse datoteke spletnega mesta v lokalno mapo, ki se nahaja v računalniku ali prenosniku. Po eni strani vam bo omogočilo shranjevanje vseh konfiguracij in ključnih elementov spletnega mesta. Po drugi strani bi bila nadaljnja migracija brez teh datotek nemogoča.

Če želite ravnati s postopkom, boste morali:

 1. Namestite orodje za program FTP.
 2. Povežite se s trenutnim spletnim gostiteljem.
 3. Ustvarite ločeno mapo v računalniku.
 4. Prenesite datoteke spletnega mesta pod svoj imenik v to mapo.
 5. Varnostno kopiranje datotek WordPress

Več vtičnikov lahko pomaga narediti postopek manj zapleten. Vendar je ročni pristop še vedno potreben.

Korak 3. Izvoz baze podatkov spletnega mesta

Postopek se sliši samo zapleteno. Praviloma lahko to fazo zaključite v dveh preprostih korakih. Najprej se morate prijaviti na svoj spletni strežnik in vstopiti na nadzorno ploščo. Naslednja faza je najti aplikacijo PHPMyAdmin in tam namestiti bazo podatkov spletnega mesta. Zadnji korak je uporaba navigacijskega menija in kliknite na zavihek »Izvozi«.

Ponudniki gostovanja praviloma v svojih vodnikih in člankih opisujejo to posebno fazo. Če imate še vedno težave s to posebno fazo, se obrnite na skupino za podporo strankam, ki vam bo pomagala.

Korak 4. Ustvarite novo bazo podatkov o mestu

Zadnja stvar, ki jo morate pripraviti pred selitvijo, je, da se prijavite na novega gostitelja in tam ustvarite novo bazo podatkov. Ideja je ustvariti primerno okolje, da se bo spletna stran dobro počutila v svojem novem gostiteljskem ekosistemu. Ta korak je ključnega pomena tudi za postopek namestitve WordPress.

Zdaj morate storiti naslednje:

 1. Prijavite se na novega gostitelja s priloženimi poverilnicami.
 2. Vstopite na nadzorno ploščo in se prepričajte, da obstaja aplikacija MySQL.
 3. Pojdite na nastavitve MySQL in ustvarite novo bazo podatkov. Ne pozabite navesti imena baze podatkov, ki se nanaša na vaše spletno mesto.
 4. Nova baza podatkov MySQL

 5. Ustvarite nov uporabniški račun in ga povežite z novo bazo podatkov.
 6. Zapišite si uporabniško ime in geslo in zagotovite, da ima novi uporabnik vse privilegije.

Zdaj lahko nadaljujete na naslednjo stopnjo.

Korak 5. Urejanje datotek

Pojdite v mapo v računalniku z izvoženimi datotekami spletnega mesta. Poiščite wp-config.php in ga kopirajte v drugo lokalno mapo. Ta korak je ključnega pomena za preprečevanje izgube ali škode datotek v primeru, da gre kaj narobe. Zdi se, da je datoteka sama povezava med bazo podatkov in WordPressom. Lahko ga uporabite za obnovitev sprememb v prihodnosti.

Nastavite wp-config

Zdaj morate v prvotnem finalu narediti več pomembnih sprememb, da bodo ustrezale vašemu novemu računu gostitelja. Te spremembe vključujejo ime baze podatkov, uporabniško ime in geslo, ki ste jih zapisali v prejšnji fazi.

Korak 6. Uvoz baze podatkov in nalaganje datotek WP

Zdaj ste pripravljeni uvoziti novo bazo podatkov na novega gostitelja skupaj z datotekami WordPress. Če želite to narediti, morate vstopiti na nadzorno ploščo novega računa in poiskati aplikacijo phpMyAdmin. Nato imamo že ustvarjeno novo bazo podatkov. Odprite ga in kliknite na navigacijsko vrstico »Uvozi«.

Sistem vam bo omogočil, da izberete mapo z datotekami iz lokalnega računalnika, ki jo želite prenesti. Izberite datoteke SQL, ki smo jih izvozili v prvi fazi. Počakajte malo, da se mapa prenese. Čas je odvisen od števila datotek in velikosti mape.

Zadnja je uporaba orodja FTP za uvoz datotek spletnega mesta WordPress in njihovo umestitev v novo mapo, ustvarjeno v gostiteljskem cPanelu. Morda boste morali počakati še nekaj časa. Opomba: hranite te datoteke v svojem lokalnem računalniku, razen če je postopek uvoza uspešno zaključen. Ne hitite, da jih izbrišete.

Korak 7. Končni premiki

Zadnja faza je zagotoviti, da bodo obiskovalci vašega spletnega mesta usmerjeni na novo lokacijo. Tu je potrebna posodobitev domenskega strežnika. Postopek je odvisen od tega, ali ste predhodno registrirali ime domene ločeno ali uporabljali prejšnji gostitelj.

Če ste se odločili za registratorje domen, morate urejati le strežnike imen DNS. Ponudniki gostiteljic praviloma navedejo, da jih posodobijo v ustreznem razdelku. Preprosto pojdite na nastavitve domene, pritisnite “Manage DNS” in vnesite vrednosti, ki jih zagotavlja nov gostitelj.

Če se skupaj z domeno premaknete na drugega gostitelja, boste morali na nadzorni plošči vnesti bazo podatkov in spremeniti vrednosti site_url in domačega URL-ja..

Dobra novica je, da nekateri močni ponudniki gostovanja, optimizirani za WP v svoje načrte vključite brezplačne prenose domen in spletnih strani. Odlična funkcija za tiste, ki ne želijo ročno upravljati postopka, ker se ne bojijo preusmerjanja ljudi na staro mesto spletnega mesta.

Zaključek

Kot se morda zdi, selitev spletnega mesta WordPress na novega gostitelja ni tako zapletena, kot se zdi. Upoštevati morate le nekaj preprostih korakov ali se odločiti za brezplačno funkcijo selitve spletnega mesta, ki jo ponujajo nekateri ponudniki gostovanja.

Če migracijo ročno upravljate, se lahko odločite tudi za nekaj vtičnikov in orodij za lažji in hitrejši izvoz podatkov. Ne glede na to, kaj ste izbrali, poskrbite, da novi gostitelj prinese vse potrebne pripomočke, instrumente in vire, ki zagotavljajo nemoteno delovanje spletnega mesta. Bluehost je platforma, ki vključuje vse zgoraj omenjene ponudbe vrhunskih ponudnikov gostovanja, optimiziranih za WordPress.

Preizkusite Bluehost zdaj

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map