Kako prenesti domeno iz Wixa v WordPress

Kako prenesti domeno iz Wixa v WordPress


Recimo, da že imate spletno mesto, ki je bilo zgrajeno in gostovano v Wixu. Vztrajno ga upravljate in promovirate, dokler ne ugotovite, da vaše spletno mesto zahteva več funkcionalnosti ali samo želite iz katerega koli drugega razloga preklopiti iz ustvarjalca spletnega mesta na CMS.

Ne glede na cilje, s katerih morate domeno premakniti Wix do WordPress, soočili se boste z istim algoritmom dejanj. Število korakov, ki jih je treba izvesti, je določeno, prenos domenskih imen pa je eden izmed njih.

Popolnoma jasno je, da če že imate spletno mesto Wix, ga imate aktivno ime domene. To pomeni tudi, da ima vaše spletno mesto reden pretok prometa in oceno iskalnikov. To je tisto, kar otežuje postopek prenosa domenskega imena in to je odgovorna rešitev.

Kakšna dejanja torej storiti, da varno prenesete domeno Wix v WordPress, da ne poslabšate svojih trenutnih položajev glede SEO? Oglejmo si trenutno najbolj priljubljene možnosti.

Prenos vaše aktivne domene stran od Wixa

Prvi korak, ki ga morate storiti, je, da svoje domene prenesete stran od Wix-a. ko gre za WordPress, CMS nima integriranega gostovanja, zato je priporočljivo, da svojo domeno gostite z Wixom do popolnega prenosa spletnega mesta.

Takoj, ko končate s prenosom domenskih imen, bo vaše spletno mesto Wix prekinjeno. To pomeni, da vam ustvarjalec spletnega mesta ne bo več pomagal pri upravljanju vaše domene in boste morali iskati drugega gostitelja.

Vendar se lahko odločite tudi za izbiro katerega koli zunanji ponudnik gostovanja in izberite načrt, ki ga ponuja, ki ustreza vašim prihodnjim ciljem spletnega oblikovanja že od samega začetka. Odvisno je samo od vas.

Tukaj je nekaj korakov za dokončanje prenosa domene Wix iz sistema:

 1. Prijavite se s svojim računom za Wix in pridite do polja »Moje domene”Stran;
 2. Če imate več Wix domen, izberite in označite tisto, ki jo želite premakniti;
 3. Kliknite zavihek »Napredno« in aktivirajte »Prenos stran od Wixa”Gumb;
 4. Nato omogočite možnost »Pošlji kodo“In počakajte, da sistem pošlje kodo za prenos na e-pošto, s katero je registrirano ime vaše domene. Običajno traja približno 24 ur (ali še manj), da dobite kodo EPP / avtorizacijo.

Celoten postopek popolnega prenosa domenskega imena lahko traja do 7 dni, vendar je to odvisno tudi od pogojev sistema, v katerega domeno premaknete. Upoštevajte, da Wix ne bo dovolil premikanja imena domene, če ste ga kupili v 60 dneh pred prenosom. Isto pravilo velja za tiste primere, ko v tem časovnem intervalu spremenite kontaktne podatke, povezane z domeno.

Preberite tudi: Kako preklopiti z Wixa na WordPress.

Povezovanje domenskega imena z WordPressom

Postopek povezovanja domene Wix s katerim koli gostovanjem, ki podpira WordPress, je zelo enostaven: preprosto morate nastaviti ime domene, vnesti skrivno kodo in čakati 5-10 dni. Postopek je za vse ponudnike gostovanja bolj ali manj podoben. Če pa se odločite, da boste svojo domeno premaknili na samostojno platformo WordPress, je hladno, da bo to trajalo bolj zapleteno in zapleteno. Tako boste pričakovali, da boste uspešno opravili nalogo:

 1. Registrirajte se za enega od plačljivih načrtov WordPress (bodisi osebno, premijsko ali poslovno);
 2. Prepričajte se, da ste od Wix-a prejeli EPP kodo, ki bo omogočila prenos imena domene v WordPress.
 3. Ustvarite spletno mesto WordPress. Če ga že imate, pojdite na »Moja spletna mesta“Stran, nato doseže on”Upravljajte“In poiščite”Domene“Stran.
 4. Kliknite »Dodaj domeno“Gumb v zgornjem desnem kotu seznama domen.
 5. Dodaj domeno

 6. Izberite »Uporabite lastno domenoMožnosti in nadaljujte na naslednjo stran;
 7. Izberite »Prenos v WordPress“Gumb tam;
 8. Prenos v WordPress

 9. Navedite ime domene, ki ga želite prenesti, in kliknite ustrezni gumb. Upoštevajte, da boste, če ste ravno v fazi izdelave spletnega mesta, preusmerjeni na postopek odjave. Takoj zatem vam bomo ponudili, da nadaljujete s postopkom prenosa. Začeli pa boste z začetno fazo izbire »Domene«. Izberite domeno, ki jo želite prenesti, in izberite »Začni prenos“Oddelek;
 10. Začni prenos

 11. Takoj, ko navedete ime domene, boste preusmerjeni na naslednjo stran, kjer boste morali potrditi, da je domena, ki ste jo navedli v prejšnjem razdelku, odklenjena. Če ni, se vrnite na Wix in še enkrat preverite. Ko se prepričate o razpoložljivosti vaše domene, kliknite »Odklenil sem svojo domeno“In počakajte, da začnejo veljati spremembe.
 12. Odklenil sem svojo domeno

 13. Določite pooblastilo EPP | kodo, ki ste jo dobili od Wixand, in nato aktivirajte »Preverite mojo avtorizacijsko kodo”Gumb;
 14. Preverite mojo avtorizacijsko kodo

 15. Po vseh spremembah kliknite »Nadaljujte“, Da nadaljujete s postopkom prenosa vaše domene;
 16. Potrdite svoje kontaktne podatke. Če ste že kupili naročnino na WordPress, bo sistem samodejno izpolnil obrazec za vas z uporabo podatkov, ki ste jih predložili. Druga možnost je, da se neodvisno registrirate pri Zaščiti zasebnosti (sistem priporoča), vendar se lahko tudi javno registrirate. V tem primeru bodo vaši kontaktni podatki navedeni v javni zbirki podatkov in bodo tako lahko podvrženi napadom neželene pošte. Po sprejetju odločbe pritisnite na tipko „Nadaljujte do blagajne“Gumb za plačilo prenosa domene.
 17. Nadaljujte do blagajne

Takoj, ko izvedete uspešno plačilo, boste prejeli potrditveno e-poštno sporočilo. Upoštevajte, da lahko traja od 5 do 7 dni, da dokončate prenos domene iz Wixa v WordPress. Pomembno je, da upravljavci sistema poudarjajo, da ne smete preklicati registracije domene Wix ali izbrisati računa naenkrat. Če prekličete domeno, bo postopek prenosa postal nemogoč. Prepričajte se, da je bil postopek prenosa uspešno zaključen, in ga nato prekličite z Wixom.

Preberite tudi: Kako pridobiti ime domene brezplačno.

Povezava e-pošte z domeno WordPress po meri prek posredovanja e-pošte

Če poimenski strežniki vaše domene še niso usmerjeni na WordPress, lahko nastavite želene nastavitve in nato dodate zapise DNS, da e-poštni račun povežete s svojo domeno WordPress. Upoštevajte pa, da WordPress privzeto ne omogoča gostovanja po e-pošti. Samo tisti uporabniki, ki imajo domene po meri WordPress, lahko povežejo e-poštna sporočila.

Prva možnost, ki jo lahko uporabite tukaj, je posredovanje e-pošte, kar omogoča uporabo vašega imena domene po meri v e-poštnem naslovu. To pomeni, da bo vsa vaša pošta dalje samodejno poslana na to e-poštno sporočilo. Odgovori pa bodo še vedno poslani z vašega osebnega e-poštnega naslova. Tukaj je nekaj korakov, ki jih morate opraviti:

 1. Doseg “Moja spletna mesta“In nato pojdite na”Domene“. Izberite domeno, ki jo želite uporabiti za posredovanje po e-pošti, da dobite dostop do njene strani z nastavitvami. Izberite »E-naslov“.
 2. Izberite »Posredovanje po e-poštiV razdelku “, nato vnesite naslov novega e-poštnega naslova, ki izpolnjuje vaše ime domene po meriE-poštna sporočila poslana“In nato izberite ciljni e-poštni naslov, označen kot”Se bo posredovalo“Polje. Nato kliknite »Dodaj novo e-pošto naprej“In prejeli boste e-poštno sporočilo o aktivaciji na navedeni e-poštni naslov. Imeli boste priložnost, da preverite število e-poštnih sporočil, ki ste jih že nastavili, in po potrebi lahko tudi popravite.

Povezava e-pošte, kupljene od drugih ponudnikov, s svojo domeno WordPress

WordPress vas ne prisili, da izberete določenega ponudnika gostovanja – na vas je, da to odločite glede na vaše osebne zahteve in proračun. V tem primeru lahko gostovanje e-pošte kupite od katerega koli drugega ponudnika in nato nanj povežete svojo prilagojeno domeno WordPres. Poglejmo nekaj ponudnikov, ki jih lahko izberete v ta namen:

 • G Suite. Po prenosu domene v WordPress boste lahko med postopkom nastavitve kupili račun G Suite. Če ga že imate, ga lahko kadar koli povežete s svojo domeno po meri;
 • Microsoft Office 365. Odločite se za račun Office 365 po napisih, določenih na uradnem spletnem mestu platforme. Prijavite se za načrt za mala podjetja ali tistega, ki je višji od njega, in nato povežite račun s svojim domenskim imenom domene WordPress;
 • Zoho Mail. Naročite se na račun za gostovanje e-pošte Zoho. Podrobne smernice so na voljo na ustrezni strani sistema. Povežite svoj e-poštni račun Zoho s svojo WordPress domeno;
 • GoDaddy. Če imate registriran GoDaddy račun ali ga nameravate le dobiti, ga lahko povežete tudi s svojo WordPress domeno. Navodila po korakih najdete na ustrezni strani sistema;
 • Drugi ponudniki e-pošte. Če boste uporabljali ponudnika e-pošte, ki ni naveden v razdelku, boste morali dobiti zapise DNS po meri (enega ali več zapisov MX, zapisa A in / ali zapisa CNAME) od ponudnika po vaši izbiri. Takoj, ko jih dobite, odprite »Domene»WordPress stran, izberite domeno, v katero boste dodali zapise DNS, in izberite»Strežniki imen in DNS“. Izberite »DNS RecordsNato izberite možnost zapisa v spustnem meniju, ki ga želite dodati. Navedite informacije, ki jih dobite od ponudnika e-pošte, in nato kliknite »Dodaj nov zapis DNS“, Da shranite vse nastavitve. Ponovite dejanje, da shranite vse dodane zapise. Če boste naredili vse v redu, bo vaš e-poštni naslov aktiven čez nekaj ur.

Prenos domene Exxred Wix v WordPress

Če je ime vaše domene Wix že poteklo in se odločite, da ga boste premaknili v WordPress, vam bo to omogočilo v 30 dneh od datuma poteka. Ta izraz je znan kot obdobje milosti.

Takoj, ko bo konec, bo domena vstopila v tako imenovano obdobje odkupa in je ne bo mogoče prenesti niti v WordPress niti v kateri koli drug sistem, dokler ne plačate pristojbine za iskanje 100 USD. Vendar pa vam je dovoljeno podaljšati trajanje domene, ki je potekel pred začetkom prenosa. Upoštevajte, da je prepovedano spreminjati kontaktne podatke o domeni, saj bo tako vaša domena zaklenjena za prenos v naslednjih 60 dneh.

Če imate v lasti .jaz, .mx ali .com.br za domene, morate vedeti, da se plačila za obnovo zanje običajno plačajo približno 30 dni pred navedenim datumom poteka. Če plačila ne izvedete v določenem časovnem intervalu, bo vaša domena 2 dni pred datumom poteka vstopila v odkupno obdobje.

Če vam uspe upoštevati vse te vidike, boste lahko preneseno domeno Wix potekli v WordPress z uporabo zgoraj omenjenih smernic.

Spodnja črta

Na odločitev, da svojo domeno Wix prenesete v WordPress, lahko vpliva več dejavnikov. Kakor koli že, WordPress je priljubljen, celovit in zelo prilagodljiv sistem za upravljanje vsebine, ki omogoča poglobljeno prilagoditev spletnega mesta in lahko vaš projekt dvigne na novo raven. Nič čudnega, da se veliko uporabnikov odloči, da bodo svoje aktivne ali potekle domene wix premaknili na to platformo.

Za pravilno dokončanje postopka prenosa je potrebnih nekaj pomembnih korakov, ki bodo trajali pravilno. To je v bistvu odvisno od številnih dejavnikov. Zgoraj navedena vadnica bi morala za vas poenostaviti postopek – samo upoštevajte smernice in opazujte rezultat.

Prenos domene na WordPress

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map