Kako izbrati najboljši CMS za svoje spletno mesto

Kako izbrati najboljši CMS za svoje spletno mesto


Ko izbirate najboljšo platformo CMS za svoje spletno mesto, morate jasno razumeti razliko med različnimi skupinami CMS.

Ni pomembno, ali načrtujete povsem novo poslovno strategijo za promocijo vašega podjetja na spletu, lansirajte digitalno trgovino ali preprosto odprite spletno mesto z majhnimi vsebinami. Ugotoviti morate, kako sistem deluje, za kaj je potreben, kakšno funkcionalnost ponuja in če res ustreza vašim določenim ciljem.

Ključ do uspeha je natančno določiti, kateri CMS je pravi izbor za vas in zakaj. Upoštevajte, da boste morali urejati ne samo urejanje vsebine, ampak tudi gostovanje spletnih strani, zagon, vzdrževanje, podporo itd. Tako se prepričajte, da je izbrana platforma poleg nabora dodatnih funkcij dovolj varna in stabilna. Če se vam zdi odločitev velik izziv, preberite članek, če želite izvedeti več o vrstah, funkcionalnosti, tehnologijah in prednostih CMS, ki jih lahko prinesejo izven škatle.

Kaj je CMS in kako deluje

Preden začnemo, razjasnimo, kaj CMS pravzaprav je. Kratica pomeni sistem za upravljanje vsebin. Z drugimi besedami, tukaj imamo instrument, ki omogoča upravljanje spletne vsebine na različne načine. Če želite dodati novo besedilo, posodobiti obstoječo stran, prilagoditi nekatere elemente spletnega mesta, je CMS tukaj, da vam pomaga.

Glavna misija CMS je pomagati uporabnikom organizirati spletno vsebino s kopico orodij. Na primer, sistem bo pomagal, kadar želite prikazati medijsko vsebino ali besedilo, objavljati nove članke, prikazovati videoposnetke ali celo deliti vsebino prek več kanalov. CMS hrani vsa potrebna orodja na enem mestu, ki so na voljo na nadzorni plošči uporabnikov.

Kako deluje CMS

Ideja implementacije CMS temelji na dveh ključnih aplikacijah. Vključujejo:

 1. CMA ali aplikacija za upravljanje vsebine.
 2. CDA ali aplikacija za dostavo vsebine.

Aplikacija CMA je odgovorna za dodajanje nove vsebine na spletno mesto ter za urejanje in prilagajanje znotraj nadzorne plošče CMS. Uporabnik je popolnoma odgovoren za postopek in omogoča različna dejanja s pomočjo razpoložljivih instrumentov, skriptov, funkcij itd. Čeprav je večina spletnih strani ustvarjena z datotekami HTML / CSS / JavaScript, urejevalnik ponuja izboljšano funkcionalnost za spreminjanje ali spreminjanje vira tudi kodo.

Aplikacija CDA je del dodatnega procesa. Aplikacija je odgovorna za shranjevanje celotne spletne vsebine v ustrezni obliki, pa tudi za prikaz končnemu uporabniku in prenos celotnega podatkovnega obrazca CMA.

Zdaj zložite ti dve aplikaciji in dobili boste popolnoma funkcionalno CMS platformo. Ko smo opredelili izraz in ugotovili, kateri sistemi CMS delujejo, si moramo podrobneje ogledati vrste platform.

3 glavne vrste CMS

Vsi sistemi za upravljanje vsebine so lahko razdeljeni v tri glavne vrste, odvisno od njihove funkcionalnosti. Te vrste vključujejo:

Vsaka kategorija CMS se razlikuje predvsem zaradi tehnologij, ki jih uporabljajo, in nabora funkcij, ki jih ponujajo. Ključno je razumeti razliko, preden izberete sistem za svoj določen projekt.

Open Source CMS

Ključna prednost se skriva v odprtokodni prilagodljivosti CMS. Najprej je platforma dostopna brezplačno. Vse, kar potrebujete, je, da naložite CMS in ga namestite in upravljate na izbranem spletnem strežniku. Druga prednost je popoln nadzor nad vašo spletno vsebino. Uporabniki imajo popoln dostop do ogromne izbire vtičnikov, razširitev in drugih orodij spletnega mesta, s katerimi lahko ustvarijo dobesedno poljuben tip spletnega mesta iz preprostih blogov do bolj zapletenih digitalnih trgovin in malih poslovnih projektov.

Poleg toliko prednosti lahko sistem CMS prinese tudi nekaj pomanjkljivosti. Na primer, to, kar se sprva zdi popolnoma brezplačno, lahko sčasoma povzroči dodatne stroške. Boste morali plačati za gostovanje in ime domene. Plača se tudi premium teme, pa tudi nekatere različice in razširitve vtičnikov. Po drugi strani prevzamete popoln nadzor nad proračunom in lahko izberete najboljše ponudbe v zvezi z gostovanjem, registracijo domen, predlogami itd..

Najboljši primeri odprte kode CMS

WordPress – je najbolj priljubljen CMS z več kot 400.000 000 aktivnimi uporabniki po vsem svetu. Kot odprtokodna platforma je sistem prost dostop. Čeprav je bil prvotno zasnovan za ustvarjanje vsebinskih spletnih mest, se je CMS z leti razvijal in uporabnikom omogočil, da gradijo bloge, portfelje, mala podjetja, spletne trgovine itd..

WordPress

Ključne funkcije:

 • Na tisoče predlog. Uporabnikom so na voljo brezplačne in plačljive odzivne teme.
 • Neskončni vtičniki. Od vtičnikov za analitiko in promocijo do načrtovanja dogodkov, nakupa strank in trženja po e-pošti – za prilagoditev spletnega mesta izberite več sto aplikacij in storitev drugih ponudnikov..
 • Preprost CMS. Sam urejevalnik vsebin je zelo intuitiven. Ustvarjanje novih strani, objav in kategorij je enostavno, čeprav bodo morda potrebna nekatera tehnična znanja, če se boste odločili za urejanje kode in uporabo novih funkcij.

Preizkusite WordPress zdaj

Joomla – je še en priljubljen odprtokodni CMS. Platforma je bila zasnovana tako, da zadovolji potrebe spletnih predstavnikov malih podjetij, neprofitnih institucij in vladnih organizacij. Trenutno se Joomla ponaša z več kot 2 000 000 uporabniki in pooblasti več kot 9% vseh spletnih mest na spletu. CMS poleg brezplačnega dostopa ponuja še vrsto oblikovnih funkcij, enostavno urejanje in objavljanje vsebin, podporo po vsem svetu in še več.

Joomla

Ključne funkcije:

 • Izboljšane funkcije oblikovanja. Uporabniki lahko uporabijo vsako ločeno predlogo na določeni strani poleg upodabljanja HTML, arhiviranja po meri oblikovanja itd.
 • Enostavno urejanje vsebine. Sistem ima intuitiven urejevalnik WYSIWYG, gumbe urejevalnika in nabor orodij za objavljanje.
 • Celovita podpora. Joomla poleg obsežnega sistema pomoči, lokalne skupnosti strokovnjakov in foruma ponuja obsežno bazo znanja.

Preizkusite Joomla zdaj

Drupal – je platforma za upravljanje spletnih vsebin, namenjena ustvarjanju zapletenih spletnih strani in digitalnih trgovin. Ponuja izbor tem o e-trgovini in bogat nabor funkcij za spletne trgovine in druge vrste spletnih strani. Sistem trenutno omogoča več kot 400.000 projektov v živo, ki so na voljo v več kot 200 državah po vsem svetu.

Drupal

Ključne funkcije:

 • Enostavnost uporabe. Sistem je enostaven za namestitev. Uporabniki lahko izbirajo med stotimi že pripravljenih predlog in jih s klikom dobijo na mestu.
 • Orodja za administracijo. Lastnik spletnega mesta lahko dodeli vloge in zagotovi dostop drugim uporabnikom, da se zagotovi učinkovito sodelovanje.
 • Širok izbor vtičnikov. Uporabniki Drupala lahko izbirajo med več kot 7.000 vtičniki, ki so na voljo za namestitev.

Preizkusite Drupal zdaj

Izbira odprtokodnega CMS-a bi lahko bila tudi zastrašujoča. Različne platforme zahtevajo drugačno tehnično podlago. Poleg tega morate za gostovanje in domeno skrbeti ločeno. To je lahko tudi zamudno.

Tukaj WordPress zmaga zahvaljujoč enostavni uporabi, fleksibilnosti in popolnemu nadzoru nad postopkom urejanja. Poleg tega imate morda vsa sredstva spletnega mesta na enem mestu, ko uporabljate načrte gostovanja, optimizirane z WP, ki so opremljeni z brezhibno CMS integracijo in vsemi funkcijami znotraj stroškovno učinkovitega načrta.

SaaS CMS

SaaS CMS sistemi predstavljajo platforme, ki temeljijo na oblaku, ki so običajno vse rešitve v enem. Uporabnik izbere načrt, plača zanj in dobi v celoti predstavljen CMS s prilagodljivimi predlogi, spletnimi orodji, domeno in gostovanjem, vključenimi v končno ceno. Takšne platforme so dostopne v obliki virtualnih gostovanih paketov z naročninskim modelom.

Cena se lahko razlikuje glede na načrt, ki ste ga izbrali, kot tudi na potrebe vašega projekta. Bolj zapleteno je vaše spletno mesto, višji so stroški načrta. Poleg tega morate upoštevati količino spletnih podatkov, pomnilnika in pasovno širino, ki jih morda potrebujete. Ti dejavniki vplivajo tudi na končno ceno.

Poleg odprtokodnega CMS-a zahteva SaaS praktično nič tehničnega znanja. Ponujajo intuitivna funkcionalnost povleci in spusti poleg že pripravljenih postavitev z vgrajenimi ustreznimi pripomočki in aplikacijami, ki se nanašajo na vašo določeno nišo.

Na primer, želite ustvariti digitalno trgovino, brez kakršnega koli znanja o kodiranju ali želje, da sami poiščete gostovanje ali registrirate domeno. Koraki s SaaS sistemi so naslednji:

 1. Izberete si platformo.
 2. Izberite predlogo digitalne trgovine z integriranimi bloki in funkcijami.
 3. Naročite se na načrt, ki ponuja funkcijo e-trgovine.
 4. Uredite vsebino in pojdite v živo.

Obstajajo popolnoma in delno oblačne platforme SaaS. Prva vključuje vse vidike servisiranja ter podporo in vzdrževanje spletnih strani. Drugi predvideva uporabo ločenega strežnika v oblaku kot tudi module za spreminjanje predloge. Rešitve za delne oblake zahtevajo tehnična znanja. Torej, ko govorimo o SaaS-u, upoštevamo samo platforme v celoti v oblaku.

Najboljši primeri SaaS CMS

Wix – je globalno cenjen graditelj spletnih strani, ki temelji na tehnologiji SaaS. Skoraj 3500 000 spletnih strani, zgrajenih z Wixom, je na voljo v spletu v živo. Platforma ima vse večjo skupnost in uporabnikom omogoča gradnjo projektov kakršne koli vrste in zahtevnosti. Ne glede na to, ali gre za posameznega fotografa, ki želi predstaviti svoj portfelj, majhno podjetje, ki obupno potrebuje spletno prisotnost ali podjetnik, ki želi prodati na spletu, bo Wix kos kakršni koli nalogi.

Wixovo spletno mesto

Ključne funkcije:

 • Super za novorojenčke. Wix je še najlažja platforma ustvariti spletna mesta iz nič. Za izdelavo spletnih strani za uporabnike z uporabo tehnologij, ki temeljijo na AI ADI tehnologija. V nekaj minutah se vam bo zdelo novo spletno mesto, ki nima nobenih veščin kodiranja.
 • Izboljšan urejevalnik. Sistem vam omogoča, da s Wix Corvidom ne samo prilagodite že pripravljene vtičnike, temveč tudi implementirate in izključno lastno zasnovo in spletno funkcionalnost..
 • 100% prožnost. Poleg več sto aplikacij in pripomočkov, ki jih je mogoče namestiti s klikom, je lahko vaše spletno mesto integrirano s številnimi zunanjimi storitvami za oddaljevanje, podporo in rast vašega podjetja v spletu.

Preizkusite Wix brezplačno

Lastniška CMS

Ta se v glavnem nanaša na podjetniško rabo. Lastniška CMS je programska oprema, ki jo upravlja ena organizacija ali podjetje. Prvotno je zasnovan samo za komercialno uporabo. Platforma je na voljo z mesečno ali letno pristojbino za delovanje, pa tudi z dodatnimi storitvami, ki lahko vključujejo usposabljanje osebja, tehnično podporo, vzdrževanje spletnih strani itd. Kentico, SiteCore, Izrazni motor, in drugi.

Stvari, ki jih je treba upoštevati pri izbiri CMS-ja

Ko smo se naučili nekaj več o naravi in ​​vrstah CMS, bomo morda začeli primerjati in primerjati, da bomo izbrali platformo, ki ustreza vašim potrebam spletnega mesta. S toliko ponudbami v spletu morate ostati osredotočeni na funkcionalnost in kompleksnost spletnega mesta.

Kakšna spletna stran bo? Koliko strani potrebujete? Katera funkcionalnost je potrebna? Imate tehnična znanja? Kakšen je proračun? To so vprašanja, na katera je treba odgovoriti, preden izberete CMS. Da bi olajšali uporabnike, smo pripravili seznam funkcij, ki jih je treba upoštevati pred izbiro sistema za urejanje vsebine.

# 1 – Enostavnost uporabe

Predhodna stvar, ki jo je treba določiti, je, kako enostaven je CMS za uporabo. Medtem ko so odprtokodne platforme brezplačne, jih lahko preizkusite in se odločite, ali vam ustrezajo, ne da bi dejansko začeli živeti. Ko gre za rešitve SaaS, ponujajo brezplačne načrte in brezplačna preskušanja. To bi lahko bilo koristno tudi za preverjanje, kako enostavno je:

 1. Začnite s platformo v smislu nastavitve in namestitve.
 2. Prilagodite predlogo, premaknite predmete ali uporabite katero od razpoložljivih spletnih orodij.
 3. Dodajanje in urejanje besedil, nalaganje slik, vstavljanje povezav, namestitev pripomočkov itd.
 4. Pojdite v živo s pripravljeno stranjo.

Primerjalna tabela o enostavnosti uporabe

WordPressWixJoomlaDrupal
UvodZahteva se prenos in namestitev + gostovanje in domena, razen če uporabljate z BluehostNaročite se prek socialnega računa ali e-pošte in geslaPrenos in namestitev potrebna + gostovanje in domenaPrenos in namestitev potrebna + gostovanje in domena
Prilagajanje predlogePotrebne so že pripravljene predloge, veščine kodiranjaIntuitivni urejevalnik povleci in spusti, orodja, ki temeljijo na AI, kodiranje ni potrebnoPredloge HTML / JavaScript, potrebne tehnične spretnostiPredloge HTML / PHP zahtevajo rahlo kodiranje
Urejanje vsebineRaven začetnikovRaven začetnikovNapredni nivoNapredni nivo

# 2 – Varnost platforme

Varnost je ključni vidik stabilnega delovanja spletnega mesta. V situaciji z odprtokodnimi CMS sistemi ste odgovorni za izbiro primernega gostovanja z dovolj prostora za shranjevanje in pasovno širino, da preprečite, da bi se vaše spletno mesto pokvarilo ob prometu. Poleg tega morate ponudnike gostovanja poiskati z dodatnimi varnostnimi sredstvi, varnostnimi kopijami sistema, posodobitvami različic CMS itd. V večini primerov so uporabniki prisiljeni ročno sprejeti potrebne ukrepe.

Oblačilne platforme SaaS so bolj varne, kar zadeva varnost. Uporabnikom ni treba ničesar obdelati. Platforma je odgovorna za posodobitve, delovanje spletnih strani itd. Hkrati morate izbrati načrt z dovolj zmogljivostmi za shranjevanje in pasovno širino, da boste na dolgi rok zagotovili nemoteno delovanje..

Primerjalna tabela varnosti varnosti CMS

WordPressWixJoomlaDrupal
Posodobitve in varnostne kopije sistemaRočne posodobitve in varnostne kopije, razen če jih uporabljate z BluehostSamodejne posodobitve in varnostne kopijeObvestila o posodobitvi sistemaObvestila o posodobitvi sistema
Posodobitve vtičnikovRočne posodobitve, razen če jih uporabljate z BluehostSamodejne posodobitvePosodobljeno ročnoPosodobljeno ročno
Dodatna orodjaDodatni vtičniki, ki jih je treba namestiti in ročno obdelovatiZaščita pred neželeno pošto, preprečevanje DDoS itd.Dodatni vtičniki, ki jih je treba namestiti in ročno obdelovatiDodatni vtičniki, ki jih je treba namestiti in ročno obdelovati

# 3 – Tehnična podpora

Tako začetniki kot predani profesionalci skoraj ne bodo vedeli, če se boste prepustili tehnični napaki ali okvari spletnega mesta. Razpoložljivost podpore za stranke je pomemben dejavnik, ki ga je treba upoštevati, pa tudi čas, potreben za pomoč uporabnikom.

Medtem ko večina SaaS platform ponuja različne načine za vzpostavitev stika, vključno s takojšnjim stikom, odprtokodni CMS običajno nima podpore po meri, razen če niste uporabnik Premium. Po drugi strani so tako zelo priljubljeni pri uporabnikih, da lahko naletite na neskončne video vadnice, forume in strokovne skupnosti z odgovori na vsa vprašanja.

Primerjalna tabela za podporo strankam

WordPressWixJoomlaDrupal
Hitra podporaNeKlepet v živoNeNe
Vodniki in vadniceVideo vodniki, članki z navodili za iskanje po spletuPo meri znanjaVideo vodniki, članki z navodili za iskanje po spletuVideo vodniki, članki z navodili za iskanje po spletu
SkupnostŠtevilni forumi in skupnosti na spletuWix forum po meriŠtevilni forumi in skupnosti na spletuŠtevilni forumi in skupnosti na spletu

# 4 – Nabor funkcij in prilagodljivost

Ta točka se nanaša na vse, kar boste morda potrebovali za prilagoditev spletnega mesta. Od integrirane analitike in SEO do orodij za pridobivanje uporabnikov, pojavnih obrazcev, galerij, diaprojekcij in drugih aplikacij za promocijo in rast vašega projekta, pa tudi za bolj interaktivno in privlačno.

Odprti izvorni sistemi CMS imajo neskončne možnosti prilagajanja. Na voljo je na tisoče vtičnikov za prenos in namestitev. Niso vsi vtičniki brezplačni. Nekateri menijo, da imate premium račun ali ločene razširitve. Poleg tega bi morali razmisliti o razpoložljivosti odzivnih predlog, funkcionalnosti e-trgovine in še več.

Poleg tega bi morala platforma rezervirati nekaj prostora za nemoteno integracijo tretjih oseb. Vsakič, ko želite povezati novo možnost plačila ali način pošiljanja, morate biti 100% prepričani, da vam bo platforma to omogočila. Upoštevajte tudi analitične instrumente za sledenje prometa in določitev najuspešnejših kanalov, pri katerih ne omenjamo integracije družbenih medijev.

Primerjalna tabela prilagodljivosti CMS

WordPressWixJoomlaDrupal
PredlogeNa tisoče brezplačnih in premium predlog550+ brezplačnih predlog + plačljive temeBrezplačne in vrhunske predloge JoomlaDrupal brezplačne in plačane teme
SEONapredne nastavitve SEO + dodatki za SEOIntegrirane nastavitve SEOJoomla SEO razširitveDrupal SEO moduli
CommecreUltimate WooCommerce VtičnikDodatni paketi za digitalne trgovine katere koli velikostiPosebne razširitve eCommecreProgramska oprema za e-trgovino z odprto kodo Drupal

# 5 – Cenovna politika

Nenazadnje tudi pri izbiri platforme za izdelavo spletnega mesta. Medtem ko konkurenca v niši narašča, podjetja ponujajo razmeroma nizke načrtovalne stroške, vsaj za paket vstopne ravni. Po drugi strani so odprtokodni CMS sistemi brezplačni za uporabo. Vsi lahko dostopajo do njih in začnejo graditi spletno stran. Edina slaba stran je, da boste morali za projekt skrbeti za domeno in gostovanje.

Poleg tega premijske predloge niso brezplačne, pa tudi nekatere razširitve vtičnikov. Platforme SaaS za vsak načrt zaračunavajo z naročninskim modelom. Izberete paket in dobite vse s seboj v notranjosti in vam ni treba posebej reševati tehničnih težav. Uporabniki lahko kadar koli preidejo na drug načrt in se po potrebi spustijo nižje. To dejstvo zagotovo dodaja nekaj prožnosti. Ne pozabite na brezplačne načrte. Morda bi bila dobra priložnost, da preizkusite sistem ali celo sestavite majhno, preprosto in lahko mesto.

Primerjalna tabela prilagodljivosti CMS

WordPressWixJoomlaDrupal
Prost načrtBrezplačno privzetoDaBrezplačno privzetoBrezplačno privzeto
Dodatni stroškiDomena, gostovanje, predloge, razširitveNe. Plačate samo za izbrani načrt.Domena, gostovanje, predloge, razširitveDomena, gostovanje, predloge, razširitve
Izklicna cena za izdelavo spletnega mestaOd 5 dolarjev na mesecOd 0 USD na mesecOd 5 do 1500 dolarjev za profesionalno zgrajeno spletno mestoOd 5 do 3000 dolarjev za profesionalno zgrajeno spletno mesto

SaaS vs samostojni CMS

Zdaj ste že skoraj pripravljeni na pravo izbiro in izbiro CMS-ja, ki najbolje ustreza. Kot smo že omenili. Obstajajo 3 glavne vrste CMS. Medtem ko so lastniške platforme večinoma namenjene podjetjem, jih verjetno nikoli ne bi šteli za trdno spletno prisotnost. Zaradi tega bomo primerjali in primerjali SaaS in CMS možnosti, ki temeljijo na lastnih gostovanjih, na podlagi primerov iz resničnega življenja, ki predstavljajo Wix in WordPress, z rešitvami gostovanja, optimiziranimi z WP, Bluehost.

Wix – večnamenska rešitev SaaS

Wix

Wix – je najboljši proizvajalec spletnih mest SaaS. Je izredno enostaven za uporabo in kot nalašč za začetnike. Dobiš napreden spletni instrument, ki ustvari spletno mesto iz nič, z uporabo vseh najnovejših spletnih tehnologij, ki temeljijo na umetni inteligenci. Platforma je pri uporabnikih tako priljubljena, da trenutno šteje 154 milijonov naročnikov.

Začeti

Če želite začeti graditi spletno mesto, se morate samo prijaviti in začeti brezplačno preskusno različico. Načrta ni treba izbrati takoj. Poleg tega se lahko držite brezplačnega paketa Wix v primeru, da želite le preizkusiti sistem. Kot je bilo rečeno prej, je sistem eden najpreprostejših v smislu gradnje spletnih strani. Kot nalašč je za novince, ki nimajo nikakršnih veščin kodiranja. Začetna faza vključuje več preprostih korakov:

 1. Prijava (uporabite svoj socialni medij ali Google račun ali preprosto vnesite e-poštno sporočilo in geslo).
 2. Izberite predlogo, ki vam je všeč, začnite ustvarjati novo stran iz prazne ali pa se odločite za Wix ADI – rešitev, ki temelji na AI, ki gradi spletno mesto za vas na podlagi vaših odgovorov, ki opisujejo prihodnji projekt
 3. Dodajte vsebino, nalagajte fotografije in videoposnetke, potrebne pripomočke za oglase, storitve ali aplikacije.
 4. Predogled spletnega mesta uporabite v ustreznem načinu in v spletu pojdite s pritiskom na gumb »Objavi«.

Kaj pa prilagoditev spletnega mesta in urejanje vsebine?

Prilagajanje predloge

Wix je urejevalnik povleci in spusti. Pomeni, da lahko prosto urejate pripravljeno predlogo s premikanjem njenih elementov in blokov. Uporabniki jih lahko preuredijo ali premikajo. Preprosto izberite območje, ki ga potrebujete, ga držite z miškinim gumbom in se pomaknite na želeno mesto na strani. Enako je z medijskimi datotekami ali novimi elementi, ki jih želite dodati.

Wix urejevalnik gradnikov spletnih mest

Izbor odzivnih predlog vsebuje več kot 550 tem za različne niše in namene. Večina jih ima prednastavljene funkcije. Tisti, ki hrepenijo po ekskluzivnosti, lahko začnejo ustvarjati novo stran z uporabo prazne postavitve. Wix Corvid je namenjen bolj izkušenim tehnikom, ki želijo razviti in dodati ekskluzivne elemente ali funkcije. Najlažji način je uporaba Wix ADI. Sistem ponuja več pripravljenih postavitev spletnega mesta na podlagi vaših informacij, ki jih dobite z integriranimi gradniki. Preprosto vtipkajte potrebna besedila v ustrezne bloke in pojdite v živo n 5-6 minut.

Značilnosti in prilagodljivost

Sistem ponuja širok nabor možnosti, ki se nanaša ne samo na prilagoditev spletnega mesta, ampak tudi na promocijo, SEO optimizacijo itd. Tu je nekaj glavnih funkcij, ki jih boste cenili:

 • Rešitev vse v enem – v izbranem paketu dobite vse potrebne funkcije in sredstva, vključno z domeno, gostovanjem, varnostnimi sredstvi, podporo itd.
 • Wix App Market – širok izbor vtičnikov, aplikacij in drugih storitev, ki so na voljo za brezhibno integracijo.
 • SEO – uredite naslov in opis strani, prilagodite podrobnosti o izdelku, uredite URL-je, družabni predogled in drugo, da ustvarite SEO prijazno vsebino.
 • e-trgovina – Wix ponuja ločene načrte za digitalne trgovine katere koli velikosti. Vključujejo integracijo možnosti plačil, sistem upravljanja izdelkov in nabor orodij za promocijo in trženje spletnih strani.
 • Pomoč strankam – sistem ponuja različne načine za vzpostavitev stika, vključno s 24/7 klepetanjem v živo, sistemom izdaje vozovnic po e-pošti, prilagojenim centrom za pomoč Wixom, lokalnim forumom in uporabniškim vodičem.

Platforma ima brezplačen načrt in vam omogoča, da vsak načrt preizkusite z ničelnimi stroški (brezplačna preizkusna različica). Vendar pa ni dovolj za popolnoma funkcionalen projekt. Za začetek boste morda potrebovali kombinirani načrt, ki stane 13 dolarjev na mesec z vsemi potrebnimi možnostmi.

Preizkusite Wix brezplačno

WordPress – celovit samostojni CMS

WordPress gradnik spletnih strani

WordPress – je najbolj priljubljena samostojna CMS platforma z več kot 65 milijoni spletnih strani, izdelanih na WPC. Kljub dejstvu, da ga morate namestiti na svojem gostovanju, številni ponudniki strežnikov ponujajo načrte, optimizirane za WordPress, brez kakršnega koli ročnega ravnanja. Bluehost je najboljša ponudba. Torej bomo pregledali WP, če ga bomo uporabljali skupaj s strežniško rešitvijo Bluehost.

Začeti

Vse postane lažje, če uporabljate WordPress z Bluehostom. Uporabniki so bili sprva prisiljeni iskati najustreznejšo rešitev gostovanja in ločeno registrirati domeno. Zahvaljujoč ponudniku strežnika je proces integracije brezhiben. Narediti morate le naslednje:

 1. Registrirajte se na Bluehostu.
 2. Izberite načrt, optimiziran za WP.
 3. Vgrajeno v CMS s klikom.

Načrti že vključujejo izbor brezplačnih predlog. Preprosto brskajte po seznamu tem in s klikom namestite tisto, ki vam je všeč. Ni treba, da jih prenašate in namestite ročno.

Prilagajanje predloge

WordPress olajša delo z vsebino. Ustvarite lahko nove strani in kategorije. Urejevalnik WYSIWYG poenostavlja organizacijo elementov na strani in dodajanje novih. Čeprav ni nobenega vgrajenega urejanja in morate shraniti vse spremembe, ki jih vnesete, obstaja preprost predogled, da preverite, kako bodo spremembe prikazane v spletu.

WordPress vizualni urejevalnik

Prilagoditve predloge za osnovne predloge ni veliko. Za spremembo postavitve boste morali vnesti izvorno kodo. Tukaj lahko pride v poštev znanje HTML / PHP / CSS. Na drugi strani se lahko uporabniki odločijo za Premium predloge z bolj ekskluzivnim dizajnom v primeru potrebe.

Z drugimi besedami, odvisno je od tega, ali se potopite globoko v kodiranje ali ne. Izdaja ni obvezna. Vendar se z rahlo krivuljo učenja lahko lotite resnično ekskluzivnega projekta.

Značilnosti in prilagodljivost

WordPress je ena izmed najbolj prilagodljivih platform. Ponuja vse, kar potrebujete, od tisoč brezplačnih in plačljivih predlog do ogromnega izbora vtičnikov. Dobra novica je, da vam jih ni treba vzdrževati ročno. Bluehost hosting bo poskrbel za vse posodobitve sistema in vtičnikov, varnostne kopije itd.

 • Gradniki in dodatki – WP CMS se ponaša z najširšim nizom vtičnikov. Vključujejo SEO spodbujevalnike, analitična orodja, instrumente e-trgovine in drugo. Z Bluehostom vam ni več treba ročno upravljati.
 • Pripravljena rešitev za uporabo – Bluehost vam omogoča, da na enem mestu pridobite pravilno gostovanje in domeno, ne da bi morali izbirati med številnimi storitvami in jih plačati posebej.
 • SEO – Poleg SEO vtičnikov in pripomočkov za optimizacijo vaše vsebine WordPress zaradi močnega motorja zagotavlja hitro hitrost nalaganja spletnega mesta. Poleg tega lahko uredite izvirno kodo, da bo bolj prijazna do SEO, pa tudi namestite kompresorje za slike in druga orodja. Sistem vam omogoča urejanje vsega od opisov meta naslovov in naslovov URL, osredotočanja na ključne besede in izboljšanje berljivosti besedila.
 • e-trgovina – s pomočjo vtičnika WooCommerce ustvarite spletno trgovino katere koli velikosti. Za začetek bo morda zadostovala brezplačna različica. Če se odločite za svojo digitalno trgovino, boste potrebovali nekaj dodatnih razširitev in orodij, ki so plačana.
 • Pomoč strankam – WordPress sam je odprtokodni CMS. Uporabniki lahko najdejo na tisoče video vodnikov ali člankov, ki opisujejo postopek namestitve, varnostne kopije sistema in posodobitve vtičnikov. Lahko se pridružite forumom in skupnostim WP-profesionalcev. Ko uporabljate Bluehost, dobite podporo v celotnem ciklu, vključno s sistemom vozovnic in 24/7 klepetom v živo.

Ponudnik gostovanja nima brezplačne preizkuse. Lahko pa zgradite popolnoma funkcionalno spletno mesto WordPress z uporabo katerega koli načrta, optimiziranega za WP. Vstopna cena znaša 2,95 USD na mesec z brezplačno domeno, brezhibno integracijo WordPressa, samodejnimi posodobitvami in 50 GB prostora za shranjevanje. Kadar vaš projekt zahteva več zmogljivosti, lahko preklopite na drug načrt.

Preizkusite WordPress zdaj

Spodnja črta

Izbira ustreznega CMS-ja zahteva temeljito analizo vašega prihodnjega projekta. S toliko alternativami morate jasno razumeti, kakšno funkcionalnost potrebuje vaše spletno mesto. Hkrati morate upoštevati lastno tehnično znanje in pripravljenost, da se potopite globoko v postopek izdelave spletnih strani.

Vsak CMS ima svoje edinstvene lastnosti. Open-source je boljša možnost za kreativno misleče strokovnjake, ki se znajo spoprijeti s kodiranjem in programiranjem. Rešitve SaaS so lažje in hitrejše življenje s profesionalnim spletnim mestom. Ne glede na to, kaj izberete, poskrbite, da bo programska oprema dolgoročno rezervirala dovolj prostora za rast poslovanja in spreminjanje spletnega mesta.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map