Prilagođeni web dizajn vs WordPress tema: koji način odabrati?

Prilagođeni web dizajn vs WordPress tema: koji način odabrati?


Tražite li priliku putem interneta sa svojom potpuno novom web stranicom ili trebate ažurirati postojeći projekt kako bi izgledao više stilski i interaktivno? Vlasnici web stranica čeznu za bogatijim značajkama koje će posjetitelje učiniti angažiranim. Bilo da trebate izgraditi rastuću digitalnu trgovinu ili profesionalni poslovni portfelj, prvo ćete trebati razmišljati o njenom izgledu.

S obzirom da planiraš izgradite svoju buduću web stranicu na WordPressu, koji je jedan od najpopularnijih i danas dostupan najduži CMS, ustvari imate dva načina za odabir:

 1. Prvi je da zaposliti profesionalni tim programera stvoriti potpuno novi i jedinstveni web dizajn od početka.
 2. Drugi način da se odlučimo gotove WordPress teme koji predstavljaju tisuće odazivnih predložaka za bilo koju vrstu web mjesta i poslovnu kategoriju.

Obje opcije imaju očigledne pogotke i promašaje. Izbor će prvenstveno ovisiti o vašim ciljevima, složenosti web stranice, proračunu, vremenskim okvirima i drugim ključnim pitanjima koja je projekt definirao. Da bismo razumjeli, koji put vam najviše odgovara, trebali bismo identificirati dvije mogućnosti i razjasniti razliku.

Što je web stranica koja je ugradena?

Prilagođeni web dizajn znači kreirati vaš budući stil web stranice ispočetka. Drugim riječima, trebat ćete angažirati tim profesionalaca koji će redizajnirati ili stvoriti novi izgled web stranica i stranica, animaciju, vizualne efekte, fontove itd.. Web dizajneri će također implementirati neke od UI / UX značajki, kreirati prilagođene obrasce i elemente za projekt, osigurati mobilnu prilagodbu web stranice i druge ključne aspekte, ovisno o vašim potrebama ili potrebama.

Pristup će se razraditi za vlasnike tvrtki koji žele implementirati jedinstven i individualan pristup kupcima koji nude ekskluzivne mogućnosti i funkcionalnost web stranica. U isto vrijeme, postupak je izuzetno dugotrajan i skup. Je li to zaista potrebno za manje i jednostavnije projekte? Nastavite čitati članak da biste pronašli odgovor.

Što je prilagođena WordPress tema?

WordPress ima najveće središte tema i predložaka. Korisnici se mogu odlučiti za tisuće gotovih izgleda web stranica usprkos niši ili poslu koji predstavljaju. Sve WP teme razvijaju treći ili neovisni programeri koji predloške stavljaju na raspolaganje javnosti nakon izdanja.

WordPress teme WordPress teme

Neki koderi i programeri spremni su besplatno dijeliti svoje teme. Drugi uvode premium predloške s bogatijim setom značajki, modernijim dizajnom i ostalim pogodnostima uz fiksnu naknadu. Malo ćemo razgovarati o cijeni. Sve su predloške dostupne kao dio otvorenog koda CMS što znači da ih možete slobodno izmijeniti ili prilagoditi u slučaju iskustva kodiranja PHP / CSS.

Štoviše, bilo koji WordPress korisnik može stvoriti svoju prilagođenu temu uz pomoć WordPress Codex. Pruža niz korisnih tehničkih savjeta i instrumenata za izradu vlastite web stranice. Nažalost, značajka nikada neće raditi za ne-tehničare i novorođenče, dok je odabir gotovih predložaka brži i lakši način implementacije..

Iako obje teme za prilagođenu izradu web stranica i WordPress služe zapravo istim ciljevima, ovaj članak je naglasiti ključne prednosti oba rješenja kao i glavne propuste. Koji je bolji i zašto? Koji će put ispuniti vaše pojedinačne potrebe u vezi s proračunom ili tehničkim pitanjima? Koji je bolji za novoosnovane projekte i za rastuće poslovanje? Pokušajmo odgovoriti na ta pitanja.

Prilagođeni web dizajn

Prilikom implementacije prilagođenog web dizajna zapravo dolazite do web stranice sa značajkama kreiranim od praznih da bi zadovoljili vaše posebne poslovne ciljeve. Web stranica sadrži jedinstven izgled s prilagođenim mogućnostima i funkcionalnostima koje testira tim iskusnih profesionalaca.

Možete implementirati bilo koji oblik, element ili blok u koji želite uključiti više korisnika. Rješenje je dobro za rastuće tvrtke i korporacije koje traže snažnu web prisutnost kao i snažne mogućnosti rebrandinga.

Prednosti prilagođenog web dizajna:
Prilagođeni web dizajn:
&# X2714; Jedinstven dizajn i funkcionalnost – web stranice koje rade po mjeri izrađene su iz platna praznih platna. Definirat ćete način na koji će to izgledati, kao i značajke koje bi mogle imati. Nitko od vaših konkurenata u niši neće imati istu stranicu.
&# X2714; SEO optimizacija – SEO se ne odnosi samo na uređivanje URL-ova i meta opisa, kao i na ukazivanje ključnih riječi. Web-lokacije izrađene po mjeri atraktivnije su alatima za indeksiranje. Oni vole jedinstvene projekte, što znači i više SEO ljestvice uz pravilno skeniranje sadržaja.
&# X2714; Skalabirani projekti – rastući posao nikada ne zaustavlja svoj razvoj. To znači da će vam možda trebati potpuno skalabilna web stranica koja omogućuje brzu prilagodbu sa suvremenim tehnologijama koje osiguravaju nesmetan rad. Web-lokacije po mjeri su skalabilnije u odnosu na prilagođene WordPress predloške.
Ogromne oznake cijena – angažiranje tima prilagođenih web dizajnera doslovno će vas koštati bogatstvo. Cijena se može kretati između tisuća i stotina tisuća, ovisno o složenosti projekta i značajkama koje trebate implementirati. Nadalje, spremite se platiti više svaki put kada trebate ažurirati web mjesto, kao i dodati nove značajke ili izmijeniti postojeće.
Proces vremena – stvaranje vremena prilagođenih web stranicama priče mnogo vremena. Proces se sastoji od nekoliko faza, uključujući stereotipizaciju, razvoj, testiranje, održavanje itd. Proces može trajati i do nekoliko mjeseci. To nikada neće uspjeti u slučaju da žudite za brzom implementacijom

WordPress teme

WP teme su i dalje najbolje klađenje za blogere, male tvrtke i druge vrste web stranica koje ne zahtijevaju dodatnu složenost. Ne morate preplaćivati ​​ili čekati tjednima u slučaju da želite pokrenuti portfelj fotografa ili malu internetsku trgovinu. WordPress teme sadrže sve što vam može trebati da posluže vašim ciljevima u pogledu prilagodbe, prilagodbe, SEO ili upravljanja sadržajem.

Profesionalne teme za WordPress:
WordPress teme:
&# X2714; Niski troškovi – WP teme dostupne su korisnicima s bilo kojim proračunom. Možete dobiti besplatni predložak i prilagoditi ga ili se odlučiti za plaćene Premium teme koje su i dalje 30-50 puta jeftinije u usporedbi s prilagođenim web dizajnom.
&# X2714; Brza implementacija – WP teme ne trebaju vrijeme za razvoj. Dolaze s gotovim izgledima. Sve što trebate je rukovati nekim osnovnim postavkama kada započnete, dodajte sadržaj i idete na mrežu s web mjesta spremnog za upotrebu. Cijeli postupak će vam trebati ne više od nekoliko sati.
&# X2714; Izvrsno za novorođenče – za rad s temama WP-a nisu potrebne posebne vještine ili znanje. Međutim, ako se i dalje želite uključiti u uređivanje PHP / CSS-a, predlošci će vam pružiti takvu priliku.
&# X2714; savitljivost – raspon tema raste svaki mjesec. Korisnici mogu odabrati onaj koji odgovara njihovom poslovanju i drugim potrebama. Sve se predloške odnose na razne kategorije iz e-trgovine, zdravstva i B&B niša za jedenje, portfelje, odredišne ​​stranice, web stranice s jednom stranicom i još mnogo toga.
Većina predložaka izgleda isto – Jednom kada se predložak objavi, svaki korisnik ga je slobodan preuzeti i prilagoditi. To znači da vaš predložak mogu koristiti tisuće vlasnika web stranica širom svijeta. Ne treba očekivati ​​da će se istaknuti ekskluzivnost dizajna. S druge strane, korisnici imaju dovoljno alata i dodataka za prilagodbu postojećeg izgleda.
Minimalna podrška – stvaranje WP web stranica znači da ste zapravo sami sa milionima korisnika poput vašeg iskustva na tematskim forumima. Ovo je zapravo jedini izvor informacija osim nekih neovisnih video vodiča na YouTubeu, dok web stranice koje su izrađene po mjeri smatraju da je podrška za programere u svakoj fazi razvojnog procesa..

Neki također mogu reći da WP teme dolaze s ograničenim mogućnostima SEO optimizacije. Problem se može riješiti korištenjem različitih dodataka. Nadalje, možemo naići na brojne web stranice sagrađene na temelju WP prilagođenih tema koje su dosegle vrh.

Koji put odabrati?

25% svih web stranica na webu građene su koristeći WP teme. Ova činjenica dokazuje da WP predlošci i dalje rade kad god vam je potrebno da uspostavite solidno mrežno predstavljanje. Štoviše, oni prilagođavaju korisnicima bilo koji proračun, a prilagođeni web dizajn namijenjen je onima koji su spremni platiti tisuće dolara. Pogledajmo cijene i troškove razvoja.

WP cijena prilagođene teme

Kao što smo već naveli, korisnici s ograničenim proračunima mogu se odlučiti za besplatne predloške kako bi se web stranica mogla izgraditi po nula troška. Ključni je problem što praktički sve besplatne teme imaju u osnovi istu strukturu i tipične rasporede bez ekskluzivnih značajki koje se ističu osim tisuća i milijuna preuzimanja. To znači da ćete ga morati nekako prilagoditi ili imati web mjesto koje izgleda isto kao milijuni drugih.

Premium i plaćeni predlošci mogli bi biti dobro rješenje ovog problema. Dolaze s privlačnijim dizajnom, najsuvremenijim vizualnim efektima, različitim izgledima stranica i cjelokupnom strukturom web mjesta. Odlučite li odabrati premium temu, to vas može koštati od 30 do 300 dolara. Za taj novac dobivate poboljšanu stabilnost uz povećanu fleksibilnost.

Pročitajte i: Koliko košta izgradnja web stranice?.

Trošak web stranice po mjeri

Unajmiti tim web dizajnera mnogo je skuplji pristup. Dobivate tim profesionalaca koji poznaju sve najnovije grafičke koncepte i UI / UX trendove, kao i imaju gomilu instrumenata za oživljavanje svake dizajnerske ideje.

Iskusni web dizajneri koriste razni grafički softver kao i platforme za izradu prototipa ne samo da bi stvorili strukturu web stranice već i testirali kako značajke funkcioniraju i osigurale neometan rad projekta. Usluga je daleko od jeftine:

 • Unajmljivanje dizajnerske agencije punog ciklusa koštat će vas od 3.000 do 5.000 dolara za jednostavnu web stranicu s minimalnom dobi i bez posebnih značajki.
 • Potpuno funkcionalna web stranica s potrebnim opcijama koštat će vas od 10 000 USD.
 • Složeni projekti počinju od 20 000 dolara i više.

Pročitajte i: Koliko košta unajmiti web programera ili web dizajnera.

Ne zaboravite na održavanje i podršku web stranica. To ćete morati platiti odvojeno. Nadalje, daljnje modifikacije ili nadogradnje, koje će biti potrebne u nekom trenutku poslovnog razvoja, također će vas koštati najmanje nekoliko stotina.

Naravno, možete zaposliti freelancere i smanjiti troškove web dizajna. Međutim, rad sa freelancerima dolazi s nedostatkom garancija. Odgovorni ste za sve rizike koji se odnose na kvalifikaciju, kvalitetu usluge i druga ključna pitanja.

Zaključak

Iako se svaki dan sve više i više web stranica pojavljuje na webu, uvijek postoji mjesto za prilagođeni web dizajn. Ova je mogućnost jedina šansa da se istaknu ogromne tvrtke i dobro uspostavljene korporacije. Međutim, nema smisla za manje tvrtke ili pojedince s jednostavnijim projektima koji tek započinju.

WP teme pružaju čitav niz značajki koje će vam trebati od početka, kao i za rast. Ne zahtijevaju tehničke vještine i savršeni su za novorođenčad. Korisnici mogu uštedjeti vrijeme i novac, što bi moglo biti presudno za neke tvrtke.

Čini se da su graditelji web stranica još jedan način izlaska na mrežu to vrijedi spomenuti. Dizajniran da pomogne novorođenima u kreiranju web stranica s nula tehničkog znanja u nekoliko minuta, napredni softver pruža jednostavnu upotrebu zahvaljujući WYSIWYG povuci i ispusti funkcionalnost, super laka integracija, gotove odgovarajuće predloške prepune relevantnih značajki i dodataka. Ono što je još važnije, graditelji web stranica dolaze kao rješenje “sve u jednom” bez potrebe za zasebnim upravljanjem hostingom, domenom ili sigurnošću.

Jednostavno odaberite put koji vam najviše odgovara i uputite se na mrežu sa svojom profesionalnom web stranicom!

Stvorite web stranicu s WordPressom

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map